2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

canım Allah yardım etsin.kendimle kıyaslama yapamıyorum bile seni.çünkü 23+2 de yaşadıklarım çok zor geliyor.sabrediyorum bir gün daha geçti diye şükrediyorum.şuan dediğim gibi önce bir 28 i görmek istiyorum.sonra 34 ama beni ne bekliyo bilmiyorum.zor olmazsa şikayetlerini tek tek yazarmısın?yürüyebiliyomusun?evden çıkabiliyomusun?nasıl uyuyosun?bebeklerin kaç kilo oldular?kasılmaların ne zaman başladı?

bende kasılma yok şimdilik.sadece yürümekte zorlanıyorum.kasıklarım çok fazla ağrıyor.sandalyede filan çok oturamıyorum sırtım ağrıyor.devamlı yatınca da heryerim uyuşuyor.4.ayın sonu ve 5.ayın başları herşey çok iyiydi.enerjimde moralimde süperdi dışarda geziyordum hiçbir şikayetim yoktu.ama 10 gündür filan herşey değişti.reflüm düzeldi şimdilik ona şükrediyorum.

sen zamanını nasıl geçirdin?çalışıyormuydun evdemiydin?benim haftalarımda durumun nasıldı?bide kaç kiloyla hamile kaldın şimdi kaç kilosun?ben 8 kilo aldım 23 haftada.başlarda almıyordum ama şimdi çok hızlı alıyorum.kasılmalar nasıl oluyor nasıl anlaşılıyor.ayy seni yakaladım ya bırakmıyorum görüyorsun.

sen yolu tamamlamışsın nerdeyse canım.Allah hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.bizi bizden başkası anlamaz.imkan yok anlayamaz.ben çok istiyordum evlat sahibi olmayı.Rabbim istersem vermem dedi imtihan etti,dilersemde 3 tane birden veririm dedi imtihan ediyor.veren Allah sağlıkla sabırla taşıyıp doğum yapmamızı,sonrada gene sabır ve sağlıkla büyütmemizi nasip etsin.çok zor ama O dilerse herşey kolay olur merhametine sığınıyoruz.tanıştığımıza memnun oldum.seni çok merak ederim lütfen yazabildiğin kadar yaz.dualarım seninle...

kızlar bu arada ismim TUĞBA.eskişehirliyim ailem orda.ben ankarada yaşıyorum eşim buralı.1981 doğumluyum.6 senelik evliyim.

amin canım inşallah hepize yardım etsin herşey istediğimiz gibi olsun.ben 23 lerde çok iyiydim fakat sadece kaburga agrım vardı.hatta ben baştan sana yaşadıklarımı anlatayım. sorularına cvp vermş olurum zaten böylelikle.

