2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

hmm anladım canımm

ama şimdi sevdiğim bi menü çıkardın bana mercimek varmış fulye yapcan e bide pilav yaparsan gelürükk yaneezemuszemus

arseeee ben kilo aldığımızdan beri yemeklerin yanına makarna pilav yapmıyorum,ekmekte yemiyoruz artık bir dilim bile..
sebze yemeği yada et temeği işte ne varsa yapıyorum yanına güzel bir yeşil salata yapıyorum balsamikli
ama daha kilo vermeyi başaramadık, kaydirigubbakcemile3bi dahaki aya spora yazılıcam inşallah

bamya kızartmasıcokacimcoook

300 GR İRİ BAMYA

SIVI YAĞ

YOĞURT

SARIMSAK

BAMYALARI YIKAYIP AYIKLIYORUZ. BİRAZ TUZLAYIP BİBER KIZARTIR GİBİ RENKLERİ HAFİF KIZARINCAYA KADAR KIZARTIYORUZ. SRVİS TABAĞINA ALIP ÜSTÜNE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜP SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN

Eklentiler

• $100_0937.webp
    11 KB · Görüntüleme: 19
aynen aynen kocişin bana kahvaltı hazırlamalarını özledimmmhihoyyythihoyyyt

kaydirigubbakcemile3:CüvCüv:

kaydirigubbakcemile3

birde domates soslusu varrr

Malzemeler

½ kilo uzun bamya
3 adet domates

2 yumurta
Sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
Un, tuz, sıvı yağ

Hazırlanışı

Bamyaları yıkadıktan sonra sap kısımlarını huni şeklinde kesin. Kuruması için bekleyin.Derin bir kâsede 2 adet yumurtayı iyice çırpın, tepsiye 2-3 kaşık un koyun bamyaları una bulayın sonra çırptığınız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
Sosu için domatesleri rendeleyin, sarımsaklarla beraber yağda soteleyin, domatesler pişince bir yemek kaşığı sirke ve tuz ilave ederek bir iki dakika daha pişirin.
Hazırladığınız sosu kızarttığınız bamyaların üzerine döküp servis yapın.

Dikili pazarındaki bir teyzeden aldığım tarif umarım beğenirsiniz.Afiyet olsun

Eklentiler

• $bamya-kizartmasi2-500x3751.webp
    25,6 KB · Görüntüleme: 20
fransız usulü tavuk sarma

750 gr patates
Tuz
3 taze soğan
Birkaç dal dereotu
Maydanoz ve roka
150 gr labne peyniri
Karabiber
4 tavuk göğsü
4 dilim dana jambonu
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
6-8 çorba kaşığı galeta unu
1 paket dondurulmuş garnitür (marketlerde bulunuyor)
2 çorba kaşığı margarin
Bir miktar tereyağı

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın.Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra 2-3 cm büyüklüğünde dilimler halinde kesin.
Taze baharatları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Ardından peynirle karıştırın.
Tavuk göğsünün fazlalıklarını temizleyin. Uzunlamasına yatay olarak bir kesik açın. Kestiğiniz bölümü dışa doğru katlayıp eti hafifçe dövün.Her tavuk göğsünün içine birer dilim jambon yerleştirin. Peynirli karışımı üzerine sürüp kapatın. Kürdanla tutturun.Yumurtayı çırpın. Eti önce una, ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa bulayın.Patateslerin suyunu süzüp kabuğunu soyun.
Sebzelerin açılmasını bekleyip, ardından erittiğiniz margarinde kavurun. Pişme süresinin son 3 dakikasında taze soğanı ilave edin.
Tereyağını bir tavada eritip, eti 10-15 dakika kadar kızartın.Et piştikten sonra sebze ve patatesle birlikte servis tabağına alın. Dilerseniz limon dilimleri ile süsleyin

Eklentiler

• $366.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 25
''Sebzelerin açılmasını bekleyip, ardından erittiğiniz margarinde kavurun''

şeyy ben anlamadım hangi sebzeler nasıl yani açılmasını beklicezbilmiyorumkismile

offf kimsecikler yok burda... ben de kocişimin işten gelmesini beklerken biraz laflarız diye girmiştim. neyse herkese iyi akşamlar kıslar, yarın görüşürüz opuyorumnanaktan

günaydın kıslar hiç beni anmamışsınız dün ( nikahım oldu dün beniimmmm herşey çok güzeldi biraz heyecan vardı super o kadar ayaına basmayıo unutma dedi ama been unuttuuuuum nişanlım benim ayaıma basar gibi yaptı da öle hatırladım sora bastım ama iş işten geçti tabi resimleri taratabilirsem eklicem kıslar ama çok güzel bi duygu birden evlilik cüzdanın elinde oluyor ve artık evlisin resmen artık kocam oldu nişanlım evliyim artııkkk:lepi:

vaaaaaaaaaaaaay..hayırlı olsun canım seninle nikah tarihlerimiz aynı oluyo benimde 02.02.2010 dı. seninde 02.09.2010 sadece ay farkımız var benim nikah olalı 7 ay bi,tti

oooo hade hayırlı ugurlu olsun canım benim...

hep böyle mutlu olun inş...:Saruboceq:

mutluluklarrrrrrrrrrrrrrrrrropuyorumnanaktan

teşekkürler kıslar cidden çok heyecanlandım ama yaa ne biliim nikah olunca insan daha bir başka gözle görüor eşini sanki ne bilim ben öle oldum daha bi yakınlaşıor sanki insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…