2010 Temmuz Anneleri : )

ok canım şimdi oldu.. mağdur olmanı istemem bir hamile olarak.. çünkü kanundada geçtiği üzere bir kadın annelik vasfı neden gösterilerek, dişiliğine vurgu yapılarak asla işten çıkartılamaz.. daha açarsın ve direk kazanırsın.. ama giderken imzalaman gerekli şeyler varsa muhakkak dikkatlice okuyarak imzala.. -hatta çakma bir imza at ki daha sonrasında bütün hakların saklı kalsın- :))))

benide muhtemelen doğumdan sonra ücretsiz iznimin bitişinde direk şutlarlar.. yani kanunda yazılı olan 6 aylık ücretsiz hakkımı kullanmama izin vermezler.. ben bunu bekliyorum.. direk dava açıcam.. işe geri iade davası.. en kötü ihtimal tazminatımı alırım ve dava bitene kadar olan maaşımı alır giderim.. tabi bir de işsizlik parası.. ne kimsenin hakkını alayım ne de kimsenin bende hakkı kalsın... :))

ben de hiçbir şey almadım,
samırım martta başlarım ufak tefek birşeyler almaya,
teyzem bir don almış ilk o alınır donansın diye kaydirigubbakcemile3
başka bişey yok yasakkelime

bizimde ilk donumuz oldu. ben bilmiyordum eşimin teyzesi söyledi.
2 de biberonumuz var.

bide ben bayramlık aldım onlar var. kurban bayramına ancak giyebilir kaydirigubbakcemile3

günaydın kızlar.

Kızlar ben de birkaç gündür 3-5 tane kısa ve uzun kollu çıt çıtlı body ve patikli alt pijama aldım.

Bunlar en çok kullanılanlar haberiniz olsun.

Daha erken ama dayanamıyorum:)

Babaannemiz de battaniye almış:) insan dayanamıyor :) Foto çekecektim ama unuttum yine.

canım hem geçmiş olsun hemde gözün aydın maşallah prensesine

kızlar bu arada işsizlik maaşı aldığınız sürede ssk nın sağlık haklarından yararlanmaya devam edebiliyorsunuz ama işten çıkartıldıktan 100 gün sonra sgk ya halen işsizlik maaşı almaya devam ettiğiniz konusunda bildirim yapmanız gerekiyormuş. ben 10 ay işsizlik maaşı alıcam o yüzden araştırdım :)

sen kamu kurumundamı çalışıyorsun.
çıkarken bir şey imzalamayacağım zaten.
doğum izini süresi bitince işlemler yapılacak.
tazminatın bir kısmının bankaya yatması gerekiyor falan o yüzden ben sskdan izin paramı aldıktan sonra işlemleri yapıcaklar.
Bir yönden de önce çıkmak iyi olur diye düşünüyorum.
Yönetici asistanlığı yapıyorum ve yöneticim 70 yaşında çok huysuz biri şimdi bile zor katlanıyorum sonrasında daha kötü olabiliriz belkide iyilikle bitmesi daha iyi.
yılbaşından sonrada yeni iş bakmaya başlarım.
birazcık kızımla keyif yapmak istiyorum.

gul, bende arkadaşaım sayesinde öğrendim o alıyordu.
dra çıkabiliyorsun dedi.

ben özel bir fransız şirketinde çalışıyorum.. kamu olsa zaten ücretsiz iznimi verirler.. daha önce doğum yapan bir arkadaşım ben 36. haftaya kadar çalışıcam dedi, doktor raporu getirdi ama izin vermediler yani çalıştırmadılar.. aynı şekilde ücretsiz iznimi kullanmak istiyorum dedi kullandırmadılar.. o da doğumdan 2 ay sonra ücretli izni bitince hemen geliverdi.. yani ben sanki 2 ay sonra gelemezmişim gibime geliyor.. tabi allah mecbur bırakırsa tıpış tıpış gelirim.. işte bu bilinmezliklerden dolayı kesin ve net konuşamıyorum etrafımdakilere de ama aynı zamanda haklarımı bilmek, öğrenmek ve tabiki de her ihtimale hazırlıklı olarak haklarımı korumak istiyorum.. Allah hepimize hayırlı kapılar açsın arkadaşlar.. Allah hepimizin gönlüne göre versin arkadaşlar..