bende eskişehirliyim canım hatta burda oturuyorum.88 doğumluyum adım zeliha. ben hamile kaldığımı öğrendiğim an bulantılarım kusmalarım hemen başladı.73 kiloydum.4 ay hiç birşey ne yiyebildim nede içebildim. ve bu yüzden 8 kilo verdim 65 e düştüm. ve 2 aylıkken kanamam oldu cok öğürmekten.1 gece hastanede kaldım serum falan takıldı düşük riski dedi ve 5 ay ben neredeyse hiç evden çıkmadım annem baktı yeri geldi kayınvalidem geldi. ben çalısmıodum o yuzden evdeydım zaten.sürekli dinlendim.kontrole gittimizde 70 kilo olmuştum.biraz yemeğe başlamıştım. benim göbişim hemen çıkmadı.4,5 aylıkken bellı olmaya başladı. gören sen üçüz taşıo olamazsın diodu bana :). doktorumda sürekli çok güzel gidioruz diodu.25. haftalardan sonra bende artık 30u geçsem dayanabılırmıyım demeye başlamıstım artık. çünkü kaburgam çok ağrıodu dayanamıodum yeri geldimi ağlıodum. ama sağolsun eşim hep yanımda hiç yanlız bırakmıor.28 , 29 , derken 30 lara geldim ama bu haftalar daha zor tuğbacım ben çok çekiorum şuan tabi rabbimin gücüne gitmesin ama sabrediyoruz artık hep bi korku var içimde.ben hamilelikten beri uykuyu unuttum gecelri sürekli tuvalete çıkıorum.hele şimdilerde daha çok. kasılmalarım 28. haftalarda başladı dr çok sıklasırsa gelırsın dedi. bu kasılmalar da çok kötü bişi karnım resmen taş gibi oluo bi tarafa toplanıo geçene kadar çok canım yanıo. biz başta bebklerın poposu başı fılan sanmıstık ama değilmiş. kasılma olduğu zaman yanaklarım yanmaya damarlarım hızlı hızlı atmaya başlıo çok tuhaf bişi oluo. ve 30. haftamda ayaklarım şişti şimdi bi görsen davul gibiler hiç bişi kar etmio ve bu yüzden daha çok zorlanmaya başladım. adım zor atıyorum.2 haftadır daha çok ağırlaştığımız için dizlerim bile tutmuo bazen yere oturamıorum artık.hiç bi pozisyonda rahat deılım.yatıp kalkmak daha zor oluor sankı 1 ton ağırlık varmış gibi üzerimde eşime diyorum göbişime destek ver öle kalkalım diorum gülsekmi ağlasakmı şaşırıoruz bazen halimize pazartesi günü randevum vardı gecede sancım vardı kasıklarımda belim de ama çok sık deıl die oralı olmadım pek.sabah kalktıgımda saat 2 yi bekleyemedim.12 de gittik biz hemen hastaneye dr bulduk. nts çektir hemen dedi ben 1 de bi girdim.3 de çıktım. ilk başta çok kötüymüş ntsem. hmen serum taktılar. serumdan sonra ağrım ve kasılmalarım hafifledi. çok şükür bişi olmadı bide alttan muayene ettiler. 1 1,5 cm acıklık olmus dedi. sorun yok ama dedi. şimdi 1 hafta geçti 16 sında bi daha gidicem inş. bi sorun çıkmazsa. ama dünden beri idrarımda bi renk değişikliği oldu. onu takip edioruz bakalım. gece çok kırmızıydı kanlıydı resmen. ve kasıklarımda ağrı sağ tarafımda belimden gelen bi ağrıda vardı. ben bekleyelım dedım. sabaha karsı idrarın renki acıldı.çok su içiorum ama neden oldu bilmiorum şimdi gene bulanıklık var ama ben hemende gitmek istemiorum artık karar da veremedık ama beklıoruz takipdeyız. çünkü iyice herşeyim zorlaştığı için hastaneye gidip orda mahvolmak daha kötü oluyor nasip bakalım inşallah kötü bişi deildir. netten okudum ama idrarda kan diye pek iyi şeyler yazmıyor. ama ağrılarım çok artarsa mecbur gidicez artık canım.
bu arada en son gittimizde pazartesi yani bebeklerimin kilosu 1. si 1800 civarında diğer ikide pek fark yoktu aralarında 1700 civarındaydılar dr çok iyiler sorun yok dedi bakalım. bende 2 kiloyu geçmelerini bekliorum bi daha ki gittimizde geçmiş olurlar inşallah. benimkiler 2 erkek bi kız sizinkilerin cinsiyeti ne ? he bide bu arada kilomuda sölim 3 haftada ben çok hızlı kilo almışım şuan 80 kiloyum :) bebekler çok ağırlaştı ben çok ağırlaştım bakalım hakkımızda herşeyin hayrlısı inşallah yavrularımız sağlıklı doğar. eşime diyorumki bi daha ki gidişimize kadar dururlarsa dr a yalvaracam al bunları diye diyorum ama kıyamıyorumda pişman oluyorum. artık durdukları kadar sabredecez canım inşallah sizde benim gibi gelirsiniz bu haftalara kadar. ve sağlıklı bi şekilde alırız yavrularımızı kucagımaza küvezde kalmadan. ayy baya yazmışım inşallah seni aydınlatmıştır biraz ama gene sorularını sor canım. aynen dediğin gibi bizi bizden başkası anlamaz. bu arada hiç bişiyi takma ve dinlenmene bak etraf pismiş kötüymüş temizliyim falan deme.sürekli dinlen sonra çok yorulucaz kurtuldugumuz zaman...

