2011 Ağustos-Eylülde Tüp Bebek Yaptıracaklar

canım doktorum
hiç bişey demedi tekrarlamayla ilgili olarak.. tekrarlarmı yani tekrar oluyormu diye bende internetten bakıyorum şimdi

ilaç methotrexat diye bir iğne eriticek atacak dedi ve kan değerin cumaya gel düştümü bakalım dedi..
bana hemen adet görde dondurulmuşları hemen transfer edelim moralini yüksek tut dedi..

sence dondurulmuşları ekimde hemen içime alayımmı yoksa kasımdamı alayım..

Son düzenleme:

ilacın adı metrotax diye bir şey dış gebelik geçiriyorsun eptopik demek bu demek.ben daha önce 2 kere dış gebelik geçirdim şimdi iki tüpümde yok yani normal hamile kalma şansım yok.ikiside laproskopi ile alındı alınmama şansı yoktu çünkü tüpler bir kere darbe aldımı tekrar dış gebelik geçirme olasılığın çok çok yüksek çünkü tüpün için saç telinden ince ve orda çocuk büyürken orasını darmadağın ediyor.hatta dikkatli olmak lazım bana ilkinde o iğnede vurulmuştu bebeğim o kadar tutunmuşki iğne ile düşmedi ve iç kanama geçirdim gece apar topar acil ameliyata girdim..
Allah kötülerden korusun...

duygucum çok geçmiş olsun... ektopik gebelik=dış gebelik canım ikisini aynı şeyler...daha önce yazdığım gibi benim ilk gebeliğim normal yolla dış gebelikti benimkinin nedeni iltihaptan kaynaklı tüpüme yapışmış ve orda büyümüştü...

yani tüp bebektede dış gebelik riski olduğunu duyunca çok şaşırmıştım.nasıl olur dedim embriyo zaten belli bir yere yerleştiriliyor,meğersem yaramaz embriyo başka yerlere kaçıp saklanabiliyormuş...

ama sordun mu doktoruna benden 3 parça çıktı bunlar neydi şimdiki sonuç ne diye?benim aklım orda karışıyor...

insan doğası ne ilginç rabbim nasıl güzel bir düzen yaratmış akıl erdirmek mümkün değil...sen bir daha böle bir şey yaşarmıyım diye kendi kendine vesvese yapma...rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun...

bahar işine karışmak istemem ama lütfen tüpün tedavisi yönünde çaba sarf et çocuk işini ertele briazcık.2.tüpüm aşılama yaptırmıştık yine dış gebelik oluşmuştu.aşılamayı yapan dr tekrar aşılama yaptı ertesi ay sen hamile kaldın yine kalırsın dedi..2.aşılamayıda yaptı sonuç negatif sonra ben başka bir dr a gittim adam direk yüzüme o tüp gitmiştir dua ette başka yerlerde problem oluşturmasın dedi neyse 3 gün sonra laproskobi kontrolü yapıldı yani kapalı ameliyat ve o dış gebelik geçirilen tüp su toplamış o şekilde tüp bebek yapılsa bile orada oluşan su rahim içine akarmış ve orayı çamur yatagı gibi yaparak bebeğin tutunmasını engellermiş..benim dr laprsokopi ile tüpü alırken aynı zamanda histeroskopi ile rahim içinine temizledi şimdi bunların üzerine tüp bebek yapıldı ve sonuç bekliyorum..lütfen dr ların kurbanı olma araştır..

sağol canım bilgin için..

sanada çok geçmiş olsun.. allah bir an önce nasip etsede unutsak bu gunleri..

parçaları sordum rahm zarıdır o sen embiroyu ne sanıyorsun diyede çıkıştı mercimekten bile küçük diye ekledi..

çok korkuyorum şimdi dondurulmuşu denemkten.. güçver allahım..
çok korkuyorum artık.. dondurulmuşları istemiyorum bu gun doktora dedim ben istemiyorum diye doktorum saçmalama dedi..
ama ben istemiyorum dedim aynı şeyleri tekrar yaşayacağım nasıl olsa..
oda bana kızdı iyi insanlar 3 defa 4 defa tüp bebek denemesinler dedi saçmalıyorsun dedi bana ..
çok ters davrandı hemde..beni anlamaya çalışmadı hiç..

sonsuz rahmet ve lutuf sahibi rabbime öylesine sığınıyorum ki arkakadaşım bazen ne istiyorum biliyormusun..
hani allah haşa insan değil
tabi ama omuzuna yaslanırsın ya annenin,dostunun
işte bende öyle başımı yaslamak istiyorum rabbimin omuzlarında ağlamak konuşmak cevap almak istiyorum göz yaşlarımı silsin başımı okşasın istiyorum..
o yüzden ben sıkıldığımda secde ederim hemen konuşurum onunla..
ve hissetmeye çalışırım onu..ben rabbime sığınıyorum..diyorum ya işte ben allaha hep böyle sığınıyorum..

o yuzden birazdan yine rabbime konuşucam
diyecemki sen ki kimsesizlerin kimsesisin yanlızlık sana mahsus ne olur bana sağlıklı bir evlat ver ve benide sağlıklı kıl.
biliyorum o benim şah damarımdan daha yakın ama yinde anlatacam dökecem içimi..
diyecem ki ben seni çok seviyorum sende beni sev..ban acı merhamet et..

burada paylaşmamın nedeni görüşlerinizi almak bende araştırmayı düşünüyorum zaten..
işte benim bebek nerde olduğu belli değil sadece
ultrasonda sol tüpün genişlemiş görünüyor dedi ama ne demek bu anlamadım.. bende saç teli kadar ince biliyorum nerden çıkardı genişlediğini..
anlamadım..ultrasonda genişleyecek kadar büyüdüyse neden hemen mudahale etmedi..

biliyormusun ben doktora gitmekten nefret ederim .. çünkü her gittiğimde başıma işler gelir..
enson pankreasın büyümüş ilik kanserisin hemen kemoterapiye başlamamız demişlerdi sonra gerizekalı doktora güvenmedim gittim boyumuzun olduğundan organlarımda ona göreymiş kanımda tekbir kanser hücresine rastlanmadı..bile
allah doktorların eline düşürmesin..

