2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

apache ,nasılsın doktor kontrolün nasıl geçti ?merak ettim seni dünden beri yazmamışsın,iyi haberlerini bekliyorum...

iyiyim sağol.bebekler sağlıklı çok şükür gelişimleri haftalarına göre normal.herşey iyi yani.kasık ağrılarımı sordum.dediğin gibi normal dedi çok dinlen çok az ayakta kal dedi.kaburga ağrısını da sordum senin için o da normal dedi.yalnız kan tahlili sonuçlarıma baktı.hiç beslenmemişsin dedi.

mide şikayetlerimden bahsettim zaten iştahımda yok.ama onların artık besine çok ihtiyacı var dedi.sağlıklı beslenmen çok önemli dedi.yediklerini yaz dedi.3 hafta sonra gidicem gene.bebekler 200 gr.la 300gr.arasında ağırlıkdalar.19.haftama girdim.61 kiloyla hamile kaldım 4 kilo almıştım.1 kilo vermişim.19 haftada 3 kilo almışım.

sadece 2 öğün yiyebiliyorum.sabah kahvaltı yapıyorum.sonra midem patlıcak gibi şişiyor nefes alacak halim kalmıyor.akşama biraz düzeliyor akşam yemeği yiyorum o zamanda mide yanmam ve reflü başlıyor.gece bile devam ediyor.napıcam bilmiyorum.

çiğ yeşillik,fındık-badem-fıstık-ceviz-kayısı-üzüm-hurma,3-4 litresu,hergün bir öğünde mutlaka bakliyat,hergün mutlaka sebze yemeği,3 bardak süt-kefir-yoğurt-eski kaşar-peynir,haftada 3 kez balık norveç somonu ye dedi.

sen nasıl besleniyorsun?senin mide şikayetin yoktu değil mi?

ben birde sanırım kendimi biraz bırakmıştım.herşey üst üste gelince üzdüm kendimi,hamilelik hormonları ve ailemin yanımda olmaması da etkili oldu bunda.aslında güçlüyümdür.sabırlıyımdır.Allah yardım etsin hepimize.anladım ki kendimi toparlayıp daha sıkı basmalıyım yere kuzularım için.

şimdi önce şu beslenme işini halletmem lazım.onlar sağlıklı olsun bizde 36.haftaları görelim inşallah.

dün dr.çıkışı mother care'e gittik.bana çok pahalı geldi.5li bodyler %30indiride 40 tl.idi.sadece 8'li önlükler 21tl.idi.almadım sonrada çıkmışken keşke alsaydık dedim.ordan C&A ya baktık.0-1 ay 5li bodyler 19 tl.idi ve yumuşacık pamuktu.çok beğendim ondan aldık.indirimdeydi.seninlede paylaşmak istedim bir bak.daha çok güzel ve hesaplı şeyler var ama ben sacede gerekenleri alıcam.gerisine Allah kerim.

sende forumlarda okuduğun önemli bilgileri paylaşırsan sevinirim.bu arada ben lansinoh krem aldım.bazen göğüs uçlarımda gerginlik hissedince sürüyorum.karnımada arada bir vaseline cocoa butter vücut losyonunu sürüyorum.kokusuda güzel fiyatıda ucuz.tavsiye ederim.

şimdilik benden bu kadar.

Selam canım, bebişlerinin iyi olduğuna çok sevindim.Beslenmemize çok dikkat etmemiz lazım çünkü bebekler daha önce depolarımızdan besleniyorlardı fakat şimdi yediğimiz içtiğimiz herşey onların gelişimlerine katkıda bulunuyor.Özellikle protein,calsiyum ,vitamin,omega 3 ağırlıklı beslenmek gerekiyor canım.Ben çok süt ürünleri sevmem ama en az günde 3 porsiyon tüketmeye çaılışyorum,ceviz muhakkak günde1-2 adet ,kuru meyve hem enerji veriyor ,hem mineral bakımından zengin hem de bağırsak hareketlerini düzenliyor kabızlık şikayetini önlüyor.Taze meyve ve sebze tüketimine de dikkat ,demir için özellikle kırmızı et tüketmemiz gerekiyor.Balık da çok önemli tabi ben hafta da bir kez yemeye çalışıyorum ,daha fazla tüketsem daha iyi olacak ve bol bol su içmek.Börek çörek ,tatlı mümkün olduğunca uzak durmak lazım sadece bize yağ olacak şeyler bu karbonhidratlar.Beyaz ekmek tüketme ,kepek de tüketme demir emilimini azaltıyor.Çavdar yada tam buğday ekmeği yemeye çalış.

