2011 Ağustos-Eylülde Tüp Bebek Yaptıracaklar

Kıslar, listemizin güncel halini yükledim, yeni arkadaşlar bilgilerini ve süreçlerini bizimle paylaşmak isterseniz buyrun, yerimiz müsait

Canım ne güzel hayırlısıyla başladın ve devam etsin inşallah...
Benim de doktorum yıllık izinde olmasaydı, kısa protokolle ben de dün başlayabilirdim ve bayrama denk gelmezdi değil mi? Benimki de şans işte, zaten ben alışkınım aslında, ne zaman bir şeyi çoook istesem, ilk seferde olmaz kesinlikle, önce bi cefa çekerim ona ulaşmak için. Yani bu yüzden ilk Tüp Bebek denememden umutlu değilim işin aslı.

canım ne yaptın, başladın mı tedaviye? Beni başlatmadılar malesef, doktorum yıllık izindeymiş te. Bi de uzun protokol olabilirmiş benim, o nasıl ve neden tercih edilir acaba, bilgin var mı?

Kıslar, listemizin güncel halini yükledim, yeni arkadaşlar bilgilerini ve süreçlerini bizimle paylaşmak isterseniz buyrun, yerimiz müsait

Eki Görüntüle 241590 Eki Görüntüle 241591

canım süper olmuş...
bu arada canını sıkma eylülde olsun en sağlıklısı olsun. vardır bir hayır. ben toplam 1,5 sene tedaviler raporlar v.s. uğraştım, sadece eşimin üroloji raporunu yenilemek için 3 ay bekledim bu ay oldu sonunda. sık dişini canım şunun şurasında eylüle ne kaldı (aklıma rahmetli kemal sunal geldi şimdi:)))

beni de ekleyebilir misin listeye evlilik süresi 3 yıl sorun endometriozis merkez Memorial 2. deneme transferin 4. günü

Ekledim canım , fakat yaşını belirtmemişsin. Bir de ilk BHCG test gününü de yaz da birlikte heyecanlanalım ...

Maybecim liste çok güzel olmuş eline sağlık..
üzerindeki olumsuzluğu at lütfen neden ilk denemede olmasınki bence hikayenin sonu güzel biticek uğraştırmadan gelicek bebeişin .. olumsuzluğu düşünüp kendine çekme sakın ihtimal bile verme olur mu
uzun protokol senin için daha hayırlıdır belki.. acele etme bak ben 3 aydır transfer olucak diye bekliyorum ama hala umutluyum bak yarın kontrolum var ne çabuk geçti .. seninde geçicek

Nekadar çok gelişme olmuş girmeyeli hbyiron ve jakobiden haber var mı kızlar

Haklısın canım, hayırlısı olsun tabiki, Eylülde tedavim başlarsa, bi de tutarsa ve bi de KIZ olursaaa, anaaammm, EYLÜL mü koysam adını

canım sizler de çok beklemişsiniz, gerçekten beklemek bazen çok kolay, bazen çok zor, Rabbim hepimizinkini daha da kolaylaştırsın inş...

Sabolicim uzun protokol neden ve nasıl oluyor, bilgin var mı canım?

İkinisi de

selam kızlarrr...

sadece bir gün giremedim.almış başını gitmiş...ne güzelll...çoğaldıkça dualarımızda çoğalıyor...
ben dün doktora gittim.menopur iğneye başladım kalçadan ve lucrine devam göbüşten.doktora sordum maybecim adet kanama başlangıcında lekelenme ne zaman geldiyse o zaman ilk gün sayılırmış.hatta ben sormadan kendisi söledi...cumartesi gene gidicem gene alttan bakıcak...ona göre menopur un oranını ayarlayacakmış...transferde bayramın 2. ya da 3. gününe denk gelicek allah nasip kısmet ederse.

maybe ne zaman gidiyorsun sen doktora?
nushucum nasıl gidiyor?geri sayımda son 3 gün allahım inşallah yüzünü güldürür...

