apache ,nasılsın doktor kontrolün nasıl geçti ?merak ettim seni dünden beri yazmamışsın,iyi haberlerini bekliyorum...
iyiyim sağol.bebekler sağlıklı çok şükür gelişimleri haftalarına göre normal.herşey iyi yani.kasık ağrılarımı sordum.dediğin gibi normal dedi çok dinlen çok az ayakta kal dedi.kaburga ağrısını da sordum senin için o da normal dedi.yalnız kan tahlili sonuçlarıma baktı.hiç beslenmemişsin dedi.
mide şikayetlerimden bahsettim zaten iştahımda yok.ama onların artık besine çok ihtiyacı var dedi.sağlıklı beslenmen çok önemli dedi.yediklerini yaz dedi.3 hafta sonra gidicem gene.bebekler 200 gr.la 300gr.arasında ağırlıkdalar.19.haftama girdim.61 kiloyla hamile kaldım 4 kilo almıştım.1 kilo vermişim.19 haftada 3 kilo almışım.
sadece 2 öğün yiyebiliyorum.sabah kahvaltı yapıyorum.sonra midem patlıcak gibi şişiyor nefes alacak halim kalmıyor.akşama biraz düzeliyor akşam yemeği yiyorum o zamanda mide yanmam ve reflü başlıyor.gece bile devam ediyor.napıcam bilmiyorum.
çiğ yeşillik,fındık-badem-fıstık-ceviz-kayısı-üzüm-hurma,3-4 litresu,hergün bir öğünde mutlaka bakliyat,hergün mutlaka sebze yemeği,3 bardak süt-kefir-yoğurt-eski kaşar-peynir,haftada 3 kez balık norveç somonu ye dedi.
sen nasıl besleniyorsun?senin mide şikayetin yoktu değil mi?
ben birde sanırım kendimi biraz bırakmıştım.herşey üst üste gelince üzdüm kendimi,hamilelik hormonları ve ailemin yanımda olmaması da etkili oldu bunda.aslında güçlüyümdür.sabırlıyımdır.Allah yardım etsin hepimize.anladım ki kendimi toparlayıp daha sıkı basmalıyım yere kuzularım için.
şimdi önce şu beslenme işini halletmem lazım.onlar sağlıklı olsun bizde 36.haftaları görelim inşallah.
dün dr.çıkışı mother care'e gittik.bana çok pahalı geldi.5li bodyler %30indiride 40 tl.idi.sadece 8'li önlükler 21tl.idi.almadım sonrada çıkmışken keşke alsaydık dedim.ordan C&A ya baktık.0-1 ay 5li bodyler 19 tl.idi ve yumuşacık pamuktu.çok beğendim ondan aldık.indirimdeydi.seninlede paylaşmak istedim bir bak.daha çok güzel ve hesaplı şeyler var ama ben sacede gerekenleri alıcam.gerisine Allah kerim.
sende forumlarda okuduğun önemli bilgileri paylaşırsan sevinirim.bu arada ben lansinoh krem aldım.bazen göğüs uçlarımda gerginlik hissedince sürüyorum.karnımada arada bir vaseline cocoa butter vücut losyonunu sürüyorum.kokusuda güzel fiyatıda ucuz.tavsiye ederim.
şimdilik benden bu kadar.
Selam canım, bebişlerinin iyi olduğuna çok sevindim.Beslenmemize çok dikkat etmemiz lazım çünkü bebekler daha önce depolarımızdan besleniyorlardı fakat şimdi yediğimiz içtiğimiz herşey onların gelişimlerine katkıda bulunuyor.Özellikle protein,calsiyum ,vitamin,omega 3 ağırlıklı beslenmek gerekiyor canım.Ben çok süt ürünleri sevmem ama en az günde 3 porsiyon tüketmeye çaılışyorum,ceviz muhakkak günde1-2 adet ,kuru meyve hem enerji veriyor ,hem mineral bakımından zengin hem de bağırsak hareketlerini düzenliyor kabızlık şikayetini önlüyor.Taze meyve ve sebze tüketimine de dikkat ,demir için özellikle kırmızı et tüketmemiz gerekiyor.Balık da çok önemli tabi ben hafta da bir kez yemeye çalışıyorum ,daha fazla tüketsem daha iyi olacak ve bol bol su içmek.Börek çörek ,tatlı mümkün olduğunca uzak durmak lazım sadece bize yağ olacak şeyler bu karbonhidratlar.Beyaz ekmek tüketme ,kepek de tüketme demir emilimini azaltıyor.Çavdar yada tam buğday ekmeği yemeye çalış.
