bazen şartlar zorluyo insanı,hayırlısı olsun canım,en mantıklısı bu
Canım benimmm, gerçekten zor, anlıyorum seni.Bak gerçekten de azıcık yiyormuşsun, stresten dolayı düşmüyor olabilir canım.
Aç olmayı fazla kafana takma. Benim doktorum da ben kilo almayayım diye kastığı için kuş beslenme listesini bana diyet listesi olarak verdi. :) Bebek nasıl beslenecek, bu kadar yiyecek hangimize yetecek diyorum, önce o alacak zaten, eğer sana kalmazsa da zaten vücudun tepki verir, anlarız diyor. (yorgunluk, halsizlik vs. vs.)
Bir de şöyle düşün;diabet yüzünden yiyemediğin şeylerin hiçbiri zaten bebeğe faydalı şeyler değil. Bebeğe faydalı olanları da yiyorsun ama beyninin ihtiyacı olmasa da yemeni söylediği kadar değil, belli ölçülerde yiyorsun.
Ya zaten insülin gerekiyorsa doktor verecektir. O da daha kolay kontrol altına almanı sağlar durumu. Ben sadece içini ferah tut istiyorum. Çözümü olmayan bir şey değil bu. Ama öyle, ama böyle halledilecek bir şey.
Şeker hastalığı (diyabet) Belirtiler nelerdir?
Pek çok gebe kadın diyabetin belirtilerini fark etmemektedir; ancak idrar ve kan testleri ile diyabetin varlığı gösterilebilir. Diyabetin bazı belirtileri şunlardır:
Susuzluk hissi
Kilo kaybı
Çok fazla yemek yemek
Çok fazla miktarda idrar yapmak
Açıklanamayan yorgunluk
Diyabeti olan bir kadın gebe kalırsa, gebelik esnasında hastalığın kontrolünün zorlaşacağını ve daha kötüleşebileceğini bilmelidir.
Şeker hastalığı (diyabet) nasıl teşhis edilir?
Tüm gebe kadınların diyabet açısından taranmasının gerekliliği vurgulanmaktadır. Aşağıda belirtilen özellikleri taşıyan kadınlar, gebelikte diyabetin ortaya çıkması açısından risk altındadırlar ve şeker hastalığı açısından taranmaları gerekmektedir:
Ailede diyabet öyküsü
Şişmanlık, özellikle 90 kilogram üstü
Daha önce 4000 gram üstü bebek doğurmuş olmak
Daha önce ölü bebek doğurmuş olmak
Daha önce doğum anomalisi bulunan bebek doğurmuş olmak
Daha önce düşük yapmış olmak
35 yaş üzerinde olmak
ben 4 senedir şeker hastasıyım yani insüline bağlı olmayan ama ilaçla dengelenen tip2 diyabet diyolar,sabah akşam kullandığım ilaçlarım varki düzenli almamdan kaynaklanan çok ağır sonuçları var ve tip1 e yükselme durumu var,benm ne anne tarafımda ne baba tarafımda sülale de araştırma yaptım nerdeyse kimsede şeker adına bişey yok bu teşhis koyulduğunda ben daha 25 yaşında ve 65 kg deydim ve çok hareketliyim hamilelikte de çıkmadı ve burdakilerin hiç birinden de kaynaklı değil,sadece vücudumda insülin direnci var ondan dolayı,yani kısaca bişeye takılı kalmayın ne internete nede kulaktan dolma konuşulanlara ve şu an gebelik şekerimizin olmasıda en doğal olaylardan biri,olmayacak yada tahlil istenmeyecek diye bi kanıya varmayalım herşeyden önce bilmediğimiz konularda muhalefet olmayalım.
ben 4 senedir şeker hastasıyım yani insüline bağlı olmayan ama ilaçla dengelenen tip2 diyabet diyolar,sabah akşam kullandığım ilaçlarım varki düzenli almamdan kaynaklanan çok ağır sonuçları var ve tip1 e yükselme durumu var,benm ne anne tarafımda ne baba tarafımda sülale de araştırma yaptım nerdeyse kimsede şeker adına bişey yok bu teşhis koyulduğunda ben daha 25 yaşında ve 65 kg deydim ve çok hareketliyim hamilelikte de çıkmadı ve burdakilerin hiç birinden de kaynaklı değil,sadece vücudumda insülin direnci var ondan dolayı,yani kısaca bişeye takılı kalmayın ne internete nede kulaktan dolma konuşulanlara ve şu an gebelik şekerimizin olmasıda en doğal olaylardan biri,olmayacak yada tahlil istenmeyecek diye bi kanıya varmayalım herşeyden önce bilmediğimiz konularda muhalefet olmayalım.
e bu durumda parayı alcan o zaman mecbur öyle değil mi?
mardine nolmuş ya geriyi okuyamıyorum bilgisayarda bi aptilik var bugün
canım sakıncası yoksa listeni paylaşabilirmisin bizimle?
