2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

kızlar dün şeker yüklemem yapıldı 50mg.lik.açken şekerim 96 çıktı şeker yüklemesinden sonra 157 çıktı.140 ı geçmemesi gerekiyormuş.moralim bozuldu.sizin şekeriniz kaç çıkmıştı.yüksek çıkanlar naptınız?100mg.yükletmeyi yaptırmadık daha dr.um sonucumu salı günü görecek.o bir baksın ne dicek bakalım.siz ne tavsiye edersiniz.

dün kanımı da aldılar,idrarda ve karaciğer enzimlerime bakılacak.kasıklarım çok ağrıyor ya benim yürürken filan.idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenip idrar tahlili istediler.

LAVİNAY canım senin şekerin kaç çıktı.sen nasılsın?benim canım sıkkın işte.bebeklerimde az ve kuvvetsiz hareket ediyorlar o da canımı sıkıyor.

evet hemşerim bayadır giremedim çünkü doğum belli oldu çocuklar doğdu fırsat yenı buldum 12 nisan perşembe günü acil olarak gittim canım suyum geldi sabah 6 da hemen aldılar benı amelıyata 7 de ordaydık yarım saatte klamadan cocuklar olmus. ben uyandığımda saat 4 e geliordu. haber vereyim dedim şuan zar zor yazıorum. o yüzden merakta kalmayın fırsat buldukça girmeye çalışıcam inş en kısa zaman da toparlarım kendimi bu arada bebklerin durumu ii küvezdeler ama cihaza filan bağlı deiller sadece küçük olan bebişim kalmış kalp atışı dinleniomuş. ben daha göremedim ameliyatlı olduğum için kuzularımı en kısa zamanda iyileşip gitmek istiorum bakalım. allah ım sizleride hayırlısıyla kurtarsın inş. ben girmeye çalışıcam. msjınıda aldım canım.şimdi aratttırıp ekliorum inş.

ay canım nasıl mutlu oldum nasıl rahatladım anlatamam.Allah analı babalı büyütsün.biraz toparlan tüm detayları ayrıntıları istiyorum senden.merakla bekliyorum.eskişehire geldiğimde mutlaka ziyaretine gelicem.bizede dua et nolur artık herşey çok zor korkuyorum 25.hafta da böyleyim şikayetlerim çok fazla ilerki haftalar nasıl olacak hiç bilmiyorum.ağrın çok mu?genel anestezi mi oldun?sütün geldi mi?nolur merakla bekleyen bizleri habersiz bırakma.

Tebrik ederim gizgiz.Allah bebeklerine ve sizlere mutlu sağlıklı ömürlerversin inşallah,darısı bizlerin başına.Durumundan haberdaret bizleri.Sana acil şifalar...

Selam canım,birkaç gündür yazamadım kusura bakma,umarım iyisindir.Benim de 50 gryükleme de 149 çıkmıştı sanırım,ben de çok tedirgin oldum,sonra 100 gr lık şeker yükleme testinde sonuçlar normal çıktı.İnşallah senin de iyi çıkar canım.Ama yine de dikkat etmek lazım,tatlı yiyeceklerden,beyaz ekmekten uzak durmaya çalış.Bebeklerin az ve kuvvetsiz hareket ettiğini kendin mi söylüyorsun yoksa doktor mu söyedi?Mesela benimde bebeklerim çok hareketli ya da hareketleri kuvvetli diyemeyeceğim.Ama gün içersinde hareketlerini hissediyorum.İçini ferah tut yarın doktora gittiğinde durumlarını daha net öğrenirsin inşallah.
Bu arada ben annemdeyim c.tesiden beri p.be ye kadar kalıcam,cuma günü doktor kontrolüm var radyoloji bölümü ultrason yapacak doktorum sonuçlara bakacak ve kısmetse ciğer geliştirici iğne yapılacak.Allahın izniyle 28+0 oldum bugün darısı başına arkadaşım.Kendini yorma ,gezmelere ,marketlere gitme artık bol bol dinlen,idrar yolu enfeksiyonuna karşı bol bol su iç .Allah yardımcımız olsun kolay değil.
Canım ben sosyal medyada yokum:) yani facebook kullanmıyorum.
Gizgiz doğum yapmış hayırlısı ile bebişleri de iyiymiş darısı başımıza ,ikimiz kaldık apache ,bazen çok korkuyorum.Doğumdan,bebeklere bakmaktan,bir sağlık problemi ile karşılaşmaktan vs vs.

