2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

kızlar selam...

bende üçüz anne adayıyım.18 haftalık hamişim.tüm deneyim ve tecrübeleriniz benim için çok çok önemli.hangi konuyu takip etmem gerektiğini bilemediğim için yeni bir konu açarak sizlere ulaşmak istedim.beni yönlendirirseniz ve bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.

sizlerden 2. bir ricam da malum üçüz anne adayı olmak çok güzel ama malesef çok masraflı.2 kez ard arda tüp bebek tedavi masrafı şimdi özel doktor masrafı bizi çok zorladı.doğumum da özel hastanede olacak şimdi onu düşünüyoruz.tabi bu arada bebeklerimizin ihtiyaçları için daha bişey yapamadık.

sizden ricam bana bebeklerinizin kullanmadığı artık küçük gelen eşyaları varsa bana 2.el olarak satabilirsiniz.çok memnun olurum.

ankarada yaşayıp hesaplı alışveriş nerelerden yapabiliriz bilen arkadaşlardan da yardım bekliyorum.

Allah tüm bebek isteyenlerin dualarını kabul etsin,benim gibi duaları kabul olan anne adaylarına da hayırlı sağlık lı doğumlar nasip etsin.

sağol sgün inşallah dediğin gibidir.canım senin bebeklerin solunum cihazına bağlandılar mı, bağlandılarsa kaç gün bağlı kaldılar?bizim bugün 9. gün hala solunum cihazındalar.hergün yarım saat görmemize izin veriyorlar.boğazlarında iki hortum var biri ciğerlere biri miğdeye.onları öyle görmek çok üzücü.Rabbim biran evvel şifa versin inşallah.dualarınızı eksik etmeyin..
herkese teşekkür ederim sağolun..

esbab cnm başın sağolsun allah geride kalanlara uzun ömür versin inş. bol bol süt sağ cnm yavrularına şifa olsun..bnm kızım da ufak doğdu 47 gün kaldı küvezde ...rabbim şifa versin inş..

kızlar dün mesaj yazmıştım ama malesef cevap alamadım.bende üçüz anne adayıyım.her konuda yardıma o kadar çok ihtiyacım varki...burda herkes doğum yapmış sanırım benim gibi hamile olan var mı?

Esbab Merhaba,doğum yaptığını tahmin etmiştim.Allah diğer yavrularını bağışlasın size inşallah.Herşeyde bir hayır vardır diye düşünmek lazım.Diğer bebeklerini düşün inşallah sağlıcakla onları kucağına alacaksın ,evlerine götüreceksin.Dualarım seninle ve eminim forumumuzun tüm üyelerinin duaları seninle.Sen moralini yüksek tut canım.Durumunla ilgili bebeklerinle ilgili fırsat buldukça yaz.Ben iyiyim şimdilik,zaman zaman endişeleniyorum,çok erken doğarlar diye.Herşeyin hayırlısı esbab hepimiz hakkında.kendine çok ama çok iyi bak...öpüyorum bende...

önceliklle hayırlı ugurlu olsun cnm ben 36haftamda dogum yaptım darısı sana sormak istegin şeyler varsa elimden geldiği kadar yardımcı olurum ama ikinci el alma konusunda şimdilik senin hiç bir şeye ihtiyacın yok sadece ilk etapta süt sagma makinası lazım oluyo ben hast. kullanmıştım sonrada manuel aldım işimi gördü öle büyük paralar harcamana gerek yok şimdiden bunu dert etme avent de aynı nuby de aynı ben vee ve bebedor aldım herşeyi bideronları falan 5tl hala kullanıyorum cam vee yenidoganlarını aldım ucuzdu...sana ne lazım ona göre yyardımcı olalım benimkiler 3aylık oldu şu ana kadar sadece mama ve beze para gidiyo onun dışında sıkıntı yok:))))

canım çok teşekkür ederim.eski yazdıklarınızı okumaya başladım onlardan da faydalanıyorum.ama aklıma geldikçe soru yağmuruna tutarım seni çok sağol.

EMREZEYNEPcim bebek ihtiyaçları konusuna gelince maddi olarak herşey çok üst üste geldi canım.ben 6 senedir bebek diye dualar ediyordum.2 kez ard arda özel tüp bebek tedavisi oldum.tabi birde ondan önce döktüğümüz doktor paraları var.2.denememizde tuttu biz tek bebek olur mu derken Rabbim 3 tane birden nasip etti.

