2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

selam canım,Allah kolaylık versin sana da hepimize de canım benim biraz rahat olmaya çalış sters yaparsan şikayetlerin iyice ertar.Bol bol dinlenmeye gayret et.Kendini yormaman lazım bilmiyorum senin koşullarında ne yapılabilir ama kendini yorma sakın.Sakin ol bebeklerini düşün sağlıklı olsunlar da inşallah bu zor günler geçecek.ben bugün doktora gittim bir sıkıntı yok çok şükür ama doktor bana dediki yürürken bile dikkat et yavaş yürü dedi.Ay bilmiyorum APACHE bazen çok bunalıyorum bende ,ama yine de şükrediyorum.Bugün kendimi çok iyi hissetmiyorum ben de ellerim ayaklarım yanıyor,vücut ısım çok yüksek,bir de arka dişlerimden biri kırılmıştı ,yemek yerken çok acı verdi bana,işte ben de de durumlar böyle.Allahın izniyle 5 hafta daha gidebilsem hayırlısı ile.Canım kendine dikkat et ,sakın stres yapma,işli gücü bırak annen de yapabildiği kadar yapsın.Rahat ol.

canım çarşamba günü şeker yüklemesi yapıldı hem de 100 lük,tabi ben mahvoldum.5 saat aç kaldım midem bulandı,fenalaştım.çok şükür sonuçlar iyi çıktı.o gün kendime gelemedim.

ben haftada 1 kilodan fazla almaya başladım.çok abartılı yemiyorum,ama 12 kilo almışım.biraz kafam takıldı.sen haftalık ne kadar kilo alıyorsun.toplam kaç kilo aldın.

şikayetlerim aynı devam ediyor.ben de 27. haftaya girdim.aynen senin dediğin gibi kafam çok karışık,çok hassas oldum.her şeye ağlıyorum,alınıyorum,sinirlerim çok bozuk zaman az kaldı ya sanırım ondan.çok korkuyorum.hem kendim için hemdee bebekler için.dün saçmasapan bişey yüzünden anneme söylendim.sonra oturup ağlamaya başladım,annemi de ağlattım,annemi öyle görünce mah v oldum.fenalaştım ben nasıl bir insanım dedim,ağlaya ağlaya canım çıktı.saçmalıyorum ama elimde değil.neden böyle oldum bilmiyorum.

karnım iyice büyüdü.artık çok acıyor.kasıklarım çok ağrıyor.sen nasılsın,30. haftaya girdinmi.

hastane çantamı hazırladık.şimdilik bu kadar,kendine iyi bak.

canım çok moralini bozma bebklerini ve onları kucağına alacağın zamanları düşün stres yapma sakın çok etkileniyorlar rahat olmaya çalış bu şikayetlerin hepsi normal bende de olmuştu dinlenmene bak mümkün olduğunca hiç kalkma yerinden.

biz 2 bebeğimizi çıkardık hastahaneden kilosu düşük olan kaldı bi 3 gündür evimizdeyiz 2 gecede hastahanede emzırmek ıcın kaldım sonra taburcu olduk fırsat bulamıorum 1 haftadır uykusuzum benım de sinirler moral alt üst olmuş durum da ama idare ediyoruz artık bebeklerimiz için şimdilik küçüğümüzün de gelmesini bekliyoruz. benden size söylemesi hamilelliğin tadını çıkarın :)) sonrası çok daha zor oluyor herşeyin hayırlısı bakalım allah ım en hayırlı şekilde senide kurtarsın canım inşallah ben gene yazmaya çalışırım .

canım çok moralini bozma bebklerini ve onları kucağına alacağın zamanları düşün stres yapma sakın çok etkileniyorlar rahat olmaya çalış bu şikayetlerin hepsi normal bende de olmuştu dinlenmene bak mümkün olduğunca hiç kalkma yerinden.

biz 2 bebeğimizi çıkardık hastahaneden kilosu düşük olan kaldı bi 3 gündür evimizdeyiz 2 gecede hastahanede emzırmek ıcın kaldım sonra taburcu olduk fırsat bulamıorum 1 haftadır uykusuzum benım de sinirler moral alt üst olmuş durum da ama idare ediyoruz artık bebeklerimiz için şimdilik küçüğümüzün de gelmesini bekliyoruz. benden size söylemesi hamilelliğin tadını çıkarın :)) sonrası çok daha zor oluyor herşeyin hayırlısı bakalım allah ım en hayırlı şekilde senide kurtarsın canım inşallah ben gene yazmaya çalışırım .

yazdıklarını okudumda allah yardım etsin ben tek bebekle son haftalar perişanları oynadım seni düşünemeiyorum ama çoğu gitmiş azı kalmış sağlıkla alırsın inşşh kucağına..kardeşlerin yakın arkadaşların yok mu yardıma gelicek sana

sağol canım napalım sabretmek boyun borcu tek onlar sağlıklı olsunda...tanııştığımıza memnun oldum.

