2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

Figencimm nefesimimi tutarak okudum resmen NAsıl bir sağlık sistemi bu ya ,nasıl bir iş bu. Ve bunların yaptıkları herşey yanlarına kalıyor. Hepsinin adı doktor. Hepsinde hava1500. İyi doktorlarımızı bir kenara tabii ama kötüleri de nasıl etkilediklerinin farkında değiller. Bebeklerin hala seninle olduğuna çokkkkkk sevindim, doğuma gittin diye korkmuştum. Maşallah. Bu son olsun bundan sonrası kolay olsun inşallah.

Heyyy millet nasılsınız ya kimseden ses çıkmıyo:)))napıyosunuz bebişler ne alemde benimkiler hiç durmuyo kıpır kıpır annaları gb bende öle duramıyorum yerimde 30haftaları düşünemiyorum yatışşş allahım inşş böle kıpır kıpır geçer:))) nefes alma sorunu bende de var iki yastık üst üste yatıyorum anca öle başka bişey yaptıgım yok göbek ice sivrildi bi 22. Haftadayım dvit ve tetenoz aşısı var.. Onlar yapılmadı bana üçüz oldugu için ....23.haftada kontrolum var dr sorucam kaçıncu haftalard önerecek kıranp yapma özelliği varmış ikisininde...

Figenaycım sana bişey sorcam sen herhangi igne falan kullandınmı maşşallah 34. Haftalardasın bide sana yapılan özel bi test falan varmı? Agrıların çokmu ?bide kızlar bişey sormak istiyorum size ben tıp fakültesine gidiyorum bundan önce hep özele gittik sadece para yedirdik ama şimdi dogumuma profösör girerse paralıymış bide küvezlere ayrı para veriyomuyuz. Bide bu aldıgımız bezler falan büyük olcakmış ya bu premutra bezi almak lazımmış.biberon falan birertanemi alcaz hastanye mama falan bi veriyoruz heralde öyle okumuştum.. Hangisi iyi fiyatlar nasıl biliyomusunuz iyi ve uygun olan tercihimiz :))))çok masradlı olacaklar malum ee başka ne yapacagız söleyin bakalım ne yapılması lazım ne alınması....

zeynepcim ben 3 haftadır proluton depot isminde bir iğne kullanıyorum,haftada bir kez yani
ve günde iki kez de prepar isminde b,r hap alıyorum ama feci çarpıntı yapıyor elim ayağım titriyor valla,özel bir testte yapılmadı bana.
bunlar doğumu geçiktirmek içinmiş canım fetüsü sakinleştiriyormuş sanırım
ama benimkiler yerim dar demiyolar o kadar ilaca tekme üstüne tekme :)

ağrılarım evet oluyor hala ama doktorum rahminin gerginliğinden diyor yani doğum sancısı değil diyor
ama ben yinede bazen şiddeti artınca korkuyorum,sonra geçiyor,düzenli olmadıktan ve çok canını yakmadıktan sonra bir sorun olmuyor çok şükür

küveze de üniversitede para vermezsin
yoğun bakım ünitesine özeldede para vermezsin
ama acıbadem gibi çok lüks özel hastanelere her türlü verirsin hemde baya bi verirsin

canım bezi de haftana göre al
mesela ben 2-5 kiloluk olanlardan aldım
ama daha erken doğum olursa o zaman tabi prematüre bezi alınır
mamayıda bence aptamille başlamak en iyisi
diğerlerine göre biraz daha pahalı ama biraz toplasınlar snra değiştiririz diye düşündüm
biberonuda bebek başına 2 tane almak lazım ama bu bile az bence
ben 3 e çıkarıcam aldıklarımı severlerse

başka neler almayı düşünüyorsun?

canım çok teşekkür ederim
siz siz olun böyle bişeyle karşılaşırsanız uyanık olun :) çünkü işten anlamayan doktorlar topu başkasına ata ata beni tee nerelere yolladılar
ben halbuki çok memndum doktorumdan,sadece o gece ona ulaşamadım aksi gibi
neyse canım geldi geçti

bebişlerim çok şükür hala göbüşümde
aslında göbüş kelimesi sevimli geliyor ama benim karnım artık pek sevimli değii :)
seninde darısı başına,çookk uzun haftalar gör inşallah

maşallah hulcemcim
haftan ilerliyor hızla
gurbette zor tabi ama eşin için,ne yapacaksın artık.
allahım tombiş tombiş etsin bebişlerini inşallah,nice haftalara canım..

