çok kilo almadın demekki ne güzel, resim eklersen çok sevinirizz, merak ediyoruz ne kadar büyücek karınlar falan.. benim şimdiden çıktı karnım
maşallah ne güzel kız-erkek ikisinden de var, hayırlısıyla bizim de öyle olsa :)) tabi başta hayırlı sağlıklı olsunlar da inşallah... bizim cinsiyet henüz belli diil.. kaçıncı haftada öğrenmiştin?
bize de serbest bıraksa bile korkarım gibi geliyo.. :))
erkek olunca erken belli oluyomuş eveterkeği 11de öğrendim ama kızlar 1ay sonra kesinleşti valla karınlar büyicek kaçınılmaz gerçek bu ama senin göbek erken çkmış benim 15te çıktı ama bilenler anlıyodu o kadara anlaşılmıyodu bile ya aynen yoksa şimdi bi tehlike olduğunu sanmıyorum ama korkarım ben ya
hoşbulduk canım ya bu haftaya kadar diğer hamilelerle aynı şeyleri yaşadım sayılır 16haftaya kadar çokn fena mide bulantılarım oluyodu yani normalin 3katı falandı ama şimdi iyiyim şükür ama şimdi sanki ağırlaştığımı hissediyorum yani bigün dışarı çıkınca ertesi gün aynı enerjide olamıyorum dinleniyorum bide uzun süre sandalyede falan oturamıyorum kilolarıda 900 civarı belki bu hafta 1i bulmuşlardır inşallah kızlar demir ilacına başladınız mı bilmiyorum ama çoğul gebelikte kana çok ihtiyacınız var ilaçlarınızı sütünüzü hiç ihmal etmeyin doktorun sana hafta söyledimi şu haftaya kadar kalsa yeterli falan diye bide serklaj yaptırdınız mı bana gerek kalmadı ama üçüzlere genelde yapıyolarmış 27nin içindeyiz şimdi sen nasılsın rahatın nasıl doktorunun yasakladığı şeyler var mı bazılarına araba bile yasaklıyolar
selam kıslar ya ben aylardır bu sitedeyim burayı yeni keşfettim oleeeeyyyy
galiba en ilerde ben varım merak ettiğiniz bişey varsa sorabilirsiniz rahat rahat ben cevaplarım benim cevaplicak kimsem yoktu((
minikler ne alemde???
hoşbulduk canım ya bu haftaya kadar diğer hamilelerle aynı şeyleri yaşadım sayılır 16haftaya kadar çokn fena mide bulantılarım oluyodu yani normalin 3katı falandı ama şimdi iyiyim şükür ama şimdi sanki ağırlaştığımı hissediyorum yani bigün dışarı çıkınca ertesi gün aynı enerjide olamıyorum dinleniyorum bide uzun süre sandalyede falan oturamıyorum kilolarıda 900 civarı belki bu hafta 1i bulmuşlardır inşallah kızlar demir ilacına başladınız mı bilmiyorum ama çoğul gebelikte kana çok ihtiyacınız var ilaçlarınızı sütünüzü hiç ihmal etmeyin doktorun sana hafta söyledimi şu haftaya kadar kalsa yeterli falan diye bide serklaj yaptırdınız mı bana gerek kalmadı ama üçüzlere genelde yapıyolarmış 27nin içindeyiz şimdi sen nasılsın rahatın nasıl doktorunun yasakladığı şeyler var mı bazılarına araba bile yasaklıyolar
gözün aydın, kuzuların kısmeti bence de
darısı başına canımm
maşallah..
benim kanım hafif düşüktü kan hapı 9. haftamda başlandı.. laparoskopi olmuştum şubatta o zaman kanım düştü toparlayamadan hamile kaldım işte..
ilişki yasak bize şimdilik, 12. haftaya kadar demişti son kontrolde ama lekelenmeden sonra ne der artık pzt belli olur...
