bayramda kimse uğramamış bakıyorumda
benim güzel haberlerim var size
bayramdan bigün önce oğlum geldi yanımıza
tek bırakmak istememiş bizi bayramda
çok güzel bişey yaaa hayırlısıyla sizde kucağınıza alın inşallah
yarında kızım geliyo hayırlısıyla sonraki haftada diğer kızım teşrif edecekler
hepinize iyi bayramlar biraz geç oldu ama...
bu arada oğlumdan haberler şöyle maalesef sütümle doymuyo ve çok iştahlı emmiyo
bende arada sağıyorum ööle veriyorum ama genelde mama alıyo
gece 2kere kaldırıyo bizi rahatız yani şimdilik bide çok kucağıma almıyorum
hiç sallamıyorum zaten altını değiştirip biraz elleri ayaklarıyla oynayınca hemen yorulup uyuyo
ayyy keşke böyle devam etse bayramda ufak tefek gelen oldu ama herkes anlayışlı
1dakika bakıp çıkıyolar kimse kucağına istemiyo zaten küçük kimse tutmaya cesaret edemiyo bence
figencim ya inşallah bi sorun çıkmaz kızcağız çok endişeliydi son zamanlarda
ama haftası güzel en azından beni geçti
bayramda kimse uğramamış bakıyorumda
benim güzel haberlerim var size
bayramdan bigün önce oğlum geldi yanımıza
tek bırakmak istememiş bizi bayramda
çok güzel bişey yaaa hayırlısıyla sizde kucağınıza alın inşallah
yarında kızım geliyo hayırlısıyla sonraki haftada diğer kızım teşrif edecekler
hepinize iyi bayramlar biraz geç oldu ama...
bu arada oğlumdan haberler şöyle maalesef sütümle doymuyo ve çok iştahlı emmiyo
bende arada sağıyorum ööle veriyorum ama genelde mama alıyo
gece 2kere kaldırıyo bizi rahatız yani şimdilik bide çok kucağıma almıyorum
hiç sallamıyorum zaten altını değiştirip biraz elleri ayaklarıyla oynayınca hemen yorulup uyuyo
ayyy keşke böyle devam etse bayramda ufak tefek gelen oldu ama herkes anlayışlı
1dakika bakıp çıkıyolar kimse kucağına istemiyo zaten küçük kimse tutmaya cesaret edemiyo bence
figencim ya inşallah bi sorun çıkmaz kızcağız çok endişeliydi son zamanlarda
ama haftası güzel en azından beni geçti
Kızlar selamlar, öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutlarım , kutlarız :)))
Arefe günü kontrole gittik ama yazamadım kusura bakmayın. 5. ay detaylı ultrasonları yapıldı 3 bebeğe de tek tek bakıldı çok şükür herşey temiz çıktı.
Karnımda kırmızı kırmızı lekeler var onu gösterdim kaşıntı olmadığı için gözlemleyelim dedi.
Bir de üstüne mantar olmuşum, peynir çürüğü gibi bişeyler gelmişti, vajinal muayenede mantar çıktı ilaç verdi.
Sonra Amnisosure diye bir test yaptı, bu gelen suyun amino sıvısı olup olmadığının kesin sonucunu veriyormuş negatif çıktı. Alttan ultrasonla bakarken 5 dk filan izledi karnıma bastırdı hemşire bu arada rahim ağzı az da olsa açılıp, kapanıyor. bu sebepten istirahate devam dedi. 10 gün sonra kontrol yapcak tekrar ve gerekirse serklaj yapılcak, rapor verilcek. Evden çıkmadan uzanıyorum sürekli. 25-28 leri görseydik 30 lara varsaydık ne güzel oh dicem.
Bebeklerimin iyi olmasına çok şükür, artık onlar için ne gerekirse yapcaz zamanında sağlıkla doğsunlar da. Hepinizin bayramını kutluyorum, iyi ki varsınız, hepimizin meleklerimizi kucağımıza alırız inşallah.
Bayramda kimsenin fırsatı olmamış anlaşılan benim gibi, geçmiş bayramınız kutlu olsun kızlar öncelikle...
