evet canım 1 ay önce çıkartıyorlar.
bir aksilik yapabilme şansları yok.
hamile olduğum için işten çıkartamazlar zaten suç şikayet etsem.
benden önceki arkadaşta aynı şekilde ayrılmış.
o konuda sorun çıkartabileceklerini sanmıyorum çünkü çıkışım yapılmayacak.
aradaki bir ayda sskam ödenecek yine, sonra zaten resmi olarak istirahat zamanı geliyor
izine ayrılmış görünücem.
ben de hiçbir şey almadım,
samırım martta başlarım ufak tefek birşeyler almaya,
teyzem bir don almış ilk o alınır donansın diye kaydirigubbakcemile3
başka bişey yok yasakkelime
Herkese iyi akşamlar.size iyi ve kötü haberlerim var.önce kötü haber dün akşam hafif pembe renkte kanamam oldu ve bu gün öğlen dr a gittik.allaha şükür hiç bir sorun yok bebişimde.kalp atılarını dinledik her şey yolunda.cinsiyetimizide öğrendik.bi kızım olucak :sm_cool::teytey:.önce tam emin değildi şimdi kesin kız.önce çok korktum bebeğimi kaybedicem diye ama şükür ki bir sorun yok.
Dr kasılmalarım olduğunu söledi onun için bir ilaç yazdı.idrarda iltihap tesbit edildi onun içinde bir ilaç yazdı.biraz kasık ve bel ağrılarım var ama bir tehlike yok şimdilik.
ÜÇLÜ TEST İÇİN KAN VERDİK İNŞALLAH ONUN SONUÇLARIDA İYİ GELİR.
SİZLER NASILSINIZ HERKES İYİDİR UMARIM.ALLAHA EMANET OLUN.:1hug:a.s.
ok canım şimdi oldu.. mağdur olmanı istemem bir hamile olarak.. çünkü kanundada geçtiği üzere bir kadın annelik vasfı neden gösterilerek, dişiliğine vurgu yapılarak asla işten çıkartılamaz.. daha açarsın ve direk kazanırsın.. ama giderken imzalaman gerekli şeyler varsa muhakkak dikkatlice okuyarak imzala.. -hatta çakma bir imza at ki daha sonrasında bütün hakların saklı kalsın- :))))
benide muhtemelen doğumdan sonra ücretsiz iznimin bitişinde direk şutlarlar.. yani kanunda yazılı olan 6 aylık ücretsiz hakkımı kullanmama izin vermezler.. ben bunu bekliyorum.. direk dava açıcam.. işe geri iade davası.. en kötü ihtimal tazminatımı alırım ve dava bitene kadar olan maaşımı alır giderim.. tabi bir de işsizlik parası.. ne kimsenin hakkını alayım ne de kimsenin bende hakkı kalsın... :))
sen kamu kurumundamı çalışıyorsun.
çıkarken bir şey imzalamayacağım zaten.
doğum izini süresi bitince işlemler yapılacak.
tazminatın bir kısmının bankaya yatması gerekiyor falan o yüzden ben sskdan izin paramı aldıktan sonra işlemleri yapıcaklar.
Bir yönden de önce çıkmak iyi olur diye düşünüyorum.
Yönetici asistanlığı yapıyorum ve yöneticim 70 yaşında çok huysuz biri şimdi bile zor katlanıyorum sonrasında daha kötü olabiliriz belkide iyilikle bitmesi daha iyi.
yılbaşından sonrada yeni iş bakmaya başlarım.
birazcık kızımla keyif yapmak istiyorum.
gul, bende arkadaşaım sayesinde öğrendim o alıyordu.
dra çıkabiliyorsun dedi.
