2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

şu aralar pek fazla üçüz halime de yok sanırım. bizim dönemde baya kalabalıktı buralar. Bebekler iyi canım 5.aya girdiler. bakımları hala çok zor. tek bakmak imkanısız en azından benim için. annem ve bir yardımcımız var. Sen kaçıncı haftandaydın?

Serklaj olmadım ben bizim dönemdeki hamilelerden de hiç kimse olmadı. öok gerekli durumlarda yapılan bişey. demek ki senin doktorun gerek görmüş. dinlenmene bak yorma kendini. ilk haftalarda fazla kilo alınmıyo 6.aydan sonra hızlanıyo kilo alımı benim öyle olmuştu. 7 ay bitince doğum yaptığımda 12 kilo almıştım.

selam asmın bende serkaj olmustum tedbır amaçlı ama bebeklerım yınede sabredemedı bol bol dınlen saglıkla gelıcekler canım....dogum yapınca dıger topıge transfer olun herkes orda bebeklerden gıremesekte yınede ugruyoruz

Selam s_gün allah bebeklerine sağlık versin maşallah ne güzel 5 aylık olmuşlar iyice ele avuca geliyorlardır :) Bakalım bende bir yardımcı bakıyorum şimdiden bi de annem ve kayınvalidem dönüşümle gelecekler diye konuştuk bakalım hayırlısı artık .Sağlıklı bir şekilde gelsinler bebebişlerde gerisini hallederiz inşallah.Canım ben bugün itibari ile 25+2 günlük oldum.

Bu arada bebeklerin kaç kilo doğmuşlardı ve küvözde ne kadar kaldılar?

apache nerelerdesin? iyisindir inşallah merak ediyorum seni...

ben serklaj olmuştum.. önlem amaçlı yapmıştı doktorum.37.haftamda doğum yaptım. umarım seninkilerde beklerler o haftaları.

el muallim abla valla dinlenecek vaktim pek olmuyo hafta içi hep doluyum hafta sonu dinlenmeye çalışıyorum inşallah benimkiler sabreder hayırlısı artık.

Serklaj olmadım ben bizim dönemdeki hamilelerden de hiç kimse olmadı. öok gerekli durumlarda yapılan bişey. demek ki senin doktorun gerek görmüş. dinlenmene bak yorma kendini. ilk haftalarda fazla kilo alınmıyo 6.aydan sonra hızlanıyo kilo alımı benim öyle olmuştu. 7 ay bitince doğum yaptığımda 12 kilo almıştım.[/QUOTE]

bende tiroit zehirlenmesi oldu ondan kilo almadım şimdi ilaç kullanıyorum alırım sanırım artık

Kızlar 1 haftadır yazmıyorum sanırım.hiç bakamadımda.merakta bıraktım kusuruma bakmayın.başıma gelenleri bir anlatayım size...

geçen hafta cuma günü arkadaşlarla toplandık yedik içtik bende süslendim püslendim kendimi iyi hissediyordum.sohbetler kahkahalar...içimdende geçirdim ne çok güldüm bozulmasa bu keyfim dedim.

neyse abimlerin evi bize yakın ama baya rampa gene 500 metre var.abimin eşi 5 e doğru telefon etti.1.5 yaşında dünya tatlısı bir yiğenim var YAĞIZ ALİ ağlamış hada hada (hala) diye sana geliyoruz dedi.bende misafirlikteyim deyince iyi yarım saat sonra geliriz dedi.aradan 10 dk.geçti.tekrar aradı bende aman geldiler heralde dedim.telefonu açtım (adı arzu) ben banyoda düştüm kıpırdayamıyorum yağız ağlıyo nolur çabuk gel dedi.

