2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sorma yaa bebeklerden başka ne konuşuluyor ki bu kadar tepki gösteriyorlar anlamadım gitti....
canım ben bol bol yeşil soğan roka helva yiyiyorum ve bol su çok arttırıyor sütü...
gaza gelince çare bulunca bana da söyle ben poposuna bişey sokmak istemiyorum ama z.yağı ile poposunu ovunca da çıkıyor gazı bi de poposunu yukarı kaldırıp ayaklarını karnına itmekte işe yarıyor

facedeki anket belli değil canım gelişimci baya bastırdı bakalım

bizde aşımızı olduk geldik 5000gr 58 cm olmuş kuzucum aşıyı da olduk 18 ekimde 2. aşılarımız var korunma hakkında konuştuk biraöyle işte

kızlar morelim çooookk bozuk..dün gece çocuk huysuzdu ya ondn korktum heralde rüyamda allah korusun bebeğimi ölmüş gördüm.bugünde kayın validem aradı iyimisiniz rüyamda çocuğu kötü gördüm demezmi ağlamaktan kör oldum.çok korkuyorum çocuğuma bişey olucak diye.şimdide uyuyo sürekli kızarıp bozarıyo azıcık kaka yapmış..bende akşam siz yaınca çay kaşığıyla zeytinyağı döktüm ağzına çocuk öğürmekten boğulacaktı korkudan çığlık attım azıcık kustu hemen göğsümü verdim mide bulantısı geçsin diye.ağlamaktan başım ağırdı..yanlışmı yaptımki.siz nasıl veriyodunuz..verdiğim zeytin yağının markası emek.bişey olurmu kızlar ya

canım z.yağını içireceğine bence poposunu ovala bana içirmek pek mantıklı gelmiyor çünkü daha onu sindirebilecek enzimlere sahip değil midesi
ayrıca bebeğine bişey olucak korkusu normal benimde ilk bebeğimde çok korkularım vardı sürekli ya ölürse ya üstüne bişe düşerse vs vs düşünüp dururdum korkutma kendini

sağol canım rahatlattın..haklısın poposunu ovmak daha mantıklı

üzüldüm gerçekten neyse artık...sonucu bekliycez...ama hani eskiden kayıt olanları anlıyorumda burdan yeni gidenlerden bir kısmıda istemiyor..bunları anlamıyorum....

Kızlar selam,
bebeklerimizin uyku düzenini ne zaman düzenliycez?

Bizimki gece 3 e kadar uyumayıp gündüz uyuyor. Bende artık düzenlemek istiyorum. Erken mi acaba?

benim kayınvalide de göğüs çocuğun gözüne değmesin çapak olur diyordu allahım tam tersiymiş demek..

kızlarrrr bir soru benim minnak elini emiyor neden acep ? ben çekiyorum o alıyor yine ağzına

bir de amptamil conformil nasıl bir mama ? ben aptamil 1 numara veriyorum ?

emzik vermeye çalış sakinleştiriyor..

ben de kahvaltı hazırlamak istiyorum 1-2 hazırlıyorum bugün yine hazırlayamadım..

Kızlar selam,

Bizimki gece 3 e kadar uyumayıp gündüz uyuyor. Bende artık düzenlemek istiyorum. Erken mi acaba?

bir yerlerde yazıyordu gündüzü gündüz gibi geceyi gece gibi yaşamlıymışız ışık, gürültü, konuşmalar, makine sesleri vs. benim ki de akşam uykusuna erken başlıyor biraz daha geciktirmek istiyorum bakalım.. herhalde erken çünkü hergün uyuduğu saat değişiyor..

Son düzenleme:

humana çay, % 100 meyve suyu, malt içeçekleri, her yemekten her meyveden sonra su.. incir, sarı üzüm arttırabilir..

Onu deniyorum canım, geceleri sessiz bir şekilde emziriyorum ama uyumayınca eşim uyuyabilsin diye salona geçiyoruz. Şimdi araştırdım internetten 6 haftadan sonra düzene girebilrmiş. Yavaş yavaş başlıycam... Birde max 1 saat uyanık kalmalıymış. Sonra uyutmalıymışız...

aynı durumdayız canım nasıl düzenliycez bakalım

Canım biraz zor olacak ama düzenlemeliyiz. Eğitim zor,emek istiyor...

kızlar ben emzik verdiğim halde atıp elini emmek istiyor görüntü çok sevimli ama zararı olur mu diye korkuyorum..
dişi mi çıkıyo dedim acep abartarak :)))) hamilelikte kalıp kalıp peynir yiyince :)

bu arada milupa rezene çayı veriyordum 20-30 cc ye 2 çay kaşığı döküp,
milupa bitti şimdi humana mı alsam ? hangisi daha etkili ?

selam kızlar
patrıcia valla acıgı hemen kapatmışsın :))) teşhis tedavi konusunda üstüne yokşekerim :)
aaa bu arada ulun bey benim de bir arkdasımın dr :))
eyeszayyy alışıcaz canım bu süreçlere maalesef anne olmak kolay değil işte :)

Kızlar slm
Dün bebek mevlüdümüzü yaptık Allah kabul etsin.
40ımızın çıktığı günde tatile gidiyoruz kısmetse.. rezervasyonumuzu yaptırdık.. umarım herşey yolunda gider bu arada okuduğum kadarı ile çoğumuzun bebişi gündüz mışıl mışıl uyuyup gece ayakta vıyak vıyak yada mırıl mırıl :) benimkide aynen öyle :) uyku düzenini oluşturmak için erkenmi diye bende sormak istiyorum henüz 3 haftalığız bu perşembe 1 aylık olucaz.. akşam banyo yaptırayım diyorum sıkı sıkı giydireyim rahat rahat uyusun.. bu rada geceleri uyursa ben emzirmek için uyandırmıyorum gerçi kendi uyanıyo hatta uyumuyo ama bazende sağlam uyuyo uyandırmıyorum 4 saat falan sonra kaldırıp emziriyorum kötümü yapıyorum? biyerde okumuştum doktoru ilk 10 gün için 2 saatte bir uyandırıp emzirin diyoruz demiş diğer zamanlarda bebek uyandığında emzirin demiş o yüzden bende öyle yapıyorum..