Selam kızlar.
Bugün tedaviye başlayacağım bir aksilik olmazsa. Çooookkk heyecanlıyım çokkk..... :18::18::18:

antalya tüp bebek merk. tedaviye başlayanlar varmı ? ben eylül de başlıcam

ciroz ve umutsuz hayırlı olsun tedavileriniz...hoşgeldiniz...

adetinin 3. günü gidiyorsun.o günde başlıyorsun diğer iğneye kalçadan aç tok fark etmiyor.akşam üstüne denk geliyor vurulman.gerçi sabah olur mu bilmem.sabah lucrin e devam ediyorsun...

doktoruna sorman senin için daha ii olur hem bu kadar düşünüp stres yapmazsın.bi sakinleştirici verilebilir belki...hem kendini motive et bebişim gelecek bunlara katlanıcam.hatta ilerde hatırlamıcam bile aşamaları...allah yardımcın olsun

merhabalar...ee sen testlerini başka yerde yapsan olmuyor mu?ya da daha önceden hazırlaya bilirsin.testlerin geçerlilik süresi 6 ay sanırım...adetin 3. günü hormanlarına bakıyorlar...adetin bitince 3-4 gün içinde rahim filmini çekinmen lazım.

ben de çok sıkıldım canım , BEKLEMEKTEN nefret ediyorum, sanırım sen de beklemedesin ondan sıkılıyosun...

vallahi bende sıkılıyorum ama...bak lucrini vuralı 13 gün oldu nasıl geçti anlamadım...sabır sabır sonu çoooookkkkkkkkkkkkkk güzel olucakkk inşallahhhhhh....

yedi tane yumurta topladılar 7 side gelişmemiş laborutuvarda geliştirebilirsek geliştiricez. beklediğimiz sonuccu alamadık dedi dr

jakobicim üzülme ne olur...bak seninkiler hakikaten nazlı mı nazlı...allahım hayırlısını etsin...bak yedi tane var allahım birine bile ol dedi mi olur sen canını sıkma...dualarımız seninle...

kızlaaaaaar ben soğan kürü yapacam karar verdim bugün adetimin 2.günü nezaman başlıcam peki bugün yapmaya başlıyımmı

hiçbir fikrim yok konuyla ilgili arkadaşım... saraçoğlunun sitesine baktın mı?

merhaba kızlar bugun benım transferın 3 gunu heyecanla beklıyorum bakalım hayırlısı sız neler yapıyosunuz

hayırlı uğurlu olsun bebişin sana sıkı sıkı tutunsun inşallah...

amin amin...hepimizin duaları kabul olur inşallah...hayırlı olsun tedavin...

amiinnn..allahım bu yolda uğraşan herkezin emeklerini boşa çıkarmazda bebişlerimizi kucağımıza alırız inşallah....tedavin hayırlı uğurlu olsun....

hadi bakalım hayırlısı daisycim...allahım ikisinede can vermiş şimdi sana sıkı sıkı tutunmalarını nasip etsin inşallahhhhhhhhhhhh....

psikolojin bozulmasın ağrın olabileceğini sölemişler ya...kolay mı o kadar ilaç kullan zorlu bi işlem...

AMİN inşallah. evet canım ransferim bu gün saat 11 de orda olcam çok heycanlıyım... tedavinin son aşamasına geldim hayırlı olur inşallah.. bu arada herkese günaydınnnn

kıvılcım dualarım seninle...allah yardımcın olsun.......saat13 şu anda...:)))

hoşgeldin aramıza...hayırlı uğurlu olsun transferin...acıkmak psikolojik olabilir mi?ben daha yaşamadığım için yorum yapamıcam....!!!

uzuzn protokol adetin 21.günü başlanıyor adet olduktan sonra yumurta geliştirici iğnelelere geçiliyor yumurta toplanıyor ve transfer..
kısa protokolde adetliyken yumurta geliştirici iğnelere başlanıyor toplama ve transfer..
uzun protokolde yumurtaların daha kaliteli geliştikleri söyleniyor ama kişiden kişiye değişiklik gösterir bana kısa protokol fayda verdi yumoşlar daha kaliteli oluyor kısada.. ama bu bana özgü bişey dediğim gibi kişiden kişiye değişir..

