2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

aylin canım benim hamilelik boyunca yaptığım dinlenmek ve stresten uzak durmak oldu, bir de çok fazla kişiye üçüz olduklarını söylemedik,, çünkü en yakınlarının bile yanlış bir kelimesi insanı çok etkiliyor,,benim annem çok güçlüdür, bu konuda bana kimsenin bir şey söylemesine izin vermedi,, zaten 9 ay annem ilgilendi, doğumdan sonrada 24 saat benimle, evi yakın ama gidemiyor, çocuklara çok düşkün

hamilelikte ilk başlarda 2 lt sonra 3-4 lt yakın su içtim, günde2 bardak süt içtim, ama normal içemedim, muzlu yada çilekli içiyordum, bir kaç ceviz yemeye çalıştım, normalde meyve yemesem hiç aklıma gelmez, ama hamilelikte epey yemeğe zorladım kendimi,, tatlıya çok düşkünümdür, ama hamilelikte senin haftalarda bir diş ağrısı başladı, özellikle tatlı yediğimde çok arttıyordu, mecbur meyvelerden tatlı ihtiyacımı karşıladım.. normalde fast food seven biriyimdir, ama hamilelikte çok nadir yedim, cola, kahve de çok nadirdi,,

aklıma gelenler bunlar,, birazda yapı meselesi dediğin gibi ama buradaki arkadaşların hiçbiri çok kilo almadı,, şu an benim bi 5 kilo vermem lazım ama hiç kendimi rejime sokamıyorum

sende hamileliğinin tadını çıkar,, eşine nazını yap,, zararlı olanlar dışında istediğini ye,, en güzel zamanlar bunlar... Tevekkül edip Allaha sığın, O kulları için en güzelini verir.. kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez...

Not: bir de hamilelik ile hatime başladım, doğumdan önce bitirdim,, bir de günde üç defa bebişlerime Esma'ül Hüsna okudum.. son bir şey her ultrason kontrolünde sürekli "Bismillah tevekkeltü AlAllah la havle vela kuvvette illa billah" çektim..

Çok güzel bilgiler vermişsin çok teşekkürler... Beslenme konusu çok çok önemli ama tabi ilk haftalarda eb sevilen şeylerden bile tiksinme olunca pek mümkün olmuyo. Mesela ben hamile olduğumu öğrendiğim ilk 2 hafta çok güzel besleniyodum günde 2 yumurta sarısı, 2 bardak süt, 3 litre su, ceviz,fındık, bol bol sebze-meyve, et, tatlı yok.... Ama sonra bir tiksinme duygusu geldi, şimdi yumurtadan sütten, özellikle ceviz ve fındıktan hatta sudan bile acayip tiksindim. Bu sıcak havalarda bile belki de 1 litre ya içiyorum ya içmiyorum. Süt desen günde 1 bardak içebilmek için bin takla atıyorum. İştah sıfıra indi. Meyveden başka bişey canım istemiyo desek yeridir. Gerçi 8.haftaya girince durum biraz düzelmeye başladı gibi ama hala iştahsızım. Nolucak sonumuz bilmiyorum. Bebekler olmasa bu durumda günlerce aç susuz durabilirmişm gibi geliyo. Onları yeterince besleyemediğim için stres yapıp kendimi zorluyorum o da ters tepiyo. Napıcam bilmiyorum. Bu durum geçiyo mu kızlar bi akıl verin....

canımm çok sağol, ne güzel bilgiler vermişsin, eline, yüreğine sağlık :)
dün sabah çok erken tuvalette bikaç damla açık pembemsi bi akıntım oldu, doktoru aradık ultrasonla baktı, çok şükür bebişlerimiz iyilerdi maşallah.. rahimde hafif bi kanama gördü ama endişelenecek bi durum yok dedi ve proluton depot 500 mg iğne haftada bir yaptırcakmışım 16.haftaya kadar.. bi de istirahat et dedi.. senin de iki kere kanaman olmuştu di mi yanlış hatırlamıyosam, ne yapmıştınız? tekrar lekelenmem de olmadı, kararsız kaldım iğne konusunda..
10-12. haftalar civarı genelde geçermiş bulantılar.. ben de iştahsızım ama yemeye başlayınca yiyebiliyorum.. tabi yemeye başlamak mesele, suyu bile zorla içiyorum. ben balık yağı kapsüllerden kullanıyorum, doktora da danıştım.. kendini suçlayıp stres yapma, daha çok küçükler, ihtiyaçlarını senden alıyolardır..

