Selam kızlar öncelikle 27. haftama girdimhepimize uzun uzun haftalar diliyorum. Ya kızlar bir şey soracam ben sadece vitamin ve kan ilacını kullanıyorum doktoruma doğum geciktirici ve ciğer geliştirici iğneleri söylediğimde bunlara gerek olmadığını herşeyin doğal gelişmesi gerektiğini söyledi ben de şaşırdım bakalım hayırlısı inşallah ileriki haftalar da yine hatırlatmayı düşünüyorum .Kendinize iyi bakın dua ile ...
canım hayırlı olsun 27.haftan
nice nice haftalara inşallah
ben senin haftandayken kalsiyuma da başlamıştım seninkilere ek olarak
ama ciğer iğnesinin doğallıkla bir alakası yok çünkü bizim hamileliğimiz ve bebişlerimiz doğal değil :)
yani normal gebelikler gibi değil demek istedim
bir iki haftaya mutlaka yaptır bence
o ne saçmalık ya erken doğdular diyelim ki biliyoruzki bu hepimizin başına gelebilir
o ciğer iğneleri ne kadar önemli olacak o zaman
doğallıkmış demiş yaa
valla tuhaflar
sen bi hatırlat hulcemcim üçüz gebe olduğunu doktoruna :)
sl kızlar biz üçledik bebekleri
çok güzel bi duygu evdeyken çok mutluyum ama dün doktorda ağlıyodum resmen
göz muayeneleri vardı saatlerce hastanedeydik mamada almamışım yanıma
bu kadar uzun süreceğini tahmin etmiyodum bende
neyseki daha önce götürdüğüm mamaları vardı hastanede ondan kullandık
yarın tekrar doktora gitcez ama artık hepsini birden götürmicem
kızları sabah akşamda oğlumu götürcem
bide ööle denicez böyle daha rahat olur heralde
ya bide herkes dönüp dönüp bakıyo nazar olcak çocuklara
tabi doğal olarak herkesin dikkatini çekiyoruz
kızların bağırsak sorunu var onlar çok ağlıyo ama oğlum daha rahat
Kızlar bugün kontrolüm vardı .Çok şükür gelişimleri iyi ama doktor karın genişliğimin iyice büyüdüğünü ve bebeklerin sularının azalmaya başladığını söyledi tahmini doğum tarihi 10 ekim gibi gözüküyor.şu an 26 haftalığım hayırlısı bakalım her şeyi zaman gösterecek .İnşallah daha uzun süre dayanırlar ...çok dinlenmem gerekiyor aslında dikkat ediyorumRabbim yardımcımız olsun inşallah ...
selamlar herkese
merak edenler olmuş arkadaşlar saolun,özellikle begümcüm artık daha iyiyim merak etme,anlatıcam başıma gelenleri.
çok sıkıntılı bir 10 gün geçirdik ama şükürki artık eve döndük,
resmen kaçtım gibi bişey oldu ankdan
tam kadir günüydü,burdaki yeni açılan bir hastanenin yenidoğan ünitesini bir görelim diye çıktık evden.
orada profla bi görüşüp asıl derdimiz küvez var mı,küvez doktoru var mı diye detaylı bilgi almaktı.
hallbuki kendi doktorumuzla da ertesi gün rutin kontrolümüz vardı,yani muayene olmasam da olurdu o profa.
neyse adam beni nst ye bağlattı bir bakalım diye,orada biraz ağrı çıktı,çıkmaz olaydı.
adam üçüz gebelikten bir haber olduğu için bir panikledi bir panikledi,aha doğum başlıyor diye bizi korkuttu.
o hastanedede küvezler daha hazır değilmiş,hemen alın doğum evine götürün dedi.
biz neye uğradığımızı şaşırdık,hemen gittik.
doğum evindeki doktorda beni muayene bile etmeden diğer doktorun lafiyla aman sen üçüz gebesin hemen uygun biyer bulalım diye başladılar 112 ile tüm türkiyede küvez
aramaya.biz tabi şoktayız bende ne ağrı var nede açılma,nasıl yani diyoruz ben doğuruyo muyum şimdi diyoruz.benim doktorun da şarjı bitmez mi ulaşamıyorum adama.
