sağol canım benim, daha dikkatliyim..Meraba arkadaşlar nasılsınız umarım herkesin keyfi yerindedir...aylin geçmiş olsun dinlen yorma sakın kendini...bende iyi sayılırım ufak tefek ağrı ve mide şikayetleri dışında tabi...bir kaç gündür hastane işlerim vardı yeniden heyet raporu çıkarttık...bugünde doktor kontrolümüz vardı...şükürler olsun herşey yolunda gelişimleri falan herşey iyiymiş...ense ölçümleri falanda yapıldı ondada bir problem yokmuş...kesin olmamakla birlikte iki kızımız bir oğlumuz olacakmış...ilerleyen zamanlarda daha net bişeyler söylerim dedi doktorumuz... birde tayinimiz çıktı taşınma telaşı bizi bekliyor...şimdilik benden bu kadar herkes kendine çok iyi baksın...
foliki ben sormasam benim dr da atlamıştı galiba, 6 haftalık olmuşlardı başladığımda... ama eleviti ve kan hapını(demir hapı dediğim) dr son kontrolde verdi.. eleviti veriyolar zaten çoğu dr, sonuna kadar kullancakmışım. kan hapını biraz erken verdi çünkü hafif kansızlık çıktı canım bende.. sende yoksa ondan vermemiştir, normalde daha sonra veriliyo. balık yağı hapını da ben sordum, balık pek yiyemiyorum hap alsam olur mu dedim, olur tabi dedi.. iğne de lekelenmem olmuştuya onun için verdi, tedbir amaçlı.. progesteron yani.Evet hareketlerini görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum, kalp atışlarına bile ağlamıştım şimdi salya sümük gider heraldeBana ilk ikiz dediğinde de ağlamıştım ben ben ikiz istemiyorum kiiiii diye, şimdi de her gidişimde ağlıyorum doktor dicek bu kız ne istiyo anlamadım
Ya bana doktor hiç bişey vermedi ben ona sormadan folic plus ile multibionta ya başladım, sonra gittiğimde sordum devam ediyim mi diye, et dedi. Ben balık yemiyorum etle de aram iyi değil dedim zorlama yiyebildiğin kadar dedi. Demir hapı, balık yağı falan bunlardan bahsetmedi. Bi de bugün bi hamile arkadaşımdan kan hapını duydum iyice kafam karıştı her doktor farklı ilaçlar veriyo galiba. Peki senin bu iğne dediğin ne iğnesi?
Kızlar ben eşimin akrabalarından birini duydum kadın tüp bebekle üçüzlere hamile kalmış ve 9 ayda doğurmuşşok oldum imkansızı başarmış kadın darısı başımıza artık bakalım biz ne kadar tutabilcez içimizde
İsim bulmak sıkıntı olacak ama önce bi cinsiyetleri belli olsun gerisi gelir. Yeter ki çevreden karışan olmasın, şimdi 3 tane diye herkes önerilerde bulunmaya başladı
canım cinsiyet tek bebeklerden farklı haftada öğrenilmiyo, aynı... bazen 12. haftada bile doktorlar tahmin yapabiliyo.. ense ölçümü benim 13. haftanın içinde yapılacakmış, sonraki kontrolümde yani.. sana da yapılır 13. hafta. üçüzlere ikili ve üçlü tarama yapılamıyo.. bazı doktorlar amniyosentez yapabiliyolarmış ama biçoğu yapmıyo sanırım, zaten zorla yapamazlar, sana bağlı. bildiklerim bunlar..kızlar ben böyle şeyleri çok araştırıyorum ama 3çüzlerle çok bi bilgi yok.cinsiyetleri kaçıncı haftadabelli olucak ense ölçümleri nezaman yapılacak10haftalık şuan 13haftada kontrolüm var benden daha bişey yapılmadı yani bu testler kaçıncı haftalarda yapılıyo ve üçüzlere yapılmayn ve extradan yapılan testler varmı bir testin bile çok önemi varmı 1.5yıl tedaviye gittim ve hiç kan testi yapılmadı dr mu degiştirdim ilk istediği kan testi yaptırdım hormon çıktı. 2ay ilaç kullandım 3ay hamileydim...o yüzden testlerin önemi çok büyükmüş :)))))cümleyi baglayamadım:))))
selam kızlar
çogul gebelikte test takibi yapılmıyor hatta ben şeker yüklemesi bile olmadım olan varmı bilmiyorum .çoğul gebelik takibi en çok ayrıntılı ultrosonlarla oluyor çogullar için biraz pahalı oluyor ama verdiğiniz paraya kesinlikle değiyor . eğer bu ultroson sonuçlarında doktorunuz terslik görürse sizden amniyosentez istiyor oda aylinin dediği gibi isteğe bağlı çok sorun olmadıkça kontrol olsun diye yapılabilecek bişey değil bence .