Son düzenleme:
bugün çiftli haftalara girdim :)))10nncu haftaya girdim şükür.dr gitttim konrole çok tatlılar :))kalp atışlarını dinledik gelişimlerine baktık dr herşey iyi gayet dedi..
inş son haftalara kadar böyle gideriz benim reflü var herşey miğdemi yakıyo onun dışında sıkıntı yok çok şükür.çocuklarımn resimlerinide çektirdim darısı isteyen herkese allahım yaşatsın ben hala 3can taşıdıgıma inanamıyorum ...ayy çok MUTLUYUZ BEN VE KUZULARIM:))))

:)))) inşallah tatlım daha nice haftalar görürsün . siz böyle heyacanlı olup anlatınca ben tekrar hamileliğime dönüyorum valla ne güzel . inşallah herşey sizin için güzel olur .

İnsan o kalp atışlarını duyunca ve görünce duygular tamamen değişiyo di mi? Ben kalp atışı için gidene kadar 3 tane olmasını kabullenemiyodum isyanlardaydım herkes beni teselli etmekle meşguldü, ama gördükten sonra herşey o kadar değişti ki, artık hepsini çok seviyorum bir tanesine bile bişey olsa çok üzülürüm Allahım inşsallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder hepimize....:97:

Kanamalar için geçmiş olsun canım ama dert etme sonuçta 3 bebek taşıyoruz bi de sanırım senin de ilk gebeliğin rahim zorlanıyo haliyle. Benim de şimdilik çok şükür kanama yok ama biraz ayakta kalsam o akşam hemen feci ağrılar çekiyorum ayaklarıma sıcak su torbası falan koyuyorum...

Benim iştahsızlığım ve tiksinmelerim bu hafta itibariyle azalmaya başladı sanırım bitiyo yavaş yavaş. Doktoruma beslenme konusunu sordum senin kaynakların yeter onlara beslenme konusunu abartma dedi içim rahatladı. Ben de hem folicplus hem de multibionta adında vitamin ve mineral kompleksi kulanıyorum. Yarasın bebişlerimize...:81:

maşallah maşallah maşallah :) amin canım..
resimlerini tek tek mi aldın üçü bir arada mı? üçü bir arada, şampuan gibi oldu, 3 in 1 :))))) ben 8+4 te üçünü birlikte bi resimde istedim, öyle yakalayınca, bebişlerimin ikisi çok fazla görünmemiş.. bi dahakine de tek tek mi alsam diyorum doktor beni camdan atmazsa
:)))) inşallah tatlım daha nice haftalar görürsün . siz böyle heyacanlı olup anlatınca ben tekrar hamileliğime dönüyorum valla ne güzel . inşallah herşey sizin için güzel olur .
çok sağol canım benimm, amin.. sizler için de herşey güzel olsun inşallah
sen hareketlerini bi gör o zaman görcem ben seniiii :)) beni en çok o etkiledi..
tatlım aman olmasın Allah korusun.. benim de yoktu hiçbişe, yerleşme kanaması bile olmamıştı, o yüzden çok güvendim galiba kendime, haftasonu cts temizlik yaptım (tabi süpürme işini kocacıma bırakarak, ama ev çok kirlenmişti, kalan da beni çok yormaya yetti..), pazar da yağmurlu havada pikniğe gittik, hiç oturmadım, yoruldum, üşüdüm... yani ben kaşındım.. aman dikkat edin kızlar, sakın kendinizi yormayın.. unutuyorum bazen 3 can taşıdığımı...

