2011 Aralık Anneleri

bazen şartlar zorluyo insanı,hayırlısı olsun canım,en mantıklısı bu

oradaki hastane personeli de tanıdık.. kendi memleketim olunca...doktora bekarken de giderdim mesela:) çocukluk arkadaşım da tıbbı bitirdi, ataması o hastaneye çıktı. o da orada olacak...hemşirelerden okul arkadaşlarım var.

anlayacağın kendimi avutuyorum ve eşim olmadan geçecek en azından 1 aya hazırlıyorum...

canım sakıncası yoksa listeni paylaşabilirmisin bizimle?

ben 4 senedir şeker hastasıyım yani insüline bağlı olmayan ama ilaçla dengelenen tip2 diyabet diyolar,sabah akşam kullandığım ilaçlarım varki düzenli almamdan kaynaklanan çok ağır sonuçları var ve tip1 e yükselme durumu var,benm ne anne tarafımda ne baba tarafımda sülale de araştırma yaptım nerdeyse kimsede şeker adına bişey yok bu teşhis koyulduğunda ben daha 25 yaşında ve 65 kg deydim ve çok hareketliyim hamilelikte de çıkmadı ve burdakilerin hiç birinden de kaynaklı değil,sadece vücudumda insülin direnci var ondan dolayı,yani kısaca bişeye takılı kalmayın ne internete nede kulaktan dolma konuşulanlara ve şu an gebelik şekerimizin olmasıda en doğal olaylardan biri,olmayacak yada tahlil istenmeyecek diye bi kanıya varmayalım herşeyden önce bilmediğimiz konularda muhalefet olmayalım.

canım birşey sorucam bilgin var mı
ben 24.haftamda test yaptırdım çok şükür şeker çıkmadı
şuan 27+6 dayım yeniden başka bir test yapılması gerekiyor mu, şuan ya da ilerleyen dönemlerde
benim doktorum çok yoğun, birşeyleri atlıyor diye korkuyorum hep
öyle bir durum varsa şu h1ac bilmem ne testi:)) ben hatırlatayım doktorcuğuma

çok geçmiş olsun canım...inşallah bebeğe de sana da bir sıkıntı vermez. Allah şifa versin .

e bu durumda parayı alcan o zaman mecbur öyle değil mi?

mardine nolmuş ya geriyi okuyamıyorum bilgisayarda bi aptilik var bugün

karar veremedim canım salak gibi oldum 2 kuruş para için bu kadar düşüneceğimi tahmin etmezdim ama maalesef şimdi 2 kuruş için takla atacam nerdeyse...
akşam bi kocişle konuşayım bakalım o nediyecek.. ben bu duruma düşecek insanmıydım yaaaa....

mardin canım kendi saçma konuma düştüm sana yazamadım.. ELALEM NE DERSE DESİNNNNNNNNN SALLA GİTSİN.. sen kendini düşün tabiki önce bebişini Allah korusun doğum esnasında aynı şey başına geldi sana kim bakacak bebeğine nasıl bakacaksın.. herkesi sil kafandan sen direk sezeryan ol.. insanalr kıyas yapmaya bayılır zaten... kimseyi dinleme.. ebebğinin iyi olamsına sevindim...

nicko canım şekeri ihmal etme dediğin gibi azıcık diyetle hepsi düzelir... dikkat et kendine...

yarenhande... bende yazamadım sana ama maaşallah göbüşüne

ben filozof değilim bi soru sorulduğunda yardım amaçlı insanlara yardım ediyorum,senden başka tepki gösteren yok çok agresifsin bugünlerde nedense,eşimin yeğeninde 10 yaşındn beri var 5 yıldr iğneyle yaşıyo çocuk,stresten korkudan pankreası çürümüş nerdeyse hastanın durumuna bebeğin durumuna göre dr. gerek yok demiş,hemogram testinde h1a1c ye glikoza bakıp gerek görmeyen dr. çok,sen onlardan iyi mi biliyo

canım sakıncası yoksa listeni paylaşabilirmisin bizimle?