LAVİNAY GİZGİZ ve bize moral ve akıl veren üçüz anneleri nerdesiniz????

niye bizim sayfamız bu kadar sessiz.Valla önceleri ne güzel sık sık yazıyodum ama şimdi malesef çok zorlanıyorum sadece yattığım yerden eski yazılanları okuyabiliyorum.o da dizüstünden değil cep telefonundan.şuan bu satırları yazarken sırt ve kaburga ağrım doruğa çıktı.sırtım çatlıyor ama bende yazmasam kimsenin yazacağı yok...

ben çok şükür bugün 27+0 oldum.61 kg.ile hamile kaldım bugün 73 kg.geldim.salı günü kontrolüm var.3 hafta önce bebeklerim 750gr-650gr.,650gr lardı.bakalım ne dicek kuzular için.

bana gelince 100 lük şeker yüklemem iyi çıkınca sanırım rahatlıktan tatlıyı hamur işini biraz kaçırdım.zaten hamileliğim boyunca çok kasamadım kendimi yedim içtim yani.tek derdim süt grubu tüketemedim.balık da çok yemedim.üzülüyorum ama valla öyle çok bilinçli bir hamile gibi davranamadım.4 ay bulantıydı kusmaydı zaten süründüm.sonra da yalnız olunca çokda sağlıklı beslenemedim.hamur işi börek en çok istediğim şeylerdi.komşularda besledi beni.12 kg.aldım toplamda.hep derdim hamile olunca şöyle yaparım böyle beslenirim olmadı.zaten sadece 5.ayda keyifliydim.sonra karnım hızla büyüdü şikayetlerim arttı.şimdi evden çıkamıyorum.ayakkabılarım olmuyor.ellerim yüzüm ve ayaklarım çok şişti.karnım çok büyüdü yanlardan taşmaya başladı.o kadar gergin ki patlıcak gibi.o da canımı çok yakıyor.oturmak çok zor kaburgalarım ve sırtım beni mahvediyor.uyumak sağa sola dönmek sırt üstü yatmak...hepsi çok acı veriyor.geceler zor sabah oluyor.burnum öyle tıkanıyor ki sanki boğuluyorum nefes alamıyorum.eşim artık çıkardığım seslerden dolayı geceleri yastığını alıp kaçıyor.baş ağrıları da başladı.Rabbim yardım etsin ne denir çok mutlu bir hamilelik geçiremedim malesef hep hasta hep rahastsız keyifsiz bir süreç oldu.bebeklerimi mutlu edemedim diye de üzülüyorum.tek duam ve sabrımın tek kaynağı onların sağlıkla evimize geleceği günü görmek.onları verene kurban olurum.çok zormuş tahminimden daha zormuş ama onların bir saç telini hiç bişeye değişmem.

benden haberler böyle...annem babam sağolsunlar evi yoluna koydular.bende ucundan kıyısından baya ayakta kaldım pek dinlenemedim.bazen sinirlendim birden hemde saçma sapan patlamalar yaşadım.annemi de üzdüm sonra kendim çok üzüldüm.çok ağladığım ve susmadan içimin dışıma çıktığı zamanlar olmaya başladı.ufak bişeyden coşup fenalaşana kadar ağlıyorum.kendimi ben anlamıyorum.etrafımdakilere Allah yardım etsin.sanırım hep içime attım herşeyi.şimdi bebeklerime bişey olacak erken doğacaklar vs..korkuları kendi doğum korkum tetikledi bu duygu patlamalarını.bide sanırım eşimden daha fazla ilgi ve şevkat bekliyorum o da yapı olarak rahat biri.sanki ben üç çocuk taşımıyorum da hazımsızlık şikayetim var.üzülüyorum bende kendimi yalnız hissediyorum.aman neyse...

LAVİNAY NERDESİN? ÇOK MERAK EDİYORUM SENİ.NOLUR CEVAP YAZ...

