Esbabcım başın sağolsun çok üzüldüm duyunca Allah sabır versin tatlım, inşallah diğer yavrularını sana bağışlar. sen doktorların hgayati tehlike demelerine aldırış etme çünkü küvezdeyken onlar herkes için öyle konuşuyo. benimkiler de 1 ay kaldı hep öyle söylediler herşeye hazırlıklı olun sonuçta bunlar prematüre diye. ben de 31+2 de doğum yapmıştım. zaman herşeyin ilacı sen de üzülme ki sütün gitmesin bol bol süt sağıp götür bebeklerine...
sağol sgün inşallah dediğin gibidir.canım senin bebeklerin solunum cihazına bağlandılar mı, bağlandılarsa kaç gün bağlı kaldılar?bizim bugün 9. gün hala solunum cihazındalar.hergün yarım saat görmemize izin veriyorlar.boğazlarında iki hortum var biri ciğerlere biri miğdeye.onları öyle görmek çok üzücü.Rabbim biran evvel şifa versin inşallah.dualarınızı eksik etmeyin..
herkese teşekkür ederim sağolun..
merhaba lavinay.uzun zaman oldu yine ama bu arada çok şey oldu.21 şubatta 31+5 günlükken doğum yaptım.bebeklerim çok sıkıntılı doğmadılar miniğimiz dışında.oğlum 1650gr doğdu kendi kendine nefes alabiliyordu ama sonradan alamadı ve solunum cihazına bağlandı.kızlar 1550gr ve 750gr doğdular, doğar doğmaz solunum cihazına bağlandılar.23ü sabahı minik kızımızı rabbime uğurladık.2 gün yaşayabildi yavrum.solunum ve kalp yetmezliği,bunlara bağlı başka sıkıntılar vardı.şeker tedavisine başlamışlardı.daha fazla dayanamadı sevdemiz.büşra ve fikret ali hala yoğun bakımdalar.solunum cihazından çıkamadılar.bu yüzden hayati tehlikeyi atlatamadıklarını söylüyorlar.lütfen dua edin teyzeleri..onları öyle görmek çok zor.Rabbim cümlesine benim yavrularıma da şifa versin inşallah...
sen nasılsın canım nasıl gidiyor hamilelik.umarım iyisinizdir.dayanın 34ü tamamlayın inşallah.Allaha emanet olun.dua edin..öpüyorum..
kızlar dün mesaj yazmıştım ama malesef cevap alamadım.bende üçüz anne adayıyım.her konuda yardıma o kadar çok ihtiyacım varki...burda herkes doğum yapmış sanırım benim gibi hamile olan var mı?
önceliklle hayırlı ugurlu olsun cnm ben 36haftamda dogum yaptım darısı sana sormak istegin şeyler varsa elimden geldiği kadar yardımcı olurum ama ikinci el alma konusunda şimdilik senin hiç bir şeye ihtiyacın yok sadece ilk etapta süt sagma makinası lazım oluyo ben hast. kullanmıştım sonrada manuel aldım işimi gördü öle büyük paralar harcamana gerek yok şimdiden bunu dert etme avent de aynı nuby de aynı ben vee ve bebedor aldım herşeyi bideronları falan 5tl hala kullanıyorum cam vee yenidoganlarını aldım ucuzdu...sana ne lazım ona göre yyardımcı olalım benimkiler 3aylık oldu şu ana kadar sadece mama ve beze para gidiyo onun dışında sıkıntı yok:))))
kızlar birde bişey sorucam aklıma gelmişken.ben 18 haftalık hamileyim şimdiden 4 kilo aldım.doktorum 12 kilo hak tanıdı.çok yemiyorum aslında sabah güzel bir kahvaltı yapıyorum.bide güzel bir akşam yemeği yiyorum ama çok abartılı porsiyonlarla değil.aralarda malesef bişeyler yemeyi beceremedim.
evde hurma.siyah üzüm,kayısı filan var ama benim canım hiç bunları istemiyor.tatlıyı sevmez oldum hamileyken.ille ekşi ve tuzlu.bide canım devamlı börek,hamur işi istiyor yapacak kimse de olmadığı için firenliyorum kendimi.
sizce çok mu kilo almışım.siz bu haftalarda kaç kiloydunuz...daha hızlı kilo alacakmıyım yoksa yavaş yavaş mı alınıyor...
