kızlar merhaba apache ve lavinay aslında ben önceden yazmıştım 2012 üçüz hamilelerden bahsederken ama demekki benim yazımı okumamışsınız yada gözden kaçırdınız bende üçüzlerime hamileyim arada bbi girip sizi takip ediyorum yazdıklarınızı okuyorum. ben 32 hafta oldum. ama sizin gibi zor günler geçirdim ve geciriyorum. artık iyice ağırlaştım çok zorlanıyorum. sizin sıkıntılarınızı birebir bende yaşadım. ama benim vücudumda kaşıntım yoktu. sadece karnımda vardı ve halada var. ama tınaklarımla kaşımamaya özen gösteriorum yoksa çok çabuk çatlıyor zaten hazırlar çatlamak için. badem yağı kullandım 4. aydan itibaren ama bebeklerimiz 3 tane olduğu için sanırım fayda etmedi ve şuan karnım çok kötü oldu sağ sol yanlar hep çatlak içerisinde ama olsun bebeklerimin durumu iyi çok şükür ama bende kasılmalar çok fazla oluor artık sizde de varmı bunlar erken doğumun belirtileriymiş. pazartesi randevum vardı dr ye gıtmeden sancım ve kasılmalarım arttı. erken gittik o yüzden ve serumla geçirdiler eğer serum işe yaramasaydı belki doğuma alabilirlerdi. ama şimdilik iyiyiz 34. haftamı bekliyorum işte. soracagınız bişiler olursa yazın hemen ben sizden öndeyim baya. yardımcı olurum. bebeklerin hazırlıkları içinde acele etmeyin zaten hepsi bi şekilde alınıo yavaş yavaş. ama ben çok kötüyüm artık allah sabır versin hepimize.
canım Allah yardım etsin.kendimle kıyaslama yapamıyorum bile seni.çünkü 23+2 de yaşadıklarım çok zor geliyor.sabrediyorum bir gün daha geçti diye şükrediyorum.şuan dediğim gibi önce bir 28 i görmek istiyorum.sonra 34 ama beni ne bekliyo bilmiyorum.zor olmazsa şikayetlerini tek tek yazarmısın?yürüyebiliyomusun?evden çıkabiliyomusun?nasıl uyuyosun?bebeklerin kaç kilo oldular?kasılmaların ne zaman başladı?
bende kasılma yok şimdilik.sadece yürümekte zorlanıyorum.kasıklarım çok fazla ağrıyor.sandalyede filan çok oturamıyorum sırtım ağrıyor.devamlı yatınca da heryerim uyuşuyor.4.ayın sonu ve 5.ayın başları herşey çok iyiydi.enerjimde moralimde süperdi dışarda geziyordum hiçbir şikayetim yoktu.ama 10 gündür filan herşey değişti.reflüm düzeldi şimdilik ona şükrediyorum.
sen zamanını nasıl geçirdin?çalışıyormuydun evdemiydin?benim haftalarımda durumun nasıldı?bide kaç kiloyla hamile kaldın şimdi kaç kilosun?ben 8 kilo aldım 23 haftada.başlarda almıyordum ama şimdi çok hızlı alıyorum.kasılmalar nasıl oluyor nasıl anlaşılıyor.ayy seni yakaladım ya bırakmıyorum görüyorsun.
sen yolu tamamlamışsın nerdeyse canım.Allah hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.bizi bizden başkası anlamaz.imkan yok anlayamaz.ben çok istiyordum evlat sahibi olmayı.Rabbim istersem vermem dedi imtihan etti,dilersemde 3 tane birden veririm dedi imtihan ediyor.veren Allah sağlıkla sabırla taşıyıp doğum yapmamızı,sonrada gene sabır ve sağlıkla büyütmemizi nasip etsin.çok zor ama O dilerse herşey kolay olur merhametine sığınıyoruz.tanıştığımıza memnun oldum.seni çok merak ederim lütfen yazabildiğin kadar yaz.dualarım seninle...