kızlar merhaba apache ve lavinay sizleri biraz habersiz bıraktım kusura bakmayın. yeni yeni toparlıyorum kendimi. bütün aklımda olanları uzun uzun anlatmaya çalışayım size.
doğum yaptığım 1 hafta oldu ama saatim saatime uymuyor bi bakmışsın iyiyim bi bakmışşınız kötüyüm ateşim çıkıo titriyorum ağrılarım oluor yatıorum kalkıorum ama genede aklım hastenede ki yavrularımda kalıor. geçen çarşmba gecesi sabaha kadar uyumadım. içimde bi sıkıntı vardı.hissetmiştim ama genede yok yok diordum. bişi olmıcak.sabah ezanına kadar sağ tarafım çok ağrıdı.kasılmalarım da vardı ama ben tahmin etmiordum.bi an bi rahatladım ve o ara tam dalıomuşum ki birden bi ıslaklık amanın.... suyum geliyor.eşim ben hemen yataktan fırladık.ne yapacağımı şaşırdım ben çok heyecan yaptım sakin olmaya çalışıorum ama aşırı derecede gelior.eşimle birbirmize bakıoruz. gülsekmi ağlasak mı halimize şaşırdık.:18:
hemen ben hazırlandım. o ara benim annemi aradık. eşimde kendi annesini aradı kayınvalidem hemen üst katta oturuor. annemde aynı sokakta hemen geldiler.arabaya atladığımız gibi hemen tıp fakültesine acile.direk yukarı çıkardılar. beni içeri aldılar. ailem dışarda kaldı. hemen muayene doğum başlamış 5 cm de açıklık var.düşünün kızlar ben biraz daha geç kalsam normal doğuracam yani. hemen dr yi aramışlar. benide hemen ameliyata hazıladılar. ben hazırlandım. dr um geldi sağolsun hemen 10 dk içinde direk sedyeye bindik ameliyata.ben ağlıorum. çok korktum anlatılcak gibi deil ilk defa doğum ilk defa ameliyat kalbim yerinde çıkacak. doktorum şöle bi baktı hadi sana iyi uykular dedi ve ben 2 sn içinde uyudum gözlerimi açtığımda ayılma odasındaydım. buz gibi ellerim ayaklarım bağlı ben üşüyorum ve zangır zangır titriyorum hemşire yavrum battaniyede örttüm dayan biraz diyo. ama benkendimde deılım hep sürekli bebekler nerde nasıllar ailemin haberi varmı aynı kelimeler sonra gene küt uyuyosun. sonra beni yatağa yatırırlarken açtım gözümü yoğun bakıma almışlar gecelğimi giydiriorlar. sonra bende görüntü gene gitti. tekrar uyandığımda hemşireler başımda daha tam uyanık değilim karnımı açıp benim karnımı bi bastırdılar o an neye uğradıgımı şaşrıdım habire bastırıo ben o can havliyle kadının eline bi yapıştım ama gücüm yokkı ne fayda bildiğniz avazım çıktığı kadar bağırdım. bida yapcakmısınız dedım yapcaz tabı dedi. asıstan dr de başımda bebeklerin çok iyi devlet hastanesine gidicekler dedi.ben gene uyudum.ve nefessiz kalarak hııkkkk diye tekrar uyandım.hortum sokuyolarmış bogaza ameliyatta.onun yüzünden oluormuş. buhar verdiler biraz ama ben şimdi hala çekiorum sırt üstü yatamıorum tıkanıosunuz zor nefes alıosunuz.inşallah kalmaz bu bende geçer.çünkü nefes alamamak çok kötü. sonra kendime geldim galiba beni servise odama çıkardılar annemler babamlar kayınvalıdeler herkes orda. benim yaşadıklarım bunlar 1 gece yattım hastanede gece hep süt sağmam lazım die kalktım ama cok zor oldu.süt hemen gelmior zaten ama ağız sütü ne kadar olursa olsun göndersin demişler 2 çay kaşığı anca çıktı. humana bitki çayı var eczanelerde ondan alın ve kayısı hoşafı ayva hoşafı ve su için sıvı çok önemli. ertesi gün öğlende taburcu oldum. eve geldik. çok erken çıkardı doktorum nedendir bilmıorum ama ev daha rahat. hastahane çekilmiyor.parol verdi bide demir hapı onları kullanıorum.bide kanamamı azaltması ıcın hap vermıs 3 gun yutcakmısım. ama hemen kesmıo azaltıo. ara ara gelıor benım hala.belkı herkese göre değişir.