Selam canım,inan korkularımız aynı,çevremdekiler hep ay nasıl bakıcaksın falan diyorlar bende yeter ki sağlıklı doğsunlar bakmakta ne var diyorum bişekilde bakılır,diyorum ki insanlar eski zamanlarda ne koşullarda kaç çocuk büyütmüşler bizde bakarız herhalde diyorum ,ısrarla çok zor olacak diyenlere kafayı yiye yiye de olsa bakıcaz diyorum:).Ama bakma ben de çok korkuyorum 8 yıllık evliyiz bizde çalışma hayatının içerisindeydim evimiz sessiz sedasız belli bir düzen içerisinde hayatımız akıp gidiyordu,düşünüyorum Allah kısmet ederse 2 kişiden 5 kişiye çıkıcaz hatta annem ya da kayınvalidem bir de bakıcı 7 kişi falan olucaz alışmak zor olacak, bebek bakımı ile ilgili hiçbirşey bilmiyorum falan bende çok korkuyorum ama en iyisi bunları hiç düşünmemek dayanabildiğimiz kadar dayanıp kendimize dikkat edip bebeklerimizi mümkün olan en geç sürede sağlıklı bir şekilde doğurmak.
Doğum yaptığında sana yardımcı olabilecek kimse olacak mı yanında ,arkadaşım tek başına olmaz bu iş muhakkak anne, kayınvalide, kardeş,görümce biri lazım en azından 1 yaşına kadar,dönüşümlü birilerini ayarlamaya çalış ,çünkü çok ciddi bir enerji lazım tek başından altından kalkmak çok zor olur,gerçi Allah her şeyin kolaylığını verir inşallah.
Bazen kendimi çok şanslı hissediyorum çok şükür bebek sahibi olucaz hemde Allah kısmet ederse 1 hamilelikle işi bitireceğiz.Bazen de çok mutsuz hissediyorum kendimi,her şey çok büyüyor gözümde.Allahım hayırlısını versin hepimizin hakkında.Seninkiler de 2 kız 1 erkek mi ? bizim bebişlerin cinsiyeti böyle.

Ya ne güzel oda takımlarını almışsın ,mümkün değil oda takımı sığmaz benim odaya çok küçük çünkü benimde bu iki hafta içinde onları halletmem lazım.

Canım ben hamile kaldığımda 69 kiloydum şuanda 82 kiloyum,ama beni gören herkes hiç kilo almamışsın diyor yani ben de pek bir şey anlamadım.
Bu arada 28. haftaya giriyorum 27+0 oldum bugün itibariyle.Allah hepimize kolaylıklar versin.

Selam canım,inan korkularımız aynı,çevremdekiler hep ay nasıl bakıcaksın falan diyorlar bende yeter ki sağlıklı doğsunlar bakmakta ne var diyorum bişekilde bakılır,diyorum ki insanlar eski zamanlarda ne koşullarda kaç çocuk büyütmüşler bizde bakarız herhalde diyorum ,ısrarla çok zor olacak diyenlere kafayı yiye yiye de olsa bakıcaz diyorum:) .Ama bakma ben de çok korkuyorum 8 yıllık evliyiz bizde çalışma hayatının içerisindeydim evimiz sessiz sedasız belli bir düzen içerisinde hayatımız akıp gidiyordu,düşünüyorum Allah kısmet ederse 2 kişiden 5 kişiye çıkıcaz hatta annem ya da kayınvalidem bir de bakıcı 7 kişi falan olucaz alışmak zor olacak, bebek bakımı ile ilgili hiçbirşey bilmiyorum falan bende çok korkuyorum ama en iyisi bunları hiç düşünmemek dayanabildiğimiz kadar dayanıp kendimize dikkat edip bebeklerimizi mümkün olan en geç sürede sağlıklı bir şekilde doğurmak.
Doğum yaptığında sana yardımcı olabilecek kimse olacak mı yanında ,arkadaşım tek başına olmaz bu iş muhakkak anne, kayınvalide, kardeş,görümce biri lazım en azından 1 yaşına kadar,dönüşümlü birilerini ayarlamaya çalış ,çünkü çok ciddi bir enerji lazım tek başından altından kalkmak çok zor olur,gerçi Allah her şeyin kolaylığını verir inşallah.
Bazen kendimi çok şanslı hissediyorum çok şükür bebek sahibi olucaz hemde Allah kısmet ederse 1 hamilelikle işi bitireceğiz.Bazen de çok mutsuz hissediyorum kendimi,her şey çok büyüyor gözümde.Allahım hayırlısını versin hepimizin hakkında.Seninkiler de 2 kız 1 erkek mi ? bizim bebişlerin cinsiyeti böyle.