LAVİNAY canım bende aslında hergün forumdayım doğum yapmış üçüz annelerinin forumunu okuyorum yattığım yerde cep telefonundan.inşallah radyasyon etkilemiyordur minişleri.üçüz annelerinin yazdıklarını baya okudum ama açıkçası olumsuz etkileniyorum.çünkü hepsi çok zorlanmış,ağır depresyonlara girmişler,hepsi bebeklerini tabiki çok seviyor ama daha bir ayda hatta 1 haftada pes eden ağlama krizine giren çok.kafam çok dolu.endişeliyim tedirginim.korkuyorum.yalnızım...yalnızım çünkü kim halimden anlar ki...kimse...herkes için kobay gibiyim.yada tv deki belgeseller gibi hani altızlar filan varya dizi gibi bakılan.şimdi her sıkıntıyı sadece ben çekiyorum.kimse kendi hamileliyle kıyaslayamaz.Rabbim sağlık ve sıhhatli doğumlar versin,doğumdan sonrada gene sadece ben olucam ben ve bana muhtaç bebeklerim.Allah yardımcımız olsun.üçüz annelerini okudukça güvenim sarsılıyor kendime zaten ne yapıcam diyordum.şimdi gerçekten hiç birşey bilmiyorum.
neyse canım biz büyük dağlardanız demekki karımız da çok...kaşıntının olmamasına çok sevindim.çünkü berbat birşey.karnım çok kaşınmıyor vücudum kaşınıyor.sırtım,yanlarım,kollarım,bacaklarım...hemde deli gibi.benim zaten alerjik bir cildim var belki de ondan.ama bazı üçüz hamilelerde aynı dertten muzdarip olmuşlar.
canım ben korse aldım daha rahat yürüyorum ve karnımın kasıklarıma olan baskısını haliyle sancılarımı azalttı.yani bana ayakta durmak yada yürümek için biraz daha vakit vermiş oldu.benim kızın biri kasıklarımda duruyor sanırım o yüzden kasık ağrılarım daha fazla.
sen bana göre daha iyisin maşallah.dedim ya ben 34 ü görebilmeyi umut ediyorum ama içimden bir ses devamlı 32 son diyor.vücudum çok dayanamıcak gibi.Rabbime emanet.sen inşallah daha çok dayanırsın.belki aynı günlerde doğum yaparız.
çok şükür mide konusunda rahatladım gene.sanırım o da yukardaki kızımdan dolayı oluyor.midemi sıkıştırınca rahatsızlanıyorum.yerini değiştirmiş sanırım o rahatlattı beni.
sen rahat yürüyormusun?dışarda kaç saat kalabiliyorsun.yatıp kalkmakta zorlanmıyormusun.gece rahat uyuyormusun?
biz gerekli olan kıyafetlerini tamamlamıştık biliyosun.çok değil ama yeterli.annemler oda takımı aldılar sağolsunlar yoksa alamazdık.beyaz renkte bir yüklüğü var.şifonyeri oyuncak dolabı ve bir sandık yaptırdık üzerini minder kaplattık.oyuncak sandığı oldu.bir de bebek karyolası var büyüyen karyola.hepsi çok sade kırık beyaz sadece kulpları sanki kristal avize taşı gibi.başka bir özellikleri yok.bu oda takımıyla gelin ve damat olacaklar.başka şansları yok.biz karyola tek kişilik yatak olacak nasılsa sonra karşısına ranza yaptırırız dedik ama oda da yer kalmadı.evdeki hesap çarşıya uymadı yani.bir tanede park yatak alıcaz oda yatak odasında duracak.gece yanımda gündüz odalarında yatacaklar.şimdilik planımız bu.
bu arada kaç kilo almış oldun 27 haftada.benim 8 kilo oldu.
LAVİNAY canım bende aslında hergün forumdayım doğum yapmış üçüz annelerinin forumunu okuyorum yattığım yerde cep telefonundan.inşallah radyasyon etkilemiyordur minişleri.üçüz annelerinin yazdıklarını baya okudum ama açıkçası olumsuz etkileniyorum.çünkü hepsi çok zorlanmış,ağır depresyonlara girmişler,hepsi bebeklerini tabiki çok seviyor ama daha bir ayda hatta 1 haftada pes eden ağlama krizine giren çok.kafam çok dolu.endişeliyim tedirginim.korkuyorum.yalnızım...yalnızım çünkü kim halimden anlar ki...kimse...herkes için kobay gibiyim.yada tv deki belgeseller gibi hani altızlar filan varya dizi gibi bakılan.şimdi her sıkıntıyı sadece ben çekiyorum.kimse kendi hamileliyle kıyaslayamaz.Rabbim sağlık ve sıhhatli doğumlar versin,doğumdan sonrada gene sadece ben olucam ben ve bana muhtaç bebeklerim.Allah yardımcımız olsun.üçüz annelerini okudukça güvenim sarsılıyor kendime zaten ne yapıcam diyordum.şimdi gerçekten hiç birşey bilmiyorum.