bebeklerim yarım saat içinde doğmuşlar.öğle vakti de sevk oldular devlet hastenesine. hiç görmemiştim.1 hafta hasretiçinde onları görmeyi bekledim. çarşamba günleri anne ve babaya ziyaret var. girip görebilioruz. çarşamba günü gittik.çok heyecanlandım. durumları çok iyiydi. kıpır kıpırlar.kapaklarını açtılar.ellerini tuttum. çok küçükler ve muhtaçlar. inanın bizim geldiğimizi hissediorlar. karnımda nasıllarsa dışardada öyleler gerçekten.
bu arada çıkış sırasına göre adları da taha mete ve elif koyduk.
kiloları taha 1850
elif 1750
mete 1355
bugun eşim doktorlarıyla görüştü kiloları 100 er gr düşmüş ilk çıktıkların da şiş oluyorlarmış. taha ve elif aynı yerde yatıorlar. metem küçük olduğu için ayrı yerde.ağızdan beslenmeye başladılar.dünde dr vitamin istemiş. onları aldık. bende hergün sütümü sağıorum eşim akşam işten gelince götürüor.ben hiç birşey yapamıorum şuan evde iyileşmeye çalısıorum. buda beni çok üzüyor. herşeye eşim koşturuor. dr anneyide emizrmeye çağırcaz demiş ama daha belli deıl. durumlarına göre. o zamana kadar inşallah dahada toparlarım kendimi.

doğum yaptım ama kızlar ben hala korkuorum. üçüz annesi olmak kolay değil.her açıdan.belki şimdi iyi olmadığım için öyle düşünüyorum ama sağlığım yerine gelsin herşeyin üstesinden gelirim inşallah. allah ım onlara sağlık versin bir an önce evlerine gelsinler diye dua ediorum. sizde şu zamanlarınızı çok iyi geçirin dinlenin kendinize çok iyi bakın ne kadar uzun dururlarsa okadar iyi inşallah siz beni geçersiniz hafta olarak ve uzun durmaz bebişleriniz küvezde. benimkilerin ne kadar durcağı belli deil ama metem baya uzun durcak gibi hayırlısı.

ayy kızlar baya uzun yazmışım başınızı ağrıtmamışımdır inşallah ama ben doğum hikayelerini okudukca rahatlıordum sanki tecrübe kazanıormuş gibi hissediordum. he bide size şeker yüklemesi filan yapılmış sanırım. bana yapılmamıştı.ciğer geliştirici iğnede yapılmadı. ama şükürler olsn sağlıkları iyi. dr gerek görmedi. kendinizi sakın üzmeyin ve stres yapmayın sonuçlar böyle çıktı diye ne kadar iyi düşünürseniz o kadar iyi geçecektir son günleriniz. zor biliyorum ama inandıktan sonra kendinize güvendikten sonra herşeyin üstesinden geliyorsunuz.ben hiç kötüyüm demedim hep iyiyim diyordum.sizde öyle yapın. hayırlsıyla atlatın canlarım allah ım sizleride sağlıklı sıhhatli şekilde kurtarsın inşallah.

saol canım amin hepimizinkini inşallah. tabikide beklerim ne zaman istersen gel tanışmış oluruz bebişlerimiz arkadaş olur çok fazla şikayetlerini kafana takma kendini dinleme yoksa daha çok artıor. ağrım ilk günlerde vardı şimdi biraz azaldı. sütümde hemen gelmedi az dan çoğa doğru gidioruz ama en az 3 gün diyim ben sana 3 günden sonra çoğalıo sıvıya önem ver.genel anestezi oldum ama çok zor belden olanları gördüm hastahanede benden iyiydiler. bu kadar heyecan yapma rahat olmaya çalış rabbim hep yanında olsun inşallah.

