2010 Temmuz Anneleri : )

flower sen korkma barsaktakiyle ne ilgisi var deme elinin küçük parmağındaki kemikle bile ilgisi var kalple ilgisi var dur başka nelerdi hem amniyon sıvısı miktarıyla zaten ayrıntılıda bunların hepsine bakıyor sen rahat ol. muayene biraz uzun sürüyor ama bebeğini görüyorsun canlı canlı. değer yani beklemeye. bende şuan kararsızım gerçekle yüzleşmek varsa gebeliği sonlandırmak şuan için kaldırabileceğim birşey değil önümüzdeki hafta kendi doktorumla görüşücem artık birlikte karar veririz amniyosenteze diye düşünüyoruz.

internette okumuştum recep hası araştırırken. bi kadının bebeğinde barsakta bir parlaklık çıkmış.recep hasa amniyosentez yaptırmışlar. aileden gelen genetik bir hastalık yüzünden olduğunu düşünmüş recep has. sonra kız öğrenmiş amcasının kızında varmış bu hastalık. çapada bu işin uzmanı 2 tane prof varmış ona gitmişler.bu bahsi geçen hastalık bazen taşıyıcı oluyomuş ve zararsız oluyomuş diye bişeyler okumuştum. uzun uzun yazmıyayım onların durumu başka ama diyeceğim bence mutlaka bir profa görünmen gerekiyor bence. hiçbişey yapmadan doğumu bekleyecek misin?belki zararsız bişeydir.

ben profa gözüktüm işte. ayrıntılı ultrasonu o yaptı kendisi inceledi. bana sordu eğer varsa gebeliği sonlandırırmısın diye bende katiyen hayır dedim o zaman amniyonsenteze gerek yok ya saçma saçma konuştu. bilmiyorum kafm çok karışık. bana da kesinlikle bunun genetik ya da kalıtsal bir hastalık olmadığını sadece döllenme esnasında bir bozukluktan meydana gelebileceğini söyledi. ben haftaya kendi doktorumla bi görüşeyim onu bekliyorum işte.

canm benm benmde bobreklerde açılma çıktı onun bıle down sendromuyla ilgisi var 3 lü taramam temiz çıktı bende çok ağladım doktorum çok kızdı bana erkeklerin yüzde doksanında görünür ve genetik dedi banada istersen aminiyosentez yaptır onunda düşük riski var dedi korkma çaresi olmayan birşey değil dedi çaresi var çok şükür seninkinin çaresi yokmu ağlama ne olur 3 gunyıprandım bende ama allahtan herşey canım verende allah alnda allah en iyyisi senin olsun şu mubarek günde sağ selim al bebeğini inşallah

canım ne ilgisi var diye bilmediğimden sordum. çünkü down sendromunun ense kalınlığı amniyon sıvısı kalp kafa kemiği bisürü yerden bulgu verdiğini biliyorum ama barsağı duymamıştım hiç. biz de amniyosentez yaptırıcaz yarın. çapadan profa gidiyoruz. sonlandırmayı hemen aklına getirme en kötüsünü düşünme ama amniyosentezle mutlaka tezbit etmek lazım.gerisini sonra düşünürsün. inşallah hiçbişey çıkmaz dualarımız seninle.

bana hiç bir şey demedi biraz da uyuz bir adamdı sanki biz birer canlı değilizde onların kesip biçebileceği birer maddeyiz eşyayız. artık güvenim kalmadı koskoca profesör bile ticari amaç güdüyorsa ben ne diyim ki.. bende 2-3 gündür ağlıyorum inan 2 günde suratım çöktü

Bak sonbahar internetten bu yazıyı buldum.
Down Sendromunda soft marker (ikincil gösterge) olarak kabul edilen bazı ultrasonografi bulguları vardır.18-22. haftalar arası yapılan ultrasonografilerde bu bulguların değerlendirilmesi önerilir.Down sendromlu bebeklerde görülme sıklıkları artmış olsa da sağlıklı bebeklerde de oldukça sık görülebildiğinden panik ortamı oluşturmak doğru değildir.
Bu ultrasonografi bulguları
1)Nuchal pad (11-14. haftalarda ölçülen ense pilisi kalınlığı ile karıştırılmamalıdır) ölçümünün 6 mm den fazla olması
2)Hiperekojen barsak
3)Kalpte ekojenik odak
4)Kısa femur uzunluğu
5)Renal pelvis (Böbreklerin idrar yollarına açıldığı bölgesi)genişlemesi (Pyelektazi)
6)Chorioid plexus kistleri
7)Göbek kordonunda normalde 3 olması gereken damar sayısının 2 olması
8)El ve ayak parmaklarında görülen farklılıklar
Bu bulguların değerlendirilmesi konusunda farklı fikirler ileri sürülmüş olsa da sıklıkla kabul gören görüşe göre;
- Ese kalınlığının 6 mm den fzla olması
- Dğer bulgulardan ikisinin birlikte bulunması
- Tarama testlerinde 1/250 nin üzerinde rinde olması veya tarama testi yapılmamış olan 35 yaş üzeri anne adayında bu bulgulardan birinin bulunması durumunda amniosentez önerilmelidir.