ya ne güzel alışveriş yapıyorsun ben daha bir çorap bile almadıminşallah martın sonunda başlamayı düşünüyorum.Bende sadece gerekli şeyleri alacağım arkadaşım.İnşallah sağlıkla doğsunlar yavaş yavaş herşeylerini alırız. İnanıyorum ki bebişler kısmetleriyle gelecek bu nedenle sende maddi konulara çok takılma strese sokma kendini.
ben de martın sonunda 26 haftalık gibi oluyorum, o zaman alışverişe çıkarım diyorum inşallah.Canım ne güzel liste yapmışsın vallaha çok sağol çok faydası oluyor bana ,bende daha güzel not almışsın :) benim aklıma başka birşey gelmiyor biberonu unutmayalım:) sen kendini fazla yorma madem ağrıların yoğun.Çok şükür ben fena değilim ya,sadece bebeklerim sağlıklı oalacak mı ,kiloları yeterince olacak mı ,doğum korkusu falan filan işte.Bir de sen doktorun ve hastanen konusunda çok rahatsın ben hastane konusunda çok emin değilim bu nedenle bazen kafam buraya takılıyor.canım dr.um bana 25.haftaya kadar yapabildiklerini yap dedi.alışverişi de parça parça böyle denk geldikçe yapmak lazım diye düşünüyorum.sonra evden çıkamıcaz.sadece gerekenler hazır olsun.yatak yorgan anakucağı arabaları yani büyük eşyaları sonraya kalabilir.
body aldım,biberonlarını,göğüs kremini,çatlak kremimi,zıbın takımı,penye battaniye sadece 3 tane var,annem de ördü battaniye.şimdilik bunlar var.
gerekli olduğunu düşündüklerim:
* 3 havlu
* pompa
* nevresim
* 1 park yatak
* lohusa geceliği,lohusa çamaşırı
* 3 kilotlu çorap,çorap,patik
* alt pijama
* bebek bezi kızlar stok yapın diyo
* 3 emzik
* sebamed bebek şampuanı,bebe yağı,sudo crem pişik için
* unibaby yenidoğan ıslak mendil
*dalin bebe deterjanı,dalin yumuşatıcı
*küvet
* ağız bezi,tülbent
aklıma gelenler bunlar...bunları kızların mesajlarından not almıştım.gene eksiğimizi hatamızı düzeltirler inşallah.canım senin ağrıların benim gibi değilse bunların hepsi bir günde de alınır.ben dün sadece 2 mağazaya girdim bugün sağ bacağım felaket ağrıyor.hep yattım.o yüzden ben tek tek alıyorum.hem bütçemizi de yormuyorum.
ama dün kızlara çok güzel elbiseler gördüm içim gitti.hayırlısıyla bi doğsunlarda.dediğin gbi onların rızkını verecek Allah.
*
Selam s_gun ben şuanda masraftan çok bebeklerim sağlıklı olacaklar mı zamanında doğacaklarımı onlarla meşgulüm ,ama bütçe yapmak açısından verdiğiniz bilgileri de çok önemsiyorum doğrusu ,dün eski sayfaları okurken bebeklerinin isimlerine karar verdiğin sayfaları okudum nedense gece de hep bertuğ gülce isimleri ni hep aklımdan geçirdim:)hoşuma giiti sanırım ,Sen 7. ayda doğum yaptığını yazmışsın tam olarak kaçıncı haftaydı ve bebeklerin doğduğunda çok sorunla karşılaştınmı ? umarım şimdi bebişlerin iyidir.