canım siz en iyisini yapmışsınız valla
ama işte bizi küvez yok falan diye en ince yerimizden vurdular
bişey yapamadık ilkbaşta ama sonra verdik kararımızı döndük

o burun tınanıklığı bende de çok oldu hatta ben burnumu unuttum artık
3 bebek olunca çok fazla östrojen salgılıyoruz ve oda damarlarımızda böyle şişkinlik yapıyormuş
zor valla zorr :)

aylincim çok sevindim bebişlerine maşallah çok iyiler
hamile kıyafetleride al güzel tatlı tatlı giyin
ama o karın sertleşmesinden korkma bence sordun mu doktoruna?
yürümek içinde zorlamadan yürüyüşü hiç bırakma çünkü sonra evde bile yürüyemeyeceksinnn!!!!!!!
sancımda oluyor tabi ama henüz doğum sancısı kıvamında değil çok şükür

begümcümm canım saol iyiyim
günleri geçirmeye çalışıyorum
bir 10 güne daha ihtiyacımız var,allahım nasip etsin hepimize inşallah
ne iğnesi oluyordun sen begümcüm,niye keyfini kaçırıyor o iğne?

aman bolca hareket et yani dikkatlica tabi
mesela bu akşam evimin 100 metre ötesinde açık havada sılanın konseri vardı
herkesi yolladım yoksa gitmiyolardı
ama tabi ben evde kaldım
öyle işte canım çok acıklı :)

begümcümm canım saol iyiyim
günleri geçirmeye çalışıyorum
bir 10 güne daha ihtiyacımız var,allahım nasip etsin hepimize inşallah
ne iğnesi oluyordun sen begümcüm,niye keyfini kaçırıyor o iğne?

aman bolca hareket et yani dikkatlica tabi
mesela bu akşam evimin 100 metre ötesinde açık havada sılanın konseri vardı
herkesi yolladım yoksa gitmiyolardı
ama tabi ben evde kaldım
öyle işte canım çok acıklı :)

Figen canım inşallah şu 10 günüde kazasız belasız sorunsuz atlatırsın...sonra kuzucuklarıda alır evine dönersin...ben de 16. haftamdan beri her 15 günde bir proluton iğne yaptırıyorum ...drum sonra bakarız gidişata göre haftada birede düşebiliriz dedi ama şimdilik 15 günde bir devam ediyorum...iğneyi yaptırınca kendimi kötü hissediyorum fizyoljikmidir psikolojikmidir hala çözemedim...sende yaptırıyorsun bilirsin biraz yağlı bir iğne çok ağrı yapıyor sanırım ondan kötü oluyorum...ne güzel sıla konseride kaçmazmıştı ama bu bebişlerin yüzünden birazcık hayatı erteliyoruz mecburen ...olsun yolun sonuna geldin Allahın izniyle sen bebişlerle daha ne konserlere gidersin...kendine dikkat et görüşmek üzere..

Zeynep maşallah seninde haftan epey ilerlemiş ...bir çizelge yapmadın kendine hala...nefes alma sorunu sanırım hepimizde var idare ediyoruz bir şekilde...bebişlerede maşallah kıpır kıpırlar demekki ...birazcık daha büyüsünler sen hareketi o zaman gör ...tetanoz aşısı ben yaptırmadım drum gerek olmadığını söyledi sana sıkıntı yaratabilir dedi ...üniversitede doğum yaparsan ve doğuma hocalar girerse belli ücret alıyorlar bildiğim kadarıyla ama küvez ve diğer yatış masraflarıntamamen ücretsiz diye biliyorum...kendine dikkat et görüşmek üzere..

ne konseri güzelim kandırmayalım kendimizi evde ne konserler bekliyor bizi :)
çığlık veya yaramaz kardeşler gruplarının konserine gideriz hep beraberce :)
herşeyin bi vakti var işte,allahtan gittik gördük öğrnciyken
şimdi anne olma zamanııı!!!

o iğneyi bende sevmiyorum canım yaa
hem dediğin gibi yağlı zor giden bir iğne hemde sonradan iğne yeri sürekli acıyor
ama psikolojini etkilemesin,rahim kaslarını güçlendirecek o iğne
senin doktorun erken başlamış,yakında ciğer iğnesini de verir belki
tetanozun ne zararı olurmuş ki acaba
genelde hep olduk sanırım o iğneyi ama işte her drun ayrı bir tarzı var

