Kızlar merhaba;
Dün cinsiyetlerimiz belli oldu :)
2 erkek belli idi, 2 prensimize 1 de prenses geliyor, birinin de kız olduğunu öğrendik çok şükür :)
Muallimciğim tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim ne güzel kuzucukların kucağında Allahım o günleri bizede nasip etsin inşallah...benimde en büyük korkum hiçbir hazırlığımız yokken birden bebişlerin sürpriz yapıp gelmesi o yüzden erkende olsa yavaştan bişeyler almaya başladım ...aklıma takılanlar olursa yine sorarım...teşekkürler...begum ben 28 haftamda dr gıttım artık hazırlıklara basla dedı o gun bebek magzasından aldım premature ıkıser takım aldım battanıyeler penye battanıyeler alt ust gıysıler ve altı bıberıon sımdı sekız bıberon var ama bı yaslarından sonra üç tane yettı bana ama emzık onıkı tane bı kayboluoyo bıulana askolsun ..ve ıkı gun sonra bebeklerım geldı anıdenn..........kuvez macerası basladı cıkmadan bı ay once gıysı gıydırdı hemsıreker aldıgım premature gıysılerı bıle buyuk geldı valla cok mınıktıler ama cok rahat ettım o gıysılerle erken domıcaksa gerek yok ama erken doganlara cok ıyı oldu valla sımdı saklıyorum kızlarıma bebek alrsam gıydırsınler öle mınıklerkı ıyuncak bebek gıyse belkı kucuk bıe gelır........28 haftadan sonra cantanızı yavas yavas hazırlayın derım.alısverıs yapın yenı dogana gore olan seyler var sımdı ındırım super oralardan alın.......
Canım kendine dikkat et sakin ol lütfen panik yapma benim önümde sen varsın senden sonra sıra bende o yüzden lütfen doğuruyum falan deme:))inşallah 36. haftaları göreceğiz Allahın izniyle kendine çok dikkat et bol bol dinlen...lilacım maşallah moralin iyi gibi geliyor
canım malt içeceğini internetten gir hemen görürsün
bir kaç kutu sipariş ver kargoyla gelir evine
o içecek gelene kadar geçende burda okumuştum
kızın biri ne denediyse sütü gelmemiş
tahindi suydu soğandı bilmemneydi hiçbişey işe yaramamış
bir bardak suyun içine hani şu hazır kuru mayalar varya marketlerde satılan onlardan bir tane katıp karıştırmış
biraz da bal koymuş içine tatlansın diye
kızın sütü bir anda fırlamış
malt içeceğinin mantığı da aslında maya
ama işlenmişi tabi
o gelene kadar bunu deneyebilirsin,bişey kaybetmezsin nasılsa
ama varya dün akşamdan beri panik haldeyim bende
lilanın ilk sancısı benim haftamda gelmişti
iki hafta sonrada doğurdu
gece resmen stresten midem bulandı
gece kocamla sahur hazırlıyordum,bıraktırdı bana yapamadım çünkü
elimden habire bişeyler düşürdüm,başım döndü
aman sancı mı geldi ne oldu diye vesvese üstüne vesvese yaptım
yani olabilirde tabi her an
ama baya heyecanlanmışım lilaya
allahtan bu haftaları da gördüm
artık hayati tehlikeleri az ama yinede insan panikliyor
triacım muaillimcim saolun tavsiyeler için
ilk bir yıl için ana kucağı bakayım bende o zaman
onların çok ucuzları var 40 liraya bile var
öyle ucuz bişeyde alsam olur mu yoksa azıcık iyisi mi olsun dersininiz?