APACHE kusura bakma canım seni merakta bıraktım.Öncelikle iyiyim çok şükür ,inan hep yazıcam diyorum bir türlü yazamadım.Annnemde kalıyorum hala,arada doktor kontrolüm olduğu zaman eve gidiyoruz annemde bizimle beraber geliyor.Geçen hafta biraz kötü geçti benim de diş ağrım vardı iki gün uyutmadı beni dişçiye gittim geldim geçici dolgu koydular iki kez düştü,kanal tedavisi yapılması gerekiyor dedi kendi doktorumda bu tedaviler erken doğumuu tetikleyebilir dedi ,neyse daha sonra antibiyotik yazdı diş doktoru beni biraz rahatlattı bakalım ne zamana kadar idare edecek ,sol tarafımı hiç kullanmıyorum yemek yerken.
Bu arada eşyalarımızın çoğunu aldık apache.cuma günü eşyalar geldi üç kapılı dolap aldık beşiği ile baraber bir adette sepet beşik aldık şimdilik sonrasına bakacağız.Uyku seti çok kalitesiz di iade ettim yeniden alacağım odayı düzenledik,kıyafetleri yıkayıp ütüledik hastane çantamı yarım yamalak hazırladım ama daha eksiklerim var.
Canım 31+0 oldum bugün çok şükür iyiyim çok aşırı derecede ağrılarım yok,ama dikkat ediyorum sürekli istirahat halindeyim.Bu haftasonu erkek kardeşimin nişanı var annemlerinde bir telaşı var ,ben nişana gitmeyeceğim tabiki anlayacağın kendimi birçok şeyden sakınıyorum.Napalaım çok dikkatetmemişz gerekiyor çok şükür buraya kadar geldik bundan sonrada kötü birşeylerin olmasına ben sebep olmak istemiyorum.Bu nedenle çok dikkatli olmaya çalışıyorum eşim sürekli ikazlarda bulunuyor bana.Allah korusun bizi de bebeklerimizi de inşallah.
Cuma günü doktor kontrolüm vardı herşey normal gözüküyor dedi doktorKiloları biraz daha fazla olur diye düşünüyordum ama 1550,1450,1350 olarak söyledi,gerçi doktor normal dedi.Bakalım haftaya salı doppler de bakılacak tekrar .Canım bende durumlar böyle kendine çok dikkat et sende tekrar kusura bakma seni merakta bıraktığım için hoşçakal...

kızlar selamlar nasılsınız
lavinaycım maşallah canım yi gidiyorsun,yıkadın ütüledin demek cicişleri
allahım sağlıkla giydirmek nasip etsin
sen kimle bakıcan bebişlere nedir planın?
tuğbacım çok streslisin canım yaa yapma böyle rahat ol bak belki bir daha hamile olmayacaksın hiç tadını çıkar
belki yalnızlık ve dışarlara çıkamamak seni böyle yaptı ama beslenme işi çok önemli
hep diyorum ama sende sürekli börek diyorsun :) başka bişey demiyorsun
bırak bebekleri kendin için kes böreği möreği sonuçta sen etkileniyorsun ilk etapta
tuzu kes yeme bak ayakların nasıl çözülecek
kendşne kıymet ver canım
ciğer iğneleriniz oldu mu?
annenler yanında mı tuğbacım yalnız mı bakıcaksınız nasıl olucak?
bugünler geçici asıl sonrası önemli
ama o zor hamilel,k günleri nasıl geçiyorsa bu zor ilk aylar da öyle hemen geçicek
aha koydum yataklarına uyudular bende şimdi koşu bandına çıkıcam :)
darısı başınıza
oh dünya varmış be!

Selam figenay, vallah maşallah sana bebişlerin 7 aylık oldular darısı bizlerin başına.Figenay senin haftalarında doğurmayı nasip etsin Allah hepimize.Bebeklerin küveze girmemişti yanlış hatırlamıyorsam benim haftalarda kaç kiloydu bebişlerin hatırlıyormusun?Annemde kalıyorum şuanda moral olarak çok şükür iyi durumdayım ,şişme falan da yok henüz ellerimde ayaklarımda.35 haftayı bulurum inşalah figenay.
Bebeklere bakma konusunda planım şöyle allah kısmet ederse;bakıcı+annem dönüşümlü katınvalidem ve ben :) anca bakarız herhalde ama bakıcı bulamadım daha bakalım eve geçince biriyle görüşeceğim inşallah olur.Bakıcı dediğim daha çok evin işini yemek ütü vs o işleri yapsın istiyorum boş vakitlerinde de bebek bakımına yardımcı olsun diye düşünüyorum.Ben çok uzun süre izin yapamam zaten işimi bırakrım gerçi kendi işim ama yinede günde 2-3 saatte olsa uğramam gerekiyor.Figenay üçü aynı odada uyuyor mu nasıl ilk aylar çok zor mu?seni en çok zorlayan ne oldu ?fırsat bulunca bebeklerden ve koşu bandından:) yazarmısın