şuan 18.haftamdayım 2kızım 1oğlum olacak nasipse.Rabbim dualarımızı kabul etti ama bu kezde maddiyat belimizi büktü.ankaradayım dr.özel ve kendi hastanesinde doğum yaptıracak.şimdi dr.parasını ve doğum parasını düşünür olduk karakara.

biliyosun bir bebeğe bebek arabasından,yatağa...kıyafete herşey lazım.peki 3 bebeğe...o kadar gözümde büyüyo o kadar üzülüyorum ki.Rabbim yardım etsin artık ne diyim.veren O ,bizi bizden iyi düşünür.sağsalim doğsunlarda Allah büyük.

kızlar birde bişey sorucam aklıma gelmişken.ben 18 haftalık hamileyim şimdiden 4 kilo aldım.doktorum 12 kilo hak tanıdı.çok yemiyorum aslında sabah güzel bir kahvaltı yapıyorum.bide güzel bir akşam yemeği yiyorum ama çok abartılı porsiyonlarla değil.aralarda malesef bişeyler yemeyi beceremedim.

evde hurma.siyah üzüm,kayısı filan var ama benim canım hiç bunları istemiyor.tatlıyı sevmez oldum hamileyken.ille ekşi ve tuzlu.bide canım devamlı börek,hamur işi istiyor yapacak kimse de olmadığı için firenliyorum kendimi.

sizce çok mu kilo almışım.siz bu haftalarda kaç kiloydunuz...daha hızlı kilo alacakmıyım yoksa yavaş yavaş mı alınıyor...

Merhaba Apache bende 21+3 günlük üçüz anne adayıyım:) aramıza hoşgeldin ,hepimizin endişeleri ortak sağlıklı olacaj-klar mı erken doğacaklar mı,bir bebeğe bakmak bile maddi ve manevi açıdan insanları zorlarken üç tanesine nasıl bakacağız vs vs.ama herşeyde bir hayır vardır.Ben şuanda doğum sonrası şeyleri pek düşünmüyorum çok korkmuyorum da tek endişem doğana kadar olan süreç erken doğmasınlar ,sağlıklı olsunlar gerisi kolay olur diye düşünüyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla alaalım bebeklerimizi kucağımıza.bu arada çok kilo almamışsın ben şuana kadar 9 kilo aldım ama vücudum da pek kilo yok gibi geliyor bana ama karnım bayğı büyüdü diyebilirim.

canım mama ve beze aylık ortalama ne kadar gidiyor, biz tahminen toplam 1000 tl diye hesapladık, bir de ne marka bez ve mama kullanıyorsun? doğumdan önce ne kadar stok yaptın? bebeklere tek başına mı bakıyorsun, bir yardımcın var mı? benim ailem başka şehirde

canım aramızda iki hafta kadar fark var , inşallah aynı zamanlarda bebişlerimizi kucağımıza alacağız :) ben de çok tedirginim, erken doğum yapmaktan çok korkuyorum. iki gündür kasıklarımda çok ağrı var, çok keyifsizim. bir de şu mide sıkıntılarını hala atlatamadım. şişkinlik ve gazla uğraşıyorum. beni çok rahatsız ediyor. Sende de bu sıkıntılar var mı hala?

canım bundan sonra bende buralardayım.aramızda 2 hafta var.birbirimizi takip edelim destek olalım.bizim hamileliğimiz zor bir süreç.benim 2 gündür kasıklarımda ağrı var.oturup yatarken rahatsız olmuyorum ama ayağa kalkıp yürüyüm dediğimde kasıklarım çok ağrıyor sende de oldu mu?normal mi bilemiyorum.:26:

Merhaba ,benim mide problemlerim 14. haftadan sonra çok şükür kayboldu ,ama o zaman kadar çok kötüydü.Mutfağa giremedim haftalarca ama şimdi o sorunum yok ,benim bu ara sırt ağrım var biraz .Zaman zaman kasık ağrım oluyor özellikle sol kasığım,yatarken kalkarken pozisyon değiştirirken zğrıları hissediyorum bir de karmımdaki gerilmeden dolayı sağ en üst kaburga kemiğimde batma hissediyorum onun dışında iyiyim:) hareketlerimize çok dikkat etmemiz gerekiyor ,ben farkediyorum ayakta fazla kaldığım zaman rahatsızlık hissi artıyor.gnelde kanama olmadığı sürece doktorlar her türlü şikayete normal diyor ama kasık ağrın seni çok rahatsız ederse doktoruna danış derim.Ben 15 günde bir doktor kontrolüne gidiyorum ,sen hangi aralıklarla gidiyorsun? kendine dikkat et.Bende hemn hergün foruma giriyorum,birbirimize yazalımAllah yardımcımız olsun dediğin gibi zor bir süreç...