Ya ne güzel oda takımlarını almışsın ,mümkün değil oda takımı sığmaz benim odaya çok küçük çünkü benimde bu iki hafta içinde onları halletmem lazım.

Canım ben hamile kaldığımda 69 kiloydum şuanda 82 kiloyum,ama beni gören herkes hiç kilo almamışsın diyor yani ben de pek bir şey anlamadım.
Bu arada 28. haftaya giriyorum 27+0 oldum bugün itibariyle.Allah hepimize kolaylıklar versin.

Selam gizgiz ,öncelikle Allah sağlıcakla bebeklerine kavuşmayı nasip etsin en hayırlı zamanda.Çok güzel bu haftalar gelmişsin ,gittiğimiz bir perinatolog bize 32. hafta ya gelince arkanıza yaslanıp derin bir nefes alabilirsiniz ,34. hafta da güle oynaya doğuma gidebilirsiniz demişti. İnşallah 34. haftayı geçer öyle doğuma gidersin.Çok ağırlaştın herhalde sanırım,Ben de ağırlaştım ,işe gitmiyorum 15 gündür önceleri haftada 3 gün 3-4saat uğruyordum şimdi hep evdeyim.hafta sonlarımı anneme gidiyorum ama hiçbirşeye elimi sürmüyorum anca yatıyorum.Sabah kalktığımda çok iyi hissediyorum gün ilerledikçe ağrılarım artıyor.Çatlaklar ben de de başladı çok fazla değil şuanda ama sanırım artıcak.28. hafta dan sonra çok ciddibir değişiklik oldu mu sende ?sürekli yatmak zorunda kalacağım, hiç kalkamayacağım diye korkuyorum ben ilerledikçe.Allah kolaylık versin hepimize.

canım ne kadar benzer şeyler düşünüyoruz.bizde 6 senedir senin dediğin gibi yalnızdık ve biz sık sık seyahat ederdik eşimin işi nedeniyle.1 sene marmarise gidip geldip 15 gün orda 15 gün burdaydık.ne çok geziyosun derlerdi.artık herkesin içi rahat etsin artık ayağımı kapıdan çıkartamam.bebek son 4 senedir hep istediğim bişeydi.son sene artık bunalıma girmiştim.ve güzel bir işe başlamıştım.grafikçiyim.reklam görselleri hazırladığım evime yakın düzenli bir işim vardı.ilk tüp bebek tedavimde izin alıp durduğum içim bana 4 aylık ücretsiz izin verdiler.ama 2.denememde 1 bebek beklerken 3 bebek olunca geri dönemedim.artık çalışamam çalışmıcam da.kendi bebeklerimin yanında olmam benim büyütmem lazım.zaten çalışıp bakıcı tutsam bir bakıcı yetmez 2 bakıcıya aldığım maaşı veririm heralde.herşeyi düşünüyorum.elimde değil.çok güçlü olmam lazım ama çok güçsüz hissediyorum.

insanlara bende aynı şeyleri söylüyorum ama boğuluyorum benim psikolojimi iyice alt üst ediyorlar.ha ha ha üç çocuk sen yandın....diyorum ki ben şuan sadece sağlıkla doğmalarını bekliyorum önce doğsunlar gerisini sonra hep birlikte görürüz diyorum.gerçekten düşünmemeye çalışıyorum ama rahat bırakmıyorlar.en yakınlarım ya acıyorlar ya merak içindeler yada yorum yapıp duruyorlar.

hamileliğimin zor geçtiğine de inanmıyorlar sanki ben naz yapıyorum.geçen gün eşimin teyzesi kızım iyi alıştın oturup durmaya kalk gez biraz sonra tembelleşip çocuklarada bakamazsın dedi.espiriydi sanırım ama ben o kadar bunaldım ki cinnet geçirecektim.bu halimde zaten kalkıp misafirliğe gitmişim oturdum sırtım kasıklarım ağrıdan çatlıyo ses etmiyorum.teyze kasıklarım ağrıyo yürüyemiyorum diyorum.yok ben evhamlı ve nazlı oluyorum.aman anlat anlat biter mi?boşver.

canım annemler ve tüm akrabalarım eskişehirde.kayınvalidemler burda ama o da gelip bakmaz bizde kalmaz siz bize gelin der bende 3 çocuk evimi bırakıp gitmem.işim zor.biz bir kadın bulduk.haziranda iş başı yapacak.şuan ona ayırabileceğimiz bir bütçemiz yok.ama mecburum tek başıma imkansız en azından ilk zamanlar.