hoşbulduuuuukkkk:)))
evet canım büyüdler darısı sizin başınıza lekelenmem olmadı canım çok şükür karnım o kadarda byük diil ama bundan sonra büyürmüş heralde bu hafta çatlak olmaya başladı bende ona canım sıkıldı biraz o kadar yağ falan sürmeme rağmen ama oluyo işte çatlayacağı varsa çatliyo bacaklarım kollarım incecik boyumda uzun nohut yutmuş solucan gibiyim karnım basket topu gibi yusyuvarlak yanlarda bişey yok yani:))) sonra resmimi ekler gösteririm size...
evet canım sürekli hareket halindeler dirsekleri itekliyolar beni hele kızımın ayakları kaburgamda tam ciğerlerime baskı yapıyo kaburgalarım tekmeliyo poposunu dayıyo göğsümün altına sanki bi göğüs varmış gibi duruyo:))) oğlumda sol tarafımda belini dayıyo hep arkası dönük çok fenalar şimdiden çıkınca naparım bilmiyorum ama bi yandan da müthiş bi duygu yani üçü aynı anda hareket edince çok acaip oluyo insan
bu arada 2kız bi erkek kızlar tek yumurtada sizinkilerin cinsiyeti belli mi???
ben en son 9 haftalıkken gittim klp atışlarını dinledim çok şükür gelişimleride iyiydi bir sıkıntı olmadı şimdi 3hafta sonra gel dedi 11inci haftamdayım şuan için bende istenmiş hiç birşey yok ne test nede başka birşey o yüzden çok merak ediyorum ilaç olarakta sadece folik asit kullanıyyorum ve bende akdeniz anemisi var taşıyıcıyım dr söylediğimde bişey yapmaya gerek yok dedi diş agrısı yaşıyorum birde süt içemiyorum reflü çıktı sütü içtigim zaman mahvoluyorum miğdemdenbirde balık hapı varmış malum mevsii degil kullananlar çok ))))merakediyorum
selamm canım..iyi yolculuklar öncelikle...Selam Kızlaaaaarrr... Birkaç gündür girip bakamadım birikmiş yazdıklarınız. Yarın da memlekete gidiyorum annemlere, ama orda da fırssat buldukça girip yazarım...
Evet o birügn çıksam ertesi gün enerjim olmuyo dediğin şey şimdiden bende bile var, bigün iş yapsam ertesi gün ağrım oluyo. Sen son haftalara yaklaşmışsın aryık fazla iş yapmayıp dinlenmeye bak ne kadar uzun kalırlarsa o kadar iyi... Sen demir ilacına ne zaman başladın? Bana hiç bahsetmedi doktorum kansızlık şikayetim yok belki de ondandır. Şimdilik sadece folicplus ve multibionta kullanıyorum. Süt olayı da tamamen bir işggenceye dönüştü benim için. Hamileliğin ilk haftaları çok fena tiksindim şekilden şekile giriyorum bir batrdak sütü içebilmek için. Doktoruma sordum 1 bardak yeter dedi. Kızlar sizin doktorlarınız ne diyo süt konusunda kaç bardak içiyosunuz??? Bi de serklaj ne demek lila????
İlişkiyi doktor mu yasakladı aylin? Bizimki bişey demedi biz de soramadık otomatik olarak yasaklanmış oldu yani
Süt konusunda ben de dertliyiö emirzeynep hem gaz yapıyo hem de tiksiniyorum sütten. Balık yağını da doktor vermedi diye kullanmadım birdahaki sefere sorucam bakalım ne dicek. Bu arada ense ölçümleri kaçıncı hafta yaplıyodu?? Eskişehire gidince 11.haftada (yani haftaya) gidicem doktora bakalım ordaki doktor ne dicek cinsiyet belli olur mu ki????:26:
Meraba arkadaşlar nasılsınız ben bugün çok süperim tayinimiz ailem bulunduğu ilçeye yapılmış sonunda rahat bir nefes aldık üçüzlerimizin şansına diyoruz...birde taşınır yerleşirsek bizden iyisi olmayacak...kullanılan ilaçlardan bahsetmişsiniz ben ferrum forte ve elevit kullanıyorum..birde drum önlem olsun diye proluton 500 iğne başladı iki hafta bir yaptırmamı söyledi öyle kanamam falan olmadı ama çoğul gebeliklerde tedbir amaçlı yaptırdığını söyledi...bana bir diyet listesi verdi oda şöyle günlük 1 yumurta 1 dilim peynir 1 bardak süt bol yeşil salata 2 kase kadar yoğurt 1 porsiyon mutlaka et yemem gerektiğini söyledi...meyveyi normal ye dedi çok yeme kilo aldırır dedi...ekmek tatlı gibi şeylerdende çok canın isterse tadımlık ye dedi...ben bulantılarımdan dolayı 7 kilo vermiştim bunun 3 kilosunu aldım daha...ama göbek birden fırladı...birde bol su iç dedi ...bol su içilirse ödemin falan daha az olur dedi...zaten çok ayakta kalamıyorum çok çabuk yoruluyorum ayakta fazla kalırsam elim ayağım yüzüm şişmeye başlıyor...inşallah sorunsuz bir şekilde hep birlikte uzun uzun haftalar dayanırız....