Kızlar herkese ıyı aksamlaarr canım fena halde sıkılmıs durumda görümcem dogum yaptı bu cok guzel bır haber Allah sansını bahtını acık etsın bebısın yalnız benım canımı sıkan nedenler farklı ve ben artık keske aynı donemde hamıle kalmasaymısız dıye dusunmeye basladım cunku en basından berı sureklı onunla benım aramda karsılastırmalar yapıldı gorumcem 5dr degıstırdı ben en basından berı tek dra gıdıorum bılıosunuz kı amnıyosentez gecırdım ozellıkle ondan sonra sureklı bnm druma bahaneler suclamalar para ıcın yapacak bılmem ne demeler fln neyseee bu karsılastırmalar hep boyle devam ettı onun gobegı sıvrı de soylede boylede gelelım son duruma dogacak bebısın kafa capı buyuktu dr bebek kanaldan gecemeyebılır sezeryan onerıyorum yınede sana kalmıs dedı gorumcem ınatla normal dogum dedı zaten drlara hıcbısekılde guvenı yok en sonunda allem ettı kallem ettı normal dogum yaptı yalnız bebegın dogum sırasında kafası kanaldan gecmemıs kafa yapısı bozulmus ayrıca cok fazla dıkısı ve agrısı var dıkıs agrı olacak belkı ama bebegın kafa yapısındakı bozulma bıraz uzucu bende 2sene once pelvıs kemıgı krıgı yasadım dra dogum olayını danıstım sezeryan senın ıcın daha rısksız olur yınede sana kalmıs dedı dogum sırasındaa herhangı bır zorlama olurda kırık yenılenırse dıe ben cok korkuyorum sımdıkı karsılastırma da bu yonde aa bak gorumcen normal dogum yaptı sende yap kv kb esımın babaannesıne kdr burnunu sokmayan kalmadı bugunde esım gelmıs bana sende normal dogum yapabılsen ne ıyı olur deyınce benımde sarteller attı bu ne hamılelıgımın basından berı karsılastırmalar yeter artık sıkıldım benım tercıhım o yonde onunkı boyle agzıma gelenı saydım sonrada aglama krızı geldı zaten eşimlede takıstık bende su anda cok gergınım pelvis kemiğini bilenler nerede oldugunuda biliyolardır ben o zaman 2ay yattım ve annem altımdan aldı neler cektıgımı ben bılıyorum ve bu durum tekrarlarsa dıe cok korkuyorum sızce gereksız yeremı bu kdr buyutuyorum kafamda
Canım bende uzuldum yanı sırf normal dogum olsun dıe cocugu rıske attı Allah korusun ya bırsey olsaydı bebegıne bu kdr dra guvensızlık fazla bence bebegın kafası ıcın zamanla duzelır dedi doktor ama sonucta ınat ugruna bu duruma geldi olaylar dr bile dedi cok inatçı bi anne diye dogum konusunda bende öyle düşünüyorum canım cünkü 2ay nişanlılığımın en güzel dönemlerini yatakta geçirdim üstelik düğünüme 3ay kalmışken neler cektıgımı ben bılıyorum benım uzuldugum taraf eşim o günlerime en cok sahıt olan ve bana en cok destek olan ınsanken şimdi neden sırf insanların lafıyla beni yönlendirmeye çalışıyoneden senın saglıgın onemlı demıyo
cnm 24 ve 28. haftalarda yapılıyo zaten eğer 24. haftada çıkmadıysa bi sorun olduğunu sanmıyorum ama sen yinede doktoruna hatırlat cnmcanım birşey sorucam bilgin var mı
ben 24.haftamda test yaptırdım çok şükür şeker çıkmadı
şuan 27+6 dayım yeniden başka bir test yapılması gerekiyor mu, şuan ya da ilerleyen dönemlerde
benim doktorum çok yoğun, birşeyleri atlıyor diye korkuyorum hep
öyle bir durum varsa şu h1ac bilmem ne testi:)) ben hatırlatayım doktorcuğuma
teşekküe ederim cnmçok geçmiş olsun canım...inşallah bebeğe de sana da bir sıkıntı vermez. Allah şifa versin .
ben filozof değilim bi soru sorulduğunda yardım amaçlı insanlara yardım ediyorum,senden başka tepki gösteren yok çok agresifsin bugünlerde nedense,eşimin yeğeninde 10 yaşındn beri var 5 yıldr iğneyle yaşıyo çocuk,stresten korkudan pankreası çürümüş nerdeyse hastanın durumuna bebeğin durumuna göre dr. gerek yok demiş,hemogram testinde h1a1c ye glikoza bakıp gerek görmeyen dr. çok,sen onlardan iyi mi biliyo
http://www.kadinlarkulubu.com/arali...nelerinin-hastane-cantalari.html#post21068416
yeni başlık yaptım... bakınız bakınız
Tabii canım, ama tam liste yanımda değil, yarın paylaşayım. (işe gelirken yiyeceklerimi hazırlayıp geliyorum, gün boyu tekrar bakmıyorum.)
