2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

arse kıs sen anlatamadın bayramda neler yaptın....
kıslar beniö eşimin adetlerinde...büyüklere gidyosun önce sonra bayramın 2 veya 3 cü günüsana dönüyorlar geliyorlar yane..karşılıklı bunlarda ya siz de arse

ayy sorma benim işkenceydi bayram, hiçbirşey anlamadım, ne dinlenebildim ne tatil yapabildim.
Allahtan bayram için kayınvalidemler hepsi ankaraya gittiler, yoksa onlarda adetmiş mutlaka sabah kahvaltı onlarda yapılırmış bide en geç saat 9 da toplanılırmış.valla bizde hiç öyle adetler falan yok. arefe günü çalışmıyoduk zaten ikimizde öğlende benim doktor kontrolüm vardı, onu hallettik falan. öyle geçti, 1 ci günü babamı aradım dedim biz akşam toplansak olurmu benim evi toparlamam lazım birazda dinlenmek istiyorum , benim ailem öyle şeylere hiç takılmaz rahattırlar gençler falan derler hep, tabi kızım dinlenin , akşam yemeğine gelin dedi. bizde biraz evi temizledik, temi,zlikçi bayramda çok doluydu gelememişti ev baya kirlenmiş. yapılacak ütüler vardı onları beraber yaptık ben bizimkine öğretmeye çalıştım inşallah öğrendi, sonra akşam oldu zaten,annemlere gittik ellerini öptük çayımızı içtik kalktık, kuzenlere gittik, dışarı çıktık ortaköye gittik orda takıldık.
ikinci günü bizimkinin teyzesine gittik, eve geldik,kuzenler bize geldi, film falan izledik, kağıt oynadık sabaha kadar oturduk. 3cü günü kahvaltıyı beraber bebekte yaptık, kağıtta yenilen öder diye anlaşmıştık biz yendik :hooray:, ordanda diğer teyzesine gittik ve bitirdik,sonrada zaten sabaha kadar oturduğumuz için eve gelip yattık.

anam benim eşim gilde öyle kıs:roflol:
annesi köyde oldugu için en büyük abisinde toplandık..kahvaltıya hatta lakvaltı dediğim şey kurufasulye pilav turşu sabah sabah...:bbo:

kızlar bu arada yine adetlerden konu açılmışken,benim annemler akşam gittiğimizde bana büyük altın taktılar, adetmiş ilk bayramda büyüklerin eli öpüldüğünde yeni evlilere hediye verilirmiş,yakın akraba büyükleri falan.
bizim kayınvalidemler hiçbir adeti yerine getirmedikleri için doğal olarak böyle birşeyde yapmadılar, hadi tamam onlar yoktu diyelim ( tabi gitmedende yapabilirlerdi ) ama teyzelerine gittik okadar, çayla börekten başka birşey görmedik ,mendil bile. çok üzüldüm, benim ailem herşey dört dörtlük olsun diye uğraşıyo her türlü fedakarlığı yapıyo bunlar hiiçç umrunda değil. şu kızın gönlünü edeyim bir mendil olsun vereyim demiyolar. annem bide takarken diyoki, baban takı alalım dedide ben yok böyle olsun ev alınacak belki bozdururlar ihtiyaçları olur dedim diyo. ya ne kadar düşünceliler yaa deli oluyorum böyle olunca klava: Çok üzgünüm çoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…