2011 Aralık Anneleri

selam kızlar herkese güzel bir gün olsun:64::64:

çok geçmiş olsun canım..:)

teyzeleri bizde kızımı gördük bu gün doktora gittik geldik kızım maşallah iyiydi 1572 gr olmuş ben 5 haftada 5 kilo almışım:27::26: anlamadım hiç
çok hızlı kilo almışsın şeker testini tekrarlayalım tekrar ilk test yanlış çıkmış olabilir şeker varsada hızlı kilo almış olabilirsin dedi pazartesi şeker kan vs. bir kaç test istedi onları yaptırıcaz doğum pozisyonunu almış sıpa rahim kapalı erken doğum görünmüyor şimdilik dedi normal doğum için sordu annem oda erken son haftalarda belli olur belki bebek ters dönebilir sıvısı yeri yeterince güzel kaç kilo olucak o zaman belli olur dedi, onu konuşmak için erken dedi... o şekerli suyu nasıl içicem ben tekrar yaa onu düşünüyorum şimdi pfff....

(sağlık ocağında toplamda 7ayda 6 kilo almışsın çok iyi felan demişti 5 gün önce):41:
hangisine inanıcam anlamaıdm ben yaaa...:35:

kalça bel ve kasık ağrıları bu zamanlarda normalmiş rahim büyüyormuş yük biniyormuş karnımız geriliormuş falan filan...

pintos maşallah kızına etlenip butlanmaya devam:62::62:

ya bende her hafta 1kılo alıyorum 67yle başladım suan 80 oldum ve daha önümde 10 haftam var sonum ne olur bılmıyorum:52::52::52:ama doktorum hibirşey demiyor kılo almama..ya gerci bende öyle aman aman cok bir şey yemiyorum ama nıye böle anlayamıyorum ne yesem yarıyo derler ya öyle bişey sanırım benımkısı:60::60:artık dogumdan sonrasına bakıcaz veririz inş kiloları:49:

canım benim kan değerim düzeldi ama sırt üstü yatınca benim de nefesim daralıyo,bi de bebiş kafasını yada kıçını yukarı dayadıysa o da yapıyo,ben bi ara uyuyamıyodum nefes darlığından,soluma yatıyom,bebiş te pozisyon değiştirdi kafa aşağıda artık,şimdide geceleri şiddetli bel ağrısı yaşıyom,aynı adet olmuşum gibi elim ayağım tutmuyo,kan için dr. son değerime baktı ne yapmışsan nasıl beslenmişsen iyi yapmışsn dedi,ben de demir ilacını sütten uzak bi sattte,akşam yatarken meyveyle alıyom dedim,inan faydasını gördüm ben 11 bile değildi benim demirim,şimdi bebiş kullanmasına rağmen 13 e yakın bi değere ulaştı,pekmez,kuru üzüm ve diğer kuru meyveler,k. mercimek,fasulye,nohut,semiz otu,kırmızı et bunlar da etkili olmuştur ama en önemlisi ilacı doğru kullanmak,çay kahveden uzak olmak

cnm bende sabah namazına kalktıkta içiyorum sonra saat 8-9 gıbı kahvaltı yapıyorum yani süt grubuyla temas ettirmiyorum kan srubunu ama bilmem ki işte bakalım bugun kan verdim inş iyi cıkar degerlerim:26: sırt üstü yatmak sağa yatmak bunlar hayal oldu zaten benim için kaç kat yastıkla ancak sola yatabılıyorum ama artık soluma yatmaktanda bıktım yuzu kapak yatmayı özledim ben cokk:84::84::84:

valla ben çok ağırlaştım,belim çok ağrıyo belimi yormadan ufak ufak işler yapıyom,temizliğin çoğu kocaya ait bu saatten sonra,ah şuram çıktı ah buram çıktı oluyom,o da aman sen otur şimdi başımıza iş açılcak diyo:1::1::1:

valla senin kociş numune sanırım deryacım:1::1:benimkide yardımcı oluyor sagolsunda ama öyle ev süpürmek lavabo banyo ciflemek yer silmek yok öle şeyler pazar günleri bazen diyorum hadi evi temizleyelim diye şimdi iş mi yapılır yarın sen halledersin diyor bana:1::1::1: pazaresi günleride ev savaş alanı gıbı oluyor canım cıkıyor akşama kadar toparlıyacam diye:52::52:

