evet haklısın biz üçüz anne adayları çok tembeliz vallaha.Ben ve apache vardı düzenli yazan bizlerde bıraktık buara.Bebişler nasıl bu arada trk başına mı bakıyorsun bebeklerine yoksa yardımcıların var mı?
kızlar nasılsınız inanın hergün yazdıklarınızı okuyorum ama yazacak bişey bulamıyorum içinizde serklaj olan varmı ben cumartesi günü serklaj oldum rahimde açılma filan yoktu ama doktor tedbir amaçlı yapacağını söyledi 2 gündür dinleniyorum 15. haftaya girdik artık 1 kilo aldım hayırlısı artık...
şu aralar pek fazla üçüz halime de yok sanırım. bizim dönemde baya kalabalıktı buralar. Bebekler iyi canım 5.aya girdiler. bakımları hala çok zor. tek bakmak imkanısız en azından benim için. annem ve bir yardımcımız var. Sen kaçıncı haftandaydın?
Serklaj olmadım ben bizim dönemdeki hamilelerden de hiç kimse olmadı. öok gerekli durumlarda yapılan bişey. demek ki senin doktorun gerek görmüş. dinlenmene bak yorma kendini. ilk haftalarda fazla kilo alınmıyo 6.aydan sonra hızlanıyo kilo alımı benim öyle olmuştu. 7 ay bitince doğum yaptığımda 12 kilo almıştım.
şu aralar pek fazla üçüz halime de yok sanırım. bizim dönemde baya kalabalıktı buralar. Bebekler iyi canım 5.aya girdiler. bakımları hala çok zor. tek bakmak imkanısız en azından benim için. annem ve bir yardımcımız var. Sen kaçıncı haftandaydın?
Serklaj olmadım ben bizim dönemdeki hamilelerden de hiç kimse olmadı. öok gerekli durumlarda yapılan bişey. demek ki senin doktorun gerek görmüş. dinlenmene bak yorma kendini. ilk haftalarda fazla kilo alınmıyo 6.aydan sonra hızlanıyo kilo alımı benim öyle olmuştu. 7 ay bitince doğum yaptığımda 12 kilo almıştım.
selam asmın bende serkaj olmustum tedbır amaçlı ama bebeklerım yınede sabredemedı bol bol dınlen saglıkla gelıcekler canım....dogum yapınca dıger topıge transfer olun herkes orda bebeklerden gıremesekte yınede ugruyoruz
ben serklaj olmuştum.. önlem amaçlı yapmıştı doktorum.37.haftamda doğum yaptım. umarım seninkilerde beklerler o haftaları.
LAVİNAY canım bundan sonra eskisi gibi düzenli girmeye çalışacağım foruma.birbirimizi bırakmayalım.ben de 22+1 günlük oldum.bu hafta kontolüm vardı.herşey yolunda dedi.kilom 22.haftada 8 kilo farketti.bundan sonra aylık 1.5 kilo almaya çalış dedi.2 haftadır diyordum ya enerjim iyi midem düzeldi.malesef gene mide yanmalarım başladı yorgunluğum arttı kasıklarım daha çok rahatsız ediyor.ayakta çok duramıyorum.gece burnum tıkanıyor horluyormuşum.rahat yatamıyorum.sağıma soluma zor dönüyorum.bazen biri tutmadan yattığım yerden kalkamıyorum.iştahım çok açılmıştı ama gene reflü başlayınca iştahım kalmadı.ama zorla yiyiyorum.bir tek süt içemedim.o yüzden gün aşırı calsiyum tablet kullanıyorum.bu arada deli gibi kaşınmaya başladım.kaşıdığım yer kıpkırmızı oluyor sonra alev gibi yanıyor.hemen tahriş oluyor.kaşındıkça daha çok kaşınıyo.tüm vücudum hemde.