Allah yardımcımız olsun.bende bazen çok mutlu oluyorum 3 küçük mucizem var diyorum.ama çoğu zaman korkularım endişelerim tedirginliklerim sorular benide mutsuz ediyor.böyle işte....

selam apache solenenlerın hepsıne kulak tıka canım herseyı soluyolar ınsanlar sen bosver ve bebejklerının saglıkla gelmesını bekle...........ınan gelsınler zorda olsa herseyın ustesınden gelınıyo sevgılerı herseyı bastırıuor...

slm lavinay inşallah hepimiz sağlıklı bi şekilde kavuşuruz.evet çok şükür zorda olsa 32 olduk.bak bunu duyduğuma çok sevindim anlatamam çünkü ne kadar haftamız ilerlesede hep içimde bi endişe korku var.evet baya ağırlaştım canım çok zor allah yardımcımız olsun kasıklarım çok fena benimde 5 metre bile yürüyemiyorum ve ayaklarım şiştiği için daha çok zor oluor inşallah sizlerde şişlik olmaz zaten karnında bi yük oluor bide ayaklarım şişince artık kendimi kaldıramaz oldum bel desen onu hiç sorma oturmayı yatmayı çok engelliyor.sen gene maşallah çalışmışsın ama artık dinlen bencede en iyisini yapıosun bu annelerimiz olmasa napardık bilmem.çatlaklara artık yapacak bişeyim kalmadı diorum karnım gerildikçe büyüdükçe onlarda artıor.28, haftadan sonra çok ağırlaştığını hissediosun zaten bebkler çok hızlı büyüyor ve karnın ağırlaştığı için galiba kasıkların çok ağrıor ve sancıların artabılıor benım ole oldu. hep sancı çekiorum kasılmalar desen daha kötü. bide ayak şişliği var ama o benim 30. haftamda şişti. inşallah sürekli yatmak zorunda kalmazsın canım ben gene kalkıorum sürekli yatamıorum belimde çok batıor. gezinmekte fayda var biraz. inşallah ahersey gönlümüzden geçtiği gibi olur. ama bu perinatologun sölediği birazcık içimi rahatlattı gerçekten iyi ki yazmışsın.ama gene de herşeyin hayırlısı.

kızlar bu arada idrarımda kırmızılık vardı takip ediyorduk demiştim ya dün gene çok koyulaştı bildiğiniz kan yani ama sancımda var ve üşüme gelior titriorum terliyorum falan. eşim tamam dedi yeter artık gidelim. saat 5 te acile gittik hemen idrar ve kantahlili yapıldı. o ara 1 kg serum bağlandı. sonuçlar çıktığında kan değerleri iyi idrarda enfeksiyon var dedi ve antibiyotik yazmış bide ağrılarım için ağrı kesici parol. korkmadan içebilirsin dedi dr. serum bitmeden de çıkardılar hemen beni korkulcak bişi yok şimdilik diye. ilaçlarımı kullanıyorum dünden beri ama ağrı kesici fayda etmiyor galiba artık kasıklarım ve belim fena. yazmak istedim bilginiz olsun diye. çok kolay enfeksiyon kapabilirsin dedi dr sizde dikkat edin kızlar sürekli takipte olun kendinizi.

selam üçüz anneleriii:)) ya size bişey sorucam çok merak ettiğim bişey. siz doğal yolla mı üçüzlere hamile kaldınz yoksa klomen, aşılama, tüp bebekle mi.. bende 4 yıllık evliyim bebiş istiyorumm pcoluyum( klomen kullanıyorm 5 aydr bu ay 4 tane gelişmiş yumurtam var ve yrn çatlatma iğnesi vurulcam. üçüz annesi olurmuyum bende acabaaa

Selam apache,bebek odası almışsınız ya tek beşik mi var yoksa 3 tane mi ? Kafam karıştı park beşikten vazgeçsem mi diye?Tabi ki mobilya takım daha şık duracaktır.Ama 3 mobily abeşik zor sığar benim odaya.Off ne bileyim ya nasıl halledicem bunları bilmiyorum.

