2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

canım hayırlı olsun 27.haftan
nice nice haftalara inşallah

ben senin haftandayken kalsiyuma da başlamıştım seninkilere ek olarak
ama ciğer iğnesinin doğallıkla bir alakası yok çünkü bizim hamileliğimiz ve bebişlerimiz doğal değil :)
yani normal gebelikler gibi değil demek istedim
bir iki haftaya mutlaka yaptır bence
o ne saçmalık ya erken doğdular diyelim ki biliyoruzki bu hepimizin başına gelebilir
o ciğer iğneleri ne kadar önemli olacak o zaman
doğallıkmış demiş yaa
valla tuhaflar
sen bi hatırlat hulcemcim üçüz gebe olduğunu doktoruna :)

inan girecek vaktim yok ama bi yolunu buldum şimdi uyuyolar
sormayın başımıza neler geldi diğer kızımda 2gözünden iğne oldu pazartesi belli olacak sonucu
oğlumada iki gözünden iğne yapılmıştı ama diğer gözü pek iyileşmedi dün lazer ameliytı oldu
şimdi hastanede yatıyo alışmışken tekrar gitmesi daha zor oluyomuş...
bu arada mama çok almayın ben 4kutu aptamil almıştım oğlum ishal kızlarda kabız oldu
bebelec ve hero baby aldım denemek için bebelac ı çok sevdiler hero yu hiç sevmediler
ama hala 2kutu aptamil var arada ondanda veriyorum
ama bebelac içecekleri zaman daha fazla yapıyorum fazla içiyolar onu
şimdilik 30 45cc arası içiyolar günde ilk başlarda 30 u bitiremiyolardı
ama bazen 45 e çıkıyoruz lşimdi mama almayın her bebek farklı
kuzenimin çocuğuda hero yu çok sevdi bende arada tatlarına bakıyorum
en güzel bebelac heronunki çok acaip süt tozu gibi bi türlü erimiyo
top top kalıyo biberonda çok acaip :)))
ama bez alın tabi ıslak mendil daha hiç kullanmadım sürekli zeytinyağı sürüyorum
odamız park yatak aldık ben değişikli olarak bazen 2siyle bazen biriyle uyuyorum
diğer odada bi küçük bi büyük beşik var
bide yardımcı kızımız var onlada yatıyolar ben gece uyuyamayınca saolsun kız sabah erkenden gelip alıyo
ben sabah 9 a kadar uyuyorum sonra öğlende sen yat diyorum yada gece geç yatıyorum onu erken yatırıyorum falan
tabi annemde geliyo 4gün kalıyo 2 gün evine gidiyo ama çok alışmış şimdiden bakabiliyo musun diyo
allahtan evimiz yakın arabayla gidip gidip geliyo zaten nerdeysen hergün doktordayız
değişikli bakıyoruz yani battaniye çok gerek oluyo kızlar ya bide çok üşüyolar bi tanesini kundak gibi yapıyoruz
bide üstüne ince bişey örtüyoruz elleri ayakları hemen buz kesiyo

sen neler yapıyosun canım kızlar bu arada hepiniz aklımdasınız dua ediyorum size
valla bigün girmeyince merak ediyorum

ah canım yaa kıyamam o gözlere ben
canım ya,lazer mazer
aman iyi olsunlarda lilacım
bizlerde senin gibi olucaz muhtemelen
biri hastalanmasa diğeri hastalanacak buna alışmak lazım

şu ilk ayları atlat azıcık kilolansınlar inşallah herşey daha güzel olacak
bakıcı kızında yanındaymiş ne güzel işte
demek çok üşüyolar ha,kıyamam yaa
battaniyededemi üşüyolar
ufo falan yak olmadı ama sizin oırada sıcaktır nasıl üşürler o kadar sıcakta
mamalarıda seçiyolar demek
hastanedede aptamil vermiyolar mıydı
sonra mı başladı kabızlık
emiyolar mı seni durum nedir?

bende iyiyim canım
daha bekliyoruz
çok zorlanıyorum ama şükür daha içerdeler

habersiz bırakma bizi canım merak ediyoruz
allahım şifa versin inşallah

Çok haklısın canım ya normal bir süreç değil ki doğal olarak ilerlesin her an her şey olabilir Allah korusun ...bu seferki kontrolümde ısrar edeceğim olmazsa başka bir doktora kontrole giderim . Canım maşallah senin haftan da çok iyi daha uzun haftalara inşallah Rabbim sağlıkla doğurmayı nasip etsin ...

