canım sakın nedeni ni bulmadan tekrar deneme
benim 2.gebeliğim dış gebelik doktor hiç tedavi vermedi tekrar hamile kaldım oda dış gebelik
1.kez dış gebelik geçirenlerde 2.de yüzde 30 risk var
dikkat et tedavini ol ondan sonra tekrar dene derim benim 2 tüpümde dış gebekte gitti
çok geçmiş olsun inşallah bir an önce kurtulursun
selam güzel anne adayları..
benim yılan hikayem bugun sol tüpümüm genişlediğini görünce doktorum tarafından isimi aklımda değil
mexato..... diye bir iğne vurularak sonlandırıldı... eritip dışarı atılımı sağlanacakmış..
bilmiyorum kafam karışık?
ektopik gebelik teşhisi koydu... ve bekliyorum şimdi eriyerek kaybolmasını..
bakalım..cuma günü tekrar test yapılacak eğer gitmemiş ise tekrar iğne yada laparoskopi..
ektopik geçirip gebe kalan varmı arınızda yada bildiğiniz..
doktorum hemen dondurulmuşa başlayalım dedi ama önce biraz araştırma yapmam lazım ektopik niye olmuş neden yani.. diye..
ne paarsam olu yada olmaz offf biraz daha araştırayımm..
ilacın isminide hatırlamıyorum..
benim yılan hikayem bugun sol tüpümüm genişlediğini görünce doktorum tarafından isimi aklımda değil
mexato..... diye bir iğne vurularak sonlandırıldı... eritip dışarı atılımı sağlanacakmış..
bakalım..cuma günü tekrar test yapılacak eğer gitmemiş ise tekrar iğne yada laparoskopi..
doktorum hemen dondurulmuşa başlayalım dedi ama önce biraz araştırma yapmam lazım ektopik niye olmuş neden yani.. diye..
canım doktorum
hiç bişey demedi tekrarlamayla ilgili olarak.. tekrarlarmı yani tekrar oluyormu diye bende internetten bakıyorum şimdi
ilaç methotrexat diye bir iğne eriticek atacak dedi ve kan değerin cumaya gel düştümü bakalım dedi..
bana hemen adet görde dondurulmuşları hemen transfer edelim moralini yüksek tut dedi..
sence dondurulmuşları ekimde hemen içime alayımmı yoksa kasımdamı alayım..
ilacın adı metrotax diye bir şey dış gebelik geçiriyorsun eptopik demek bu demek.ben daha önce 2 kere dış gebelik geçirdim şimdi iki tüpümde yok yani normal hamile kalma şansım yok.ikiside laproskopi ile alındı alınmama şansı yoktu çünkü tüpler bir kere darbe aldımı tekrar dış gebelik geçirme olasılığın çok çok yüksek çünkü tüpün için saç telinden ince ve orda çocuk büyürken orasını darmadağın ediyor.hatta dikkatli olmak lazım bana ilkinde o iğnede vurulmuştu bebeğim o kadar tutunmuşki iğne ile düşmedi ve iç kanama geçirdim gece apar topar acil ameliyata girdim..
Allah kötülerden korusun...
duygucum çok geçmiş olsun... ektopik gebelik=dış gebelik canım ikisini aynı şeyler...daha önce yazdığım gibi benim ilk gebeliğim normal yolla dış gebelikti benimkinin nedeni iltihaptan kaynaklı tüpüme yapışmış ve orda büyümüştü...
yani tüp bebektede dış gebelik riski olduğunu duyunca çok şaşırmıştım.nasıl olur dedim embriyo zaten belli bir yere yerleştiriliyor,meğersem yaramaz embriyo başka yerlere kaçıp saklanabiliyormuş...
ama sordun mu doktoruna benden 3 parça çıktı bunlar neydi şimdiki sonuç ne diye?benim aklım orda karışıyor...
insan doğası ne ilginç rabbim nasıl güzel bir düzen yaratmış akıl erdirmek mümkün değil...sen bir daha böle bir şey yaşarmıyım diye kendi kendine vesvese yapma...rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
bahar işine karışmak istemem ama lütfen tüpün tedavisi yönünde çaba sarf et çocuk işini ertele briazcık.2.tüpüm aşılama yaptırmıştık yine dış gebelik oluşmuştu.aşılamayı yapan dr tekrar aşılama yaptı ertesi ay sen hamile kaldın yine kalırsın dedi..2.aşılamayıda yaptı sonuç negatif sonra ben başka bir dr a gittim adam direk yüzüme o tüp gitmiştir dua ette başka yerlerde problem oluşturmasın dedi neyse 3 gün sonra laproskobi kontrolü yapıldı yani kapalı ameliyat ve o dış gebelik geçirilen tüp su toplamış o şekilde tüp bebek yapılsa bile orada oluşan su rahim içine akarmış ve orayı çamur yatagı gibi yaparak bebeğin tutunmasını engellermiş..benim dr laprsokopi ile tüpü alırken aynı zamanda histeroskopi ile rahim içinine temizledi şimdi bunların üzerine tüp bebek yapıldı ve sonuç bekliyorum..lütfen dr ların kurbanı olma araştır..
