şulecik siz kaç yaşındasınız ne kadar gençsin sen maşallh.bebeginin cinsiyeti bellimi? bu arada benide kayıt edermisnz.son sat 13 ekim cinsiyet belli ddegil ve su an 17 haftalık hamişim
Hamilelikte en rahat yatış şekli nedir?
Hamilelikte sırt üstü yatış yerine sola yan yatış önerilir. Peki en rahat ve en doğru yatış pozisyonu nasıl olmalıdır?
Sırt ve yüz üstü yatış
Sırt üstü yatış Inferior Vena Cava adlı ana toplar damar sistemine baskı yapacağından önerilmez. Bu durum nefes almada sıkıntı yaratır; sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.
Yüz üstü yatış da bebeğe baskı yapacağından önerilmez. Ayrıca tahmin edersiniz ki karnınızdan dolayı bu pozisyonda uyumak pek de mümkün değildir.
Sol yan yatış
Hamilelikte sol yan yatış bebeğe maksimum kan akışı sağlamasından ve annenin böbrek fonksiyonlarını artırmasından dolayı önerilen uyku pozisyonudur. Çünkü böbrek fonksiyon artışı su tutulmasını da azaltır. Ayrıca karaciğerimizin vücudumuzun sağ yanında olmasından dolayı da sola yan yatış karaciğer baskısını da azaltacaktır.
En rahat uyku pozisyonu sol yana yatıp dizlerin karına çekilmesi şeklindedir. Dizlerin arasında yumuşak ve ince bir yastık koyulması da iyi olacaktır. Aynı zamanda sırtın yumuşak bir yastık veya battaniye ile desteklenmesi de önerilmektedir.
Eğer gece uyandığınızda kendinizi sırt üstü yatıyor bulursanız endişelenmeyin. Uyku esnasında pozisyon değiştirmeniz çok normal bir harekettir ve kontrol edilemez. Zaten son trimesterde sırtüstü yatarken rahatsızlık duyacağınızdan bu pozisyona geçiyor da olmayacaksınız; rahatsızlık duyup uyanacaksınız.
İlk 3 ay
İlk üç ayda istediğiniz herhangi bir pozisyonda yatmanız mümkündür. Sonrasında sol tarafa doğru yatmanız gerecektir. Ama yine de alışkanlığı geliştirmek açısından erken gebelik döneminde yana doğru yatış gerçekleştirebilirsiniz.
canm bakmıyorlar ultrsynla sadece kalp atışını dınlıyorlarmş ben gecen hafta gıttım sadece tansyn ölçüyor kiloya bakıyor beni tartmdı bozuk dedı tartı ayagına bakıyor sişlik varmı varis oluşmuşmu bazı sorular soruyor kan tahlılı yapyr neye bakcksa blmyrm bnm yapmadı gene doktra gıdecem yarın dedım 3lü için tamm o zamn yapmaya gerk yok dedı aşı zamnını söluyor tetanoz aşısı ama benm doktrmda 6 ayda yapacaz saglık ocagında yaptrma sen dedı saglık ocagı 5,6 ayda 2 doz olarak uyguluyor
slm temmuz anneleri nasılsınız? bebeklere ne almaya düşünüyorsunuz biraz bunlardan bahsedelim beşikmi, oyun parkımı,port beşikmi, yatak olarak akıl verin hadi
sağlık ocağından aradılar kontrolün var gel diye ultrasonda yokmudur acaba bi baksalar :) cinsiyeti söyleseler bari.sağlık ocağında ne yapıyolar bu arada bi kayıt olmak için gitmiştim bide yarın gitcem.
cnm bnde karrszım hala karr vermedım bı türlü akl vermcm bnslm temmuz anneleri nasılsınız? bebeklere ne almaya düşünüyorsunuz biraz bunlardan bahsedelim beşikmi, oyun parkımı,port beşikmi, yatak olarak akıl verin hadi
Benim son zamanlarda en severek yattığım pozisyon zaten sol tarafıma dönerek yatmak...Bayılıyorum öyle rahat uyuyabiliyorum sadece ama gerekli olduğunu bilmeden yatıyordum hatta eşim neden arkanı dönüyorsun diye sitem ediyor garibimyerimseniben
ikimizin derdi de aynı
:D: D:
Selam Yavsib...İyiyimm saol sen nasılsın...