begümcüm ben hiç prematüre almadım
erken doğarlarsa zaten lilanınkiler gibi küvezde bişey giymeden duracaklar
sonra da 0 ay kıyafetleri biraz büyük gelse de idare eder bence
hastane çıkış seti almadım hepsini ayrı aldım,çünkü setlerde gereksiz şeyler de oluyor
ben uzun kollu bacaklı çıtçıtlı tulum aldım bolca
uzun kollu bacaksız çıtçıtlıda aldım
sadece ayaklı alt pijama da aldım
ayaksız alt da aldım
iç zıbın aldım bolca,birkaç takım alt üst pijama aldım
sonra da işte şapkaydı,çoraptı onları aldım
battaniye diktirdim pamuklu penyeden 6 tane,havlu diktirdim,ağız bezi aldım bolca
nevresim aldım 2 şer tane
polar battaniyede aldım,ince yün battaniyede aldım
emzirme yastığı yaptırdım,pompa aldım,park yataklarını aldım,içine visco yataklarını aldım
geriye biberonları,emzikleri kaldı,onlarıda internetten sipariş vericem dışarda pahalı çünkü
birde otomatik salıncak alıcam doğumdan sonra
aklıma gelenler bunlar canım
unuttuklarımda olabilir,aklıma geldikçe yazarım
Kızlar merhaba;
Dün cinsiyetlerimiz belli oldu :)
2 erkek belli idi, 2 prensimize 1 de prenses geliyor, birinin de kız olduğunu öğrendik çok şükür :)
Canım malt içeceğini hiç internet falan sipariş etmeye gerek yok yahu marketlerde satılıyo benim eşim hastasıdır evden hiç eksik olmaz keşke o emzirse bizim bebeleri
Ya tecrübeli anneler bişey sorcam size, ben örgü örmeyi çok seviyorum yavaştan da başladım bişeylere. Sorum şu, örgü battaniye kullanışlı bişey mi? Bazıları pek kullanılmıyo boşuna örme falan dediler ama ben örmek istiyorum renk renk desen desen kullanışlı deyin nolur
Bi de internette hamilelere göre bazı dini bilgiler buldum paylaşmak istedim;
*Bebeğin sağlıklı olması için "subhanallahi vebi hamdihi"
*Güzel yüzlü olması için Yusuf suresi
*Salih evlat olması için doğana kadar 71 defa Enbiya suresi
*Bebeğin sabırlı olması için elini karnına koyup Asr suresi (Erken doğum için de iyi gelir diye düşünüyorum)
*Doğumu kolaylaştırmak için İnşirak suresi ilk 3 ayeti
*Bol bol Yasin okunmalı
*1 kez Kuran hatmedilmeli
*Sabah namazından sonra 50şer kere İhlas ve Kadir sureleri
*Günde 140 Salavat
lilacım maşallah moralin iyi gibi geliyor
canım malt içeceğini internetten gir hemen görürsün
bir kaç kutu sipariş ver kargoyla gelir evine
o içecek gelene kadar geçende burda okumuştum
kızın biri ne denediyse sütü gelmemiş
tahindi suydu soğandı bilmemneydi hiçbişey işe yaramamış
bir bardak suyun içine hani şu hazır kuru mayalar varya marketlerde satılan onlardan bir tane katıp karıştırmış
biraz da bal koymuş içine tatlansın diye
kızın sütü bir anda fırlamış
malt içeceğinin mantığı da aslında maya
ama işlenmişi tabi
o gelene kadar bunu deneyebilirsin,bişey kaybetmezsin nasılsa
ama varya dün akşamdan beri panik haldeyim bende
lilanın ilk sancısı benim haftamda gelmişti
iki hafta sonrada doğurdu
gece resmen stresten midem bulandı
gece kocamla sahur hazırlıyordum,bıraktırdı bana yapamadım çünkü
elimden habire bişeyler düşürdüm,başım döndü
aman sancı mı geldi ne oldu diye vesvese üstüne vesvese yaptım
yani olabilirde tabi her an
ama baya heyecanlanmışım lilaya
allahtan bu haftaları da gördüm
artık hayati tehlikeleri az ama yinede insan panikliyor
ya ben sancılandım diye sende ööle olacaksın diye bişey yok kalbini ferah tut sakın panik yapma
ama çantanı hazırla bi yandan hastaneden hemen çıkıyosun çok bişey gerekli olmuyo sana
bebeklere hiç bişey götürmedik zaten sadece bez kullanıyolar bide süt sağma makinanızı çantanıza koyun
süt saklama poşetide alın acaip gerek oluyo emzirme sütyeninide hastane çananıza koyun
kesinlikle bez stoğu yapın evde hastaneye prematüre gerek oluyo ama ev için 2numara alıyorum
bebekler içinde prematüre takımlar satılıyo ama ben almadım sadece çok küçük çıtçıtlı badylerden var
hastane çıkışı gibi 6takım var bende battaniyeli olanlardan battaniye acaip gerek oluyomuş bizim 15tane falan var heralde
3 4 yaşına kadar kullanıyolarmış ben 3tanesini annemde bırakmayı düşünüyorum hatta
malt içeceğinide şimdi sipariş ediyorum markette bulamadım
moralimde iyi ama evde tek kaldığımda çok özlüyorum yanımda olsalardı böyle yapardım falan diyorum
canım ,benim tam adet olmam gereken gün 472 çıkmıştıselam arkadaşlar bir sorum var acaba hamilelik belirtileriniz nasıldı beta hcg niz kaç çıktı
Benim örgü battaniye sorum arada kaynamış galiba tecrübeli anneler örgü battaniye kullanışlı mı bakın örmeye başlıcam yorumları bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?