Paylaşırken de ayrıca belirteceğim ama şimdiden yine de söyleyeyim, kimseye bu listeyi uygulamasını tavsiye etmem, edemem. Ben bile doktor doğrudan bana verdiği halde eklemeler yapıyorum. Mesela ara öğünlerimi komple çıkardı adam. Ben sabahla öğlen arasını boş geçiyorum ama ikindide 1 bardak süt, akşam yemeğinden 2 saat sonra da 1 tane elma falan gibi bir meyve ekliyorum.
kızlar mardinin sorununu buldum. merak edenler için alıntı yaptım.
mardin,
canım kendini üzme ne olur.ben de sezaryen olmak zorundayım. hiç kimse sağlığımız konusunda bizden iyi karar veremez ve kararımıza karışamaz.kıyaslamalar çok can sıkıcı farkındayım...benim kaynana da kendiyle kıyaslar...karnı hala kız karnı gibiymiş... o kadar doğum yapmış doktor yüzü görmemiş..bir bebek doğururmuş bilmem kaç kilo...3 sancıda doğururmuş...kendi bembeyazmış....liste uzar gider...
boşşşşşşşşşşşşşşşşşşverrrrrrrrrrrrrrr
Tabii canım, ama tam liste yanımda değil, yarın paylaşayım. (işe gelirken yiyeceklerimi hazırlayıp geliyorum, gün boyu tekrar bakmıyorum.)
Paylaşırken de ayrıca belirteceğim ama şimdiden yine de söyleyeyim, kimseye bu listeyi uygulamasını tavsiye etmem, edemem. Ben bile doktor doğrudan bana verdiği halde eklemeler yapıyorum. Mesela ara öğünlerimi komple çıkardı adam. Ben sabahla öğlen arasını boş geçiyorum ama ikindide 1 bardak süt, akşam yemeğinden 2 saat sonra da 1 tane elma falan gibi bir meyve ekliyorum.
kızlar mardinin sorununu buldum. merak edenler için alıntı yaptım.
mardin,
canım kendini üzme ne olur.ben de sezaryen olmak zorundayım. hiç kimse sağlığımız konusunda bizden iyi karar veremez ve kararımıza karışamaz.kıyaslamalar çok can sıkıcı farkındayım...benim kaynana da kendiyle kıyaslar...karnı hala kız karnı gibiymiş... o kadar doğum yapmış doktor yüzü görmemiş..bir bebek doğururmuş bilmem kaç kilo...3 sancıda doğururmuş...kendi bembeyazmış....liste uzar gider...
boşşşşşşşşşşşşşşşşşşverrrrrrrrrrrrrrr
Türkmengelini; yeni topik fikrin şahane. Ben her şeyde olduğu gibi bu konuda da henüz bir şey yapmadığım için tecrübeli annelerin veya elini çabuk tutan anne adaylarının tecrübelerinden topluca bir alanda faydalanmak çok güzel olacak.
Bu arada; senin işin de çok zor canım. Allah yardım etsin, doğumun gönlünce olsun, eşin yanında olsun inşallah.
ay canım snein kaynanan alem yaaaaaaaaaaaaaaa, özlemişim snein kaynananın laflarnı, gül geç sallama. komik kadın:)
Türkmengelini; yeni topik fikrin şahane. Ben her şeyde olduğu gibi bu konuda da henüz bir şey yapmadığım için tecrübeli annelerin veya elini çabuk tutan anne adaylarının tecrübelerinden topluca bir alanda faydalanmak çok güzel olacak.
Bu arada; senin işin de çok zor canım. Allah yardım etsin, doğumun gönlünce olsun, eşin yanında olsun inşallah.
Ay bu kayınvalide deli edermiş adamı, ben okurken gıcık oldummmmmm.. Birşey de denmez. He he deyip geçmek zorunda kalıyorsundur, ne sinir.
hahaha bu resim olayı şöle canlandı gözümde hepsini çantaya koymuşum çantanın kapalı halini çekmişimvalla böyle yaparım diye düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?