Biz de bayramdan önce kontrole gittik bebeklerin gelişimleri gayet iyi rahim ağzına uzaklık da iyiydi erken doğum riski yok dedi. Kan ve idrar tahlili vermiştim yeni aldım sonuçlarını. Pek iç açıcı sayılmaz. Karaciğer enzimlerim biraz yüksek çıkmış yağlı yiyeceklerden uzak durmam gerekiyomuş. Yani tam anlamıyla şok oldum benim kadar beslenmesine dikkat eden biri daha var mıdır bilmiyorum sadece hamilelikte değil öncesinde de sağlıklı beslenme takıntısı olan biriyim brn ebru şallı bir ben iki desek yeridir yani nasıl oldu bu iş anlamadımZaten yağlı falan yediğim yoktu daha ne yapabilirim bilmiyorum... Bir de protein değerim düşük. Ona hiç şaşırmadım çünkü et yemiyorum ben yani hamileliğin hatrına zorla yemeğe çalışıyodum ama demek ki yeterli olmamış et ağırlıklı beslenmelisin dedi. Hergün mercimek nohut vs..falan tüketmeye başladım ben de. Tabi kırmızı et de yiyebildiğim kadar yemeğe çalışıyorum... Biraz moralim bozuldu bu işe tabi ki...
Şimdilik gelişmeler bunlar. Sizde ne var ne yok kimse yok buralarda herkes tatile mi gitmiş??
sl kızlar biz üçledik bebekleri
çok güzel bi duygu evdeyken çok mutluyum ama dün doktorda ağlıyodum resmen
göz muayeneleri vardı saatlerce hastanedeydik mamada almamışım yanıma
bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyodum bende
neyseki daha önce götürdüğüm mamaları vardı hastanede ondan kullandık
yarın tekrar doktora gitcez ama artık hepsini birden götürmicem
kızları sabah akşamda oğlumu götürcem
bide ööle denicez böyle daha rahat olur heralde
ya bide herkes dönüp dönüp bakıyo nazar olcak çocuklara
tabi doğal olarak herkesin dikkatini çekiyoruz
kızların bağırsak sorunu var onlar çok ağlıyo ama oğlum daha rahat
sl kızlar biz üçledik bebekleri
çok güzel bi duygu evdeyken çok mutluyum ama dün doktorda ağlıyodum resmen
göz muayeneleri vardı saatlerce hastanedeydik mamada almamışım yanıma
bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyodum bende
neyseki daha önce götürdüğüm mamaları vardı hastanede ondan kullandık
yarın tekrar doktora gitcez ama artık hepsini birden götürmicem
kızları sabah akşamda oğlumu götürcem
bide ööle denicez böyle daha rahat olur heralde
ya bide herkes dönüp dönüp bakıyo nazar olcak çocuklara
tabi doğal olarak herkesin dikkatini çekiyoruz
kızların bağırsak sorunu var onlar çok ağlıyo ama oğlum daha rahat
emirim zeynebim sorma ya, bu kontrolde 24. haftandan itibaren mümkün olduğunca yat dinlen dedi, 28 den sonra kesin yatak istirahati dedine telaş yapıyosun cnm rahat ol.ya daha uzun haftalar önemizde hep birlikta alcaz bulcaz dr niye bukadan acele ettirdi anlamadım ya bak benide heycanlandırdın :))))
begümcüm sağol tavsiyeler için tatlım ya, figenin de yazdıkları vardı di mi onlara da bakim.. göğüs pompası aventin elektronikleri kafama yattı, hem elle hem elektrikliymiş, çiftli diil de tekli alim dedim ama görümcem kullanırsan benimkini verim dedi, avent elektrikli onunki, bakayım, belki görümceminkini alırım..Meraba aylin canım valla bu konuda benimde kafam çok karışıktı insan acemi olunca ne alacağını ne kadar alacağını kestiremiyor...burda bu konuda en tecrübelimiz figen alışverişini tamamladı sağolsun banada çok yardımcı oldu onun aldıklarına göre bişeyler almaya başladım bende...şimdiye kadar aldıklarımı sayayım sana kendim için 3 tane pijama takımı aldım gecelik almadım rahat edemem diye ...3 tane emzirme sütyeni aldım...daha gögüs ucu kremi ve gögüs pedi alacağım almadım daha...bebekler içinde şimdilik 1 er tane iç dış zıbınlardan aldım.3 er tane alt üst şapkası falan olan takımlardan aldım.3 er tane tulum aldım...bolca şu kısa uzun kollu çıtçıtlı badilerden aldım.ağız mendili,çorap,tek alt pijamalardan patikli patiksiz olanlarından aldım,1er tane battaniye aldım ama bunlar 3 er 4 er tane gerekli oluyormuş daha alacağım yani..havlu nevresim takımı falan baktım ama daha almadım...biberon konusunda da canım figen aventin 260 liklarından almıştı gaz yapmayanlarından bende ondan almayı düşünüyorum...park yatak alacağız araştırıyoruz daha gögüs pompasınada bakıyorum daha ...şimdilik aklıma gelenler bu kadar aklıma geldikçe eklerim daha seninde aklına gelen bişeyler olursa yazarsın...