Neyse nasılsın bugün?benim dün ağrım vardı bugün daha iyiyim,annem gelecek bugün onu bekliyorum.Ben onunla gidip orda mı kalsam diye düşünüyorum,annem tutturdu gel diye.Ama evimden eşimden ayrılmak zor geliyor ,bir yardımcı bulabilseydim şimdiden başlatacaktım.Çünkü evde yemek bile yapmıyorum artık,ancak hazır olanı ısıtabiliyorum.
Sen yemek yapabiliyormusun?Evdeyim bütün gün ev işi falan da yapmıyorum,ayakta da durmuyorum fazla,yürümüyorum da fazla.Çok durağan bir hayatım var şuanda.

Biberon siparişi vericem netten,üçüz anneleri formuna da sormuştum,260 cc lik önerdi figenay,sen kaçlık aldın biberonları ?sterilizatör de alacağım.Sen aldınmı sterilizatör,göğüs pompası ?Ya elektrikli göğüs pompaları biraz pahalı ben de o kadar vermek istemiyorum.

canım bende pcoluydum.yaklaşık 6 senedir bebek istiyorduk.ben direk tüp bebek yaptırdım.ilkinde tutmadı.2.denemede 2 embriyo kondu.biri ikiye bölündü üç bebeğimiz oldu.şimdi 24 haftalık hamileyim.Allah yardımcın olsun.

canım 3 gündür kabızlıktan wc ye gidemiyorum.karnım zaten iyice büyüdü bide kabızlık mahvetti beni.ne yaptıysam fayda etmedi.bekunis yutucam eczacı kullanabilirsin dedi ama cesaret edemiyorum şaştım artık...

canım bebek odamızda 1 yüklük tarzı gardrop,1 şifonyer,1 oyuncak dolabı,1 oyuncak sandığı,1 büyüyebilen bebek karyolası var.yani 1 tane bebek karyolası var.biz 1 tane de park yatak alıcaz.park yatağı yatak odasına yatağın yanına koyucam.5 ay aynı yatakta yatıyolarmış.gece benim yanımda park yatakta yatacaklar.gündüz odalarında bebek karyolasında yatacaklar.5 aydan sonra 1 park yatak daha alıcaz.böylece 3 yatağımız olacak.

park yatakta 4 yaşına kadar yatsalar...biz sonrada şöyle düşünmüştük; nasılsa bebek karyolası genç yatağı oluyo biri orda yatar.onun karşısına da bir ranza alırız demiştik ama eşyalar odayı doldurdu hesabımız tutmadı.şimdilik 4 yaşlarına kadar böyle olsun da sonrasını inan bende bilmiyorum.belki gaysan yatırırız duvara hiç bilmiyorum.

canım benimde saatim saatime uymuyor.ben uyana uyuya zorla 12 ye kadar yatıyorum.kalkınca hiç iştahım olmuyor.zorla ağır çekimde evi topluyorum.bulaşık mak.boşalt,doldur sonra kahvaltımı hazırlıyorum.dometes,salatalık,yumurta,ceviz,tost beyaz peynirli,süt ve nutella.hergün böyle kahvaltım.saat zaten 1 oluyor.sonra zorla soframı topluyorum.gelip kanepeye zor atıyorum kendimi.ya belgesel kanallarına ya sinema kanallarına bakıyorum,internete giriyorum.ama yaptığım izlediğim hiç bişeyi keyifle yapmıyorum nedense.sadece dışarı çıkınca mutlu oluyorum.onda da hemen yoruluyorum.mesela pazar sinemaya gittim çok keyifliydi.dünde tiyatroya gittik arkadaşlarla akşam.

fosforlu cevriye.çok gitmek istedim bir daha gidemicez dedim güzelce hazırlandım süslendim gittik.koltuklarda rahat edemedim.tiyatroda 3 saat sürdü çok keyifli eğlenceliydi ama ben fenalaşacaktım artık.ama sonuna kadarda durdum.bu haftasonu da pikniğe gidelim istiyorum iyice bir dinleneyim de.çünkü hep birdaha yapamıcam bir daha gidemicem diyip duruyorum insanlarda sinir ediyo.sen onlar okula gidene kadar evden ayağını dışarı çıkaramazsın...ayy herkes mi aynı şeyi der. o yüzden ben eğer sancı ve ağrılarım çok değilse hiç ses etmiyorum.ben iyiyim diyorum ağrım olsada hiç sesimi çıkarmıyorum yoksa eşimde götürmez biyere.