evet tabi canım masraftan önce onların sağlığı önemli ama tabi bütçe yapmadan da olmaz insan önün görmek için hesaplamalı bunları. isimlerimizi herkes çok beğendi ama üçünün de adını öğrendikten sonra herkes aaa gülce ne güzel bi isim diyo diğerlerine pek yorum gelmiyo :) ibrahim sadrinin gülce isimli şiirini okumuştum yıllaaaaaar yıllar önce, pek fazla şiir sevmeyen ben o şiirden çok etkilenmiş ve o zaman karar vermiştim kızım olursa adını gülce koymaya. sen de düşünebilirsin
ben 31+2 de doğum yaptım çok süpriz bi şekilde. 1500-1550-1670 olarak doğdular ve tam 1 ay küvezde kaldılar. egemen 1-2 gün solunum cihazına bağlandı, gülce ve bertuğ bağlanmadı sadece kilo almaları için ve emme refleksleri gelişene kadar kaldılar küvezde. iyi ki de kalmışlar dedim doğumdan sonra, çünkü benim inanılmaz dayanılmaz ağrılarım oldu günlerce haftalarca oturamadım kalkamadım yanımda bebekler olsaydı tam perişan olacaktım. şimdi bile beni deli ettiklerinde küveze bi süreliğine geri götürme şansım yok mu acaba diye düşünüyorum :)) şaka bi yana bebeklerim çok şükür şimdi iyi 3 buçuk aylık oldular. gaz problemleri ve ufak tefek soğuk algınlıkları, tabi bunlarla beraber gelen ağlamalar zırlamalar kucaktan inmemeler ve nazlanmalarla boğuşup duruyoruz :)
lavinay gittigidiyorda sudocrem %75 indirimli 250 gr. + 60 gr. 30 tl.ben aldım sana haber edeyim dedim.
Canım benim sağol ,ama ben daha sudocrem tam olarak ne işe yarıyor onu bile bilmiyorumaraştırayım bir bakayım da.Ayy ben ne yapıcam ya daha bebekler için ne lazım hiçbirşey bilmiyorum
Apache öncelikle merhaba canım sorduğun tüm sorulara ayrıntılı bir şekilde cevap vermiştim ama nasıl olduysa iletilmedi...şimdi kısa kısa cevaplayım aklına takılanları yazarsın ayrıntılı anlatırım...öncelikle ben eryamanda oturmuyorum ilçedeyim eryamanda oturan büyük ihtimalle asuar...korunun sitesindeki üçüzler benimkiler bu arada...doğumda hastanedende ekiptende çok memnun kaldım herşey mükemmeldi benim için epidural sezeryan oldum yaklaşık 45 dakika sürdü aydan hanıma ümit bey varya o yardım etti doğumumda yaklaşık 15 kişilik bir ekip vardı 2 tane çocuk dr vardı çocuk hemşireleri falan derken 15 kişiyi buldu...benim bebeklerim sadece kontrol amaçlı 1 gün küvözde kaldılar oda çocuk dru gülcan hanımın isreğiyle...koruda küvöz paralı benimkiler 1 gün kaldı hastane masrafları aydan hanımın ücreti hepsine 5500 lira ödedik...ama bu indirimli fiyat canım yoksa daha yüksek bir fatura çıkmıştı doğumdan önce aydan hanımla ücret konuşmuştuk 5000 lira yeter demişti fazla çıkınca kendisini aradım ücrette indirim yaptı..birde aklında bulunsun canım paranın hepsini nakit istiyorlar kredi kartı falan geçmiyor..doğumdan sonra ağrım oldu ama ağrı kesicilerle falan idare ettim ama ne yalan söyleyim benim öyle dayanılmayacak gibi ağrılarım falan olmadı...bacaklarımdaki uyuşukluk geçince yürüttüler sonra ayaklandım zaten...birde aydan hoca doğum erken olursa uzun süreli küvöz gereksinimi olursa başka hastaneye yönlendireceğini söylemişti bir konuş istersen sende...ilaç olarak ferrum forte ve ferrevit kullandım aydan hoca bana başkada bişey vermedi yalnız 16.haftadan itibaren 2 haftada bir proluton depot diye bir iğne yaptırıyordum belki sana da vermiştir..çocuk dru burda ilçede dra götürüyorum ben ama korudaki gülcan hanım iyi bir dr gerçi oda doğum yapacaktı belki yapmıştır...hastanede süt sağma makinası var kullanabiliyorsun mama gerekirse veriyorlar başkada bişey vermiyor hastane sadece hediye olarak bebeklere pike takımı vermişlerdi...ben 17 kilo aldım toplamda doğumdan geldiğimde eski kilomdaydım....benim hamileliğim çok hareketliydi ben öyle sürekli yatmadım doğumumdan 2 gün önce annemler hacdan geldi onları karşılamaya bile gittim düşün artık gerisini...36+2de kendi isteğimle doğum yaptım aydan hocaya kalsa daha bekletecekti...umarım biraz aydınlatabilmişimdir seni sormak istediğin bişeyler olursa yine sorabilirsin canım benden şimdilik bu kadar...
