cnmm evet haklısın 3bebek olunca işler degişiyor ben sana şöle özetleyim özel dr gitmene gerek yok ben dogum yapana kadar ısparta da fakülte hastanesine gitti çok memnundum son ana kadar dr bütün testleri hiç kaçırmadan yaptı zaten bi kaç kere özel dr gittim onlar beni fakülteye yönlendiridi öyleleikle başladım hiç para ödemedim özelin çokta faydası yok.. dogumumu özel hast. 350tl yaptım küvez parası ödemedim zaten almaları yasak 3çocuk için fark falan yok tek de 350li 1de :)))mamaya gelince öyle gözünde büyütme bez prima ve molfikx kullanıyorum 10paket stoklamıştım çocuklar birden büyüdü bezin büyüklüğüde arttı.iyiki almamışım fazla mama bebelac aldım ilk başta kabızlık yaptı ama zeytin yagıyla düzene soktum böylelikle 40tl lik mama almak zorunda kalmadık ben 400tl ye bezi ve mamayı halldediyorum ilk zamanlar fazla gidiyo ama düzene giriyo 3aylık oldular günde 3kere degişiyo 4.9 prima 10gün gidiyo 1paket içinde 68 tanne var ortalama bu adetler yani gözünde büyütme 1000ye neler alırsın neler bende öle çok gider diyodum yeni dogum yapmış ark. arayıp nekadar bez kullanıyosunuz diye sorup 3le çarpıyodum benim ailede başka şehirde tek bakıyorum ama komşularım çok yardımcı öle marka kıyafetler almadım pzardan falan aldım çokta iyi hala giyiyolar çocugun yediği helal giydiği haram diye boşuna dememişler zaten çok çabuk büyüyüp çabuk kirletiylar
cnmm evet haklısın 3bebek olunca işler degişiyor ben sana şöle özetleyim özel dr gitmene gerek yok ben dogum yapana kadar ısparta da fakülte hastanesine gitti çok memnundum son ana kadar dr bütün testleri hiç kaçırmadan yaptı zaten bi kaç kere özel dr gittim onlar beni fakülteye yönlendiridi öyleleikle başladım hiç para ödemedim özelin çokta faydası yok.. dogumumu özel hast. 350tl yaptım küvez parası ödemedim zaten almaları yasak 3çocuk için fark falan yok tek de 350li 1de :)))mamaya gelince öyle gözünde büyütme bez prima ve molfikx kullanıyorum 10paket stoklamıştım çocuklar birden büyüdü bezin büyüklüğüde arttı.iyiki almamışım fazla mama bebelac aldım ilk başta kabızlık yaptı ama zeytin yagıyla düzene soktum böylelikle 40tl lik mama almak zorunda kalmadık ben 400tl ye bezi ve mamayı halldediyorum ilk zamanlar fazla gidiyo ama düzene giriyo 3aylık oldular günde 3kere degişiyo 4.9 prima 10gün gidiyo 1paket içinde 68 tanne var ortalama bu adetler yani gözünde büyütme 1000ye neler alırsın neler bende öle çok gider diyodum yeni dogum yapmış ark. arayıp nekadar bez kullanıyosunuz diye sorup 3le çarpıyodum benim ailede başka şehirde tek bakıyorum ama komşularım çok yardımcı öle marka kıyafetler almadım pzardan falan aldım çokta iyi hala giyiyolar çocugun yediği helal giydiği haram diye boşuna dememişler zaten çok çabuk büyüyüp çabuk kirletiylar
bende zeynepe katılıyorum çocuklar zaten çabuk büyüyo öyle pahalı kıyafetler zaten gerek yok bebekken bizde annem toptan almıştı kıyafetleri sizde öyle yapabilirsiniz ilk günler sık değişiyosun bezleri 1paket 4 5 gün gidiyodu ama şimdi 10gün falan gidiyo bizede mamada hergün 1kutu bebelec içiyodu benimkiler bide bende süt yok çünkü şimdi 3gün yetiyo ek gıdalara başladığımız için sadece mama 300lira mama 100lirada bez diyebiliriz hesaplama yani allahım zten bereketinie veriyo onun sırrını kimse bilemez şimdiden bez almaya başla bence ama 2 3 numara diye değişikli al hepsini küçük alma ben öyle yapmıştım baya almıştım 4 ay kadar kullandım düşün yani
bide apache canım senin doğumun tahmini hangi aya geliyo???
