2011 Aralık Anneleri

canım kahveden uzak dur neolur.. benim kadar kahve tiryakisi yoktur eminim.. ama geçen sene şubatın sonlarında kahvem bitince ulen birdaha almıycam dedim almadım.. sonraki ayda hamile kaldım.. o gün bugündür kahve içmiyorum.. hamilelikte canım çok çekerse sütün içine çay kaşığının ucu kadar kahve katıyordum.. doğumdan sonra da hiç içmedim... gebelikte de zaten yediğime içtiğime çok dikkat ettim.. şükürler olsun bebeğim gazlı değil diyebilirim.. tabi her bebek aynı değil nekadar özen göstersen de huysuzluk yaparlar..
ama nolursun kahveyi .. ha kahve içmişsin ha sigara.. böyle düşün..
eltim hamileliğinde de sigara içti çocuk doğunca da.. adam akıllı uyku uyuyamıyor bebek şimdi 9 aylık olacak.. hala bir uyku düzeni yok.. 2-3 dk emer 15dk sonra tekrar ister emmeyi falan..
nikotin... kafein.. bebeklerimize çok zararlı güzel annişler.. dikkat edelim..

ellerini keşfediyor canım engelleme sakın... bu şekilde kendisini tanıyor.. emziğe gelince damaklı emzik kullanıyorsan dert etme.. tam dalınca al ağzından.. ama vermek istemiyorsa alma 5dk sonra tekrar dene.. ama 20dakikayı geçirmemeye çalış.. boş boş emmesi midesini rahatsız edebilir..
kafası için de bir sağ bir sol yap.. sol yatırınca sağdan destekle bişeyle dönmemesi için.. dene bakalım faydası olur belki.. uyanıkken de başının iki tarafını destekle sağa sola çevirmesin biraz da öyle dursun

damaklı emzik kullanıyor. yatırmayıda denedim dediin gibi yaptım hep ama bi geliyom yine sırtüstüne dönmüş kafayıda sağa çevirmiş oluyor. :50:

kızlar bebeğinize emzik verdiniz mi ? benim ki mememde uyumak istiyordu ayrılmıyordu ayırınca uyanıyo uyumuyordu. emzik verdim ama iyi mi ettim kötümü bilmiyorum. bide ellerini yalayıp emmeye başladı. 22 sinde 3 aylık olacak. emziği sadece uykuya dalarken emip uyuyunca atıyordu ama şimdi uyuyunca atmıyor hatta ağzından düşerse ağlayıp uyanıyor. uyanıkken emzik aramıyor. gecede emziksiz uyuyor. ama gündüz uykularında emzik aramaya başladı yada mememde uyumayı tercih ediyor.

haa bi de sorum olacak ;

kızım hep sağ tarafına yatıyor kafası nın sağ tarafı düzleşmeye başladı sol taraf bonbeli sağ taraf gittikçe düzleşiyor. yüzüstü kesinlikle uyumuyor. sola yatırıyom 2 dk sonra bi bakıyom sağa dönmüş yine. ne yapabilirim . fikri olan var mı ?

cnm meme sorunu benimki gibi seninde yalanci memeyi gece almiyor gunduz bazen aliyor onda bisi yok parmagini emmesine asla izin verme bizde vardi bi donem o sorun ama gecti sukur atlattik yatirrikene arkasina yastik koy ben oyle yaptim gece hep degistiriyodum bi saga bi sola ama doktor gece duz yatcak gunduz sag sol yapcan dedi oyle yapmaya basladim arkaasina yastik koy oyle yatir bak gec kalma sakin doktor dedi eger bi yone yatarsa o yer duzlesir gecmez dedi bizde 22 sinde 3 olcaz kiz seninki ne alemde biz sohbetlere basladik oturmak istio hep ayakta durmak isyio sutumu emerse kusuyo cokca mamayi kusmuyo pompayi tekrar kraladim yarin sagmaya baslicam gene eczaci guldu bana dinlendirdinmi 1 hafta pompayi dedi :52::52::52::52:gecen hafta verdim bu hafta geri istedim

