2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

Hazırlık konusunda benim aklıma takılan bazı sorular var...alışveriş yapanlar yada tecrübeli anneler cevap verirseniz sevinirim...daha bişey almadık ama liste yapmaya başladım insan ne alıp ne almayacağını bilemiyor...mesela şu prematüre bebek kıyafetlerinden aldınız mı gerek var mı yoksa direkt normal tulumlardan falanmı alalım kaçar tane biberon aldınız...aklınıza gelen şeyler olursa paylaşırsanız sevinirim birde alışverişe ne zaman başladınız...kendiniz için neler aldınız çantanıza neler koydunuz...şimdiden teşekkürler ...

begum ben 28 haftamda dr gıttım artık hazırlıklara basla dedı o gun bebek magzasından aldım premature ıkıser takım aldım battanıyeler penye battanıyeler alt ust gıysıler ve altı bıberıon sımdı sekız bıberon var ama bı yaslarından sonra üç tane yettı bana ama emzık onıkı tane bı kayboluoyo bıulana askolsun ..ve ıkı gun sonra bebeklerım geldı anıdenn..........kuvez macerası basladı cıkmadan bı ay once gıysı gıydırdı hemsıreker aldıgım premature gıysılerı bıle buyuk geldı valla cok mınıktıler ama cok rahat ettım o gıysılerle erken domıcaksa gerek yok ama erken doganlara cok ıyı oldu valla sımdı saklıyorum kızlarıma bebek alrsam gıydırsınler öle mınıklerkı ıyuncak bebek gıyse belkı kucuk bıe gelır........28 haftadan sonra cantanızı yavas yavas hazırlayın derım.alısverıs yapın yenı dogana gore olan seyler var sımdı ındırım super oralardan alın.......

lilacım maşallah moralin iyi gibi geliyor
canım malt içeceğini internetten gir hemen görürsün
bir kaç kutu sipariş ver kargoyla gelir evine

o içecek gelene kadar geçende burda okumuştum
kızın biri ne denediyse sütü gelmemiş
tahindi suydu soğandı bilmemneydi hiçbişey işe yaramamış
bir bardak suyun içine hani şu hazır kuru mayalar varya marketlerde satılan onlardan bir tane katıp karıştırmış
biraz da bal koymuş içine tatlansın diye
kızın sütü bir anda fırlamış

malt içeceğinin mantığı da aslında maya
ama işlenmişi tabi
o gelene kadar bunu deneyebilirsin,bişey kaybetmezsin nasılsa

ama varya dün akşamdan beri panik haldeyim bende
lilanın ilk sancısı benim haftamda gelmişti
iki hafta sonrada doğurdu
gece resmen stresten midem bulandı

gece kocamla sahur hazırlıyordum,bıraktırdı bana yapamadım çünkü
elimden habire bişeyler düşürdüm,başım döndü
aman sancı mı geldi ne oldu diye vesvese üstüne vesvese yaptım

yani olabilirde tabi her an
ama baya heyecanlanmışım lilaya
allahtan bu haftaları da gördüm
artık hayati tehlikeleri az ama yinede insan panikliyor

triacım muaillimcim saolun tavsiyeler için
ilk bir yıl için ana kucağı bakayım bende o zaman
onların çok ucuzları var 40 liraya bile var
öyle ucuz bişeyde alsam olur mu yoksa azıcık iyisi mi olsun dersininiz?

begümcüm ben hiç prematüre almadım
erken doğarlarsa zaten lilanınkiler gibi küvezde bişey giymeden duracaklar
sonra da 0 ay kıyafetleri biraz büyük gelse de idare eder bence
hastane çıkış seti almadım hepsini ayrı aldım,çünkü setlerde gereksiz şeyler de oluyor
ben uzun kollu bacaklı çıtçıtlı tulum aldım bolca
uzun kollu bacaksız çıtçıtlıda aldım
sadece ayaklı alt pijama da aldım
ayaksız alt da aldım
iç zıbın aldım bolca,birkaç takım alt üst pijama aldım
sonra da işte şapkaydı,çoraptı onları aldım
battaniye diktirdim pamuklu penyeden 6 tane,havlu diktirdim,ağız bezi aldım bolca
nevresim aldım 2 şer tane
polar battaniyede aldım,ince yün battaniyede aldım
emzirme yastığı yaptırdım,pompa aldım,park yataklarını aldım,içine visco yataklarını aldım
geriye biberonları,emzikleri kaldı,onlarıda internetten sipariş vericem dışarda pahalı çünkü
birde otomatik salıncak alıcam doğumdan sonra