derken ankda bizi kabul edecek bir hastane bulundu,hemen ambulans geldi,biz kendimizi eşimle beraber ambulansın içinde bulduk.dışarda annemler ağlıyo herkes şaşkın.
annemler eve gidip eşyaları toparlayıp peşimizden gelecekler bizde ambulansla ankya gidicez güya.
kızlar varya o ambulansa Allah kimseyi düşürmesin.yolaçıktık gidiyoruz ama ben semsert bir sedyede yatıyorum,hiçbir şekilde beni bağlayamıyorlar hamileyim diye.ben sedyede
hem hop hop hopluyorum hemde sedyenin yan korumalıklarına çarpıyorum.eşimle birbirimize bakıyoruz bu sallantı ne zaman düzelecek diye ama yok düzelmiyor.ambulansta doktor
bile yok,diyoruzki biz böyle gidemeyiz görmüyor musunuz halimizi yatamıyorum canım acıyor diye,bize yapacak hiçbişey yok diyorlar.ben bir yandan ağlıyorum eşim bir yandan ağlıyor
en sonunda eşim kendine geldi durdur şu ambulansı kardeşim böyle iş mi olur bu halde 400 km yol nasıl gidilir diye çıldırdı.
neyse çektiler bir kenara,bu sefer helikopter aramaya başlandı.tam herşey yoluna girecek derken bizi doğum evinden postalayan doktor rapora 1 cm açıklık yazmış,halbuki hiç yokğ.
bunu duyan helikopter açılma varsa alamayız böyle gitsinler demiş.sonrada diyorlarmışki madem açılması var ne diye durdurmuş o kadın ambulansı bebeklerini tehlikeye atıyor diye.
anlatamıyorsunki doğum falan yok ortada henüz diye.
yani anlıcanız biz o halde ankya vardık.bebeklere o ambulansta bişey olmadı ya daha da inşallah bişey olmaz.
sabaha karşı sami ulus hastanesine indik,tabi orada baktılar hafif ağrı çıkıyor ama doğum yok.küzevcilerde bekliyormuş üçüzler nerde daha doğmadılar mı diye.
sonra tabi uyku yok bişey yok,pimpis bir hastane,dedim beni burdan çıkarın ben burda duramam diye.
bir tanıdık doktor vasitasıyla bir kaç. saat sonra etlik zübeyde hanım hastanesine gittik, daha iyi bir hastaneydi.
orada da hemen nstye bağladılar beni doğum haneye aldılar,azıcık ağrı var ama yine açılma yok.
beni doğuma alamıyorlar tabi,aç susuz serumla bekletiyorlar.yanımda yöremde doğuranlar yazık çığlık çığlığa,bende ne sinir kalmış ne güç kuvvet,ağlamaktan helak olmuşum
zaten derken baktılar olmayacak servise çıkardılar beni.gerçi içlerinden biri tamam işte alabiliriz falan demişti ama aldırtmazdım tabi.
annemler peşimden hemen geldiler tabi,eşim perişan..
serviste refakatçiye izin yok,bense evde bile kendim kalkamıyordum yerimden,orda her işini kendin yapıyorsun haliyle.hastanenin tuvaleti tee nerde,kaç km yol yaptım orda toplam tuvalete gitmek için ki normalde evde yatıyordum ben hep.yok hemşire çağırır gidersin,yok bişeye ihtiyacın olur kantine gidersin.
ayy allahım neler neler.gece yanında doğum sancısı çekenler,horlayanlar,hemşireler falan hiç uyku da yok zaten.
ben bu arada sürekli bedenen yoruluyorum,gerginim,psikolojim allak bullak.
beni habire aniden gelip doğumhaneye indiriyorlar,yine aç susuz,habire alttan muayene,azcık sancı var ama doğum yok!!
bu ağrılar normalde 7.aydan sonra hemen her hamilede olurmuş zaten.ben hissetmiyordum bile.