Kızlar bugün kontrolüm vardı .Çok şükür gelişimleri iyi ama doktor karın genişliğimin iyice büyüdüğünü ve bebeklerin sularının azalmaya başladığını söyledi tahmini doğum tarihi 10 ekim gibi gözüküyor.şu an 26 haftalığım hayırlısı bakalım her şeyi zaman gösterecek .İnşallah daha uzun süre dayanırlar ...çok dinlenmem gerekiyor aslında dikkat ediyorumRabbim yardımcımız olsun inşallah ...
Aylint canım doktor heralde küvez durumunu ayarlamak için böyle söyledi ama o tarihe kadar bebeklerin suyu ve gelişimlerine bakacak sıkıntılı bir durum yoksa ne kadar kalırlarsa o kadar iyi olacağını da söyledi. dediğim gibi ne olacağını zaman gösrerecek ...
selamlar herkese
merak edenler olmuş arkadaşlar saolun,özellikle begümcüm artık daha iyiyim merak etme,anlatıcam başıma gelenleri.
çok sıkıntılı bir 10 gün geçirdik ama şükürki artık eve döndük,
resmen kaçtım gibi bişey oldu ankdan
tam kadir günüydü,burdaki yeni açılan bir hastanenin yenidoğan ünitesini bir görelim diye çıktık evden.
orada profla bi görüşüp asıl derdimiz küvez var mı,küvez doktoru var mı diye detaylı bilgi almaktı.
hallbuki kendi doktorumuzla da ertesi gün rutin kontrolümüz vardı,yani muayene olmasam da olurdu o profa.
neyse adam beni nst ye bağlattı bir bakalım diye,orada biraz ağrı çıktı,çıkmaz olaydı.
adam üçüz gebelikten bir haber olduğu için bir panikledi bir panikledi,aha doğum başlıyor diye bizi korkuttu.
o hastanedede küvezler daha hazır değilmiş,hemen alın doğum evine götürün dedi.
biz neye uğradığımızı şaşırdık,hemen gittik.
doğum evindeki doktorda beni muayene bile etmeden diğer doktorun lafiyla aman sen üçüz gebesin hemen uygun biyer bulalım diye başladılar 112 ile tüm türkiyede küvez
aramaya.biz tabi şoktayız bende ne ağrı var nede açılma,nasıl yani diyoruz ben doğuruyo muyum şimdi diyoruz.benim doktorun da şarjı bitmez mi ulaşamıyorum adama.
derken ankda bizi kabul edecek bir hastane bulundu,hemen ambulans geldi,biz kendimizi eşimle beraber ambulansın içinde bulduk.dışarda annemler ağlıyo herkes şaşkın.
annemler eve gidip eşyaları toparlayıp peşimizden gelecekler bizde ambulansla ankya gidicez güya.