kızlar değerim katlamış 105.43 olmuş embriyo transferi 10.günüm bugün sizce nasıl
hastaneden emriyolog aradı
3 yumurtamın 3 de döllenmiş bölünmeleri ve kalitesi çok iyiymiş
perşembe günü saat 11 de transferim var
çok şükür inşallah herşey böyle güzel gider
kızlar değerim katlamış 105.43 olmuş embriyo transferi 10.günüm bugün sizce nasıl
kedicikler burodaki boş odada anlayacağın evd yok evde birtek balıkkımız var..
balıktan başka hayvan almıyoruz eve..
tercih hakkım olsaydı sağlıklı olmak kaydıyla rabbim yanlış olmasın ama erkek olmasını
yada 2 embiryonun bana tutunmasını birinin kız diğerin erkek olmasını çok isterdim..
ama tercih hakkım hiç yok..
sağlıklı hayırlı eli ayağı düzdün ne verirse razıyım yeterki özlemler bitsin artık..
5. Gun bitiyor yasasinnnn kaldi 6 gun ..yapmamak lazim ama yazdiklarinizi okuyunca kizlar acaba daha erken yaptirsammi idrara baksammi bakmasammi diyorum..ayak yanginlarim hafifledi..ama cok feci uyku basiyor...goz bebebeklerim sanki buyumus gibi. Offff yine kriz 12 gun yasiyoruz...
Dualarim gibi keske olsa 2 side tutunsa bir kiz bir erkek saglikla gelse bebislerim....offf ya korunurken hamile kaldim demeyi cok isterdim yada adam ceket atsa hamile kaliyorum demek cok degisik geliyor...
Yarın kontrol var inşallah yumoşlarım büyümüştür 4. Gün ganol f e başlayalı bakalım gün heralde belli olur yani opu günü dimi hemen belli oluyormu bimiyorum ama çok heyecanlıyım allah bu yolda kimseyi çaresiz bıraakmasınnnn allah herkesin yardımcısı olsun
Kirpikle alakali bir sey duymustum ama tambilmiyorumnasil oluyor?
Bu arada cok fena kabiz oldum ikinmayayim diye canim cikti yapmadankalkacak gibi de degildi.mahvoldum ya icim disima cikti.. Icimden dua ede ede oturdum durdum klozette Allah affetsin yardim et diye dua ettim.
Eki Görüntüle 267381
kirpiklerim bu kadar uzun değil ama bu resimdekine benzer şekilde, alt ve üst kirpiklerimde karışıklık var, bu şekilde mi oluo kirpik testinde
bugün hastaneden bi arkadaşın test günüydü toplam 5 kişilermiş sonuç için bekleyen, 3 kişinin pozitif birininde negatif çıkmış, arkadaşımın değeride 12.8 çıkmış onu tekrar çağırmışlar 2 gün sonra. bunları sana yazmamın nedeni azda olsa moral verebilmek için. egeüniversitesi iyi bir hastane pozitifler negatiflerden herdaim daha yüksek ve ben inanıyorum seninde pozitif olucak
ayyy kızllaaaarrrr beni heyecanlandırıonuussss ayyyyyhhh kalbim çoook hızlı atıooo
elvancım, gerçekten moralime çok ii geldi verdiin haber, inş hepimiz görelim pozitifi yaa...
Ege ünv inş bizim için de u/mutluluk kapısıdır, zaten oraya giderken hiç stres olmuom ben ( normalde hastanefobia m vardır :) , heyecanla koşuom hep tüp bebek merkezine, orası bana bebeğimi kavuştrcak die içimden söylene söylene gidiyordum muayenelere... Bugün orada pozitifi görenler gibi olalım biz de, inş arkadaşının da değeri katlanır, amiiinnn
Wintercıım yarın değil de diğer sabah yapiim bakiim , aklımı çeldin kısss
herkese günaydın kan verdim sonucu beliyorum inşallah değerim katlmıştır
günaydın herkese bende kan verdim ve sonucunu bekliyorum dua edin lütfen ...
evet tüp bebek 12. gün ama doktor 13. gün ver demişti ben yarın yanında olumsuz bişi çıkarsa fenalaşmayayım diye hazırlıklı gitmek istiyorum da. dün akşam idrar testinde ikinci çizgiyi çok silik gördüm. daha önceki günlerde hep belirgindi bu nedenle biraz tedirginim aslında.
burada paylaşmamın nedeni görüşlerinizi almak bende araştırmayı düşünüyorum zaten..
işte benim bebek nerde olduğu belli değil sadece
ultrasonda sol tüpün genişlemiş görünüyor dedi ama ne demek bu anlamadım.. bende saç teli kadar ince biliyorum nerden çıkardı genişlediğini..
anlamadım..ultrasonda genişleyecek kadar büyüdüyse neden hemen mudahale etmedi..
biliyormusun ben doktora gitmekten nefret ederim .. çünkü her gittiğimde başıma işler gelir..
enson pankreasın büyümüş ilik kanserisin hemen kemoterapiye başlamamız demişlerdi sonra gerizekalı doktora güvenmedim gittim boyumuzun olduğundan organlarımda ona göreymiş kanımda tekbir kanser hücresine rastlanmadı..bile
allah doktorların eline düşürmesin..
sağol canım bilgin için..
sanada çok geçmiş olsun.. allah bir an önce nasip etsede unutsak bu gunleri..
parçaları sordum rahm zarıdır o sen embiroyu ne sanıyorsun diyede çıkıştı mercimekten bile küçük diye ekledi..
