2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

3-4 haftayı bulur diyo doktorlar. Seninkiler ne kadar kalmıştı? Solunum cihazına vs... bağlanmışlar mıydı?
Evet kader sonuçta ama insan yine de kendini sorgulamadan edemiyo onları o halde görünce..
Sütüm ilk 2-3 gün hiç denecek kadar az geldi. Erken doğmayacaklarına o kadar inandırmıştım ki kendimi makine falan da almamıştım. Baktık ki manuel pompayla olmuyo bu iş, lansinoh'un çiftli makinesini aldık. Düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim. Kullandığım ilk seferden itibaren sütüm artmaya başladı. Çiftli olanlar çok kullanışlı değil diye okumuştum ama bence zamandan tasarruf sağlıyo.Sadece iki elini de bağlamış oluyosun aynı anda başka bişey yapamıyosun o deavantajı var..

Amin canım çok sağol. Evet ambulansta giderken bi ara sen de geldin aklıma. O kadar yolu bu şekilde nasıl gitmiş bu kız diye düşündüm. Ama helal olsun onca badireye rağmen tuttun bebişleri içerde..

Şimdi bebeklerden ikisi memorial'da, durumu daha kötü olanı başka bi hastaneye taşıdık. İkiye bölünüyoruz artık, 2 küvez daha boşaldığı zaman diğerlerini de oraya taşıycaz. Durumları beni çok endişelendiriyo. Çok üzülüyorum, çok alıngan oldum en küçk bi söz bişey beni çok etkiliyo oturup saatlerce ağlıyorum en ufak şey için. Biliyorum sütümü etkileyebilir ama elimde değil...

Çok kötü bir süreç bu. Allah kimsey yaşatmasın...

Evet canım ççok dikkat et benim yaşadıklarımı yaşama inan çok yıpratıcı bişey...

Sgün hayırlı olsun tatlım allah analı babalı büyütsün inşallah . Sağlıkla bian önce kavuşta bebeişlere sende bizim telaşlarda yerini al :))

Teşekkür ederim triacım Allah hepimizin yavrularını bağışlasın...

canım benimkiler 45gün kaldı hastanede en çok oğlum solunum cihazında kaldı ama en erken o çıktı 2hafta falan kaldılar cihazda tama katırlamıyorum oksijen çadırı var bide solunum cihazı var seninkilerin oksijen burnlarında mı takılı yoksa fanusdalar mı oğlum fanusda daha çok kaldı o daha kötü olanlar içinmiş burunları çok kötü olmuştu benimkilerin hep bepanten sürüyolardı

bizim gülce ve bertuğ cihaza bağlanmadı fanus vardı ilk günlerde kafalarında, bugün gittiğimde yoktu fanus, burunlarında da bişey takılı değil ağızlarında yemek borusu vardı. Egemen zaman zaman cihaza da bağlanıyo, kafasında fanus oluyo, bazen onu da alıyolarmış genellikle fanus var, onun durumu diğerlerinden daha kötü. Kilo ve görünüş olarak da zayıf ve çaresiz görünüyo en çok ona üzülüyorum öbürlerini onun kadar düşünmüyorum Allahım en kısa zamanda hepsinin şifasını versin....

aaaayy ben bu konuyu unutmuşum,, sadece doğum yapanlar bölümünü okuyup çıkıyordum..

sgün canım sakın kendini suçlama onların ne zaman geleceğine biz karar vermiyoruz ki, sonuçta anlımıza yazılan oluyor,, sen şu an çok güçlü olmaya çalışacaksın kendine dikkat edeceksin, bebişlerin senin ruh halinden bile etkilenir, sen onlara güç vereceksin,, sütünle yanlarında olduğunu hissettireceksin,, sonuçta tek bebişle bile 26-28. hafta doğum yapanlar oluyor,, onlarda sağlıkla büyüyorlar artık, üstelik çok iyi bir hastanedesiniz, ben tedavimi orda görmüştüm, 6. aya kadar da kontrollerim için oraya gittim, doğum olayı fiyat olarak bizi aştığı için sonrasında devlete dönmüştük,, ama yeni doğan olarak çok iyiler bencede...

geçmişi okuyamadım kaç tanede hamiş annemiz var acaba ?? inşallah sizlerde sağlıkla kucağınıza alırsınız..