kızlar varya o ambulansa Allah kimseyi düşürmesin.yolaçıktık gidiyoruz ama ben semsert bir sedyede yatıyorum,hiçbir şekilde beni bağlayamıyorlar hamileyim diye.ben sedyede
hem hop hop hopluyorum hemde sedyenin yan korumalıklarına çarpıyorum.eşimle birbirimize bakıyoruz bu sallantı ne zaman düzelecek diye ama yok düzelmiyor.ambulansta doktor
bile yok,diyoruzki biz böyle gidemeyiz görmüyor musunuz halimizi yatamıyorum canım acıyor diye,bize yapacak hiçbişey yok diyorlar.ben bir yandan ağlıyorum eşim bir yandan ağlıyor
en sonunda eşim kendine geldi durdur şu ambulansı kardeşim böyle iş mi olur bu halde 400 km yol nasıl gidilir diye çıldırdı.
neyse çektiler bir kenara,bu sefer helikopter aramaya başlandı.tam herşey yoluna girecek derken bizi doğum evinden postalayan doktor rapora 1 cm açıklık yazmış,halbuki hiç yokğ.
bunu duyan helikopter açılma varsa alamayız böyle gitsinler demiş.sonrada diyorlarmışki madem açılması var ne diye durdurmuş o kadın ambulansı bebeklerini tehlikeye atıyor diye.
anlatamıyorsunki doğum falan yok ortada henüz diye.
yani anlıcanız biz o halde ankya vardık.bebeklere o ambulansta bişey olmadı ya daha da inşallah bişey olmaz.
sabaha karşı sami ulus hastanesine indik,tabi orada baktılar hafif ağrı çıkıyor ama doğum yok.küzevcilerde bekliyormuş üçüzler nerde daha doğmadılar mı diye.
sonra tabi uyku yok bişey yok,pimpis bir hastane,dedim beni burdan çıkarın ben burda duramam diye.
bir tanıdık doktor vasitasıyla bir kaç. saat sonra etlik zübeyde hanım hastanesine gittik, daha iyi bir hastaneydi.
orada da hemen nstye bağladılar beni doğum haneye aldılar,azıcık ağrı var ama yine açılma yok.
beni doğuma alamıyorlar tabi,aç susuz serumla bekletiyorlar.yanımda yöremde doğuranlar yazık çığlık çığlığa,bende ne sinir kalmış ne güç kuvvet,ağlamaktan helak olmuşum
zaten derken baktılar olmayacak servise çıkardılar beni.gerçi içlerinden biri tamam işte alabiliriz falan demişti ama aldırtmazdım tabi.
annemler peşimden hemen geldiler tabi,eşim perişan..
serviste refakatçiye izin yok,bense evde bile kendim kalkamıyordum yerimden,orda her işini kendin yapıyorsun haliyle.hastanenin tuvaleti tee nerde,kaç km yol yaptım orda toplam tuvalete gitmek için ki normalde evde yatıyordum ben hep.yok hemşire çağırır gidersin,yok bişeye ihtiyacın olur kantine gidersin.
ayy allahım neler neler.gece yanında doğum sancısı çekenler,horlayanlar,hemşireler falan hiç uyku da yok zaten.
ben bu arada sürekli bedenen yoruluyorum,gerginim,psikolojim allak bullak.
beni habire aniden gelip doğumhaneye indiriyorlar,yine aç susuz,habire alttan muayene,azcık sancı var ama doğum yok!!
bu ağrılar normalde 7.aydan sonra hemen her hamilede olurmuş zaten.ben hissetmiyordum bile.
günlerce böyle kafayı yedik durduk.adım üçüz gebe diye bırakmıyorlar,kendi doktorumu arayıp ağlaya ağlaya anlatıyorum durumu,adam telefondan anladı durumun ne olduğunu
bunlar koca hastanede telaştan anlamadılar.hep asistan bakarsa böyle olur tabi.
kimseye derdimi anlatamadım,ben doğurmuyorum diye.
ama ben ve bebeklerim o kadar yorulduk o kadar gerildikki bende artık korkmaya başladım acaba ya doğurusam diye.
küvez de var burda diyorum acaba dursam mı diyorum ama özel odalar tadilatta ve yanımda kimse yok,çok zorlanıyordum.o da iyi bişey değil.
ailemde iyice perişan oldu onlara da üzülüyordum.
ben üzüldükçe,habire ağlaya ağlaya boş yere o doğumhaneye indikçe onlar daha da üzülüyorlardı.
ordaki drlara diyorumki beni burda tutuyorsunuz ama şekerli suyla besletiyorsunuz bana bebeklerimi,yazık günah diyorum.ama anlatamıyorum.