alışverişi ne yaptın,dediğim siteye bakabildin mi?
öpüyorum kib

Sende haklısın canım biz bu yaramazlarla hiçbir yere kımıldayamayız...ne yapalım şimdiye kadar gezdiklerimize sayarız bizde...onlar sağlıklı olsun sorunsuz büyüsünlerde bizde kendimizden fedakarlık yapacağız artık...normalde iğneden falan korkmam ama bu iğne beni acayip rahatsız ediyor yaptırmaya giderken bile mızırdanıyorum eşim valla çocuk gibisin diyor...bana 16 .haftada başlamıştı iğneyi bende yaptırıyorum...drum ciğer geliştirici iğne konusunda pek yaptırma taraftarı değil gibi geldi bana ama ben her seferinde sorduğum için en son şey dedi serviks uzunluğu 2.5 cmin altına düşünce yaptıracağım dedi bende tamam dedim...tetanoz içinde şimdi ağrı ateş falan yapabilir boşuna sıkıntı çekme çok gerekli olduğunu düşünmüyorum dedi çünkü hastane ortamı eskisi gibi değil daha steril dedi...bende yaptırmadım..alışverişi epey bir hallettim kıyafet konusu tamam gibi nerdeyse öyle beğendiğim şeyler olursa ekliyorum hala..havlu battaniye nevresim onlarıda hallettik...kendim için gerekli olan pijama iç çamaşırı falan onlarıda aldım ...dışarı çıktıkça marketlerde falan uygun ıslak mendil şampuan krem falan denk getirirsem alıyorum ....dediğin siteye baktım canım gerçekten dediğin gibi biberonlar falan çok ordanda alacaklarım var ama hala sipariş vermedim...yatak konusundad zaten park yatak alacağız onada baktık ama hala almadık alışveriş maceramızda böyle devam ediyor şimdilik eksik bitmiyorki insan görünce dayanamıyor...öpüyorum kendine dikkat et..

Figen birde şunu sormayı unutmuşum sana...şimdi benim drum tamamen hareketsiz kaldığımda hep evde yatmaya başladığımda antikoagülan yani kan sulandırıcı ilaçlar başlayacağını söyledi senin drun buna benzer bişeyler başladımı kullanıyormusun ...şöyle bir açıklama yaptıda sürekli hareketlilikten birden hareketsizlik başlarsa kanda istenmeyen pıhtılaşmalar başlayabilir dedi buda sezeryan falan için istemediğimiz bir durum dedi...ben şimdiye kadar önceki üçüz hamilelerde falanda kullanan okumadımda merak ettim canım...

begümcüm her dr farklı haplar veriyo bana 2hafta önce kan sulandırıcı diye coraspirin verdiler bide düşük tehlikesi ve erken dogum geciktirici progestan 200mg hap yazdı iki haftadır. kullanıyorum hap sayım 6ya çıktı anlıcan... ciger geliştirici iğneyi yaptırmanda fayda ver biliyosun 30. dan sonra herşey olabilir allah korusun ama cigerleri ve nefes alması için şart bu konuda sıkıntı olmazsa tek sorun gözlerinde oluyo oda allahım inş sorunsuz dogar.. bi ark vardı 4düz hamile snalan diye 2 bebegini kaybetti yeni dogum yatı 26 haftalık ama çok şükür 2yaşıyo iki kızı o yüzden dua etmek ve şükretmekten başka yapacak çokta bişey yok...aman sen yinede ögren bizde dr soralım 13.de kontrol ar unutmazsam sorcam senin için bakalım ne önerecek allaha emanet olun

daha hiç bişey almadık bebişlere figenay 15de bez almaya başlarım kıyafet ve biberon yatak falan bunları 30. haftadan sonra almayı istiyorum.allah korusun şuan elim hiç birşeye gitmiyo sonrasından korkuyorum 30.dan sonra girerim bi magzaya herşeylerini toptan alıp çıkarım diye düşünüyorum bide neler gerekli bilmiyorum aslında eşim bana soruyo ben ona mesela mama alsak ne alcaz garip garip şeyler yazıyo 1 yaş 2yaş 6aydan sonra kahvaltı anlamıyorum valla ne alacagımızı bilemiyorum gögüs pompası almak şartmı mesela çok kullanılıyomu ya gereksiz şeylere para harcamak istemiyorum onlar yerine başka eksiklerini alırım başka neler alınıyo yazın kızlar emzik biberon kıyafet yatak yorgan battaniye :)))))bunları biliyorum ama daha gerekli şeyler deterjan alcakmışış bebeişler için özel satılıyomuş bunu yeni ögrendim mesela aldıklarınızı yazın da bende not alayım...zaten öle marka şeyler almıcam toptancıdan pamuklu şeyler alcaz çok çabuk büyüyolar :)))öyle ben böylr düşünüyorum mantıklımı sizce...