ya ne güzel alışveriş yapıyorsun ben daha bir çorap bile almadım inşallah martın sonunda başlamayı düşünüyorum.Bende sadece gerekli şeyleri alacağım arkadaşım.İnşallah sağlıkla doğsunlar yavaş yavaş herşeylerini alırız. İnanıyorum ki bebişler kısmetleriyle gelecek bu nedenle sende maddi konulara çok takılma strese sokma kendini.

canım dr.um bana 25.haftaya kadar yapabildiklerini yap dedi.alışverişi de parça parça böyle denk geldikçe yapmak lazım diye düşünüyorum.sonra evden çıkamıcaz.sadece gerekenler hazır olsun.yatak yorgan anakucağı arabaları yani büyük eşyaları sonraya kalabilir.

body aldım,biberonlarını,göğüs kremini,çatlak kremimi,zıbın takımı,penye battaniye sadece 3 tane var,annem de ördü battaniye.şimdilik bunlar var.

gerekli olduğunu düşündüklerim:
* 3 havlu
* pompa
* nevresim
* 1 park yatak
* lohusa geceliği,lohusa çamaşırı
* 3 kilotlu çorap,çorap,patik
* alt pijama
* bebek bezi kızlar stok yapın diyo
* 3 emzik
* sebamed bebek şampuanı,bebe yağı,sudo crem pişik için
* unibaby yenidoğan ıslak mendil
*dalin bebe deterjanı,dalin yumuşatıcı
*küvet
* ağız bezi,tülbent

aklıma gelenler bunlar...bunları kızların mesajlarından not almıştım.gene eksiğimizi hatamızı düzeltirler inşallah.canım senin ağrıların benim gibi değilse bunların hepsi bir günde de alınır.ben dün sadece 2 mağazaya girdim bugün sağ bacağım felaket ağrıyor.hep yattım.o yüzden ben tek tek alıyorum.hem bütçemizi de yormuyorum.

ama dün kızlara çok güzel elbiseler gördüm içim gitti.hayırlısıyla bi doğsunlarda.dediğin gbi onların rızkını verecek Allah.

*

ben de martın sonunda 26 haftalık gibi oluyorum, o zaman alışverişe çıkarım diyorum inşallah.Canım ne güzel liste yapmışsın vallaha çok sağol çok faydası oluyor bana ,bende daha güzel not almışsın :) benim aklıma başka birşey gelmiyor biberonu unutmayalım:) sen kendini fazla yorma madem ağrıların yoğun.Çok şükür ben fena değilim ya,sadece bebeklerim sağlıklı oalacak mı ,kiloları yeterince olacak mı ,doğum korkusu falan filan işte.Bir de sen doktorun ve hastanen konusunda çok rahatsın ben hastane konusunda çok emin değilim bu nedenle bazen kafam buraya takılıyor.

kızlar nasılsınız zehirli guatr hakkında bilgisi olan var mı dün devlet hastanesine gitmiştim rutin kan tahlilleri yaptırayım diye bugün sonuçları aldım özel hastaneye kendi doktoruma gittim tsh değerim 0.07 çıkmış ve doktor sende zehirli guatr oluşmuş dedi sabak akşam ilaç kullanıcam daha hamile kaldıktan sonra yaptırdığım tahlillerin hepsi normaldi valla ayda bir tahlil yaptırmak lazım sanırım değerler sürekli değişiyor demekki