çok korkuyorum şimdi dondurulmuşu denemkten.. güçver allahım..
çok korkuyorum artık.. dondurulmuşları istemiyorum bu gun doktora dedim ben istemiyorum diye doktorum saçmalama dedi..
ama ben istemiyorum dedim aynı şeyleri tekrar yaşayacağım nasıl olsa..
oda bana kızdı iyi insanlar 3 defa 4 defa tüp bebek denemesinler dedi saçmalıyorsun dedi bana ..
çok ters davrandı hemde..beni anlamaya çalışmadı hiç..
sonsuz rahmet ve lutuf sahibi rabbime öylesine sığınıyorum ki arkakadaşım bazen ne istiyorum biliyormusun..
hani allah haşa insan değil
tabi ama omuzuna yaslanırsın ya annenin,dostunun
işte bende öyle başımı yaslamak istiyorum rabbimin omuzlarında ağlamak konuşmak cevap almak istiyorum göz yaşlarımı silsin başımı okşasın istiyorum..
o yüzden ben sıkıldığımda secde ederim hemen konuşurum onunla..
ve hissetmeye çalışırım onu..ben rabbime sığınıyorum..diyorum ya işte ben allaha hep böyle sığınıyorum..
o yuzden birazdan yine rabbime konuşucam
diyecemki sen ki kimsesizlerin kimsesisin yanlızlık sana mahsus ne olur bana sağlıklı bir evlat ver ve benide sağlıklı kıl.
biliyorum o benim şah damarımdan daha yakın ama yinde anlatacam dökecem içimi..
diyecem ki ben seni çok seviyorum sende beni sev..ban acı merhamet et..
hastaneden emriyolog aradı
3 yumurtamın 3 de döllenmiş bölünmeleri ve kalitesi çok iyiymiş
perşembe günü saat 11 de transferim var
çok şükür inşallah herşey böyle güzel gider
ahh keşke öle olsa herkez ister...aminnnn canım aminnn...rabbim bizi sınavından geçiriyor...gündüz şu evlilik programlarına takılıyorum biraz çok trajikomik insanlar...evlat sahibi olmuşlar boşanmışlar başka erkeğe talip gelmişler diyolar ki ben çocuğumu yanıma almıcam anneme bırakıcam çocuk sorunum yok...
yani o kadar kızıyorum ki öle insanlara...rabbim diyorum sen bizi bu yolda sınav verdiriyorsun evlat sahibi olmak için yanıp tutuşuyoruz....böle kadınlarıda çocuk sahibi etmişsin onlarıda böle sınıyorsun heralde diye kendi kendime düşünüyorum...
daha çok erken sermuh sabır ya sabır....
ahhhh ahhhhhhh keşkeee bende çok isterdim.....ablamın arkadaşı 3 evladıvar şimdi gene hamile 4.ye...kazara olmuş bi defa korunmamışlar tutmuş rabbim sen büyüksünnn....
yumurtalarının boyutuna göre belli oluyor canım daha 4 gün erken sanırım ne dersin...!!
bol bol su iç...2 veya 2.5 lt mümkünse....bende ilk denemede oldum bu defa doktora dicem böle bir durum gene yaşarsam bana bi ilaç önerin diye...çok sıkıntılı bi durum kolay atlatırsın inşallah....
kız allah iyiliğini versin nerden buldun benzeyenresmiiii.....
ayyy inşalllahhhhhhhhhh
sabah ilk idrarınla yap yapıcaksan,gün içersinde yapılan idrar testleri sağlıklı olmuyor....
ayyyyyyy çok heyecanlı yaaa hemen haber verrrrr.....
hadi inşallahhh......
rabbim yar ve yardımcın olsun....
hadi bakalım bugün heyecanlı gün 3 sonuç belli olucak hayırlısı hakkınızda.....
canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm biraz ara verip vücudunu dinlendir istersen tabii en iyisini sen bilirsin canım
Çok geçmiş olsun canım.Allahım bir daha göstermesin inşallah.Ama sanırım sen daha 30 lu yaşlardasın ve vaktin çook...Doktoruna güveniyorsan onunla devam et ama güvenmiyorsan kendine zaman tanı ve toparlan.Sen hangi merkeze gittin ve hangi şehirde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?