2011 Aralık Anneleri

ben bilmiyorumdur deryacım 4 senedirde boşuna tedavi görüyorumdur sen daha iyi biliyosundur tamam ben zaten senin gibi bildiğimi iddia etmedim hadi yolun açık olsun.[/B]

ben biliyom demedim dr. ların dediklerini netten alıp paylaştım,o teste inanmıyom sadece,tanış dr. umuz açlık tokluk bi de h1a1c yeterli,çünküyapay bişeye hamilelikte vücut farklı tepki gösterebilrmiş onun için herkese koyun gibi yapılması saçma,ben komaya giriyodum az kalsın hepsini kustum 10 gün kadar ishal oldum,sonra ölçtüm ki hiçbişey yokmş,ya çocuğuma bişey olsaydı dr. un umrunda mı olurdu,yanına gittim ölç normal çıkarsa sana yapmayalım dedi,muayeneye gittiğimde sonuçları söyleyecm dr. cuğuma artık

Son düzenleme:
kızlar

oğlum olacağını öğrendiğimden beri kaynanama daha bir anlayışlı oldum.. şu kadar ağrıyı sıkıntıyı çek, doğur, bilmem kaç yaşına getir, sonra hayatının merkezine başka kadın gelsin otursun. sahiplensin...tıh tıh...olacak şey değil...

kaynanalara kızmayalım, ektiğimizi biçmeyelim sonra..düşünsene karısını korur gibi arkasına almış, sana "anne niye üzdün karıcığımı, karışma bize " diye sana terslenen bir oğul...

cnm peki kan hapı kullanıyomusun bu prog. birlikte nasıl ayarlıyosun onu ?

Yaa, çok nev-i şahsına münhasır rahatsızlıklarım var Demet'çim. :) Genetik bir mutasyon sebebiyle ferritin (vücutta bağlanmış demir) depolarım normal değerlerin yaklaşık 10 katı kadar. Dolayısıyla vücut onu kendisi ayarlıyor, kanda azaldıkça depolardan çözüyor. (en azından doktorun açıklaması bu şekilde ve henüz kan tahlillerinde bir problem çıkmadı.)

tamam canım teşekkür ederimmm

canım sen doğumu sezaryen mi düşünüyorsun?

canım sen doğumu sezaryen mi düşünüyorsun?

Yok canım, ben normal istiyorum. Özellikle bende yumurta rezerv az olduğu ve sezaryandan sonra 2 yıl beklemek gerektiği için sezaryan olursam başka çocuk sahibi olmam riske giriyor. (o kadar vakitte geriye yumurtam kalmayabilir.) Ama bugün bir ara başka bir arkadaş da yazmıştı, tüp bebek olunca doktorlar direkt sezaryan diyor. Bebeğin kıymetsizi mi olur diyeceksin, son derece de haklısın, ben de anlam veremiyorum ama tüp bebeklere kıymetli bebek, normal doğumla riske atamayız diyor doktorlar. (bence çok saçma, normal doğum yapan herkesin bebeği riske mi atılmış oluyor yani) Bir de kan inceltici iğne kullanıyorum, bunu kullanınca da normal doğum sırasında kanama vs. olursa durdurmak zor olacağı için yine normal doğuma çok yanaşmıyor doktorlar. Bakalım, şimdi yarın kontrolüm var. Doktorumla bir konuşup ağzını arayacağım. Her ne kadar normal doğum istesem de tavsiye edeceği doğum şeklini makul-mantıklı bir şekilde sebeplerle destekleyebilirse o ne derse o olur. Ucunda sağlık var sonuçta.

inş çıkmaz cnm şahsına münasır hastalıkların içinde çok geçmiş olsun peki tüp bebek oldoğu için normal olarak iğne kullandın bende kullanmıştım kilo sorunu bende de var malum o zamanki tahlillerde benmde kanım normaldi ama şimdi gebelik anemisi oldum ama doğumdan sonrada kullanıcam bu kan ilaçlarını,ve sorum bu tüp bebek tedavisi sende de hormon değişikliği yaptımı ?
tamam canım teşekkür ederimmm

rica ederim cnm

Yaa ben bunu hamile kalmadan önce de düşünüyordum ama yine de tahammül edemediğin zamanlar oluyor. Bir de şunu düşünüyorum: Senin bu kadar sevdiğin bu adamı karakteriyle, görünüşüyle bu haline getiren kişi kayınvaliden. Sırf bunun için bile müteşekkir olman lazım diyorum kendime ona kızdığım zaman. Biraz ferahlıyorum o zaman. :)

selam kızlar bugun ancak daha yeni girebildim gecmişe bakmadan selam vereyim dedim..

