2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

nasıl oldu tüp bebekmi aşılamamı? yani banada anlatın ne olur hangi merkezde yapıldı şartları varmıydı kaçtane embriyo verildi yaşınız kaçtı. çok ihtiyacım var bu bilgilere.

nasıl oldu tüp bebekmi aşılamamı? yani banada anlatın ne olur hangi merkezde yapıldı şartları varmıydı kaçtane embriyo verildi yaşınız kaçtı. çok ihtiyacım var bu bilgilere.

Karasal merhaba;

Yeni Kanuna göre en fazla 2 adet embriyo transfer edilebiliyor. Benim;

ilk deneme - 1 embriyo - olmadı
ikinci deneme - 1 embriyo - tuttu ama 10. hafta kaybettim
üçüncü deneme - 2 embriyo - olmadı
dördüncü deneme: 2 embriyo - 1 tanesi bölündü ve üçüz oldu :)
Yani tamamen kadar 2 en fazla transfer yasak.

yani tüp bebekler yani nasıl oldugunuzu merak ediyorum :) banada söyleyin ne olur nasıl oldunuz? naptınız?

karasalcım benim normal yoldan oldu
2 den fazla transfer ülkemizde yok diye biliyorum ama yurt dışında deneyebilirsiniz
kıbrısta falan da var sanırım
Allah yardımcın olsun

yani tüp bebekler yani nasıl oldugunuzu merak ediyorum :) banada söyleyin ne olur nasıl oldunuz? naptınız?

Canım, benim aşılama veya tüp bebek değildi, yumurta geliştirici iğne tedavisi ve ardından çatlatma iğnesi oldum. Bu tedavide 6 tane yumurtam gelişti 3ü tuttu. Gelelim embriyo sayısına, yasal olarak 1 ya da 2 deniyo ama yine de daha fazla embriyo yerleştirildiğini çok duydum. Tüp bebek için şart en az 3 yıllık evli olmak sanırım benim de çok bilgim yok o aşamaya gelmediğimiz için çok araştırmamıştım. Sen diğer tedavileri denedin mi? Yani sıra tüp bebekte mi? Herhangi bir tüp bebek merkezine gidp bilgi alabilirsin bu konuda ama kafanda büyüteceğin bi mesele değil rahat ol, inşallah en kısa zamanda kavuşursun bebeğine..
En yakın arkadaşlarımdan biri 4.tüp bebek denemesinde hamile kaldı geçen gün öğrendim çok çok çok sevindim, Allah isteyen herkesin kollarını bebeciklerle doldurur inşallah...

Doğum yapan kızlar size bi sorum olacak,
doğum yaklaştığı zaman herzamankinden farklı belirtiler yaşadınız mı, yani suyunuz geldiği zaman her günkü gibi bigün müydü, yoksa bazı anormallikler farketmiş miydiniz?
Bu aralar buna taktım şimdi ben. farklı bişey olsun hemen panik başlıyo acaba doğum mu geliyo ki diye. Mesela geçen akşam durup dururken kasılmaların arttı ve o akşam inanılmaz hareketliydi bizimkiler çok anormal bi durumdu benim için, oturdum ağladım hayır daha çok erken doğurmak istemiyorum diye. bikaç saat sonra normale döndü. Ama böyle durumlar telaşlandırıyo artık beni. mesela doğuma yakın bebeklerin hareketi artıyo mu yoksa azalıyo mu? ya da daha farklı durumlar oluyo mu?hatırlıyosanız paylaşın kızlar, giderin merakımızı...

yani tüp bebekler yani nasıl oldugunuzu merak ediyorum :) banada söyleyin ne olur nasıl oldunuz? Naptınız?