aklıma gelenler bunlar canım
unuttuklarımda olabilir,aklıma geldikçe yazarım

Canım malt içeceğini hiç internet falan sipariş etmeye gerek yok yahu marketlerde satılıyo benim eşim hastasıdır evden hiç eksik olmaz keşke o emzirse bizim bebeleri

Ya tecrübeli anneler bişey sorcam size, ben örgü örmeyi çok seviyorum yavaştan da başladım bişeylere. Sorum şu, örgü battaniye kullanışlı bişey mi? Bazıları pek kullanılmıyo boşuna örme falan dediler ama ben örmek istiyorum renk renk desen desen kullanışlı deyin nolur

Bi de internette hamilelere göre bazı dini bilgiler buldum paylaşmak istedim;
*Bebeğin sağlıklı olması için "subhanallahi vebi hamdihi"

*Güzel yüzlü olması için Yusuf suresi

*Salih evlat olması için doğana kadar 71 defa Enbiya suresi

*Bebeğin sabırlı olması için elini karnına koyup Asr suresi (Erken doğum için de iyi gelir diye düşünüyorum)

*Doğumu kolaylaştırmak için İnşirak suresi ilk 3 ayeti

*Bol bol Yasin okunmalı

*1 kez Kuran hatmedilmeli

*Sabah namazından sonra 50şer kere İhlas ve Kadir sureleri

*Günde 140 Salavat

Muallimciğim tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim ne güzel kuzucukların kucağında Allahım o günleri bizede nasip etsin inşallah...benimde en büyük korkum hiçbir hazırlığımız yokken birden bebişlerin sürpriz yapıp gelmesi o yüzden erkende olsa yavaştan bişeyler almaya başladım ...aklıma takılanlar olursa yine sorarım...teşekkürler...
Canım kendine dikkat et sakin ol lütfen panik yapma benim önümde sen varsın senden sonra sıra bende o yüzden lütfen doğuruyum falan deme:))inşallah 36. haftaları göreceğiz Allahın izniyle kendine çok dikkat et bol bol dinlen...

Canım öncelikle kuzucukların aldıklarını sağlıklı bir şekilde giyerler inşallah...paylaşımın içinde teşekkür ederim insan karar veremiyor bu da lazım olurmu bunudamı alayım derken kafası karışıyor ama senin yazdıkların doğrultusunda bir listeme eksikleri ekledim ve ufaktan bişeyler almaya başladım dışarı çıkamadım ama netten bazı siparişler verdim alışveriş yaptığın siteler varsa önerirsen sevinirim canım...daha da aklına gelenler olursa yaz lütfen...kendin için alışveriş yaptınmı yaptıysan neler aldın şu emzirme sütyenlerinden falan aldın mı mesela...

Kızlar merhaba;

Dün cinsiyetlerimiz belli oldu :)

2 erkek belli idi, 2 prensimize 1 de prenses geliyor, birinin de kız olduğunu öğrendik çok şükür :)

Mercancım demek cinsiyetleriniz belli oldu canım hayırlı olsun Allahım sağsalim kucağınada almayı nasip etsin inşallah...Ya arkadaşlar aylin nerelerde o genelde hergün yazıyordu buraya umarım yolunda gitmeyen bişeyler yoktur göremeyince merak ettim...

s_gun bende bunları bulmuştum hazır konu açılmışken paylaşayım dedim:)))
hamilelikte yapılması gereken altın tavsiyeler

hamileliğin 3.ayı:
• perşenbe ve cuma günleri ali imran süresini oku. sonra 140 salâvat getir.
• namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. her hafta buğday, et ve süt al.
• sabahları biraz bal ye. hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye

