huu zeynep ordamısın
canım adım uzun diyemi güldünüz. benim 2 ismim 2soyadım var biri eşimin soyadı diğeri kendi kızlık soyadım
kıslarr nete giremedim iki gündür, pzt ve salı kontrollerimiz vardı.. dün ense kalınlığı ölçümleri yapıldı, çokk şükür iyi çıktı :) korkarak gitmiştim... cinsiyet sordum, belli olmaz şimdi dedi, üstelemedim, sonraki kontrole kaldı artıkın.
dün nasıl canımı sıktılar, pzt doktora üçüyle devam kararımızı söyledik, gayet olumlu karşılamıştı, dün ölçüm için hastaneye gittim, bizim dr çark etmiş, riskli gebelik doktorlarıyla konuştuk, hastanı ikna et dediler, birini "öldürelim" !! evet aynen bu kelimeyi kullanıyolar! mantıklı ol, diyo ve olabileceklerin en kötülerini sayıyo! le ultrasonda bebek seçiyolar, şuna kolay ulaşırız falan diye, birden ağlamaya başladım bu manzarayı görünce... cinayet bu ya, kalpleri atıyo, hareket ediyolar... kararlıyız, herşeye hazırlıklıyız, Allaha sığındık ve devam kararı aldık. üstelik sonlandırma işleminin de riskleri var, diğerleri de zarar görebilir ya da kaybedilebilir.. bisürü üçüz hatta dördüz doğuran var ya! Allahın verdiğine nasıl kıyarız hele de bu kadar istemişken dualar etmişken...
darısı başına kuzumm, korka korka gitmiştim, şükür...cnm valla her gittigimizde böyle morellerimizi bozulacak boşver cnm sıkma allaha sıgınalım zaten 15 haftadan sonra bişey yapamazlar bu konuda kapanır allahın izniyle dediğin gb hep kötüleri sayıyolar onlarda bi problem yoksa allahın izniyle hiç birşeyolmaz çokkkkkk şükür...ölçümleride iyi çıkmış çok sevindim darısı bana cnm bende haftaya pazartesi gitcem..
vee bukadarmı kaldık kızlarrr nerdeyiz:18::18:
kıslarr nete giremedim iki gündür, pzt ve salı kontrollerimiz vardı.. dün ense kalınlığı ölçümleri yapıldı, çokk şükür iyi çıktı :) korkarak gitmiştim... cinsiyet sordum, belli olmaz şimdi dedi, üstelemedim, sonraki kontrole kaldı artıkın.
dün nasıl canımı sıktılar, pzt doktora üçüyle devam kararımızı söyledik, gayet olumlu karşılamıştı, dün ölçüm için hastaneye gittim, bizim dr çark etmiş, riskli gebelik doktorlarıyla konuştuk, hastanı ikna et dediler, birini "öldürelim" !! evet aynen bu kelimeyi kullanıyolar! mantıklı ol, diyo ve olabileceklerin en kötülerini sayıyo! ultrasonda bebek seçiyolar, şuna kolay ulaşırız falan diye, birden ağlamaya başladım bu manzarayı görünce... cinayet bu ya, kalpleri atıyo, hareket ediyolar... kararlıyız, herşeye hazırlıklıyız, Allaha sığındık ve devam kararı aldık. üstelik sonlandırma işleminin de riskleri var, diğerleri de zarar görebilir ya da kaybedilebilir.. bisürü üçüz hatta dördüz doğuran var ya! Allahın verdiğine nasıl kıyarız hele de bu kadar istemişken dualar etmişken...
Aylincim gelip dövecem senin o doktorları ya!
kuzum değiştir sen şu doktorunu,başka yok mu allah aşkına?
bu kadar da olmazki.haftan ilerlese bile gözünü korkutmaya devam edecektir.
ben ikinci bir doktora daha görünüyordum bir ara evime yakın diye.asıl doktorum bir saatlik mesafede çünkü.
o ikinci doktor başlarda birini aldır dedi.sonra haftalar geçti baktı bi sorun yok bu seferde 20.haftadan sonra hepsini birden kaybedebilirsin demeye başladı.ayy dedim ya allah seni bildiği gibi yapsın.bir daha da yüzünü görmedim.