günlerce böyle kafayı yedik durduk.adım üçüz gebe diye bırakmıyorlar,kendi doktorumu arayıp ağlaya ağlaya anlatıyorum durumu,adam telefondan anladı durumun ne olduğunu
bunlar koca hastanede telaştan anlamadılar.hep asistan bakarsa böyle olur tabi.
kimseye derdimi anlatamadım,ben doğurmuyorum diye.
ama ben ve bebeklerim o kadar yorulduk o kadar gerildikki bende artık korkmaya başladım acaba ya doğurusam diye.
küvez de var burda diyorum acaba dursam mı diyorum ama özel odalar tadilatta ve yanımda kimse yok,çok zorlanıyordum.o da iyi bişey değil.
ailemde iyice perişan oldu onlara da üzülüyordum.
ben üzüldükçe,habire ağlaya ağlaya boş yere o doğumhaneye indikçe onlar daha da üzülüyorlardı.
ordaki drlara diyorumki beni burda tutuyorsunuz ama şekerli suyla besletiyorsunuz bana bebeklerimi,yazık günah diyorum.ama anlatamıyorum.
derken bayramı böyle geçirdik kızlar.
cuma günü nasıl olduysa biz uzman doktor uğradı servise,bekleyen çok hasta olunca yarım ağızla bir taburcu lafı çıktı ağzından.ben onu duyar duymaz hemen tamam dedim beni çıkartın!!
hemmen annmeleri aradım gelin çıkıyorum diye.
sonra bir gece dinlendik,sabah arabanın arkasına yatak yaptılar bana yata yata geldim.hemen kendi doktoruma attım kendimi eve uğramadan.
iki gün onun gözetiminde rahat rahat yattım,kendiime geldim.beni rahatlattı,merak etme bunlar doğum sancısı değil henüz dedi.
ilaçlarımı değiştirdi ve beni evime gönderdi.
bebişlerim hala karnımda çok şükür ama bence bu yaşananlardan doğum zamanları erkene çekildi.
her an olabilir tabi artık ama inşallah biraz dururlar.
iki tane sorumluluk alamayan,bizi hemen başından savmak isteyen doktor yüzünden neler yaşadık.
şu halimle kaçyüz km yol yaptım,yoruldum,üzüldüm..
Allahım kimseye yaşatmasın.
bu olaylardan önce öyle bunalıyordumki demek bunlara işaretmiş diyorum.
şükürki artık evimdeyim,inşallah bebişlerim de rahatlarlar da biraz daha dururlar
bu arada hepinizin geçmiş bayramını kutlarım
lilacım seninde gözün aydın,benim yerimede öp bebişlerini..
canımm çok sevindim iyi olmana, şükür geçti.. savaşçı bebikler maşallah
kiloları da gayet güzel, biz de o haftaları görürüz inşallah.
yarın detaylı için gitcez figencim, ordan sonra da inşallah güzel sonuçlarla çıkarız, bi bakalım diyoruz bebek mağazası..
öyle çok gezemem ama bi yeri koydum kafama, herşey varmış, oraya gidelim diyorum.
şimdiden almayız herşeyi ama en azından eşime gösteririm, sonradan ben gitmesem de alabilir.
bu arada kızlar bişe sorcam benim gün içinde bazen karnım taş gibi oluyo, ve biraz yamuluyo bazen de, çevremde bebeği olan arkadaşlarıma sordum, normal dediler, size de sorayım dedim, sizde de oluyo mu?