9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.
8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.

armut: eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellik ve cesaret verir. armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
nar: cuma günleri kahvaltı yapmadan nar yemek çok iyidir. bulantıyı engeller. kansızlığı giderir. tansiyona da iyidir.
incir: kuranda adına yemin edilen meyvedir. ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.

bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercimek, lahana, marul, bal, fasülye, şeftali, zeytinyağı, fındık ve süt ürünleri tüketmek çok yararlıdır. fındık vs yerken aşırıya kaçmamak iyidir.

bunlar hem tıptan hem de hadislerden yararlanılarak edinilmiş bilgilerdir.

----------------------------------------------------------------------

Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar

1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.
Sütü az olan kadın
Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur.

Çocuğun İtaatkar Olması İçin
Eğer, bir kimsenin oğlu kendine itaat etmezse şehadet parmağını onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" dese Allah'ın izniyle itaatkâr olur.
Çocuk Düşmemesi İçin
Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp:

"Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.

Çocuğun Huyunun Güzelleşmesi
Kötü huylu çocuğu olan bir kimse:

"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir.

begümcüm saol,inşallah erken gelmezler,korkmaya başladım ama hayırlısı
aklımdan atabilirsem şu korkuyu daha iyi olacak
yoksa korka korka başıma bişey getireceğim Allah korusun

canım ben kendim için iki takım pijama ve birde sabahlık aldım
gecelik almadım,ama yinede lazım olursa bişey uydururum
daha çok pijamayla rahat edilmiş çünkü

emzirme sütyeni içinde göğüslerim biraz daha büyür mü acaba diye düşünüp erteliyorum
doğuma yakın almakta fayda var ama daha fazla da büyümez gibi geliyor
alırım yakında onu da
bugün kocam lansinohun göğüs kreminden alacak
şimdiden sürücem çünkü sanki bir kütle gibi oldu göğüs uçlarım
o kadar sertleştiki sanki kopup düşecek gibi oldular
göğüspedi de lazım olacak bolca

ama en lazım olanları almadım sanırım
ne bez ne mama ne de ıslak mendil aldım
sen benim gibi olma onları da erkenden al

aslında 2 kilonun altında doğarsa başka üstünde doğarsa başka mama ve bez alınacak
heralde onun için almadım daha
sen sordukça aklıma daha iyi gelir aldıklarım
sen de yaz belki benimde unuttuklarım çıkar

ha birde kıyafet için wenice den bişeyler almıştım ama görerek almak yenidoğan için daha iyi
diğer şeyler falan için de internette neresi denk gelirse oradan alıyoruz
öyle belli biyer yok,neresi daha ucuz ve güvenilir gelirse gözümüze oradan alıyoruz
çok şükür daha bi sıkıntı yaşamadık

Son düzenleme:

ya ben sancılandım diye sende ööle olacaksın diye bişey yok kalbini ferah tut sakın panik yapma
ama çantanı hazırla bi yandan hastaneden hemen çıkıyosun çok bişey gerekli olmuyo sana
bebeklere hiç bişey götürmedik zaten sadece bez kullanıyolar bide süt sağma makinanızı çantanıza koyun
süt saklama poşetide alın acaip gerek oluyo emzirme sütyeninide hastane çananıza koyun
kesinlikle bez stoğu yapın evde hastaneye prematüre gerek oluyo ama ev için 2numara alıyorum
bebekler içinde prematüre takımlar satılıyo ama ben almadım sadece çok küçük çıtçıtlı badylerden var
hastane çıkışı gibi 6takım var bende battaniyeli olanlardan battaniye acaip gerek oluyomuş bizim 15tane falan var heralde
3 4 yaşına kadar kullanıyolarmış ben 3tanesini annemde bırakmayı düşünüyorum hatta
malt içeceğinide şimdi sipariş ediyorum markette bulamadım
moralimde iyi ama evde tek kaldığımda çok özlüyorum yanımda olsalardı böyle yapardım falan diyorum

