2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

oruçlu iken agda yapmak veya yaptırmak caizmidir
CEVAP: Değerli Kardeşimiz
Oruç; imsak vaktinden iftar vaktine kadar yemek¸ içmek ve cinsel ilişkiden uzak kalmak demektir. Orucu bozan şeyler de yemek¸ içmek ve cinsel ilişkidir. Ağda yapmak bunlardan hiçbirine girmez. Dolayısıyla oruç bozulmaz.

Soru: Oruçlu iken ağda yaptırmak orucu bozar mı?

Cevap: Oruçluyken ağda yaptırmak orucu bozmaz. Fakat kadınların kadınlara karşı mahremiyetleri söz konusudur. Kadının kadına karşı örtmesi gereken yerler göbekle diz kapağı arasıdır. Bunun dı-şında kalan yerlere hemcinsinin bakması mümkün ve caizdir. Ancak, gayrimüslim kadınlar bundan istisna edilmiştir. Onla-rın mümin kadınları bu derece tesettür-süz görmesi sakıncalı sayılmıştır. Bu durumda bir bayanın ağdacıya gidip mahrem yerlerini açması orucu bozmasa da tesettür emri açısından caiz değildir.

Günaydın kızlar
bugün ben oruç değilim çok fenaydım sahura kalktım ama niyet etmedim sabah duruma göre bakayım dedim, ama yok mümkün değil perişan oldum çünkü sabah. ben 1 gün durup bir gün tutayım diye düşündüm

hemen konuya balıklama dalayım, ajikal eğer ağdayı kendin yapıyosan sorun yok ama başkasına yaptırıyosan olmaz. fatmanın dediği gibi yani mekruh olur orucun

ben kendim yapamıyorum ki mafoldumben
hadi diyelim ben tutmadım,ağdayı yapanın da orucu bozulmaaz mı yaa :bbo:

geçmiş olsun ama bence 1 gü tutup 1 gün tutmamak daha sakıncalı daha ilk gündü olur böle şeyler bence bu mübarek ayın sevbından yararlanmak gerekir 1 orucun katkat sevabı var hem bu ramazan ayının orucunu tutmamız şart..

ben kendim yapamıyorum ki mafoldumben
hadi diyelim ben tutmadım,ağdayı yapanın da orucu bozulmaaz mı yaa :bbo:

ben mesela kadın doğumcuları biliyorum ebeler hemşireler mesela onların mesleği oldugu için bi sorun teşkil etmiyormuş..tabi kendileri zevk noktası gelmezler ise...

ajikal sanane ağdayı yapanın orucundan oda kendisi düşünsün, belki oruç tutmuyosur veya senin benim kadar ince düşünmüyodur. ince düşünmekten kastım; bazı insanlar oruç tutmayı sadece yemek yememek ve bişeyler içmemek olarak algılayıp uyguluyolar bu yüzden onlara bu tarz ince ayrıntılar doğru gelmiyo. oysaki oruç tutmak bedenin nefis terbiyesidir, son günlerde moda olan sözler varya, ''sen benim kalbime bak '' falan diyo herkes
ağdacıda belki bu benim mesleğim ekmek param o yüzden bişey olmaz diye düşünüyo olabilir. herkesin inancı düşüncesi kendine

oruç tutanların Allah katındaki mevkileri pek yüksektir. Hz. Peygamber ( s.a.v ) şöyle buyurmuşladır: "Cennete Reyyân adında bir kapı vardır. Kıyamet gününde buradan başkaları değil yalnız oruç tutanlar girerler" (Buhârî, Savm 4).

tatlım çok doğru söylüyosun ama benim sağlığım elvermiyo tutmama, tutmadığım günler için parasını vericem fakir doyurucam. bende hem B12 eksikliği var her hafta iğne oluyorum, baş dönmesi,halsizlik unutkanlık yapıyo bu eksiklik, onun haricinde ünser başlangıcı var o ayrı bir dert,üstelik kan şekerim çok çabuk düşüyo, tansiyonum çok düşük bu yüzden zorlanoyorum zaten

geçmiş olsun allah şifa verir inş.

benimde içimde uhte kalan zaman elversede belkide ihmalkarlık bir hatim yapabilseydim

fatma kaza namazları hep yatsıdan sonra kılınmazmı??
yoksa diyelim ögleni kılamadın..ilkindi namazının ardından hemen öglenin kazası kılınıyormu

çok geömiş olsun canım:teselli:

ARSE çok geçmiş olsun canımm,gencecik yaşında bu hastalıklar ne kız,

genç yaş dediğin ben 28 yaşını bitiriyorum :çok üzgünüm:
çok hassas bünyem var zaten bide ben çok yıprattım galiba kendimi ondan. Allah başka dermansız dert vermesin bunlar birşey değil ya ufak tefek şeyler

fatma kaza namazları hep yatsıdan sonra kılınmazmı??
yoksa diyelim ögleni kılamadın..ilkindi namazının ardından hemen öglenin kazası kılınıyormu

öyle bir kaide yok tatlım, her vaktin ardından kaza namazını kılabilirsin. ben şöyle yapıyorum mesela ; sabah namazını zaten imsak vaktinde kılıp öyle yatıyorum ama iş yerinde kılmam mümkün değil, ikindi namazında evde oluyorum onu kılıp arkasındanda öğleni kaza yapıyorum

orucumu tutarım Kuran'ımı okurum tek yapmadığım şey namaz:1no2:

bu ramazan başlamak istiyorum namaza ..öğrenmek istiyorum:sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…