cnmmm sen prima falan şart degil hemen öle pişik olmuyolar...öle uçuk kaçık listelere takılma ama sana şu kadınlar kulübündenden okuyupta en çok dua ettiğim şey agız beziii gerçekten herşeyden daha gerekliymiş:)))40tane aldım anca yetiyo ıslak mendil ilk molfik yeni dogan aldım sonra hangisi kampanyadaysa pez prima ve molfiks aldım 15tl den haziranada dogum yapcaksın yazın havalr nasıl olur bilmem ama çıtçıtlı al 3er takımda yenidogan al sorda yavaş yavaş takımlarıalırsın çünkü kışın giycekler ve büyüyecekler öle çok alıpta büyütme valla 2hafta önce denediğiim kıyafet birden küçülmüş çok üzüldüm kızların çogu artık sagmıyo fısladı gögüslerimiz ama pompada küvezde oldugu sürece lazım oluyo sonra biberona alışırsa seni emmez en büyük hatamda o oldu benim sagmak yerine ver emsinler senii biberona alışınca kaçınılmaz son emmiyolar battaniyede ilk başta çok alma senin yaza gelcek küçülür kışa uygunun u alırsın ama sonra kurtarıcı oluyokundakla uyuttaklıma gelenler bunlar sonra detaylı yazarım koca bebek ilği bekliyo:)))
cnm bizim eşlerimiz aynı meslek sanırım nasıl üçüzlerle sıkıntı çekiyormusunuz maddi olarak...
Selam apache ,o ağrılardan bende de var özellikle sol kasığımda tabiki doktoruna sor gittiğin zaman ama çok tedirgin olma.Benim de sağ kaburgam sırtımın sağ tarafı beni gerçekten oldukça rahatsız ediyor.Ama benim doktorum dediki kanaman olmadığı,suyun gelmediği sürece bunların hepsi normal.Biraz dayanacağız rahat olacağız gerisini Allaha bırakacağız.Hakkımızda hayırlısı.iyi ki bebek alışverişi konusunda eski arkadaşları soru yağmuruna tutuyorsun:) ben de çok faydalanıyorum.Kendine iyi bak inşallah kontrolün iyi geçer.
forumu her açtığımda birşeyler yazdığını görmek beni mutlu ediyor.Allahtan ben biraz şanslıyım hep evde durmuyorum bugün evdeyim ama işe gitmedim.İşyerim çok yakın evime, genelde öğlen saat 13:00 den sonra 3-4 saatliğine işe gidiyorum bana çok iyi geliyor,işlerle uğraşıyorum kafa dağıtıyorum sonra eve geliyorum.İnsan evde kalınca çok kuruyor kendi kendine.Ben 2 haftada 1 kontole gidiyorum yalnız doktor kontrolü beni 1 hafta idare diyor ancak:) 1 haftadan sonra acaba iyillermi bir sorun var mı diğer kontrolde ne olacak diye düşünmeden edemiyorum vallaha.Fakat şunu da yapmaya çalışıyorum olumlu düşünmeye.Bence çok önemli gerçekten bazen kötü düşünerek olumsuzlukları kendimize çekebiliyoruz.sağol lavinay bugün de sağ kolum ağrıdan tutmuyor zor yazıyorum.gecede kolumu koyacak yer bulamadım yatakta.ya birinin mesajını okumuş oldum keşke okumasaydım ikizlerini 18.haftada erken doğum yaparak kaybetmiş.düşünmeyim diyorum aklımdan çıkmıyor.devamlı evde olmak boş boş yatmak insanı paranoyak da yapıyo.yarın derin bir ohh çekerim inşallah.
kaburga ağrısını eski mesajlarda okumuştum.bebekleriçin yeterli yer olmadığı için kaburgalar yukarı toplanıyormuş.buda çok ağrı yapıyormuş.açık bir yelpaze gibiyken kapanıyorlar.yani vücudun dengesi düzeni bozuluyor.sırt ağrısı da taşıdığımız bebek ve rahmin yükünden kaynaklı.