burdayız canım yani ben ve üçüzlerim burdayız:))) offf bende bu zamanlarda senin haftalarındaydım heralde yada daha az... zor oluyo canım sıcaklarda bastırıyo şişersin mutlaka figeninde dediği gibi tuzu kesmen lazım zaten şişeceksin bide tuzla sende fazlalaştırma balık yiyemiyosan balık yağı hapları var ondan iç bende yiyemediğim haftada 2tane içiyodum süt içemiyosanda peynir ypğurt ayran içmeye çalış

:)) canım senin haftandayken kaç kilolardı tam hatırlayamadım
zaten ultrason verileri doğruyu yansıtmamıştı o yüzden o sayıları pek hatırlayamıyorum
senin haricinde 2 kişi daha olursa rahat bakarsınız.bakıcın yatılı olursa süper olur bence ama bu her zaman mümkün olmuyor
moralinin ve şişmenın olmaması çok güzel sanırım sende iyi bir haftada yapacaksın doğumu
çünkü psikoloji çok etkiliyor
benim doğum yapacağım gün dr kontrolum vardı ve drum bana 3 hafta sonra gel ancak o zaman alırım demişti şok olmuştum
ne olur alın dayanamıyorum deyip durmuştum,akşama da doğum başlamıştı
eğer erken doğumdan bı sıkıntıları olsaydı hiç affetmezdim kendimi çünkü resmen ben başlattım doğumu
tabiki allahın emri ama çok etkili birşey psikoloji
bende annemle baktım ve de yardımcımız vardı hala da var
ama ilk 5 ay zordu,çok gazlı bebekler olmamalarına rağmen ne yaparsan yap 3 tane bebek işi zor iş
ama yaşanacak bunlar vede geçecek
şimdi çok şükür düzene girmeye başladık
üçünü aynı odaya koymuştum ama şu uyku düzeni için çok bağıran oğlumu ayırdım kısa süreliğine
kız aklıma düşürdün dur ben çıkayım yine koşu bandına bugün kaytardım :))

kızlar Allah'IN izniyle 29.haftamıza da girdik.bu hafta kontrolüm vardı.bu kez çok etkilendim nedense.oğlumu kızlarımı gördüm.artık 1 kg.olmuş üçüde aralarında çok az fark var.rahim ağzım kapalıymış.çok şükür bana da çok iyi gidiyosun 36 yı göreücez dedi dr.moral oldu.bebeklerimi görünce ağrı ve şikayetlerimi unuttum tek onlar sağlıkla gelsin de.tabi ağrılar arttı,sancılar çoğaldı,her yaptığım haraket acı dolu.ama bana bir güç geldi.oğlumun suratı tosbik gibi...kızımın saçları da var teyzeleri.

lavinay nerdesin canım...

kızlar epiduralle doğumunuz nasıl oldu.çok uzun sürdü mü?ne hissettiniz ameliyatta?bebekler alınırken sarsılma yaşayıp tansiyonunuz düştü mü?bebekler alındıktan sonra dikme işi ne kadar sürdü?tavsiyeleriniz neler?bilgilendirirseniz çok memnun olurum.dr.um bana epiduralle bebekleri alırım baktım sen fenalaştın narkozla dikişlerini atarım dedi.ben madem epidural olucam niye narkoz alyım ki bide.narkozdan ayılmak hem zor hem sancılı oluyomuş.ama epiduralle o kadar uzun süre heyecanlanmadan;acı hissetmesemde yaptıklrını duyarak sabırla nasıl durucam.

siz ne yaptınız çok merak ediyorum.akıl verin bana....