bu dönemde sen sana en rahatlatıcı olanı seçmelisin,böyle şom ağızlıyı değil.zaten biz de biliyoruz sıkıntıyı,korkuyoruz da üstelik.birde doktorun böyle olursa rahatlayamazsın.
benim asıl doktorum bana her türlü riskten bahsetti ama başaracağız buna inanalım dedi.
allaha şükür de gidiyoruz bakalım.geçen hafta denize bile girmeme izin verdi,beni rahatlattı.
sen sabırlı ol,hiç üzülme.inşallah alacaz bebişleri kucağımıza..
dün nasıl canımı sıktılar, pzt doktora üçüyle devam kararımızı söyledik, gayet olumlu karşılamıştı, dün ölçüm için hastaneye gittim, bizim dr çark etmiş, riskli gebelik doktorlarıyla konuştuk, hastanı ikna et dediler, birini "öldürelim" !! evet aynen bu kelimeyi kullanıyolar! mantıklı ol, diyo ve olabileceklerin en kötülerini sayıyo! ultrasonda bebek seçiyolar, şuna kolay ulaşırız falan diye, birden ağlamaya başladım bu manzarayı görünce... cinayet bu ya, kalpleri atıyo, hareket ediyolar... kararlıyız, herşeye hazırlıklıyız, Allaha sığındık ve devam kararı aldık. üstelik sonlandırma işleminin de riskleri var, diğerleri de zarar görebilir ya da kaybedilebilir.. bisürü üçüz hatta dördüz doğuran var ya! Allahın verdiğine nasıl kıyarız hele de bu kadar istemişken dualar etmişken...
ah canım ya üzülme..bebeklerin de üzülüyo sonra ..Bak bana ben dördüz doğurucam (ALLAH IN İZNİYLE) şurda bir ayım kaldı çok şükür herşey yolun da..şekerim yok proteinim yok albumım yok ,tansıyorum 12/8 i geçmedi..bebeklerim de çok iyi maşallah
moralını bozmalarına izin verme..dualarım senınle canımm..
bır dip not serklaj oldum eee okadar da olsun:))
canımmm maşallah maşallah maşallah maşallah kuzularına ve sana da maşallah :) Rabbim dördünü de sağlıkla kucaklamayı nasip etsin, uzun güzel ömürler versin... darısı bizlere, inşallah biz de hiç sorunsuz tamamlarız hamileliklerimizi ve kucaklarız kuzularımızı sağlıkla...
kaçıncı haftadasın canım??
sağol canım cümlemize maşaallah..
ben 25 + 3 günlük gebeyim şurda bir ayım kalmış...
sağol canım cümlemize maşaallah..
ben 25 + 3 günlük gebeyim şurda bir ayım kalmış...
ya ne güzel bir ayın kalmış yaa banane banane bende istiyorum
amam allah korusun erken gelmesinlerde vakit geçsin de başlasın heyecan aksiyon
boş oturmaktan kafayı yedim heralde
canım sen serklajı ne zaman oldun yeni mi oldun?
Meraba arkadaşlar nasılsınız ben bugün çok süperim tayinimiz ailem bulunduğu ilçeye yapılmış sonunda rahat bir nefes aldık üçüzlerimizin şansına diyoruz...birde taşınır yerleşirsek bizden iyisi olmayacak...kullanılan ilaçlardan bahsetmişsiniz ben ferrum forte ve elevit kullanıyorum..birde drum önlem olsun diye proluton 500 iğne başladı iki hafta bir yaptırmamı söyledi öyle kanamam falan olmadı ama çoğul gebeliklerde tedbir amaçlı yaptırdığını söyledi...bana bir diyet listesi verdi oda şöyle günlük 1 yumurta 1 dilim peynir 1 bardak süt bol yeşil salata 2 kase kadar yoğurt 1 porsiyon mutlaka et yemem gerektiğini söyledi...meyveyi normal ye dedi çok yeme kilo aldırır dedi...ekmek tatlı gibi şeylerdende çok canın isterse tadımlık ye dedi...ben bulantılarımdan dolayı 7 kilo vermiştim bunun 3 kilosunu aldım daha...ama göbek birden fırladı...birde bol su iç dedi ...bol su içilirse ödemin falan daha az olur dedi...zaten çok ayakta kalamıyorum çok çabuk yoruluyorum ayakta fazla kalırsam elim ayağım yüzüm şişmeye başlıyor...inşallah sorunsuz bir şekilde hep birlikte uzun uzun haftalar dayanırız....
