2010 Temmuz Anneleri : )

benim gittiğimde renkli ve 4 boyutlu ultroson cihazını kullanıyor.
Ayrıntılı ultroson makinası farklımıdır bilmiyorum.

(Dikkat: dilimizde ayrıntılı ultrasonografi için sıklıkla yanlış kullanılan ifadeler şunlardır: renkli ultrason, doppler, dobbler, dört boyutlu ultrason, büyük ultrason)

Ayrıntılı ultrasonografi, bebeğin organ gelişiminin büyük ölçüde tamamlandığı, amniyos sıvısının nispeten fazla olması nedeniyle görülebilirliğin arttığı ve böylece yapıların nispeten daha ayrıntılı olarak görülebildiği 19 ile 23. gebelik haftaları arasında genellikle gebeliği takip eden doktor tarafından uygulanan bir incelemedir. Bu incelemede bebek ve bebeğe ait yapılar "tepeden tırnağa" gözden geçirilir ve ultrasonografi ile gözlemlenebilecek tüm özellikler dikkatli bir şekilde incelenerek bebeğin sağlık durumu hakkında ayrıntılı bilgi edinilir.

alıntıdır gebelikorg

ayrıntılı ultrasonda bebeğin tek tek organları inceleniyor kan dolaşımı kalbi böbrekleri vs vs.. hatta parmak aralarına kadar bakılıyo beyin gelişimine kadar bunları kadın doğumcular yapamıyomuş... beni özel bi kadına yönlendirdi mesela doktorum..

Galiba farklı yaa...CADIARZU
Anlamadım neyse.
Doktorumda hiçbirşey söylemedi bu konyla ilgili..Sorarız bakalım.

inşallah ögreniriz cnm içinemı dogdu cinsiyetı hayırlısı olsun bebegım inşallah mide sorununda hallaolu ama gavıscon çok ii geliyo opuyorumnanaktan

Evet canım bende öyle biliyorum ama...
Benimde ayrıntılı için randevum 26 Şubatta inş...

Şulecik gözün aydın.Kızın hayırlı uğurlu olsun.

tşk. ederim miss Allah gönlüme göre verdi:)

tşk. ederim kivii.
Aaa Sulecikk hoşgeldinnn...
Hadi gözünaydın canımm yaa çok sevindim senin adına...
İçin rahatlamıştır...

h.b. cnm tşk. ederim evet baya rahatladım ne olucak merakı bitti zeynep dilamız gelio inş.

günaydın şulecigim allah gönlüne göre verdi rabbım saglıkla kucagına almayıda nasıp etsın :Saruboceq:

tşk. ederim umutlucum amin. umarım sende en yakın zamanda öğrenirsin insan rahatlıyo baya:)

şulecigim senın adına çok sevındım bende cumartesi gidiyorum emınım rahatlatıyodur bende artık çok merak etmeye başladım :uhm:

bizimde bu hafta sonuna kadar ayrıntılıya gitmemiz gerekiyor doktorumuz istedi bide 23. haftada istedi :)

şulecik hoş geldin ve gözün aydın çok sevindim adına..allah kucağımızda da göstersin canım

umutluuu randevun mu var canım hayırlı haberlerle gelirsin inşallahhhhhh :))

umutluuu randevun mu var canım hayırlı haberlerle gelirsin inşallahhhhhh :))

çok saol cnm evet cumartesi günü erkenden gidice doktor 13:30 a kadar orda valla meraktan çatlıcam güll bişe sorucam benım kasıkalarım çok agrıyo sankı bebek kasıklarda büyüyo resmen gerildigini acıdıgını hissediyorum mafoldumben

canım dünde benim çok sancım vardı oturup kalkarken bile çok canım acıyordu ama ben dün yoruldum biraz ondandır diye düşündüm. tabi bu ağrılarda bebeğin büyümeside büyük etken. yinede için rahat etmiyorsa doktora gidince bi sor.

saol cnm ilk aylarda agrıyodu geçti yerleşiyodur felan diye düşündüm 2 haftadır bu kasık agrıısı benı öldürdü resmen bakalım olmadı doktora sorarım tekrar saol opuyorumnanaktan

merhaba kızlar

özlem geçmiş olsun

sulecik çok sevindim hadi gözün aydın. darısı başıma :kedi:

kızlar benim şimdi 15 bitti 16. haftadan gün almaya başlıyorum ya, ay hesabı yapınca 4 aylık olmuş mu yoksa daha 1 haftam mı var?
yaa bir an önce bebeğimi kucağıma almak istiyorum zaman çok yavaş ilerliyo sanki bana mı öyle geliyo yoksa :S

Herkese günaydın........nasılsınız kızlar....
Dün dr.gittim ayak ağrılarım için magnezyum ve kalsiyum verdi.inşallah iyi gelir bu vitaminler.
Diğer kuzumunda bir kız olduğunu öğrendik.dr.önce sağdaki bebişime baktı,bunun pipisi var dedi dedim soldakide erkekti zaten,o zaman iki erkeğimiz oluyor dedi.ölçümleri yaptı,sola geçti ama burdaki kız dedi nasıl yai derken daha çok küçükler yer değiştirmişler dedi.geçen kontrolümüzde kafa kafaya biri sağa biri sola doğru yatıyordu.şimdi kafaları yukarda popoları aşağıda.yani sıkışık günlere azkaldı keyfini çıkartıyorlar bizim bızdıklar.
Çubuk kraker canım bana tahminde bulunmuştun tahminin tuttu canım.Liyadorada ya iki erkek yada bir kız bir erkek demişti onunda tuttu tahmini.

SULECİK gözün aydın kızımız geliyormuş.rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…