evet fıgen gogus uclarına lansınoh ıyı gelıyo sımdıden surun rahatlarsınız....ben her sabah üç adet cevız yerdım hamıleyken dr demıstı beyın gelısımı ıcın cok ıyı.sut yogurt son aylara dogru heyecan baslıyo zaten aman panık olmayın hayırlısı ıle gelsınler arkadaslar........kısmetlerı ne kadrsa o kadar kalıcaklar orda sonraa burası.........lıla moralın ıyı olsıun ben altı ay sutunmu verdım ılk ay aglayarak sagdım zor beklemek cok zor ....ama sonra hazırlıklara basladım yavastan...........bol su ıç süt ıcın ve uyu baska hıbısey cok etklılı degıl uyku su ve moral..........altıncı ayda uykuuz kalınca yorgunlıukltan gıttı sutum sonra hep mama...........ıyı bakın kuzulara...ben hatım baslamıstım transferle beraber...........ama erken dogunca bebeklere yarım kaldı kaldı lohusalık cıkınca tamamladım cok sukur geldı bebeklerım eve .....nese getırdı............bol dua kızlar

evet fıgen gogus uclarına lansınoh ıyı gelıyo sımdıden surun rahatlarsınız....ben her sabah üç adet cevız yerdım hamıleyken dr demıstı beyın gelısımı ıcın cok ıyı.sut yogurt son aylara dogru heyecan baslıyo zaten aman panık olmayın hayırlısı ıle gelsınler arkadaslar........kısmetlerı ne kadrsa o kadar kalıcaklar orda sonraa burası.........lıla moralın ıyı olsıun ben altı ay sutunmu verdım ılk ay aglayarak sagdım zor beklemek cok zor ....ama sonra hazırlıklara basladım yavastan...........bol su ıç süt ıcın ve uyu baska hıbısey cok etklılı degıl uyku su ve moral..........altıncı ayda uykuuz kalınca yorgunlıukltan gıttı sutum sonra hep mama...........ıyı bakın kuzulara...ben hatım baslamıstım transferle beraber...........ama erken dogunca bebeklere yarım kaldı kaldı lohusalık cıkınca tamamladım cok sukur geldı bebeklerım eve .....nese getırdı............bol dua kızlar

Benim örgü battaniye sorum arada kaynamış galiba tecrübeli anneler örgü battaniye kullanışlı mı bakın örmeye başlıcam yorumları bekliyorum

canım saol sakinleştiriyorum kendimi sürekli
telkin ediyorum
senin haberini ilka aldığımdaki gibi değilim daha iyiyim
valla o gün eşim okutmucam bidaha böyle olursan kadınlar kulübünü demişti

malt içeceği benim burdada yok,gerek olursa bende internetten isterim heralde,inşallah işe yarar sende de.
emzirme sütyenini komple açılanlardan mı aldın yoksa sadece göğüs ucunu açıkta bırakanlardan mı aldın
bende alıcam da bugünlerde karar veremedim
birde birkaç beden büyük mü aldın
mesela benim şimdi 85,emzirme için 95 mi alıcam.iki beden büyür diyorlar doğru mu?

nasıl bebişlerin şimdi lilacım?ağlıyorlar mı küvezde?
üçüde aynı küvezde mi nasıl yatıyorlar?
demek oncaazken bile o kadar bez gidiyor
sadece anne sütü mü alıyorlar,mama falan veriyorlar mı?
özelde mi yatıyor bebişlerin?
ben yine başladım sorulara lilacım
çok özlüyorsundur eminim,evde geçirdğin vakit batıyordur sana
bi tahminde bulunuyorlar mı şu zamanda çıkarlar diye?
Allahım tez kucağına versin inşallah
dualarımız seninle...

Benim örgü battaniye sorum arada kaynamış galiba tecrübeli anneler örgü battaniye kullanışlı mı bakın örmeye başlıcam yorumları bekliyorum

sgüncüm muradın varsa ör ne olacak
ama tiftikli yada yünlü ip kullanma bence yakar çünkü
ben genelde penye ve ince polar battaniye aldım

zaten etraftan ören olacak diye hiç örmedim
ama istiyorsan da ör bence hatıra işte ne güzel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…