Bugün salya sümük ağlama günüm sanırımmm :43::43: cok duygusalım bugün annem bir şarkı yolladı bana dağıldımmm resmennn :5::5:

bende dün gece agladım cok ama duygusallıktan deildi benimkisi eşime alınmıştım cok neyseki sonra gönlümü aldı:69: hassaslaştım buaralar cok ve hep aglayasım var benimde:25::25::25:

kızlar yaa.... ben yokken annem bayaa bi alışveriş yapmış balıma. ben de bugün ilk kez çıkıcam alışverişe. çok heyecanlıyım.:)) aşağı yukarı neler aldınız? yuvarlak hesap yazarsanız sevinirim. bilemiyorum nelerden kaçar tane alacağımı...:97::97::97:

halimem inan bana cok zevkli bir alışveriş tadına doyamıyacan aldıkça alasın gelecek:9::9::9: aşagı yukarı 5yada 7 tane falan tulum badi iç zıbımn alırsan yeterli gibi ama tam bılemıyorum yıne bende son bı bakmam lazım neyden nekadar varmış dıye:61::61:

yarın da ben cıkıcam alısverıse..

emzık-bıberon almadım onlara bkaıcagım..gögüs pedı almadım onu da almam lazım

ıkı tane lohusa pijema takımım
bir tane de gecelıgım var

yarın bır tane daha gecelık bakacagım ..

2 pijema 2 gecelık yeter herhalde dımı ..

bı de emzırme atletı bakacagım..emzırme sütyenı sımdı degıl de sonra alayım dedım goguslerım büyürse olmazsa dıye..

oyle ıste..

halimecim hatırladığım kadarıyla yazıyım;3 tane hastane çıkışımız var,03 aylık 4 -5tane alt üst pijamamız var (pijamaları ayaklı aldım),3-6 ay için yine inceli kalınlı pijama eşofman gibi bişeylerimiz var,iki tane banyo havlusu,5-6 tane penye,kundak şeklinde ve anne dokunuşlu battaniyemiz var,8-9 tane çıtçıtlı bodymiz var çoğu uzun kollu ama kısa kollu da aldım,şapka eldiven ve patik hastane çıkışlarının içinden çıkanlar avr,çorap ve külotlu çorap aldım,4-5 tane penye yelek aldım,ağız bezi,tulum 2 tane kıyafet olarak bunlar var sanırım.

Canım heyecanlanmamak elde değilkiii cok zevk alacaksın bu alısverısten eminim :21::21: Ben yazayım aldıklarımı cnm

3-4 ayaklı alt 2ayaksız alt (bebısler cabuk buyudugu ıcın ayakları sıgmayabılıyormus)
3 adet pijama takımı
3 adet tulum
5-6 adet zıbın
2 takım iç zıbın (alt-üst takım aldım) yalnız ıc zıbın cok gıydırılıyormus bıkac tane daha alıcam ust olarak
eldiven şapka corap agız bezi

bunlar kıyafet olarak sımdılık aklıma gelenler onun harıcınde

Tırnak makası,bebek yagı sabunu sampuanı pişik önleyici kremi (mutlaka sebamed olacakmıs) ,ateşölçer,burun aspiratörü,kulak cubugu,küveti filesi maşrafası kovası,biberonu (dr.browns aldık bpa olmayacakmıs),emziği,bebek deterjanı (dalan roxy aldım),göğüs pedi,gögüs ucu kremi,nevresim takımı,havlu bornoz takımı vsvs

şimdilik aklıma gelenler bunlar canım cok az eksıklerımız kaldı bizim sizede iyi alışverişlerrr benide götürseniz olmaz mııı :62:

orada soylerler zaten cnaım ama

bızde 3 tane hastane cıkısı battanıyelı bunlar
2 tane de pelus battanıye
0-3 aylık 7 tane kısa kolltu alttan cıtcıtlı badı
0-3 aylık 7 tane uzun kollu alttan cıtcıtlı badı
0-6 aylık 7 tane uzun kollu tulum
0-6 aylık uyku tulumu
havlu-bornoz setı
5 tane fılan patıklı sadece alt
3 tane kılotlu corap
6-8 tane corap
5 tane önlük
3 tane yataklık pijema takımı

ve hosumuza gıden takımlar ,tulumlar,fılan ..zaten oraya gıdınce anlatıyorlar hosuna gıdenı alıyorsun ..