ama genelde evdeyim bu dediklerim haftada 1,dışarı çıkmak haftada 2 en çok 3 o da market pazar yemek akraba filan...benimde günlerim böyle geçiyor.annem gelsin hem çok istiyorum hem de annemle babamda geliyor babam huysuz ister istemez sinirleniyorum.bide ne kadar annen babanda olsa düzeni değişiyor insanın biz eşimle yalnızlığa alışmışız.ne onu bırakıp gidebiliyorum ne biri gelsin istiyorum.annemler mayısta gelsin o zamana kadar idare ederim diyorum ama böylede çok zor.bakalım.

ay ne çokyazdım.canım ben biberonu aventin 4 lü bir seti var onu aldım.2 küçük 2 büyük biberonu var.biberon temizleme fırçası ve bir tanede emzik var içinde.araştırdım ya avent ya dr.browns tavsiye ediyo herkes.biz ayrıca 1 küçük 1 büyük avent biberon daha aldık 6 tane biberonumuz oldu.aventin 2 li emziklerinden aldık birde 3 tanede emziğimiz oldu.pompa daha almadım.medela yada lansinoh yada avent tavsiye edilen...evet çok pahalı.sterilazörde alıcaz ama onu hiç araştırmadık.kızların yazdıklarında da dikkatimi çekmedi.ben hala doğum yapmış üçüz annelerini okuyorum gece uykum kaçınca cep telefonundan.orda sadece bebeklerin sıkıntılarından bahsediyorlar.orda da görmedim.

bebek bodylerini c&a dan al 5lisi 19 tl.hemde çok güzel.sen napıyosun günlerin nasıl geçiyor,sağlığın keyfin nasıl?

Merhaba Apache,ne güzel yazmışsın vallaha uzun uzun.Ben o kadatr uzun yazamıyorum.ama senin yazdıklarını okumak çok keyif veriyor bana.
İki gündür annemle babam buradaydı ,güzeldi hiçbirşeye elimi sürmedim,az önce gittiler,tabiî ki ben de eşimle yalnız olmayı çok seviyorum ama napiyim yorulmamamız lazım o yüzden Allah eksikliklerini göstermesin.Cumartesi ben gideceğim orda kalacağım Cuma ya kadar.
Maşallah iyi geziyorsun ,ben mecbur olmadığım sürece dışarı çıkmıyorum ,açıkçası evi seviyorum da ben hep çalıştığım için evde kalmayı zaten özlemişim.Öyle sinema,tiyatro,yemek vs çıkmıyorum, dışarı.Doktor ve bebek alışverişi için çıkıyorum.Aman dikkat et sende çok uzun süre oturmak ta iyi değil,gerçi haftan çok ileri değil 2_3 hafta daha çıkarsın olmazsa madem dışarı çıkınca kendini iyi hissediyorsun.Ama vücudunun verdiği sinyalleri dinle yorulduğun anda dinlenmeye çalış.
Kabızlık çok kötü bir durum umarım biran önce çözümünü bulursun bol su iç ,lifli gıdalar tüket ne bileyim mesela beyaz ekmek yeme.Çok şükür ben sabah kalkar kalkmaz wc ye uğruyorum ve konuda oldukça rahatım.
Nutella çok yeme  şeker falan çıkmasın sonra.Ben de kahvaltı da muhakkak roka,tere ,maydonoz yemeye çalışıyorum.Ekmek az tüketiyorum,Salata muhakkak yiyiyorum,ayran yoğurt fazla tüketmiyorum ben de gece yatarken muhakkak süt içiyorum.Yemeklerin içinde kıyma ya da kuşbaşı olarak da olsa mutlaka kırmızı et tüketmeye çalışıyorum.Kuru fasulye annem haşladı iyice deepfreeze attık piyaz olarak yiyorum ,kuru bakliyat çok önemli biliyorsun.Cevizi de günde 1-2 adet olacak şekilde tüketiyorum.Meyve sevmem ama 2 porsiyon tüketmeye çalışıyorum.
Ben de televizyon manyağı oldum evde gece yatana kadar tv açık,izleyecek bir şeyler buluyorum.
Sterilizatör de weweel diye bir marka var netten bak ,fiyatı da uygun gözüküyor.Ben onu almayı düşünüyorum.
Sağlıklı doğsunlar da,maddi koşullarda elverdiği zaman 2-3 yaşlarına geldikleri zaman artık insan kendisiyle eşine zaman ayırabilir diye düşünüyorum.Tabi ki çocuksuz olmak gibi olmaz.Ama olsun ya ya çocuk sahibi olamasaydık,o zaman daha kötü olmaz mıydı?
Benden bu kadar şimdilik kendine ve bebişlere iyi bak…