teşekkürler seloş hemen okudum

normal bebeklerde de görülebiliyor yazıyor ya çok şükür..

ya da bulguların 2 si birden olunca . bizde 1 bulgu var.

biliyormusunuz hayatımda ilk kez evlat için endişelenmenin ne demek olduğunu anladım.

mübarek günde tüm kalbimle söylüyorum Yüce RABBİM bütün bebekleri sağlıklarıyla sıhhatleriyle annelerine bağışlasın amin..

amniyosentezin düşük riski bütün türkiyeye yayıldığında 300 de 1 ama iyi bir profa gidersen bu risk çok çok düşük. yani adamlar sürekli günde 20-30 tane yapıyolar.çok daha riskli yöntemler var kordonsentez v.s gibi onlarda bile düşük olmuyor. yani var tabiki düşük riski ama ben hiç bi problem çıkmamasına karşın sırf yaşım itibariyle yaptırıyorum. siz bilirsiniz tabi.bence çok korkmayın amniyosentezden yaptıran çok kimse var çevremde maşallah çocuklarını turp gibi aldılar elelrine.

bak canım haftayı bekleme o zman yarın git doktorunla konuş bilgi al ben ağlamaktan alamamıştım doktorumdan bilgi oda beni yatıştırmak için söylüor sanmıştım ertesi gun bir daha gittim bebeğin senden daha çok üüzlüyor sen üzgünkenn yarın git görünn ve sana şunu söyleyım biz pinprik olduk annem 6 çocuk doğurmu ne ultrason ende başka bişe sağlamız çok şükür demi herşey allahtan canım rabbime sığın ve ne olur ağlama bende senın gibiydim şu mubarek günde dua et

kızlar kandiliniz mubarek olsun..allahım hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin..bu güzel günde allahım karnınızda sorun yaşayan bebeklere şifa versin.ayrıntılı ya girecekler güzel haberlerle gelsin girmişlerde kendini üzmesin bu mübarek günde dua edin kızlar..herşeyin hayırlısını dileyin...

sen kime gittin sonbahar? recep has deme.

bndede o bulgulardan pyelaktazi çıkmıştı işteee doğuma kadr kapanabilirde kapanamazsa çözümü varmış sunnet gibi bişey miş allah dermansız dert vermesin

sonbahar bence senin bebeğinde down ya da trizonomi denen şeyden yok içgüdüssel olarak söylüyorum tıbbi bilgim yok ama eğer en ufak bir ihtimal olsaydı 1/10000 çıkmazdı gibi geliyor çünkü çok düşük bir sonuç. 1/150 çıkanların bile temiz çıkıyor sonuçları. bence içini ferah tut. ya normalde görülebilecek bişeydr ya da bişey olmuştur ne biliyim. içimden öyle geliyor. Allah şifa versin.

esm cim sende ağlama olurmu bak dermansız değilmiş sünnet olur oğlun mürvetini erkenden görürsün.

flowercim sende inşallah güzel haberlerle gelirsin. kızlar unutmayın doktor ayrıntılı ultrasonda çekim yapıp cd veriyor. bide fotoğraf veriyor. normal ultrason kağıdı gibi değil ama fotoğraf kağıdına basıp veriyor. istemeyi unutmayın. cd yi takıp takıp izliyorum kendimi avutuyorum.

Allah korusun canım. inşallah korktuklarımızla imtihan edilmeyiz. sağlıklı bi şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin Allah.

bndede o bulgulardan pyelaktazi çıkmıştı işteee doğuma kadr kapanabilirde kapanamazsa çözümü varmış sunnet gibi bişey miş allah dermansız dert vermesin

canım erkek bebeklerin yüzde doksanında görünüyor demiş. yüzde 90 çok yüksek bi oran inşallah kapanır tekrar ayrıntılı çektirirsin olmazsa hiç olmadı tedavisi varmış. iyi düşünmeye çalış.araştırdın mı hiç başka kanallardan da neden oluyomuş ddiye?

genetik canım.... sonbahar eminim seninkninde çaresi vardır baak daha doktoruna sormamışsın git yarın 1 hafta daha içini dinleme sanada bebişede zararr kujuuu

bizim komşuyaa 8 ayda sakt bebek dediler sapasağlam doğurdu maşallah ... ablamın görümcesine dilsiz dediler maşallh bır bırrr konuşuyorrr valla korkmaa

genetik canım.... sonbahar eminim seninkninde çaresi vardır baak daha doktoruna sormamışsın git yarın 1 hafta daha içini dinleme sanada bebişede zararr kujuuu

hatay güzzel bi yer mi hep merak etmişimdir? doğma büyüme oralı mısın?eşim gitti ama ben gitmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…