Tabii canım, ama tam liste yanımda değil, yarın paylaşayım. (işe gelirken yiyeceklerimi hazırlayıp geliyorum, gün boyu tekrar bakmıyorum.)
Paylaşırken de ayrıca belirteceğim ama şimdiden yine de söyleyeyim, kimseye bu listeyi uygulamasını tavsiye etmem, edemem. Ben bile doktor doğrudan bana verdiği halde eklemeler yapıyorum. Mesela ara öğünlerimi komple çıkardı adam. Ben sabahla öğlen arasını boş geçiyorum ama ikindide 1 bardak süt, akşam yemeğinden 2 saat sonra da 1 tane elma falan gibi bir meyve ekliyorum.

kızlar mardinin sorununu buldum. merak edenler için alıntı yaptım.

mardin,
canım kendini üzme ne olur.ben de sezaryen olmak zorundayım. hiç kimse sağlığımız konusunda bizden iyi karar veremez ve kararımıza karışamaz.kıyaslamalar çok can sıkıcı farkındayım...benim kaynana da kendiyle kıyaslar...karnı hala kız karnı gibiymiş... o kadar doğum yapmış doktor yüzü görmemiş..bir bebek doğururmuş bilmem kaç kilo...3 sancıda doğururmuş...kendi bembeyazmış....liste uzar gider...

boşşşşşşşşşşşşşşşşşşverrrrrrrrrrrrrrr

cnm 24 ve 28. haftalarda yapılıyo zaten eğer 24. haftada çıkmadıysa bi sorun olduğunu sanmıyorum ama sen yinede doktoruna hatırlat cnm
çok geçmiş olsun canım...inşallah bebeğe de sana da bir sıkıntı vermez. Allah şifa versin .
teşekküe ederim cnm

ben bilmiyorumdur deryacım 4 senedirde boşuna tedavi görüyorumdur sen daha iyi biliyosundur tamam ben zaten senin gibi bildiğimi iddia etmedim hadi yolun açık olsun.

Türkmengelini; yeni topik fikrin şahane. Ben her şeyde olduğu gibi bu konuda da henüz bir şey yapmadığım için tecrübeli annelerin veya elini çabuk tutan anne adaylarının tecrübelerinden topluca bir alanda faydalanmak çok güzel olacak.

Bu arada; senin işin de çok zor canım. Allah yardım etsin, doğumun gönlünce olsun, eşin yanında olsun inşallah.

nedne bu kadar katı bi diyet verdi sana, şekerin çokmu yüksek çıktı cnaım?

ay canım snein kaynanan alem yaaaaaaaaaaaaaaa, özlemişim snein kaynananın laflarnı, gül geç sallama. komik kadın:)

cnm peki kan hapı kullanıyomusun bu prog. birlikte nasıl ayarlıyosun onu ?

Ay bu kayınvalide deli edermiş adamı, ben okurken gıcık oldummmmmm.. Birşey de denmez. He he deyip geçmek zorunda kalıyorsundur, ne sinir.

sağol bacım...dedim fikir alışverişi yapar sonra cici alışverişine çıkarız:))
ama fikir benim değil kasım annelerinden çaldım:))

ay canım snein kaynanan alem yaaaaaaaaaaaaaaa, özlemişim snein kaynananın laflarnı, gül geç sallama. komik kadın:)

sorma...iyi kadın da işte hayata nereden tutunacağını şaşırmış.. yaşlandım ama ölmedim..ben de varım diyor:)

ama bak Allah için gözümü anlattığımızda kınar falan sanıyordum. ya da doğuma annemlere göndermez...ne de olsa 15 saat yol. gıkı çıkmadı..."aman kızım 1 ay da önceden git. sağlık bu." dedi.

hahaha bu resim olayı şöle canlandı gözümde hepsini çantaya koymuşum çantanın kapalı halini çekmişim valla böyle yaparım diye düşündüm

Ay bu kayınvalide deli edermiş adamı, ben okurken gıcık oldummmmmm.. Birşey de denmez. He he deyip geçmek zorunda kalıyorsundur, ne sinir.

yoook cevabı anında veriyorum valla...her lafı yutsam şimdiye sıkıntıdan doğurmuştum.hem kızamıyorum da. komik geliyor...onun hayatta övünebileceği, egosunu tatmin edeceği şeyler sınırlı. yaşlı kadın. eşi ölmüş..o da işte vay şöyle doğururdum şöyle bakardım diye kendini tatmin ediyor:)

aaaaaaah ah biz 30 sene sonra ne diyor olacağız gelinlere?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…