canım bnm dr.kan hapını 2 ye çıktı aslında ama ben kendi kendime çıkmadım onun yerine pekmez içmeye başladım...şu an 10 bnm kan değerim...çizelge için mesaj atıyorum cnm..
Günaydın kızlar,
Dün biz kontrole gittik. Bebişlerle ilgili güzel haberler aldık ama moralimi bozan şeyler de oldu...
Bebeklerin gelişimi gayet iyi kiloları 1000i geçmiş yani şimdilik herşey olması gerektiği gibi çook şükür...
Rahim ağzı uzaklığı 3cm civarında o da güzel yani..
Ama benim kasılmaların bu 3-4 haftadır çok sıklaştı ve bazen nefesimi kesecek hale geldi..
Bunu doktora söyleyince o da tedirgin oldu ve beni hacettepeye göndermekten falan bahsetti..
Gerçi sonra güldü, üzerinde pek durmadı espri miydi gerçek payı vr mıydı tam anlayamadık ama sanırım o da durumun gerekliliğinden tam emin olamadığı için net bişey söyleyemedi. Çünkü kasılmalarım çok diyorum ama rahim uzaklığı rahatlatıcı ölçüde. O da ikilemde kaldı sanırım.
Nidiliat ve magnezyum verdi ve bundan sonra çok dikkatli olmam gerekiyo byük ölçüde dinlenme modunda olmam gerekiyo.
Tamam rahim uzaklığı şimdilik çok iyi ama bu kasılmalar yüzünden ne zaman ne olacağını kestiremeyiz bu yüzden net bişey söyleyemiyorum dedi..
Bir dahaki kontrole göre çok dikkatli davranıp gözlem yapmam gerekiyo, kasılmaların zamanlamaları hakkında ve ilacın olumlu etkisi olup olmadığı hakkında...
Bebekler için ciğer geliştirici iğneyi de verdi dün iki tane vuruldum bugün de 2 tane var.. Normalde 30dan sonra yapılıyo bu iğneler ama senin durumunun ne olacağı belli olmadığı için hemen yapalım işi şansa bırakmayalım dedi..
Kendi eşi de ikizlere hamileydi ve benim haftamda doğum yaptığı için, yani başından geçtiği için böyle önlemler aldı heralde...
Ben de bu durumları biraz taktım kafama açıkçası. Gece hemen hemen hiç uyuyamadım yarım saat aralıklarla uyandım gece 2 de yatıp 5 te kalktım kafam çok karışık soru işaretleriyle dolu..
Doğum çantasını hazırlamaya başlasam iyi olur diye düşünmeye başladım hatta...
Kasılmalar konusunda ne diyosunuz kızlar sizin de oluyo mu ne şiddette ve ne sıklıkta , eğer varsa sizin doktorlarınız ne diyo?
Benim kasılmalarım saatte 3-4 kez ama şiddetli değil sertleşme şeklinde, sadece 1 tanesi nispeten daha şiddetli olabiliyo..
s_gün cüm cnm kafana takma öncelikle biliyorsun herşey orda bitiyor..hayırlısı olsun herşeyde sen bol bol yat dinlen kuzularınla ilgilen bu gittiğimde bende doktora dedimki karnım ara ara sertleşiyor oyle deyince nidilat verdi bana günde 6 taneye kadar alabilirsin dedi...ama ben ayırt edemiyorum..şu an sertleşmemi yoksa kasılmamı size göre haftam daha küçük olduğu için galiba...kendi doktorumla konuşacağım bu nidilat meselesini..ona göre başlayacağım birde proluton muydu neydi bi iğne vardı sen vurunuyordun galiba..birde onu soracağım doktora..inşallah hepimiz 36 yı göreceğiz hiç canını sıkma sen...dua et bol bol cnm ..
bu arada çizelge güzel olmuş eline sağlık bu ara kimseler yok burda ....daha devamı gelir çizelgenin....