daha hiç bişey almadık bebişlere figenay 15de bez almaya başlarım kıyafet ve biberon yatak falan bunları 30. haftadan sonra almayı istiyorum.allah korusun şuan elim hiç birşeye gitmiyo sonrasından korkuyorum 30.dan sonra girerim bi magzaya herşeylerini toptan alıp çıkarım diye düşünüyorum bide neler gerekli bilmiyorum aslında eşim bana soruyo ben ona mesela mama alsak ne alcaz garip garip şeyler yazıyo 1 yaş 2yaş 6aydan sonra kahvaltı anlamıyorum valla ne alacagımızı bilemiyorum gögüs pompası almak şartmı mesela çok kullanılıyomu ya gereksiz şeylere para harcamak istemiyorum onlar yerine başka eksiklerini alırım başka neler alınıyo yazın kızlar emzik biberon kıyafet yatak yorgan battaniye :)))))bunları biliyorum ama daha gerekli şeyler deterjan alcakmışış bebeişler için özel satılıyomuş bunu yeni ögrendim mesela aldıklarınızı yazın da bende not alayım...zaten öle marka şeyler almıcam toptancıdan pamuklu şeyler alcaz çok çabuk büyüyolar :)))öyle ben böylr düşünüyorum mantıklımı sizce...
begümcüm her dr farklı haplar veriyo bana 2hafta önce kan sulandırıcı diye coraspirin verdiler bide düşük tehlikesi ve erken dogum geciktirici progestan 200mg hap yazdı iki haftadır. kullanıyorum hap sayım 6ya çıktı anlıcan... ciger geliştirici iğneyi yaptırmanda fayda ver biliyosun 30. dan sonra herşey olabilir allah korusun ama cigerleri ve nefes alması için şart bu konuda sıkıntı olmazsa tek sorun gözlerinde oluyo oda allahım inş sorunsuz dogar.. bi ark vardı 4düz hamile snalan diye 2 bebegini kaybetti yeni dogum yatı 26 haftalık ama çok şükür 2yaşıyo iki kızı o yüzden dua etmek ve şükretmekten başka yapacak çokta bişey yok...aman sen yinede ögren bizde dr soralım 13.de kontrol ar unutmazsam sorcam senin için bakalım ne önerecek allaha emanet olun
Selam kızlar öncelikle 27. haftama girdimhepimize uzun uzun haftalar diliyorum. Ya kızlar bir şey soracam ben sadece vitamin ve kan ilacını kullanıyorum doktoruma doğum geciktirici ve ciğer geliştirici iğneleri söylediğimde bunlara gerek olmadığını herşeyin doğal gelişmesi gerektiğini söyledi ben de şaşırdım bakalım hayırlısı inşallah ileriki haftalar da yine hatırlatmayı düşünüyorum .Kendinize iyi bakın dua ile ...
begümcüm ben gebeliğimin başından beri ecopirin isimli bir aspirin kullandım sürekli
düşüğe karşı önlem için vermişti drum
ama geçen gün artık ameliyat vakti geliyor ameliyatta kanama yapmasın diye bırakıyoruz aspirini dedi
senin doktorun dediği de şimdi mantıklı görünüyor ama benimki sonlarda bıraktırttı seninki ise neredeyse 30 dan sonra başlatacak
ama sen yap onun dediğini,o da zaten sezeryan zamanı bıraktırır nasılsa
birde canım tetanoz ortama bakmaz
sağlık ocağına bile gitsen yapıyorlar hemen,öyle bir ateş falan da yapmıyor
bence zararsız ve önemli bir iğne
ayrıca ciğer iğnesi de bence hepsinden önemli
boşversin serviksi merviksi yaw :)
bir iki haftaya kadar bence onu mutlaka vurul
çok ilginç yani belliki çok tedbirli doktorun prolutonu 16.haftada verdiğine göre
ama ciğer iğnesini yok şöyle olursa vuracam falan diyor
yok yok sen ona bastır yapsın bence iğnelerini çok geçmeden
baksana 27 yi bitirdin sende şaka maka
maşallah canım
inan girecek vaktim yok ama bi yolunu buldum şimdi uyuyolar
sormayın başımıza neler geldi diğer kızımda 2gözünden iğne oldu pazartesi belli olacak sonucu
oğlumada iki gözünden iğne yapılmıştı ama diğer gözü pek iyileşmedi dün lazer ameliytı oldu
şimdi hastanede yatıyo alışmışken tekrar gitmesi daha zor oluyomuş...
