artık 7. haftaya giriyoruz bugüüüünnnnnn
7. GEBELİK HAFTASI (6+0, 6+6. GÜNLER)
BU HAFTA BEBEĞİNİZDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
Bu gebelik haftasının sonunda 10-12 milimetre boyunda olan bebeğinizin gelişmesi hızlanmaya başlar. Göbek kordonu, gözler, göz kapakları, kulaklar, ağız, burun kökü ve burun delikleri, taslaklar halinde ortaya çıkmaya başladı bile. Kalp, tüm gelişmekte olan organlara kan pompalamaya devam ediyor. Her geçen gün bebeğinizin dokuları hızla gelişiyor. Bebeğinizin kol ve bacakları, dizler, dirsekler, el ve ayak parmakları ve bu parmaklarda tırnakların minicik taslakları ortaya çıkmış durumda. Dudaklar bu haftanın sonundan itibaren gelişmeye başlayacak.
Bebeğiniz gebeliğin en erken dönemlerinden itibaren amniyos kesesi adı verilen bir sıvı içinde korunma altındadır. Vücut sıcaklığında olan bu sıvı onu hem darbeler, ısı değişiklikleri gibi zararlı olabilecek etkenlerden korur, hem de bedeninin rahim iç duvarlarına değmeden serbest bir şekilde gelişebilmesi için ona en uygun ortamı hazırlar.
Yani soğukta otobüs beklemek, karnınıza birinin yanlışlıkla hafifçe dokunması gibi etkenler bebeğinize zarar vermez.
Yanda 7 haftalık bir bebeğin ultrason görüntüsünü görüyorsunuz. Siyah olan yuvarlak boşluk gebelik kesesi, etrafındaki beyaz "hale" rahim iç tabakası, bu "halenin" dışındaki yapı ise uterus (rahim).
Kese içindeki ince uzun yapı embriyo, hemen sağında yer alan halka şeklindeki yapı ise daha sonra kaybolacak olan yolk kesesi.
Ultrasonografi incelemesinde gebeliğe ait yapıların görülebilirliği kişiden kişiye, gebelik haftasına ve yapılan ultrasonografi şekline göre oldukça değişken olabilir. Vajinal ultrasonografi karından yapılan ultrasonografiye göre yapıların daha erken görülmesine olanak verir.
Bende evlendigimde 49 kiloydum simdi 54 benimde 4 kilo vermem gerek
7. haftada böyle mi oluyormus
gittim fatma iki gn önce yne gttm burundan nefes almakta senelerdr problem yaşıorm sende kemk eğriliği we burun eti büyümesi war ameliyat olmalısın araştrma hastanesne gt gün al dedi ki bn bunu bliodum ama korkuorm cesaret edmeiodm artık nefes alamamak bni daha fzla zorlamaya başlayınca karar werdm ameliyata.. ama iki gndr extra olrk kulak ağrım başladı we ilthap gbi şeyler gelmeye başladı bgnde araştrma hastanesne gttm hem kulak ağrım hemde amelyat için dr. demezmi al sana sprey bnları kullan kulağındada bişey yok bn zaten senelerdr sprey kullanıorm hç bişey anlamadı sinir oldum geldm :sinifsinif:
Günaydın kızlar.. napıcam ben şu sabah işe gelme sendromlarını bilmiyorum... pufff sabah uyanamıom ya.. bide 07.45 te kalkmama rağmen uyanamıyorum... ne kadar güzel şu uyku denilen durum yaa... tatil olsa da uyusak..sositososito
Günaydın kızlar, geçmişe biraz göz atıp geliyorum. Bu arada yaskadcım sticker fotolarımı çekemedim artık haftasonu eklemeye çalışacağım canım kusura bakma olur mu?
Günaydın kızlar.. napıcam ben şu sabah işe gelme sendromlarını bilmiyorum... pufff sabah uyanamıom ya.. bide 07.45 te kalkmama rağmen uyanamıyorum... ne kadar güzel şu uyku denilen durum yaa... tatil olsa da uyusak..sositososito
[
tünaydınlar..
red ben yediye on kala kalkıyorum ama:sinifsinif:
ayy canım benimm..... şöle mesai saatleri 10.00 - 16.00 olsa ne güzel olurdu bee... olumunekankayizsmile
08:45 mi kalkıyorsun vay beee:1shok: ben 7 de kalkıyorum kahvaltı hazırla ye topla giyin yatak odasını topla anca yetişiyorum delikafadulden
yok bebeğim... düzelttim onu 07.45 yaptım..ben kahvaltısız çıkıom ya... eşim erkenden kahvaltı yapamıo die .. hazırlamıom... yapmadan çıkıoz bizdeee
9 olsa 10 çok gec kıs..
günaydın canlarım,nasılsınız??
ben üşüdümmm,galiba ince giyinmişim bugün,açtım ufoyu aldım masamın yanına
bugün rejime başladım,dün akşam bi arkadaşımın düğününde çekilen fotolarıma baktım da şok geçirdim,
yüzüm davul gibi şişmiş,aylardır veremediğim kararı verdim,bu sefer çok kararlıyım ciddi bi rejime girdim..
hedefim 10 kilo zayıflamak
gittim fatma iki gn önce yne gttm burundan nefes almakta senelerdr problem yaşıorm sende kemk eğriliği we burun eti büyümesi war ameliyat olmalısın araştrma hastanesne gt gün al dedi ki bn bunu bliodum ama korkuorm cesaret edmeiodm artık nefes alamamak bni daha fzla zorlamaya başlayınca karar werdm ameliyata.. ama iki gndr extra olrk kulak ağrım başladı we ilthap gbi şeyler gelmeye başladı bgnde araştrma hastanesne gttm hem kulak ağrım hemde amelyat için dr. demezmi al sana sprey bnları kullan kulağındada bişey yok bn zaten senelerdr sprey kullanıorm hç bişey anlamadı sinir oldum geldm :sinifsinif:
[
tünaydınlar..
red ben yediye on kala kalkıyorum ama:sinifsinif:
yok bebeğim... düzelttim onu 07.45 yaptım..ben kahvaltısız çıkıom ya... eşim erkenden kahvaltı yapamıo die .. hazırlamıom... yapmadan çıkıoz bizdeee
kalkar kalkmaz yenmiyor yalanlan atıştırıyoruz..ben işe gelince hemen acıkıyordum evde yaparsam eger..
kıslar evde nasıl giyiniyorsunuz?:asigim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?