Sgün canım daha yeni gördüm doğum yapmışsın öncelikle sana geçmiş olsun diyorum bebişlerinde hayırlı olsun...kesinlikle moralini bozmuyorsun moralini yüksek tutuyorsun sen iyi olki bebişlerde iyi olsun sen hiç merak etme canım Allahın izniyle sağsalim kuzucuklarını alıp evine döneceksin...şimdi bol bol dinlen sütün olsun zaten bebişler eve gelince buna hiç vaktin olmayacak...biz eve geldiimiz günden beri zaman nasıl geçti hiç anlamadık valla sürekli bir koşuşturmaca halindeyiz süt sağ emenleri emzir yetmezse mama hazırla alt değiştir bütün günüm böyle geçiyor yani kısacası yeni bir hayata adapte olmaya çalışıyorum...umarım diğer bütün arkadaslar iyidir herkesi öpüyorum Allaha emanet olun...

evet canım ilk günler psikolojim birz bozuktu ama artık çok şükür toparlandım baya. onları iyi gördükçe özellikle...
burdaki memorialın fiyatı gayet iyi bi de apar topar oraya gönderilince biz de korkmadık değil açıkçası ama o an bunları düşünemiyosun tabi. bi de boş oda yok diye süit odada kaldık biz ballıydık yani hastane konusunda :))

sağol canım benim sen ve bebişlerin de iyisinizdir umarım. evet zaten eve geldiklerinde olacakları hayal bile edemiyorum şimdiden :) bugün bi arkadaş size bakıcı buldum dye haber göndermiş daha görüşemedik inşallah gönlümüze göredir şuan kafama takılan meselelerden biri buydu. sen kimle bakıyosun bebişlere?

canım fırsat buldukça gel unutturma kendini doğuranı bi telaş sarıyo dimi???

begümcüm napıyon nasılsın şekerim yaa ne zormuş dimiiiii??
benim kızımla barlas bir ayda 1,5 kilo almışlar diğeride 1,1 kg
doymuyo bunlar diye boşa dertlenmedim ben :)

lilacım ya millet tek bakıyom falan diyo nasıl oluyo bu iş ya
ben 2 kişi kalacaz diye ödüm kopuyo send bazen tek bakıyorsun çok mu uslu herkesin çocuğu ya
benimkiler yaramaz değil ama sürekli beslendiklerinden mümkün olmaz gbi geliyor
bide beslemekle bitmiyorki gazını beklemesen kusuyorlar olmadı altını değiştirmek gerekiyor
umutsuz ev kadınlarındaki ceyda düvelci gibi mi olunuyor acaba :)
herkes ona bakınca beni anıyormuş
durun dedim ya daha o kadar olmadık şükür
saçı başı kestirdim gerçi hemen ama en azından daha tırlatmadım yani heralde tırlatmamışımdır :)

canım aynen onu görünce benimde aklıma bende büyüdüklerinde böyle mi olcam diyorum bende kestirdim saçımı bu arada ben bugün öğlene kadar yine tektim sonra annem geldi offf bu kız uyumuyo ya çıldırtacak beni böyle yapınca tek bakılmıyo şöyle biraz büyüseler oyuncakla falan oyalansalar süper olur bakılıyo canım bi şekilde korkutma kendini hiç biri dizimde biri göğsümde biride yanımda pusette oluyo tek baktığımda mama yapmaya giderken biraz ağlıyolar özellikle geceden çok korkuyodum ben ama uyanmayanıda uyandırmadan mamasını içiriyorum ki bide ona kalmiim diye çünkü hala 2 saate 1 uyanıyolar bi kız vardı 5 aylıkmış gece 2şer defa kalkıyolarmış ikiz onunda oda tek bakıyo ay bizde 5 e yaklaştık şöyle 4 saate 1kalksalar ne güzel olur hayal gibi:)))