Selam canım buralardayım:) bebeklerinin iyi olduğuna çok sevindim,inşallah çok iyi haftalarda doğum yaparız.Ama benim doktorum 34 de alırız bebekleri demişti bu kez gittiğimimde netleştireceğim ben kalabildikleri kadar kalsınlar istiyorum bakalım en azından 35+ larda doğum yapayım istiyorum Allahım inşallah o zamanlara kadar kendiliğinden birşey olmaz.Vallaha canım benimde ağrılarım oluyor zaman zaman.Karnım çatladı bazen kaşınıyor ama çok değil kaşıntısı.Çok emin değilim ama sanırım genel anestezi yapacak doktor ban a bu gittiğimde bunuda netleştireyim bebekler için en iyisi neyse o şekilde olsun ama epidural daha zor geliyor bana o heyecana dayanmak...gerçi cesaret iğnesi yapıyorlar sanırım.hafta başında yazmıştım sana görmedin sanırım.Salı dopplerde bakılacak bebeklere hergeçen gün daha zor,daha heyecanlı...Allah yardımcımız olsun.

selamlar. bende ikiz annesiyim. forumunuzu okuyorum arada. ben doğumumu 36+5. haftamda spinal anestezi ile yaptım ve çok memnun kaldım. hiçbirşey hissetmedim. hiç korkma sakın. sen şimdiden güzelce dinlenmeye bak. ileriki günlerde çok yorulacağın günler olacak. :118:

aaa lavinay doğum mu yapmış apache kaçıncı haftasındaydı ki doğruysa eğer inş durumları iyidir hem bebişlerin hemde kendisinin bende merak ettim şimdi

lavinay canım nerdesin?doğum mu yaptın yoksa öyle bir duyum aldım.nolur merakta bırakma beni...

Selam canım yok yok doğum yapmadım henüz:) e ben sana yazıyorum forumda ama cevap yazmıyorsun.Canım çok şükür daha bebişler duruyorlar yerinde yarın 33+0 olacağım bakalım inşalllah 2 hafta daha gideriz.Bu arada biraz ağırlaştım gece deliksiz uyumayı öyle özledim ki en az 5-6 kez uyanıyorum dönmekte zorlanıyorum ,yürürken zorlanıyorum hayırlısı ile zamanında allah güzel doğumlar nasip etsin hepimize.Seni merak ediyorum nasıl oldun şikayetlerin çoğaldı mı,beni habersiz bırakma...

gizgiz bebişler nasıl eve geldilermi ilk günler nasıl geçti paylaşırsan sevinirim.

canım ben senin her yazdığına mutlaka cevap yazıyorum ama neden öyle oldu anlamadım.senden başka kimsemde yok hamişlerde.sen çok değerlisin.diğer forumdaki kızlar seni biriyle karıştırdı heralde doğum yaptığını söylediler.nasıl panik oldum nasıl heyecanlandım anlatamam.ALLAH ikimizede 36ları göstersin inşallah.

ah lavinaycım ben çok fena oldumartık.inan tutmasam kendimi yada çektiklerim kuzularımız için olmasa ağlaya ağlya gezicem bırakıvericem kendimi.ama ne kadar sancım ağrımda olsa sabrediyorum.

canım ben galiba 18 kilo filan aldım.suratım ellerim ve ayaklarım kocaman oldu.bide ödem oldu bende çokkötü.ayaklarım bacaklarım davul gibi.bide ağrıyo kaşınıyo.dizlerimi büküp açamıyorum.mide yanmalarım fena halde geri döndü.iki lokma yesem anında mide asidiyle yemek borum kavruluyo.ilaç falan faydasız.gece de daha kötü.bebeklerin saçları çıkıyomuş.heralde benimkilerin saçları bellerinde doğacaklar

bunların dışında sırt ağrıları,bel ve kasık artarak devam.kendi başıma oturmıyorum kalkamıyorum devamlı inleyerek....benim kasıklarım çok şiddetli ağrıyo.o da kızımın biri iki bacağımın arasında duruyo.yürütmüyo beni.bende per.31den gün alıcam.ama bazaen 34 ü bile göremem gibi geliyor.

canım sende durumlar nasıl bebişler nasıl...mutlaka yaz...

Selam canım vallaha ben de artık iyi değilim ,iyice ağırlaştım dün farklı bir akıntım oldu doktorumla görüştüm doğum başlangıcı olabilir dedi fazlalaşırsa sancı da eşlik ederse gel dedi fazlalaşmadı ama kesilmedi de dün gece korkuyla geçirdim bakalım ne olacak bende 34 ü dolduramadan doğurabilirim allah hayırlısını versin artık iyice korkmaya başladım.<bebişler iyi doktorun dediğine göre 2 si 2 kg ciavarında 1 i de 1800 gr galiba tabiki ultrason verileri tamamen doğruysa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…