s_gün canım benim ölçümlerim 13. haftada yapılmıştı...Allaha şükürler olsunki hepsinin normal çıktı...cinsiyet konusundada bana 11.haftada drum 2 erkek bir kız gibi demişti...ama sonraki gittiğimizde 2 kız bir erkek demişti bunuda yine net olmadığını söyledi...inşallah bir daha gittiğimizde net olarak öğrenebiliriz...sanada bu gittiğinde cinsiyetleri ile ilgili bişeyler söyler sanırım...ama net olmaz daha küçük oldukları için...serklajda uterusa daha doğrusu servikse dikiş atıyorlar orayı bir torba gibi büzerek bir nevi erken doğum açısından önlem alınmış oluyor..benim doktorum gerek olmadığını söyledi...genelde kanaması olan yada servikste açılması falan olanlara yapıyorlar sanırım...süt konusuna gelincede bende içemiyorum ölüm geliyor inan bende şekersiz soğuk olarak su içer gibi bir dikişte içmeye çalışıyorum ....yoksa içemiyorum.
ben en son 9 haftalıkken gittim klp atışlarını dinledim çok şükür gelişimleride iyiydi bir sıkıntı olmadı şimdi 3hafta sonra gel dedi 11inci haftamdayım şuan için bende istenmiş hiç birşey yok ne test nede başka birşey o yüzden çok merak ediyorum ilaç olarakta sadece folik asit kullanıyyorum ve bende akdeniz anemisi var taşıyıcıyım dr söylediğimde bişey yapmaya gerek yok dedi diş agrısı yaşıyorum birde süt içemiyorum reflü çıktı sütü içtigim zaman mahvoluyorum miğdemdenbirde balık hapı varmış malum mevsii degil kullananlar çok ))))merakediyorum
Selam Kızlaaaaarrr... Birkaç gündür girip bakamadım birikmiş yazdıklarınız. Yarın da memlekete gidiyorum annemlere, ama orda da fırssat buldukça girip yazarım...
Hoşgeldin lilaaaa.. En tecrübelimiz sensiz demek, Allah hepimizi bir ağrıda kurtarsın inşallah. Bilgi aışverişi yaparız artık senle...
Emirzeynep tayinin hayırlı olsun taşınmak zor ama bebeklerinin şansına inşallah gönlüne göre bir ev bulup kolaylıla yerleşirsin canım...
Evet o birügn çıksam ertesi gün enerjim olmuyo dediğin şey şimdiden bende bile var, bigün iş yapsam ertesi gün ağrım oluyo. Sen son haftalara yaklaşmışsın aryık fazla iş yapmayıp dinlenmeye bak ne kadar uzun kalırlarsa o kadar iyi... Sen demir ilacına ne zaman başladın? Bana hiç bahsetmedi doktorum kansızlık şikayetim yok belki de ondandır. Şimdilik sadece folicplus ve multibionta kullanıyorum. Süt olayı da tamamen bir işggenceye dönüştü benim için. Hamileliğin ilk haftaları çok fena tiksindim şekilden şekile giriyorum bir batrdak sütü içebilmek için. Doktoruma sordum 1 bardak yeter dedi. Kızlar sizin doktorlarınız ne diyo süt konusunda kaç bardak içiyosunuz??? Bi de serklaj ne demek lila????