derken bayramı böyle geçirdik kızlar.
cuma günü nasıl olduysa biz uzman doktor uğradı servise,bekleyen çok hasta olunca yarım ağızla bir taburcu lafı çıktı ağzından.ben onu duyar duymaz hemen tamam dedim beni çıkartın!!
hemmen annmeleri aradım gelin çıkıyorum diye.
sonra bir gece dinlendik,sabah arabanın arkasına yatak yaptılar bana yata yata geldim.hemen kendi doktoruma attım kendimi eve uğramadan.
iki gün onun gözetiminde rahat rahat yattım,kendiime geldim.beni rahatlattı,merak etme bunlar doğum sancısı değil henüz dedi.
ilaçlarımı değiştirdi ve beni evime gönderdi.
bebişlerim hala karnımda çok şükür ama bence bu yaşananlardan doğum zamanları erkene çekildi.
her an olabilir tabi artık ama inşallah biraz dururlar.
iki tane sorumluluk alamayan,bizi hemen başından savmak isteyen doktor yüzünden neler yaşadık.
şu halimle kaçyüz km yol yaptım,yoruldum,üzüldüm..
Allahım kimseye yaşatmasın.
bu olaylardan önce öyle bunalıyordumki demek bunlara işaretmiş diyorum.
şükürki artık evimdeyim,inşallah bebişlerim de rahatlarlar da biraz daha dururlar
bu arada hepinizin geçmiş bayramını kutlarım
lilacım seninde gözün aydın,benim yerimede öp bebişlerini..
selamlar herkese
merak edenler olmuş arkadaşlar saolun,özellikle begümcüm artık daha iyiyim merak etme,anlatıcam başıma gelenleri.
tam kadir günüydü,burdaki yeni açılan bir hastanenin yenidoğan ünitesini bir görelim diye çıktık evden.
orada profla bi görüşüp asıl derdimiz küvez var mı,küvez doktoru var mı diye detaylı bilgi almaktı.
hallbuki kendi doktorumuzla da ertesi gün rutin kontrolümüz vardı,yani muayene olmasam da olurdu o profa.
neyse adam beni nst ye bağlattı bir bakalım diye,orada biraz ağrı çıktı,çıkmaz olaydı.
adam üçüz gebelikten bir haber olduğu için bir panikledi bir panikledi,aha doğum başlıyor diye bizi korkuttu.
doğum evindeki doktorda beni muayene bile etmeden diğer doktorun lafiyla aman sen üçüz gebesin hemen uygun biyer bulalım diye başladılar 112 ile tüm türkiyede küvez
aramaya.biz tabi şoktayız bende ne ağrı var nede açılma,nasıl yani diyoruz ben doğuruyo muyum şimdi diyoruz.benim doktorun da şarjı bitmez mi ulaşamıyorum adama.
derken ankda bizi kabul edecek bir hastane bulundu,hemen ambulans geldi,biz kendimizi eşimle beraber ambulansın içinde bulduk.dışarda annemler ağlıyo herkes şaşkın.
annemler eve gidip eşyaları toparlayıp peşimizden gelecekler bizde ambulansla ankya gidicez güya.
kızlar varya o ambulansa Allah kimseyi düşürmesin.yolaçıktık gidiyoruz ama ben semsert bir sedyede yatıyorum,hiçbir şekilde beni bağlayamıyorlar hamileyim diye.ben sedyede
hem hop hop hopluyorum hemde sedyenin yan korumalıklarına çarpıyorum.eşimle birbirimize bakıyoruz bu sallantı ne zaman düzelecek diye ama yok düzelmiyor.ambulansta doktor
bile yok,diyoruzki biz böyle gidemeyiz görmüyor musunuz halimizi yatamıyorum canım acıyor diye,bize yapacak hiçbişey yok diyorlar.ben bir yandan ağlıyorum eşim bir yandan ağlıyor
en sonunda eşim kendine geldi durdur şu ambulansı kardeşim böyle iş mi olur bu halde 400 km yol nasıl gidilir diye çıldırdı.