bu arada meyve püresinde bugün 4. günümüzdü bugün kavanoz maması verdim elma armut karışık 1kavanozu 3ü yedi 3kaşık falan arttı biraz öncedemuhallebi yaptım ayy çok seviyo benimkiler ama doyacak kadar vermedim ardından 90cc mama içtiler:)))
bu arada biz hala çoğaltamadık şu cc yi ya 90 yada 120cc alıyolar hala 1 ay falan oldu artırmaları gerekmez miydi ayın 1ine aşımız var orda kilomuza bakarız kilo almışlarsa önemli diil ama az yiyolar sanki

selam kızlar
ancak girebildim nete
begümcüm ve sguncum bebişler gelmişler
Allahım analıbabalı sağlıklı büyütsün
sgunum biraz erken geldiler ama eminim çabucak toparlayıp evin yolunu tutacaklar
begümcüm maşallahı var kuzuların, 37 haftanda doğmuşlar yanlış görmediysem
ben bir haftadır hastanede takip ediliyorum
şimdi de izinli bikaç saaatliğine çıktım
alelacele size bakayım dedim
beklemedeyiz bakalım
şükürler olsun..
öptüm hepinizi

evet canım benimkiler duramadılar yerlerinde acele ettiler ama şimdi küvezde dursunlar bakalım kuzu kuzu :))
senin de doğum yaklaştı galiba çok güzel bi haftandasın tabi 1-2 hafta daha durdalar hiç de fena olmaz. çünkü sağlıklarıyla ilgili endişe yaşamak hergün hop oturup hop kalkmak çok zor bişey Allah kimseye yşatmasn

kızlar hepinizin bebeklerini Allah bağışlasın ben size bişey sormak istiyorum bebişleriniz doğal yolla mı yoksa aşılama ya da tüp bebek mi bana bu konu da yardımcı olursanız sevinirim

kızlar hepinizin bebeklerini Allah bağışlasın ben size bişey sormak istiyorum bebişleriniz doğal yolla mı yoksa aşılama ya da tüp bebek mi bana bu konu da yardımcı olursanız sevinirim

selam canım
aramızda doğal yolla hamile kalan da var, çatlatma iğnesiyler kalan da, aşılama ve tüp bebek yaptıran da. hepsi mevcut yani anlayacağın. sen hangi aşamadasın?

slm kızlar sonunda net geldi bende iki üç günlük bi badireden sonra aranızdayım..
ara ara kasık ağrılarım oluyodu ama ben hiç önemsemiyordum karnım büyüdü ondan dolayıdır diye ..
pazar günü sabah kahvaltı yaptıktan sonra birden kasığıma bi ağrı saplandı..annemlere soyledim dr. gidelim die..
giyindik kuşandık çıktk evden..dr. randevumu çarşambaya aldığım için henüz gidecek bi dr.bile yoktu bi iki özele dr. sorduk..ama ben arada gayet iyiyim sadece içimi rahatlatmakiçin dr. gidiyorum...
neyse özellerde dr. bulamayınca..lanet olası kartal eğitim araştırmaya gittim..ultrasano aldı asistan dr. bayağı baktı ama bana bişi soleyen yok annemi felanyanıma almadılar sonra bana çatala çık dediler bende çıkmam kusura bakmayın dedim..çünkü ben hala önemsemiyorum...sonra beni nst ye bağladılar...nst bitince dr. geldi dediki alttan muayene etmek zorundayım dedi nese ben mecbur masaya çıktım ama nasıl kötüyüm görmeniz lazım...sonra bana demesin mi bi parmak açıkman var ve doğum sancısı gibi ritmik düzenli sancın var ..şok oldum elim ayağım titremeye başladı dediler seni yatıracağız..ben hayatta yatmam buraya dedim ve imza karşılığı çıktım annemler kapıda hemen onlara söyledim.. ne yapalım diye düşününce doğum yapmayı düşündüğüm hastaneye geldik..tekrar nst ye bağladı dr alttan muayene etti dediki rahim ağzın yumuşamış..ama olabilir dedi nstde biraz sancı çıktı beni yatırdılar oraya nidilat başladı hemen ben bu arada randevu aldığım dr. soledim onu aradı tedaviyi o verdi ciğer geliştiriciler vurdular..serum tktılar sonra sabaha kadar takip nst nidilat devam..sabahki nst iyi geldi ben ole kendimi taburculuğa hazırladımki. tekrar nst ye girdim yine sancı çıktı dr. taburcu değilsin deyince..ağlamaya başladım ben eve gitmek istiyorum birşey olursa gelirim diye neyseki son iki nst iyi çıktı ama bnmde nst bağlı iken okumaktan dilim damağım kurudu.. yalvar yakar eve gönderdi beni..bebekler iyi gelişimleri felan suyumuz yeterli..çarşamba tekrar muayene ve nst var ciğer geliştiricileri vurundum iiçim biraz daha rahat bundan sonra yatışa devam daha alış veriş bile yapamamıştım dr evden çıkmayı yasakladı...badireli bi iki günden sonra şükür evdeyim allah bi daha yaşat masın..kendinize dikkat edin hamişler ara ara girip geçmiş havadisleri okuyacağım öpüyorum...