ayy ben o an zaten fena oldum.iyiki yalnız değildim.evlerinin yedek anahtarı da bi tek bizde abimin işten eve gelmesi 1.5 saat ben hemen yola düştüm komşularımdan biri de benimle geldi.hızla yürüdüm bayır çıktım merdiven çıktım kalbime soluğuma hakim olamadım.ama hiç kendimle ilgilenmedim eve vardık arzu zar zor kalkmış...yağız hada al diye ağlıyo bembeyaz olmuş.yağızı kucağıma aldım komşum arzuya baktı abimi bekledik.abim gelince yağıza ben baktım onlar hastaneye gitti.kasıklarımın ağrısı iyice arttı ama gene hiç kendimi dinlemedim.yağız meme isteyince ağlamasın diye bide markete gittik.eve geldik saat 9 buçuk oldu.abimler geldi arzunun bilekten omza kadar kolunu alçıya almışlar.dışardan yemek söyledik yemek yedik.ben kasık ağrımdan sandalyeden zor kalkıp kanepeye zor geldim.

başımda bi acaip oldu saat 10 buçuk oldu.ben kafamı tutamaz gibi olunca tansiyon aleti istedim oturayım diye yattığım yerden kalkarken fenalaşmışım hiç biyerim tutmuyo abi bebeklerim gitti diye ağlıyomuşum.kendime geldiğimde abim kolonyayla yüzümü ovuyodu.ellerim ayaklarım mosmordu vücudumun hiçbir yeri tutmuyodu ve titriyodum hemde nasıl...titreyip kasılıyodum hala kendime hakim olamıyordum ve devamlı ağlıyodum.eşim dr.u aradı hemen gelin bende geliyorum demiş.

beni arabaya sürüyerek götürdüler.vücudum benim değil gibiydi ve kendimi bıraksam hemen bayılacaktım.hastanede tam bir ekip beni kapıda karşıladı.önce bebeklere bakıldı.iyiler çok şükür.sonra beni özel odaya alıp hemen serum taktılar.2 koca şişe serum ve ilaçlardan sonra titremem ve morarmam geçti.vücuduma hakim olmaya başlayınca eve dönmek istedim.dr.da izin verdi.

işte böyle bir cuma günü geçirdim.hastaneye giderken arabada herşeyin bittiğini düşündüm tüm aldıklarımız bebeklerim hayallerim herşey bitmişti sanki.erken doğum zannettim.hayatımda ilk kez böyle birşey yaşamıştım.devamlı kasıldığım için bitti dedim.

salı günü kontrole gittim bebekler iyiydi kilomada normal dedi.rahim ağzımda kapalı.içim rahatladı.ama hala keyifsizim tedirginim.yorgunum o enerjimi kaybettim.dua ediyorum şu 28.hafta bi geçse...Allah korusun ya erken doğum olsaydı herşey bitmişti.28.hafta demek umut demek...şu cuma vakitleri hürmetine yalvarıyorum evlat isteyenlere evlat,evlat bekleyenlere hayırlı doğumlar,bizim gibi üçüz adaylarına da sağlıkla 36.haftaları görmek nasip etsin.kadın olmak,anne adayı olmak,anne olmak çokkk zormuşşşş...

LAVİNAY canım bundan sonra eskisi gibi düzenli girmeye çalışacağım foruma.birbirimizi bırakmayalım.ben de 22+1 günlük oldum.bu hafta kontolüm vardı.herşey yolunda dedi.kilom 22.haftada 8 kilo farketti.bundan sonra aylık 1.5 kilo almaya çalış dedi.2 haftadır diyordum ya enerjim iyi midem düzeldi.malesef gene mide yanmalarım başladı yorgunluğum arttı kasıklarım daha çok rahatsız ediyor.ayakta çok duramıyorum.gece burnum tıkanıyor horluyormuşum.rahat yatamıyorum.sağıma soluma zor dönüyorum.bazen biri tutmadan yattığım yerden kalkamıyorum.iştahım çok açılmıştı ama gene reflü başlayınca iştahım kalmadı.ama zorla yiyiyorum.bir tek süt içemedim.o yüzden gün aşırı calsiyum tablet kullanıyorum.bu arada deli gibi kaşınmaya başladım.kaşıdığım yer kıpkırmızı oluyor sonra alev gibi yanıyor.hemen tahriş oluyor.kaşındıkça daha çok kaşınıyo.tüm vücudum hemde.