ben folic plus, elevit, demir hapı bi de balık yağı kapsülü içiyodum.. şimdi bi de bu haftalık iğnem var işte..

ayy kızlar süperr maşallahh sübhanallahh hepinize 41 kere.....

rabbim bu mucizeleri size verdiğine göre sabrınıda verecektir bol bol okuyun kızlarrr allah korusunn

rabbim bu mucizeleri size verdiğine göre sabrınıda verecektir bol bol okuyun kızlarrr allah korusunn

canımm çok sağol, inşallah.. senin de bebişine maşallah, sağlıkla kucaklayın inşallah kolay bi doğumla.. :)

Valla dr kendisi tek tek verdi bu arada tayinim çıktı kızlar:))mardindeydim ıspartaya gidiyorum bide ev topla şimdi işin yoksa oy:)))ya ben 3çüz oldugunu ögrendiğim günden beri herkese morel veriyorum nasıl bakcan nasıl büyütcen falan diye cvp hazır hiç de sorun yapmıyorum açıkcası böyle konuşanlarıonun dışında herşey güzel gidiyo ben hiç hamile oldugunu anlamıyanlaranım ..çogu zaman unutuyorum bile çokk şükürr rabbime inşş sizinde geçer rahat dönemlerinizbaşlar öyle bide cinsiyetleri ögrenirsem daha ne isterim ki:)))

maşallah canım, tayinin de hayırlı olsun, sakın çok yorma kendini
o nasıl bakıcan diyenlere ben de sinir oluyorum, tarçınım gibi üçüz olduğunu söylemeseymişiz aslında.. veren Allah gücünü de verir inşallah diyorum ben.
benim de şükür bulantım olmadı ama bazen hazımsızlık oluyo, ne yesem kalıyo öylece midemde sanki.. ağzımın tadı bozuk bi dee

bende de var o agız boozuklugu malesef özelliklede kendi yaptıgım yemeklerin tadını hiç almıyorum. öylede insan duyunca o sevinçle susamıyosun ki:))allahtan hazır cvp kimseye lafımı bırakmam benim morelim bozulacagına onun ki bozulsun :)))ama böyle 30 hafta geçmesini beklicez hadi geçsinde sevelim artık bebeşlerimizi:))

aynen ya, herşeyin tadı değişik geliyo.. ne zaman geçerki bu..
biz de saklayamadık valla, kocam fazla kimseye sölemeyelim hemen dedi bana, kendi herkese sölemiş :)))
30 hafta mı? gülüm 35 haftalık doğursak süper, 30 haftadan az kaldıııı sağlıkla doğsunlar inşallah, kolay doğumlarla..
ben bugün isim bakmaya bile başladım, ancak buluruz diye şimdiden göz atıyorum :))

Meraba arkadaşlar nasılsınız umarım herkesin keyfi yerindedir...aylin geçmiş olsun dinlen yorma sakın kendini...bende iyi sayılırım ufak tefek ağrı ve mide şikayetleri dışında tabi...bir kaç gündür hastane işlerim vardı yeniden heyet raporu çıkarttık...bugünde doktor kontrolümüz vardı...şükürler olsun herşey yolunda gelişimleri falan herşey iyiymiş...ense ölçümleri falanda yapıldı ondada bir problem yokmuş...kesin olmamakla birlikte iki kızımız bir oğlumuz olacakmış...ilerleyen zamanlarda daha net bişeyler söylerim dedi doktorumuz... birde tayinimiz çıktı taşınma telaşı bizi bekliyor...şimdilik benden bu kadar herkes kendine çok iyi baksın...

Evet hareketlerini görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum, kalp atışlarına bile ağlamıştım şimdi salya sümük gider heralde Bana ilk ikiz dediğinde de ağlamıştım ben ben ikiz istemiyorum kiiiii diye, şimdi de her gidişimde ağlıyorum doktor dicek bu kız ne istiyo anlamadım

ben folic plus, elevit, demir hapı bi de balık yağı kapsülü içiyodum.. şimdi bi de bu haftalık iğnem var işte..