neyse canım biz büyük dağlardanız demekki karımız da çok...kaşıntının olmamasına çok sevindim.çünkü berbat birşey.karnım çok kaşınmıyor vücudum kaşınıyor.sırtım,yanlarım,kollarım,bacaklarım...hemde deli gibi.benim zaten alerjik bir cildim var belki de ondan.ama bazı üçüz hamilelerde aynı dertten muzdarip olmuşlar.
canım ben korse aldım daha rahat yürüyorum ve karnımın kasıklarıma olan baskısını haliyle sancılarımı azalttı.yani bana ayakta durmak yada yürümek için biraz daha vakit vermiş oldu.benim kızın biri kasıklarımda duruyor sanırım o yüzden kasık ağrılarım daha fazla.
sen bana göre daha iyisin maşallah.dedim ya ben 34 ü görebilmeyi umut ediyorum ama içimden bir ses devamlı 32 son diyor.vücudum çok dayanamıcak gibi.Rabbime emanet.sen inşallah daha çok dayanırsın.belki aynı günlerde doğum yaparız.
çok şükür mide konusunda rahatladım gene.sanırım o da yukardaki kızımdan dolayı oluyor.midemi sıkıştırınca rahatsızlanıyorum.yerini değiştirmiş sanırım o rahatlattı beni.
sen rahat yürüyormusun?dışarda kaç saat kalabiliyorsun.yatıp kalkmakta zorlanmıyormusun.gece rahat uyuyormusun?
biz gerekli olan kıyafetlerini tamamlamıştık biliyosun.çok değil ama yeterli.annemler oda takımı aldılar sağolsunlar yoksa alamazdık.beyaz renkte bir yüklüğü var.şifonyeri oyuncak dolabı ve bir sandık yaptırdık üzerini minder kaplattık.oyuncak sandığı oldu.bir de bebek karyolası var büyüyen karyola.hepsi çok sade kırık beyaz sadece kulpları sanki kristal avize taşı gibi.başka bir özellikleri yok.bu oda takımıyla gelin ve damat olacaklar.başka şansları yok.biz karyola tek kişilik yatak olacak nasılsa sonra karşısına ranza yaptırırız dedik ama oda da yer kalmadı.evdeki hesap çarşıya uymadı yani.bir tanede park yatak alıcaz oda yatak odasında duracak.gece yanımda gündüz odalarında yatacaklar.şimdilik planımız bu.
bu arada kaç kilo almış oldun 27 haftada.benim 8 kilo oldu.
kızlar merhaba apache ve lavinay aslında ben önceden yazmıştım 2012 üçüz hamilelerden bahsederken ama demekki benim yazımı okumamışsınız yada gözden kaçırdınız bende üçüzlerime hamileyim arada bbi girip sizi takip ediyorum yazdıklarınızı okuyorum. ben 32 hafta oldum. ama sizin gibi zor günler geçirdim ve geciriyorum. artık iyice ağırlaştım çok zorlanıyorum. sizin sıkıntılarınızı birebir bende yaşadım. ama benim vücudumda kaşıntım yoktu. sadece karnımda vardı ve halada var. ama tınaklarımla kaşımamaya özen gösteriorum yoksa çok çabuk çatlıyor zaten hazırlar çatlamak için. badem yağı kullandım 4. aydan itibaren ama bebeklerimiz 3 tane olduğu için sanırım fayda etmedi ve şuan karnım çok kötü oldu sağ sol yanlar hep çatlak içerisinde ama olsun bebeklerimin durumu iyi çok şükür ama bende kasılmalar çok fazla oluor artık sizde de varmı bunlar erken doğumun belirtileriymiş. pazartesi randevum vardı dr ye gıtmeden sancım ve kasılmalarım arttı. erken gittik o yüzden ve serumla geçirdiler eğer serum işe yaramasaydı belki doğuma alabilirlerdi. ama şimdilik iyiyiz 34. haftamı bekliyorum işte. soracagınız bişiler olursa yazın hemen ben sizden öndeyim baya. yardımcı olurum. bebeklerin hazırlıkları içinde acele etmeyin zaten hepsi bi şekilde alınıo yavaş yavaş. ama ben çok kötüyüm artık allah sabır versin hepimize.