evet tabi canım masraftan önce onların sağlığı önemli ama tabi bütçe yapmadan da olmaz insan önün görmek için hesaplamalı bunları. isimlerimizi herkes çok beğendi ama üçünün de adını öğrendikten sonra herkes aaa gülce ne güzel bi isim diyo diğerlerine pek yorum gelmiyo :) ibrahim sadrinin gülce isimli şiirini okumuştum yıllaaaaaar yıllar önce, pek fazla şiir sevmeyen ben o şiirden çok etkilenmiş ve o zaman karar vermiştim kızım olursa adını gülce koymaya. sen de düşünebilirsin
ben 31+2 de doğum yaptım çok süpriz bi şekilde. 1500-1550-1670 olarak doğdular ve tam 1 ay küvezde kaldılar. egemen 1-2 gün solunum cihazına bağlandı, gülce ve bertuğ bağlanmadı sadece kilo almaları için ve emme refleksleri gelişene kadar kaldılar küvezde. iyi ki de kalmışlar dedim doğumdan sonra, çünkü benim inanılmaz dayanılmaz ağrılarım oldu günlerce haftalarca oturamadım kalkamadım yanımda bebekler olsaydı tam perişan olacaktım. şimdi bile beni deli ettiklerinde küveze bi süreliğine geri götürme şansım yok mu acaba diye düşünüyorum :)) şaka bi yana bebeklerim çok şükür şimdi iyi 3 buçuk aylık oldular. gaz problemleri ve ufak tefek soğuk algınlıkları, tabi bunlarla beraber gelen ağlamalar zırlamalar kucaktan inmemeler ve nazlanmalarla boğuşup duruyoruz :)

selam,neyse şuanda iyler ya ben dua ediyorum bebekler 2 kg doğsunlar diye:) küvez konusunuda da hiç zannetmiyorum onlardan ayrı kalmaya dayanacağını:)
küvez korkum var ama ondan ziyade hastane konusunda çok kararsızım,ben ist dayım yanılmıyorsam sen de ist daydın değilmi tam hatırlayamdım şimdi.B.düzün de oturuyorum bana yakın olan bir hastanede doğum yapmak daha iyi olacak,doktorumun bulunduğu hastanede küvez yok çocuk yoğun bakım ünitesi kuruluyor ama kurulsa dahi yeni oalcağı için pek güvenemiyorum.Medicana international ı çocuk doktoru bir arkadaşım tavsiye etmedi,Avcılar hospital var bilmem duydun mu oraya gideceğiz herhalde bakalım,varsa bildiğin iyi bir yer paylaşırsan sevinirim...

arkadaşlar merhaba ,
bende üçüz hamileyim bu konuyu çok geç farkettim ve iki gündür okuorum anca sonuna kadar gelebıldım. maşallah ne güzel şeyler yazmışsınız doğuranlar doğurmak üzere olanlar çok faydalı oldu benim için. artık bende takip etmeye çalışıcam. ben 28+2 günlük oldum bugun itibariyle o yüzden pek çok oturamıyorum ağrılarım çok oluyor.özelliklede sağ kaburgam çok fena sizinde ağrılarınız varmı geçmesi için bişiler yapıyormusunuz. pazartesi günü dr ye gidicem bakalım o zaman sorucam dr uma. kızlar benide yanlız bırakmayın. bilgilendirelim birbirimizi. konuyu açan arkadaşda çok sağolsun allahım onu yavrularına bağışlasın ...

lavinay gittigidiyorda sudocrem %75 indirimli 250 gr. + 60 gr. 30 tl.ben aldım sana haber edeyim dedim.

lavinay gittigidiyorda sudocrem %75 indirimli 250 gr. + 60 gr. 30 tl.ben aldım sana haber edeyim dedim.

Canım benim sağol ,ama ben daha sudocrem tam olarak ne işe yarıyor onu bile bilmiyorum araştırayım bir bakayım da.Ayy ben ne yapıcam ya daha bebekler için ne lazım hiçbirşey bilmiyorum

Canım benim sağol ,ama ben daha sudocrem tam olarak ne işe yarıyor onu bile bilmiyorum araştırayım bir bakayım da.Ayy ben ne yapıcam ya daha bebekler için ne lazım hiçbirşey bilmiyorum

canım benim sana dediklerimi araştır ama almaya çalış.biberonları internetten al.ben aventin 4lü setini aldım demiştim sana.2 büyük 2 küçük biberon var.75 tl.ye aldık.içinde birde emzik hediye geliyor ve biberon temizleme fırçası.biz ayrıca 2 tane daha emzik aldık gene aventin.böylece 3 tane emziğimiz oldu.