bu arada dr.bana hamilelik korsesi kullan daha rahat hareket edersin dedi.karnında aşağı çok sarkmaz dedi.o gün unuttum almayı dışarı çıkınca alıcam.doğumdan sonra karnında çabuk toparlanır dedi.
bende ki 22.hafta haberleri böyle.sende ayrıntılı yaz lütfen.bu arada sırtımın sol tarafında kuvvetli ağrılarım olmaya başladı.kabızlıkta 2 haftadır yakamı bırakmıyo.bu arada o kadar çok su çiyorum ki.içim yanıyo sanki.bide dondurma buz gibi içimi ferahlatıyo sanki.ellerim kocaman oldu.4.aydan sonra alyansımı çıkarmıştım zaten.ellerim ve yüzüm büyüdü.ellerimin içi kıpkırmızı heryeri kocaman damarlarla dolu.damarlarım pıt pıt atıyorlar.
ayy bak ne kadar detaylı bilgi verdim.sende durumlar nasıl.nasılsa iki kişiyiz
canım dr.um bana 25.haftaya kadar yapabildiklerini yap dedi.alışverişi de parça parça böyle denk geldikçe yapmak lazım diye düşünüyorum.sonra evden çıkamıcaz.sadece gerekenler hazır olsun.yatak yorgan anakucağı arabaları yani büyük eşyaları sonraya kalabilir.
body aldım,biberonlarını,göğüs kremini,çatlak kremimi,zıbın takımı,penye battaniye sadece 3 tane var,annem de ördü battaniye.şimdilik bunlar var.
gerekli olduğunu düşündüklerim:
* 3 havlu
* pompa
* nevresim
* 1 park yatak
* lohusa geceliği,lohusa çamaşırı
* 3 kilotlu çorap,çorap,patik
* alt pijama
* bebek bezi kızlar stok yapın diyo
* 3 emzik
* sebamed bebek şampuanı,bebe yağı,sudo crem pişik için
* unibaby yenidoğan ıslak mendil
*dalin bebe deterjanı,dalin yumuşatıcı
*küvet
* ağız bezi,tülbent
aklıma gelenler bunlar...bunları kızların mesajlarından not almıştım.gene eksiğimizi hatamızı düzeltirler inşallah.canım senin ağrıların benim gibi değilse bunların hepsi bir günde de alınır.ben dün sadece 2 mağazaya girdim bugün sağ bacağım felaket ağrıyor.hep yattım.o yüzden ben tek tek alıyorum.hem bütçemizi de yormuyorum.
ama dün kızlara çok güzel elbiseler gördüm içim gitti.hayırlısıyla bi doğsunlarda.dediğin gbi onların rızkını verecek Allah.
*
Kızlar 1 haftadır yazmıyorum sanırım.hiç bakamadımda.merakta bıraktım kusuruma bakmayın.başıma gelenleri bir anlatayım size...
geçen hafta cuma günü arkadaşlarla toplandık yedik içtik bende süslendim püslendim kendimi iyi hissediyordum.sohbetler kahkahalar...içimdende geçirdim ne çok güldüm bozulmasa bu keyfim dedim.
neyse abimlerin evi bize yakın ama baya rampa gene 500 metre var.abimin eşi 5 e doğru telefon etti.1.5 yaşında dünya tatlısı bir yiğenim var YAĞIZ ALİ ağlamış hada hada (hala) diye sana geliyoruz dedi.bende misafirlikteyim deyince iyi yarım saat sonra geliriz dedi.aradan 10 dk.geçti.tekrar aradı bende aman geldiler heralde dedim.telefonu açtım (adı arzu) ben banyoda düştüm kıpırdayamıyorum yağız ağlıyo nolur çabuk gel dedi.
