2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

ayy canım ne güzel moral veriyosun çok sağol ya.biz zaten battık diyorduk bide bebeklerin bu devasa ihtiyaç listeleri bizi iyice bitirmişti.insan bide ilk bebek acemi oluyo,sağda solda hiç üçüz ne duyduk ne gördük...gidip bi danışsak ne duysan inanıyosun.bende öyle yapıcam beklicem almıcam hiç bişey dediğin gibi bez kampanyası oldukça ondan alayım yeter.sen aklına geldikçe bana yaz önemli ihtiyaçları not alayım.sizlerden de 2.el satacağınız şeyler olursa alırım zamanla.

bu arada adım tuğba.aklıma rumuz gelmedi apache yaptım eşim dalga geçiyo.hangisi kolayına gelirse onu söyleyebilirsin.

benim kasıklarımda ağrılar başladı.tek taraflı damar çekmesi gibi ağrılar oluyordu ama bu hafta azıcık ayakta kalayım sanırım ondan oluyo.yada ben öyle diyorum.hemen kasıklarıma sancı sokuluyo yürümekte zorlanıyorum bir iki gün dinlenince azalarak geçiyo sonra tekrar.normal mi?sizdede oldu mu?

facebookta da üçüzler için grup olduğunu duydum ama ben göremedim.

cnm bizim eşlerimiz aynı meslek sanırım nasıl üçüzlerle sıkıntı çekiyormusunuz maddi olarak...

çok şükür diyorum valla cnm sıkıntı yok ilk etapta oldu tabi ama şimdi 500tl ayırıyorum bez ve ama için exstrlar ama bizi korktugumuz gb yormadı hep dyorum ama allah geçekten rısklarını veriyo bide ben çok şanslıyım kardeşimden öte komşularım var çok destekçiolu bana manevi olarakkorma gerçekten umdugun gb olmuyo öle abartı listelere takılmayın ihtiyaç oldugu kadar alın fazlası elinizde patlar ben dogdutan sonra aldım 2takım yeni dogan ihtiyaca göre yani

kızlar kasıklarım çok ağrıyor.korkutuyor beni.sizinde böylemiydi?normal mi?çok tedirginim.yatarken otururken yani kıpırdamayınca bişey yok ama ayağa kalkıp yürüyünce çok kuvvetli ağrım oluyor.

eğer o gün devamlı yatarsam sonraki gün rahatlıyorum.ama biraz ayakta kalsam gene aynı şekilde ağrım oluyo.ağrı ayakta kalınca mı oluyo yoksa başka bir sıkıntı mı var anlamıyorum.nolur bişey deyin salı dr.a gidicem ama bişey olacak diye aklım gidiyo.

Selam apache ,o ağrılardan bende de var özellikle sol kasığımda tabiki doktoruna sor gittiğin zaman ama çok tedirgin olma.Benim de sağ kaburgam sırtımın sağ tarafı beni gerçekten oldukça rahatsız ediyor.Ama benim doktorum dediki kanaman olmadığı,suyun gelmediği sürece bunların hepsi normal.Biraz dayanacağız rahat olacağız gerisini Allaha bırakacağız.Hakkımızda hayırlısı.iyi ki bebek alışverişi konusunda eski arkadaşları soru yağmuruna tutuyorsun:) ben de çok faydalanıyorum.Kendine iyi bak inşallah kontrolün iyi geçer.

sağol lavinay bugün de sağ kolum ağrıdan tutmuyor zor yazıyorum.gecede kolumu koyacak yer bulamadım yatakta.ya birinin mesajını okumuş oldum keşke okumasaydım ikizlerini 18.haftada erken doğum yaparak kaybetmiş.düşünmeyim diyorum aklımdan çıkmıyor.devamlı evde olmak boş boş yatmak insanı paranoyak da yapıyo.yarın derin bir ohh çekerim inşallah.

kaburga ağrısını eski mesajlarda okumuştum.bebekleriçin yeterli yer olmadığı için kaburgalar yukarı toplanıyormuş.buda çok ağrı yapıyormuş.açık bir yelpaze gibiyken kapanıyorlar.yani vücudun dengesi düzeni bozuluyor.sırt ağrısı da taşıdığımız bebek ve rahmin yükünden kaynaklı.