aklımda kalan bunlar ama yazmadıgım cok var..paketlı oldugu ıcın bunlar aklımda :)

canlarım benim ya... hepinize çok tşk ederim...

kızlar ben çıkım artık bina günümüz var bugün bu aralar da pasta börek inanılmaz aşeriyodum hadi bakalım gelsin pastalr börekler:56: öptüm hepinizi:54:

Son düzenleme:
bende dün gece agladım cok ama duygusallıktan deildi benimkisi eşime alınmıştım cok neyseki sonra gönlümü aldı:69: hassaslaştım buaralar cok ve hep aglayasım var benimde:25::25::25:

Canım valla bende kalktıgımdan berı aglıyorum basım agrıdı aglamaktan en ıyısı toplayayım kendımı annecik beni çok duygulandırdı aklıma da bir sürü şey geldi bende actım çeşmemi ağladım bol bol :9::9: yeter bu kdr migrenim tutarsa ayvayı yerim :9::9::9:

Selam herkese ,
umarım herkes iyidir..

Ben 1-2 gündür böle bi mutsuzum neden böleyim bilmiyorum ...:(

Canım faceden paylasayım bakk..ben psıkopata bagladım tabıı zekı murenden annem sarkısınıda dınleyıp aglıyorumm :5::5:

annelik işte yaaa......:5:

ben daha alışverişe çıkmadım, arada sırada ufak tefek şeyler alıyoruz, herkes daha çok erken diyor :(:(:(

sen güzel güzel şeyler al fıstığına canım, çok özendim yaa:16::16::16:

cnm valla eminim çok zevkli olacak... ben alayım, ardından sen talan et çarşı pazarı:)))))))))))))))

halimem inan bana cok zevkli bir alışveriş tadına doyamıyacan aldıkça alasın gelecek:9::9::9: aşagı yukarı 5yada 7 tane falan tulum badi iç zıbımn alırsan yeterli gibi ama tam bılemıyorum yıne bende son bı bakmam lazım neyden nekadar varmış dıye:61::61:

ya insanın gözü doymuyor sanırım... ben nasıl alacağımı da bilmiyorum işin garibi. %100 pamuk alıcam di mi??? :52::52::52:

bı de emzırme atletı bakacagım..emzırme sütyenı sımdı degıl de sonra alayım dedım goguslerım büyürse olmazsa dıye..

oyle ıste..

daha onlar var di mi ya??? önce bebeğimin eşyalarını bitireyim. haftaya da kendime alışveriş yapayım bari :)

Halimecim paylastım facede sarkıyı zeki mürenin..

dinledim cnm çok güzel...

Son düzenleme:
kızlar ben çıkım artık bina günümüz var bugün bu aralar da pasta börek inanılmaz aşeriyodum hadi bakalım gelsin pastalr börekler:56: öptüm hepinizi:54:

oh oh afiyet olsun bizim yerimizede ye:56::56::56:

Selam herkese ,
umarım herkes iyidir..

Ben 1-2 gündür böle bi mutsuzum neden böleyim bilmiyorum ...:(

aramıza hoşgeldin cnm:60::60::60: buaralar hepimizde hemen hemen var bu ruh hali aglayan aglayana:1::1:

oyle ıste..

Yete canım yeter tabiki benim bir gecelik birde pijama takımım var ama ikiside cok güzel kan oluyor hastanede fln dediler bir tane normal bir gecelik daha alabilirim kısa kollu olur oda büyük ihtimal hast odaları acaıp sıcak oluyor cunku

annelik işte yaaa......:5:

cnm valla eminim çok zevkli olacak... ben alayım, ardından sen talan et çarşı pazarı:)))))))))))))))

ya insanın gözü doymuyor sanırım... ben nasıl alacağımı da bilmiyorum işin garibi. %100 pamuk alıcam di mi??? :52::52::52:

daha onlar var di mi ya??? önce bebeğimin eşyalarını bitireyim. haftaya da kendime alışveriş yapayım bari :)

dinledim cnm çok güzel...