bu arada mama çok almayın ben 4kutu aptamil almıştım oğlum ishal kızlarda kabız oldu
bebelec ve hero baby aldım denemek için bebelac ı çok sevdiler hero yu hiç sevmediler
ama hala 2kutu aptamil var arada ondanda veriyorum
ama bebelac içecekleri zaman daha fazla yapıyorum fazla içiyolar onu
şimdilik 30 45cc arası içiyolar günde ilk başlarda 30 u bitiremiyolardı
ama bazen 45 e çıkıyoruz lşimdi mama almayın her bebek farklı
kuzenimin çocuğuda hero yu çok sevdi bende arada tatlarına bakıyorum
en güzel bebelac heronunki çok acaip süt tozu gibi bi türlü erimiyo
top top kalıyo biberonda çok acaip :)))
ama bez alın tabi ıslak mendil daha hiç kullanmadım sürekli zeytinyağı sürüyorum
odamız park yatak aldık ben değişikli olarak bazen 2siyle bazen biriyle uyuyorum
diğer odada bi küçük bi büyük beşik var
bide yardımcı kızımız var onlada yatıyolar ben gece uyuyamayınca saolsun kız sabah erkenden gelip alıyo
ben sabah 9 a kadar uyuyorum sonra öğlende sen yat diyorum yada gece geç yatıyorum onu erken yatırıyorum falan
tabi annemde geliyo 4gün kalıyo 2 gün evine gidiyo ama çok alışmış şimdiden bakabiliyo musun diyo
allahtan evimiz yakın arabayla gidip gidip geliyo zaten nerdeysen hergün doktordayız
değişikli bakıyoruz yani battaniye çok gerek oluyo kızlar ya bide çok üşüyolar bi tanesini kundak gibi yapıyoruz
bide üstüne ince bişey örtüyoruz elleri ayakları hemen buz kesiyo
sen neler yapıyosun canım kızlar bu arada hepiniz aklımdasınız dua ediyorum size
valla bigün girmeyince merak ediyorum
Selam kızlar uzun zamandır giremiyodum fırsat bulup...
En son benim tahlillerimde proteinim biraz düşük çıkmıştı. Bunun üzerine ben (et sevmediğim için) mercimek nohut vs. gibi şeylere yüklendim acayip ama sonra ne oldu bi karın ağrısı bi ishal bütün düzenim altüst oldu...Bi de o hafta sağlık ocağından çağırdılar tetanoz aşısı için o gün kolumun ağrısından ağladım hep 2-3 gün devam etti çok pis bişeymiş....
Hazırlıklara da yavaştan başladık. Odaları için mobilyacıya 4 kapılı dolap ve şifonyer sipariş verdik. Yataklarını park beşik alıcaz onun da yerini tespit ettim pazarlığını falan yaptım ilerleyen aylarda alıcam :) Gezerken gördüğümüz ufak tefek şeylerden alıyoruz yavaştan. Geçen gün ceylan'da indirim vardı mesela 4-5 tl ye tshortler 3.5 liraya taytlar aldım kızıma :))) Sezon fiyatları 10-15 arasındaymış iyi denk geldi bize :))) Çoraplar vs. aldık. Babaannemiz zıbınlar almış 2şer takım doğar doğmaz giymeleri için. Bi yandan da habire örgü örüyorum 3 tane battaniye ördüm 4.ye başladım. Hırkalar, patikler, tulumlar falan örüyorum yetiştirebildiğim kadar yapıcam inşallah..