öyle yatagı falan dert etme nerde olsa yatar dönmeye başlayana kadar yolu var yazada at yere battaniye dönsün dursunlar ben aldım 2 tane kaç kere yattılar yataga koyunca uyanıyolar koltuk köşelerinde büyüyolar sonra zamanla alırsın hiç dert etme benim komşularım ın çocukları benimkilerden yaşca büyük onların salıncakları yürütecleri falan şimdiden herşey vaarr buhar mak. bi komşu söyledi sterlizör başka bi komşu verdii kısmetliler ben almadan herşeyleri oldu allah her yerden kapılarını açıyoo
canım bizimkilerden biri bağlandı solunuma o da ölümlerden döndü zaten. ama öyle olan çocuklar çok daha hızlı toparlanıyo şimdi o gelişimi en çok olan :) hiç canını sıkma moralini yüksek tut canım. görmeye gittiğinde onlara dokunmak için izin iste. anneyle temas çok önemli ve anne sütü tabi buna çok ama çok ağırlık ver. hayırlısıyla çıkacaklar en kısa zamanda ve bugünler bir anı olarak kalacak...
canım 12 kilo hak tanıması çok garip geldi bana normal gebeliklerde zaten 12 kilodur sen üçüz taşıyosun az gibi geldi bana. bünyeye göre değişir ben toplam 12 kilo aldım ama doktorum da dahil herkes az dedi buna. ben ilk 2 ay 2-3 kilo verdim sonra almaya başladım. 5ten sonra falan hızlandı kilo almam zaten 7 ay dolunca da doğurdum. benim kilo alma takıntım olduğu için hep kalori hesabı yaparak beslendim. her yediğim şeyde acaba bunu yesem bebeklre bi faydası var mı yoksa boşuna mı kalori alırım bunu yerdem diye muhasebe yaptım. yararı olmayan hiçbişey yemedim. sırf kilo almamak için. öyle de oldu. sağlıklı ve dikkatli beslen bence. boş boş kilo aldıran şeylerden uzak dur. daha 18 haftan var ortalama, o hakkını şimdiden harcama. bebekelin kilosu arttığında senin de aldığın kilo artacak zaten..
masraf olayını sormuşsun, ikinci el olarak alınacak şeyler ilk etapta, sağma makinesi ve park yatak geliyo aklıma. biz iki tane park beşik aldık üçüncüyü de alıcaz bikaç ay sonra benimkiler 3 aylık bu arada. şimdilik tek beşiğe bile sığıyolar. sağma makinesi küvezde kalırlarsa çok lazım oluyo manuelle idare ederim diye doğumdan önce almamıştım ama manuele sakın güvenme kolun kopuyo bi damla süt gelene kadar eziyet resmen. bi de ilk 3 gün pek süt gelmiyo helak oluyosun biz o zaman hemen koşup aldık bi makine. sen şimdiden ayarla bi tane ikinci el . kıyafet olarak çıtçıtlı badi, tulum ve altüst takımlar çok gidiyo. bi de penye battaniye. 12 tane var bizim şimdi anca yetiyo. kusuyolar falan yıka kurut derken yetişmiyo. bebek arabası falan çok sonra gerekevcek zaten biz de hala almadık araştırıyoruz yavaş yavaş. ama bez ve mama konusuna gelince, aptamil ve prima firmaları bizim sayemizde ayakta :))günde ortalama 15 bez falan gidiyo bi pakette de 54 mü ne var ordan hesap et işte :) mama desen bi kutusu 1.5 gün gidiyo kutusu 20 tlden. 800-1000 arası sadece bez ve mama. ben doğumdan önce bez stoğu yapmaya başlamıştım 3-5 paket vardı. ama mama stoğu yapma bence. duruma göre farklı mamalar kullanmak zorunda kalabiliyosun. mesela biz kaç tane deiştirdik, erken doğdukları için aptamil pre ile başladık, çok fazla kusma sorunumuz oldu aptamil ar kullandık, gaz sorunu oldu aptamil comformil, arada aptamil1 denedik olmadı ... şimdi biri AR diğer ikisi conformil yiyo.
başka soracağın bişey olursa fırsat buldukça cevaplarım. ama daha çok zamanın var hamileliğinin tadını çıkar çünkü ben HAMİLELİĞİMİ ÇOOK ÖZLÜYORUMkısa sürdü diye mi bilmiyorum içimde uhde kaldı bunlar büyüsün bitane daha yapasım var :)) dünyanın en güzel duygusu hamilelik ve her anının tadını çıkarmalısın...