bende az önce o konuyu okuyordum..Kafam karıştı...Birde mama sandalyesi yok hoppala,salıncak , bebek arabası bir sürü şey var çok araştırmak gerekicek sanırım...
slm temmuz anneleri nasılsınız? bebeklere ne almaya düşünüyorsunuz biraz bunlardan bahsedelim beşikmi, oyun parkımı,port beşikmi, yatak olarak akıl verin hadi
Selam Yavsib...İyiyimm saol sen nasılsın...
bende az önce o konuyu okuyordum..Kafam karıştı...Birde mama sandalyesi yok hoppala,salıncak , bebek arabası bir sürü şey var çok araştırmak gerekicek sanırım...
Odasını duzenlemek en buyuk hayelım ama daha erken dıye bırsey yapamıyorum.. ben bebek oda takımı ve ayrıyetten yatak odama sepet besık dusunuyorum opuyorumnanaktan
Hayırlısıyla kızım bır gelseee İNŞAALLAH :Saruboceq:
bende hamılelktn once yastık olrak eşimi kullnyrdum kaydirigubbakcemile3 bıde cnm evet kayt yaptrmn gerk gıdıp saglı kocagınaSırta destek kısımında direk eşim aklıma geldi kaydirigubbakcemile2
genelde o şekilde yatıyorum yada sağa doğru bebişten öncede öyleydi
Sağlık ocağına kayıtmı yaptırılıyor ben hiç gitmedim.
Ben bakıyorum hatta az önce chicco lulubabyi inceledim.
park yatak alıcam büyük ihtimalle evim ufak olduğu için.
Birde alırsak mama sandelyesi alırız belki yeğenim şu anda kullandığını sağlam bırakırsa onada gerek kalmaz kalan herşeyimiz var.
şule ve vişnesuyu sizle aynı kaderi paylaşıyorum ben 17 haftalıgım benim bebegin cinsiyeti tam belli dgil göstermedi yaramaz.15 subatta randevum var o zaman insalhh belli olack bakalım .bolca çikolata yiyecegim 2 3 paket girmeden önce.doktor size tahmini bişey dedimi bana kız olabilir dedi ama emin degil
ben oyun parkı gibi olan yataklardan almayı düşünüyorum. ucuz hafif ve taşınabilir. çünkü ben temmuzda Allah kısmet ederse doğurduktan bir süre sonra foçaya ailemin yanına gitmek istiyorum. 1 ay filan orda kalıcaz. denizkenarı güzel olur diye düşndük. eşimd e senelik iznini alıcak. oraya da taşırım diye düşünüyorum. evde de kah salona kah odaya taşıyabileyim istiyorum. ama 1 yaşından sonra mobilyalı bir beşik alırım. mama sandalyesi için çok erken 4 aydan önce oturamıyo zaten ona. onu doğduktan sonra alırız. ama ben yine de bir liste edinmek lazım diye düşünüyorum. geçenlerde bebek tırnak makası seti dedi mesela birisi aklımın ucuna bile gelmezdi o söylemese. bu tip ıvır zıvırları öğrenmek lazım.
zeymuran tabi daha bende bir igne almadımda .ama plan yapılırsa programlı oluruz çokta bi zaman inan kalmadı su gibi akıyor günlar aylar ben son 6. cı ayda alıcam büyük çogunlugu 7. aydan sonra anneler yoruluyor gezemiyor rahatsızlıklar başlıyor aklınızda olsun sonlara bırakmayın bide biz sıcaklara denk gelicez vay halimize
annişler naber artık dün akşamdan beri göbişim belirmeye başladı top gibi duruyo ortada sivrilmiş bi şekılde babamızın çok hoşuna gitti bu durum.canlarım bendede kasık agrısı var wcye oturdugumda kasıklarım batıyo bazen nefesimi kesiyo normal bi durumdur umarım
günaydın umutlu sanırım normal bi durum hemen hemen hepimizde aynı şeyler yaşanıyo çünkü:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?