Bu hafta özellikle çok hareketlendiler bizimkiler. Hele cumartesi gecesi parti vardı sanki içerde3ü de aynı anda dımtıs dımtıs oynayıp duruyolardı Gece uyutmuyolar bazen. Yan yatıyorum kolum karnımın üstünde duruyo geçen gün bi tanesi bi vurdu kolumu bile kaldırdı sanki yerinden :))) Bu sabah da sol köşedeki sabahın 5bçuğunda sabah sporunda mıydı neydi artık uyutmadı bi türlü kıpır kıpır, sağa dön olmuyo sola dön olmuyo kalkmak zorunda kaldım artık ben de napiyim
Bizden haberler böyle. Kendim en fazla 2-3 kilo aldım ama karnım öne doğru füze gibi gidiyo artık şişko diyolar bana :)))
ah canım yaa kıyamam o gözlere ben
canım ya,lazer mazer
aman iyi olsunlarda lilacım
bizlerde senin gibi olucaz muhtemelen
biri hastalanmasa diğeri hastalanacak buna alışmak lazım
şu ilk ayları atlat azıcık kilolansınlar inşallah herşey daha güzel olacak
bakıcı kızında yanındaymiş ne güzel işte
demek çok üşüyolar ha,kıyamam yaa
battaniyededemi üşüyolar
ufo falan yak olmadı ama sizin oırada sıcaktır nasıl üşürler o kadar sıcakta
mamalarıda seçiyolar demek
hastanedede aptamil vermiyolar mıydı
sonra mı başladı kabızlık
emiyolar mı seni durum nedir?
bende iyiyim canım
daha bekliyoruz
çok zorlanıyorum ama şükür daha içerdeler
habersiz bırakma bizi canım merak ediyoruz
allahım şifa versin inşallah
figencimm çok sağol tatlımaylincim çok sevindim bebişlerine maşallah çok iyiler
hamile kıyafetleride al güzel tatlı tatlı giyin
ama o karın sertleşmesinden korkma bence sordun mu doktoruna?
yürümek içinde zorlamadan yürüyüşü hiç bırakma çünkü sonra evde bile yürüyemeyeceksinnn!!!!!!!
sancımda oluyor tabi ama henüz doğum sancısı kıvamında değil çok şükür
lilacımm kıyamam bebişlerine ya, iyi olsunlar da büyüyünce hatırlamicaklar bile bu zor günleriinan girecek vaktim yok ama bi yolunu buldum şimdi uyuyolar
sormayın başımıza neler geldi diğer kızımda 2gözünden iğne oldu pazartesi belli olacak sonucu
oğlumada iki gözünden iğne yapılmıştı ama diğer gözü pek iyileşmedi dün lazer ameliytı oldu
şimdi hastanede yatıyo alışmışken tekrar gitmesi daha zor oluyomuş...
bu arada mama çok almayın ben 4kutu aptamil almıştım oğlum ishal kızlarda kabız oldu
bebelec ve hero baby aldım denemek için bebelac ı çok sevdiler hero yu hiç sevmediler
ama hala 2kutu aptamil var arada ondanda veriyorum
ama bebelac içecekleri zaman daha fazla yapıyorum fazla içiyolar onu
şimdilik 30 45cc arası içiyolar günde ilk başlarda 30 u bitiremiyolardı
ama bazen 45 e çıkıyoruz lşimdi mama almayın her bebek farklı
kuzenimin çocuğuda hero yu çok sevdi bende arada tatlarına bakıyorum
en güzel bebelac heronunki çok acaip süt tozu gibi bi türlü erimiyo
top top kalıyo biberonda çok acaip :)))
ama bez alın tabi ıslak mendil daha hiç kullanmadım sürekli zeytinyağı sürüyorum
odamız park yatak aldık ben değişikli olarak bazen 2siyle bazen biriyle uyuyorum
diğer odada bi küçük bi büyük beşik var
bide yardımcı kızımız var onlada yatıyolar ben gece uyuyamayınca saolsun kız sabah erkenden gelip alıyo
ben sabah 9 a kadar uyuyorum sonra öğlende sen yat diyorum yada gece geç yatıyorum onu erken yatırıyorum falan
tabi annemde geliyo 4gün kalıyo 2 gün evine gidiyo ama çok alışmış şimdiden bakabiliyo musun diyo
allahtan evimiz yakın arabayla gidip gidip geliyo zaten nerdeysen hergün doktordayız
değişikli bakıyoruz yani battaniye çok gerek oluyo kızlar ya bide çok üşüyolar bi tanesini kundak gibi yapıyoruz
bide üstüne ince bişey örtüyoruz elleri ayakları hemen buz kesiyo
sen neler yapıyosun canım kızlar bu arada hepiniz aklımdasınız dua ediyorum size
valla bigün girmeyince merak ediyorum
sgüncüm benim de o haftalarda başladı galiba... ama karın büyüdükçe daha belirginleştiya telaş yaptım..O taşlaşma benim 17-18.haftamdan beri var canım . Doktoruma sordum doğum sancısı da olabilir bazen de bebeklerin hareketleri olabilir dedi serviks uzunuğu 4 cm çıktığı için telaşlanmana gerek yok dedi. Ama bu hafta özellikle çok arttı, dün 5 dk ayakta kalsam hemen taş kesiliyodu korktum ben de.. Umarım normaldir 36dan önce doğurmak istemiyorum :97:
canımm çok geçmiş olsun, ben de geçen demir hapı ikiye çıktığı için sanırım çok kötü ishal olmuşum, gece bi karın ağrısı çektimki sorma... sağlık ocağındaki doktora değişik hap yazdırdım..Selam kızlar uzun zamandır giremiyodum fırsat bulup...