canım bende ayakta kalınca ağrım artıyo heralde.ailemden uzaktayım mecbur yemek az da olsa ve işi yapıyorum.sanırım kasıklarım bu yüzden ağrıyo.bugün hep yattım şimdi daha iyiyim.mide şikayetim malesef hiç bitmedi.bulantılarım 16.hafta da bitti bu kez mide gazı.resmen patlıcak gibi oluyorum.mide yanmalarımda oluyor ara ara.zaten 2 yastıkla ve hafif dik yatıyorum.çünkü gece mide asidim ağzıma gelince mahvoluyorum.sende bunlar yokmu?

benim sırtım hafif ağrıyor ama enerjim çok düşük bir anım bir anıma uymuyor.bende hergün girer bakarım mesajlara.ben 3 haftada bir gidiyorum dr.a.

şimdilik aklıma gelen bunlar.

canım bizimkilerden biri bağlandı solunuma o da ölümlerden döndü zaten. ama öyle olan çocuklar çok daha hızlı toparlanıyo şimdi o gelişimi en çok olan :) hiç canını sıkma moralini yüksek tut canım. görmeye gittiğinde onlara dokunmak için izin iste. anneyle temas çok önemli ve anne sütü tabi buna çok ama çok ağırlık ver. hayırlısıyla çıkacaklar en kısa zamanda ve bugünler bir anı olarak kalacak...

canım 12 kilo hak tanıması çok garip geldi bana normal gebeliklerde zaten 12 kilodur sen üçüz taşıyosun az gibi geldi bana. bünyeye göre değişir ben toplam 12 kilo aldım ama doktorum da dahil herkes az dedi buna. ben ilk 2 ay 2-3 kilo verdim sonra almaya başladım. 5ten sonra falan hızlandı kilo almam zaten 7 ay dolunca da doğurdum. benim kilo alma takıntım olduğu için hep kalori hesabı yaparak beslendim. her yediğim şeyde acaba bunu yesem bebeklre bi faydası var mı yoksa boşuna mı kalori alırım bunu yerdem diye muhasebe yaptım. yararı olmayan hiçbişey yemedim. sırf kilo almamak için. öyle de oldu. sağlıklı ve dikkatli beslen bence. boş boş kilo aldıran şeylerden uzak dur. daha 18 haftan var ortalama, o hakkını şimdiden harcama. bebekelin kilosu arttığında senin de aldığın kilo artacak zaten..

masraf olayını sormuşsun, ikinci el olarak alınacak şeyler ilk etapta, sağma makinesi ve park yatak geliyo aklıma. biz iki tane park beşik aldık üçüncüyü de alıcaz bikaç ay sonra benimkiler 3 aylık bu arada. şimdilik tek beşiğe bile sığıyolar. sağma makinesi küvezde kalırlarsa çok lazım oluyo manuelle idare ederim diye doğumdan önce almamıştım ama manuele sakın güvenme kolun kopuyo bi damla süt gelene kadar eziyet resmen. bi de ilk 3 gün pek süt gelmiyo helak oluyosun biz o zaman hemen koşup aldık bi makine. sen şimdiden ayarla bi tane ikinci el . kıyafet olarak çıtçıtlı badi, tulum ve altüst takımlar çok gidiyo. bi de penye battaniye. 12 tane var bizim şimdi anca yetiyo. kusuyolar falan yıka kurut derken yetişmiyo. bebek arabası falan çok sonra gerekevcek zaten biz de hala almadık araştırıyoruz yavaş yavaş. ama bez ve mama konusuna gelince, aptamil ve prima firmaları bizim sayemizde ayakta :))günde ortalama 15 bez falan gidiyo bi pakette de 54 mü ne var ordan hesap et işte :) mama desen bi kutusu 1.5 gün gidiyo kutusu 20 tlden. 800-1000 arası sadece bez ve mama. ben doğumdan önce bez stoğu yapmaya başlamıştım 3-5 paket vardı. ama mama stoğu yapma bence. duruma göre farklı mamalar kullanmak zorunda kalabiliyosun. mesela biz kaç tane deiştirdik, erken doğdukları için aptamil pre ile başladık, çok fazla kusma sorunumuz oldu aptamil ar kullandık, gaz sorunu oldu aptamil comformil, arada aptamil1 denedik olmadı ... şimdi biri AR diğer ikisi conformil yiyo.

