İnşallah canım hiçbirimizin emekleri boşa çıkmasın,sağlıkla,hayırla alalım evlatlarımızı kucaklarımıza,tek duam bu.canım pozitif olmaya çalış umutsuzluğa kapılma...rabbim emeklerini boşa çıkarmaz inşallah...
Allah razı olsun maybebabyciğim ne güzel demişsin.Düşünmemeye çalışıyorum ama çok mümkün olmuyor,kitap okuyorum,internette dolaşıyorum,dua ediyorum,akşamları iğnemi yaptırmaya giderken yürüyorum yavaş yavaş böyle vakit geçirmeye çalışıyorum ama test günü yaklaştıkça stres olmaya başladım.Allah hepimizin yüzünü güldürsün tez vakitte canım inşallah sevindirdiği kullarından eylesin hepimizi.Canım bunlar çok doğal, ama zararı olduğunu düşünüyorsan, ve riskin yoksa çık bir yürüyüş yap, eşinle farklı bir şeyler yapma şansınız varsa , ilgilini farklı yöne çekmeye çalışabilirsin belki de, ne biliim belki daha iyi hissedersin, yine de sen daha ii bilirsin. ALLAH içindeki miniğe sağlıklı bir beden ve pıt pıt atan bir kalp versin inşallah canım
Alkan59 bence bu densiz doktorları hiç kaale almamak lazım,fsh değerin güzel,eşinin spermlerindede sorun yoksa niye olmasın ki tüp bebek,en iyisini yapıyorsun arkadaşım,tez vakitte evladına kavuşursun inşallah.Üzülme diyorum çünkü biliyorum ki o sana boşuna uğraşma anne olamazsın diyen dr un neden söylediğini biliyorum.Ben de seninle aynı durumdayım hatta daha da kötü çünkü sen kırk ben 43 yaşımdayım.Ben de ayynen senin gibi geç rastladım hayat arkadaşım ruh ikizim sevgilime...Olsun rastladım ya Allahıma binlerce şükürler olsun.Geçen yaz evlendik biz.5 ay sonrada ocak ayında ablamın arkadaşımı ikiz bebek sahibi yapan bir dr a gittim onun tavsiyesiyle.Bu adam hem burda hem de kıbrısta çalışıyor büyük başarılara imza atmış gazetelerde boy boy resimleri çıkmış hatta 65 yaşındaki bir kadını bile anne yapmış falan filan çok üünlü yani.Türkiyede kendi adına bir muayenesi filan yok.Başka drların muayenehanesinisini kullanıyor ve işlemleride sana o çocuğun asla olmaz diyen doktorun kliniklerinde yapıyor.Eşim ablam ablamın arkadaşı kalktık gittik.Rahim filmimi çektirmişim hiç bir problem yok.Hormonlarıma baktırmışım vallahi ve billahi süper.fsh 6.bilmem kaç eşimin sperm sayısı falan her şey iyi yani.Muayenehane tıklım tıklım.sıramız geldi alt kata indik izbe bir yer.Drun üstünde önlük bile yok,yüzünde ise menemetten eser yok.Aldı inceledi raporları.Yaşımızı sordu eşim 40 ben 43.Senin yaşın geç dedi bana.Normal tüp bebek yaparsan sansın yok denilecek kadar az ama donasyon yaparsak yüzde yetmiş sadece normal tüp bebek yönteminden biraz daha pahalı dedi.Donasyonun adını bile duymamışım ben.yüzde yetmiş çooook iyi bir oran.Hemen atladım tamam yapalım dedim.OLsun yemez içmez yaptırır çocuk sahibi oluruz ne güzel.Odada bir sessizlik bizimkilerde çıt yok.Dr bey olacak adam açıklamaya başladı.İşte başka bir kadının yumurtalarının eşimin spermleriyle döllenip bana transfer edileceğini zaten asıl olan erkeğin genetik yapısı olduğunu kadınların bu anlamda çok da bir fonksiyonunun olmadığını falan.Yemin ediyorum kanım dondu.Dedim ki dr bey bana neden böyle bir öneride bulunuyorsunuz.2 ay önce aşılama yaptırdın tedavide 8 yumurtam oluştu.Şu anda da hala yumurtalarım varsa öncelik klasik tüp bebek yöntemi olmalı değilmi.Ayrıca biz henüz böyle bir şeyi düşünmüyoruz.Son çareyi neden ilk önce söylediniz.Adamın suratı asıldı ve benim tepkim karşısında sanırım endişelendi.peki tercih sizin dedi.gelin bir muayene edyim.Baktı ve olsa olsa 3 yumurtan olur dedi.Tamam bebekte zaten 1 yumurtadan oluşuyor dedim.Bayıldık 300 milyon,başlarımız önümüzde sinirler bozulmuş döndük geldik.Şimdi canım diycem o ki bu adamlar bizim gibi yaşı ilerlemiş kadınlarla normal yollarla ilgilenmiyorlar.Hemen donasyon teklif ediyorlar.Seninkisi açık açık söyleyememiş büyük ihtimal korkmuştur.Çok pişmanım o gün sormadığıma.Donasyonu nerde yapıyorsunuz diye.Acaba kıbrısta mı yoksa türkiyede mi diyecekti bilmiyorum.Ama o gün o adamın yüzünde gördüğüm fersizliği hiç unutamıyorum.Bana bedavadan normal tüp bebek bile yapsaydı yine de yaptırmayacaktım ve yaptırmamda.Şunu da yazmak istiyorum ki kimse yanlış anlamasın.Donasyona karşı değilim.Çarelerin bittiği anda yapılacak son işlem o.Sonuçta canın gibi sevdiğin eşinin bebeğini doğuracak olmak,karnında senin genlerini taşımasa da bir canlı taşıyıp yaşatmak mükemmel bir duygu olsa gerek.Ancak dediğim gibi öncelikli değil en son çare bence ve tercih meselesi.Benim ve eşimin şu an öyle bir tercihimiz yok yüce Allahım inşallah bizi normal yollardan evlat sahibi yapar.Olmazsa da napalım o da Allahımın tercihi olur.Sana ve herkese sevgiler...
