2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

insallah bebeklerin çok saglıklı olur evine gelir kucagına alırsın. bizde hep aynısını düsündük kıyamıyoruz ve digerlerini kaybetme riskide yüksek diyolar zaten.allahıma sıgınıyoruz.senin bebekler ne kadar kalcak küvezde sen simdi heyecanla bekliyosundur onları.beslenmeni nasıl yaptın ve 3.ayda yapılan ikili tarama testini üçzlerde nasıl yapıyolar ya aslında soracagım çok soru varda seni sıkmak istemem.çok tesekkür ediyorum allah razı olsun.

canım, diğerlerini kaybetme riski o kadar da büyük bi risk değil aslında, onlar sadece söylemek zorunda oldukları için söylüyolar doktorlar herşeyi garantiye almak zorundalar sonuçta. benim bebekler 1-2 hafta daha kalacakmış gebelik haftası dolana kadar kalacaklar işte. üçüzlerde tarama testi olmuyo sadece çok önemli bi durum olursa yapılıyomuş mesela ense kalınlığı anormal çıkarsa falan... bizim yapılmadı tarama testleri. beslenme derken gebelikte beslenmeyi soruyosun sanırım? ben zaten her zaman sağlıklı beslenme takıntısı olan biriyim, çok ddikkat ettim, her yediğimin hesabını yaptım şimdi bunu yesem çocuklara faydası var mı yokmu diye. yoksa hiç yemedim. kiloma da dikkat ettim. bol kalorili şeylerden hep uzak durdum. zaten gebelikte şeker çıktı ondan sonra tatlı da pek yiyemedim. ne sormak istersen sorabilirsin canım burdaki herkes sıkılmadan cevap verir. zaten bu konunun amacı bu, birbirimizin tecrübesinden faydalanmak.
redüksüyon işlemi için seni çok etkilemek istemiyorum büyük sorumluluk olur, eşinle senin kararın bu. güzel düşünüp ver kararını. Hekes için hayırlısı olur umarım verdiğiniz karar. Sağlıcakla kal...

selam kızlar
ancak yazabiliyorum
ben doğum yaptım
34+4 te aniden gelmeye karar verdiler
aynı gün 3 cm e yakın rahim ağzı ölçümü yapılmıştı :))
neyse, çok şükür bebeklerim iyiler, küveze girmediler çok şükür
evdeyiz ama hiç vaktim olmuyo..
yine gelmeye çalışırım
öptüm

aaaaa doğum yaptın demek??????? böyle kısa özetle olmaz canım bi ara fırsat bulunca doğum hikayeni yaz bekliyoruz merakla..
Allah analı babalı büyütsün canım sana bağışlasın, acılarını göstermesin... inşallah sağlıkları iyidir, ne zaman doğum yaptın kaç gün oldu? tek mi bakıyosun? anlat işte ayrıntıları ayy ne meraklıyım

merhaba ben yeni üyeyim.öncelikle doğum yapmış arkadaşları tebrik ederim.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.darısı da biz bekleyenlere:)ben de 22 haftalık üçüzlerime hamileyim.işten yeni ayrıldığım için forumları ancak takip etmeye başladım.burada herkes aile gibi olmuş çok hoşuma gitti.tecrübelerinizi benimle de paylaşırsanız sevinirim. şimdiye kadar ufak tefek sıkıntılar dışında güzel bir gebelik geçirdim.inşallah bundan sonrada öyle olur.10 kilo aldım:) acaba fazla mı aldım diye düşünüyorum
bunun dışında ağır kaldırmıyorum ama ev işlerini yavaş yavaş yapıyorum.sürekli yatmak psikolojimi bozuyo:)sizce yanlış mı yapıyorum?erken doğum olur yatman lazım diyorlar.ama ben siz tecrübe sahiplerine danışmak istiyorum. bu arada benimle aynı yada yakın haftalarda olan var mı merak ediyorum.şimdiden teşekkür ederim, iyi günler..