LAVİNAY valla ben son 2-3 haftadır tatlı yemeye başladım canım öncesinde hiç istemiyordu.şimdi istiyor bende yiyiyorum.daha şeker ölçümüm yapılmadı.ayy şeker çıkarsa yandık.bu salı gidicem bakalım dr.a ben bugün 24 haftayı bitirdim.yani 6 ay bitti 9 kilo almışım 6 ayda.iyi mi kötü mü bilmem ama vücudumda kilo yok gibi.karnım çok gergin dokununca bile acıyor.bu haftalarda çok hızlı büyürlermiş.ondan sanırım.en son 3 hafta önce 450 gr.lardı ne kadar oldu bakalım minişlerim.sen bana durumunu yazmaya çalış bende önümü göreyim çok tedirginim.onun dışındaki şeyleri ben sana bolca yazarım.facebooktan ekle istersen beni.sana özelden ismimi mesaj atayım.

dün aktivya yoğurt yedim yatmadan sabah kayısı yedim fayda etti kabızlığıma.sen gezdiğime bakma tiyatrodan sonra toparlanamadım.dün eşimle pazara markete gittik eve gelince yattım kaldım kasık sancımdan ayağa kalkamadım bugünde ölü gibiydim.sende kulak yanması kafanda uyuşma ağırlaşma oluyormu?bende çok oluyor.dr.normal demişti ama...çoğaldı giderek burnumda sanki kanıcak gibi su gitmiş gibi acaip oluyor.hepsini sorucam bakalım.

senin iştahın azaldımı?rahatça yemek yiyebiliyormusun?benim iştahım azaldı sanırım midemde sıkıştı artık çok yiyemiyorum hemen şişiyorum zor hazmediyorum.mide yanmalarım geri geldi.renie şurup içip öyle yatıyorum.

kaşıntın olmadığı için çok şanslısın.maşallah sen benden daha ilerde ama daha iyisin.ALLAH sonuna kadar böyle yapsın.az kaldı valla heyecanlanıyorum bazen.çok garip bi duygu ya sanki şaka gibi.

GİZGİZ hemşerim nerelerdesin kardeş???? merak ediyorum seni.eskişehirde nerde oturuyorsun.beni facebooktan ekle sana adımı mesaj atayım.nasılsın?durumun nasıl?doğum belli oldu mu?merakta bırakma nolur.Allaha emanetsin.

oo yeni hamişler slm..nasılsınız bizler doğurunca pwk vaktimiz olmuyor buraya girmeye..arada okuyorum sadece yazdıklarınızı..bizler atlattık darısı sizlewre inşallah....apache cnm kabızlık için çikolata ye ve zeytin yağı iç iyi gelir..bende 5 gün sonra sincan a geliyorum..Allah ın izniyle....biberon ve emzik için acele etmeyin çünkü bazen bebekler ucunu sevmiyorlar...almıyorlar emzik için de aynı şey geçerli ben 5 çeşit emzik aldım ama emmiyolar.....

lansinoh makine nette 120 ye felan var..ben çok memnunum kızlar bu arada bende 2 biberon steril eden makine var uygun fiyata satabilirimben kısa süre kullandım dah faturası bile duruyo...

lansinoh makine nette 120 ye felan var..ben çok memnunum kızlar bu arada bende 2 biberon steril eden makine var uygun fiyata satabilirimben kısa süre kullandım dah faturası bile duruyo...

canım çok sağol yazdıkların için.sterilazörünü niye satıyosun sen kullanmadın mı?markası ne?ne kadara satacaksın?sincan bize çok yakın.bir düşüneyim sen de fiyat var.alabilirim senden onu.madem lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…