ben özel bir fransız şirketinde çalışıyorum.. kamu olsa zaten ücretsiz iznimi verirler.. daha önce doğum yapan bir arkadaşım ben 36. haftaya kadar çalışıcam dedi, doktor raporu getirdi ama izin vermediler yani çalıştırmadılar.. aynı şekilde ücretsiz iznimi kullanmak istiyorum dedi kullandırmadılar.. o da doğumdan 2 ay sonra ücretli izni bitince hemen geliverdi.. yani ben sanki 2 ay sonra gelemezmişim gibime geliyor.. tabi allah mecbur bırakırsa tıpış tıpış gelirim.. işte bu bilinmezliklerden dolayı kesin ve net konuşamıyorum etrafımdakilere de ama aynı zamanda haklarımı bilmek, öğrenmek ve tabiki de her ihtimale hazırlıklı olarak haklarımı korumak istiyorum.. Allah hepimize hayırlı kapılar açsın arkadaşlar.. Allah hepimizin gönlüne göre versin arkadaşlar..
selam sekerler hepınıze gunaydın ayyyyy lap topum formata gıttı servısten dun geldııııııı ozledım sızı nasılsınız guzel haberler vardır ıns ben cok ıyıyım allah a sukurrrrrrr
Evet canım ben araştırmalara başladım. Uygun zamanda da çıkıp yerinde görmek hatta fiyat araştırması yapmak istiyorum.
Millet tutturabildiğine satıyor.
2009 annelerinden sağolsunlar çok şey öğrendim diyebilirim.
Bir ihtiyaç listesi oluşturdum. Şimdi de hangisi daha kullanışlı, hangisi daha sağlıklı ne nedir ona bakıyorum.
Ayyyy ne kadar çok alacağımız şey var yaa battık battık...kaydirigubbakcemile3
evet yaa,
o kadar yoğundum ki,
1 hafta hiç girmedim,
senin bebiş ne yapıyor var mı kıpırtı? delikafadulden
Çok geçmiş olsun canım. Bol bol ballı süt iç ve her sabah bir kaşık pekmez...
Kızlar ben de birkaç gündür 3-5 tane kısa ve uzun kollu çıt çıtlı body ve patikli alt pijama aldım.
Bunlar en çok kullanılanlar haberiniz olsun.
Daha erken ama dayanamıyorum:)
Babaannemiz de battaniye almış:) insan dayanamıyor :) Foto çekecektim ama unuttum yine.
selam sekerler hepınıze gunaydın ayyyyy lap topum formata gıttı servısten dun geldııııııı ozledım sızı nasılsınız guzel haberler vardır ıns ben cok ıyıyım allah a sukurrrrrrr
dün akşam Avrupa şafak hastanesine doğum fiyatlarını sordum.
Normal 400, sezeryan 700 tlmiş.
Oyyy iş mevzuları açılmış ben haziran sonuna kadar çalışacağım herhangi birşey olmazsa kızlar.
Çünkü iznimi doğumdan sonraya aktarmak istiyorum.O sıcaklarda nasıl olucak bilemiyorum şimdiden tabi ama napalım bebeğimle zaman geçirmek istiyorum inşallah Allah izin verir.
Karnım burnumda olucak ama okulun son günleri çok yorulmayacağım en azından zaten haziran 15ten sonra sadece seminere geliyoruz o zamanda beni yormazlar herhalde hamile halimle sadece otururum.
Ahhh ahhhh bakalım nasıl günler bizi bekliyor:)))
çıkarma gibi bir düşünceleri varsa sende benim gibi yapabilirsin.
yani benimde ayrılma olmasaydı o arkadaşın gibi 2 ay sonra iş başı yapmam gerekirdi.
ben en başta bırakmayacaklarını biliyordum zaten aynı şekilde benden öncekilerede uygulandığından dolayı hazırlıklıydım.
işverenlerde aksilik çıkartmadılar sağolsun yani her hakkımı almamı sağlayacaklar.
muhasebecimizde bu konuda iyi asla tesr birşey yapmaz öyle bir düşünceleri olsa bana söylerdi zaten.
bence en iyisi sen konuş. bebişini bırakmazsın.
canımm nası yapcaksınn doğum sonrası iznimizin çoğu tatile denk geliyo:sm_confused:
ben de gelecek yıl ücretsiz izin almayı düşünüyorum 1yıl birlkte olurm bebeğimle inşallah
sen temmuz ve ağustostaki izin hakkımızı sonraya kaydıramıyoruz dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?