İlişkiyi doktor mu yasakladı aylin? Bizimki bişey demedi biz de soramadık otomatik olarak yasaklanmış oldu yani
Yaaa demek kızların tek yumurta ikizi ne güzel birbirlerne benzicekler bizimkilerin hepsi farklı farklı olur ayrı kesedeler.. Senin tedaviyle mi oldu yokda ailede mi vardı üçüz? Cinsiyetlerini biz ne zaman öğrencez bakalım merak ediyorum....
Süt konusunda ben de dertliyiö emirzeynep hem gaz yapıyo hem de tiksiniyorum sütten. Balık yağını da doktor vermedi diye kullanmadım birdahaki sefere sorucam bakalım ne dicek. Bu arada ense ölçümleri kaçıncı hafta yaplıyodu?? Eskişehire gidince 11.haftada (yani haftaya) gidicem doktora bakalım ordaki doktor ne dicek cinsiyet belli olur mu ki????:26:
sade sodayla hiç aram yok ya.. meyveli zararlı mı? bi de soda midemi yakıyo benimcanım bidahaki gittiğinde 2li testini yapar yani bebeklerin ense ölçümlerini yapar normalde kanda vermemiz gerekiyo ama üçüzde yapamıyolar karışıyomuş ense ölçümleride çocuğun sağlığı yerinde mi bi rahatsızlığı var mı diye yapılıyo ilaçlarınıda değiştirecektir balık yağı hapı ben balık yiyemediğim hafta 2 3 tane içiyorum ama daha erken galiba sizin için yani ben toplamda 10tane falan içmişimdir sadece folik asit kullanıyodum sonra elevite başladım sonra demir hapına şimdide magnezyuma yeni başladım şişlikleri ve erken doğumu engelliyomuş bide tansiyon sorununuz yoksa günde 1tane soda için ama meyveli falan diil onun içindede magnezyum kalsiyum var doktorum çok ilaç içmemi sevmiyo onun için kalsiyum vermedi bana günde yarım litre süt içiyorum allahtan sütü severim zaten hiç zorlanmıyorum yani
sağol canım amin :)merhaba güzel anneler
tayinleri çıkanlara hayırlı olsun diyorum inşallah kolay ve çabuk bir taşınma olur . gittiğiniz yerler size ve çocuklara hayırlı olur .
haftaların sorunsuz ilermesine sevindim yavaş yavaş cinsiyet öğrenme dönemleri inşallah ilk önce hayırlısı sonra gönlünüzdeki olsun . herşey yolunda gitsin sizde çıldırık anneler grubuna katılın :)))
zeynepcim taşıyıcı talasemi bendede varmış hamileliğimde öğrendim 7 kanla dolaştım bütün hamileleiğim boyunca en sonunda talasemi testi yapıldıda öyle çıktı malesef sende biliyosun ilaçla kanın yükselme şansı yok ben kendimi iyi hissetmeme ragmen 20. haftalarda doktorum kal almamı önermişti 3 ünite kanla 10a yükseltebildik işte . ama halsiz falan değilsen bence almana gerek yok ben bilmiyordum ne olur ne olmaz diye aldım .
sade sodayla hiç aram yok ya.. meyveli zararlı mı? bi de soda midemi yakıyo benim
ya meyvelinin içindeki kimyasal işte onun için bide sadelerin besin değeri daha yüksek içmeyebilrisin canım ama faydalı diye iç dedim yoksa doktorun dediği bişey diil ben içtim doktorumda iyi olur krampların için falan dedi acaip kramp giryodu bacaklarıma ve 2gün ağrıyodu ona iyi geldi azaldı
ben de çok duyuyorum iyi olduğunu içmek istiyorum ama hofföyle işte :))
limon sık içine belki öyle hoşuna gider ama dikkat et tansiyonuna:)))
aaa bak iyi fikir, soda düşürüyo mu tansiyonu? limonda düşürürya leyla gibi gezermişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?