dün gece sağ boşlugum cok sancıdı sabaha kadar uyutmadı benı sabah kalktım halen devam arada karnımda cok kasılıyordu oglumu okula bırakınca doktora gittim baktı muayne etti bebeğin durumu cok iyi ve cok hareketli başıda sag tarafımda yukardaymış daha dönmemiş tüm bunlar sancı agrı kasılma yapabılır dedi geceleri nefes alamamam içinde kansızlıktandır cumartesi gel bi kan testi yapalım dedi şeker testi de yapılmamıştı ıkısını bırlıkte yapacak..kasılmalarım içinde ilaç verdi sabah akşam kullan dedi bakalım inş iyi gelir..kasılmalar yuzunden yürüyemiyorum geceleri zaten uyku yok bu aralar uykusuzluk agrılar kötü yaptı beni bugun hiç keyfim yok

sizler iyisinizdir umarım

doktora gitmen iyi olmuş cnm ya ama neden cumartesi gelemeyecekmisin şimdi sen

canım ben de kan sulandırıcı iğne kullanıyorum
internette araştırdığımda epudral olması sakıncalı yazıyordu
doktoruma sordum rahatlıkla epudral normal yaparım dedi
doktorum fazla mı rahat anlayamadım
korkuyorum açıkçası
geçen arkadaşım doktora uzun uzun sormuş annem ve ablamda çatı darlığı var bende de olabilir mi diye, muayene etmiş dar falan değil normal doğurursun demiş doktor, doğumda bebiş çatıya takılmış 3.300 gr olmasına rağmen, vakumla zor çekmişler yavruyu
o yüzden doktorlara inancım azalıyor gittikçe((
senin bu konuda bilgin var mı, epudral olabilir miyiz biz??

geçmiş olsun cnmm
bende de kasılmalar var özellikle geceleri, uykudan her uyandığımda karnım kaskatı hissediyorum
önceden doktora sorduğumda ağrılı ve periyodik değilse endişelenme demişti ama böyle giderse tekrar arıcam
bu kadar kasılma normal mi diye

dün iki dr.umdan bayan olanı bebeğin iri olduğunu ve büyük ihtimalle sezaryan olacağımı söyledi..aslında için için sevinmedim değil...
ama tabii sonrası korkutuyo beni...
ilk aylar efeler gibi kasıla kasıla normal isteyen ben şimdi tırsık kediler gibiyim..
zaten henüz dikey pozisyona da gelmedi oğlum..böyle yatay devam ederse mecbur sezeryan olurum herhalde.

Selam annişler nasılsınız? Arada ufak bi iç rahatlatma sorum olacak. Cumartesi kontrolüm vardı, kızım maşallah gayet iyi, 1539 kg olmuş. Biraz önden gidiyor dedi dr. umuz.... Fakat bebişim bu hafta itibariyle geçen haftaya nazaran daha az hareketlı sankı... yani gecen hafta çok rahat patır kutur hıssedıyordum ama bu hafta o kadar değil. Acaba büyüdükçe ve hareket alanı kısıtlandıkca cok sık hıssedemıyor olabılırmıyım? Cumartesi görmesem panık yaparım ama daha yenı gördüm çok sukur maşallah iyiydi de... Hıssedemedıkce sıkıntı yapıyorum kendıme

herkesin hamileligi ne kadar baska.. doktorlora Allah sabir versin:)) benimde sol kasigimin altinda ki kas agriyo.. baslarda cok korkuydum cunku yurumemi engelliyodu, sonra doktor kas agrisi buz koy diyince rahatladim:)) bebis biraz asagida duruyomus ve o tarafa agirligini verdiginden oluyo dedi doktor

bence de yeri daraldıkça ordan oraya yüzemiyor artık..zaten son aylarda sadece el-kol hareketi ve hafif bacak hareketleri yapıyolarmış....korkma canım rahat ol..zaten bi anormallik olsa o gün görürdü dr.un ultrasonda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…