Lilacığım Rabbim bebişlerine şifa versin . desene sadece zorlu bir hamilelik değil sonra yine zorlu bir süreç bizi bekliyor ...ne yapalım sağlıkla olsun inşallah neyseki annen sana çok yakın aynı zamanda bakıcı var Allah yardımcın olsun ...

Gözünaydın canım bebişlerine kavuşmana çok sevindim bi dah hiç ayrılmazsınız inşallah darısı bizim başımıza...

Hayırlısı olsun hülcemcim çok dikkat et kendine ve bol su tüketmeye gayret et yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik inşallah en hayırlı zamanda doğarlar...

Lilacım çok geçmiş olsun çok üzüldüm başına gelenlere. Öyle ki okurken gözlerim doldu tutamadım kendimi. Bu aralar çok hassas bi dönemden geçiyorum zaten doğumu falan düşünüp dertleniyorum.. Neyse ki Allah yardım etmiş bi sorun olmadan kurtarmışsın yakanı canım buna şükret. İnşallah durabildikelri kadar dururlar içerde miniklerin...

O taşlaşma benim 17-18.haftamdan beri var canım . Doktoruma sordum doğum sancısı da olabilir bazen de bebeklerin hareketleri olabilir dedi serviks uzunuğu 4 cm çıktığı için telaşlanmana gerek yok dedi. Ama bu hafta özellikle çok arttı, dün 5 dk ayakta kalsam hemen taş kesiliyodu korktum ben de.. Umarım normaldir 36dan önce doğurmak istemiyorum :97:

Eve gayet mantıklı biz de öyle yapıcaz çin malı olmayan, türk malı ama sırf marka için kazık olmayan yerlerden alıcaz kıyafetlerini. Benim şansım, eltim geçen sene doğum yapmıştı o bana bebeğinin küçülen kıyafetlerinden getirdi 2 valiz dolusu nerdeyse. Çoğu yepyeni bir iki kez giyilmiş güzelce yıkayıp ütüleyip kaldırıcam dolaba o yüzdne çok kıyafet almayı düşünmüyorum. Özellikle çıtçıtkı badi benim aldıklarım ve onun verdikleriyle beraber 15 tane falan oldu. Tulum, pijama takımı vs. gibi şeyler alıcaz. Göğüs pompası için çok gerekli diyolar ben de alıcam ondan...

Selam kızlar uzun zamandır giremiyodum fırsat bulup...

En son benim tahlillerimde proteinim biraz düşük çıkmıştı. Bunun üzerine ben (et sevmediğim için) mercimek nohut vs. gibi şeylere yüklendim acayip ama sonra ne oldu bi karın ağrısı bi ishal bütün düzenim altüst oldu... Bi de o hafta sağlık ocağından çağırdılar tetanoz aşısı için o gün kolumun ağrısından ağladım hep 2-3 gün devam etti çok pis bişeymiş....

Hazırlıklara da yavaştan başladık. Odaları için mobilyacıya 4 kapılı dolap ve şifonyer sipariş verdik. Yataklarını park beşik alıcaz onun da yerini tespit ettim pazarlığını falan yaptım ilerleyen aylarda alıcam :) Gezerken gördüğümüz ufak tefek şeylerden alıyoruz yavaştan. Geçen gün ceylan'da indirim vardı mesela 4-5 tl ye tshortler 3.5 liraya taytlar aldım kızıma :))) Sezon fiyatları 10-15 arasındaymış iyi denk geldi bize :))) Çoraplar vs. aldık. Babaannemiz zıbınlar almış 2şer takım doğar doğmaz giymeleri için. Bi yandan da habire örgü örüyorum 3 tane battaniye ördüm 4.ye başladım. Hırkalar, patikler, tulumlar falan örüyorum yetiştirebildiğim kadar yapıcam inşallah..

