- 22 Ocak 2009
- 2.647
- 1.779
- 773
canım kahveden uzak dur neolur.. benim kadar kahve tiryakisi yoktur eminim.. ama geçen sene şubatın sonlarında kahvem bitince ulen birdaha almıycam dedim almadım.. sonraki ayda hamile kaldım.. o gün bugündür kahve içmiyorum.. hamilelikte canım çok çekerse sütün içine çay kaşığının ucu kadar kahve katıyordum.. doğumdan sonra da hiç içmedim... gebelikte de zaten yediğime içtiğime çok dikkat ettim.. şükürler olsun bebeğim gazlı değil diyebilirim.. tabi her bebek aynı değil nekadar özen göstersen de huysuzluk yaparlar..
ama nolursun kahveyi .. ha kahve içmişsin ha sigara.. böyle düşün..
eltim hamileliğinde de sigara içti çocuk doğunca da.. adam akıllı uyku uyuyamıyor bebek şimdi 9 aylık olacak.. hala bir uyku düzeni yok.. 2-3 dk emer 15dk sonra tekrar ister emmeyi falan..
nikotin... kafein.. bebeklerimize çok zararlı güzel annişler.. dikkat edelim..
ellerini keşfediyor canım engelleme sakın... bu şekilde kendisini tanıyor.. emziğe gelince damaklı emzik kullanıyorsan dert etme.. tam dalınca al ağzından.. ama vermek istemiyorsa alma 5dk sonra tekrar dene.. ama 20dakikayı geçirmemeye çalış.. boş boş emmesi midesini rahatsız edebilir..
kafası için de bir sağ bir sol yap.. sol yatırınca sağdan destekle bişeyle dönmemesi için.. dene bakalım faydası olur belki.. uyanıkken de başının iki tarafını destekle sağa sola çevirmesin biraz da öyle dursun
damaklı emzik kullanıyor. yatırmayıda denedim dediin gibi yaptım hep ama bi geliyom yine sırtüstüne dönmüş kafayıda sağa çevirmiş oluyor.