biz daha yolun çok başındayız canım bu 2.trimester bizim en iyi zamanımızmış.asıl 28 den sonra yolumuz çok zor.ben elimden geldiği kadar seni yalnız bırakmıcam.anlayan yaşayan birinin destek olması,yalnız bırakmaması bence çok önemli.doğum yapan kızlar birbirlerinden güç almış.çünkü hem 3 bebek taşımak çok çok zor hem seni kimse anlayamaz.etrafımızdakiler tek bir bebek taşımış.bana abimin eşi kasık ağrısının çok tehlikeli olduğunu söyledi ona dr.u öyle demiş.ama bizde tüm ağrılar dediğin gibi normal.yani kimse bilemiyor yapılan yorumlarda yoruyor insanı.
yada bazıları çok normal bakıyor.onların kiloları az olacak.5 kilo bebek doğuranlar var.seninki de farklı değil diyolar.yada çinliler çok küçücükmüş de biri 11 tane doğurmuş.yani kısacası ben hergün hastayım ya.ABARTMA!!!!!demek istiyolar.kimisi de meraktan boğuyor sorularla.sanki uzaydan geldim.
ay neyse canım dr.a gideyim haber ederim.kaburga ve sırt ağrısına ılık banyo çok iyiymiş.hoşçakal.
forumu her açtığımda birşeyler yazdığını görmek beni mutlu ediyor.Allahtan ben biraz şanslıyım hep evde durmuyorum bugün evdeyim ama işe gitmedim.İşyerim çok yakın evime, genelde öğlen saat 13:00 den sonra 3-4 saatliğine işe gidiyorum bana çok iyi geliyor,işlerle uğraşıyorum kafa dağıtıyorum sonra eve geliyorum.İnsan evde kalınca çok kuruyor kendi kendine.Ben 2 haftada 1 kontole gidiyorum yalnız doktor kontrolü beni 1 hafta idare diyor ancak:) 1 haftadan sonra acaba iyillermi bir sorun var mı diğer kontrolde ne olacak diye düşünmeden edemiyorum vallaha.Fakat şunu da yapmaya çalışıyorum olumlu düşünmeye.Bence çok önemli gerçekten bazen kötü düşünerek olumsuzlukları kendimize çekebiliyoruz.
Etraftan gerçekten uzaylı gibi algılanıyor olabiliriz.Düşünsene millet 1 taneyi zor doğuruyor kısmet olursa biz 3 tane bebekçik doğuracağız.Ben 22+ ya geçtim karnım herhalde dışarıdan 8 _9 aylık gibi algılanıyor geçenlerde doktora gittiğimde asistanlardan biri nst ye bağlandınız mı diye sordu bende daha 21. haftam dedim şaşırdı tabiki.Boşver yorumları seniz endişendirecek hertürlü yoruma tıka kulaklarını.
Bebek kiloları konusunda bende çok endişeleniyorum ama şöyle 2 kg civarında doğsalar ne güzel olacak değil mi? Beslenmemize dikkat etmemiz lazım ben sevmediğim çoğu şeyi yemeye çalışıyorum yeterki onlar kilo alsın.
apache nasılsın ,şuan da forumdasın ben de geçmiş sayfaları okuyorum notlar alıyorum kendime göre
canım aydan hoca üçüzlerden ve senden bahsediyor zaman zaman ama tabi ben senin olduğunu tesadüfen geçmiş mesajlarınızı okurken anladım.sen ve sanırım asuarmıydı ikinizde hem aydan hocanın hastasıydınız hem koruda doğum yaptınız.zaten içimden diyordum ah keşke tanışsam şu üçüz anneleriyle diyordum nasipmiş demekki.memnun oldum.hatta ikinizden biri eryamandaymış.bende ordayım.göksuya evim çok yakın.
sana sormak istediğim bir değil bin şey var.yandın sen...
senin doğum hikayeni eski mesajlarda ayrıntılı göremedim.bana hastaneyi,ekipi,doğum nasıl oldu,kendine geldiğinde ağrın çokmuydu...bunları yaz nolur.bide doğum için hastaneye kaç tl.ödediniz gerçi senin bebekler küvözde kalmamış ama ben o küvöz parasından çok korkuyorum.aydan hoca da net bişey söylemiyo bizde kara kara düşünüyoruz.vitamin filan ne kullandın.kaç kilo aldın.bebekleri hangi çoçuk dr.una götürüyorsun.hastaneye giderken kendin ve bebekler için ne götürdün.hastane doğumda ne veriyor.hastanede süt pompası varmıydı sen götürdünmü?
ayy ne çok şey sordum.şimdiden teşekkür ederim....