Evet canım annelik bizimde o duyguyu yasamamıza cok az kaldı :5::5: Tatlım %100 pamuk olmasına dıkkat et bırde aldıgın coraplarda bıraz kalın olsun kıs olacagı ıcın ınce coraplar sıcak tutmaz bebıslerın ayacıklarınııı

cnm bende sabah namazına kalktıkta içiyorum sonra saat 8-9 gıbı kahvaltı yapıyorum yani süt grubuyla temas ettirmiyorum kan srubunu ama bilmem ki işte bakalım bugun kan verdim inş iyi cıkar degerlerim:26: sırt üstü yatmak sağa yatmak bunlar hayal oldu zaten benim için kaç kat yastıkla ancak sola yatabılıyorum ama artık soluma yatmaktanda bıktım yuzu kapak yatmayı özledim ben cokk:84::84::84:

ne güzel namaz kılabiliyon mu ben 81 gündür kılamıyom,oturarak bile olmuyoi de bebişin kafasıda artık aşağıda belim de çok ağrıyo:5::5:
valla senin kociş numune sanırım deryacım:1::1:benimkide yardımcı oluyor sagolsunda ama öyle ev süpürmek lavabo banyo ciflemek yer silmek yok öle şeyler pazar günleri bazen diyorum hadi evi temizleyelim diye şimdi iş mi yapılır yarın sen halledersin diyor bana:1::1::1: pazaresi günleride ev savaş alanı gıbı oluyor canım cıkıyor akşama kadar toparlıyacam diye:52::52:

canım bizimki illa çamaşır suyu kullanck o da zararlı diye kendi yapıyo,hamilelik öncesi de belki hamilesindir diye yapıyodu,1 yıldr kendi yıkıyo:1::1::1:

ben de yaptığım kekten az yedi diye küstüm kalanını ben yedim gittim yattım,gece geldi öptü barıştık:1::1::1:

Yete canım yeter tabiki benim bir gecelik birde pijama takımım var ama ikiside cok güzel kan oluyor hastanede fln dediler bir tane normal bir gecelik daha alabilirim kısa kollu olur oda büyük ihtimal hast odaları acaıp sıcak oluyor cunku

benım de ıste 2 pijema
bır gecelıgım var..

bır tane daha gecelık alayım kı kan olur ,terlenır fılan laızm olur dıye..evde hemen esortman fılan gıyılmez herhalde ne bıleyım

benım gordugum tüm lohusalar valla prensesler gıbıydı yatıyordu yataklarında sık kıyafetlerıyle ..

zaten annem kayınvalıdem gorumcem varken baksınlar bana prenses gıbı valla..:52:

benım de ıste 2 pijema
bır gecelıgım var..

bır tane daha gecelık alayım kı kan olur ,terlenır fılan laızm olur dıye..evde hemen esortman fılan gıyılmez herhalde ne bıleyım

benım gordugum tüm lohusalar valla prensesler gıbıydı yatıyordu yataklarında sık kıyafetlerıyle ..

zaten annem kayınvalıdem gorumcem varken baksınlar bana prenses gıbı valla..:52:

:1::1::1: Canım valla benımde planlarım o yönde şık olma yönünde ama nasıl olurum bilemem o dakika bana kalırsa saçlarıma fön çektiricem cok hafıfde bır kalem ruj surucem :9::9: Sezeryan olacagı ıcın planlarımı gerceklestırebılırım tabı bızım hesabımız ayrı Allahın ki apayrı buyuk konusmak ıstemıyorum

Evet canım annelik bizimde o duyguyu yasamamıza cok az kaldı :5::5: Tatlım %100 pamuk olmasına dıkkat et bırde aldıgın coraplarda bıraz kalın olsun kıs olacagı ıcın ınce coraplar sıcak tutmaz bebıslerın ayacıklarınııı

tamam cnm. dikkat edicem söylediklerine. ben çıkıyorum şimdi... :)))

Back
X