Selam canım,doğum hikayeleri beni çok duygulandırıyor,yaşlı gözlerle okuyorum hep,çok şükür bebeklerinde sen de iyisin.Ben 28+4 günlük oldum bugün doktordaydım 1200 gr dedi kiloları için 3ü de birbirine yakın inşallah doğduklarında 2 kg ma yakın olurlar.Canım senin bebişlerde tez zamanda tombiş olsunlar inşallah.Kendine çok dikkat et,asıl bundan sonra çok enerjiye ihtiyaç olacağını söylüyorlar.Doğum hikayeni bizimle paylaştığın için ayrıca teşekkür ediyorum.Habersiz bırakma bizi.En kısa zamada bebişlerini hayırlısı ile eve getirirsin inşallah...

canım merakta bıraktım kusura bakma.aslında 4-5 gün öncesine kadar hergün bakıyordum bişey yazdınız mı diye? kimse yazmayınca bende bakıp çıkıyordum.salı dr.gittik ordan da kayınvalidemlere geldik salıdan beri burdayım.buraya da gelen giden vakit bulup giremedim.bide ağrım çoktu.asansör yok geldiğimiz gün zaten yorgundum birde 4 kat dik merdivenleri çıkınca fenalaştım 2 gün kendime zor geldim.bide sırt ağrım artık hiç dinmiyor azalmıyor.gece uyutmuyor.karnımında sağı solu heryeri acıyor.taş gibi gergin göğüslerimle karnım yapıştı arada mesafe filan kalmadı.ben birden çokda kilo aldım o da bunalttı heralde beni.şeker çıktı ya hiç aramadığım tatlıları arar oldum kayınvalidemlerde hiç tartılmadımda.ne kadar aldım bilmiyrm.yedim içtim yattım.yarın evime gidicem annem gelecek eskişehirden o bakacak artık.bensırt ve kasık ağrısından artık servis dışı kaldım.

bu hafta sırtımın yağlandığını ve bacaklarımın oldukça kalınlaştığını farkettim nasıl bu kadar hızlı değişiyoruz hayret.dr.a gittiğim gün en rahat babetlerimi giymiştim daha arabada giderken ayaklarım davul gibi oldu.spor ayakkabılarımda yanımdaydı çıkışta onları giyeyim dedim 6 aydır onlarla gezdim zaten ama onlara dagirmedi ayağım.gidip üstü cırtlı ortapedik anane terliği aldık.hiç bişeye girmedi ayaklarım.sende de oldu mu bunlar.sen benim haftamda daha iyiydin demi?

dr.kaşıntıma hap verdi.ağrılarıma dayan dedi.tansiyon oynamalarıma 14 ü geçmedikçe panik yapma bol su ve temiz hava al dinlen dedi.hergün duş al mutlaka dedi,kilomu sormadım o da bişey demedi.bebeklerde 650 ve 700 gr.geldiler.bana küçük geldiler ama normal dedi.şeker için 100 lük yükleme yapılacak.bana korse tak dedi ben almıştım bir tane onu beğenmedi onun al dediği de çok pahalıydı almadım ama alsam daha mı iyi olurdum bilmiyorum.

Allah bana da şu 28.haftayı göstersin de bir ohh deyim lavinaycım.bazen ağlıyorum ne zormuş diye,çok zorlanıyorum.ama kuzularımın tırnağına değişmem çektiklerimi.ben, birde epidural fobisi sardı zaten heyecanlanıcaz ben kendimi iyice körükledim.ALLAH yardım etsin.kabızlığıma şurup verdi.saçlarım çok seyreldi çok dökülüyor.midemin yeri daraldı heralde çabuk doyuyorum.6.5 ay oldu hala bişeyi deli gbi yemek istemedim.hep derdim hamile olsam hergün bişey isterim diye.ama yok sadece dışarda yemek daha kolay ve bana değişik geldiği için dışarda çok yedim.çok dediğimde haftada 1 kez kesin yemişimdir.ama daha çok değil.sen içtin mi bilmiyorum ama ben kolada içtim arada.

benden haberler böyle canım.sen 29 haftalık oldun artık hastane çantanı hazırla hazır dursun ben bile haftaya hazırlıcam.Allah uzun haftalar göstersin ama herşey olabilir panik olmayalım herşey hazır olsun çantamızı alıp çıkalım.eşyalarında da önemli olanları tamamla artık canım.listeni yap aldıklarını çiz almadıklarını önem sırasına göre tamamla.