Kızlar en sonunda doğum hikâyemizi yazabilmek için biraz vakit bulabildim:

33 haftamız bittiğinden beri iyice ağırlaşmıştım, bebekler artık iyice aşağı indiler, kasıklarımda ağırlıklarını ve hareketlerini hissediyordum 20 dakikada bir tuvalete çıkar oldum. Hatta tuvaletten çıkamaz olmuştum. Belimden aşağısı ödem tuttu 45 numara ayaklar kocaman bacaklarım oldu, ödemler öyle ağrı vermeye başladı ki. Yatmalar kalkmalar çok zorlaştı. Pazar gecesi ağrılarım arttı ama normaldir çocuklar büyüdüler dedim endişe etmemeye çalıştım. Pazartesi günü karnım sertleşti. Çocukların hareketleri yavaşladı ama hiç hareketsiz olmadıklarından dedim büyüdüler yerleri kalmadı herhalde. Pazartesi akşam eşime dedim elini koydu yok hareket var dedi hadi endişeye vermedik. 06 Aralık Salı günü oldu. Karnım aynı iki yana, yamuk topaklı şekildeler ve kasıklarım çok ağrıyor. Hareketler de aynı yavaş. 3 e kadar bekledim. Eşimi aradım. Bu arada doğum için 12 Aralık planlamıştık hastaneye gidip anestezi vs işlemleri için kan vermemiz lazımdı. Hem kanı verelim hem bir baktıralım hareketler yavaş diye. 4 gibi hastanede olduk. Ultrasona alındık çok şükür bebekler iyi ama alttan muayenede 1 cm açık çıktı. Doktor hanım yatırıp ciğer geliştirici iğneyi yapalım 2 gün tutmaya çalışalım dedi. NST ye alındım, doğmasınlar beklesinler diye hüngür hüngür ağlıyorum, ebeler moral veriyorlar 33+4 olmuşsun üçüz için gayet iyi diye. Neyse yatış işlemleri yapıldı. Odaya geçtik NST çekilmeye devam etti. Saat bu arada 7 oldu ve bana bir sancı geldi ki belim ikiye ayrılıyor gibi, kasıklarımdaki ağrı şiddetlendi, bu zamana kadar hiç yaşamadığım kadar farklı. Doktoru çağırdılar hemen rahim ağzı iyice açılmış, bebeğin kafası inmiş aşağı hemen alacağız dedi. Oda başıma yıkıldı. Birkaç gün daha kalmaları için elimden ne gelse yapardım ama maalesef doğum vakti geldi. Hemen doğum fotoğrafçısını aradık 8 de sezeryana giriyoruz diye. Fotoğrafçı da yetişti. En yakınlara haber vermeye başladık. Herkes hastaneye koştu. Ben epidural yaptırsam mı diye düşünüyordum, ama öyle acil alındık ki, öyle korkarak titreyerek doğuma girdim ki hiç sorulmadı bile direk genel anestezi oldum. Zaten o durumda epidural yapalım deseler ben yalvarırdım genel olsun diye. Çenelerim birbirine vura vura, korkudan ağlaya ağlaya, aklıma ne gelirse okuya okuya aldım narkozu. Ve derin uykumdan uzaktan bir sesin nefes al nefes al diye bağırmasıyla uyandım, öyle canım yanıyordu ki nefes alamadım. .Bebeklerim nerde kuvezde mi makineye bağlanan var mı diye sorabildim.

Hepsinin iyi olduğunu söylediler ve bebeklerim 33+4 de:
1. Numara Ömer Eymen – 2320 gr - 06 Aralık 20:18
2. Numara Elif Tanem - 2280 gr - 06 Aralık 20:19
3. Numara Emir Mert - 1750 - 06 Aralık 20:20 gr doğdular.

1 numara Ömerim doğum kanalında biraz zorlandığından 2-3 gün cihaz yardımıyla nefes alabildi  Diğerleri direk küvezde kaldılar makinesiz nefes alabildiler çok şükür. Doğumun ertesi günü öğlen 12 de yoğun bakıma girmeme izin verdiler. Makinenin içine elimi sokup 1 kere dokunabildim sadece. O gün bugündür bir daha dokunamadım.9. günümüz oldu bugün. Sütümü sağıp götürüyorum. Her gün 12:00 -13:00 arası ve 18:00 – 19:00 arası yoğun bakımda kuvezlerin olduğu odanın storları açılıyor, dünyanın en güzel mücevherlerini izler gibi izliyoruz dönüyoruz. Onlar için tek yapabildiğim şey süt sağmak. Hayatım sterilazator ve süt sağma makinemden ibaret  Bu arada toplamda sadece 20 kg almıştım 11 kg doğumda gitmiş. Ödemlerim duruyor bacaklarım şiş onlarda gitse gidecek biraz daha inşallah.