önceliklle hayırlı ugurlu olsun cnm ben 36haftamda dogum yaptım darısı sana sormak istegin şeyler varsa elimden geldiği kadar yardımcı olurum ama ikinci el alma konusunda şimdilik senin hiç bir şeye ihtiyacın yok sadece ilk etapta süt sagma makinası lazım oluyo ben hast. kullanmıştım sonrada manuel aldım işimi gördü öle büyük paralar harcamana gerek yok şimdiden bunu dert etme avent de aynı nuby de aynı ben vee ve bebedor aldım herşeyi bideronları falan 5tl hala kullanıyorum cam vee yenidoganlarını aldım ucuzdu...sana ne lazım ona göre yyardımcı olalım benimkiler 3aylık oldu şu ana kadar sadece mama ve beze para gidiyo onun dışında sıkıntı yok:))))
Merhaba Apache bende 21+3 günlük üçüz anne adayıyım:) aramıza hoşgeldin ,hepimizin endişeleri ortak sağlıklı olacaj-klar mı erken doğacaklar mı,bir bebeğe bakmak bile maddi ve manevi açıdan insanları zorlarken üç tanesine nasıl bakacağız vs vs.ama herşeyde bir hayır vardır.Ben şuanda doğum sonrası şeyleri pek düşünmüyorum çok korkmuyorum da tek endişem doğana kadar olan süreç erken doğmasınlar ,sağlıklı olsunlar gerisi kolay olur diye düşünüyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla alaalım bebeklerimizi kucağımıza.bu arada çok kilo almamışsın ben şuana kadar 9 kilo aldım ama vücudum da pek kilo yok gibi geliyor bana ama karnım bayğı büyüdü diyebilirim.
Merhaba Apache bende 21+3 günlük üçüz anne adayıyım:) aramıza hoşgeldin ,hepimizin endişeleri ortak sağlıklı olacaj-klar mı erken doğacaklar mı,bir bebeğe bakmak bile maddi ve manevi açıdan insanları zorlarken üç tanesine nasıl bakacağız vs vs.ama herşeyde bir hayır vardır.Ben şuanda doğum sonrası şeyleri pek düşünmüyorum çok korkmuyorum da tek endişem doğana kadar olan süreç erken doğmasınlar ,sağlıklı olsunlar gerisi kolay olur diye düşünüyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla alaalım bebeklerimizi kucağımıza.bu arada çok kilo almamışsın ben şuana kadar 9 kilo aldım ama vücudum da pek kilo yok gibi geliyor bana ama karnım bayğı büyüdü diyebilirim.
canım bundan sonra bende buralardayım.aramızda 2 hafta var.birbirimizi takip edelim destek olalım.bizim hamileliğimiz zor bir süreç.benim 2 gündür kasıklarımda ağrı var.oturup yatarken rahatsız olmuyorum ama ayağa kalkıp yürüyüm dediğimde kasıklarım çok ağrıyor sende de oldu mu?normal mi bilemiyorum.:26:
Merhaba ,benim mide problemlerim 14. haftadan sonra çok şükür kayboldu ,ama o zaman kadar çok kötüydü.Mutfağa giremedim haftalarca ama şimdi o sorunum yok ,benim bu ara sırt ağrım var biraz .Zaman zaman kasık ağrım oluyor özellikle sol kasığım,yatarken kalkarken pozisyon değiştirirken zğrıları hissediyorum bir de karmımdaki gerilmeden dolayı sağ en üst kaburga kemiğimde batma hissediyorum onun dışında iyiyim:) hareketlerimize çok dikkat etmemiz gerekiyor ,ben farkediyorum ayakta fazla kaldığım zaman rahatsızlık hissi artıyor.gnelde kanama olmadığı sürece doktorlar her türlü şikayete normal diyor ama kasık ağrın seni çok rahatsız ederse doktoruna danış derim.Ben 15 günde bir doktor kontrolüne gidiyorum ,sen hangi aralıklarla gidiyorsun? kendine dikkat et.Bende hemn hergün foruma giriyorum,birbirimize yazalımAllah yardımcımız olsun dediğin gibi zor bir süreç...
sağol sgün inşallah dediğin gibidir.canım senin bebeklerin solunum cihazına bağlandılar mı, bağlandılarsa kaç gün bağlı kaldılar?bizim bugün 9. gün hala solunum cihazındalar.hergün yarım saat görmemize izin veriyorlar.boğazlarında iki hortum var biri ciğerlere biri miğdeye.onları öyle görmek çok üzücü.Rabbim biran evvel şifa versin inşallah.dualarınızı eksik etmeyin..
herkese teşekkür ederim sağolun..
kızlar birde bişey sorucam aklıma gelmişken.ben 18 haftalık hamileyim şimdiden 4 kilo aldım.doktorum 12 kilo hak tanıdı.çok yemiyorum aslında sabah güzel bir kahvaltı yapıyorum.bide güzel bir akşam yemeği yiyorum ama çok abartılı porsiyonlarla değil.aralarda malesef bişeyler yemeyi beceremedim.
evde hurma.siyah üzüm,kayısı filan var ama benim canım hiç bunları istemiyor.tatlıyı sevmez oldum hamileyken.ille ekşi ve tuzlu.bide canım devamlı börek,hamur işi istiyor yapacak kimse de olmadığı için firenliyorum kendimi.
sizce çok mu kilo almışım.siz bu haftalarda kaç kiloydunuz...daha hızlı kilo alacakmıyım yoksa yavaş yavaş mı alınıyor...