En son benim tahlillerimde proteinim biraz düşük çıkmıştı. Bunun üzerine ben (et sevmediğim için) mercimek nohut vs. gibi şeylere yüklendim acayip ama sonra ne oldu bi karın ağrısı bi ishal bütün düzenim altüst oldu...Bi de o hafta sağlık ocağından çağırdılar tetanoz aşısı için o gün kolumun ağrısından ağladım hep 2-3 gün devam etti çok pis bişeymiş....
Hazırlıklara da yavaştan başladık. Odaları için mobilyacıya 4 kapılı dolap ve şifonyer sipariş verdik. Yataklarını park beşik alıcaz onun da yerini tespit ettim pazarlığını falan yaptım ilerleyen aylarda alıcam :) Gezerken gördüğümüz ufak tefek şeylerden alıyoruz yavaştan. Geçen gün ceylan'da indirim vardı mesela 4-5 tl ye tshortler 3.5 liraya taytlar aldım kızıma :))) Sezon fiyatları 10-15 arasındaymış iyi denk geldi bize :))) Çoraplar vs. aldık. Babaannemiz zıbınlar almış 2şer takım doğar doğmaz giymeleri için. Bi yandan da habire örgü örüyorum 3 tane battaniye ördüm 4.ye başladım. Hırkalar, patikler, tulumlar falan örüyorum yetiştirebildiğim kadar yapıcam inşallah..
Bu hafta özellikle çok hareketlendiler bizimkiler. Hele cumartesi gecesi parti vardı sanki içerde3ü de aynı anda dımtıs dımtıs oynayıp duruyolardı Gece uyutmuyolar bazen. Yan yatıyorum kolum karnımın üstünde duruyo geçen gün bi tanesi bi vurdu kolumu bile kaldırdı sanki yerinden :))) Bu sabah da sol köşedeki sabahın 5bçuğunda sabah sporunda mıydı neydi artık uyutmadı bi türlü kıpır kıpır, sağa dön olmuyo sola dön olmuyo kalkmak zorunda kaldım artık ben de napiyim
Bizden haberler böyle. Kendim en fazla 2-3 kilo aldım ama karnım öne doğru füze gibi gidiyo artık şişko diyolar bana :)))
canım inşallah allahım size yardım eder daha karnınızda tutarsınızda bunlara gerek kalmaz:)))
bugün tekrar kontrole gitcez şu göz olayımız bitmiyoki bi ara çocuk doktorunada uğrayalım
bu hafta gitmem gerek normalde
canım elleri ve ayakları hep buz gibi doktor dedi onların elleri ısınmaz diye dünde üstlerini örtmedim
sabaha kadar hapşırdılar bende korktum gece ya çocukları hasta ettim diye
neyseki şimdi iyiler düzeltilmiş yaşa göre ben bugün doğum yaptım:)))
doktor gelişimlerine göre düzeltilmişten hesaplayabiliriz demişti
hastanede bazen aptamil bazende bebelacın prematüre bebekler için özel mamalarını veriyolar
canım bu oğlumun olayından sonra iyice sütüm çekildi zaten emmekle uğraşmıyolardı
fazla süt gelmediği için sıkılıyolardı hemen
canım dün eşime sizi anlatıyorum senin yaşadıklarını falan anlattım
canı sıkıldı kızcağıza neler yaşatmışlar dedi bizde yaşadığımız için senin eşinide anlıyo şimdi
he bide gelsinler buraya ben ayarlarım küvöz işini dedi bekliyoruz canım yani davetlisiniz
bizde bi oda boş balkonlu falan size oda yaparım orayı beraber büyütürüz bebekleri:)))
ne gzel olur ya şen şakrak 3ü düşünemiyodum 6yı hayal bile edemedim şimdi:)))
ya kızlar ben şu aşağıdaki suratları falan kullanamıyorum
beğen tuşu nereye gitti kimseyi beğenemiyorumda
niye böyle olduki ne güzeldi eskiden
hepinizi beğeniyorum kızlar haberiniz olsun!! ama içimden tabii :)))
Selam kızlar uzun zamandır giremiyodum fırsat bulup...
