2010 Temmuz Anneleri : )

çok doğru bir davranış. kesinlikle katılıyorum. bizide erkenden ayırmış annem. odanız zaten yan odaydı kapılar bitişik ağlasanız hemen uyanıyordum diyor.

Gözünaydınnn....
hayırlı olsun prensesinizz...Bize bir arkadaş daha geldii:lepi:
ne mutlu allah kalbine göre vermiş...

çok doğru bir davranış. kesinlikle katılıyorum. bizide erkenden ayırmış annem. odanız zaten yan odaydı kapılar bitişik ağlasanız hemen uyanıyordum diyor.

Katı olmaya çalışmak şart galiba...

Kuzenimin kızı 9 yaşında hala anne babası ile yatıyormuş.........:çok üzgünüm:

Kardeşimin de oğlu 2 buçuk yaşında hala anne babası ile aynı odada...:çok üzgünüm:

Umarım ben de annem gibi kafamdakini uygulayabilirim....

Biz de öyleydik de canım kendi çocukluğumuzda ama her çocuk bir olmuyor..Onu da denedik neler denedik..

Ben çocuğum olmadan önce çok atıp tutardım şöyle yapcam böyle yapcam:dilcikar: 6 aylıkken ayırcam ayağımda asla sallamam:dilcikar: yalancı emzik vermem vs vs öylesine konuşurdum..Çook iyi hatırlıyorum ayağında sallayanlara kızardım bozardım milleti..kaydirigubbakcemile

Oplum bir doğduohaoldumsmile uyusun diye bir amuda kalkmadığım kaldı..ohaoldumsmile

Ne ayakta sallamalar ne battaniyede sallamalar denemediğimiz şey kalmadı battaniyede sallarken ayakta rüya görüdğümü bilirim yorguluktan :kedi:ne emzikler eşimle yapmadığımız hokkabazlık kalmadı :kedi:çünkü bebeklikten beri onarmal hareketliydi..

Öyle emzir yatır odasına 2 saat uyusun nerdeeeeeeeeee..laelaelaelaelae..yarım saatten 1 uyanıyor kurulu saat gibi, ee çalışıyorsun yarım satte bir odasına koşmak insanı bitiriyor, çalışan insan da olunca en iyisi dedik yanımıza alalım da yarım saatte bir en azından sadece yatakta doğrulurum..

Dua ederim Allahım 1 saat uyanmadan uyuyum başka birşey istemiyorum diye 1 saat deliksiz nerdeeeee? Abartmıyorumm 2 yaşına kadar böyleydi çocuk, hala da öyle ama uyutmasam bizimle sabaha kadar oturuyor..

Yaniiii inşallah sizin çocuklarınız sakin olur da odalarında yatarlar..olumunekankayizsmile

Ben çok büyük konuşmuşum onu anladım....

Son düzenleme:
Bende ayrı odası olsun istiyorumm...İlk başta nasıl alışırsa öyle gider diye düşünüyorum..
İlk aylarda tabi küçük olduğu için sepet alıcaz inş..Ondan sonra da odasında yatırmayı düşünüyorum gerekirse bebek telsizleri falan alırız bakalım...Ama onun için oturma odamı da bozmam gerekicek o yüzden kararsızda kaldım ama düşüncem bebeğin 6 aylıktan sonra kendi odasında yatması...Hayırlısı olsun inş..

Ben pek te uslu bir çocuk değildim açıkçası...Ama annem babam çok çok disiplinli ve çok katıydılar...

Ne zaman biz büyüdük yetişkin insan durumuna geldik o zaman yumuşadılar...fisfisfis

Bakalım bizimkiler nasıl olacak....

Amanınn Denizcimmbilmiyorumkismile
Ya tabiki şimdiden bilemeyiz ki nasıl bir bebişimiz olucak biz mi onu dinlicez omu bizi dinlicek acaba diye...İnş..herkes istediği şekilde büyütür bebişlerini..Çocuk yetiştirmek gerçekten çok zoreyvahedigeldismile...Şimdi onların dedikleri oluyor...Sen nekadar
uğraşırsan uğraşşş

Ee tabii disiplinle de alakalı tabii haklısın..

Ben şahsen o kadar katı olamadım tabii 2 yaşından sonra şansı kalmadı..

benim de arkadaşlarım vardı 6 aylık bebek odasında katılıyor morarıyor ağlamaktan, ''susacak başka çaresi yok, altı temiz emzirdim,almıycam en fazla kusa kusar uyur'' derlerdi.ben şoka girerdim..

Gerçekten de o bebek bağıra bağıra uyurdu zamanla da odasına alıştı tabii..

Herkesin disiplin anlayışı farklı...

Biz de oturma odasını bozmak zorundayız..Daha doğrusu oturma odasına sadece bir karyola sığdırmaya çalışacağız..Şimdiki evimiz kendimize ait ama çok küçük...Bunun için Allah sağlıkla doğmalarını nasib ederse bebekler 8-9 aylıkken başka daha geniş ve müsait bir eve kiraya çıkma düşüncemiz var..Değiştirmemiz gereken o kadar şey var ki..Eşim bekarken spor araba almış.ıki kapılı..Arka tarafa geçmek için ön koltuğu kaldırıp geçmek gerekiyor..Eee adam zaten motorcuymuş,arabayı da kendine göre düşünmüş..Küçücük bir bagajı var..Eşya bavul koymak çok zor..Anca bir küçük valiz sığar..Zaten bebekler için oto koltuğu da şart..Ben bu boyla arkadaki dar koltukta mahvoluyorum zaten..2 bebekle çok daha zor...Hayatımızı nasıl da değiştirecek yumurcaklar :asigim:

Tabii 6 aylıktan alıştırmaya çalışın inş sizin bebeklerimiz kolay alışır biz 2 yaşından önce pek başarılı olamadık...