Konu Bilgileri

Toplam 8 kullanıcı konuyu okuyor. (8 üye ve 0 ziyaretçi)

maybeBaby
nushu
daisy3434
hbyiron+
ceylinbaharfatih
Saboli
elifce
lareine

Oh ohh ooohhh pek kalabalığız ne güzel, selam güzel HAMİŞ adaylarııı

Konu Bilgileri
Users Browsing this Thread
Toplam 9 kullanıcı konuyu okuyor. (8 üye ve 1 ziyaretçi)

nushu,maybeBaby,daisy3434+,hbyiron+,ceylinbaharfatih,Saboli,elifce,lareine,

Naber şekerler?

Görüyormusun şekerim kalp kalbe karşıymış,içim pır pır arkadaşım,dünden beri hiç iyi hissetmiyorum kendimi,bir çabucak geçsin vakit test yaptırayım diyorum bir böyle daha iyi azda olsa umudum var hiç olmazsa diyorum,kafayı yedim sanırım.

hoşgeldin aramıza...hayırlı uğurlu olsun transferin...acıkmak psikolojik olabilir mi?ben daha yaşamadığım için yorum yapamıcam....!!![/QUOTE]

psikolojik olduğunu sanmıorum ilk denememde de böle olmuştum normalde iştahlı bile deilimdir. ilaçlar yapıo sanırım amannn sağlıklı hamileliklerimiz ve sağlıklı bebişlerimiz olsun da yemek içmek kilo almak hiç önemli deil

beni de ekleyebilir misin listeye evlilik süresi 3 yıl sorun endometriozis merkez Memorial 2. deneme transferin 4. günü

Elifce hoşgeldin ,hayırlı olsun inşallah transferinsen hangi memorialdesin ve doktorun hangisi ben nur hanımdayım okmeydanında.İğnelerimi oluyorum şu anda.

canım ne yaptın, başladın mı tedaviye? Beni başlatmadılar malesef, doktorum yıllık izindeymiş te. Bi de uzun protokol olabilirmiş benim, o nasıl ve neden tercih edilir acaba, bilgin var mı?

aaaaaa nasıl yaniii...öle şey olurmu yaa..ne yıllık izniymiş...başka doktor bakmıyor mu yerine...
hay allah nasip kısmet işte...vardır rabbimin bi bildiği sen canını sıkma maybecim hayırlısı olsun ne denir!
valla bende tam bilmiyorum aşağıda yazılı biraz uzun oldu ama belki açıklayıcı olabilir...
cumartesi randevum var unutmazsan sorarım canım...

1) Uzun Protokol ( Luteal Long Lucrin Protokol):

Adetin 21.günü (veya beklenen adetten bir hafta önce) lucrin başlanır. Günlük doz aksi belirtilmediği sürece günde 10 ünitedir. Adetin 2-4. günü yumurtalıkları uyarıcı tedaviye başlarız. Uyarıcı tedaviye başlandığı gün ultrasonografi ve kan östrojen düzeyi bakılır. Uyarıcı iğnelerin (Gonal-F, Menogon, Puregon, Menopur) başlandığı gün lucrin dozu 5 üniteye düşülür. Eğer beklediğiniz tarihten 7 gün geçmesine rağmen halen adet olamadıysanız lütfen merkezimizi arayınız. İğneleri hergün aynı saatte yaptırmanız gerekmektedir. Lucrin iğnesi, çatlatıcı iğne (Ovitrelle veya pregnyl) gününe kadar (çatlatıcı iğne günü dahil) devam edilir.

2) Doğum Kontrol Haplı Uzun Protokol (Oral Kontraseptif (OC)- Luteal Long Lucrin Protokol):