damaklı emzik kullanıyor. yatırmayıda denedim dediin gibi yaptım hep ama bi geliyom yine sırtüstüne dönmüş kafayıda sağa çevirmiş oluyor. :50:

seninkide benimki gibi inat desene isin var ozaman ben yan yatirdim yuzukoyun kapaklandi gecen ay ayagiyla destek alip donuyo sagina soluna kasik kadar cocuk ya cok fena cook

kızlar bebeğinize emzik verdiniz mi ? benim ki mememde uyumak istiyordu ayrılmıyordu ayırınca uyanıyo uyumuyordu. emzik verdim ama iyi mi ettim kötümü bilmiyorum. bide ellerini yalayıp emmeye başladı. 22 sinde 3 aylık olacak. emziği sadece uykuya dalarken emip uyuyunca atıyordu ama şimdi uyuyunca atmıyor hatta ağzından düşerse ağlayıp uyanıyor. uyanıkken emzik aramıyor. gecede emziksiz uyuyor. ama gündüz uykularında emzik aramaya başladı yada mememde uyumayı tercih ediyor.

haa bi de sorum olacak ;

kızım hep sağ tarafına yatıyor kafası nın sağ tarafı düzleşmeye başladı sol taraf bonbeli sağ taraf gittikçe düzleşiyor. yüzüstü kesinlikle uyumuyor. sola yatırıyom 2 dk sonra bi bakıyom sağa dönmüş yine. ne yapabilirim . fikri olan var mı ?

benimkide hep tek tarafa döndürmek istiyodu kafasını,o tarafı desteklediğimde kafasını çeviremeyince uyanıp ağlıyodu.gelen giden bunun kafası yamulmuş diyodu.sinir oluyodum ama destek koyduğumda uyanınca daha çok sinir oluyodum.çok uğraştım..geceleri yatarak emzirmeye başladım ilk bir kaç gün hep tersi tarafından emzirdim.şimdi bi sağından bi solundan emziriyorum.artık uyurken kendi çeviriyo iki tarafada kafasını.

cnm meme sorunu benimki gibi seninde yalanci memeyi gece almiyor gunduz bazen aliyor onda bisi yok parmagini emmesine asla izin verme bizde vardi bi donem o sorun ama gecti sukur atlattik yatirrikene arkasina yastik koy ben oyle yaptim gece hep degistiriyodum bi saga bi sola ama doktor gece duz yatcak gunduz sag sol yapcan dedi oyle yapmaya basladim arkaasina yastik koy oyle yatir bak gec kalma sakin doktor dedi eger bi yone yatarsa o yer duzlesir gecmez dedi bizde 22 sinde 3 olcaz kiz seninki ne alemde biz sohbetlere basladik oturmak istio hep ayakta durmak isyio sutumu emerse kusuyo cokca mamayi kusmuyo pompayi tekrar kraladim yarin sagmaya baslicam gene eczaci guldu bana dinlendirdinmi 1 hafta pompayi dedi :52::52::52::52:gecen hafta verdim bu hafta geri istedim
bende bugün çıngırak aldım eline göre pek sevdi bırakmıyo :52: 22 aralıkda doğdu kızım seninki de mi öyle ?
seninkide benimki gibi inat desene isin var ozaman ben yan yatirdim yuzukoyun kapaklandi gecen ay ayagiyla destek alip donuyo sagina soluna kasik kadar cocuk ya cok fena cook
maşallah :nazar:

benimkide hep tek tarafa döndürmek istiyodu kafasını,o tarafı desteklediğimde kafasını çeviremeyince uyanıp ağlıyodu.gelen giden bunun kafası yamulmuş diyodu.sinir oluyodum ama destek koyduğumda uyanınca daha çok sinir oluyodum.çok uğraştım..geceleri yatarak emzirmeye başladım ilk bir kaç gün hep tersi tarafından emzirdim.şimdi bi sağından bi solundan emziriyorum.artık uyurken kendi çeviriyo iki tarafada kafasını.