selamm canım..iyi yolculuklar öncelikle...
canım bana dr günde yarım litre süt ya da yoğurt tüket dedi ama yapamıyorum pek... arada işte...
serklaj rahim ağzına dikiş atılması, bazı doktorlar gerek gördüğünde bazıları da tedbir olarak üçüzlerde atıyomuş.. benim dr gerek görmezsem yapmam dedi, inşallah hiçbirimizin gerek olmaz...
ilişkiyi dr ohss zamanında yasaklamıştı canım, son kontrolde ben sordum, 12. haftaya kadar yasak dedi. ama sanırım 12.haftada da izin çıkmaz lekelenme yüzünden...
ense ölçümü sanırım 11-14 haftalar arası yapılıyor, ben 12. haftamı doldurduktan sona yaptırcam, yani dr o zamana çağırdı.. erkek bebişlerin belli olabiliyomuş canım cinsiyet :)
s_gün canım benim ölçümlerim 13. haftada yapılmıştı...Allaha şükürler olsunki hepsinin normal çıktı...cinsiyet konusundada bana 11.haftada drum 2 erkek bir kız gibi demişti...ama sonraki gittiğimizde 2 kız bir erkek demişti bunuda yine net olmadığını söyledi...inşallah bir daha gittiğimizde net olarak öğrenebiliriz...sanada bu gittiğinde cinsiyetleri ile ilgili bişeyler söyler sanırım...ama net olmaz daha küçük oldukları için...serklajda uterusa daha doğrusu servikse dikiş atıyorlar orayı bir torba gibi büzerek bir nevi erken doğum açısından önlem alınmış oluyor..benim doktorum gerek olmadığını söyledi...genelde kanaması olan yada servikste açılması falan olanlara yapıyorlar sanırım...süt konusuna gelincede bende içemiyorum ölüm geliyor inan bende şekersiz soğuk olarak su içer gibi bir dikişte içmeye çalışıyorum ....yoksa içemiyorum.
sade sodayla hiç aram yok ya.. meyveli zararlı mı? bi de soda midemi yakıyo benim
Arkadaşlar benım de ıkız ve bugun öğrendiğime göre tek plesenta ıkı kese bunun yararı zararı nedır kı ya kafama takıldı bu konu doktoroda ıkı hafta sonra gıtcem ozamana kadar bılen varsa sorayım dedım
var varr :)))ama ev toplamaktan halim kalmıyo yazılanları okumaya :))) bide artık bol bol geziyorum malum bidaha göremeyiz buraları:)mardin d.bakır urfa :)))))onun dışında çok şükür yeme içme de bişey yok sütüde lıght alıyorum denedim sıkıntı olmadı bool karpuz sogukk çok iyi gidiyo:))salı 11. hafta bitiyo 12de kontrolum var ense ölçümünü benmi söyleyim dr hiç bahsetmedi daha..başka ne söyleyim deneyimliler testler hakkında dr.a bide bende kabızlık oluyo kötü haber bideben siğara içiyorum azalttım ama yinede canım istiyo:))
kızlar kendinize çizelge yapsanıza benimki gibi takip etmesi kolay olurdu bide bi doğum listesi hazırlayalım ben başka bi topiğe yazıyorum sürekli orda listemiz var hem hamileler hemde doğuranların güzel oluyo takip edilmesi falan çizelgeyi yapamazsanız bana sat ınızı söyleyin yaparım ben size
selamm üçüz anneleriii
nasılsınız bakalım?
bizim bugün kontrolümüz varrinşallah herşey yolundadır...
kıslar bulantım olmamıştı çok şükür, yanma-hazımsızlık oluyodu ama dün ilk kez kustum, dur dur 13.haftada kusbi yemeğin kokusundan midem bulandı ve hava almak falan geçirmedi...
inşallah olmaz tekrar...