sudocremi şiddetle tavsiye ederim.yiğenimin pişik problemini geçirdi ve sonra hiç pişik olmadı.

sen benim sana yazdığım şeyleri not al.araştır.uygun bulursan internetten al yoksa büyük bir bebek mağazasından elindeki listene göre herşeyi alır çıkarsın hiç panik olma.ben maddiyattan dolayı en uygununu buluyorum.ve toplu alışveriş bize çok ağır geleceği için parça parça yavaş yavaş alıyoruz böyle.aldıkça listemden siliyorum.

marketten bebek bezlerinin olduğu yerde 10 lu alt açmalar var dalinin yada canbebenin ben 1 paket alıcam.sende al.lohusayken altımıza sereriz.bebeklerin altını alırkende onu serip öyle altlarını alırız.bir paket bize baya yeter.

ben jokerland'dan lohusa kullan at alt çamaşırı aldım.bir pakette 5 tane var.fiyatı 6 tl.idi galiba.hastane çantana koy.sezeryandan sonra giydirirler.dikişi olmadığı için ameliyat yerine gelmiyor.hem ister kullanıp atarsın istersen yıkar tekrar kullanırsın.

üçüz anneleri iyi not almışmıyız.bizi yönlendirin.biz sadece gerekli şeyleri almak istiyoruz.

kızlar bu arada çok şükür 2-3 gündür daha iyiyim midem gene felaket ama enerjim iyi.sağolsun bir arkadaş bebeğinin kıyafetlerini yollamıştı.yıkadım hepsini ütüledim.yemeğimi yapıyorum.meyvemi yiyorum.çok şükür.hiç olmazsa 25.-28. haftaya kadar biraz enerjim olsa.kendimi çok kötü hissediyordum.şimdi azda olsa bişeyler yapınca mutlu oluyorum.birilerinin eline bakmak çok zor.sizce yavaş yavaş ev süpürebilirmiyim.en büyük derdimin biride bu temizlik süpürsem yeter bana.eşim zorla 2 hafta da bir süpürüyor.tabi benim gözüm hep yerlerde.

bu sabah pizza bile yaptım kahvaltıya.aman bana nazar değmesin nolur.bugünleri 6 aydan uzun süredir bekledim.

pizzamın tarifini isteyen var mı?....yarın yaparsınız....

begümcüm yazdıklarını yeni gördüm.çok sağol çok aydınlatıcı oldu.bizde 5000-6000 tl.ye kurtarsak dua edicemde korkuyorum.aydan hoca bize 5000-10000 arası bişey tutar dedi.ama biz hiç pazarlık yapmadık daha çok zaman var diye.hastanede kaç gece kaldın.yanında ne götürdün.doğum sonrası karnını sardılar mı?yada kum koydular mı?epidurali sen mi istedin yoksa aydan hoca epidural mi yapıyo?çok korktun mu?ameliyat esnasında bişey hissettin mi?bebekleri onlar giydirmişmiydi?sen mi verdin kıyafeti?eşleri doğuma alıyorlar mı?

bende hastaneyi çok beğendim de.tek derdim parası.muayene ücretin neydi.kaç haftada bir kontrole gittin.19.haftadayım.bana bundan sonra ne yapılır.2li 3lü test yapıyomu,ayrıca detaylı ultrasonla bakıyomu?şeker yüklemesi yapılacak mı?

asuarın bebekleri 3 gün mü küvözde kalmıştı?acaba o kaç tl. verdi.hastaneye.

ben elevit,kan ilacı,bazen calsiyum bazen magnezyum alıyorum.benim kasılma ve krampım çok oldu.bende 2 haftada bir iğne oluyorum.muayeneye 3 haftada bir gidiyorum.o kadar kalabalık oluyorki anlatamam...ben şimdiye kadar 4 kilo aldım bilmiyorum çok mu aldım?

canım tekrar çok teşekkür ederim sana.RABBİM senin gbi haftalar senin gibi sağlıklı doğumlar nasip etsin.senin de güzel yavrularını size bağışlasın.

