2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

ya ya ne demezsin zuzu 1 bardak su yetiyor he..
anam benim yemek yandı ..bir bardak suyla yapılır mı bunun kaynama payı var canım ya..

düdüklüyü kullanmak mı no artık..zor ya siz nasıl yapıyorsunuz onla kıslar..yorucu be..yormayın kendinizi..

zuzu tüm malzemeleri attım düdüklüye karıştırdım kavurdum 10 dakka kapadım düdüklünün agzını sonra bir bardak su ekledim 15 dakka dha bekledim..
yemek çok traş oldu ya..başarız oldu yemegğim..susuz oldu..
eşim lezzet vardı..dedi ama oda begenmedi zuzu:bbo:

tencereden şaşmam ya..benmi yanlış yaptım yoksaCADIARZU

Son düzenleme:

günaydın öncelikle super.

sana yazdığım hiçbişeyde yanlışlık yoktu ben yaptım dedim sana cumartesi benim niye yanmadı.

1 su bardağı su yetiyor canım kaynama payı var diyosun
e zaten düdüklü suyu çekmez tencereye benzemez o zaten fasulye suyunu bırakır,bunu biliyosundur.

tüm malzemeleri koyduktan sonra ağzını kapat düdüğünü aç,düdük öttükten sonra kapağı aç suyu öle koy ,sonra kapat kısık ateşte 15dk dedim
bölemi yaptın aynen,canım.

bende düdükle yaparım hep branın fasulyeleri hemen pişmiyo aten 1 saat tencerede kaynatsan banamısın demez...

günaydın zuzu
düdük ötmediki ben anlamıyorum hiç kullanmadım ötmesiiçin ne yapmak gerekirdi bilmiyorum

günaydın zuzu
düdük ötmediki ben anlamıyorum hiç kullanmadım ötmesiiçin ne yapmak gerekirdi bilmiyorum

aten kaynamaya başlayıncı düdük düdük gibi ötmez buhar çımtıgı için bi ses çıkarır sadece...

fıs diye ses çıkarır biliyorum bende öyle ses çıkmadı..buhar çıktıda:hulya:

bilmiyordum ki fatma ben bekledim 10 dakika dolsun diyeboshayallersmile

günaydın zuzu

:roflol:
kıs senin bişey yapmana gerek yok
hani üzerinde düdüğü var biliyosun demi onu kaldırıyosun orta ateşte o 5 dk sonra falan duman çıkmaya başlıyo ve ötüyo sonra onu indiriyosun indirdiğinden itibaren 15 dk

hiç annen yaparken görmedinmi canım :))

ilgilenmezdim zuzu ya..benim mutfakla ilgim yoktu canım...:roflol:

kociş üzüldü kıs ..uf birde demezmi ara anneme sor..rezil oldum beee:roflol::roflol:

kıymalı taze fasulye ( düdüklüde)
MALZEMELER:

Yarim kilo taze fasulye
150 gr kiyma
2 corba kasigi siviyag
1 adet orta boy kurusogan
1 adet domates
3 adet orta boy patates
1 yemek kasigi domates salcasi
1 su bardagi su
tuz

YAPILISI:

fasulyeleri ayiklayip ikiye böldükten sonra yikayin.Sogani dograyin.Tencerenin icinde yagi hafif kizdirdiktan sonra soganlari katip hafif pembelesinceye kadar kavurun.Kiymayi ekleyin,biraz kavurun.Ssalcayi da katip bir iki dakika kavurduktan sonra rendelenmis veya kabugu soyulup dogranmis domatesi ekleyin ve beraber bir kac dakika pisirin.Fasulyeleri ekleyin bunlari da 5-6 dakika kadar kavurun.Bir taraftan bir su bardagi suyu isitin,tencereye ilave edin.Tuz katip düdüklü tencerenin kapagini kapattiktan sonra pisirin.(Ben ilk basta yüksek isida düdügü ötene kadar kaynattiktan sonra ocagi en düsük ayara getirip 10 dakika kadar pisiriyorum)
Fasulyeler kaynadiktan ve tencerenin basinci düstükten sonra Soyulup dogranmis patatesleri katin ve tekrar 2-3 dakika pisirin.

AFIYET OLSUN!

Son düzenleyen: Moderatör:
ay canım yaa kesin orada eksik bişey yaptın sen anlamadım walla:))
en iyisi tencereye devam:))

ama bence annenlerde denk gelirsen iyice bak canım hem kendi nnen utanma da sor.görerek öğrenirsen daha iyi kavrarsın .

düdüklü en basiti kıs yaprak sarmasını bile düdüklüde yapan var
bi makarna pilav yapanı duymadım:roflol:

ben çorbada yapıorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…