biz daha yolun çok başındayız canım bu 2.trimester bizim en iyi zamanımızmış.asıl 28 den sonra yolumuz çok zor.ben elimden geldiği kadar seni yalnız bırakmıcam.anlayan yaşayan birinin destek olması,yalnız bırakmaması bence çok önemli.doğum yapan kızlar birbirlerinden güç almış.çünkü hem 3 bebek taşımak çok çok zor hem seni kimse anlayamaz.etrafımızdakiler tek bir bebek taşımış.bana abimin eşi kasık ağrısının çok tehlikeli olduğunu söyledi ona dr.u öyle demiş.ama bizde tüm ağrılar dediğin gibi normal.yani kimse bilemiyor yapılan yorumlarda yoruyor insanı.

yada bazıları çok normal bakıyor.onların kiloları az olacak.5 kilo bebek doğuranlar var.seninki de farklı değil diyolar.yada çinliler çok küçücükmüş de biri 11 tane doğurmuş.yani kısacası ben hergün hastayım ya.ABARTMA!!!!!demek istiyolar.kimisi de meraktan boğuyor sorularla.sanki uzaydan geldim.

ay neyse canım dr.a gideyim haber ederim.kaburga ve sırt ağrısına ılık banyo çok iyiymiş.hoşçakal.

forumu her açtığımda birşeyler yazdığını görmek beni mutlu ediyor.Allahtan ben biraz şanslıyım hep evde durmuyorum bugün evdeyim ama işe gitmedim.İşyerim çok yakın evime, genelde öğlen saat 13:00 den sonra 3-4 saatliğine işe gidiyorum bana çok iyi geliyor,işlerle uğraşıyorum kafa dağıtıyorum sonra eve geliyorum.İnsan evde kalınca çok kuruyor kendi kendine.Ben 2 haftada 1 kontole gidiyorum yalnız doktor kontrolü beni 1 hafta idare diyor ancak:) 1 haftadan sonra acaba iyillermi bir sorun var mı diğer kontrolde ne olacak diye düşünmeden edemiyorum vallaha.Fakat şunu da yapmaya çalışıyorum olumlu düşünmeye.Bence çok önemli gerçekten bazen kötü düşünerek olumsuzlukları kendimize çekebiliyoruz.
Etraftan gerçekten uzaylı gibi algılanıyor olabiliriz.Düşünsene millet 1 taneyi zor doğuruyor kısmet olursa biz 3 tane bebekçik doğuracağız.Ben 22+ ya geçtim karnım herhalde dışarıdan 8 _9 aylık gibi algılanıyor geçenlerde doktora gittiğimde asistanlardan biri nst ye bağlandınız mı diye sordu bende daha 21. haftam dedim şaşırdı tabiki.Boşver yorumları seniz endişendirecek hertürlü yoruma tıka kulaklarını.
Bebek kiloları konusunda bende çok endişeleniyorum ama şöyle 2 kg civarında doğsalar ne güzel olacak değil mi? Beslenmemize dikkat etmemiz lazım ben sevmediğim çoğu şeyi yemeye çalışıyorum yeterki onlar kilo alsın.

canım ben reklamcıydım normalde.bilboardlardaki reklam ve ilan tasarlayıp hazırlıyordum.işim çok yoğun olduğundan haziranda tedavi ve dr.gidip gelmelerim yüzünden ücretsiz izine ayrıldım.hamile kalınca da geri dönmedim.

evet bana da ev çok zor geldiği için bunalıyorum zaten.çok hareketli bir yaşam bir anda monotonlaştı ve tedavi süreci de dahil yaklaşık 7 aydır devamlı hasta mutsuz ve enerjisizim.

ben 3 haftada bir gidiyorum aynen şuan psikopata bağladım bi görsem de rahatlasam kuzularımı.benim dr.her gittiğimde para alıyor.zaten batmış durumdayız.yarın gene 350 tl.vericez.2 haftada gitmek daha iyiymiş ama batardık iyice.sen hangi şehirdesin.ben ankaradayım.bebekler tekmelemeye başladı mı?ben hiç hissetmiyorum.

apache nasılsın ,şuan da forumdasın ben de geçmiş sayfaları okuyorum notlar alıyorum kendime göre

evet canım online'ım bende sana cevap yazdım.ben 135.sayfaya kadar geldim not almadım malesef okurken aa bunu unutmayım dedim ama hepsini unuttum.önemli noktaları bana da yaz olur mu?

ben okuduklarıma göre biberonu avent 4'lü set aldım internetten.3 tanede avent emzik aldım.ıslak mendil kampanyada unibaby yeni doğan aldık.herkes onu önermiş.başkada bişey almadım.park yatak alıcaz.bir tane 120cm.lik olandan.ilk 4 ay yatıyolarmış onda.bez stok yapın diyolar ben daha başlayamadım hesaplı denk gelmedi.göğüs pompası çok gerekli diyolar.o da çok pahalı 2.ele güvenebilirsek bakıcaz onada.

sen neler aldın?neler almayı düşünüyorsun.

günlük nasıl besleniyorsun?