öptümm hepinizi
canım benim doktorum gerek görmedi.iki hafta önce alttan muayene etti eliyle rahim ağzım iyi durumda olduğu için gerek görmedi.iki hafta sonra bir daha alttan muayenem var belki o zaman yapar.ama o haftalarda da belki yapılmıyordur serklaj bilmiyorum pek.tatlım sen serklaj yaptırmış mıydın?
Tayinin hayırlı olsun canım dikkat et kendine Ben bu sayılanların tamamını hayatta yiyemem birgünde zaten iştahsızlık var, sen diyet listesine uyabiliyo musun bari?
Teşekkürler canım yarım lite sütü ben öldürseler içemem heralde bol bol ayran içmeye çalışıyorum onun yerine..
Serklajdan falan bahsetmedi bana daha zaten daha çok erken bakalım neler bekliyo bizi..
Ben de hadtaya doktora gidicem burda, kendi doktorum gittğin yertde bi doktora görün demişti 11.haftada. Çok heyecanlı vwe stresliyim ense ölçümü için...
yaa demek 11.haftada bişeyler söylüyolar cinsiyet için ben o konuda çok heyecanlıyım en azından ikisinin cinsiyeti belli olsa keşke...
Canım sodanın minerallerinin yanı sıra bi de hergün içilen sodanın bebeğin sarılık olmamasında faydası varmış bilgin olsun...
Bebekler aynı plesantadan beslenecek demek ki, tek yumurta ikizlerinde böyle olabiliyo ama senin ilginçmiş. Doktorunla görüş korkulacak bişey olduğunu sanmıyorum..
Canım hamilelikte doktorlar light süt önermiyolar haberin olsun gerekli besini alamıyosun çünkü onda. Kabızlık şikayeti bende de var benim hep vardı zaten bağırsak tembelliği için bi ilaç kullanıuyodum ama hamile kalınca doktor yasakladı c kategorisi olduğu için. Bi de şmdi annemlerdeyim hava değişimi olunca hepten kötü oldum geçen gün tuvalette ağladım resmen ayıptır söylemesi. Sabah uyanınca aç karna kayısı ye ve bol su iç. Mardinden ayrılana kadar senin yerinde olsam kilo kilo mardinn kirazı yerim sipariş ettim zaten gelecek bana da oradn bi 12 kilo :))) O benim tuvalet alışkanlığımı düzene sokuyo. Bi de mardinde bol dut var bunlar da çok iyi gelir...
Nasıl bi çizelge ? Biz de yapalım burda..
Geçmiş olsun canım arada oluyo böyle şeyler benim de çok başım ağrıyınca falan oluyo kusma 2 kere oldu inşallah bi daha yaşamayız...
Canım hayırlı olsun yaa ne güzel güzel haberler almışsın darısı başımıza artık. 6sında ben de gitcem çok heyecanlıyım :18:
Bu redüksiyon işlemi için söylenenlere lütfen kulak asma bunlar olaya duygusal yönden bakmıyolar ki ayrıca ben de kistlerim için hastanelik olup hastanede yattığım gece başhemşire gelip bana 1 saat bi konuşma yapmıştı (ben üçüzlere üzülüyodum o zamanlar) sakın birini aldırmayı düşünme, biz ne kadar redüksüyon yaptıysak diğer ikisi de öldü diye anlattı. Ben o yüzden hiç düşünmüyorum doktorum bana da tavsiye tti, eskişehire geleceğiimi duyunca bi prof adı önerdi riskli gebelik uzmanıymış sırf beni redüksüyona ikna etsin diye yani anlayacağın. Ama ben o profa falan gitmiycem alnımıza ne yazıldıysa o olur bizim komşumuzun 8 aaylıkken karnında öldü çocuğu tek bebek olmasına rağmen. Olacaksa her türlü oluyo ikiyle üçle alakası yok herşey Allahın elinde sen ona sığın ve dua et bak bu mübarek günde bebeklerimiz için dualar edelim....
bizlerin de gelecek mi o zamanlarıben şimdiden sabırsızım ama bebişler sabırsız olmasınlar demi :))
ya ne güzel bir ayın kalmış yaa banane banane bende istiyorum
amam allah korusun erken gelmesinlerde vakit geçsin de başlasın heyecan aksiyon
boş oturmaktan kafayı yedim heralde
canım sen serklajı ne zaman oldun yeni mi oldun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?