60 kiloyla başladım 63,7 çıktım bu sabah(
4 ayda 4 kilo(
kızlar bu sokaktan alınan sütler patorize olmadığı için doktorlar taviye etmiyolar... uzun ömrlü ütleride öyle.. günlük patorize süt tavsiye ettiler bana
Ben sütü pek sevmediğim için kendimi zorlamıyorum..Ama günde 2-3 kibrit kutusu kadar peynirim ve 1 kase yoğurdum mutlaka var..
Elifbetül, bilmiyorum ne derece doğru ama ben de ilk hamileliğimden tamamen farklı bir hamilelik geçiriyorum ve benim de cinsiyetler farklı..Belki sende de böyle olur:)
ben mert e hamileyken kusmaktan hiçbirşey yiyemezdim ilk 7ay devamlı kustum hastanelere yattım kusmaktan hep tatlı çekiyordu canım şerbetli tatlılar sonra koltuk altlarım siyahlaşmıştı göbeğim kıllanmıştı derler ki bebek erkekse bikini bölgesi ve koltuk altı renk değiştirir göbekte çizgi çıkar kıllanır bunların hepsi mert te tuttu ama bunda hiç birtanesi yok koltukaltlarım beyazlaştı aksine merten kalan siyahlıklarda gitti doktor ilk önce kız dedi sonradan erkek o yüzden hiç bir belirti olmadığı için kendimi bir türlü erkek olduğuna inandıramıyorum nedense kız belirtileri var bu hamileliğimde lahana turşusu istiyor pancar turşusu istiyor canım hala unudum var sanki kız biz yanlış gördük dicekler gibi geliyor
bende 55 le basladim 60 oldum.Ama birazcik is yapayim ayakta kalayim acayip bel agrilarim oluyor, simdiden boyleyse 15 kilolara gelince ne yapacagim diye merak ettim.
Peki yurus yapmaya baslayana oldumu arkadaslar, haftada 3 gun yarim saat yuruyus yapmak dogumu kolaylastiriyormus diye okudum.
Havalar yağmurlu olduğu için şu aralar yürüyemiyorum ama normalde hergün yarım saat öğle arası yürüyüş yapıyordum.
kalan 5 ayı 10 kilo alarak tamamlasak diyorum amaaaaaaaa hiç öyle olacak gibi gelmiyor :)
ben yürüyüş yapamıyorum havalar soğuk evi biraz temizlesem sağ tarafım belimin biraz altı bacağıma doğru ağrı yapıyor.. her ayağa kalktığımda 2-3 adım toplallıyorum... resmen bişe çekiyo....ne olacak sonra halimiz bilmiyorum
Asıl kilo alımı bundan sonra başlayacak kızlaaaaaaaarrr.....5.aydan sonra...
Valla dikkatli gidin..Bebeğe faydalı şeylere ağırlık verin...
Gerçi 5 kilo doğumda gidiyor.
4-5 kiloda ilk 1 hafta-10 gün içinde vücut toparlanınca şişlikler falan inince gidiyor..
Yani;
9-10 kilo gider,kalan yağlar bizimdirsempatiksalakcinni
Ben masa basi calisiyorum, haftada da bir defa temizlik yapinca inanilmaz bel agrisi cekiyorum, benimde belimin alt kismi her defasinda endiseleniyorum tabii bebege zar verirmiyim diye, cok dikkatli olmaya calisiyorum, ama hicbirsey yapmdan da oturulmazki;-)
kuzucum bende de aynı problem var.. pazar günü evimi temizledim ve ertesi gün kasıklarımın ağrısından oturamıyordum bile.. ne yapıcaz biz ya..
denizcim diyetisyen sana ne önerdi ne yiyorsun biraz senden bilgi alalım bizde
merhaba kızlar şimdi doktordan geldim benimde bir oğlum olacakmış çok sevindim gönlümden geçende buydu. allah hepimizin gönlüne göre verir inşallah.
Capricim hamile olduğumdan beri sütle pek aram yok nedense içsemde zorla içiyorum...Kızlar günde ne kdar süt içiyorsunuz?
Veya
Günlük ne kadar süt içmeliyiz?
Asıl kilo alımı bundan sonra başlayacak kızlaaaaaaaarrr.....5.aydan sonra...
Valla dikkatli gidin..Bebeğe faydalı şeylere ağırlık verin...
Gerçi 5 kilo doğumda gidiyor.
4-5 kiloda ilk 1 hafta-10 gün içinde vücut toparlanınca şişlikler falan inince gidiyor..
Yani;
9-10 kilo gider,kalan yağlar bizimdirsempatiksalakcinni
olabildigince dikkatli olmaya calisacagiz birkac ay daha, bir arkadasimin arkadasi 5 aylikken buyuk bir temizlik yapmis ve bebegini kaybetmis o yuzden azicik evi isi yapsam odum kopuyor.
Arkadaşım bana özel yani yaşıma, haftama, kan değerlerime, yeme alışkanlıklarıma göre kilo kontrol programı hazırladığını söyleyerek ana hatları ile neler yaptığımı söyliyim..
3 ana 3 ara öğün var mutlaka, atlamıyorum asla..
Sebze ve ızgara et ağırlıklı..azar azar tabii:)))
Makarna pilav haftanın 3 günü, sadece 4 yemek kaşığı.
Aralarda kuru kayısı yaban mersini meyve verdi.Mutlaka yenecek.
2,5 litre su mutlaka, imkanlar ölçüsünde hafif yürüyüş mutlaka.
Haftada 1 sütlü ya da meyveli tatlı..başka yok:) tatlıyla pek aram olmadı için ona göre yazdı zaten:)
Ana hatlarıyla bunlar tabii benim listem var..Ayrıca öğünler alternatifli, çalıştığım için hani imkanım olmazsa, o olmazsa bunu yersin tarzında ...zorlamıyor insanı yani..
Arada mönüyü değiştiriyor ufak tefek, canının çektiği yemek istediğin şeyler oluyor mu başka vs diye soruyor, herhalde ona göre oynamalar ekleme çıkarmalar yapıyor, beni de zorlamadan..
vs vs bu tarz şeyler..
kuju yaa senı bu zayıflıkla mahf etmış bu dr bende hamuru kestim tamamen kepeli ekmek çok severım onu yıoyorum kepekte zaten magnezyum var ama normal ekmektende alıcaklarım olduğu için gunde bır dılımde ondan yıyorum tatlıyla aram hıc yok
zaten bu dıyet bana gore ama ben makarna ve pılavı 4 kaşık değilde 8 kaşık falan yıyorumm:) kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?