ayy ben o an zaten fena oldum.iyiki yalnız değildim.evlerinin yedek anahtarı da bi tek bizde abimin işten eve gelmesi 1.5 saat ben hemen yola düştüm komşularımdan biri de benimle geldi.hızla yürüdüm bayır çıktım merdiven çıktım kalbime soluğuma hakim olamadım.ama hiç kendimle ilgilenmedim eve vardık arzu zar zor kalkmış...yağız hada al diye ağlıyo bembeyaz olmuş.yağızı kucağıma aldım komşum arzuya baktı abimi bekledik.abim gelince yağıza ben baktım onlar hastaneye gitti.kasıklarımın ağrısı iyice arttı ama gene hiç kendimi dinlemedim.yağız meme isteyince ağlamasın diye bide markete gittik.eve geldik saat 9 buçuk oldu.abimler geldi arzunun bilekten omza kadar kolunu alçıya almışlar.dışardan yemek söyledik yemek yedik.ben kasık ağrımdan sandalyeden zor kalkıp kanepeye zor geldim.
başımda bi acaip oldu saat 10 buçuk oldu.ben kafamı tutamaz gibi olunca tansiyon aleti istedim oturayım diye yattığım yerden kalkarken fenalaşmışım hiç biyerim tutmuyo abi bebeklerim gitti diye ağlıyomuşum.kendime geldiğimde abim kolonyayla yüzümü ovuyodu.ellerim ayaklarım mosmordu vücudumun hiçbir yeri tutmuyodu ve titriyodum hemde nasıl...titreyip kasılıyodum hala kendime hakim olamıyordum ve devamlı ağlıyodum.eşim dr.u aradı hemen gelin bende geliyorum demiş.
beni arabaya sürüyerek götürdüler.vücudum benim değil gibiydi ve kendimi bıraksam hemen bayılacaktım.hastanede tam bir ekip beni kapıda karşıladı.önce bebeklere bakıldı.iyiler çok şükür.sonra beni özel odaya alıp hemen serum taktılar.2 koca şişe serum ve ilaçlardan sonra titremem ve morarmam geçti.vücuduma hakim olmaya başlayınca eve dönmek istedim.dr.da izin verdi.
işte böyle bir cuma günü geçirdim.hastaneye giderken arabada herşeyin bittiğini düşündüm tüm aldıklarımız bebeklerim hayallerim herşey bitmişti sanki.erken doğum zannettim.hayatımda ilk kez böyle birşey yaşamıştım.devamlı kasıldığım için bitti dedim.
salı günü kontrole gittim bebekler iyiydi kilomada normal dedi.rahim ağzımda kapalı.içim rahatladı.ama hala keyifsizim tedirginim.yorgunum o enerjimi kaybettim.dua ediyorum şu 28.hafta bi geçse...Allah korusun ya erken doğum olsaydı herşey bitmişti.28.hafta demek umut demek...şu cuma vakitleri hürmetine yalvarıyorum evlat isteyenlere evlat,evlat bekleyenlere hayırlı doğumlar,bizim gibi üçüz adaylarına da sağlıkla 36.haftaları görmek nasip etsin.kadın olmak,anne adayı olmak,anne olmak çokkk zormuşşşş...
ben yazmasam kimsenin yazacağı yok.lavinayla benden başka üçüz bekleyen yokmu?2012 de tek biz mi üçüz gebeyiz yani...bahar geldi gene haraketlenme yok...neyse...
ben artık 23+1 günlük oldum.nasipse haftaya bu zamanlar 6.ayımı tamamlamış olacağım.şuanda gözüm 28.haftada.onu hayırlısıyla bir doldursam.sonra 34 e kitlenicem.36 yı göremeyeceğimi hissediyorum.hatta içimden hep 32 geçiyor istemesemde ama dinlemiyorum o sesi.34 ü doldurmuş olsam hedefim bu sanırım.
artık o güzel enerjik zamanlarım bitti malesef.gene çok şükürde...herşey zor artık.oturduğumda kaburgalarım batıyor ve sırtımın sol tarafı ağrıyor.ayakta kalınca kasıklarım çok ağrıyor.belimde başladı hafif hafif sinyal vermeye.yürümekte artık çok zorluyor beni.evde çok sıkılıyorum dışarı çıkınca marketi bile gezemeden yoruluyorum sancılanıyorum.