Selam kızlar öncelikle 27. haftama girdim hepimize uzun uzun haftalar diliyorum. Ya kızlar bir şey soracam ben sadece vitamin ve kan ilacını kullanıyorum doktoruma doğum geciktirici ve ciğer geliştirici iğneleri söylediğimde bunlara gerek olmadığını herşeyin doğal gelişmesi gerektiğini söyledi ben de şaşırdım bakalım hayırlısı inşallah ileriki haftalar da yine hatırlatmayı düşünüyorum .Kendinize iyi bakın dua ile ...

begümcüm ben gebeliğimin başından beri ecopirin isimli bir aspirin kullandım sürekli
düşüğe karşı önlem için vermişti drum
ama geçen gün artık ameliyat vakti geliyor ameliyatta kanama yapmasın diye bırakıyoruz aspirini dedi
senin doktorun dediği de şimdi mantıklı görünüyor ama benimki sonlarda bıraktırttı seninki ise neredeyse 30 dan sonra başlatacak
ama sen yap onun dediğini,o da zaten sezeryan zamanı bıraktırır nasılsa

birde canım tetanoz ortama bakmaz
sağlık ocağına bile gitsen yapıyorlar hemen,öyle bir ateş falan da yapmıyor
bence zararsız ve önemli bir iğne

ayrıca ciğer iğnesi de bence hepsinden önemli
boşversin serviksi merviksi yaw :)
bir iki haftaya kadar bence onu mutlaka vurul
çok ilginç yani belliki çok tedbirli doktorun prolutonu 16.haftada verdiğine göre
ama ciğer iğnesini yok şöyle olursa vuracam falan diyor
yok yok sen ona bastır yapsın bence iğnelerini çok geçmeden
baksana 27 yi bitirdin sende şaka maka
maşallah canım

zeynepcim çok güzel düşünüyorson 30 dan sonraya bırakmakla
ben dayanamamış biraz daha erken başlamıştım
ama gerçekten bu işin son ana kadar garantisi yok
bir ay kadar önce eşim babam ben bebekler için magnet yapmıştık onların süslerini tamamlıyorduk
3 er tane cam emzik koymuştum uçlarına ikisi mavi biri pembe
babam dediki kızım ya bişey olsa 2 yedüşse bunlar ne yapacan üzülmücen mi o zaman dedi
yani mutlu mesut yaparkn duvar çarpmışa döndüm
bu olasılığı hiç düşünmemiştim sanki
peşine de işte bu ankara macerası,yollar falan girince çok korktum,halbuki rahattım hep
ama sonuç olarak temkinli davranmakta fayda var

şimdi zeynepcim ben kendi aldıklarımı yaptıklarımı falan begüme uzunca anlatmıştım
biraz eski sayfalarda var ama yine yazayım sorduklarını
kıyafet falan için ben hastane çıkış seti almadım,çünkü içinde kullanmayacağım parçalar oluyordu
hepsini ayrı ayrı aldım böylece daha çok şey alabildim
zıbınlar,çıtçıtlı badiler,pijama takımları,şapka,çorap flan seni yönlendirler birazda
aldıklarını çocuk başına en az 3 er tane alırsan yıkadığında rahat edersin
battaniye çok lazım, ben bi 9 tane falan aldım
yok penyesi,yok peluşu falan diye
nevresimleride diktirdim 3 er takım oldu ucuza geldi biraz daha
pompayıda doğum yapmış üçüz anneleri çok tavsiye ettiler
bir kere kullanılmış bir pompa buldum ikinci el medelanın,yarı fiyatına aldım onuda güzelce sterilize ettim
bebek deterjanı ilk başlarda kullanılması gerekir tabi ama sonra alıştırırsın nasılsa kendininkine
ben sabun tozu aldım yumuşatıcı içinde dalininkini aldım
mama olarak da milupa aptamil olur başlangıçta
sonrasını hep birlikte öğrenicez bende çeşitlilik içinde kaybolmuş durumdayım
doktorlarımız,birbirimize anlatacklarımız bize yol gösterecek
biberonu kolik sancısı azaltanlardan al bence
biz aventinkini aldık emzikde daha almadım
sonraa kendin için bişeyler gerekiyor
emzirme sütyeni,pijama,gecelik gibi
göğüs pedi ve gerekirse göğüs uçların için nemlendirici bir krem gibi
yatak olarak park yatak aldık
içine visco yatak iyi oluyor
3 kapılı bir dolap aldık biz
işte banyoları için küvet,şampuan falan
havluları olacak tabi
ana kucakları hediye geldi
ikiz bebek arabasıda hediye geldi çok şükür
ıslak mendil bolca
bez mama zaten şart :)

alıcan da alıcan güzelim
bunlar bence hiç abartısız lazım olanlar
ama eminim daha unuttuğum çok şey var
kızlarda tamamlar alanlar olduysa bişeyler
yine aklıma geldikçe sen sordukça yazarım canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…