selam canım ben daha hiçbirşey almadım ,27. hafta gibi almaya başlamayı düşünüyorum.Ya ne güzel başlamışsın sen biberon emzik vs. özendim şimdi :) göğüs ucu kremi ne doğumdan bir ay önce başlamak çok faydalıymış lasinoh ismi onu not aldım göğüs pompası için çok gereli diyorlar ,ama hakikatten biraz pahalı çünkü kısa bir dönem kullanabiliyormuşuz.evet canım online'ım bende sana cevap yazdım.ben 135.sayfaya kadar geldim not almadım malesef okurken aa bunu unutmayım dedim ama hepsini unuttum.önemli noktaları bana da yaz olur mu?
ben okuduklarıma göre biberonu avent 4'lü set aldım internetten.3 tanede avent emzik aldım.ıslak mendil kampanyada unibaby yeni doğan aldık.herkes onu önermiş.başkada bişey almadım.park yatak alıcaz.bir tane 120cm.lik olandan.ilk 4 ay yatıyolarmış onda.bez stok yapın diyolar ben daha başlayamadım hesaplı denk gelmedi.göğüs pompası çok gerekli diyolar.o da çok pahalı 2.ele güvenebilirsek bakıcaz onada.
sen neler aldın?neler almayı düşünüyorsun.
günlük nasıl besleniyorsun?
evet canım online'ım bende sana cevap yazdım.ben 135.sayfaya kadar geldim not almadım malesef okurken aa bunu unutmayım dedim ama hepsini unuttum.önemli noktaları bana da yaz olur mu?
ben okuduklarıma göre biberonu avent 4'lü set aldım internetten.3 tanede avent emzik aldım.ıslak mendil kampanyada unibaby yeni doğan aldık.herkes onu önermiş.başkada bişey almadım.park yatak alıcaz.bir tane 120cm.lik olandan.ilk 4 ay yatıyolarmış onda.bez stok yapın diyolar ben daha başlayamadım hesaplı denk gelmedi.göğüs pompası çok gerekli diyolar.o da çok pahalı 2.ele güvenebilirsek bakıcaz onada.
Bir de apache ben bayağı bir su içiyorum günlük 13_15 bardağı buluyor.Su içmek en büyük zevkim oldum hamilelikte.
Sen kontrole prof a mı gidiyorsun özel muayenehane sine sanırım çünkü gerçekten 3 hafta da 1 o ücreti ödemek maddi oalrak biraz yıpratıcı olabilir.Ama sanırım tedavi gördüğün dokror o ve ona çok güveniyorsun.Ben ist dayım benim doktorum da yaklaşık 3 yıldır gittiğim bir doktordu.Hala da ona devam ediyorum özel bir hastaenin doktoru sgk anlaşmalı ben 50 tl veriyorum her gittiğmde ama ara ara doçent bir perinatologa muayene oluyorum ,hastanenin anlaşmaşı olduğu bir doçent doktorum zaman zaman ona yönlendiriyor.Yani çok şükür ciddi paralar ödemiyoruz.Fakat hastane konusunda kararsısız çünkü gittiğim hastanede ç0çuk yoğun bakım küvez yok,bu nedenle başka hastane araştıryorum
ben 12 kilo aldım ama canım 7.ayda doğurdum erken olmasaydı 20yide bulabilirdi belki. bebeker 1.5 kilo doğdular 1 ay küvezde kaldlar.. alışveriş için eski yazılara bak listeler yazmıştık insan başa gelmeden bilemiyo neler gerekli, hatalı alışverişler yapabiliyo..Merhaba ,sizleri okudukça acaba ben de bu günlere gelebilecekmiyim diye düşünüyorum.Yani karnımdaki bebeklerimden değilde artık kucağımdaki bebeklerimden bahsedeceğim günler.İnşallah.Sen çok az kilo almışsın gerçekten bebeklerin kaç kilo doğdular ,ben 21+4 günlük üçüz hamileyim ve daha şimdiden 9 kilo aldım.Yemek yemeyi çok seven biriyim ama hamileliğimde çok aşırı yediğimi söyleyemem fakat kilo aldım ama vücudumda pek kilo yok karnım kocaman alı ve şuana kadar doktorum bebeklerimin iyi beslendiğini söylüyor bakalım daha sonrasın da ne olacak.Bebek kıyafetleri odası ,beşikleri bu konuda hiç ama hiç birşey bilmiyorum.Alışverişe çıksam ne alacağımı bile bilmiyorum.