bu arada dr.bana hamilelik korsesi kullan daha rahat hareket edersin dedi.karnında aşağı çok sarkmaz dedi.o gün unuttum almayı dışarı çıkınca alıcam.doğumdan sonra karnında çabuk toparlanır dedi.

bende ki 22.hafta haberleri böyle.sende ayrıntılı yaz lütfen.bu arada sırtımın sol tarafında kuvvetli ağrılarım olmaya başladı.kabızlıkta 2 haftadır yakamı bırakmıyo.bu arada o kadar çok su çiyorum ki.içim yanıyo sanki.bide dondurma buz gibi içimi ferahlatıyo sanki.ellerim kocaman oldu.4.aydan sonra alyansımı çıkarmıştım zaten.ellerim ve yüzüm büyüdü.ellerimin içi kıpkırmızı heryeri kocaman damarlarla dolu.damarlarım pıt pıt atıyorlar.

ayy bak ne kadar detaylı bilgi verdim.sende durumlar nasıl.nasılsa iki kişiyiz

Canım benim çok ama çok geçmiş olsun ,aman diyim ne olursa olsun 3 bebek taşıdığını unutma,ani heyecanlamalar fazla yorulmalar kesinlikle yasak bize çok ama çok dikkat et.Vallaha kötü birşey mi oldu diye düşünmeye başlamıştım tekrar yazdığına çok ama çok sevindim.Yarın ayrıntılı yazacağım sana.Kendine ve bebişlere iyi bak.öpüyorum...

s gun cidden bizim dönem baya bi kalabalıkmışş kimse yok mu ne??? geçen sene bu zamanlar 4 aylık hamileydim şimdi 9. ayın içindeler çok şükür
kızlar allah kolaylık versin sizede bizede

Selam . İkiz annesi olarak size önerilerim var. Bol bol onden düğmeli pijama alın emzirirken cok gerek olacak. 1 aylık cok fazla şey almayın cokmcabuk büyüyorlar . Dalın det. yerine hacisakir sabun grantler alın yumuşatıc almayın gerek yok. Hemde kimyasallardan uzak durun biberon alın illa mama yiyecekler avent veya Dr browns alın ben gaz yapmasın diye Dr brown aldım bol bol tulum almıştım.noter care den badi cok guZel yenidoganla olanları ben hala kullanıyorum 3 ayımız bitti. Bence c a dan almıştım bı cok şeyi ama body math care derim. Unı baby alın ama dr önermiyor büyük marketlerde büyük pamuklar var makyaj pamuğu gibi ondan alın bol,bol sıcak su ile silersiniz poplarını. Bol bol tulbent yaptırın yıkadıktan sonra silmek icin ağız bezi 6 li satılıyor. Ha bı de bez stok gerek yok 1 le başladık 1 ay sonra ikiye geçtik sonra 3 numara kullanıyoruz 3 numara stoku yapılabilir ama gerekiyor gittikçe alırsınız. Pompa avent alın cok güzel.bol bol battaniye ne kadar bol o kadar iyi. Pamuklu ve daha kalın olanlarından.bol bol eldiven alın ilk aylarda gerek olacak bilekten lastikler olanlar en güzeli ben küçük corapları geçirmiştim o da cok ise yarıyor soracağınız bı şey olursa sorun ben cok zorluk çekmiştim.kolay gelsin inşallah geç ve rahat dogum yaparsınız.