Apache öncelikle merhaba canım sorduğun tüm sorulara ayrıntılı bir şekilde cevap vermiştim ama nasıl olduysa iletilmedi...şimdi kısa kısa cevaplayım aklına takılanları yazarsın ayrıntılı anlatırım...öncelikle ben eryamanda oturmuyorum ilçedeyim eryamanda oturan büyük ihtimalle asuar...korunun sitesindeki üçüzler benimkiler bu arada...doğumda hastanedende ekiptende çok memnun kaldım herşey mükemmeldi benim için epidural sezeryan oldum yaklaşık 45 dakika sürdü aydan hanıma ümit bey varya o yardım etti doğumumda yaklaşık 15 kişilik bir ekip vardı 2 tane çocuk dr vardı çocuk hemşireleri falan derken 15 kişiyi buldu...benim bebeklerim sadece kontrol amaçlı 1 gün küvözde kaldılar oda çocuk dru gülcan hanımın isreğiyle...koruda küvöz paralı benimkiler 1 gün kaldı hastane masrafları aydan hanımın ücreti hepsine 5500 lira ödedik...ama bu indirimli fiyat canım yoksa daha yüksek bir fatura çıkmıştı doğumdan önce aydan hanımla ücret konuşmuştuk 5000 lira yeter demişti fazla çıkınca kendisini aradım ücrette indirim yaptı..birde aklında bulunsun canım paranın hepsini nakit istiyorlar kredi kartı falan geçmiyor..doğumdan sonra ağrım oldu ama ağrı kesicilerle falan idare ettim ama ne yalan söyleyim benim öyle dayanılmayacak gibi ağrılarım falan olmadı...bacaklarımdaki uyuşukluk geçince yürüttüler sonra ayaklandım zaten...birde aydan hoca doğum erken olursa uzun süreli küvöz gereksinimi olursa başka hastaneye yönlendireceğini söylemişti bir konuş istersen sende...ilaç olarak ferrum forte ve ferrevit kullandım aydan hoca bana başkada bişey vermedi yalnız 16.haftadan itibaren 2 haftada bir proluton depot diye bir iğne yaptırıyordum belki sana da vermiştir..çocuk dru burda ilçede dra götürüyorum ben ama korudaki gülcan hanım iyi bir dr gerçi oda doğum yapacaktı belki yapmıştır...hastanede süt sağma makinası var kullanabiliyorsun mama gerekirse veriyorlar başkada bişey vermiyor hastane sadece hediye olarak bebeklere pike takımı vermişlerdi...ben 17 kilo aldım toplamda doğumdan geldiğimde eski kilomdaydım....benim hamileliğim çok hareketliydi ben öyle sürekli yatmadım doğumumdan 2 gün önce annemler hacdan geldi onları karşılamaya bile gittim düşün artık gerisini...36+2de kendi isteğimle doğum yaptım aydan hocaya kalsa daha bekletecekti...umarım biraz aydınlatabilmişimdir seni sormak istediğin bişeyler olursa yine sorabilirsin canım benden şimdilik bu kadar...

selam canım ben daha hiçbirşey almadım ,27. hafta gibi almaya başlamayı düşünüyorum.Ya ne güzel başlamışsın sen biberon emzik vs. özendim şimdi :) göğüs ucu kremi ne doğumdan bir ay önce başlamak çok faydalıymış lasinoh ismi onu not aldım göğüs pompası için çok gereli diyorlar ,ama hakikatten biraz pahalı çünkü kısa bir dönem kullanabiliyormuşuz.

ben 2 tane park yatak alırız diye düşünüyorum ama henüz karar vermedik fakat kesinlikle mobilye beşik almayacağız galiba ,güzel büyük bir dolap alırız ya da yaptırırız diye düşünüyorum ama bakalım

Canım ben öyle tatlı,pasta hamur işi yemiyorum çok canımda istemiyor.süt ürünleri tüketmeye çalışıyorum,ceviz ,kuru incir,erik kuru kayısı 1 er yada 2 şer adet olacak şekilde yiyorum.Beyaz ekmek tüketmiyorum tam buğdaty ekmeği yiyorum gece yatarken muhakkak %0 yağlı 1 bardak süt içiyorum.Et sevmem ama yemeye çaışıyorum.Haftada 1 kez balık tüketmeye özen gösteriyorum

Bir de apache ben bayağı bir su içiyorum günlük 13_15 bardağı buluyor.Su içmek en büyük zevkim oldum hamilelikte.