begümcüm yazdıklarını yeni gördüm.çok sağol çok aydınlatıcı oldu.bizde 5000-6000 tl.ye kurtarsak dua edicemde korkuyorum.aydan hoca bize 5000-10000 arası bişey tutar dedi.ama biz hiç pazarlık yapmadık daha çok zaman var diye.hastanede kaç gece kaldın.yanında ne götürdün.doğum sonrası karnını sardılar mı?yada kum koydular mı?epidurali sen mi istedin yoksa aydan hoca epidural mi yapıyo?çok korktun mu?ameliyat esnasında bişey hissettin mi?bebekleri onlar giydirmişmiydi?sen mi verdin kıyafeti?eşleri doğuma alıyorlar mı?
bende hastaneyi çok beğendim de.tek derdim parası.muayene ücretin neydi.kaç haftada bir kontrole gittin.19.haftadayım.bana bundan sonra ne yapılır.2li 3lü test yapıyomu,ayrıca detaylı ultrasonla bakıyomu?şeker yüklemesi yapılacak mı?
asuarın bebekleri 3 gün mü küvözde kalmıştı?acaba o kaç tl. verdi.hastaneye.
ben elevit,kan ilacı,bazen calsiyum bazen magnezyum alıyorum.benim kasılma ve krampım çok oldu.bende 2 haftada bir iğne oluyorum.muayeneye 3 haftada bir gidiyorum.o kadar kalabalık oluyorki anlatamam...ben şimdiye kadar 4 kilo aldım bilmiyorum çok mu aldım?
canım tekrar çok teşekkür ederim sana.RABBİM senin gbi haftalar senin gibi sağlıklı doğumlar nasip etsin.senin de güzel yavrularını size bağışlasın.
BEGÜMCÜM canım çok sağol yazdıkların için bana çok faydalı oldu.hastaneye neler götürdün hasta bezi filan aldınmı?nasıl beslendin?bunları da müsait olduğunda paylaşırsan sevinirim.
LAVİNAY ikimizde tembel olduk hiç yazmaz olduk foruma...zaten bi ikimiz varız.hergün yazmaya çalışalım ne dersin?az da olsa ne yaptık nasılız yazsak yeter.birbirimizden haberdar olalım.
ben 21+0 oldum.inanmazsın birden kilo almaya başladım.her tartıldığımda kilom artıyor.kendimi kilolu görmüyorum hala :))
68 kilo olmuşum.şaşırdım.birden kilo almaya başladım çok hızlı alıyorum.çok şükür midem iyi oldu.sanırım onun etkisi var.birde doymuyorum.yani tokluk hissim yok oldu.çok abartılı yemiyorum ama herşey çok ani ve hızlı değişiyor.kramplar gidiyor,reflü geliyor,o gidiyor kasık ağrıları,kaşıntılar...bugün yarına uymuyor.ama çok şükür gerçekten 2 haftadır filan rahatım.ağrıları saymıyorum onlar artık hep bizle.sırt,kaburga,kasık,baş,kol,bacak...
dönüşümlü biz burdayız bak bakalım ağrıyo mu?diyorlar.merak ediyorum kaç gün yada kaç hafta daha bu iyi diye saydığımız günler devam edecek.