Ya bana doktor hiç bişey vermedi ben ona sormadan folic plus ile multibionta ya başladım, sonra gittiğimde sordum devam ediyim mi diye, et dedi. Ben balık yemiyorum etle de aram iyi değil dedim zorlama yiyebildiğin kadar dedi. Demir hapı, balık yağı falan bunlardan bahsetmedi. Bi de bugün bi hamile arkadaşımdan kan hapını duydum iyice kafam karıştı her doktor farklı ilaçlar veriyo galiba. Peki senin bu iğne dediğin ne iğnesi?

Amin canım sağolasın. Sen de ikiz mi bekliyosun, ya da doğdu mu bebeklerin, çizelgeden pek anlayamadım?

Tayinin hayırlı olsun canım ve Allah sana kolaylıklar versin zaten taşınmak zordur bi de hamileyken daha da zor sakın yorma kendini yardımcı falan tut bebişler herşeyden önemli... Dışardan gelen yorumlara aldırma o yorumlar hiç bitmiyo zaten kulak tıka sadece... Evet cinsiyet meselesi gerçekten en merak edilen konu şimdi bizim ailede de, farklı tahminler var bakalım ne çıkacak, benim gönlümden iki erkek bir kız geçiyo ama hayırlısı olsun

Kızlar ben eşimin akrabalarından birini duydum kadın tüp bebekle üçüzlere hamile kalmış ve 9 ayda doğurmuş şok oldum imkansızı başarmış kadın darısı başımıza artık bakalım biz ne kadar tutabilcez içimizde
İsim bulmak sıkıntı olacak ama önce bi cinsiyetleri belli olsun gerisi gelir. Yeter ki çevreden karışan olmasın, şimdi 3 tane diye herkes önerilerde bulunmaya başladı

Hayırlı olsun canım ense kalınlığı falan normal çıkmış ne güzel darısı başımıza artık ben de o konuyu takıyorum biraz doktora sordum üçüzlerde 2li 3lü tarama da yapılmıyomuş. Allahım bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. Bu arada cinsiyetlerve tayininiz de hayırlı olsun canım...

kızlar ben böyle şeyleri çok araştırıyorum ama 3çüzlerle çok bi bilgi yok.cinsiyetleri kaçıncı haftadabelli olucak ense ölçümleri nezaman yapılacak10haftalık şuan 13haftada kontrolüm var benden daha bişey yapılmadı yani bu testler kaçıncı haftalarda yapılıyo ve üçüzlere yapılmayn ve extradan yapılan testler varmı bir testin bile çok önemi varmı 1.5yıl tedaviye gittim ve hiç kan testi yapılmadı dr mu degiştirdim ilk istediği kan testi yaptırdım hormon çıktı. 2ay ilaç kullandım 3ay hamileydim...o yüzden testlerin önemi çok büyükmüş :)))))cümleyi baglayamadım:))))

cnm hayırlı olsun bizimde öle oldu bende polis eşiyim dogu görevi bitti çok şükür antalya istiyorduk ama ısparta çıktı. bunada şükür. çocuklarımın şansı diyoruz. valla iki koli yaptım oturdum pc başına yavaş yavaş:)))cinsiyetleri inşş dogrudur tam benim istediğim gb:))gerçi kocacım 2erkek bi kız diyo amma hayırlısı

canım ben doktoruma cinsiyet kaçıncı haftaad belli olur demiştim 14. haftada falan demişti senin az kalmış yani. Gerçi kişiye göre değişiyo galiba. Ama o ense ölçüm vs. hiç soramadım. Her doktora gidişimde farklı bi sorun çıktığı için aklıma soru gelmiyo geçen gittiğimde 2 büyük kistim vardı acılr içinde kıvranıyodum, bu gidişimde liste hazırlamıştım evde soru listesi ama tabi ki aklıma gelmeyen bir sürü şey olmuş. Artık bi dahakine sorucam onları da :))) ikili üçlüyü sordum sadece üçüzlerde onlar olmuyo dedi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…