2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

limonlu bende göremedim portakallı olsa olurmu sea
Portakallı KekMalzemeler:
3 yumurta sarısı
170 g (1 su bardağı) toz şeker
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
2 adet portakal kabuğu rendesi
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
220 g (2 su bardağı) Dr. Oetker Sade Kek Karışımı
3 yumurta akı

Üzeri için:
50 ml (yarım çay bardağı) portakal suyu
1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı:
Yumurta sarılarını toz şeker ile 4-5 dakika çırpın. Margarin veya tereyağı, portakal kabuğu rendesi ve şekerli vanilini ilave edip çırpmaya devam edin. Sade kek karışımını da ekleyip 1 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Tahta kaşıkla karıştırarak hamura ilave edin. 11x27 cm boyutlarındaki yağlanmış kek kalıbına dökün ve pişirin.

Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 170°C / 190°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 40-45 dakika

Fırından çıkartıp 10 dakika bekletin. Kalıptan çıkartıp ters çevirin ve kürdanla bir çok yerinden delin. Portakal suyu ve limon kabuğu rendesini karıştırıp kekin üzerine azar azar dökün. İyice soğuduktan sonra portakallı kısım altta kalacak şekilde servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.

kızlar ben dr oetker'in sitesinde limonlu kek karışımını göremedim.
(Ben biraz geriden takip ediyorum da sabahtan bi göreve gittim geldim ondan)
:82:

tekrar slm kızlar ancak gelebildim gerçi sizlerin çıkma saatide yaklaştıda işlerden fırsat bulamadım

tatlım sanırım onun tarfi sitede yok ben karışımını aldım onu yapacam tavsiye ederim çok güzel oluyor.:92:

aynen ben hep dışarlarda kola içerdim artık hep ayran ister oldum:)

çünkü kola evde hergün var diye

bence çok içmeyin kolayı çünkü çok zararlı yedigün,fruko onlar okadar zararlı değil ama kola çok zararlı ve hakkında bi sürü iğrenç dedikodu çıkmıştı.

Ya ben inanmadım onlara hiç, karalama kampanyası olduğunu düşünüyorum bol, hani şu böcek suyu hikayesini diyosun demi? Ne biliim

biliyorum onlar bol..
Fakat kolasız hayat gereksiz hayat..hele o yazın sıcagında buz gib, kola enfes oluyor..bırakta onu içelim ya..

Arkadaşlar ben bu ara çok sıkılıyorum ya işten Eşim haftasonu izinliydi ilk kez deneyecekti müdürüyle konuşmuştu. O da iptal oldu daha başlamadan. Bugün izinli ben işteyim. Haftasonu evdeyim o işte( Alışamadım bu duruma ya canım sıkılıyo. Kendimi adapte etmeye çalışıyorum, diyorum Allah'a şükür bi işi var ya işsiz olsaydı filan ama en azından 1 günü başından sonuna eşimle geçirmek istiyorum olmuyor. Daha evlendik evleneli 2 kez kahvaltı ettik birlikte o da balayı dönüşü kalan izin günlerimizde

Valla ben kolayi cok nadir iciyorum Maden suyu Ayrani daha cok seviyorum Zaten günde 1,5 lt. Su iciyorum.Migdemde ulser var fazla da icemem Allahtan öyle kolayi cok seven biri degilim

off ya benimde 1 haftadir Migdem agriyor Dr. gittim hap verdi ise yaramiyor buradki Dr. pek birsey anladiklari yok ya Endoskopi cektirim diyorum hic cektirmedim korkuyorum ondanda gerci uyusturuyorlarmis ama bilmiyorum ((

bizde işle ilgili biraz gıcık mevzu yasadık..artık eşimde hafta sonları çalışıoyr gıcık müdürü yüznden.....

ama hergn 3 te çıkıyor..

şuan eşim evde bile ..
sabah 7 çıkış gündüz 3 te..

haftasonları kahkalarla kahvaltı yaparım bir ya yapamıcaz..
diger degişecek sanırm

kızlar size yuhh diyorum o kadar kola içilir mi yaa agzım açık kaldı sabah kalkar kalkmaz kola içilir mi kola çok zararlı yurt dışında heryerde çogu yer kolayı yasakladı okullarda da yasak... böbreklere mdie ye falan çok zararlı o böcekti fare suyuydu dogru arkadaşlar ben zaten pek içmezdim şimdide hiç içmiyorum ii oluyo bence azaltın su yerine kola mı şaştım valla

karışımını da bulamadım canım ya :93:
bendeyapmak istiyorummmmm :78:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…