şimdi şöle oluyor dr gittik yumurtamızı saydı iğne verdi evde vurduk bunu yada saglık ocagında ben kendim evde göbegimden vurdum :))))16saatti sanırım ilişki dedi bir sonraki ay bi baktık üçüz hamileyiz :)))şaka degill biz çogumuz nisan son adet tarihimiz arka arkaya doguracaz:))))bunada yumurta çatlatıcı igneyle hamile kalma diyoruz yani bi nevi normal sayılır sadece o igne yumurtamızı çatlatmaya yaradı:)))

ben tüp bebek istiyorum ve yasalardan dolayı tek embriyo deniliyo ben 3 yada 4 istiyorum varmı böyle yaptırabilen?

benim suyumun geldiği gün dr kontrolüm vardı ve drum 3 hafta daha geçsin öyle alacam demişti
akşamına sızlana sızlana eve geldim yemekten sonra bide baktık suyum geldi
drun gördüğü bieşy yoktu ama ben tuvaletteyken ( pardon tabi bu arada) içerden rahmin ağzından çok hafif bir sızı hissediyordum son birkaç gün başkada bi belirti olmadı
buda belki benim yorumumdu bilmiyorum
bebeklerin hareketleri azalıyor son zamanlarda ama kasılma olması çok normal
aklına kötü bişey getirme
ben resmen kendim başlattım doğumumu çünkü

evet senin o hikayeni hatırlıyorum çok gülmüştüm hatta eşinin haline falan :))
valla canım benim son günlerde kasıklarımda ağrı çok arttı hele bugün oturdum ağladım Allahım daha çok erke lütfen bugün olmasın diye. Psikolojik olarak durumu etkilemek istemiyorum düşünce gücü çok önemli sonuçta. Ama insan ister istemez belirtileri bişeylere yoruyo hele bi de doktor heran hazır ol dedikten sonra..
inşallah sağlıklarını etkilemeyecek güzel bi haftada gelirler dünyaya....

Herkese merhabalar ancak fırsat bulabildim sizlere yazmak için ....asuarcım güzel haberleri vermiş sizlere hepinize güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim...15.11. 2011 tarihinde yani 36+2 günlükken epidural sezeryanla kavuştuk bebişlere ...kiloları metehan 2450 ceren 2350 ceren 2250 olarak dünyaya geldi ilk kontrol altında olsunlar diye yanıma vermediler küvözde kaldılar ama sadece kontrol amaçlı sonraki gün yanımdaydılar dünde taburcu olduk allaha şükür herşey yolunda şimdilik benden bu kadar hala rüyada gibiyim vakit bulduğumda daha ayrıntılı yazarım...hepinizi öpüyorum...

sen ve bebişlerin iyi olda biz bekleriz:)))

yazılarınızı okurken cok duygulandım.bızım normal yoldan cocugumuz olmuyor tup bebek yaptıracagız bıraz bırıkım yapmaya calısıyoruz bırden kendımı hayal ettım 3uz bebegım olma dusuncesı bıle benı heyecandan delıye cevırdı SİZ sanslı annelersınız kıymetını bılın Rabbim bana da nasip etsin dua edin benim için...

