2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

yaprak dökümü de bitiyor.. Oyuncular dizinin yaza kadar uzatilmasini talep ediyorlarmis.

Bence bitirseler iyi olur her sey tadin da kalsin yani.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, gece geç saatlerde uykuya yatanların IQ’su (zekâ düzeyi) daha yüksek, erken yatanların ise daha düşük. London School of Economics’in araştırması uyku ile zekâ arasında bağlantı kurdu. Satoshi Kanazawa ve ekibinin yaptığı araştırmaya göre, IQ’su yüksek olanlar geceleri daha aktif oluyor ve bununla bağlantılı olarak geç yatağa giriyorlar. Aksine zekâ düzeyi düşük olanlar ise erkenden yatakta olmayı tercih ediyor. Türk uzmanlar da araştırmanın ilginç sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

Dr. Sabri Derman (Amerikan Hastanesi Uyku Bozuklukları Uzmanı): İlginç bir araştırma! Yaratıcı insanların daha geç yatmaya ve geç kalkmaya eğilimli oldukları uzun zamandır biliniyor. Öte yandan genetik olarak ebeveynlerimizden bize özgü yatma/kalkma saatlerini ve uyku süremizi aldığımız da bilinen bir gerçek. Belki de yaratıcı insanlar o nedenle toplumda 09.00-18.00 iş saatlerine uyamıyorlar, rutin emekten çok zeka gerektiren, ama esnek mesaili işlere eğilimli oluyorlar.

Prof. Dr. Hakan Kaynak (Nörolog ve Uyku Bozuklukları Uzmanı): Geç uyuyanlar daha yaratıcı, daha sanatçı ruhlu insanlar oluyorlar, diğerleri daha üretken, iş yaşamlarında daha çalışkan oluyorlar. Birisinin kafası akşam daha iyi çalışıyor, diğerinin gündüz çalışır.

Prof. Dr. Firuz Çelikoğlu (Doktorlar Merkezi Uyku Bozuklukları Direktörü): Eğer az uyuyan bir kişi konsantre uykusunu kendisine göre organize ediyorsa, sağlıklı uyku alıyordur. Uykunun süresi çok uzunsa, buna hipersomnia deniyor ve bu uyku bozukluğunun bir parçasıdır, eğer böyle bir durum varsa zekâ düşüklükleri görülür.

Ferhat Çalapkulu (Türk Beyin Takımı Kaptanı): Geç yatmamın sebebi; düşünmek ve çalışmak için daha sessiz bir ortam olması. Ortalama 5 saat uyuyorum. Genellikle 02.00-03.00 sıralarında yatıyorum. IQ’su yüksek insanların da uykuya daha az vakit ayırıp beyinlerini gece çok kullandıklarını düşünüyorum.

Emrehan Halıcı (Türk Zekâ Vakfı Başkanı): IQ’su yüksek olan insanlar dışarıdan gelen olaylara daha duyarlı insanlardır. Okumayı, yazmayı, düşünmeyi seven insanlardır. Geceleri değerlendirir ve geç yatarlar. Bu doğru bir tespittir. Ben de geç yatanlardanım. Günde ortalama 5-6 saatten az uyumamaya çalışıyorum ama gece 02.00’den önce de yatamam. Otururum, çalışırım.

gezerken ne buldum kıslar
kırmızı donla alakalı

bir melek yılbaşı gecesi dolaşmaktadır;

- bu ne giymiş? beyaz don; bu sene kendine yeni bir sayfa açacak
- bunda ne var? siyah don; dünyası kararacak
- hımm buna bakayım, yeşil; ot geldi ot gidecek vel hasıl kelam, bundan bu senede hiç bir şey olmaz
- oh my god kırmızı; bu senesi muhteşem geçecek, yalnız biraz zorluk çeksede sonu tatlıya bağlanacak, bekaret elden gidecek, düz duvara tırmanacak. *

onikiye beş kala allahhhh diye bağırıp kırmızı don giymediğini hatırlayan kişinin odaya koşup kırmızı don araması; don ararken bu sırada saat itibariyle yeni yıla girilmesi münkündür.sonuç olarak yeni yıla kırmızı don arayarak girdiği için önündeki bir yılı don arayarak geçecektir.*

şans getiren bir eylem olarak bilinir. pazarda kendine kırmızı, dantelli iç çamaşırı seçen başörtülü teyze yılbaşında kırmızı iç çamaşırı giymek uğur getirir mi? sorusuna bu sayede evimiz, arabamız oldu, bu yıl da hacca gidicez inşallah şeklinde cevap vererek kırmızı iç çamaşırına yüklenen anlamın boyutlarını gözler önüne sermiştir.
cerapunci, 30.12.2006 13:45

kıslar geçen gün de sordum sinemden başka kimse yorum yapmadı. eşinize yılbaşı hediyesi almayı düşünüyor musunuz? Bizim maaşlar ortak bir hesapta toplandığı için mantıksız gibi geliyor birbirimize hediye almak. siz ne yapacaksınız, bu konuda ne düşünüyorsunuz???

Yok canım çıtır çıtır oluo fırında piştiği için çok güzel oluyor

Ben izlemiştim hatırlıom onuu acaba o yılbaşı ağacı süsümü ki o belki tavana asmıştır?

Yarenay hediye hediyedir bence hangi parayla alındığı mühim diilki Ben eşimin parasıyla bile gidip ona hediye alabilirim bana da benim paramla alsa da sorun olmaz önemli olan düşünüp alınan çam sakızı çoban armağanıdır yaniii

oh be sonunda bi izleyen çıktı..valla neydi bilmiyom ama çok hoşuma gitti...bulamadım aynısını netten...ne yazdıysam çıkmadı....

biz kasa ortak olduğu için hediye almamazlık yapmıyoruz...ama karar verdik hediye almıcaz birbirimize çünkü öncelikli giderlerimiz var...onlara ayırdık parayı:76:

onun elinde yay değilde değnek vardı sankim...ama buda çok güzelmiş..evet gümüş rengiydi bide...nerden buldun resmi kıss..

ya öle simli melek simli peri filan die aratınca bişiler çıkıo da tabi gerçeini bulamadım ben de satıştaki

devlette çalışıyorum doğru 3 aylık evliyim canım

ne iş yapıyorsun mandalin

afiyet olsun herkese

devletteyim süpercim

kırmızı don giymeyi unutmayın

sen alemsin ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…