Son düzenleme:
Merhaba Apache ,dün fazla uzun yazamadım kusura bakma.Ben 26 haftamdayım şuan,çok şükür çok ciddi bir sıkıntım yok şuanda , 24. haftanı sonlarına doğrı şeker yüklemesi ve hemogram yapıldı.50 gr şeker yüklemesi sonucu şeker yüksek çıktı,sonra 100 gr lık şeker yüklemesi yapıldı allahtan o normal çıktı yoksa diyet yapmak zorunda kalacaktım.Kan değerlerim düşmüş demir ilacını 2 ye çıkardık,tiroid hormonlarımdan t4 değerim düşmüş onun için bir ilaç yazdı doktor.Günde 5 ilaç içiyorum,demir.magnezyum,coraspin,progestan,euthrox .
Çok şükür kaşıntı yok bende ,karnımın yanlarında hafif çatlaklar oluştu ama kaşıntı yok ben yaklaşık4. aydan beri lierac diye bir krem kullanıyorum belki ondan dolayı kaşınmıyorumdur.
Çok şükür mide sorunlarım da yok beslenme konusunda çok sıkıntılı değilim ,fonksiyonel beslenmeye çaılıyorum,normalde çok iştahlı olmama rağmen hamileliğimde iştahım azaldı ama çok iyi oldu eskisi gibi yesem kesin çok kilo alırdım.
Geçen hafta kontrole gitmiştim ,bebişler iyiymiş 750 gr civarında kilolaı ,bakalım inşallah her şey yolunda gider hepimiz için ,tedirgin olmaya başlıyorum zamana zaman,Allah haırlısını versin hakkımızda.

geçmiş olsun cnm dikkat et kendine...

ben yazmasam kimsenin yazacağı yok.lavinayla benden başka üçüz bekleyen yokmu?2012 de tek biz mi üçüz gebeyiz yani...bahar geldi gene haraketlenme yok...neyse...

ben artık 23+1 günlük oldum.nasipse haftaya bu zamanlar 6.ayımı tamamlamış olacağım.şuanda gözüm 28.haftada.onu hayırlısıyla bir doldursam.sonra 34 e kitlenicem.36 yı göremeyeceğimi hissediyorum.hatta içimden hep 32 geçiyor istemesemde ama dinlemiyorum o sesi.34 ü doldurmuş olsam hedefim bu sanırım.

artık o güzel enerjik zamanlarım bitti malesef.gene çok şükürde...herşey zor artık.oturduğumda kaburgalarım batıyor ve sırtımın sol tarafı ağrıyor.ayakta kalınca kasıklarım çok ağrıyor.belimde başladı hafif hafif sinyal vermeye.yürümekte artık çok zorluyor beni.evde çok sıkılıyorum dışarı çıkınca marketi bile gezemeden yoruluyorum sancılanıyorum.

sizin de böylemiydi üçüz anneleri???yoksa benim çok erken mi başlamış?

evde yata kalka kendi işimi yapıyorum.temizlik değilde yemek evi toplamak gibi.hepsi bu kadar.geceleri burnum grip gibi tıkalı.ağzım açık ve horlayarak uyuyorum.sağa sola zor dönüyorum ne yapsam rahat yatamıyorum.devamlı yatmaktan heryerim uyuşuyor.baş ağrılarım ve şiddetli kabızlığım var.

bişey daha soracağım....

tansiyonum çok değişken çıkıyor iniyor...bazen 8 e 3 bazen 12 ye 7 çok sık değişiyor ben hemen anlıyorum başım acayip oluyor kulaklarım yanıyor.bu arada normal tansiyonum 9 a 6 benim.ama çok nadir normal oluyor.sizce bir sakıncası olur mu?bu dönemde neye dikkat etmeliyim.

hastane çantamı 28 hafta olmadan hazılamalımıyım.neler koyacağız...

LAVİNAY canım nerelerdesin.ben hep senden haber bekliyorum.nede olsa sen benden kıdemlisin sende sık sık yaz ihmal etme burayı olmaz mı?alışveriş yaptın mı?neler aldın?nasılsın?