Bu hafta özellikle çok hareketlendiler bizimkiler. Hele cumartesi gecesi parti vardı sanki içerde 3ü de aynı anda dımtıs dımtıs oynayıp duruyolardı Gece uyutmuyolar bazen. Yan yatıyorum kolum karnımın üstünde duruyo geçen gün bi tanesi bi vurdu kolumu bile kaldırdı sanki yerinden :))) Bu sabah da sol köşedeki sabahın 5bçuğunda sabah sporunda mıydı neydi artık uyutmadı bi türlü kıpır kıpır, sağa dön olmuyo sola dön olmuyo kalkmak zorunda kaldım artık ben de napiyim

Bizden haberler böyle. Kendim en fazla 2-3 kilo aldım ama karnım öne doğru füze gibi gidiyo artık şişko diyolar bana :)))

Son düzenleme:

Zeynep canım ben bu drları bir anlayabilsem hepsi ayrı telden çalıyor...bak mesela coraspini baştan beri kullanıyormuşsun nerdeyse sonlara geldim bana şimdi verecek ...ciğer geliştirici iğne konusunda dediğim gibi yapabilirizde yapmayabilirizde gibi konuştu ama önümüzdeki hafta kontrolüm var kesin yapılmasını isteyeceğim...canım sende kontrolünde sor bakalım senin drun bu konuda ne düşünüyor mesela bak hülcem arkadaşın druda yapmak istemiyormuş bunların hepsi ayrı telden çalıyor...dördüz doğum yapan arkadası bende okumuştum Allahım hayatta kalan evlatlarını ona bağışlar inşallah...biz yapılması gerekeni yapalım takdir Allahın artık...tedbirsiz tevekkül olmaz demişler...Rabbim hepimizin yavrularını be bizleri korusun inşallah uzun uzun haftalar görürüz...kendine dikkat et görüşmek üzere

Hulcem maşallah haftalar ilerliyor bende 28.haftama başladım...bende senin gibi bir kan ilacı birde vitamin kullanıyorum senden farklı olarakta 15 günde bir proluton diye bir iğne yaptırıyorum doğumu geciktirmek için...benim drumda ciğer geliştirici iğne konusuna pek sıcak bakmıyor aslında ama ben her kontrolde sorduğum için tavrı birazcık değişti yaparız falan demeye başladı..çbence sende ihmal etme kontrolünde mutlaka söyle ...kendine iyi bak görüşmek üzere...

Figen canım valla bu drlar ne yapıyor ben bişey anlamadım hepsi farklı bişey söylüyor...tetanoz aşısı konusunda benim daha önceden tetanoz aşım vardı hala koruyuculuğu devam ediyordur çünkü yaptıralı 1 yıl bile olmamıştı drda yaptırmana gerek yok diyince açıkcası bende çok oralı olmadım...ciğer geliştirici iğna konusundada kontrolümde tekrar soracağım tavrı aynı olursa bekleyelim falan gibi ben beklemeyi düşünmüyorum...çünkü bu gittiğim drum dışında bu yaşadığım ilçede rapordur izindir tahlildir onları yaptırmak için gittiğim bir drum daha var o ciğer geliştirici iğne yapalım falan diyordu bende ona gider dozlarını ayarlatır yaparım ...hiçbişeyi şansa bırakmak istemiyorum...druma bişey sorunca sen rahat ol kontrol bende eksik ve yanlış hiçbişey yapmıyoruz diyor ...seni ve bebkleri üzecek bişey yaparmıyım diyor...öyle diyincede mecburen güveniyor insan sağolsun gerçekten çok iyi baştan beri çok destek oldu ama işte bazen ben bliyorum olayına çok kapılıyor...canım sanada maşallahşurda bir haftan falan kaldı Allahın izniyle inşallah evlatlarını hayırlısıyla kucağına alıp evine geleceksin...öpüyorum kendine dikkat et

Lila bende seni merak ediyordum yaramazlardan vakit bulamıyor diye düşünmüştüm...günlerin yoğun geçiyor anlaşılan kuzucuklarınada çok geçmiş olsun canım ben inanıyorumki hiçbir sorun kalmadan yolunuza devam edeceksiniz Allahın izniyle ...arada uğra yaramazlardan haberler ver bak senden öğreneceğimiz çok sey var mama konusu falan bizim için tecrübe oldu böyle dikkat etmemiz gereken başka ayrıntılar olursa paylaşırsan sevinirim...kuzucuklarına ve kendine dikkat et bende aklıma gelen herkese dua ediyorum...