Selam canım,inan korkularımız aynı,çevremdekiler hep ay nasıl bakıcaksın falan diyorlar bende yeter ki sağlıklı doğsunlar bakmakta ne var diyorum bişekilde bakılır,diyorum ki insanlar eski zamanlarda ne koşullarda kaç çocuk büyütmüşler bizde bakarız herhalde diyorum ,ısrarla çok zor olacak diyenlere kafayı yiye yiye de olsa bakıcaz diyorum:).Ama bakma ben de çok korkuyorum 8 yıllık evliyiz bizde çalışma hayatının içerisindeydim evimiz sessiz sedasız belli bir düzen içerisinde hayatımız akıp gidiyordu,düşünüyorum Allah kısmet ederse 2 kişiden 5 kişiye çıkıcaz hatta annem ya da kayınvalidem bir de bakıcı 7 kişi falan olucaz alışmak zor olacak, bebek bakımı ile ilgili hiçbirşey bilmiyorum falan bende çok korkuyorum ama en iyisi bunları hiç düşünmemek dayanabildiğimiz kadar dayanıp kendimize dikkat edip bebeklerimizi mümkün olan en geç sürede sağlıklı bir şekilde doğurmak.
Doğum yaptığında sana yardımcı olabilecek kimse olacak mı yanında ,arkadaşım tek başına olmaz bu iş muhakkak anne, kayınvalide, kardeş,görümce biri lazım en azından 1 yaşına kadar,dönüşümlü birilerini ayarlamaya çalış ,çünkü çok ciddi bir enerji lazım tek başından altından kalkmak çok zor olur,gerçi Allah her şeyin kolaylığını verir inşallah.
Bazen kendimi çok şanslı hissediyorum çok şükür bebek sahibi olucaz hemde Allah kısmet ederse 1 hamilelikle işi bitireceğiz.Bazen de çok mutsuz hissediyorum kendimi,her şey çok büyüyor gözümde.Allahım hayırlısını versin hepimizin hakkında.Seninkiler de 2 kız 1 erkek mi ? bizim bebişlerin cinsiyeti böyle.
Ya ne güzel oda takımlarını almışsın ,mümkün değil oda takımı sığmaz benim odaya çok küçük çünkü benimde bu iki hafta içinde onları halletmem lazım.
Canım ben hamile kaldığımda 69 kiloydum şuanda 82 kiloyum,ama beni gören herkes hiç kilo almamışsın diyor yani ben de pek bir şey anlamadım.
Bu arada 28. haftaya giriyorum 27+0 oldum bugün itibariyle.Allah hepimize kolaylıklar versin.
Selam gizgiz ,öncelikle Allah sağlıcakla bebeklerine kavuşmayı nasip etsin en hayırlı zamanda.Çok güzel bu haftalar gelmişsin ,gittiğimiz bir perinatolog bize 32. hafta ya gelince arkanıza yaslanıp derin bir nefes alabilirsiniz ,34. hafta da güle oynaya doğuma gidebilirsiniz demişti. İnşallah 34. haftayı geçer öyle doğuma gidersin.Çok ağırlaştın herhalde sanırım,Ben de ağırlaştım ,işe gitmiyorum 15 gündür önceleri haftada 3 gün 3-4saat uğruyordum şimdi hep evdeyim.hafta sonlarımı anneme gidiyorum ama hiçbirşeye elimi sürmüyorum anca yatıyorum.Sabah kalktığımda çok iyi hissediyorum gün ilerledikçe ağrılarım artıyor.Çatlaklar ben de de başladı çok fazla değil şuanda ama sanırım artıcak.28. hafta dan sonra çok ciddibir değişiklik oldu mu sende ?sürekli yatmak zorunda kalacağım, hiç kalkamayacağım diye korkuyorum ben ilerledikçe.Allah kolaylık versin hepimize.
canım ne kadar benzer şeyler düşünüyoruz.bizde 6 senedir senin dediğin gibi yalnızdık ve biz sık sık seyahat ederdik eşimin işi nedeniyle.1 sene marmarise gidip geldip 15 gün orda 15 gün burdaydık.ne çok geziyosun derlerdi.artık herkesin içi rahat etsin artık ayağımı kapıdan çıkartamam.bebek son 4 senedir hep istediğim bişeydi.son sene artık bunalıma girmiştim.ve güzel bir işe başlamıştım.grafikçiyim.reklam görselleri hazırladığım evime yakın düzenli bir işim vardı.ilk tüp bebek tedavimde izin alıp durduğum içim bana 4 aylık ücretsiz izin verdiler.ama 2.denememde 1 bebek beklerken 3 bebek olunca geri dönemedim.artık çalışamam çalışmıcam da.kendi bebeklerimin yanında olmam benim büyütmem lazım.zaten çalışıp bakıcı tutsam bir bakıcı yetmez 2 bakıcıya aldığım maaşı veririm heralde.herşeyi düşünüyorum.elimde değil.çok güçlü olmam lazım ama çok güçsüz hissediyorum.