canım biraz olsun içim rahatladı.Allah yardım edecek biliyorum ama onlar için en iyisini yapamamak üzüyor beni.6sene bebek diye hayaller kurarken ay hamile olsam şöyle yaparım böyyle ederim derdim...şimdi bişey yapamamak insanı üzüyo.gönül cicili bicili kıyafetler,en güzelinden yataklar arabalar eşyalar istiyo.ayy bu gönül de çok fenabırakmıyo yakamı.elim kolum bağlı oturmak bana göre değil ama herşey imtihan işte.sabretmek de güzel.(çok zor olsa da onlar için sağlıkları için,onları veren için)napalım
bez almaya çalışalım bari herkes ayı şeyi diyo.ilk zamanları için prima premium care mi almam lazım.çok küçük çok hassas olacaklar.herkeste öyle yazmış.en iyi fiyatı 22 tl. doğuma kadar 8 paket alsam yeni doğanından yeter mi?peki sonra başka marka pişik yapar mı?daha ucuz bişeye geçsem.
canım ben 18 haftalık hamileyim ya 21 haziran 35.haftayı bitirmiş oluyorum yanlış hesaplamadıysam.öncesini düşünmek istemiyorum ama haziranın her anı olabilir.Rabbim sağlıkla durdurursa...
benim en çok nelere ihtiyacım var sizce.herkes deli gibi listeler yazmış.3 çocukla çarpıncainsan bi marsı ziyarete gidip gelmiş gibi oluyo bide bana artık kullanmadığınız şeyleri ve özellikle göğüs pompanız varsa kullanmıyosanız bana satarmısınız?göğüs pompası çok lazım diyolar.
ilgin için çok sağol canım.Allah razı olsun.görüşmek üzere.
canım yazdıklarını pür dikkat okudum.senin doğum hikayeni de yeni okudum o da çok etkiledi beni.verdiğin tüm bilgiler için çok sağol.sanırım eskişehirlisin bende eskişehirliyim ama ankarada oturuyorum.ailem ve tüm akrabalarım eskişehirde.tekrar memnun oldum tanıştığımıza.
yataktı arabaydı büyük eşyaları almıcaz şimdi en son doğuma yakın.büyük ihtimalde 2.el alıcaz.göğüs pompasını da sizlerden biri satar diye bekliyorum.gerçi siz daha çok kullanırsınız da bebekleri daha büyük olanlar satarsa alıcam.internetteki 2.ellere güvenemiyorum.bez illa prima premium care mi alayım ilk etapta.sonra marka değişince pişik olursa...
canım bence hamileliği özleme gerçi sen güzel bir hamilelik geçirdin okuduğum kadarıyla.ben 3 ay süründüm.16.haftada iyiyim derken bulantılar bitti derken şimdi midem beni mahvediyor hayata küstüm ya gerçekten.hiç yaşasın hamileyim diyemedim devamlı hasta gibiyim.midemde bir gaz oluyor neden anlayamadım şişiyor şişiyor nasıl bir basınç patlıcam sanıyorum.tansiyonum çıkıyor kulaklarım ellerim ateş gibi oluyor.o biraz azaldı derken mide yanması bi başlıyor bitiş yok zorla uyuyorum.yemek borum asitten yana yana.mide asidim ağzıma gelince uykuda hoplayıp kalkıyorum.sizde de böyle miydi.ben mi böyleyim bilemedim.ne keyfim var ne enerjim.adım atmak istemiyorum.bende bir gariplik var heralde.dr.umda çok pozitif ne desem dinleyip moral verici bişeyler söylüyor.ay ne biliyim canım bende doğsunlar sağlıkla 36.hafta gelsin inşallah diye bekliyorum valla.düşünsene daha 18.hafta daha çoook var.
evet çok normal canım çoğu hamilede görülen şeyler bunlar..üçüz anne adayları nasılsınız size bişey sormak istiyorum ben 12. haftaya girdim ve aşırı uyku problemim var akşam saat 7 de yatıyorum sabah saat 7 ye kadar gündüzleride deslerdesüekli uyku kali ve kendimi çok yorgun hissediyorum sizce bu belirtiler normal mi?bu uyku hali ne zamn gecer ?sersem gibiyim sürekli....
