2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

elfida sen fırında makarnayı nasıl yapıyosun aynı mı yapıyoruz merak ettim

Yarım paket makarnayı haşlıyorum

1 bardak süt 1 çay bardağından az yağ 3 yumurta beyaz peyniri çırpıyorum içine haşladığım makarnayıda karıştırıyorum. borcamı yağlayıp üzerine hafif un gezdiriyorum sonra karışımı borcama boşaltıyorum fırına atıyorum. Pişmesine 10 dk. kala çıkarıp üzerine kaşar gezdiriyorum tekrar atıyorum fırına.

hazır hiç denemedim ama normalde eşim patates püresini çok sever çok yapar et yemekleriyle güzel olur 5 adet iriboy patatesi soyup haşla. püre makinesinden geçir. (hiç pütürlü kalmasın, kalırsa blendırdan geçir.) 2 yemek kaşığı tereyağını sıcak patatese ilave edin. ocağın üzerinden alıp devamlı karıştırarak 1,5 su bardağı süt ekleyin. (eğer hala katıysa biraz daha süt ekleyin) tuzu da ekledikten sonra .sütü patatese göre ayarla canım

unu kavurup üstüne süt döküyorum biraz pişiriyorum bu şekilde
öyle sos yapıyorum ben, unu çiğden hiç sevmiyorum :26:

akşama ne yemeğiniz var?

Benim nohutum var pilav yapıcam yanına. Bide yarın için geceden ıspanak yapıcam

ben de nohut ıslattım dün gece. gidince nohut pişirecem yanına da pilav :)))9 elifda bugün yemekte pişti olmuşuz .

dün akşam geç çıkınca işten pizza yedik. dünden ıspanak yemeğim kalmıştı kociş onu bugün işe götürdü. ben de yumurta kırıp yicem öğlen. domates, salatalık da getirdim yanına.
bu akşama yemeğim yok. ben de patates yemeği ve pilav düşünüyorum.

elfi sen resim yüklemiş miydin ya? ben seni ve fundayı görmedim galiba istiyorum istiyorummmm

ptatesin yanında pilavı sevmiyorum ya...makarna daha güzel oluyor...
Bazen annem yapar, önce makarnayı kavuruyor sonra suyunu koyuyor o da çok hoşuma gidiyor,

akşama ne yemeğiniz var?

Benim nohutum var pilav yapıcam yanına. Bide yarın için geceden ıspanak yapıcam
benim eşim izinli bugün, akşama güzel bir sorfa hazırlamam lazım ama aklımda hiç bişi yok

nektar tam tarif verebilirmisin

Fundam yarım paket makarna haşlıyorum
tavada 1 buçuk yemek kaşığı unu 3 yemek kaşığı margarinle kokusu gidene kadar kavuruyorum
(1 kaşık tereyağ, 2 kaşık margarin kullanıyorum ben.. zeytinyağlı becel çok hafif mutfağımda olomazsa olmazım benim)
sonra 3-3.5 bardak süt ekliyorum, azar azar ama karıştırarak topaklanmasın diye
makarnaları pişirme kabına alıyorum, sonra göz kararı rendelediğim kaşarın yarısını makarnalara ekliyorum, çırptığım 1 yumurtayı da aynı şekilde ..En son pişirdiğim sosu ekleyip harmanlıyorum güzelce, fırınlıyorum..
Pişmeye yakın çıkartıp kalan kaşarları üzerine serpiyorum 5-6 dk daha pişiriyorum
Bukadar
nette okumuş denemiştim, içine kızarmış sucuk eklemiştim bikeresinde öyle de güzel olmuştu
eşim daha çok sevdi, bana sadesi güzel geliyo

ptatesin yanında pilavı sevmiyorum ya...makarna daha güzel oluyor...
Bazen annem yapar, önce makarnayı kavuruyor sonra suyunu koyuyor o da çok hoşuma gidiyor,

ben ikisini de severim. ama benim kociş makarnayı çok sevdiği için hafta da 2 kere kesin yiyoruz, 3 olmasın diye pilavı seçiyorum ben de

baktım şekerim saol. ama hatırlayamadım, sanırım ben bakmadan koyup kaldırmışın geçen sefer, arada bir kayboluyorum ya ben o araya gelmiştir

elfiiii bi sen kaldınnnnn

deniycem canım..ben beşamel soslu yapıyorum onuda beğenmedik pek

baktım şekerim saol. ama hatırlayamadım, sanırım ben bakmadan koyup kaldırmışın geçen sefer, arada bir kayboluyorum ya ben o araya gelmiştir

elfiiii bi sen kaldınnnnn

sanki gelinliğimle ilgili yorum bile yapmıştın diye hatırlıyorum belki bende karıştırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…