sana hem çantana koyacaklarında hemde listende yardımcı olurum istersen.biz yarın park yatak alıcaz bir tane.annemde bebeklere aldıklarımızı yıkayıp ütüleyecek,çantamı hazırlıcaz.humana still tea hastane çantana mutlaka koy.sütü çabuk ve çok getiriyormuş.gene konuşuruz.ben yarın tekrar bakarım sayfaya.

sende naptın nasılsın tek tek yaz nolur.senden güç alayım.

evet canım aynı şekilde bende çok duygulanıyorum ve size destek olsun diye paylaştım rica ederim. maşallah diyeyim hayırlısıyla 35 leride görürsün sağlıklı bi şekilde bebeklerinin kilolarıda iyimiş çok şükür ben bol bol yoğurt yemiştim size de tavsiye ederim. saol canım ayrı kalmak çok zor gördükten sonra ama önemli ola sağlıkları.

bu arada çantadan bahsetmişsiniz. bizde hazırlamıştık her şeyi işte bebekler için benim için. ama hiç gerek duyulmadı bu kadar şeye geri de kalanlar için zor olmuş koca çantayı taşımak annem ve eşim bide o çantayla koşturmuşlar. ,
anne için;
1 paket yatak koruyucu
3 tane balon
5 tane kusma kabı
1 tane de tüm gecelik

bebekler için ;
her bebek için ayrı ayrı
2 li kağıt havlu
bebek bezi bi paket
yatak koruyucu
1 paket ıslak mendil
bebek şampuanı
bebek yağı
ilk doğum sırasında ve hemen arkasından istenen şeyler bunlar eşim hala bana kızıo o çantayı bana hazırlattın bütün gün boyunca taşıttın diye
balonu da aldırdılar ama bana kullandırtmadılar.

canım allahım bebeklerini biran önce sağ salim evine getirmeyi nasip etsin inşallah sağlıklı mutlu huzurlu yaşasınlar darısı bizim başımıza artık ... bu arada hastaneye götürülecek malzemeleri yazmışşın yatak koruyucuyu neden alıyoruz ben anlamadımda yada nasıl yatak koruyucu kusma kabı nasıl bişey bira detaylı belirtirmisin cnm

saol teşekkür ederim amin inşaallah hepimizinkini sizide allah kurtarsın inşaallah
ben genel anestezi olduğum için bunları istemişler kusma kabı plastik yarım ay şeklinde bişey onu narkozdan çıkarken kullanıyorsun ben 4 kez falan kustum onun için
yatak koruyucu da yatağına seriliyor eczaneden alınmış o paket halinde 10 tane falan var

mesela çocuklar için 1 paket verilmiş bidaha istenmedi sanırım ilk doğum esnasında yatak batmasın amacıyla kullanılıyor

genede hastane ye göre bunlar değişim gösterebilir sanırım

cvp için saol canım bende yavaş yavaş hastane malzemelerinini hazırlayayım diyorum hastanede giyilecek olan pijama takımlarını nerden aldın lohusalık almak zorundamıyız önü düğmeli normal gecelik alsak olurmu lohusalıklar çok pağlı ...