eski yazılardan çok şey alabilirsin canım biz herşeyimizi en ince ayrıntılaryla paylaşmştık. tabi şimdi o kadar sık giremiyoruz. siz de bebişler gelmeden bol bol okuyup notlar alın sizin de sonrasında fırsatınız olmayacak bu kadar :)eski üçüz anne adayları şimdinin üçüz anneler bugün geçmiş sayfaları okudum,s_gün,emrzeynep,esra18 ,begüm ,lila3146,figenay vs.vs şuanda figenayın doğum yapmış olduğu sayfaları okudum yavaş yavaş hepinizin o anlarını okuyacağım inşallah.İyi ki böyle bir forum var kendimi yalnız hissetmiyorum,emrzeynep bu sayfayı açtığın için teşekkürler...
ayy canım ne güzel moral veriyosun çok sağol ya.biz zaten battık diyorduk bide bebeklerin bu devasa ihtiyaç listeleri bizi iyice bitirmişti.insan bide ilk bebek acemi oluyo,sağda solda hiç üçüz ne duyduk ne gördük...gidip bi danışsak ne duysan inanıyosun.bende öyle yapıcam beklicem almıcam hiç bişey dediğin gibi bez kampanyası oldukça ondan alayım yeter.sen aklına geldikçe bana yaz önemli ihtiyaçları not alayım.sizlerden de 2.el satacağınız şeyler olursa alırım zamanla.
bu arada adım tuğba.aklıma rumuz gelmedi apache yaptım eşim dalga geçiyo.hangisi kolayına gelirse onu söyleyebilirsin.
benim kasıklarımda ağrılar başladı.tek taraflı damar çekmesi gibi ağrılar oluyordu ama bu hafta azıcık ayakta kalayım sanırım ondan oluyo.yada ben öyle diyorum.hemen kasıklarıma sancı sokuluyo yürümekte zorlanıyorum bir iki gün dinlenince azalarak geçiyo sonra tekrar.normal mi?sizdede oldu mu?
facebookta da üçüzler için grup olduğunu duydum ama ben göremedim.
kızlar kasıklarım çok ağrıyor.korkutuyor beni.sizinde böylemiydi?normal mi?çok tedirginim.yatarken otururken yani kıpırdamayınca bişey yok ama ayağa kalkıp yürüyünce çok kuvvetli ağrım oluyor.
eğer o gün devamlı yatarsam sonraki gün rahatlıyorum.ama biraz ayakta kalsam gene aynı şekilde ağrım oluyo.ağrı ayakta kalınca mı oluyo yoksa başka bir sıkıntı mı var anlamıyorum.nolur bişey deyin salı dr.a gidicem ama bişey olacak diye aklım gidiyo.
evet canım online'ım bende sana cevap yazdım.ben 135.sayfaya kadar geldim not almadım malesef okurken aa bunu unutmayım dedim ama hepsini unuttum.önemli noktaları bana da yaz olur mu?
lavinay apache maşallah kız ne akıllısınız valla not almak falan tebrik ettim sizi :)
ama ne yapın edin doğum yapmış üçüz annelerinin topiğinide okuyun ben oradan çok şey öğrendim
yinede aklınıza takılanları sorun
sonra herşey daha da güzelleşecek ama feci yorulacaksınız haberniz olsun :)
bez mama masrafı bizde de 600-700 civarı,mama aptamil bezde primanın 2.kalite olanı
lavinay apache maşallah kız ne akıllısınız valla not almak falan tebrik ettim sizi :)
ama ne yapın edin doğum yapmış üçüz annelerinin topiğinide okuyun ben oradan çok şey öğrendim
yinede aklınıza takılanları sorun
sonra herşey daha da güzelleşecek ama feci yorulacaksınız haberniz olsun :)
bez mama masrafı bizde de 600-700 civarı,mama aptamil bezde primanın 2.kalite olanı
bu arada geçen gün mama ve bez masrafına 1000 lira civarı demişim çok atmışım :) yanlış hesapladım heralde eşime sordum 400 mama, 200 bez dedi, toplam 600. mama aptamil, bez prima premium care. farklı markalarda fiyat da değişebilir. yanlış bilgilendirmiş olmiyim korkutmiyim gözünüzü :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?