yatarak nasıl emziriyon anlayamadım yaw :44:

emzık bızım kurtarıcımız ya onsuz olmazdı asla..

bızde de dıslıklı cıngırak var kızım asık resmen ,artık dıslıgını kullanıyor :)

ayyyy benimki tutmuyooooooooooo sorunmu var ki tek tuttugu sey saclarim oda guzel yoluyo oyuncak tutmuyoo evt 22 bizimde

yanına yan yatıyorum.meme hizasına kafasını getiriyorum.yanaştırınca kapıyo memeyi zaten.sonrada ne taraftan emzirdiysem o yönde kalıyo kafası en az bir iki saat.ben öyle alıştırabildim iki tarafada kafasını çevirerek uyumaya.emzirme yöntemleri diye google den görsellerden bak çıkıyo.

haa bi de sorum olacak ;

Merhaba cnm,bu yatma konusu ozellikle ilk ay onemli cunku daha nresini duzeltsen hep duzelir,ben kulagini duzektmistim hep mesela yapisiyordu biraz.nryse sunu dicektim ikk ay her yone yatirmaliki kafa yapisi duzgn olsn die.srtik Ada kendi donduruyor ,istesem bile bu saatten snra yapilmiyor

kızlar benim bebeğimin 3 aylık olmasına 1hafta var ve 7 kilo sadece emziriyorum başka hiç bişey vermiyorum yaptığım şey mutlaka 4 litre su içiyorum gece bile emzirdikten sonra 2 bardak içiyorum 2 güne bir bulgur pilavı kısır yiyorum göğüslerim süt doluyor kuru incir havuç Hurma ve en önemli şey su doktorum bana gereirse bidonla içeceksin ama mama vermeyeceksin dedi ve gerçekten haklıymış süt gelmiyordu bebiş .ok ağlıyordu. Gaz sancıları çok fenaydı damla kullandık ama artık vermiyorum bakliyat karnabahar brokoli süt ayran hala içmiyorum yemiyorum gazı kontrol altında

meraba canım maşallah bebeğine... sana bazı sorularım olacak cevapllarsan sevinirim...
1. bebeğin kaç kilo doğdu da 7 kiloya ulaştı?
2. bebeğini ne kadar süre ara ile emziriyorsun?yani kaç saatte bir?
3. bebeğin emerken kaç dakika emiyor?
bu soruları sormamın sebebi acaba benim bebeğim az mı emiyor da bu ay az kilo aldı? benim bebek 3400gram doğdu ilk ay 4900 oldu 2.ayın sonunda 6000gram oldu şimdi 3.ayın bitmesine 1 hafta var ama sanki az kilo aldı gibi... 2 saatte en fazla 3 saatte bir emiyor bazen ben zorluyorum ama sanki az emiyor5 akia emince uyumaya veya bağırmaya başlıyor... emziğe ve biberona alışmıştı emzikten vazgeçmedi ama biberonla şimdilik vermiyorum...yoksa hemen dönecek beni emmeyecek.. bakalım işe başlayınca ne yapacağım kara kara onu düşünüyorum 1hafta sonra işe başlayacağım malesef...

meraba canım maşallah bebeğine... sana bazı sorularım olacak cevapllarsan sevinirim...
bu soruları sormamın sebebi acaba benim bebeğim az mı emiyor da bu ay az kilo aldı? benim bebek 3400gram doğdu ilk ay 4900 oldu 2.ayın sonunda 6000gram oldu şimdi 3.ayın bitmesine 1 hafta var ama sanki az kilo aldı gibi... 2 saatte en fazla 3 saatte bir emiyor bazen ben zorluyorum ama sanki az emiyor5 akia emince uyumaya veya bağırmaya başlıyor... emziğe ve biberona alışmıştı emzikten vazgeçmedi ama biberonla şimdilik vermiyorum...yoksa hemen dönecek beni emmeyecek.. bakalım işe başlayınca ne yapacağım kara kara onu düşünüyorum 1hafta sonra işe başlayacağım malesef...