Canım öncelikle merhaba sen ve bebişlerin umarım iyisinizdir..ben hastanede 2 gece kaldım 3.gün öğlen taburcu oldum sezeryan sonrası öyle kum torbası falan koymadılar yada karnımı sarmadılar...epidural sezeryan aydan hocanın tercihi hasta çok önemli bir problem gelişirse genel anestezi yapıyorum demişti bana ...korktummu dersen ya korkmak değilde değişik bişeyler oluyor insan heyecanlanıyor karmakarışık duygular yaşıyorsun ama benim doğumum çok rahat geçti toplam 45 dakika gibi bişey sürdü...benim eşim doğuma girmedi bizim öyle bir talebimiz olmadı isteseydik alırmıydı bilmiyorum ama ameliyathane çok kalabalıktı herkes bir koşuşturma içindeydi...ameliyatta hiçbişey hissetmiyorsun kestiklerini falan hissediyorsun ama acımıyor epidurali uygularkende öyle acımıyor bir yanma hissediyorsun sadece sondayıda epidurali uyguladıktan sonra takıyorlar zaten...ben kendi kıyafetlerimi götürdüm hastane hiçbişey vermedi yani senin götürdüklerini giydiriyorlar...hastane sadec hepsine birer tane pike takımı hediye etti..hastane ve aydan hoca gerçekten iyi ama ücretleri biraz yüksek işte...ben ayda bir kontrole gidiyordum ama benim hamileliğim sorunsuzdu hatta aydan hoca da bunu defalarca demiştir maşşallahın var tek bebek bekleyen hamilelerimden daha iyisin diye muayene ücreti 300 lira veriyorduk 2li 3lü tarama yapmıyor istersen amniyosentez yapıyor direkt ben yaptırmıştım ama şimdiki aklım olsaydı kesinlikle yaptırmazdım çokda gerekli değilmişti...ayrıyeten bir detaylı ultrason bakmadı zaten her gittiğinde ayrıntılı olarak bakmıyormu bana her seferinde öyle bakıyordu...canım asuarla ilgili hiçbişey bilmiyorum doğumdan sonra hiç görüşmedik aydan hocaya sorsana kaç gün kalmışlar küvözde...aydan hocanın orası çok kalabalık oluyor ama ben genelde çok beklemiyordum hemen almaya çalışıyorlardı...canım ben toplamda 17 kilo gibi bişey aldım eve geldiğimde hiçbişey kalmamıştı aydan hocada aldığım bu kiloyu hiç problem etmemişti...şeker yükleme testini sormuşsun birde ben o testi aydan hoca istemeden kendim yaptırıp götürmüştüm ama sanırım ister senden...umarım sağlıklı uzun haftalar süren bir hamilelik geçirirsin benden şimdilik bu kadar yine soruların olursa yanıtlarım...

BEGÜMCÜM canım çok sağol yazdıkların için bana çok faydalı oldu.hastaneye neler götürdün hasta bezi filan aldınmı?nasıl beslendin?bunları da müsait olduğunda paylaşırsan sevinirim.

LAVİNAY ikimizde tembel olduk hiç yazmaz olduk foruma...zaten bi ikimiz varız.hergün yazmaya çalışalım ne dersin?az da olsa ne yaptık nasılız yazsak yeter.birbirimizden haberdar olalım.

ben 21+0 oldum.inanmazsın birden kilo almaya başladım.her tartıldığımda kilom artıyor.kendimi kilolu görmüyorum hala :))

68 kilo olmuşum.şaşırdım.birden kilo almaya başladım çok hızlı alıyorum.çok şükür midem iyi oldu.sanırım onun etkisi var.birde doymuyorum.yani tokluk hissim yok oldu.çok abartılı yemiyorum ama herşey çok ani ve hızlı değişiyor.kramplar gidiyor,reflü geliyor,o gidiyor kasık ağrıları,kaşıntılar...bugün yarına uymuyor.ama çok şükür gerçekten 2 haftadır filan rahatım.ağrıları saymıyorum onlar artık hep bizle.sırt,kaburga,kasık,baş,kol,bacak...
dönüşümlü biz burdayız bak bakalım ağrıyo mu?diyorlar.merak ediyorum kaç gün yada kaç hafta daha bu iyi diye saydığımız günler devam edecek.

