Arkadaşım bana özel yani yaşıma, haftama, kan değerlerime, yeme alışkanlıklarıma göre kilo kontrol programı hazırladığını söyleyerek ana hatları ile neler yaptığımı söyliyim..
3 ana 3 ara öğün var mutlaka, atlamıyorum asla..
Sebze ve ızgara et ağırlıklı..azar azar tabii:)))
Makarna pilav haftanın 3 günü, sadece 4 yemek kaşığı.
Aralarda kuru kayısı yaban mersini meyve verdi.Mutlaka yenecek.
2,5 litre su mutlaka, imkanlar ölçüsünde hafif yürüyüş mutlaka.
Haftada 1 sütlü ya da meyveli tatlı..başka yok:) tatlıyla pek aram olmadı için ona göre yazdı zaten:)
peynir yoğurt olmazsa olmaz.
Ana hatlarıyla bunlar tabii benim listem var..Ayrıca öğünler alternatifli, çalıştığım için hani imkanım olmazsa, o olmazsa bunu yersin tarzında ...zorlamıyor insanı yani..
Arada mönüyü değiştiriyor ufak tefek, canının çektiği yemek istediğin şeyler oluyor mu başka vs diye soruyor, herhalde ona göre oynamalar ekleme çıkarmalar yapıyor, beni de zorlamadan..
vs vs bu tarz şeyler..
Canim ne guzel bunlari uygulayabilmen, benim etle pek aram yok, balik da hic yiyemiyorum, yumurtayi da biraktim canim biraz sikkin yani yemekler konusunda, ama kayisi, incir, dut gibi kuru meyveler ve arada findik, badem ve herturlu meyveyi yiyorum, her aksam sut iciyorum bir bardak, pilav makarna da yiyorum.
yemegımı yaptım geldım.
ne yaptın kız?cokacimcoook
canınızın ısteyecegı bısey degıldır dıye yazıyorum kurufasulye.
kurufasulye, nohut normaldede sevmem ama artik hic sevmiyorum, keske yiyebilsem fakat cok fazydali hamilelikte kesinlikle oneriyorlar.Afiyet bal seker, bebise bol bol besin olsun...
bizim inegimiz var taze taze süt alıyorum yogurt mayalıyorum.tatlılarımı bile onla yapıyorum ama sokakta satılan sütlere bende güvenmıyorum kaynanamın inekleri sagolsun kaydirigubbakcemile3evet haklisin burdada pastorize olmayan sutler ve peynirler hamilelere yasak, encok kasar peynirini ozledim, pastorize kasar bulamadim, bende diger peynirleri yiyorum.Birde mayonezi de pek salik vermiyorlar, sizler yiyormusunuz?
tamam cnm beklıyorum sonucu opuyorumnanaktanannemlerin yanına gittiğimde söyleyeyimde yapsınlar bakalım eğlence olur banada haber veririm sanada sonucu.:
kızlarr slm işler yoğun giremyiyorum fazla benneyaptımki
ya bende 3 gündür çok feci mide yanması var :CüvCüv: ne yesem mideme dokunuyo
bebeğimin saçları çıkıyo galibaaaa sizde de oluyomu mide yanması :uhm:
ne yaptın kız?cokacimcoook
benımde mide yanması var ama saçla alakası yok midede gastrit ya da reflü vardır hamilelikte olabiliyomus bunlar bide mayalı şeyler yendigi zaman daha fazla yanıyo mesela yoğurt,simit buna benzer bi çok sey saç oldugunu dününmüyorum benımde yanıyo ama benım midemde devamlı ekşime olurdu özelikle yogurt yiyince mecbur süt içemiyorum yogurt yiyorum o yüzden devamlı mide sorunum var en azından benımkı saçtan degıl biz daha küçügüz teyzesi kaydirigubbakcemile3
ay ne bilim öle derler ya bende midem yanınca öle bişi var diye düşündüm bilmiyorumkismile ama nassı yanıyo cayır cayırrrrr -tatlicadiarzu-
gaviscon kullanıyomusun çok ii geliyo mide yanmasına ekşimesine bu mide problemi nerdeyse bütün hamilelerde mevcut mafoldumben
şule ve vişnesuyu sizle aynı kaderi paylaşıyorum ben 17 haftalıgım benim bebegin cinsiyeti tam belli dgil göstermedi yaramaz.15 subatta randevum var o zaman insalhh belli olack bakalım .bolca çikolata yiyecegim 2 3 paket girmeden önce.doktor size tahmini bişey dedimi bana kız olabilir dedi ama emin degil
bana hiç bi tahminde bulunamadı:) benden bi gün önce öğreniceksin hayırlısı olsun Allah gönlüne göre versin inş.
git öğren valla ben çatladım meraktan senin yerine.
oleyyyyyyyyy oğluşum olcak yaşınnnnnn:))
merhaba kızlar şimdi doktordan geldim benimde bir oğlum olacakmış çok sevindim gönlümden geçende buydu. allah hepimizin gönlüne göre verir inşallah.
bende ilk hamile kaldığımı öğrendiğimde erkek olcağını hissetmiştim. hatta eşimle bebeğim hakkında konuşurken hep oğlum diye bahsediyodum istem dışı ağzımdan oğlum kelimesi çıkıyordu. anneler gerçekten hissediyor.
kalan 5 ayı 10 kilo alarak tamamlasak diyorum amaaaaaaaa hiç öyle olacak gibi gelmiyor :)
Asıl kilo alımı bundan sonra başlayacak kızlaaaaaaaarrr.....5.aydan sonra...
Valla dikkatli gidin..Bebeğe faydalı şeylere ağırlık verin...
Gerçi 5 kilo doğumda gidiyor.
4-5 kiloda ilk 1 hafta-10 gün içinde vücut toparlanınca şişlikler falan inince gidiyor..
Yani;
9-10 kilo gider,kalan yağlar bizimdirsempatiksalakcinni
deniz güneşcim sorma sakın birine ne yemek yaptın die bi aarkadasımız bu topıkten bunun görgüsüzlük oldugunu söyledi bana sölenmez miş te sorulmazmıs da benden sölemesi dedi sonra küçük düşme dedi bana görgü kurallarını ögrettı sagolsun böle şeyler konusulmazmıs kaydirigubbakcemile3 sankı kötü niyetle soruyoruz bunda ne var sizce görgüsüzlükmü arkadaşlar naniknanik
ay ne bilim öle derler ya bende midem yanınca öle bişi var diye düşündüm bilmiyorumkismile ama nassı yanıyo cayır cayırrrrr -tatlicadiarzu-
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?