2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

super hayatım bak dur ben sana bir yemek tarifi ekliim

ÇİN USULÜ SEBZELİ TAVUK

MALZEMELER
2 adet kabak
1 adet havuç
2-3 adet biber
2 adet kırmızı biber
250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk
soya sosu
1 diş sarımsak
çeşitli baharatlar.

HAZIRLANIŞI
Kabak, havuç ve biberleri iri iri doğradıktan sonra yağda iyice kavurun. Daha sonra sarımsağı ve tavuğu katarak biraz da onlarla kavurun. Daha sonra soya sosunu ekleyerek kapağını kapatıp, kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Baharatları da ekleyerek bir iki dakika daha pişirdikten sonra yemeğiniz hazır

bu da italyan yemeği;

AKDENİZ FIRINDA SEBZE

(4 kişilik) Malzemesi:
6 salçalık kırmızı biber
3 kabak
5 kemer patlıcan
3 domates
4 diş sarımsak
6 dal maydanoz
2 dal taze soğan sapı
4 çorba kaşığı iri ufalanmış ekmek içi
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
8 çorba kaşığı rivîera zeytinyağı
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
1 Salçalık kırmızı biberleri boyuna ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Kabak ve patlıcanları temizleyip incecik dilimleyin. Patlıcanları tuzlu suda bekletip süzün. Domatesleri halka halka dilimleyin.
2 Sarımsakları soyup ezin. Maydanoz ve taze soğan saplarını temizleyip kıyın, derin bir kaba alın. 2 kaşık ekmek içi, 2 kaşık kaşar peyniri, riviera zeytinyağı, sarımsak, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın.
3 Dikdörtgen ve derin bir kalıbı yağlayın. Salçalık biber, kabak, domates ve patlıcan dilimlerini, aralarına peynirli karışımı yayarak kalıba dizin. Malzeme bitinceye kadar sıralamayı tekrarlayın.
4 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzerine kalan ekmek içi ve kaşar peynirini serpip 5 dakika daha fırınlayın. Ilınınca üzerine sızma zeytinyağını gezdirip dilimleyerek servis yapın.

Kolay Meksika Payı Tarifi
Malzemeler
• İki yüz elli gram yağsız dana kıyma
• Yarım fincan su
• Yarım kaşık zeytinyağı
• Bir kaşık toz kırmızı biber
• Yarım kaşık tereyağı
• Bir tutam çok acı toz biber
• İki orta büyüklükte iyi kıyılmış soğan
• Bir kaşık un
• Bir adet dövülmüş sarımsak
• İki kaşık soğuk su
• Bir adet kuru kırmızı biber
• İki ölçek rende kaşar peyniri
• Bir adet yeşil biber
• İki ölçek kırılmış mısır gevreği
Dört kaşık dolusu domates rendesi
Yapılışı
Kıymayı, zeytinyağı tereyağı karışımı yağda kavurun. İçine kıyılmış soğanları, ezilmiş sarımsağı, kırmızı yeşil biberleri atıp orta ateşte beş dakika pişirin, rende domatesi ve zevkinize göre acı biberi ekleyip soğumaya bırakın. Su, tuz ve undan bir hamur yapın. Hamuru tepsi biçimindeki yağlanmış güvece orta incelikte yayın. Üstüne bir kat hazırladığınız karışımdan, bir kat rende peynir, bir kat kırılmış mısır gevreği dökün. Bu işlemi bir kere daha tekrarlayın. Fırına sürüp yirmi dakika kızartın, sıcak servis yapın.

evet canım daha dorusu ben zaten üniverstedeyken y6emek yapıodum ama o zamandan beri fazla mutfaa girmiorum elimde tarif olsun da deişik deişik uygularım millet ilk bende yiyip sevsin istiorum açıkçası

hastane olmuyomu eşinin yanı ?

hastane bilmiyorumki haber bekle demişti..durup durup sen hastaneyi boşver sinirlisi falan stresli iş.diyor.falan..bilmiyorum ne olcak...eyvahedigeldismile

super fatma hamilemiymişş ???

ciddimisinnnnnnnnnnnnnnnnnnakannehirdelikafaduldendelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

bu ne hızzz yarabbim maşallah diyorum:roflol:

hayırlı ugurlu olsun inş..anam anne olcak bizim kıs...kaç yaşındaydın fatmaCADIARZU

günaydın

daha belli değil fatmanın hamile olduğu:CüvCüv:
sadece şüpheleniyo:sm_confused:

arse söyledi bana valla..ben anlamdım o işaretten...kaydirigubbakcemile3

kıslar kariyer netten iş başvurularına bakıyorum..birtane başvurumda özgecmişinz dikkate alınmıştır.diyerek size dönülecektir cevabı gelmiş.

daha önce bu siteyi takip edniniz varmı?CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…