Bebeklerimden biri biberonla beslenmeye geçmiş. Diğer ikisine sütü direk midelerine hortumla veriyorlar. Ne zaman çıkarlar henüz bilmiyoruz. Allah hastanede evladı olan tüm anne-babalara kolaylık versin. Ciğerimiz 3 e bölünmüş durumda izleyip geliyoruz.

Öncelikle gözünaydın:)))Allah bağışlasın bebişlerini...Rabbim sağlıklarını,sıhhatlerini eksik etmesin.Ben 30+6 dayım...Karnım iyice büyüdü oturmakta dahi zorlanıyorum.İnaşallah ben de tamamlayabilirim 34 haftayı
Küveze girmemeleride süper olmuş,Maşallah darısı başıma...Rabbim bütün hamişlere kolaylık versin

Son düzenleme:
:::
Hoşgeldin:) ben de 31 haftalık üçüzlerime hamileyim.Rahat bi hamilelik geçirmediğimden yeni üye olabildim.Bu haftalara kadar rahat hamilelik geçirmen de şans Maşallah diyelim.İnşallah devamıda böle olur benim şiddetli bulantı ve kusmalarım olmuştu 16. haftamda kesildi bulantılar çok güçsüz kalmıştım.Sonrasında kasık ağrıları fazla yürüyememe vs.Şimdide karnım çok büyüdüğünden,bırak yatıp kakmayı oturmakta dahi zorlanıyorum.Dua ediyorum zaman çabuk geçsin en azından 34 haftayı tamamlayalım diye.Ev işlerini yavaş yavaş yapmanda sakınca yok canım.Ama kendini fazla yorma molalar ver.Fazla ayakta falan kalınca uzan istirahat et.Ben zor geçirdiğimden vücudum izin vermedi zaten ev işleri yapmama buna rağmen hala yemek yapıyorum(olabildiğince oturduğum yerden)Çamaşır falan asabiliyorum yavaş yavaş.Ama temizlik falan yapamıyorum.16.haftama kadar bunlarıda yapamıyodum bütün gün koltuklarda kıvranıp ağlıyodum.O bulantılı günlerimi hatırlamak bile istemiyorum bi deri bi kemik kalmıştım.Şimdi toplamda 10 kg aldım.Allah hepimize uzun sağlıklı haftalar,hayırlı doğumlar nasip eder inşallah.Benim tatlılarımın üçüde kız:)))Seninkilerin cinsiyetleri ne?

Son düzenleme:

Gözünaydın.Allah bağışlasın bebişlerini biran önce toparlanıp sağlıklı sıhhatli eve dönmeleri dileğiyle

çok şükür bende dogurdum:)))))13.12.11.de dünyaya geldiler 35+0 da hepimiz iyiyiz bende en kısa zamanda dogum hikayemi yazarım çok keyifli olmasada:))))

anaaaaammm kimse kalmamış be herkes patır patır doğurdu valla yeni gelen kızlar hoşgeldiniz ama geç kaldınız biraz bi esra kaldı doğurmayan peşpeşe doğurdu bizim kızlar neyse yinede ısrarla uğramadan edemiyorum ben buraya soracak şeyleriniz varsa seve seve cevaplarım

doğum yapan arkadaşlar gözünüz aydın Allah kolaylıkla büyütmeyi nasip etsin.doğum hikayelerinizi merak ediyorum.aylinsema ben daha şimdiden 10 kilo aldım doktorum en fazla 15 kiloya kadar izin veriyorum dedi nasıl olacak bilmiyorum.benim yavrularımında biri kesin kız biri kesin erkek üçüncüsü bazen kız bazen erkek gibi görünüyor o süpriz yapacak artık:)yavaş yavaş sıkıntılarım başlıyo galiba.3 gündür uyuyamıyorum çünkü 3 gündür çok hareketliler ne yanıma yatsam batıyor gibi.öyle olunca da onların rahat olmadığını düşüüyorum ve o yanıma yatamıyorum.dün gece yarı oturur vaziyette uyudum.belki buda geçici bir durumdur!?demek üç cimcimen olacak Allah hayırlı etsin üç kız annesi olmak ayrıcalık.bizde üç kız kardeşiz ve annem bununla hep övünmüştür:)hayırlısıyla hepimiz günümüzü tamamlarız inşallah.bu arada hamilelik korsesinin erken doğum riskini azalttığını okudum ama doktorum çocukları sıkıştırma dedi.siz kullandınız mı merak ediyorum.iyi günler..