canlarım günaydın,
dün transferim yapıldı. ne ilginç değilmi 10 un üstünde yumurtalardan 2 si oluşmuş ikisi de bende şu an. transfer çok kolay geçti ilk yaptıracaklar merak etmesin. bu arada çiş muhabetine geri döneyimmi:))) 2 küçük pet şişe su içtim 2 defa da tuvalete gittim (azıcık geldi ikisinde de ama) sorun olmadı. görmek için karnıma bastırdıklarında eyvah ya kaçarsa dedim doktor sorun değil bişey olmaz deyip güldü. ama bişey olmadı neyseki:))) işlem bitince doktor ve hemşire gülümseyerek 2 si de iyi merak etme dediklerinde gözyaşlarımı tutamadım. ama çok çok çok korkuyorum, dünden beridir belimde ve karnımda ağrım var hemşire ağrım olabileceğini söylemişti ama psikolojim bozuluyor.
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz bu arada, hepinize iyi dilekleriniz dualarınız desteğiniz için çok teşekkür ederim. Allahım hepimize hayırlısıyla bebişlerimizi kucaklamayı nasip etsin.
cnm benim hayırlısı olsun...ne yapalım herşey kısmet...istemeye devam..inşallahhh tedaviye başlamadan bebiş gelir...
soğan kürü demişsin , benim doktorum hiç bişi yapma demişti...bu ayda ilaçlar etkiliymiş....eğer sorun olmuyorsa bende denemek isterim...bide ben hala adet olmadım sadece biraz kahverengi leke var...kiste dönmesinden korkuyorum...bitkisel ne kullansamda tam adet olabilirim
Canım ne güzel hayırlısıyla başladın ve devam etsin inşallah...
Benim de doktorum yıllık izinde olmasaydı, kısa protokolle ben de dün başlayabilirdim ve bayrama denk gelmezdi değil mi? Benimki de şans işte, zaten ben alışkınım aslında, ne zaman bir şeyi çoook istesem, ilk seferde olmaz kesinlikle, önce bi cefa çekerim ona ulaşmak için. Yani bu yüzden ilk Tüp Bebek denememden umutlu değilim işin aslı.
kızlar tüp bebek için hastaneden rapor çıkarmak ne kadar sürüyor!
aminn...o arkadaşının doktoru kumar oynuyor o zaman.çünkü yasaya göre klinik bile kapatılabiliyor.doktorunda çalışma olayını iptal ediyorlar.çok sıkı takip var.benim hem kendi doktorum aynen bunu anlattı hemde tanıdık bi doktor var tüp ile uğraşan o söyledi daha bugün...
kızlar ben eskı vajınusmusluyum
toplama işlemınde anaztezı oluyoda sanırım transferde olmuyo
eğer anaztesızı transfer olursam kendımı çok kasıcam bılıyorum strese gırıcem bu benım için iyi değil onuda bılıyorum
dr bunu sormayı unuttum
ben ıstersem bu durumu anlatırsam anaztezili olurmu transferım
kendımı bılıyorum çünki kasacağım
slm canım tedavin hayırlı olsun ben de Eylül'de başlayacağım nasipse... Listemizden takip edebilirsin topiğimize yazanları...
canım , bulduğun her fırsatta tüm evraklarını hazırla derim, sen hızlı davran ki, uzadıkça uzamasın işler... ama bazen ne kadar didinsen de uzayacaksa uzuyo , ona da Hayırlısı deyip geçiyorus işte, avuntu dünyası
Hayırlı olsun tedavin canım, iğnelere başlıyorsun değil mi? Gelişmeleri bildir olur mu listemize ekleyelim. Aslında bugün benim de adetimin 3. günü ve tedaviye başlamayı bekliyordum ancak, doktorum yıllık izindeymiş ve başlarsak bile bayrama denk gelebileceğinden, Eylül'e kaldı tedavim.Malesef.
hayırlı uğurlu olsun canımm korkma neden korkuyosun bebeklerin artık benimle diye düşünn inşallah tutnurlar.psikolojini de bozma ya sanki kötü bişey var ortada.ben transferden sonra çok hastalanmıştım yataktan kalkamadım maşallah sen iyisin sadece biraz ağrın var heralde oda geçer merak etme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?