LAVİNAY sen kaç kiloyla hamile kalmıştın.boyun kaç.kaç kilo aldın.benim dediğim gibi 7 kilo oldu 21 haftada.sen nasılsın?ağrıların arttı mı?sende çabuk yoruluyormusun?kasıkların sancıyor mu yürürken.alışverişe başladın mı?
beni habersiz bırakma...
bu arada bende çok kötü kabızlık başladı wc.ye gidicem diye korkuyorum.çok acı çekiyorum.geçen gün ağlıcaktım artık.ne yapsam fayda etmedi.inşallah sorun haline gelmez...
inşllah bebeklerin güzel kilolarda doğar ve küvöze hiç gerek kalmaz canım. ben istanbuldadeğilim diyarbakırda yaşıyorum o yüzden hastane konusunda sana yardımcı olamıycam. ama istanbul gibi bi yerde çok güzel yerler bulabilirsin imkanlar daha fazla..selam,neyse şuanda iyler ya ben dua ediyorum bebekler 2 kg doğsunlar diye:) küvez konusunuda da hiç zannetmiyorum onlardan ayrı kalmaya dayanacağını:)
küvez korkum var ama ondan ziyade hastane konusunda çok kararsızım,ben ist dayım yanılmıyorsam sen de ist daydın değilmi tam hatırlayamdım şimdi.B.düzün de oturuyorum bana yakın olan bir hastanede doğum yapmak daha iyi olacak,doktorumun bulunduğu hastanede küvez yok çocuk yoğun bakım ünitesi kuruluyor ama kurulsa dahi yeni oalcağı için pek güvenemiyorum.Medicana international ı çocuk doktoru bir arkadaşım tavsiye etmedi,Avcılar hospital var bilmem duydun mu oraya gideceğiz herhalde bakalım,varsa bildiğin iyi bir yer paylaşırsan sevinirim...
üçüz anneleri iyi not almışmıyız.bizi yönlendirin.biz sadece gerekli şeyleri almak istiyoruz.
kızlar bu arada çok şükür 2-3 gündür daha iyiyim midem gene felaket ama enerjim iyi.sağolsun bir arkadaş bebeğinin kıyafetlerini yollamıştı.yıkadım hepsini ütüledim.yemeğimi yapıyorum.meyvemi yiyorum.çok şükür.hiç olmazsa 25.-28. haftaya kadar biraz enerjim olsa.kendimi çok kötü hissediyordum.şimdi azda olsa bişeyler yapınca mutlu oluyorum.birilerinin eline bakmak çok zor.sizce yavaş yavaş ev süpürebilirmiyim.en büyük derdimin biride bu temizlik süpürsem yeter bana.eşim zorla 2 hafta da bir süpürüyor.tabi benim gözüm hep yerlerde.
bu sabah pizza bile yaptım kahvaltıya.aman bana nazar değmesin nolur.bugünleri 6 aydan uzun süredir bekledim.
pizzamın tarifini isteyen var mı?....yarın yaparsınız....
begümcüm yazdıklarını yeni gördüm.çok sağol çok aydınlatıcı oldu.bizde 5000-6000 tl.ye kurtarsak dua edicemde korkuyorum.aydan hoca bize 5000-10000 arası bişey tutar dedi.ama biz hiç pazarlık yapmadık daha çok zaman var diye.hastanede kaç gece kaldın.yanında ne götürdün.doğum sonrası karnını sardılar mı?yada kum koydular mı?epidurali sen mi istedin yoksa aydan hoca epidural mi yapıyo?çok korktun mu?ameliyat esnasında bişey hissettin mi?bebekleri onlar giydirmişmiydi?sen mi verdin kıyafeti?eşleri doğuma alıyorlar mı?
bende hastaneyi çok beğendim de.tek derdim parası.muayene ücretin neydi.kaç haftada bir kontrole gittin.19.haftadayım.bana bundan sonra ne yapılır.2li 3lü test yapıyomu,ayrıca detaylı ultrasonla bakıyomu?şeker yüklemesi yapılacak mı?
asuarın bebekleri 3 gün mü küvözde kalmıştı?acaba o kaç tl. verdi.hastaneye.
ben elevit,kan ilacı,bazen calsiyum bazen magnezyum alıyorum.benim kasılma ve krampım çok oldu.bende 2 haftada bir iğne oluyorum.muayeneye 3 haftada bir gidiyorum.o kadar kalabalık oluyorki anlatamam...ben şimdiye kadar 4 kilo aldım bilmiyorum çok mu aldım?
canım tekrar çok teşekkür ederim sana.RABBİM senin gbi haftalar senin gibi sağlıklı doğumlar nasip etsin.senin de güzel yavrularını size bağışlasın.
ya şu dönem üçüz hamile yönünden çok bereketsiz bi dönem, ya da hamileler çok tembel sayfa aynı yerinde duruyo:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?