üçüz anne adayları nasılsınız size bişey sormak istiyorum ben 12. haftaya girdim ve aşırı uyku problemim var akşam saat 7 de yatıyorum sabah saat 7 ye kadar gündüzleride deslerdesüekli uyku kali ve kendimi çok yorgun hissediyorum sizce bu belirtiler normal mi?bu uyku hali ne zamn gecer ?sersem gibiyim sürekli....
kızlar selamlar,çok özlemişim sizleri
anlatacak çok şey var,iki mama saati arası hemen anlatmaya çalışayım
geçen hafta perşembe günü kontrol için gitmiştik doktora,neyse işte gittik ben tabi bekliyorumki bana artık bir tarih versin de doğurayım
çünkü bir hafta sonra 36 bitecekti ve sankim artık yeterdi çünkü çook zorlanmaya başlamıştım
bana demez mi ben bu bebekleri 10 ekimden önce almam durumun gayet iyi diye
ben tabi şok oldum,almam allah almam diyor
bu halde ben kimsenin bebeğini doğurtmam diyor,sende dayanacaksın diyor
varya odasına kaç kez girdim çıktım türlü türlü şebeklikler yaptım yok
ikna edemedim bir türlü
ama çok keyifliyim falan,şakalaşıyoruz habire
derken eve geldik,biraz moralim bozulmuştu,ben nasıl dayanacaktım 10 ekime falan diye düşünüyordum
neyse yemek yedik ben uzanmaya geçtim
tam tvyi açtım izlerken su gelmeye başladı
ama ne su!
hemen bağırdım annemlere suyum geliyooooo diye
eşim dişlerini fırçalıyormuş ağzı köpükle koştu geldi,annem şokta odada bir tur atmış öyle çıktı geldi falan herkes bir komik
drumu aradım,dedim pazarlığa gerek yokmuş benim suyum geldi diye
o da hemen gelin o zaman dedi
ama ben rahattım
geçtim banyoya kaşlarımı falan düzelttim :)
o sırada son hazırlıklarda çantalara konuldu,çıktık yola
yolda sancıda başladı
hep merak ediyordum o suyun gelişini,sancıyı falan hepsini yaşadım valla
hastaneye vardığımızda sancılar 2 dkya inmişti zaten
anestezist geldi,pediatristler geldi,doktorum geldi derken bastılar epidurali doğum başladııı
ben çok heyecanlandım doğum esnasında,çenem falan titremeye başladı
dedim ben başlattım doğumu ya bu çocuklar küveze girerse,burda da küvez yok falan diye beni aldı bir korku
ben öyle olunca uyutmuşlar beni
sonra uyandırdılar,hemen bebeklerimi sordum
çok iyi dediler,çığlıkları geliyordu yavrularımın
çok sevindim,ağladım sevinçten onlar öyle deyince
derken dikişlerim atıldı ve beni odaya götürdüler
tüm sülale tabi kapının önünde bekleşiyorlar çok güzeldi
hepsi benden önce duymuştu çığlıklarını
hayatımın en güzel anını odaya girdiğimde yaşadım kızlar
üçüde ayrı ayrı pembe mavi yataklarında beni bekliyorlardı odada
ben bu anı yaşayacağımı hayal bile edemiyordum
diyordum elbet biri belki küveze gerek duyar falan diye düşünüyordum hep
ama öyle güzeldiki,ağladım,ağladım...
sonra hemen iki tanesini emmeye verdiler,biri bir göğsüme biri diğerine
sütüm de gelmişti hemen emmeye başladılar
allahım kızlar anlatamıyorum o anları öyle güzeldiki
Allahım hepinize yaşatsın o güzel anları
üç gün kalıp çıkacaktık ama sarılık çıktı biraz bebişlerde
ışık aldılar iki gün ara ara
ama hep yanımdalardı,aynı odadaydık
5.gün çıktık hastaneden,2 gündür de evdeyiz çok şükür
bugün ilk kontroller vardı,iyi geçti
yani kızlar sonuç olarak 35+2 de
Barlas 2000gr
Batu 2240gr
Bella 2000gr teyzeleri
ellerinizden öperler :)
daha çok şey var anlatılacak ama özetlemeye çalıştım
ağlamaya başlamadan bebişler behlül kaçar
hepinizi öptüm :)
üçüz anne adayları nasılsınız size bişey sormak istiyorum ben 12. haftaya girdim ve aşırı uyku problemim var akşam saat 7 de yatıyorum sabah saat 7 ye kadar gündüzleride deslerdesüekli uyku kali ve kendimi çok yorgun hissediyorum sizce bu belirtiler normal mi?bu uyku hali ne zamn gecer ?sersem gibiyim sürekli....
eski üçüz anne adayları şimdinin üçüz anneler bugün geçmiş sayfaları okudum,s_gün,emrzeynep,esra18 ,begüm ,lila3146,figenay vs.vs şuanda figenayın doğum yapmış olduğu sayfaları okudum yavaş yavaş hepinizin o anlarını okuyacağım inşallah.İyi ki böyle bir forum var kendimi yalnız hissetmiyorum,emrzeynep bu sayfayı açtığın için teşekkürler...