bznimkide memede bagiriyor ve az emiyordu biborona gectik aa sutumui gene isteksiz iciyor gunde iki ogun cikarabiliyorum onuda zor iciyor mamayi cok guzel iciyor bence ugrasma biborona gec ben gectim geceli cok guzel kaka yapiyor ve cisini cok yapiyor ugrastigim zaman hic ne kaka ne cis vardi doktorum eziyet etme cocuga dedi

sanırım sütüm kesildi :((

yani zaten koca günde 5 mililitre ancak çıkıyordu :(((

şimd o da gitti :((

uzulme bende gunde sadece iki ogununu cikariyorum onuda isteksiz iciyo mamayi lop lop yutuyo hic takma gecen tvde pramature dogan bebekler gordum kari pire mamasila bakiyomus biz gene aptamil veriyoz paramiz yetiyo sukur de herseye hic takma

sanırım sütüm kesildi :((

yani zaten koca günde 5 mililitre ancak çıkıyordu :(((

şimd o da gitti :((

nasilsiniz kizlarr baya uzun bi ara oldu girmeyeli nickocum sen nasilsin benim sut de az kiz her emmeden sonra mama yiyo zaten gunde 2-3 defa emiooo haricinde sut yok ama hayirlisi efede mamayla buyudu kismet artik

Son düzenleme:
nasilsiniz kizlarr baya uzun bi ara oldu girmeyeli nickocum sen nasilsin benim sut de az kiz her emmeden sonra mama yiyo zaten gunde 2-3 defa emiooo haricinde sut yok ama hayirlisi efede mamayla buyudu kismet artik

ben gunde 2 ogun cikariyodum bugun onuda yapamadim su saate sadar 70 ml cikarabildim dun 80 cikarmistim onu sabah verdim ilk cekti biborondan limon yemis gibi eskitti kendini sonra zorlana icti icer icmez hepsini cikardi ogurerek sonra 1 saat durmadan kustu ablamla camda gorusuyorduk o bile sasirdi bu cocuk durmadan kusuyo bisi var bunda dedi onunda oglu kusuyor 7 aylik ama benimki bukadar kusmuyo bu cok fazla dedi bende yarin cocuk doktoruna gitmeye karar verdim eger o doktorda kes derse kescem cunki cok kusuyor mama verdim simdi hic kusmadi ve uykuya daldi hemencik of of kiminin sutu var bebi icmez kiminin sutu yok bebi istiy amaan sallayinnnn bee tek bizim bebeklermi mamayla buyuyen hic anne sutu icemeyenler var sukur bizimkiler icti bu aya kadr :D:52::52::52::52::52::32::32::32::32::32::32::32::32::32:

haa bi de sorum olacak ;

ben emzik verdim yoksa elini emecek:),kafasını çevireceği tarafa yastık koymayı dene istersen...

canım kahveden uzak dur neolur.. benim kadar kahve tiryakisi yoktur eminim.. ama geçen sene şubatın sonlarında kahvem bitince ulen birdaha almıycam dedim almadım.. sonraki ayda hamile kaldım.. o gün bugündür kahve içmiyorum.. hamilelikte canım çok çekerse sütün içine çay kaşığının ucu kadar kahve katıyordum.. doğumdan sonra da hiç içmedim... gebelikte de zaten yediğime içtiğime çok dikkat ettim.. şükürler olsun bebeğim gazlı değil diyebilirim.. tabi her bebek aynı değil nekadar özen göstersen de huysuzluk yaparlar..
ama nolursun kahveyi .. ha kahve içmişsin ha sigara.. böyle düşün..
eltim hamileliğinde de sigara içti çocuk doğunca da.. adam akıllı uyku uyuyamıyor bebek şimdi 9 aylık olacak.. hala bir uyku düzeni yok.. 2-3 dk emer 15dk sonra tekrar ister emmeyi falan..
nikotin... kafein.. bebeklerimize çok zararlı güzel annişler.. dikkat edelim..