Aşırı yumurtalık yanıtı olan hastalarda kulanılır. Adetin 3. günü doğum kontrol hapı (Myralon, loovral) başlanır. Doğum kontrol hapını başladığınız günü 1. gün olarak kabul ederseniz, doğum kontrol hapının 15.günü lucrin 10 ünite olarak başlanır. Doğum kontrol hapı 21 gün kullanılıp kesilmesine rağmen lucrine devam edilir. Adetin 2-4. günü yumurtalıkları uyarıcı tedaviye başlanır. Uyarıcı tedaviye başlandığı gün sizi takip eden doktora başvurmanız gerekmektedir. Uyarıcı tedaviye başlandığı gün ultrasonografi ve kan östrojen düzeyi bakılır. Uyarıcı iğnelerin (Gonal-F, Menogon, Puregon) başlandığı gün lucrin dozu 5 üniteye düşülür. Eğer beklediğiniz tarihten 7 gün geçmesine rağmen halen adet olamadıysanız lütfen merkezimizi arayınız. İğneleri her gün aynı saatte yaptırmanız gerekmektedir. Lucrin iğnesi çatlatıcı iğne (Ovitrelle veya pregnyl) gününe kadar (çatlatıcı iğne günü dahil) devam edilir.

3) Sulandırılmış Lucrin Protokol ( OC-Mikrodoz Protokolü):

Zayıf yumurtalık yanıtı olan veya düşünülen hastalarda kullanılır. En kuvvetli uyarım protokolüdür. Adetin 3. günü doğum kontrol hapı (Myralon, loovral) başlanır. Doğum kontrol hapını başladığınız günü 1. gün olarak kabul ederseniz, doğum kontrol hapının 24. günü sulandırılmış lucrine başlanır. Sulandırma doktorunuz tarafından klinik koşullarda yapılmalıdır. Sabah 10, akşam 10 ünite olarak ciltaltı kullanılır ve çatlatıcı iğne (Ovitrelle veya pregnyl) gününe kadar (çatlatıcı iğne günü dahil) devam edilir. Doğum kontrol hapını başladığınız günü 1. gün olarak kabul ederseniz, doğum kontrol hapının 26.günü yumurtalıkları uyarıcı tedaviye başlanır. Uyarıcı tedaviye başlandığı gün ultrasonografi ve kan östrojen düzeyi bakılır. İğneleri her gün aynı saatte yaptırmanız gerekmektedir.

Doğum kontrol hapı kullanımı için özellikle 35 yaş üzerinde iseniz sigara içmiyor olmanız ve yüksek tansiyon probleminiz olmaması gerekir. Sigara kullanıyorsanız veya yüksek tansiyonunuz varsa lütfen doktorunuzu uyarınız.

4) Kısa Protokol (Antagonist Protokol ):

Adetin 1-3. günü başlangıç ultrasonografisi yapılıp ve kan östrojen düzeyi bakıldıktan sonra yumurtalıkları uyarıcı iğnelere (Gonal-F, Menogon, Puregon, Menopur) başlanır. İğneleri her gün aynı saatte yaptırmanız gerekmektedir. Önde giden folikül 13-14mm’ye ulaştığında veya kan östrojen seviyesi 600pg/ml’nin üstüne çıktığında Cetrotide 0.25 mg ciltaltı günde 1 kez yapılır. Cetrotide kullanımına çatlatıcı iğne (Ovitrelle veya pregnyl) gününe kadar (çatlatıcı iğne günü dahil) devam edilir.

5) Yumurtalık Hassaslaştırıcı Protokol ( Femara Protokolü):

Adetin 1-2. günü yumurtalıkları uyarıcı tedaviye başlarız. Uyarıcı tedaviye başlandığı gün ultrasonografi ve kan östrojen düzeyi bakılır. Adetin 2.günü Femara (Letrozol) ve uyarıcı iğnelere (Gonal-F, Menogon, Puregon, Menopur) başlanır. Femara’nın her tableti 2.5 mg’dır. Günde 1 kez ağızdan alınır. 5 gün kullanılıp kesilir. Uyarıcı tedavide 300 ünite Gonal-F/Puregon, 150 ünite Menogon olmak üzere toplam 450 ünite ilaç kullanılır. İğneleri her gün aynı saatte yaptırmanız gerekmektedir. Önde giden folikül 13-14mm’ye ulaştığında veya kan östrojen seviyesi 600pg/ml’nin üstüne çıktığında Cetrotide 0.25 mg ciltaltı günde 1 kez yapılır. Cetrotide kullanımına çatlatıcı iğne (Ovitrelle veya Pregnyl) gününe kadar (çatlatıcı iğne günü dahil) devam edilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…