Sgün hoşgeldin ortalarda yoktun arayı çok açma burdaki arkadaşları göremeyince insan merak ediyor...çok geçmiş olsun canım zaten hamileliğimiz zorlu geçiyor birde böyle sağlık sorunları eklenince iyice sıkıntılı oluyor...bu kadarla gelmiş geçmiş olsun diyelim...alışverişte başlamış yavaştan aldıklarını bebişleri güle güle giyer inşallah...arada böyle ufak tefek uygun bulunan şeyler alınmalı bencede sonra hepsini bir araya sıkıştırmak zor olur...oh ne güzel örgülerde örülmüş ben pek anlamam ama annem kayınvalidem ablamlar yapıyor bizdede...ördüklerinin resmini eklesen görürdük bizde cicileri...kuzucuklarda kıpır kıpır maşallah sen ilerleyen haftalarda gör parti yapmak neymiş daha büyüdükleri için birde kemik yapılar oluşmaya başladığı için bazen öyle bir vuruyorlarki gerçekten insanın canı yanıyor...kendine dikkat et görüşmek üzere...

canım inşallah allahım size yardım eder daha karnınızda tutarsınızda bunlara gerek kalmaz:)))
bugün tekrar kontrole gitcez şu göz olayımız bitmiyoki bi ara çocuk doktorunada uğrayalım
bu hafta gitmem gerek normalde
canım elleri ve ayakları hep buz gibi doktor dedi onların elleri ısınmaz diye dünde üstlerini örtmedim
sabaha kadar hapşırdılar bende korktum gece ya çocukları hasta ettim diye
neyseki şimdi iyiler düzeltilmiş yaşa göre ben bugün doğum yaptım:)))
doktor gelişimlerine göre düzeltilmişten hesaplayabiliriz demişti
hastanede bazen aptamil bazende bebelacın prematüre bebekler için özel mamalarını veriyolar
canım bu oğlumun olayından sonra iyice sütüm çekildi zaten emmekle uğraşmıyolardı
fazla süt gelmediği için sıkılıyolardı hemen
canım dün eşime sizi anlatıyorum senin yaşadıklarını falan anlattım
canı sıkıldı kızcağıza neler yaşatmışlar dedi bizde yaşadığımız için senin eşinide anlıyo şimdi
he bide gelsinler buraya ben ayarlarım küvöz işini dedi bekliyoruz canım yani davetlisiniz
bizde bi oda boş balkonlu falan size oda yaparım orayı beraber büyütürüz bebekleri:)))
ne gzel olur ya şen şakrak 3ü düşünemiyodum 6yı hayal bile edemedim şimdi:)))