aylincim senin seçimin tabi ama bence ilk eteptan park yatak bulmaya çalış tatlım işini daha kolaylaştıracak çünkü yakınmısınız bilmiyorum ama ailelere gittiğindede çok yardımcı ben şehir dışına bile onlarla çıkmıştım nerde yatırıcaz derdi olmaz en azından seçim genedee seini tabi
tatlımdönmeye başlayana kadar 3ü aynı yatakta yatabilir çoğumuz öyle yaptık hamak kısmını bile kaldırsan altta koca yatak çıkıyor yatır durdunlar orda ama ilerleyen zamanlarda 3 tane lazım olucak . ben 1,5 yaşına kadar kullandım bizden hala kullanan kızlar var benimkiler en küçüklerindendi başkasından almıştım sen büyük boyunu alırsan eger çok rahat 3 yaşa kullanır sana bağlı belki daha fazla bende ayrıca meraklı bi koca olduğu için çocukların odalarını da hemen yaptık :))))
park yatak içinde 2. el alabilirsin burdan isteyebilirsin . eğer ist. 2 el eşyalarda gidip evden teslim alırsın üstelik ürünüde görmüş olursun öyle sitelere bak 50 milyona bile verenler oluyor . değerlendir derim bence
Aylincim biz de 3 tane park yatak aldık.ben aslında bu kadar erken bişey almak istemiyordum ama annemi tutamadık.
ilk aylar beraber yatırın diyor uzmanlar.birbirlerine dokunmak onları rahatlatırmış.sonra ayırın diyor.zaten üçüz konusunda uzman bulmak neredeyse imkansız arada bir tavsiye bulunca değerlendiriyorum.iki yaşına gelince de yaparız odalarını inşallah.
piyasada ne doğru dürüst kitap var ne bir kaynak.kendimiz uzman olucaz diye bu kadar atlanmazki birşey ya
kıslar ben ocak anneleri topiine de takılıyom, orda göbüş topii de açtık
bi de aldığımız ciciler için bi topik açtık..
biz de mi yapsak böle bişeler.. benim göbüş onlara göre baya hamile göbüşü tabii
bi de bi de bebişlerin mobilyayı napcaksınız? annemle konuştuk, bi de diğer topikte konuştuk, ben sanırım şu büyüyebilen bebek karyolalarından 3 tane alıcam, dolaplarını biraz büyük ayarlarız, ilk aylar bi beşiği odama alıp yan yana yatırırım, biras büyüdüklerinde de odalarına taşırım diyorum inşallah... sizler düşündünüz mü hiç?
Aylincim biz de 3 tane park yatak aldık.ben aslında bu kadar erken bişey almak istemiyordum ama annemi tutamadık.
ilk aylar beraber yatırın diyor uzmanlar.birbirlerine dokunmak onları rahatlatırmış.sonra ayırın diyor.zaten üçüz konusunda uzman bulmak neredeyse imkansız arada bir tavsiye bulunca değerlendiriyorum.iki yaşına gelince de yaparız odalarını inşallah.
piyasada ne doğru dürüst kitap var ne bir kaynak.kendimiz uzman olucaz diye bu kadar atlanmazki birşey ya
aa bak bunu öğrenmem iyi oldu, demek beraber yatmaları tavsiye ediliyo :13:
ya aslında ikiz-üçüz bakımıyla ilgili iyi bi kitap bulsak süper olurdu ama azınlıktayızya ticari düşünüyolar...