Sen kontrole prof a mı gidiyorsun özel muayenehane sine sanırım çünkü gerçekten 3 hafta da 1 o ücreti ödemek maddi oalrak biraz yıpratıcı olabilir.Ama sanırım tedavi gördüğün dokror o ve ona çok güveniyorsun.Ben ist dayım benim doktorum da yaklaşık 3 yıldır gittiğim bir doktordu.Hala da ona devam ediyorum özel bir hastaenin doktoru sgk anlaşmalı ben 50 tl veriyorum her gittiğmde ama ara ara doçent bir perinatologa muayene oluyorum ,hastanenin anlaşmaşı olduğu bir doçent doktorum zaman zaman ona yönlendiriyor.Yani çok şükür ciddi paralar ödemiyoruz.Fakat hastane konusunda kararsısız çünkü gittiğim hastanede ç0çuk yoğun bakım küvez yok,bu nedenle başka hastane araştıryorum

canım benim gitmediğim dr.hastane kalmadı.en son bu prof.da karar kıldık.bana her gittiğimde 1.5 saat ayırıyor.bebeklerin gözüydü,böbreğiydi...tek tek gösterek anlatıyor.sonra oturup herşeyi sohbet eder gibi konuşuyoruz.adı AYDAN BİRİ kendi özel hastanesi var.KORU HAST.diye doğumumda orda olacak nasipse.ben hem kendine hem ekibine çok güveniyorum.hastanede çok kaliteli.sadece pahalı.ama napalım içimiz çok rahat bi şekilde altından kalkıcaz.

su ben de eskiye oranla çok içiyorum ama 3-4 litreyi bulmuyor malesef.

bebekler ne zaman tekmelemeye başladı.diğer yazdıklarımı gördün mü?

yaa dünya kadar cevap yazmıştım hepsi gitti şimdi tekrar yazayım ama bu sefer özet çünkü bebikler uyanmak üzere :)

ben 12 kilo aldım ama canım 7.ayda doğurdum erken olmasaydı 20yide bulabilirdi belki. bebeker 1.5 kilo doğdular 1 ay küvezde kaldlar.. alışveriş için eski yazılara bak listeler yazmıştık insan başa gelmeden bilemiyo neler gerekli, hatalı alışverişler yapabiliyo..

en iyi şeyi almayı herkes ister ama bebeklere pahalı almak çok mantıksız hele bizler için. uygun fiyatlı çok güzel bebe kıyafetleri var bebe mağazalarında. markaların da güzel indirimleri oluyo ceylanda bücürükte falan. mesela hafra sonu 5er liraya 3 tane uzun kollu üst ve 3.5 liradan 2 tane tayt aldım kızıma ceylandan :)

evet canım eskişehirliyim demek hemşeriyiz ben de çok memnun oldum..
yatağı 1 tane bile alsan yeter 4-5 ay sığıyo hepsi, araba için acele etme biz de almadık daha. pompayı evet kullanıyorum zaman zaman kızım meme almıyo artık bibeona alıştığı için. bezi premium care kullanıyoruz hala babamız pimpirik olduğu için. ama pişik konusu bebeğe göre değişir. zeytinyağı falan sürmek iyi geliyo.
evet benim hamileliğim genele bakıldığında çok güzel gçti. baştaki bulantılar, kasık ağrıları falan çektim ben de ama yine de güzeldi kısa sürdüğü için üzgünüm. bi kadın için çok ayrıcalıklı bi duygu bence. mesela alışveriş merkezlerinde güvenlik geçişinde beni yandan alıyolardı hamileyim diye, doğumdan sonraki ilk o kapıdan geçişimde bi zoruma gittiiiii bi zoruma gitiiii oturup ağlayacaktım, hiç bi özelliğim kalmadı artık o rağbet bitii, ben de artık herkes gibiyim diye delilik yaa:))
inşallah 36yı görürsün gaviscon kullanabilirsin mide asiti için doktorun vermiştir zaten..

evet çok normal canım çoğu hamilede görülen şeyler bunlar..