canım bizimkilerden biri bağlandı solunuma o da ölümlerden döndü zaten. ama öyle olan çocuklar çok daha hızlı toparlanıyo şimdi o gelişimi en çok olan :) hiç canını sıkma moralini yüksek tut canım. görmeye gittiğinde onlara dokunmak için izin iste. anneyle temas çok önemli ve anne sütü tabi buna çok ama çok ağırlık ver. hayırlısıyla çıkacaklar en kısa zamanda ve bugünler bir anı olarak kalacak...
canım 12 kilo hak tanıması çok garip geldi bana normal gebeliklerde zaten 12 kilodur sen üçüz taşıyosun az gibi geldi bana. bünyeye göre değişir ben toplam 12 kilo aldım ama doktorum da dahil herkes az dedi buna. ben ilk 2 ay 2-3 kilo verdim sonra almaya başladım. 5ten sonra falan hızlandı kilo almam zaten 7 ay dolunca da doğurdum. benim kilo alma takıntım olduğu için hep kalori hesabı yaparak beslendim. her yediğim şeyde acaba bunu yesem bebeklre bi faydası var mı yoksa boşuna mı kalori alırım bunu yerdem diye muhasebe yaptım. yararı olmayan hiçbişey yemedim. sırf kilo almamak için. öyle de oldu. sağlıklı ve dikkatli beslen bence. boş boş kilo aldıran şeylerden uzak dur. daha 18 haftan var ortalama, o hakkını şimdiden harcama. bebekelin kilosu arttığında senin de aldığın kilo artacak zaten..
masraf olayını sormuşsun, ikinci el olarak alınacak şeyler ilk etapta, sağma makinesi ve park yatak geliyo aklıma. biz iki tane park beşik aldık üçüncüyü de alıcaz bikaç ay sonra benimkiler 3 aylık bu arada. şimdilik tek beşiğe bile sığıyolar. sağma makinesi küvezde kalırlarsa çok lazım oluyo manuelle idare ederim diye doğumdan önce almamıştım ama manuele sakın güvenme kolun kopuyo bi damla süt gelene kadar eziyet resmen. bi de ilk 3 gün pek süt gelmiyo helak oluyosun biz o zaman hemen koşup aldık bi makine. sen şimdiden ayarla bi tane ikinci el . kıyafet olarak çıtçıtlı badi, tulum ve altüst takımlar çok gidiyo. bi de penye battaniye. 12 tane var bizim şimdi anca yetiyo. kusuyolar falan yıka kurut derken yetişmiyo. bebek arabası falan çok sonra gerekevcek zaten biz de hala almadık araştırıyoruz yavaş yavaş. ama bez ve mama konusuna gelince, aptamil ve prima firmaları bizim sayemizde ayakta :))günde ortalama 15 bez falan gidiyo bi pakette de 54 mü ne var ordan hesap et işte :) mama desen bi kutusu 1.5 gün gidiyo kutusu 20 tlden. 800-1000 arası sadece bez ve mama. ben doğumdan önce bez stoğu yapmaya başlamıştım 3-5 paket vardı. ama mama stoğu yapma bence. duruma göre farklı mamalar kullanmak zorunda kalabiliyosun. mesela biz kaç tane deiştirdik, erken doğdukları için aptamil pre ile başladık, çok fazla kusma sorunumuz oldu aptamil ar kullandık, gaz sorunu oldu aptamil comformil, arada aptamil1 denedik olmadı ... şimdi biri AR diğer ikisi conformil yiyo.
başka soracağın bişey olursa fırsat buldukça cevaplarım. ama daha çok zamanın var hamileliğinin tadını çıkar çünkü ben HAMİLELİĞİMİ ÇOOK ÖZLÜYORUMkısa sürdü diye mi bilmiyorum içimde uhde kaldı bunlar büyüsün bitane daha yapasım var :)) dünyanın en güzel duygusu hamilelik ve her anının tadını çıkarmalısın...
canım bende ayakta kalınca ağrım artıyo heralde.ailemden uzaktayım mecbur yemek az da olsa ve işi yapıyorum.sanırım kasıklarım bu yüzden ağrıyo.bugün hep yattım şimdi daha iyiyim.mide şikayetim malesef hiç bitmedi.bulantılarım 16.hafta da bitti bu kez mide gazı.resmen patlıcak gibi oluyorum.mide yanmalarımda oluyor ara ara.zaten 2 yastıkla ve hafif dik yatıyorum.çünkü gece mide asidim ağzıma gelince mahvoluyorum.sende bunlar yokmu?
benim sırtım hafif ağrıyor ama enerjim çok düşük bir anım bir anıma uymuyor.bende hergün girer bakarım mesajlara.ben 3 haftada bir gidiyorum dr.a.
şimdilik aklıma gelen bunlar.
canım mama ve beze aylık ortalama ne kadar gidiyor, biz tahminen toplam 1000 tl diye hesapladık, bir de ne marka bez ve mama kullanıyorsun? doğumdan önce ne kadar stok yaptın? bebeklere tek başına mı bakıyorsun, bir yardımcın var mı? benim ailem başka şehirde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?