kızlar benim tayin çıktı demiştim ya bugün dr gittik rapor almak için merkez olsunda tedavi sıkıntı olmasın diye fakat dr morelimi bozdu 1ni hemen alalım dedi .yaşamazlar hepsini kaybederisn dedi sinir oldum. ya insanın morelini bozmak saniyelerini alıyo neyse bende kesinlikle dedim ben üçünüde istiyorum dedim şuan saglıkları bukadar iyi iken nasıl kıyarım yok dedim inatlaştım zaten kendi dr degildi. çok takmıyorum ama insanın aklına gelince sinirlerine sahip olamıyor.şimdi içimi korku sardı ya hepsini kaybedersem neden diyorum sebebi yok çatladım sinirden( 49::26:
kızlar sizleri okudukca okadar mutlu oluyorumki anlatamam.... hep takip edeceğim 2negatif tüp bebekden sonra inşallah 3. hayırlısı ile üçüz gelir bana
canımm çok sağol, bi göz atarım :13:İkizler ve Üçüzler Psikolojisi
Audrey Boobar
Morpa Yayınları
» Psikoloji
» Araştırma
» Türk Edebiyatı
» İnceleme
Satış Dışı
Mayıs 2006, ISBN: 975284552-5
Temin süresi: 1-3 iş günü
İkizler ve Üçüzlerin ve Psikolojisi, ikizler ve üçüzlerin özel ihtiyaçları üzerine verdiği açık ve öz bilgileri profesyonel açıdan incelemektedir. Katılımcılar ikizler ve üçüzlerin arasındaki doğum öncesi, sonrası ve gelişimdönemindeki ilişkileri inceler. İkizler ve üçüzlerin eğitim, dil, büyüme ve gelişimi;ergenlik, ayrılma, özel ihtiyaçlar ve bir ikizin ölümügibi konu başlıklarıyla araştırılmıştır Aileler için öneriler ve uygun danışmanlık, bilgi ve desteğin özellikle altı çizilmiştir. İkizler ve Üçüzler Pskikolojisi, ikizler ve üçüzlerin gelişimlerinin her aşamalarında bakımıyla ilgilenen tüm profesyoneller tarafından okunması gereken çok önemli bir kitaptır. Audrey C. Sandbank, özel deneyimlerle birlikte UKCP'ye kayıtlı bir aile terapistidir. Son on yıldır İkizler ve Çoğul Doğumlar Vakfı'nın Onursal Danışman Aile Terapist'i görevini sürdürmektir.
bide bakınırken gördüm mışıl mışıl uyuyan ikizler ve mutlu aileler diye bi kitap daha var
boşver be tatlım takma.. çok acımasızlar dr.lar.. bahsettiği öldürelim dediği sağlıklı bebekler ve bizim bebeklerimiz, Allaha sığınıp dua edicez.. ya birini öldürüp diğerlerini de kaybedersek, ya bi sorun çıkarsa ya hayırsız evlat verirse Allah...kızlar benim tayin çıktı demiştim ya bugün dr gittik rapor almak için merkez olsunda tedavi sıkıntı olmasın diye fakat dr morelimi bozdu 1ni hemen alalım dedi .yaşamazlar hepsini kaybederisn dedi sinir oldum. ya insanın morelini bozmak saniyelerini alıyo neyse bende kesinlikle dedim ben üçünüde istiyorum dedim şuan saglıkları bukadar iyi iken nasıl kıyarım yok dedim inatlaştım zaten kendi dr degildi. çok takmıyorum ama insanın aklına gelince sinirlerine sahip olamıyor.şimdi içimi korku sardı ya hepsini kaybedersem neden diyorum sebebi yok çatladım sinirden( 49::26:
Canım o topiklerin linklerini de paylasana ciciler için olan topik ilgimi çekti..
Biz genişçe vir gardrop tarzı bişey ya yaptırıcaz ya da beğendiğimiz bişey olursa alıcaz. Beşikleri de kesinlikle mobilya düşünmüyorum. 3 tane park beşik alıcaz ama annem hemen almayın ne olur nolmaz dedi, o yüzden ilk etapta muhtemelen 1 tane alırız birkaç ay sonra da diğer 2sini...
Beraber yatırma konusunu iyiki paylaştın canım yaa yoksa ben doğar doğmaz 3 tane beşik alıp onları ayırmayı düşünüyodum. Ama aslında ilk aylar dönemeyeceklerine göre birbirlerine zarar da veremezler çok mantıklı birlikte yatırmak. E tabi anne karnındaki serüveni beraber yaşıyolar yavrular, ayırmak zalimlik olur
evet ilerleyen aylarda böyle kitaplardan edinmek lazım..
canımm Allahım hayırlısıyla sana da nasip etsin inşallah..kızlar sizleri okudukca okadar mutlu oluyorumki anlatamam.... hep takip edeceğim 2negatif tüp bebekden sonra inşallah 3. hayırlısı ile üçüz gelir bana
Canım benim madem çok istiyosun Allah en kısa zamanda sana da nasip eder inşallah dualarımız seninle...
cnm hayırlı olsun bizimde öle oldu bende polis eşiyim dogu görevi bitti çok şükür antalya istiyorduk ama ısparta çıktı. bunada şükür. çocuklarımın şansı diyoruz. valla iki koli yaptım oturdum pc başına yavaş yavaş:)))cinsiyetleri inşş dogrudur tam benim istediğim gb:))gerçi kocacım 2erkek bi kız diyo amma hayırlısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?