başka soracağın bişey olursa fırsat buldukça cevaplarım. ama daha çok zamanın var hamileliğinin tadını çıkar çünkü ben HAMİLELİĞİMİ ÇOOK ÖZLÜYORUM kısa sürdü diye mi bilmiyorum içimde uhde kaldı bunlar büyüsün bitane daha yapasım var :)) dünyanın en güzel duygusu hamilelik ve her anının tadını çıkarmalısın...

Son düzenleme:

Merhaba ,sizleri okudukça acaba ben de bu günlere gelebilecekmiyim diye düşünüyorum.Yani karnımdaki bebeklerimden değilde artık kucağımdaki bebeklerimden bahsedeceğim günler.İnşallah.Sen çok az kilo almışsın gerçekten bebeklerin kaç kilo doğdular ,ben 21+4 günlük üçüz hamileyim ve daha şimdiden 9 kilo aldım.Yemek yemeyi çok seven biriyim ama hamileliğimde çok aşırı yediğimi söyleyemem fakat kilo aldım ama vücudumda pek kilo yok karnım kocaman alı ve şuana kadar doktorum bebeklerimin iyi beslendiğini söylüyor bakalım daha sonrasın da ne olacak.Bebek kıyafetleri odası ,beşikleri bu konuda hiç ama hiç birşey bilmiyorum.Alışverişe çıksam ne alacağımı bile bilmiyorum.

demir hapı kullanmay abaşladın mı ,başlarda benim enerjim de çok düşüktü sonr ahemogram yapıldı ve ferro sanol duedonal kullanmaya başladım normale döndüm.Gaz problemim yok çok şükür,yed,klerine çok dikkat et mide sorunun varsa dr gittiğinde de söyle belki antiasit tabler verir biraz rahatlatır seni.Ben normalde gece deliksiz uyurdum şimdilerde gece en az 6 kez uyanıyorum.Mesela şuan pc başında oturuyum ya belim ağrıyor aman ne bileyim işte hergün biryerimiz ağrıyacak ve inşallah böyle böyle geçecek çok ama çok sabırlı ve dayanıklı olmamız lazım.bende yemek yapıyorum bazen,ama ev işi konusunda çok dikkat etmek lazım yanlış hareketler çok zararlı dikkat et.

cnmm evet haklısın 3bebek olunca işler degişiyor ben sana şöle özetleyim özel dr gitmene gerek yok ben dogum yapana kadar ısparta da fakülte hastanesine gitti çok memnundum son ana kadar dr bütün testleri hiç kaçırmadan yaptı zaten bi kaç kere özel dr gittim onlar beni fakülteye yönlendiridi öyleleikle başladım hiç para ödemedim özelin çokta faydası yok.. dogumumu özel hast. 350tl yaptım küvez parası ödemedim zaten almaları yasak 3çocuk için fark falan yok tek de 350li 1de :)))mamaya gelince öyle gözünde büyütme bez prima ve molfikx kullanıyorum 10paket stoklamıştım çocuklar birden büyüdü bezin büyüklüğüde arttı.iyiki almamışım fazla mama bebelac aldım ilk başta kabızlık yaptı ama zeytin yagıyla düzene soktum böylelikle 40tl lik mama almak zorunda kalmadık ben 400tl ye bezi ve mamayı halldediyorum ilk zamanlar fazla gidiyo ama düzene giriyo 3aylık oldular günde 3kere degişiyo 4.9 prima 10gün gidiyo 1paket içinde 68 tanne var ortalama bu adetler yani gözünde büyütme 1000ye neler alırsın neler bende öle çok gider diyodum yeni dogum yapmış ark. arayıp nekadar bez kullanıyosunuz diye sorup 3le çarpıyodum benim ailede başka şehirde tek bakıyorum ama komşularım çok yardımcı öle marka kıyafetler almadım pzardan falan aldım çokta iyi hala giyiyolar çocugun yediği helal giydiği haram diye boşuna dememişler zaten çok çabuk büyüyüp çabuk kirletiylar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…