canım benim doğumdan bi kaç gün önce çok az bi damla kan geldi
ogünde havuza girmiştim çok panik yaptım ama doktora korkumdan gidemedim
çok az geldi diyede kimseye bişey demedim heralde yoruldum dedim
2gün sonra dediğin gibi çok hareketlenmeye başladılar normaldir heralde büyüdüler artık dedim hiçç üstüme almadım
2gün dha geçti ogün böyle bi huzursuzluk vardı üstümde hatta yemeğe çıktık görümceme bu gece doğurabilirim ben iyi diilim dedim
eve geldim tvnin karşısında uzandım oraya dönüyorum buraya dönüyorum
ay bi türlü kabıma sığamadım bende sancı bekliyorum daha
sonra doktoru aradım saat 11 falan oldu bu arada hastaneye gel nst çekilsin ben geliyorum dedi
hastaneye gittim doğumhanede nst çekildi dotor baktı hıımmm evet çok az sancılanmışın bide muayene edim dedi
odasına indik bi baktım doktorun rengi attı noldu dedim kzın başı geliyo 1saate kadar normal doğum başlicak dedi
tabi bende sancı falan kalmadı elim ayağım döküldü nolur eve gidim dedim eve gidip napcaksam
şaçmalama yolda doğurursun dedi hemen doğumhaneye çıkıp damar yolu açtılar baktım annemler gelmiş
salak ebede illa sonda takıcak benim bacaklar kitlendi tabi ağlıyorum
ebede bana bağırıyo kasma kendini bu acımıki falan diyo
annem ağlama sesime geldi ne ağlatıyosun kız zaten korkuyo takma nolcak dedi
sonra annemin sesinede doktor geldi ebeye kızdı bırak ya takma kız zaten titriyo korkudan dedi
sedyeye aldılar beni ameliyathaneye indik ben daha ağlamaklı daha çok küçükler diyorum
hemen bayılttılar en son doktorun elini tututp çocukllarıma iyi bak dediğimi hatırlıyorum
sonra müthiş bi sancıyla uyandım tabi ama nasıl ağlıyorum nooooollluuuur ağrı kesici yapsınlar annneeee diyorum
sonra galiba morfin verdiler sabaha kadar bayılmışım 2saate birde ağrı kesici yaptılar hastaneden çıkana kadar
ogecede kaldım hastanede sonraki gün eve geldim tabi bide çocukları görmeye gittim bi kere hastanedeyken
eve gelirken arabadada çok canım yandı benimki çok acıdı yaw yada bana mı öyle geldi bilmiyorum
hiç bişeyden canımın bu kadar yandığını hatırlamıyorum
eve geldim hala süt yok banyo yaptım 2gün sütüm gelmeye başladı
sağıp sağıp buzluğa atıp biriktirip çocuklara götürdüm
haftanın 3günü görümcem götürdü hastaneye
1haftanın sonunda korse sayesinde dik durabiliyodum artık dikişlerimi aldırmaya tek başıma gittim
ondan sonraki 45günde hep tek başıma gittim
çocuklarda geldiğinde tamamen iyileşmiştim artık
bana 1buçuk ay dinlenme süresi verdiler yani

bu arada çaktırmadan doğum hikayemide anlatmış oldum... ama çaktırmadan:)))

yuh saat kaç olmuş bol uykulu geceler diliyorum size özellikle figene inşallah hiç kalkmazlarda sende bi güzel dinlenirsin canım

Son düzenleme:

Canım hayırlı uğurlu olsun Allah sana bağışlasın bebişlerini.. Kilolaarı çok güzel, haftaları da öyle, darısı bize inşallah.. Vakit bulunca doğum hikayeni yaz lütfen bekliyoruz...

Hiç üzülme canım hepimiz o yollardan geçtik inşallah en kısa zamanda Allahım sana da nasip etsin, kucağını bebeklerle doldursun

Lilacım hiç çaktırmadan doğum hikayeni anlattın valla :)))

İyi de oldu daha önce anlatmamıştın. Ben doğum hikayeleri okurken çok duygulanıyorum yaa yine gözlerim doldu tutamadım kendimi. En korktuğum senaryolardan biri seninki. Anormal şeyler hissettiğimde hemen böyle bi senaryo canlanıyo gözümde panik oluyorum. Doğum olayı gerçekten bi kadının hayatındaki en ilginç deneyim, ama sonuç olarak bebeklerine sağlıkla kavuştun ya bu herşeye değer...
Bişey sorucam, hani demişsin ya akşam otururken kabıma sığamadım sonra 11de doktoru aradım diye, kabıma sığamadım derken ağrın sızın vs.. bişey mi vardı, yoksa için mi sıkılıyodu? Bazen o aşırı daralma durumu bana da oluyo eşim doktoru arayalım istersen diyo ben yok ya ne gerek var diyorum aratmıyorum, hani biliyim hangi durumda gerek varmış...

Meraba benimde üçüzlerim var ikisi kız biri erkek 10 yaşlarını bitirdiler allahım ömür versin isteyen herkese versin inşallah:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…