insanlara bende aynı şeyleri söylüyorum ama boğuluyorum benim psikolojimi iyice alt üst ediyorlar.ha ha ha üç çocuk sen yandın....diyorum ki ben şuan sadece sağlıkla doğmalarını bekliyorum önce doğsunlar gerisini sonra hep birlikte görürüz diyorum.gerçekten düşünmemeye çalışıyorum ama rahat bırakmıyorlar.en yakınlarım ya acıyorlar ya merak içindeler yada yorum yapıp duruyorlar.
hamileliğimin zor geçtiğine de inanmıyorlar sanki ben naz yapıyorum.geçen gün eşimin teyzesi kızım iyi alıştın oturup durmaya kalk gez biraz sonra tembelleşip çocuklarada bakamazsın dedi.espiriydi sanırım ama ben o kadar bunaldım ki cinnet geçirecektim.bu halimde zaten kalkıp misafirliğe gitmişim oturdum sırtım kasıklarım ağrıdan çatlıyo ses etmiyorum.teyze kasıklarım ağrıyo yürüyemiyorum diyorum.yok ben evhamlı ve nazlı oluyorum.aman anlat anlat biter mi?boşver.
canım annemler ve tüm akrabalarım eskişehirde.kayınvalidemler burda ama o da gelip bakmaz bizde kalmaz siz bize gelin der bende 3 çocuk evimi bırakıp gitmem.işim zor.biz bir kadın bulduk.haziranda iş başı yapacak.şuan ona ayırabileceğimiz bir bütçemiz yok.ama mecburum tek başıma imkansız en azından ilk zamanlar.
Allah yardımcımız olsun.bende bazen çok mutlu oluyorum 3 küçük mucizem var diyorum.ama çoğu zaman korkularım endişelerim tedirginliklerim sorular benide mutsuz ediyor.böyle işte....
selam üçüz anneleriii:)) ya size bişey sorucam çok merak ettiğim bişey. siz doğal yolla mı üçüzlere hamile kaldınz yoksa klomen, aşılama, tüp bebekle mi.. bende 4 yıllık evliyim bebiş istiyorumm pcoluyum( klomen kullanıyorm 5 aydr bu ay 4 tane gelişmiş yumurtam var ve yrn çatlatma iğnesi vurulcam. üçüz annesi olurmuyum bende acabaaa
Selam apache,bebek odası almışsınız ya tek beşik mi var yoksa 3 tane mi ? Kafam karıştı park beşikten vazgeçsem mi diye?Tabi ki mobilya takım daha şık duracaktır.Ama 3 mobily abeşik zor sığar benim odaya.Off ne bileyim ya nasıl halledicem bunları bilmiyorum.
Neyse nasılsın bugün?benim dün ağrım vardı bugün daha iyiyim,annem gelecek bugün onu bekliyorum.Ben onunla gidip orda mı kalsam diye düşünüyorum,annem tutturdu gel diye.Ama evimden eşimden ayrılmak zor geliyor ,bir yardımcı bulabilseydim şimdiden başlatacaktım.Çünkü evde yemek bile yapmıyorum artık,ancak hazır olanı ısıtabiliyorum.
Sen yemek yapabiliyormusun?Evdeyim bütün gün ev işi falan da yapmıyorum,ayakta da durmuyorum fazla,yürümüyorum da fazla.Çok durağan bir hayatım var şuanda.
Biberon siparişi vericem netten,üçüz anneleri formuna da sormuştum,260 cc lik önerdi figenay,sen kaçlık aldın biberonları ?sterilizatör de alacağım.Sen aldınmı sterilizatör,göğüs pompası ?Ya elektrikli göğüs pompaları biraz pahalı ben de o kadar vermek istemiyorum.
canım 3 gündür kabızlıktan wc ye gidemiyorum.karnım zaten iyice büyüdü bide kabızlık mahvetti beni.ne yaptıysam fayda etmedi.bekunis yutucam eczacı kullanabilirsin dedi ama cesaret edemiyorum şaştım artık...
