2010 Temmuz Anneleri : )

ya ben hep sırtüstü yatıyorum. ya da bazen sola doğru. sağa doğru yatınca ağrı oluyo karnımda.ama sırtüstü de çok rahat ediyorum. zaten uyuyamıyorum. bir de illa sola yatçam die şartlanırsam hiç uyuyamam. sırtüstü yatmak çok mu zararlı acaba?

benim eşiminde canı sürekli birşeyler istiyor.
ben hamileyim istemiyorum o sürekli o olsa bu olsa şunu yesek derdinde.

benim eşim hamile kaslaydı eğer yanmıştı bebek.günde 2 paket sigara 15 bardak nescafe. çok rahattır hiçbişeyi önemsemez. yani bence doğanın bir bildiği var erkekleri hamile bırakmamakta.

sırtüstü yatmayı başarabiliyorsan zararlı değildir herhalde ama ben bel ve kemik ağrılarımdan dolayı sırt üstü yatamıyorum zaten:)

benim eşiminde canı sürekli birşeyler istiyor.
ben hamileyim istemiyorum o sürekli o olsa bu olsa şunu yesek derdinde.
BENMDE KAYNANA AŞERİYOR BAZN GÖRÜMCEYİ ARAR SÖLER CANN ISTEDIGINI kaydirigubbakcemile3 KENDIDE DER GELININ YERINE BEN ASERIYORUM DIYE
BNDE SRT ÜSTÜ YATRIM SAGIMA YATRIM GENLDE EŞİMDE BAZEN YAA YAN YATMA SIRT ÜSTÜ YAT BEBK SIKISACAK DIYOR BENI CEVIRİYOR kaydirigubbakcemile3

sağlık ocağından aradılar kontrolün var gel diye ultrasonda yokmudur acaba bi baksalar :) cinsiyeti söyleseler bari.sağlık ocağında ne yapıyolar bu arada bi kayıt olmak için gitmiştim bide yarın gitcem.

sırtüstü yatmayı başarabiliyorsan zararlı değildir herhalde ama ben bel ve kemik ağrılarımdan dolayı sırt üstü yatamıyorum zaten:)

her hafta aynı olmuyor heralde. benim geçen hafta baya bi kalçalarımda ağrı vardı. ama bu hafta hiçbişi yok.

sol tarafa yatış biçimi, besinlerin ve kanın plesentaya en üst düzeyde ulaşmasını sağlıyormuş.yazmş bı yerde

Hamilelikte en rahat yatış şekli nedir?
Hamilelikte sırt üstü yatış yerine sola yan yatış önerilir. Peki en rahat ve en doğru yatış pozisyonu nasıl olmalıdır?

Sırt ve yüz üstü yatış
Sırt üstü yatış Inferior Vena Cava adlı ana toplar damar sistemine baskı yapacağından önerilmez. Bu durum nefes almada sıkıntı yaratır; sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.

Yüz üstü yatış da bebeğe baskı yapacağından önerilmez. Ayrıca tahmin edersiniz ki karnınızdan dolayı bu pozisyonda uyumak pek de mümkün değildir.

Sol yan yatış
Hamilelikte sol yan yatış bebeğe maksimum kan akışı sağlamasından ve annenin böbrek fonksiyonlarını artırmasından dolayı önerilen uyku pozisyonudur. Çünkü böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını da azaltır. Ayrıca karaciğerimizin vücudumuzun sağ yanında olmasından dolayı da sola yan yatış karaciğer baskısını da azaltacaktır.

En rahat uyku pozisyonu sol yana yatıp dizlerin karına çekilmesi şeklindedir. Dizlerin arasında yumuşak ve ince bir yastık koyulması da iyi olacaktır. Aynı zamanda sırtın yumuşak bir yastık veya battaniye ile desteklenmesi de önerilmektedir.

Eğer gece uyandığınızda kendinizi sırt üstü yatıyor bulursanız endişelenmeyin. Uyku esnasında pozisyon değiştirmeniz çok normal bir harekettir ve kontrol edilemez. Zaten son trimesterde sırtüstü yatarken rahatsızlık duyacağınızdan bu pozisyona geçiyor da olmayacaksınız; rahatsızlık duyup uyanacaksınız.

ılk 3 ay
ılk üç ayda istediğiniz herhangi bir pozisyonda yatmanız mümkündür. Sonrasında sol tarafa doğru yatmanız gerecektir. Ama yine de alışkanlığı geliştirmek açısından erken gebelik döneminde yana doğru yatış gerçekleştirebilirsiniz.

sağlık ocağından aradılar kontrolün var gel diye ultrasonda yokmudur acaba bi baksalar :) cinsiyeti söyleseler bari.sağlık ocağında ne yapıyolar bu arada bi kayıt olmak için gitmiştim bide yarın gitcem.

canm bakmıyorlar ultrsynla sadece kalp atışını dınlıyorlarmş ben gecen hafta gıttım sadece tansyn ölçüyor kiloya bakıyor beni tartmdı bozuk dedı tartı ayagına bakıyor sişlik varmı varis oluşmuşmu bazı sorular soruyor kan tahlılı yapyr neye bakcksa blmyrm bnm yapmadı gene doktra gıdecem yarın dedım 3lü için tamm o zamn yapmaya gerk yok dedı aşı zamnını söluyor tetanoz aşısı ama benm doktrmda 6 ayda yapacaz saglık ocagında yaptrma sen dedı saglık ocagı 5,6 ayda 2 doz olarak uyguluyor

o zaman sağlık ocağına gitmem pek işime yaramıyacak bide kilomu öğrenirim çünkü benim doktorum hiç kilo kontrolü yapmıyo tansiyonada bakmıyo sadece bebekle ilgileniyo:)

slm temmuz anneleri nasılsınız? bebeklere ne almaya düşünüyorsunuz biraz bunlardan bahsedelim beşikmi, oyun parkımı,port beşikmi, yatak olarak akıl verin hadi

Benim son zamanlarda en severek yattığım pozisyon zaten sol tarafıma dönerek yatmak...Bayılıyorum öyle rahat uyuyabiliyorum sadece ama gerekli olduğunu bilmeden yatıyordum hatta eşim neden arkanı dönüyorsun diye sitem ediyor garibimyerimseniben

şulecik siz kaç yaşındasınız ne kadar gençsin sen maşallh.bebeginin cinsiyeti bellimi? bu arada benide kayıt edermisnz.son sat 13 ekim cinsiyet belli ddegil ve su an 17 haftalık hamişim

o zaman sağlık ocağına gitmem pek işime yaramıyacak bide kilomu öğrenirim çünkü benim doktorum hiç kilo kontrolü yapmıyo tansiyonada bakmıyo sadece bebekle ilgileniyo:)

Canım bende gittim geçende sağlık ocağına çağırmışlardı...
Kilo takibi yaptı,tansiyonumu ölçtü birde kalp atışlarını dinletmişti kızımın bana...Ultrason cihazları yoktu yani telsiz gibi bir alet ellerindeki...Heryerde böylemidir bilmem ama...Olsun yine de iyi olduğunu öğrenmiş oluyorsun için rahatlıyor...

slm temmuz anneleri nasılsınız? bebeklere ne almaya düşünüyorsunuz biraz bunlardan bahsedelim beşikmi, oyun parkımı,port beşikmi, yatak olarak akıl verin hadi

Selam Yavsib...İyiyimm saol sen nasılsın...
bende az önce o konuyu okuyordum..Kafam karıştı...Birde mama sandalyesi yok hoppala,salıncak , bebek arabası bir sürü şey var çok araştırmak gerekicek sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…