HERKESE HAYIRLI CUMALAR...

bu arada deli gibi kaşınıyorum.heryerim kaşınıyor.özellikle sırtım eşim sırtımı kaşımaktan yoruldu artık...biyerimi kaşımaya bir başlayım elimi alamıyorum kaşıdıkça kaşınıyorum uyuz gibi.sonra ateş gibi yanıyor kaşıdığım yer.kolum,bacağım,belim hiç farketmiyor.

karnım kaşınsada kaşımamaya çalışıyorum.ama diğer yerlerim çok fena.kendimi buz gibi bir havuza atmak istiyorum.sizde de oldu mu?ne yapmam lazım...çok sağolun...

Selam Canım,vallaha hergün giriyorum foruma sen bişeyler yazmışmısın diye bakıyorum yok geri kapatıyorum napiyim ikimizden başka üçüz bekleyen yok forumda.Canım vallaha bende 26+4 günlük oldum,ç.ba günü doktor kontrolüm vardı,çok şükür her şey yolunda şimdilik ayın 20 sinde ciğer geliştirici iğne yapılacak.

Senin şikayetlerin benden daha fazla gibi ,çok şükür benim de ağrılarım var ama idare ediyorum.Tansiyon problemim yok ,kaşıntım da yok.Karnımın yanları çatladı biraz ama.Ben daha önce söylemiştim Lierac krem kullanıyorum.Sağ kaburgam ve sırtımın sağ tarafı ağrıyor daha çok.Bir günüm diğerine uymuyor,bazen iyi bazen daha kötü hissediyorum.

Alışverişte senin kadar hızlı değilim,daha biberon falan bile almadım,3 adet hastane çıkışı aldım ama 5 parçalık,iç zıbın aldım 3 adet,3 adet çıtçıtlı badi aldım,ağız mendili aldım,3 adet battaniye diktiriyorum kuzenime ,inşallah c.tesi annemlerin orda bebek mağazası var ordan da biraz bir şeyler almayı düşünüyorum.
Hafta içi annem geliyor 2 gün ,c.tesi leride ben gidiyorum orda kalıyorum Pazar akşam dönüyoruz.Yemek ve çamaşır vs kurtulmuş oluyorum böylece.

Bebek odası hazırlayamadım daha ,küçük bir odam var onu boşaltacağım,perde siparişini verdim,gardolap almayı düşünüyorum inşallah birde 2 ya da 3 adet park beşik şimdilik durumlar bende böyle.İnşallah Allahın izniyle hayallerimizi gerçekleştiririz.Allah herlkesi sağlıcakla bebeklerine kavuştursun bizi de .Kendine iyi bak ,yazmayı unutma

LAVİNAY canım bende aslında hergün forumdayım doğum yapmış üçüz annelerinin forumunu okuyorum yattığım yerde cep telefonundan.inşallah radyasyon etkilemiyordur minişleri.üçüz annelerinin yazdıklarını baya okudum ama açıkçası olumsuz etkileniyorum.çünkü hepsi çok zorlanmış,ağır depresyonlara girmişler,hepsi bebeklerini tabiki çok seviyor ama daha bir ayda hatta 1 haftada pes eden ağlama krizine giren çok.kafam çok dolu.endişeliyim tedirginim.korkuyorum.yalnızım...yalnızım çünkü kim halimden anlar ki...kimse...herkes için kobay gibiyim.yada tv deki belgeseller gibi hani altızlar filan varya dizi gibi bakılan.şimdi her sıkıntıyı sadece ben çekiyorum.kimse kendi hamileliyle kıyaslayamaz.Rabbim sağlık ve sıhhatli doğumlar versin,doğumdan sonrada gene sadece ben olucam ben ve bana muhtaç bebeklerim.Allah yardımcımız olsun.üçüz annelerini okudukça güvenim sarsılıyor kendime zaten ne yapıcam diyordum.şimdi gerçekten hiç birşey bilmiyorum.

neyse canım biz büyük dağlardanız demekki karımız da çok...kaşıntının olmamasına çok sevindim.çünkü berbat birşey.karnım çok kaşınmıyor vücudum kaşınıyor.sırtım,yanlarım,kollarım,bacaklarım...hemde deli gibi.benim zaten alerjik bir cildim var belki de ondan.ama bazı üçüz hamilelerde aynı dertten muzdarip olmuşlar.