canım çok haklısın.çok sağolun.moral oldunuz bana.ben zaten tek bir tane park yatak almayı düşünüyorum.yatağımın yanına koyacağım.dizi dizi uyusun annesinin kuzuları.birbirlerini uyandırmıyorlar mı?yada biri uyanınca ötekilerde uyanıyor mu?bende tek bakıcam heralde.komşularım yardım ederiz diyolar ama nereye kadar yada ne kadar bilemiyorum.nasıl yetişiyosun yemeğe ev işine bebişlere...
bende kıyafeti de eşyaları da gocunmadan kullanırım.burda kızlardan biri sağolsun bana tulum filan yollamış ikizleri varmış dün geldi bende yıkadım kuruyorlar.hem sevindim hem içim biraz burkuldu ama herkes ister evladına en iyisini en güzelini almayı.napalım.onlar sağlıklı olsun da tek duam bu.
eski yazdıklarınızı okuyorum 133.sayfaya filan geldim sen daha doğum yapmadın.ama maşallah senin hamileliğin her açıdan güzel geçti hep zeynep gibi olsam deyip durdum bide begüm.onun dr.benim de dr.um.aynı hastane de doğum yapıcam nasipse...onu da yakın hissettim kendime.
benim ilk üç ayım kabus gibiydi.16.haftada bulantılarım bitti derken.şimdi mide gazı ve mide yanması beni mahvediyo.hiç sağlıklı beslenemedim.beslenemiyorum.enerjimde okadar düşük ki...yattığım yerde yoruluyorum.şimdilik 3.5 kg.filan aldım.sen kaç kg. ile doğum yaptın?
canım her konuda aklına ne gelirse tavsiyelerini bekliyorum.beni yalnız bırakmayın...görüşmek üzere
canım biraz olsun içim rahatladı.Allah yardım edecek biliyorum ama onlar için en iyisini yapamamak üzüyor beni.6sene bebek diye hayaller kurarken ay hamile olsam şöyle yaparım böyyle ederim derdim...şimdi bişey yapamamak insanı üzüyo.gönül cicili bicili kıyafetler,en güzelinden yataklar arabalar eşyalar istiyo.ayy bu gönül de çok fenabırakmıyo yakamı.elim kolum bağlı oturmak bana göre değil ama herşey imtihan işte.sabretmek de güzel.(çok zor olsa da onlar için sağlıkları için,onları veren için)napalım
bez almaya çalışalım bari herkes ayı şeyi diyo.ilk zamanları için prima premium care mi almam lazım.çok küçük çok hassas olacaklar.herkeste öyle yazmış.en iyi fiyatı 22 tl. doğuma kadar 8 paket alsam yeni doğanından yeter mi?peki sonra başka marka pişik yapar mı?daha ucuz bişeye geçsem.
canım ben 18 haftalık hamileyim ya 21 haziran 35.haftayı bitirmiş oluyorum yanlış hesaplamadıysam.öncesini düşünmek istemiyorum ama haziranın her anı olabilir.Rabbim sağlıkla durdurursa...
benim en çok nelere ihtiyacım var sizce.herkes deli gibi listeler yazmış.3 çocukla çarpıncainsan bi marsı ziyarete gidip gelmiş gibi oluyo bide bana artık kullanmadığınız şeyleri ve özellikle göğüs pompanız varsa kullanmıyosanız bana satarmısınız?göğüs pompası çok lazım diyolar.
ilgin için çok sağol canım.Allah razı olsun.görüşmek üzere.
uyu cnm uyuyabildiğin kadarr sonra o uykuları arıcaksın hamilelikte ilk altın kurall rahat olun herşeyi kafanıza takmayın uykuysa uyu yemekse yeee kafana göre takıl cnmm sıkıntı yok herşey normall:)))))
Apache ve diğer yeni hamiş arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz umarım rahat ve uzun bir hamilelik dönemi geçirirsiniz....yazılanları okurken apache yazdıklarını okurken dikkatimi çekti demek senda Aydan hocamın hastasısın mükemmel bir insan ve çok iyi bir dr kesinlikle ona sonuna kadar güvenebilirsin...ben 36+2 de doğum yaptım oda kendi isteğimle durumum daha beklemey müsaitti ve Aydan hocamda bekleme taraftarıydı ama ben doğum yapmak istedim oda yaptırdı aklına takılan sormak istediğin ne varsa sorabilirsin elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım...bütün hamile rakadaşlar merak ettiğiniz öğrenmek isteediğiniz ne varsa tecrübelerimi sizinle paylaşmaya hazırım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?