selam kızlar
hepiniz bebişlerinizle iyisiniz inşallah
figencimm çok sağol tatlım
hamile pantolonu, esprili t-shirt felan aldım, yazı elbiselerle geçirdim ama havalar soğumaya başlar
kış sezonu gelince de bi triko alırsam yeter, zaten çok dışarı çıkamıcam
sertleşmeyi doktora sordum ama pek bişe demedi, tekrar sorcam
benim dr yat bolca diyo ya... anlamadımki
bu arada 41 kere maşallah sana canım, 35. haftaya da girmek üzeresin
darısı başımıza
lilacımm kıyamam bebişlerine ya, iyi olsunlar da büyüyünce hatırlamicaklar bile bu zor günleri
bazen düşünüyorum, tek bebişler sere serpe ferahça 40 hafta içerde yatıyolar, bizimkiler garipler çok duramadıkları gibi bi de dar alanda kısa paslaşmalarla geçiyo anne karnı günleri.. sonra doğunca da uğraşıyolar
gerçi olacak olunca tek bebişlerde de erken doğum olabiliyo tabi, Allahım herkesin yavrularını korusun..
senin kuzular da çabucak tombik olsunlar inşallah
sgüncüm benim de o haftalarda başladı galiba... ama karın büyüdükçe daha belirginleştiya telaş yaptım..
bol su içmeli, ben de aman aman dikkat edemiyorum ama..
inşallah hiçbirimiz 36 dan önce doğum yapmayız da hayırlısıyla kuzularımızı sağlıklı kucaklarız
canımm çok geçmiş olsun, ben de geçen demir hapı ikiye çıktığı için sanırım çok kötü ishal olmuşum, gece bi karın ağrısı çektimki sorma... sağlık ocağındaki doktora değişik hap yazdırdım..
tetanozu bana bu hafta içi yapcaklar. aslında geçen hafta yapacaklardı ama çok fena gribim ve ishal de vardı, üst üste gelmesin dediler. demek öyle ağrı yapıyo ya, korktum şimdi...
biz daha pek bişe almadık bebişlere ama ananeleri bisürü bişeler ördü sağolsun, battaniye falan yapmış ikişer tane, kundak yapmış. onları seviyorum.
odalarının gardroplarını ve şifonyeri seçtik, park yatak alcaz. herşeylerini aynı yerden alcaz sanırım, konuştuk.
hareketleri bazen korkutuyo artık beni, dün karnımı teptikçe nasıl dışarda belli oluyodu, eşime de gösterdim ama o bakarken daha nazik teptiler, anladıkki babalarından korkuyolar :))
ne güzel 2-3 kilo canım, maşallah, ben 9 kilo almışım şimdiden ama görenler kilo almamışsın diyo, ama tabi göbüş aldı başını gidiyo. benim de füze gibi sipsivri, yanlara dağılmaya başlar bndan sonra sanırım..

anayym tamamdır hazırsa küvezlerimiz ahanda geliyoz akşama :)
biz alıştık seyahate zaten bu koca karınla,oraya mı gelemicez
ambulans yolcuğuluğu yapmışısız biz heyt be her yere gideriz!!
ama bak bu 6 çocuk eder ağızdan çıktığı gibi olmaz sonra hayatının pişmanlığını yaşama:)

canım şaka bir yana eşinin ve senin duyarlılığı için çok teşekkür ederiz
inşallah biraz daha dururlarsa küveze gerek kalmayacak
ama tabi bu işler belli olmuyor

yeni çizelge yapmışsın kocaman olmuşlar gibi geldi biran
baksana neredeyse 2 aylıklar
acele etmenin faydaları :)
nasıl oldular lilacım ya yüzleri gözleri belli oldu mu artık iyice
oyy ne tatlılardır yaaa
ben kucağımdan indiremicem galiba
çok feci alıştırmaktan korkuyorum
onlarla beraber uyumak istiyorum falan
bi çizgi film vardı ya elmayra diye sevgilisini sıkıp sıkıp canını çıkarıyordu
onun gibi olmaktan korkuyorumm :)

birde lilacım sütünü de pek alamamışlar ama sen yinede pompayı elden düşürme istersen
belki biranda emmeye başlarlar
tam kaçmaz inşallah

ya kızlar ben şu aşağıdaki suratları falan kullanamıyorum
beğen tuşu nereye gitti kimseyi beğenemiyorumda
niye böyle olduki ne güzeldi eskiden
hepinizi beğeniyorum kızlar haberiniz olsun!! ama içimden tabii :)))

begümcüm şimdi bazı aşılar var belli bir sırayı izlersin
hepatit gibi mesela
bir tanesi tam korumaz
önce bir ay sonra sonra 1 yıl sonra falan diye gider
tetanozda öyle
önce bir tane olursun sonra bir ay sonra
sonra da bebeğin 6 aylık olunca birde onunla beraber olunacakmış
yani ben en az 3 dozunu biliyorum
belki sonrası da vardır
yani o bir sene olduğun bir tane korumayabilir
onu bi tam öğrenmek lazım
tedbirli olmak lazım dediğin gibi
ciğer iğnelerini de dediğin gibi yap canım,önemli çünküm

yaw kızlar benim çizelgemde doğum 6 gün sonra yazmışım
evlilik yıldönümümüze anca denk gelir diye öyle bir beklenen doğum tarihi yazmıştım
gerçek olurmuş bide :)
ayyy bi tuhaf oldum şimdi!!

canım nasıl yaptın onu? yani bu çizelgeler 40 haftalık olmuyo mu :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…