neyse çektiler bir kenara,bu sefer helikopter aramaya başlandı.tam herşey yoluna girecek derken bizi doğum evinden postalayan doktor rapora 1 cm açıklık yazmış,halbuki hiç yokğ.
bunu duyan helikopter açılma varsa alamayız böyle gitsinler demiş.sonrada diyorlarmışki madem açılması var ne diye durdurmuş o kadın ambulansı bebeklerini tehlikeye atıyor diye.
yani anlıcanız biz o halde ankya vardık.bebeklere o ambulansta bişey olmadı ya daha da inşallah bişey olmaz.
sabaha karşı sami ulus hastanesine indik,tabi orada baktılar hafif ağrı çıkıyor ama doğum yok.küzevcilerde bekliyormuş üçüzler nerde daha doğmadılar mı diye.
sonra tabi uyku yok bişey yok,pimpis bir hastane,dedim beni burdan çıkarın ben burda duramam diye.
bir tanıdık doktor vasitasıyla bir kaç. saat sonra etlik zübeyde hanım hastanesine gittik, daha iyi bir hastaneydi.
orada da hemen nstye bağladılar beni doğum haneye aldılar,azıcık ağrı var ama yine açılma yok.
beni doğuma alamıyorlar tabi,aç susuz serumla bekletiyorlar.yanımda yöremde doğuranlar yazık çığlık çığlığa,bende ne sinir kalmış ne güç kuvvet,ağlamaktan helak olmuşum
zaten derken baktılar olmayacak servise çıkardılar beni.gerçi içlerinden biri tamam işte alabiliriz falan demişti ama aldırtmazdım tabi.
serviste refakatçiye izin yok,bense evde bile kendim kalkamıyordum yerimden,orda her işini kendin yapıyorsun haliyle.hastanenin tuvaleti tee nerde,kaç km yol yaptım orda toplam tuvalete gitmek için ki normalde evde yatıyordum ben hep.yok hemşire çağırır gidersin,yok bişeye ihtiyacın olur kantine gidersin.
ayy allahım neler neler.gece yanında doğum sancısı çekenler,horlayanlar,hemşireler falan hiç uyku da yok zaten.
beni habire aniden gelip doğumhaneye indiriyorlar,yine aç susuz,habire alttan muayene,azcık sancı var ama doğum yok!!
bu ağrılar normalde 7.aydan sonra hemen her hamilede olurmuş zaten.ben hissetmiyordum bile.
günlerce böyle kafayı yedik durduk.adım üçüz gebe diye bırakmıyorlar,kendi doktorumu arayıp ağlaya ağlaya anlatıyorum durumu,adam telefondan anladı durumun ne olduğunu
ama ben ve bebeklerim o kadar yorulduk o kadar gerildikki bende artık korkmaya başladım acaba ya doğurusam diye.
küvez de var burda diyorum acaba dursam mı diyorum ama özel odalar tadilatta ve yanımda kimse yok,çok zorlanıyordum.o da iyi bişey değil.
ben üzüldükçe,habire ağlaya ağlaya boş yere o doğumhaneye indikçe onlar daha da üzülüyorlardı.
ordaki drlara diyorumki beni burda tutuyorsunuz ama şekerli suyla besletiyorsunuz bana bebeklerimi,yazık günah diyorum.ama anlatamıyorum.
cuma günü nasıl olduysa biz uzman doktor uğradı servise,bekleyen çok hasta olunca yarım ağızla bir taburcu lafı çıktı ağzından.ben onu duyar duymaz hemen tamam dedim beni çıkartın!!
sonra bir gece dinlendik,sabah arabanın arkasına yatak yaptılar bana yata yata geldim.hemen kendi doktoruma attım kendimi eve uğramadan.
iki gün onun gözetiminde rahat rahat yattım,kendiime geldim.beni rahatlattı,merak etme bunlar doğum sancısı değil henüz dedi.
bebişlerim hala karnımda çok şükür ama bence bu yaşananlardan doğum zamanları erkene çekildi.
iki tane sorumluluk alamayan,bizi hemen başından savmak isteyen doktor yüzünden neler yaşadık.
şükürki artık evimdeyim,inşallah bebişlerim de rahatlarlar da biraz daha dururlar
selamlar herkese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?