Bizimde ikisi aynı anda göstermişti cinsiyetini biri bir hafta sonra o bir haftalık süreçte bari buda erkek olsa diye düşünmüştük eşimle ama önemli olan sağlıklı olmaları.Şimdi üçününde kız olması daha iyi diyorum büyütme aşamasında sanki daha uyumlu olacaklarmış gibi geliyo bana.Korse konusunu ben de doktoruma sormuştum canım benimki de tavsiye etmedi kullanmadım sen doktorunu dinle.İnşallah hepimiz günümüzü tamamlayıp sağlıklı doğumlar yaparız.Rabbim senin evlatlarını da hayırlı etsin.Çok sağol dileklerin için

çok şükür bende dogurdum:)))))13.12.11.de dünyaya geldiler 35+0 da hepimiz iyiyiz bende en kısa zamanda dogum hikayemi yazarım çok keyifli olmasada:))))

Gözünaydın canım ben de seni merak ediyodum doğum oldu mu diye.Bugün seni diğer arkadaşlardan soracaktım.İyi olmanıza çok sevindim.Allahım sağlıklı mutlu uzun ömürler versin.İnşallah ben de 36 haftayı görürüm.Bu arada profilinde Antalyada yaşadığını gördüm ben de antalyadayım.Özelden face adresini bana yazarsan ordanda haberleşebiliriz.Gerçi bundan sonra nete vaktin olur mu bilemiyorum..Ben doğumdan sonra zor vakit bulurum.Yardım eden birileri olmayacak bizde muhtemelen.Hangi hastanede doğum yaptığını merak ettim şimdi.Allah yardımcımız olsun.

Hoşbulduk :))) Allah bağışlasın kuzularını.Hamilelikte 30.haftadan sonra yürüyebiliyo muydunuz merak ettim.Doktorum hamileliğimin başında verdiği yasaklara ek bi kısıtlama getirmedi.Kocaman karnımın izin verdiklerini yapıyorum ben.

Aylin zeynep mavi mercan öncelikle hepinize geçmiş olsun diyorum...Rabbim evlatlarınıza analı babalı büyümeyi ve büyütmeyi nasip etsin inşallah...Aylin ve zeynep desenize maraton başladı sizde de kolaylıklar diliyorum ilk günler birazcık daha zor oluyor ama sonrasında insan alışmaya başlıyor bakın biz 1 aylık olduk nasıl geçti hiç anlamadık...mavi mercan sende moralini yüksek tut canım Allahın izniyle kuzucukların sağsalim evinize gelecek asıl koşuşturmaca o zaman başlayacak...
Bizim birlikte doğumu beklediğimiz arkadaşlardan doğurmayan kalmadı sanırım...yeni arkadaslar gelmişler hoşgelmişler inşallah uzun uzun haftalar görürler...aklınıza takılan sormak istediğiniz bişey olursa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım...
Bu arada ben doğum hikayemi yazamadım hala ilk fırsatta paylaşayım yoksa unutacağım dermişim...herkes kendine dikkat etsin görüşmek üzere

Herkese selamlar. Doğuranlar hepinize maşallah gayet iyi götürdünüz. yalnız ben yine unutuldum. Ben 34. Haftama girdim. Bu haftaya kadar bilinen şikayetlerim vardı ama bu hafta feci bir boğaz enfeksiyonu. Maalesef antibiyotik başladık. Acayip oksuruyorum. Neysemi antibiyotikten sonra daha iyiyim. Öldürmemeli için çok uğraşıyorum. Açılma olur diye. Ama bundan sonra hayırlısı. Hazirlikliyim. Rabbim benilerimize ve bize sağlıklı uzun ömürler nasip etsin.

bana da yasak vermemişti doktor ama 30. haftada doğum yaptım maalesef zaten istesende hareketlerin kısıtlandığı için biişey yapamyısun merak etme:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…