LAVİNAY sen kaç kiloyla hamile kalmıştın.boyun kaç.kaç kilo aldın.benim dediğim gibi 7 kilo oldu 21 haftada.sen nasılsın?ağrıların arttı mı?sende çabuk yoruluyormusun?kasıkların sancıyor mu yürürken.alışverişe başladın mı?

beni habersiz bırakma...

bu arada bende çok kötü kabızlık başladı wc.ye gidicem diye korkuyorum.çok acı çekiyorum.geçen gün ağlıcaktım artık.ne yapsam fayda etmedi.inşallah sorun haline gelmez...

SELAM APACHE,yazdığını görmek çok mutlu etti beni kaç gündür giriyorum yazmadığını görünce üzülüyordum.Kabızlık için kuru incir ye ve bol bol su iç eminin iyi gelecektir.Valaha ben şuan 24+3 günlük oldum kilom daaaaaaaa 80:) 69 kilo ile hamile kaldım boyum 1,65 .Ama kilom sadece karnımda var ,yani kollarım bacaklarım falan kilo almadı henüz.
Ağrıları sorarsan her zaman var ,eğilirken yatakta dönerkene,kalkarken hep bir taraflarım ağrıyor.Ben de merak ediyorum bunlar iyi günlerimiz diyoruz acaba çok daha ağrılı günler mi var önümüzde ?
Yazmaya çalışacağım ,dediğin gibi burada bir ikimiz varız.Sende beni habersiz bırakma...

inşllah bebeklerin güzel kilolarda doğar ve küvöze hiç gerek kalmaz canım. ben istanbuldadeğilim diyarbakırda yaşıyorum o yüzden hastane konusunda sana yardımcı olamıycam. ama istanbul gibi bi yerde çok güzel yerler bulabilirsin imkanlar daha fazla..

Kendi işini kendin yapma konusunda abartma canım. ben o hataya düştüm erken doğumumun sebebinin o oldu*ğunu düşünüyorum. Süpürgeyi 6 aydan sonra falan eşime devretmiştim. Ama yine de paspası kendim yapıyodum hem de hergün!!! o koca kovaları lavaboya indir kaldır deliyim ben ya! yemek desen saatlerce mutfakta oyalanmalar... eşim bile yapmaya kalksa o günkü yemeği ben de onla birlikte kalıyodum ayakta yanınsa duruyodum ortalığı batırmasın diye vıt vıt karışıyodum herşeye :) bu sözlerimi yabana atmayın kızlar noolur yatın dinlenin sağlığınıza önem verin sonra çocuklarınız yeteri kadar gelişmeden doğduğunda yoğun bakım kapılarındaki pişmanlık bi işe yaramıyo ...

hangi hastane bilmiyorum ama çok pahalı. küvöz için de para alınmıyo normalde. başka yerleri de araştır bence..

ya şu dönem üçüz hamile yönünden çok bereketsiz bi dönem, ya da hamileler çok tembel sayfa aynı yerinde duruyo:))

ya şu dönem üçüz hamile yönünden çok bereketsiz bi dönem, ya da hamileler çok tembel sayfa aynı yerinde duruyo:))

evet haklısın biz üçüz anne adayları çok tembeliz vallaha.Ben ve apache vardı düzenli yazan bizlerde bıraktık buara.Bebişler nasıl bu arada trk başına mı bakıyorsun bebeklerine yoksa yardımcıların var mı?

kızlar nasılsınız inanın hergün yazdıklarınızı okuyorum ama yazacak bişey bulamıyorum içinizde serklaj olan varmı ben cumartesi günü serklaj oldum rahimde açılma filan yoktu ama doktor tedbir amaçlı yapacağını söyledi 2 gündür dinleniyorum 15. haftaya girdik artık 1 kilo aldım hayırlısı artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…