selam canım
aramızda doğal yolla hamile kalan da var, çatlatma iğnesiyler kalan da, aşılama ve tüp bebek yaptıran da. hepsi mevcut yani anlayacağın. sen hangi aşamadasın?

Canım bende 2,5 yıllık evliyim bebeğimiz olmuyo dr gittik sorun yok dediler ama henüz bebiş de yok bende acaba aşılama ya da tüp bebekle ikiz ya da üçüz sahibi olunabiliyormu merak ediyorum dediğim gibi henüz çocuğum yok ama hep ikizim ya da üçüz olmasını istiyorum bakımı zordur ama güzelll bir duygu olmalı :))) Rabbim cümlesine nasip ettiği gibi içinde bana da nasip etsin Amin :)

Herkese selam arkadaşlar. Ben boyle bir gorunup bir kayboluyorum. Napalım dedim ya benim 4,5 yaşında bir oğlum var. Valla çocuk olunca hiç bir şeye vakit kalmıyor. Üçüzler gelince napıcaz bakalım. Ben 32'ye girdim çok şükür. Allah devamını getirsin inşallah. Begümcüm seni doktordan hep takip ettim ama tebrik edemedim. Tebrik ediyorum.Rabbim bebişlerini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Maaşallah hemşireler senin çok kolay ayağa kalktığını söylediler, bravo.
Sogüncüm, senin de bebişlerin inşallah kısa zamanda yanında olur.Çok hareket ettiğin için filan sakın kendini suçlama olacağı varmış, bu senin için hayırlısıymış diye düşün. Olsun, 30'u geçmiş olman çok önemli.

Çok geçmiş olsun. Bence biz tüm arkadaşların yaşadıklarına bakarak kendi doktorumuzdan başkasına asla gitmemeli kendimize dokundurtmamalıyız. Çünkü başkalarına gidince çok olağan hamilelikler olamadığı için yanlış müdahale ve panikle karşı karşıya kalabiliriz.

asuarcım face gel sende
bir tane çocuk oyalıyor seni dimi
ah canım benim,sen gerçek oyalanma neymiş göreceksin :)
gözünü korkutmayım da

begümümm nerelerdesin yaw napıyon nasıl oldun
bebişler nasıl??

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee sayfayı unuttuk faceye takılcaz diye:))))

Merhaba arkadaşlar ben de 30 haftalık üçüz anne adayıyım.Bu ilk mesajım.Takvim falan nerden oluşturuluyo henüz bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Allah hepimize kolaylık versin bebişlerimizi sağlıklı
sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…