yaa ben de çok korkuyorum yarın ayrıntılı ultrasona gircem bişi var derse diye aklım çıkıyo. gülüm down sendromuyla barsaktaki hiperekojenin ne ilgisi var. olmazsa sen de amniyosentez yaptır için rahatlasın. ben yarın yaptırıcam.
hiperekojen demek bağırsakta beyaz parlaklık demek akraba evliliği değil bizimki ya akraba evliliklerinde olurmuş, ya kanama olurda bebek kan yutarsa olurmuş ya, down sendorumu yani trizomi 21 in bir bulgusu. 3 lü yapılmadı sadece 2 li test yapılmıştı oda iyi çıkmıştı. 10.000 de 1 risk di. şimdi prof ayrıntılıda bakıp öle söyleyince tabi benim için kabus gibi geceler bol ağlamalı günler başladı
internette okumuştum recep hası araştırırken. bi kadının bebeğinde barsakta bir parlaklık çıkmış.recep hasa amniyosentez yaptırmışlar. aileden gelen genetik bir hastalık yüzünden olduğunu düşünmüş recep has. sonra kız öğrenmiş amcasının kızında varmış bu hastalık. çapada bu işin uzmanı 2 tane prof varmış ona gitmişler.bu bahsi geçen hastalık bazen taşıyıcı oluyomuş ve zararsız oluyomuş diye bişeyler okumuştum. uzun uzun yazmıyayım onların durumu başka ama diyeceğim bence mutlaka bir profa görünmen gerekiyor bence. hiçbişey yapmadan doğumu bekleyecek misin?belki zararsız bişeydir.
flower sen korkma barsaktakiyle ne ilgisi var deme elinin küçük parmağındaki kemikle bile ilgisi var kalple ilgisi var dur başka nelerdi hem amniyon sıvısı miktarıyla zaten ayrıntılıda bunların hepsine bakıyor sen rahat ol. muayene biraz uzun sürüyor ama bebeğini görüyorsun canlı canlı. değer yani beklemeye. bende şuan kararsızım gerçekle yüzleşmek varsa gebeliği sonlandırmak şuan için kaldırabileceğim birşey değil önümüzdeki hafta kendi doktorumla görüşücem artık birlikte karar veririz amniyosenteze diye düşünüyoruz.
flower sen korkma barsaktakiyle ne ilgisi var deme elinin küçük parmağındaki kemikle bile ilgisi var kalple ilgisi var dur başka nelerdi hem amniyon sıvısı miktarıyla zaten ayrıntılıda bunların hepsine bakıyor sen rahat ol. muayene biraz uzun sürüyor ama bebeğini görüyorsun canlı canlı. değer yani beklemeye. bende şuan kararsızım gerçekle yüzleşmek varsa gebeliği sonlandırmak şuan için kaldırabileceğim birşey değil önümüzdeki hafta kendi doktorumla görüşücem artık birlikte karar veririz amniyosenteze diye düşünüyoruz.
canm benm benmde bobreklerde açılma çıktı onun bıle down sendromuyla ilgisi var 3 lü taramam temiz çıktı bende çok ağladım doktorum çok kızdı bana erkeklerin yüzde doksanında görünür ve genetik dedi banada istersen aminiyosentez yaptır onunda düşük riski var dedi korkma çaresi olmayan birşey değil dedi çaresi var çok şükür seninkinin çaresi yokmu ağlama ne olur 3 gunyıprandım bende ama allahtan herşey canım verende allah alnda allah en iyyisi senin olsun şu mubarek günde sağ selim al bebeğini inşallah
canm benm benmde bobreklerde açılma çıktı onun bıle down sendromuyla ilgisi var 3 lü taramam temiz çıktı bende çok ağladım doktorum çok kızdı bana erkeklerin yüzde doksanında görünür ve genetik dedi banada istersen aminiyosentez yaptır onunda düşük riski var dedi korkma çaresi olmayan birşey değil dedi çaresi var çok şükür seninkinin çaresi yokmu ağlama ne olur 3 gunyıprandım bende ama allahtan herşey canım verende allah alnda allah en iyyisi senin olsun şu mubarek günde sağ selim al bebeğini inşallah
bana hiç bir şey demedi biraz da uyuz bir adamdı sanki biz birer canlı değilizde onların kesip biçebileceği birer maddeyiz eşyayız. artık güvenim kalmadı koskoca profesör bile ticari amaç güdüyorsa ben ne diyim ki.. bende 2-3 gündür ağlıyorum inan 2 günde suratım çöktü
bana hiç bir şey demedi biraz da uyuz bir adamdı sanki biz birer canlı değilizde onların kesip biçebileceği birer maddeyiz eşyayız. artık güvenim kalmadı koskoca profesör bile ticari amaç güdüyorsa ben ne diyim ki.. bende 2-3 gündür ağlıyorum inan 2 günde suratım çöktü
bak canım haftayı bekleme o zman yarın git doktorunla konuş bilgi al ben ağlamaktan alamamıştım doktorumdan bilgi oda beni yatıştırmak için söylüor sanmıştım ertesi gun bir daha gittim bebeğin senden daha çok üüzlüyor sen üzgünkenn yarın git görünn ve sana şunu söyleyım biz pinprik olduk annem 6 çocuk doğurmu ne ultrason ende başka bişe sağlamız çok şükür demi herşey allahtan canım rabbime sığın ve ne olur ağlama bende senın gibiydim şu mubarek günde dua et
ben ayrıntılı ultrasona girmiştim pazartesi günü. bağırsaklarında hiperekojen çıktı. yani normal bi bulgu değil. bende kaç gündür ağlamaktan içim dışıma çıktı. keşke evime boydan boya hergün domates dökülse de, önümüzdeki 5 ay boyunca bebeğimiz down sendromlumu korkusuyla yaşamasak...
bndede o bulgulardan pyelaktazi çıkmıştı işteee doğuma kadr kapanabilirde kapanamazsa çözümü varmış sunnet gibi bişey miş allah dermansız dert vermesin
canım erkek bebeklerin yüzde doksanında görünüyor demiş. yüzde 90 çok yüksek bi oran inşallah kapanır tekrar ayrıntılı çektirirsin olmazsa hiç olmadı tedavisi varmış. iyi düşünmeye çalış.araştırdın mı hiç başka kanallardan da neden oluyomuş ddiye?
genetik canım.... sonbahar eminim seninkninde çaresi vardır baak daha doktoruna sormamışsın git yarın 1 hafta daha içini dinleme sanada bebişede zararr kujuuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?