canım bebek odamızda 1 yüklük tarzı gardrop,1 şifonyer,1 oyuncak dolabı,1 oyuncak sandığı,1 büyüyebilen bebek karyolası var.yani 1 tane bebek karyolası var.biz 1 tane de park yatak alıcaz.park yatağı yatak odasına yatağın yanına koyucam.5 ay aynı yatakta yatıyolarmış.gece benim yanımda park yatakta yatacaklar.gündüz odalarında bebek karyolasında yatacaklar.5 aydan sonra 1 park yatak daha alıcaz.böylece 3 yatağımız olacak.
park yatakta 4 yaşına kadar yatsalar...biz sonrada şöyle düşünmüştük; nasılsa bebek karyolası genç yatağı oluyo biri orda yatar.onun karşısına da bir ranza alırız demiştik ama eşyalar odayı doldurdu hesabımız tutmadı.şimdilik 4 yaşlarına kadar böyle olsun da sonrasını inan bende bilmiyorum.belki gaysan yatırırız duvara hiç bilmiyorum.
canım benimde saatim saatime uymuyor.ben uyana uyuya zorla 12 ye kadar yatıyorum.kalkınca hiç iştahım olmuyor.zorla ağır çekimde evi topluyorum.bulaşık mak.boşalt,doldur sonra kahvaltımı hazırlıyorum.dometes,salatalık,yumurta,ceviz,tost beyaz peynirli,süt ve nutella.hergün böyle kahvaltım.saat zaten 1 oluyor.sonra zorla soframı topluyorum.gelip kanepeye zor atıyorum kendimi.ya belgesel kanallarına ya sinema kanallarına bakıyorum,internete giriyorum.ama yaptığım izlediğim hiç bişeyi keyifle yapmıyorum nedense.sadece dışarı çıkınca mutlu oluyorum.onda da hemen yoruluyorum.mesela pazar sinemaya gittim çok keyifliydi.dünde tiyatroya gittik arkadaşlarla akşam.
fosforlu cevriye.çok gitmek istedim bir daha gidemicez dedim güzelce hazırlandım süslendim gittik.koltuklarda rahat edemedim.tiyatroda 3 saat sürdü çok keyifli eğlenceliydi ama ben fenalaşacaktım artık.ama sonuna kadarda durdum.bu haftasonu da pikniğe gidelim istiyorum iyice bir dinleneyim de.çünkü hep birdaha yapamıcam bir daha gidemicem diyip duruyorum insanlarda sinir ediyo.sen onlar okula gidene kadar evden ayağını dışarı çıkaramazsın...ayy herkes mi aynı şeyi der. o yüzden ben eğer sancı ve ağrılarım çok değilse hiç ses etmiyorum.ben iyiyim diyorum ağrım olsada hiç sesimi çıkarmıyorum yoksa eşimde götürmez biyere.
ama genelde evdeyim bu dediklerim haftada 1,dışarı çıkmak haftada 2 en çok 3 o da market pazar yemek akraba filan...benimde günlerim böyle geçiyor.annem gelsin hem çok istiyorum hem de annemle babamda geliyor babam huysuz ister istemez sinirleniyorum.bide ne kadar annen babanda olsa düzeni değişiyor insanın biz eşimle yalnızlığa alışmışız.ne onu bırakıp gidebiliyorum ne biri gelsin istiyorum.annemler mayısta gelsin o zamana kadar idare ederim diyorum ama böylede çok zor.bakalım.
ay ne çokyazdım.canım ben biberonu aventin 4 lü bir seti var onu aldım.2 küçük 2 büyük biberonu var.biberon temizleme fırçası ve bir tanede emzik var içinde.araştırdım ya avent ya dr.browns tavsiye ediyo herkes.biz ayrıca 1 küçük 1 büyük avent biberon daha aldık 6 tane biberonumuz oldu.aventin 2 li emziklerinden aldık birde 3 tanede emziğimiz oldu.pompa daha almadım.medela yada lansinoh yada avent tavsiye edilen...evet çok pahalı.sterilazörde alıcaz ama onu hiç araştırmadık.kızların yazdıklarında da dikkatimi çekmedi.ben hala doğum yapmış üçüz annelerini okuyorum gece uykum kaçınca cep telefonundan.orda sadece bebeklerin sıkıntılarından bahsediyorlar.orda da görmedim.
bebek bodylerini c&a dan al 5lisi 19 tl.hemde çok güzel.sen napıyosun günlerin nasıl geçiyor,sağlığın keyfin nasıl?
lansinoh makine nette 120 ye felan var..ben çok memnunum kızlar bu arada bende 2 biberon steril eden makine var uygun fiyata satabilirimben kısa süre kullandım dah faturası bile duruyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?