teşekkürler uyarı için azaltarak bitirmeyi deneyeceğim önce bir kupa sonra kaşığın ucuyla sonrada inşallah içmeyeceğim...

cnmm stress yapma bence senin bebegin de kotu dglki neden bu kdr stress oldun?? bnmki de 3340 dgdu...benim bebegim icin Dr. maasallah dedi muayenede 1,5 aylikken 5.400 simdi 6.200 civarinda henuz 3 aylik degil ayin 3 unde 3 aylik olacak.ben ne yapiyorum...bir keree coook su iceceksin cnmm.kuruyemis tarzi findik ceviz vs. tuketmelisin.bol yesil yaprakli,et yemelisin cnm.ve ben humana still tee iciyorum tavsiye ediyorum onu ve diger bitki caylarini da...
buarada beler 800-1000 alirlar ayda genelde ..stress yapma;)

cnmm stress yapma bence senin bebegin de kotu dglki neden bu kdr stress oldun?? bnmki de 3340 dgdu...benim bebegim icin Dr. maasallah dedi muayenede 1,5 aylikken 5.400 simdi 6.200 civarinda henuz 3 aylik degil ayin 3 unde 3 aylik olacak.ben ne yapiyorum...bir keree coook su iceceksin cnmm.kuruyemis tarzi findik ceviz vs. tuketmelisin.bol yesil yaprakli,et yemelisin cnm.ve ben humana still tee iciyorum tavsiye ediyorum onu ve diger bitki caylarini da...
buarada beler 800-1000 alirlar ayda genelde ..stress yapma;)

teşekkürler canım... stres değilde az mı veriyorum ya da az mı emiyor diye takılıyordum dün biberonla vermek istedim en sonunda bu seferde biberonla içmeyi unutmuş... sonra kaşıkla verdim meğer benim bebek tokmuş çünkü kaka yapacağı gün emmesi azalıyor... gün aşırı yapıyoruz bir ara 6 gün sonra yaptı dr normal diyor ama annem az emince geç yapar diyor haklı sanki çünkü çok emince kakasını çabuk yapıyor ilk aylarda her açtığımda vardı ve ilk ay 1750gram almıştı 3.aya girince kakası azaldı... bebek emerken benle resmen kavga ediyordu elleriyle itiyordu dün gece kundak yaptım ve kadar güzel uyudu ki ve emdi güzel güzel bugün de devam ettim... eski insanların bir bildiği varmış bence kundak yaparak hem elleriyle kendini uyandırmıyor hem de sıcacık uyuyor... ben yaptım memenunum benim gibi sorun yaşayanlara tavsiye ederim...
süt için ben de humana içtim hatta malt içecekleri boza falan da içtim etkili gerçekten bir de bulgur... sütüm çok şükür iyi geliyor zaten bebek çektikçe geliyor bu da ağrı yapmasını engelleiyor... bu ay sanırım boya gitti o yüzden kilo almadı gibi haftaya dr'a gidince görecez bakalım boşuna mı endişelendim...boyu sanki 5-6 cm arttı gibi dün ölçtüm 65cmidi...

kizlar bebileri ne siklikta yikiyonuz hastanede hergun yikandi benimki eve geldimdede yikadim sonrasi zor oldu gun asiri yikiyom hergun daha iyi oluyo ama useniyom siz ne siklikla yikiyonuz:26:

Back
X