Merhaba sizin topiğinizi takip ediyorum hepinize masallah bende ikizim haftalarımız aynı sizinle sizde sekerde çıktı galiba bendede çıktı ve ben basından berı rısklı bı hamıleyım onun için ciğer geliştirici yapılsın istiyordum ama seker çıktıgı için yapmıyorlar size bununla ilgili bişeyden bahsettilermi hiç kortizon sekeri yukseltırmış yapılsa bıraz kafam rahatlıcaktı ama yapmıyorlar kasılmalar bende de oluyor sıklıgını bende tam olarak takıp etmedım amasankı aksamları daha fazla oluyor ben sadece magnezyum kullanıyorum nidilatı bende soracağım ama asırı carpıntı yaptıgını okumuştum allaha emanet olun
sgüncüm yazını okurken benim şu ankara maceram geldi aklıma
hatırlarsın belki bir doktorun korkaklığı bana neler yaşatmıştı
ufacık bir ağrıyı haydii doğum başlıyor diye yorumladı ve ailecek kötü günler geçirmiştik
karnımız o kadar gerginki yaşadığın gerginliği kasılma olarak yorumlamış olabilirsin
çünkü benim nst de 100 e kadar çıkan ağrının sebebi doğum değil karın gerginliğiydi
rahim ağzın hala sıkıysa korkma ama mutlaka dinlen
ciğer iğneleri de çok iyi olmuş en önemlisi o zaten
haftan da iyi zaten bir iki daha geçse hiç korkma zaten ama şu anda da iyisin
rahat ol ve dinlen,sakın fazla iş yapma,doktorunun temkinli olması bi yerde de iyi ama bunu kötüye yorma
nursincim nidilatı bende kullandım
o çarpıntıyı yapan prepar isimli ilaç,nidilat çarpıntı yapmaz rahatlıkla kullan
şekerinde inşallah çabuk düşerde ciğer iğnelerini yaparlar
sgüncüm yazını okurken benim şu ankara maceram geldi aklıma
hatırlarsın belki bir doktorun korkaklığı bana neler yaşatmıştı
ufacık bir ağrıyı haydii doğum başlıyor diye yorumladı ve ailecek kötü günler geçirmiştik
karnımız o kadar gerginki yaşadığın gerginliği kasılma olarak yorumlamış olabilirsin
çünkü benim nst de 100 e kadar çıkan ağrının sebebi doğum değil karın gerginliğiydi
rahim ağzın hala sıkıysa korkma ama mutlaka dinlen
ciğer iğneleri de çok iyi olmuş en önemlisi o zaten
haftan da iyi zaten bir iki daha geçse hiç korkma zaten ama şu anda da iyisin
rahat ol ve dinlen,sakın fazla iş yapma,doktorunun temkinli olması bi yerde de iyi ama bunu kötüye yorma
nursincim nidilatı bende kullandım
o çarpıntıyı yapan prepar isimli ilaç,nidilat çarpıntı yapmaz rahatlıkla kullan
şekerinde inşallah çabuk düşerde ciğer iğnelerini yaparlar
yok ben pruluton kullanmıyorum canım benim 3.ayda kanamam olduğu zaman 2 kez kullandım sonra hemen bıraktık bana şimdi sadece nidilat ve magnezyum verdi. bence senin kasılmaların çok önemli ve rahatsız edici değilse nidilat için acele etme derim ben çünkü yan etkileri var tansiyonu çıkarıyo nefes alıp vermede daralma oluyo uykusuzluk sinirlilik vs... acayip etkiliyo ama kasılmaları yok ediyo desem yeridir..
merhana nursincim evet aynı sorunları yaşıyomuşuz şekerle ve ciğer geliştirici ile ilgili bişey demedi doktor bana sonçta erken doğum riski olduğu için bu iğnenin yapılması şarttı bebekleri yaşatmak için. benim de kasılmalarım akşam oluyodu nidilatı içince kasılmalarım çoook azaldı magnezum da doğumu geciktiriyomuş bana da verdi. nidilat çarpıntı değil ama nefes darlığı ve acayip uyku bozukluğıu yaptı bende ilk gün. dün geceden beri 2 saat uykuylayım ama hiç uykum yok. umuarım ileki günlerde bünyem alışır aman napiyim kasılma olmasın da razıyım bu yan etkilere. sen de sor istersen canım doktora Allaha emanet ol...
evet senin şu ankara maceranı bilmez miyim ağlamıştım hatta okurken :))
aynen ben de öyle panik oldum ama allahtan doktor çok korkutmadı beni ben kendi pimpirikliğimden çok takıyorum kafama..
zaten son günlerde hiç iş yapmıyorum ve çok farkı oldu azaldı kasılmalarım bundan sonra yatış var hep napalım yeter ki onlar iyi olsun..
rahim ağzı iyi 3 cm uzaklık var dedi doktor o rahatlatıyo zaten Allahtan..
sen nasılsın canım bıcırıklarınla işler nasıl gidiyo? umarım herşey yolundadır..
inşallah seninki gibi sağlıklı bir doğum nasip eder Allah bize de..