Selam APACHE, iyi olduğuna çok sevindim.ben alıştım senin forumda hep yazıyor olmana 3-4 gün yazmayınca acaba kötü giden birşeyler mi var diye endişeleniyorum.Çok iyi yapmışsın kayınvalidene gitmekle çünkü artık tek başına evde olmaz ben yaklaşık 15 gündür hiç tek başıma kalmadım ,annen de geliyormuş zaten çok daha rahat edersin şimdi.Annemdeyim ben de ,annelerimizi allah başımızdan eksik etmesin canım ,vallaha bebek gibi bakıyorlar.Yiyiyorum,içiyorum,yatıyorum annem sağolsun herşeyimle ilgileniyor.Geçen 2 günlüğüne eve gittik doktor randevum vardı.Ciğer geliştirici iğne yapıldı bana,Doktorum salı günü tekrar gel dedi bakalım yarın yine gideceğiz.Bebekler iyiymiş çok şükür ,ama inan her ultrasona girdiğimde bir tedirgin oluyorum.
Canım çok şükür ya ağrılarım var ama çok kötü değilim,kendimi hiç yormuyorum belki ondandır.Benim ellerimde ayaklarımda şişme yok ,bazen gün sonuna doğru hafif bir şişlik oluyor ama çok rahatsız edici değil.Tuzu kesmeme bağlıyorum biraz da yaklaşık 3 aydır salatalara,ayran cacık vs tuz ilavesi yapmıyorum.Bol su içiyorum.Sırt ağrılarım oluyor benimde özellikle desıcak tutmadığım zamanlar bu nedenle yatarken bile sırtıma şal alıyorum.
Kilo konusunda kendimden pek birşey anlamadım 3-4 haftadır 82 kilodayım.Bacaklarım falan hiç kalınlaşmadı,düşük belli hamilelik öncesi eşofmanlarımı rahatlıkla giyebiliyorum.
Canım ya eşya konusunda sen benden hızlı davrandın vallaha o kadar çok eksiğim var ki daha nasıl tamamlayacağım bilmiyorum,kesinlikle mağazaları dolaşacak halim yok onu biliyorum.Netten de beğenemiyorum,emin olamıyorum gardrop ve beşiklerden.pompa ,biberon vs sipariş vericem bu hafta eksiklikler konusunda sana soracağım şeyler var,almaya başlayayım tek tek soracağım.
Şimdilik bu kadar yarın bir doktora gideyim tekrar yazarım.Kendine iyi bak allaha emanet ol...

önemli deil canım hastahanede ameliyattan çıkınca tüm gecelik istiyorlar hani sırf uzun olanlar var ya senin dediğin gibi önü düğmeli yoğun bakımda kolay giydirebilmekiçin pijama takımı istemiyorlar.sonra sen kendine gelince istersen giyebilirsin ama rahatlık açısından gecelik daha iyi. ben 1 gece yattığım için pijama takımına ihtiyaç duymadım eve gelince giydim. lohusalıklarımı da 85 e almıştım eskişehirliyim burda bi mağazadan.ama lohusalık deilde pijama takımı da alabilirsin fark yok gibi bence.

canım tüm yazdıklarını okudum.doğum hikayen beni mahvetti ben yaşadım o anları sanki....son zamanlarda hiç iyi değilim keyfim yok ağrım çok.birden hızla kilo almaya da başladım o da zorluyor beni.kasık ağrılarım yürütmüyor.başımda saç kalmadı dökülmekten.sırt ağrısı,kulak göz yanmaları başımda basınç hissi,kabızlık,kaşıntılar,burnum artık gündüzleri de tıkalı,ellerim ayaklarım suratım şişti,gece uyumak zor,dönmek kalkmak oturmak çok zor karnım acıyor,iyice hassaslaştım psikolojim rahat ve sakin değil....herşey zor iyice şaşkın oldum.şekerim çıktı yarın tekrar bir yükleme yapılacak ona göre napılacaksa artık...böyle işte canım.

çok moralsizim.bu arada seni face..te ekledim.çok tatlısın maşallah.

canım benimde günüm günüme hatta saatim saatime uymuyor.bu aralar çok stresliyim.herşeyi takıyorum iyice hassaslaştım.annem sağolsun geldi ama anneminde sağlığı çok iyi değil.bide buraya geldiğinde daha da hasta oluyor ben onu düşünmekten kendimi unutuyorum.evde yalnızken yatıyordum yemek iyi kötü yiyordum eşim yapıyordu.böyle olunca ona kıyamıyorum zar zor kalkıp iş yapıyorum iyice ağrılarım arttı.eşimde annem var diye bişey yapmaz oldu.yapılacak o kadar çok işim varki.ne yapacak halim ne yapacak kimse var.bende içime ata ata iyice dertlendim.hafta sonuda babam gelecek o da biraz huysuzdur bana bişey demez üzerime titrer de annemi çok üzer çok konuşur.ben o zaman iyice sinir oluyorum iyice gerildim napcam bilmiyorum.beni mutlu etmek içinde çok konuşur istemiyorum derim 50 kez söyler.evde bişeyleri değiştirmeye kalkar yorum yapar.çok yorgunum lavinay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…