sizin de böylemiydi üçüz anneleri???yoksa benim çok erken mi başlamış?
evde yata kalka kendi işimi yapıyorum.temizlik değilde yemek evi toplamak gibi.hepsi bu kadar.geceleri burnum grip gibi tıkalı.ağzım açık ve horlayarak uyuyorum.sağa sola zor dönüyorum ne yapsam rahat yatamıyorum.devamlı yatmaktan heryerim uyuşuyor.baş ağrılarım ve şiddetli kabızlığım var.
bişey daha soracağım....
tansiyonum çok değişken çıkıyor iniyor...bazen 8 e 3 bazen 12 ye 7 çok sık değişiyor ben hemen anlıyorum başım acayip oluyor kulaklarım yanıyor.bu arada normal tansiyonum 9 a 6 benim.ama çok nadir normal oluyor.sizce bir sakıncası olur mu?bu dönemde neye dikkat etmeliyim.
hastane çantamı 28 hafta olmadan hazılamalımıyım.neler koyacağız...
LAVİNAY canım nerelerdesin.ben hep senden haber bekliyorum.nede olsa sen benden kıdemlisinsende sık sık yaz ihmal etme burayı olmaz mı?alışveriş yaptın mı?neler aldın?nasılsın?
HERKESE HAYIRLI CUMALAR...
ben yazmasam kimsenin yazacağı yok.lavinayla benden başka üçüz bekleyen yokmu?2012 de tek biz mi üçüz gebeyiz yani...bahar geldi gene haraketlenme yok...neyse...
ben artık 23+1 günlük oldum.nasipse haftaya bu zamanlar 6.ayımı tamamlamış olacağım.şuanda gözüm 28.haftada.onu hayırlısıyla bir doldursam.sonra 34 e kitlenicem.36 yı göremeyeceğimi hissediyorum.hatta içimden hep 32 geçiyor istemesemde ama dinlemiyorum o sesi.34 ü doldurmuş olsam hedefim bu sanırım.
artık o güzel enerjik zamanlarım bitti malesef.gene çok şükürde...herşey zor artık.oturduğumda kaburgalarım batıyor ve sırtımın sol tarafı ağrıyor.ayakta kalınca kasıklarım çok ağrıyor.belimde başladı hafif hafif sinyal vermeye.yürümekte artık çok zorluyor beni.evde çok sıkılıyorum dışarı çıkınca marketi bile gezemeden yoruluyorum sancılanıyorum.
sizin de böylemiydi üçüz anneleri???yoksa benim çok erken mi başlamış?
evde yata kalka kendi işimi yapıyorum.temizlik değilde yemek evi toplamak gibi.hepsi bu kadar.geceleri burnum grip gibi tıkalı.ağzım açık ve horlayarak uyuyorum.sağa sola zor dönüyorum ne yapsam rahat yatamıyorum.devamlı yatmaktan heryerim uyuşuyor.baş ağrılarım ve şiddetli kabızlığım var.
bişey daha soracağım....
tansiyonum çok değişken çıkıyor iniyor...bazen 8 e 3 bazen 12 ye 7 çok sık değişiyor ben hemen anlıyorum başım acayip oluyor kulaklarım yanıyor.bu arada normal tansiyonum 9 a 6 benim.ama çok nadir normal oluyor.sizce bir sakıncası olur mu?bu dönemde neye dikkat etmeliyim.
hastane çantamı 28 hafta olmadan hazılamalımıyım.neler koyacağız...
LAVİNAY canım nerelerdesin.ben hep senden haber bekliyorum.nede olsa sen benden kıdemlisinsende sık sık yaz ihmal etme burayı olmaz mı?alışveriş yaptın mı?neler aldın?nasılsın?
HERKESE HAYIRLI CUMALAR...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?