Son düzenleme:

ahh keşke öle olsa herkez ister...aminnnn canım aminnn...rabbim bizi sınavından geçiriyor...gündüz şu evlilik programlarına takılıyorum biraz çok trajikomik insanlar...evlat sahibi olmuşlar boşanmışlar başka erkeğe talip gelmişler diyolar ki ben çocuğumu yanıma almıcam anneme bırakıcam çocuk sorunum yok...

yani o kadar kızıyorum ki öle insanlara...rabbim diyorum sen bizi bu yolda sınav verdiriyorsun evlat sahibi olmak için yanıp tutuşuyoruz....böle kadınlarıda çocuk sahibi etmişsin onlarıda böle sınıyorsun heralde diye kendi kendime düşünüyorum...

daha çok erken sermuh sabır ya sabır....

Dualarim gibi keske olsa 2 side tutunsa bir kiz bir erkek saglikla gelse bebislerim....offf ya korunurken hamile kaldim demeyi cok isterdim yada adam ceket atsa hamile kaliyorum demek cok degisik geliyor...

ahhhh ahhhhhhh keşkeee bende çok isterdim.....ablamın arkadaşı 3 evladıvar şimdi gene hamile 4.ye...kazara olmuş bi defa korunmamışlar tutmuş rabbim sen büyüksünnn....

yumurtalarının boyutuna göre belli oluyor canım daha 4 gün erken sanırım ne dersin...!!

bol bol su iç...2 veya 2.5 lt mümkünse....bende ilk denemede oldum bu defa doktora dicem böle bir durum gene yaşarsam bana bi ilaç önerin diye...çok sıkıntılı bi durum kolay atlatırsın inşallah....

Eki Görüntüle 267381

kirpiklerim bu kadar uzun değil ama bu resimdekine benzer şekilde, alt ve üst kirpiklerimde karışıklık var, bu şekilde mi oluo kirpik testinde

kız allah iyiliğini versin nerden buldun benzeyen resmiiii.....

ayyy inşalllahhhhhhhhhh

sabah ilk idrarınla yap yapıcaksan,gün içersinde yapılan idrar testleri sağlıklı olmuyor....
ayyyyyyy çok heyecanlı yaaa hemen haber verrrrr.....

herkese günaydın kan verdim sonucu beliyorum inşallah değerim katlmıştır

hadi inşallahhh......

günaydın herkese bende kan verdim ve sonucunu bekliyorum dua edin lütfen ...

rabbim yar ve yardımcın olsun....

hadi bakalım bugün heyecanlı gün 3 sonuç belli olucak hayırlısı hakkınızda.....

canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm biraz ara verip vücudunu dinlendir istersen tabii en iyisini sen bilirsin canım

Çok geçmiş olsun canım.Allahım bir daha göstermesin inşallah.Ama sanırım sen daha 30 lu yaşlardasın ve vaktin çook...Doktoruna güveniyorsan onunla devam et ama güvenmiyorsan kendine zaman tanı ve toparlan.Sen hangi merkeze gittin ve hangi şehirde.

bu doktorunda pek alem yaa...mercimek kadar bizde biliyoruz o kadarını heralde yaa...ama bu arada rahim duvarına tutunuyor işte o tutunduğu rahim duvarıyla birlikte dışarı atılıyor...

korkma canım sermuh un dediği gibi araştır...için rahat eder tedbir almakta fayda var...ama yine olucak diye bişey yok tabi...biz bu tüp denemesi başlamadan önce rahim filmi çekiliyoruz ya orda belli olmazmıydı bi sorun varsa tüpünde acaba???

off off ne bilim yaa efkar bastı beni şimdi...

doğurduğu bebeği çöpe atıp kaçanlar bile var yaaa okadar koyuyor ki bana duyduğumda böyle ölecek gibi oluyorum diyorum ki isyanım sana değil güzel allahımda o zalime değil bu fakire nasip edeydin ya şu evlatcağazı..

geçen annem ağzından kaçırdı yengem kazara 4. bebeğe hamile kalmış kimseye söylemeden kürtaj olmuş diye o anda dizlerim titredi yere oturdum ...

sadece allahın canın durdurabilen öldürebilen birinin bir katilden herşey beklenir deyip telefonu kapattım..

canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm biraz ara verip vücudunu dinlendir istersen tabii en iyisini sen bilirsin canım

bende öyle düşünüyorum ama bir an öncede anne olmak istiyorum ne yaman çelişki hem korkuyordum hemde yavrumu kollarımda istiyorum diye bir an önce olsun diyorum..

sağol canım cümlemize geçmiş günler olur inş bu gunler.
ben doktoruma güveniyorum
kendisini severimde ama başarılı olmaya okadar alışmışki başarısızlığı kabullenemiyor mu ne onuda allah böyle yaratmış..
onunlada devam edeceğim..

Son düzenleme:
bu arada bildiğim kadarıyla kızlar tüp büyüklüğü saç kadar değil...tüp ile rahimin arasında bulunan yol ince ama saç kadar olmadığını biliyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…