canım ben korse aldım daha rahat yürüyorum ve karnımın kasıklarıma olan baskısını haliyle sancılarımı azalttı.yani bana ayakta durmak yada yürümek için biraz daha vakit vermiş oldu.benim kızın biri kasıklarımda duruyor sanırım o yüzden kasık ağrılarım daha fazla.

sen bana göre daha iyisin maşallah.dedim ya ben 34 ü görebilmeyi umut ediyorum ama içimden bir ses devamlı 32 son diyor.vücudum çok dayanamıcak gibi.Rabbime emanet.sen inşallah daha çok dayanırsın.belki aynı günlerde doğum yaparız.

çok şükür mide konusunda rahatladım gene.sanırım o da yukardaki kızımdan dolayı oluyor.midemi sıkıştırınca rahatsızlanıyorum.yerini değiştirmiş sanırım o rahatlattı beni.

sen rahat yürüyormusun?dışarda kaç saat kalabiliyorsun.yatıp kalkmakta zorlanmıyormusun.gece rahat uyuyormusun?

biz gerekli olan kıyafetlerini tamamlamıştık biliyosun.çok değil ama yeterli.annemler oda takımı aldılar sağolsunlar yoksa alamazdık.beyaz renkte bir yüklüğü var.şifonyeri oyuncak dolabı ve bir sandık yaptırdık üzerini minder kaplattık.oyuncak sandığı oldu.bir de bebek karyolası var büyüyen karyola.hepsi çok sade kırık beyaz sadece kulpları sanki kristal avize taşı gibi.başka bir özellikleri yok.bu oda takımıyla gelin ve damat olacaklar.başka şansları yok.biz karyola tek kişilik yatak olacak nasılsa sonra karşısına ranza yaptırırız dedik ama oda da yer kalmadı.evdeki hesap çarşıya uymadı yani.bir tanede park yatak alıcaz oda yatak odasında duracak.gece yanımda gündüz odalarında yatacaklar.şimdilik planımız bu.

bu arada kaç kilo almış oldun 27 haftada.benim 8 kilo oldu.

kızlar merhaba apache ve lavinay aslında ben önceden yazmıştım 2012 üçüz hamilelerden bahsederken ama demekki benim yazımı okumamışsınız yada gözden kaçırdınız bende üçüzlerime hamileyim arada bbi girip sizi takip ediyorum yazdıklarınızı okuyorum. ben 32 hafta oldum. ama sizin gibi zor günler geçirdim ve geciriyorum. artık iyice ağırlaştım çok zorlanıyorum. sizin sıkıntılarınızı birebir bende yaşadım. ama benim vücudumda kaşıntım yoktu. sadece karnımda vardı ve halada var. ama tınaklarımla kaşımamaya özen gösteriorum yoksa çok çabuk çatlıyor zaten hazırlar çatlamak için. badem yağı kullandım 4. aydan itibaren ama bebeklerimiz 3 tane olduğu için sanırım fayda etmedi ve şuan karnım çok kötü oldu sağ sol yanlar hep çatlak içerisinde ama olsun bebeklerimin durumu iyi çok şükür ama bende kasılmalar çok fazla oluor artık sizde de varmı bunlar erken doğumun belirtileriymiş. pazartesi randevum vardı dr ye gıtmeden sancım ve kasılmalarım arttı. erken gittik o yüzden ve serumla geçirdiler eğer serum işe yaramasaydı belki doğuma alabilirlerdi. ama şimdilik iyiyiz 34. haftamı bekliyorum işte. soracagınız bişiler olursa yazın hemen ben sizden öndeyim baya. yardımcı olurum. bebeklerin hazırlıkları içinde acele etmeyin zaten hepsi bi şekilde alınıo yavaş yavaş. ama ben çok kötüyüm artık allah sabır versin hepimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…