eski yazılardan çok şey alabilirsin canım biz herşeyimizi en ince ayrıntılaryla paylaşmştık. tabi şimdi o kadar sık giremiyoruz. siz de bebişler gelmeden bol bol okuyup notlar alın sizin de sonrasında fırsatınız olmayacak bu kadar :)

adını soyadını özelden at birimize, seni feyste ekleyip üçüzler forumuna davet edelim...

aynı ağrıları ben de yaşadım yolun ortasında kitlenip kalıyodum adım atamıyodum hatta ağlıyodum. çok ayakta kalmamaya çalış benim yaptığım hataya düşme erken gelmesin bebeklerin bol bol dinlen. ben 6 ay boyunca her işimi kendim gördüm hiçbi işten gezmeden tozmadan geri durmadım son 1 ayda yatakalra düştüm 7.ayın sonunda da doğurdum. çok ilgisi var mı bilmiyorum ama bence var. gerçi hemşire bebeklerim küvezde kalırken bana şey demişti bu kadar hareketli olmasaydın ciğerleri de çok iyi gelişmezdi ve solunum cihazına bağlanırlardı sen iyi yapmışsın dedi ama yine de çok fazla hareketli olmakla hata ettiğimi düşünüyorum ben...

aventin biberonundan çok memnun kalmadık biz ağza tam oturmuyo kenarlarda boşluk kalıyo hem hava yutuyolar hem de ordan mama akıyo. dr. brown dan çok memnunuz içnde mavi boru var görmüşsünüzdür gaz için de iyi ucu da ağza tam oturuyo. avent çok iyi bi marka ama biberonlarını sevmedim öylece duruyolar evde kullanamıyoruz..

bu arada geçen gün mama ve bez masrafına 1000 lira civarı demişim çok atmışım :) yanlış hesapladım heralde eşime sordum 400 mama, 200 bez dedi, toplam 600. mama aptamil, bez prima premium care. farklı markalarda fiyat da değişebilir. yanlış bilgilendirmiş olmiyim korkutmiyim gözünüzü :))

lavinay apache maşallah kız ne akıllısınız valla not almak falan tebrik ettim sizi :)
ama ne yapın edin doğum yapmış üçüz annelerinin topiğinide okuyun ben oradan çok şey öğrendim
yinede aklınıza takılanları sorun
sonra herşey daha da güzelleşecek ama feci yorulacaksınız haberniz olsun :)
bez mama masrafı bizde de 600-700 civarı,mama aptamil bezde primanın 2.kalite olanı

Kız Figen topigi bastan sona okumaya ben çok useniyorum birsuru sayfa var daha hic okumadım dogum yapmış ucuz anneleri topigini sen bana bı ara özet geciverirsin di mı arkadasım

figenay seni tebrik ediyorum geçmiş sayfalarda uzun uzun hep yazmışsın,adaha önce de yazmıştım senin doğum yaptığun sayfayı gözyaşları içinde okudum bilmiyorum beni çok duygulandırdı.inşallah bizlerde doğurur doğurmaz bebeklerimizi kucağımıza alma şansını yakalarız.Ben doğum yapmış üçüz annelerini de okuyorum zaman zaman.Her ikisinden de çok şey öğreniyorum hepinize verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkür ediyorum.elektrikli göğüs pompasını kesinlikle önermişsin listeme aldım ama biraz pahalı geldi fiyatı 2. el alacağım dedim eşim de tutturmuş 2. el olmaz diye:) sen ne dersin 2. el bir pompanın herhangi bir uygunsuz tarafı olabilir mi?

Selam s_gun ben şuanda masraftan çok bebeklerim sağlıklı olacaklar mı zamanında doğacaklarımı onlarla meşgulüm ,ama bütçe yapmak açısından verdiğiniz bilgileri de çok önemsiyorum doğrusu ,dün eski sayfaları okurken bebeklerinin isimlerine karar verdiğin sayfaları okudum nedense gece de hep bertuğ gülce isimleri ni hep aklımdan geçirdim:)hoşuma giiti sanırım ,Sen 7. ayda doğum yaptığını yazmışsın tam olarak kaçıncı haftaydı ve bebeklerin doğduğunda çok sorunla karşılaştınmı ? umarım şimdi bebişlerin iyidir.

apache ,nasılsın doktor kontrolün nasıl geçti ?merak ettim seni dünden beri yazmamışsın,iyi haberlerini bekliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…