sgüncüm hoşgeldin
şu arayı açmayın diyoz daa
açtırmayın bana karadenizli ağzımı :)
canım ne yaptın protein işini
et yenmez mi yaa bende iyice düştüm ete
sırf kırmızı et yedim resmen
süt içebiliyor musun oradan alırsın proteini
tetanozda ne kötü yapmış yaa ben hiçbişey anlamamıştım
halbuki etkiler beni böyle aşı maşı
sadece ikincisi biraz kolumu acıttı
sana dokundu demek
ana kuzusuyuz biz daha yaa nasıl anne olcaz anlamadımki :)
benim yaşadıklarımada üzülmüşsün canım ama bende ona üzüldüm
hepimiz hassasız ve birbirimizin yaşadıklarından çok etkileniyoruz
ben iyiyim artık çok şükür ama sende üzülme çünkü bazı şeyleri daha kuvvetli yaşıyoruz
yaramaz bebişlerini de öpüyorum
maşallah hareketli olmaları çok iyi
dolapları falanda vermişsiniz marangoza
allahım içini doldurmak nasip etsin cicilerle
şu ördüklerine de çokk özeniyorum yaa ne beceriksiz karı çıktım ben yaa
hiçbirşey öremedim bebişlerime
Figen canım valla bu drlar ne yapıyor ben bişey anlamadım hepsi farklı bişey söylüyor...tetanoz aşısı konusunda benim daha önceden tetanoz aşım vardı hala koruyuculuğu devam ediyordur çünkü yaptıralı 1 yıl bile olmamıştı drda yaptırmana gerek yok diyince açıkcası bende çok oralı olmadım...ciğer geliştirici iğna konusundada kontrolümde tekrar soracağım tavrı aynı olursa bekleyelim falan gibi ben beklemeyi düşünmüyorum...çünkü bu gittiğim drum dışında bu yaşadığım ilçede rapordur izindir tahlildir onları yaptırmak için gittiğim bir drum daha var o ciğer geliştirici iğne yapalım falan diyordu bende ona gider dozlarını ayarlatır yaparım ...hiçbişeyi şansa bırakmak istemiyorum...druma bişey sorunca sen rahat ol kontrol bende eksik ve yanlış hiçbişey yapmıyoruz diyor ...seni ve bebkleri üzecek bişey yaparmıyım diyor...öyle diyincede mecburen güveniyor insan sağolsun gerçekten çok iyi baştan beri çok destek oldu ama işte bazen ben bliyorum olayına çok kapılıyor...canım sanada maşallahşurda bir haftan falan kaldı Allahın izniyle inşallah evlatlarını hayırlısıyla kucağına alıp evine geleceksin...öpüyorum kendine dikkat et
yaw kızlar benim çizelgemde doğum 6 gün sonra yazmışım
evlilik yıldönümümüze anca denk gelir diye öyle bir beklenen doğum tarihi yazmıştım
gerçek olurmuş bide :)
ayyy bi tuhaf oldum şimdi!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?