Biz zaten sicak bir ulkede oldugumuz icin kislik cok sey almayacagim ama polar battaniyesi var. Hava nemlendiricisi almayi planliyorum, her sekilde ihtiyacimiz olacak.

Gazlariniz cikartsalar bile hemen yenisini uretiyorlar, nasil yapiyorlar...Ben bir de evin icinde omzumda dolastiriyorum, muzikli donencesinde daliyor bazen, her yola basvuruyorum yani...Ama bu 3 ay gectikten sonra umarim daha duzenli olur.

Hayra ciksin, bebisin omru uzamis. Ben zeytinyagini mamasina katip oyle veriyorum, direk agir gelmistir. Bir kasiga anne sutu sagip biriki damla yagla verebilirsin.

Kızlar selam,

Aslinda kitaplarda erken baslayin diyorlar, su anki okudugum kitapta kurallar cok kati dayanabilir miyim bilemiyorum. Daha onceki okudugum kitapta da geceleri bebeginiz uyandiginda gunduzku gibi onunla konusmayin, oynamayin, altini degistirin, besleyin ve hemen yatirin diyordu. Gece oldugunu anlamasi icin isigin da los olmasi gerektigini belirtiyordu.

Mevludunuzu Allah kabul etsin. Tatiliniz de guzel gecsin.

Efsung, biraz uyuyabilmisin cok sukur.

Son düzenleme:
Arkadaslar, biz doktora gittik. Kizimiz 4400gr, 57 cm olmus. Dogdugu kiloya gore cok sukur ama buradaki doktor demez mi bu hafta mamayi birakacaksiniz anne sutu vereceksiniz haftaya sizi gorecegim bebegi tekrar tartacagiz diye...Sanki sut bolda ben vermiyorum, basinda sut yetersiz kaldigi icin Turk doktorum mama takviyesine baslamami onerdi biz de oyle yaptik simdi de kizim memeyi reddediyor ve sut de iyice kesildi 5cc zor cikiyor saginca dedim. Bu sefer de kesinlikle sagmayin direk bebegi emzirin dedi, akabinde de bebeginiz mama ile beslendigi icin bagisiklik sistemi cok zayif olacak hastaliklara kolay yakalanacak demez mi...kendimi aglamamak icin zor tuttum ama arkadasim gelince ona anlatirken bir bosaldim ki sormayin, bu doktor benim sinirlerimi iyice yipratti zaten o kadar hassas oldugum bir konu....Yarama iyice tuz basti basti da basti, bir de israr ediyor, ben anne sutu vermek istemez miyim...Esimle bu doktora gitmeme karari aldik bunlari bir daha kaldirabilir miyim bilmiyorum... Bugunku gelen arkadasimin bir arkadasi sut olmasi icin bir hormon ilaci almis o da bana bunu onerdi bakalim ne yapacagiz...

Kızlar esra erol başladı. Seviyorum bu programı :))

valla bir kışı bu kadını ızlemekle gecırdım dıyebılırım.bazen eşim mağazada sıkılıp yemege falan cıkmak ıcın arardı gel carsıya dıye yok ben gelmıcem esraya bakıyorum bugun şunun bunun talıbı gelecek derdım.ha hayy.o cuneyt bey ruh ıkızını neden bulamadı yahu:) bugun esra erol oldgnu unutmussum bak yarın ızlıcem ılk programda kaçmazdı ama neyse :)) ben kendı memleketımde deılım gelın geldım.kımse yok arkadas akraba yok esra erol sağolsun vaktımı gecırtıyordu sımdı oğlum var artık.

kızlar benım yavrum sabah 9-10-11 cıvarları cok sızlanıyor sureklı ıkınıyor kasıyor kendını kıpkırmızı oluyor sıkıntılı ıhlayıp vıhlayıp duruyor..ıkınıyor derken kaka yapmada sorunumuz yok ama nıyeyse hep sıkıntılı o saatlerde anlayamadım.emzırırken 2-3 cekıp sızlanıyor sonra tekrar emmeye devam edıyor ayaklarını cekıştırıyor debelenıyor emmeye devam edıyor.kakayı yapabıldıgı halde ayrıca gazı olurmu kı? anlayamadım neden sabahları boyle? ZINCO gaz ılacı kullanan var mı memnunusunuz?

Benimde geceleri aynen dediğin gibi oluyor kasıyor kendini sürekli vız vızlanıyor emzirirken çekip geri alıyor sürekli böyle kakada sorun yok ama gaz oluyor sanırım ve uyumuyor doktora bugün anlattım kolik diyoruz bu duruma belli bi süre sonra düzene girer dedi çevremde gaz probleimi için çok kimse anasonu öneriyor kaynatıp bi kaç çay kaşığı vermek çok iyi geliyormuş uykuya dalmayıda kolaylaştırıyormuş daha denemedim ama bu gidişle deneyeceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…