Yani 2 yaşına kadar toplasan 10 kere odasında anca yatmıştır...bilmiyorumkismile Sonra aklı erince zaten anlatınca anladı şansı olmadığını da gördü..laelaelaelaelaelaelaelaelaelae

Evet hemen hemen buna yakın bir şekilde disiplinliydi bizimkiler..

Göz yaşına,sızlanmaya falan kanmazlardı hiç
....kaydirigubbakcemile3

valla canım nasıl başlarsak öyle gider. biz okuldan eve gelirdik yemeğimizi yerdik hemen oturur ödevlerimizi yapardık. yaptıklarımızı anneme anlatırdık. yatma saatimiz uyanma saatimiz hepsi belirliydi. bizim evde kimse yemek seçmezdi herşeyi yerdik. çünkü annemler taviz vermezdi. şuan düşünüyorumda çok doğru yapmışlar.

Aynı şeyleri yaşamışık vallahi ben yazacaktım işlerim vardı sen yazmışsın benim yazacaklarımı duygularıma tercüman oldun.vereliniortak Kızlar ben sizi çocuk doğduktan sonra görecem...aklinialirimsmile

Ben de doğru yaptıklarını düşünüyorum annemle babamın..Belli bir yatma saati vardı..İllaki o saatte yatırırdı babam ...Tabi ağlardım sızlardım sabahlara dek..Asla taviz vermezlerdi..Sonradan alıştım tabi..Ki hiç te öyle uslu bir çocuk değildim..Tozu dumana katan yaramaz mı yaramaz bir cimcimeydim...kaydirigubbakcemile3
Bana benzerlerse yandık..Eşim çok usluymuş çocukluğunda...boshayallersmile

deniz_güneş bende gece ayağımda sallarken uyuduğumu rüya gördüğümüm çok bilirim gündüzleri de uykusuzluktan başım dönerdi aynı sarhoş gibiydim. Ne günlermiş vallahi benim ki çok çektirdi. :Sarubocequa ediyorum bu seferde aynı şeyler yaşamam uslu olur diye.

Yapanlara çok güldüğüm hatta kızdığım birşeyi bile yaptım biraz fazla uyusun diye...

Ne mi..?

Odasına salıncak kurmuştum...delikafadulden

1,5 saaat sallarsınsempatiksalakcinni anca uyur yavaşşşca alırsın yatağına arkanı dönersin ayak ucuna basa basa sempatiksalakcinniodasından çıkarkennn uyanırakannehir ve sen ağlamaya başlarsın bu sefer senağlamaeşin sakinleştirir sen uyu ben ilgilenrim der..:1hug:

Ahhhh ahhhh yaramı deştiniz kızlaar....:lepi:

Allah uzun ömür versin de benim 8 sene ara vermemin nedenlerinden birisi de bu gece kabuslarımdı...:lepi:

İnş planlarınızı uygularsınız inş istediğiniz gibi olur:Saruboceq:...benim 2.bebişim ve sizin bebişleriniz uslu olurlar da bizi üzmezler fazla..:Saruboceq:

gözün aydın Zeymuran.. hayırlı olsun..

Bu sefer farklı olacak:1ninca:
Bu sefer farklı olacak
Bu sefer farklı olacak...

İyi düşün kötü düşünme
iyi düşün,laelaelaelaelae
pozitif ollaelaelaelaelae
olumlu ol..laelaelaelaelae

Evet hemen hemen buna yakın bir şekilde disiplinliydi bizimkiler..

Göz yaşına,sızlanmaya falan kanmazlardı hiç
....kaydirigubbakcemile3

evt canım ..
Bize de ancak 2 yaşından sonra sökmedi ağlamaları, :jeyyar:çaresi olmadığını anlayınca da zaten alıştı..
Aklı da erince anlatıldığında anlıyordu zaten..

Ama ben baştan yapamadım 6 aylıkken ya da daha öncesi ayırmayı...sempatiksalakcinni

Bu arada kuzenin de abartmış 9 yaşına ortalarında yatmak ne demek? İlk defa duydum pess koca kız..

Şaka gibi..kafamçokkarıştı

EVET CNM BIZDE DRIK DALMYZ BABAM ODADA OLSA BILE BEN GIRMZDM ODAYA
gözün aydın Zeymuran.. hayırlı olsun..
HAYIRLI OLSN ZEYMURAN ALLH HYRLISI ILE KUCGMZA ALMAYI NASIP ETSIN

AYY AY DENİZCM KORKTMA SIMDIDEN BİSİ :teselli:

YATAK KONUSUNDADA HAKLISIN BISIMDE DAR EVMZ NE YAPACM BILMYORUM BNDE BI YATAGA CEVRLN ALSMDRM BI SU TASNBLRLRDEN ALAM DYRM BISIMDE COCUK ODASI YOK EV BISIM DEGL FASLA ODMS YOK O YUZDENDE

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…