çıkarma gibi bir düşünceleri varsa sende benim gibi yapabilirsin.
yani benimde ayrılma olmasaydı o arkadaşın gibi 2 ay sonra iş başı yapmam gerekirdi.
ben en başta bırakmayacaklarını biliyordum zaten aynı şekilde benden öncekilerede uygulandığından dolayı hazırlıklıydım.
işverenlerde aksilik çıkartmadılar sağolsun yani her hakkımı almamı sağlayacaklar.
muhasebecimizde bu konuda iyi asla tesr birşey yapmaz öyle bir düşünceleri olsa bana söylerdi zaten.

bence en iyisi sen konuş. bebişini bırakmazsın.

dün akşam Avrupa şafak hastanesine doğum fiyatlarını sordum.
Normal 400, sezeryan 700 tlmiş.

selam sekerler hepınıze gunaydın ayyyyy lap topum formata gıttı servısten dun geldııııııı ozledım sızı nasılsınız guzel haberler vardır ıns ben cok ıyıyım allah a sukurrrrrrr

selam sekerler hepınıze gunaydın ayyyyy lap topum formata gıttı servısten dun geldııııııı ozledım sızı nasılsınız guzel haberler vardır ıns ben cok ıyıyım allah a sukurrrrrrr

Günaydın hoşgeldin,

dün topiğe bakamadım ama hepimiz iyiyiz bildiğim kadarıyla.

İhtiyaç listesi ve en çok işe yarayacak şeyleri almak çok mantıklı
Ve bebişler hemen büyüyorlar
Severek aldığım bir şeyi giyemeden büyürse üzülürüm..
Gereksiz ve belkide hiç kullanamayacağım bişey almak yerine bebişimin sağlığı için para harcamak bana daha mantıklı geliyor.

evet yaa,
o kadar yoğundum ki,
1 hafta hiç girmedim,
senin bebiş ne yapıyor var mı kıpırtı? delikafadulden

Henüz kıpırtı yok cnm
İnşallah cinsiyeteni ögrenince çok daha mutlu olucaz.

Çok geçmiş olsun canım. Bol bol ballı süt iç ve her sabah bir kaşık pekmez...

Pekmezi yemek istemeyenler suya katıp öyle için...
Çok güzel oluyor ben 1 litreye yakın içiyorum pekmezli su.

o minicik kısa kollu badilerden bende aldım dün
biri uzun biri kısa kollu minicik
İlk 6 ay giyebilecek inşallah

Önümüz yaz Allaha şükür
Güzel havalarda çıkıp çıkıp bebişlerimiz için alışveriş yaparız....kaydirigubbakcemile2

selammmmmmm...topic ışık hızıyla ilerliyor zaten:) geçmişi kontrol etmek zor oluyorkaydirigubbakcemile3

dün akşam Avrupa şafak hastanesine doğum fiyatlarını sordum.
Normal 400, sezeryan 700 tlmiş.

Kivican fiyatlar iyimiş..
daha önce çok duydum bu hastaneyi
Bide o taraflarda Bilge Hastanesi var...orasınıda iyi diyorlar.

Sen Şafak ta mı dogurmayı düşünüyosun...

canımm nası yapcaksınn doğum sonrası iznimizin çoğu tatile denk geliyo:sm_confused:
ben de gelecek yıl ücretsiz izin almayı düşünüyorum 1yıl birlkte olurm bebeğimle inşallah
sen temmuz ve ağustostaki izin hakkımızı sonraya kaydıramıyoruz dimi

Herkese günaydınnn....
Geçmişi okuyamadımm umarım herkes iyidir ve herşey yolundadır...
Ben biraz durgunum bugün...

benim işverenlerim aksi.. seninki gibi uzlaşmacı değil.. o yüzden biz mahkemede çözebiliriz bu işi.. hatta ben öğrencilikte de part time çalıştım burada.. bir sabah bir geldim beni işten çıkarmışlar bildirimsiz.. 1 ay olmuş haberim yok.. neyse sonra ben full gelmeye başladım da 2 ay sigortasız çalışmadan sonra geri aldılar.. tabi o zaman cahildim ve haklarımdan haberdar değildim.. boşverdim tadını çıkarıyorum hamileliğin.. onlar düşünsünler.. zamanı gelince ben yapacağımı yapıcam allah kısmet ederse.. hayırlısı olsun..

Ahhh ahhh keşke özel hastane olsa buralarda da temiz temiz doğursam.

Ne yazıkki kaldım devlet hastanesine ama Allahtan çok fena değil yeni yapılmış özel odaları falan var oralar güzel doğum sonrasında yatacağım odalar güzel de doğumhane şartlarını bilemiyorum.Umarım temiz ve güzel bir ortam olur.

Bir hemşire tanıdığımız var ameliyatlarda görevli doğuma az kala beni gizlice götürecek doğumhaneye göreceğiz bakalım nasıl bir yer çıkacak?

Benim temmuz sonu olacak canım inşallah bişey olmazsa.

Sadece Ağustos tatile geliyor.
Doğum öncesi hiç kullanmadığım için doğum sonrası toplam 4 ay iznim olaacak.Hadi 1 ayımız ağustosa gitti ama sonra eylül ekim kasımda izinli olacağım...İnşallah sordum böyle yapılabilir dedi idarem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…