öptüm canım kendine iyi bak....
Sagol canım ama benım doktorlar bıraz kıllar ya gerek yok dıolar kafamı karıştırdılar bende yapılmasını çok ıstıyorum
Bu preparda nıdılattaaynı degılmı ben aynı amacla verıldıgını bılıyorumda yan etkılerı kışıye göremı degışıo acaba
evet senin şu ankara maceranı bilmez miyim ağlamıştım hatta okurken :))
aynen ben de öyle panik oldum ama allahtan doktor çok korkutmadı beni ben kendi pimpirikliğimden çok takıyorum kafama..
zaten son günlerde hiç iş yapmıyorum ve çok farkı oldu azaldı kasılmalarım bundan sonra yatış var hep napalım yeter ki onlar iyi olsun..
rahim ağzı iyi 3 cm uzaklık var dedi doktor o rahatlatıyo zaten Allahtan..
sen nasılsın canım bıcırıklarınla işler nasıl gidiyo? umarım herşey yolundadır..
inşallah seninki gibi sağlıklı bir doğum nasip eder Allah bize de..
öptüm canım kendine iyi bak....
kızlar dünkü deprem çok salladı ve ben evde tek başımaydım çok korktum..Rabbim yavrularımı korudu.....
vanda ki depremde yaşamını yitiren tüm kardeşlerimize Allah tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dilerim...
Ne guzel sıze yapmaları ya keske banada yapsalar amaısrar edıcem gerekırse hastanede yatırın takıp edın dıcem nıdılat tansıyon yukseltıyosa onuda vermezler bana bı ara tansıyon sorunumda oldu çünki allah yardımcımız olsun hayırlısı ile su gunlerı bı atlatsak
iyi canım dinlenmen güzel
dikkat et kendine panik de olma
benim bıcırıklarda iyiler teyzesi
yeni besledim ve yine süt sağarken pc başındayım :)
inşallah iyi olacak hepinizin doğumu da
bol protein alın bebeklerinize çok lazım
hepinize güzel bir gün diliyorum...
kızlar dünkü deprem çok salladı ve ben evde tek başımaydım çok korktum..Rabbim yavrularımı korudu.....
vanda ki depremde yaşamını yitiren tüm kardeşlerimize Allah tan rahmet yakınlarına baş sağlığı dilerim...
Çİzelge için bilgileri göndermeyen kızlar hadi yazın sizi de ekliyim tabloya,
SON ADET TARİHİ, HAMİLE KALMA ŞEKLİ, BEBEKLERİN CİNSİYETLERİ, YAŞ, ŞEHİR
Hadi kızlar bilgilerinizi gönderin sizinkileri de tabloya ekliyim...
[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD]İsim
[/TD]
[TD]Sat
[/TD]
[TD]Tedavi yöntemi
[/TD]
[TD]Cinsiyet
[/TD]
[TD]Yaş
[/TD]
[TD]Şehir
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]s_gun
[/TD]
[TD]14 nisan
[/TD]
[TD]Puregon iğne+çatlatma iğnesi
[/TD]
[TD]2 erkek, 1 kız
[/TD]
[TD]27
[/TD]
[TD]Diyarbakır
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]esra18
[/TD]
[TD]25 mayıs
[/TD]
[TD]Tedavisiz
[/TD]
[TD]2 erkek, 1 kız
[/TD]
[TD]23
[/TD]
[TD]İstanbul
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]emirzeynep
[/TD]
[TD]12 nisan
[/TD]
[TD]Çatlatma iğnesi
[/TD]
[TD]2 erkek, 1 kız
[/TD]
[TD]25
[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?