2011 Aralık Anneleri

emzık bızım kurtarıcımız ya onsuz olmazdı asla..

bızde de dıslıklı cıngırak var kızım asık resmen ,artık dıslıgını kullanıyor :)

masALLAH MASAL 'a :nazar::nazar::nazar::nazar: dislerimiz kasinmaya basliyor demekki :) gerci topigimizin en buyuk bebislerinden fistik ins sen toparlanabildin cnm yaa dikislerden baya zorlanmistin gerci 4 ay oldu ama yinedee sorayim dediim :31:

kizlar bebileri ne siklikta yikiyonuz hastanede hergun yikandi benimki eve geldimdede yikadim sonrasi zor oldu gun asiri yikiyom hergun daha iyi oluyo ama useniyom siz ne siklikla yikiyonuz:26:

cnm bence iyi yapiyorsun bizdede durum oyle bide iki cocuk, olunca sagolsun esim yardimci oluyo ama bide havalar cok sicak degildiki evler ne kadar sickkta olsa ben korktum cunku bidefa kizim disari ciktik goznezlesi oldu eve gelince yikadik sonra kizardi bekliorm bende hergun yikamiyorm ins yaz gelsiin tam anlamiyla bebislerimiz suyun icindee olur bol bol hem daha hizli buyur :) kiz kaynana geldimi

cnm bence iyi yapiyorsun bizdede durum oyle bide iki cocuk, olunca sagolsun esim yardimci oluyo ama bide havalar cok sicak degildiki evler ne kadar sickkta olsa ben korktum cunku bidefa kizim disari ciktik goznezlesi oldu eve gelince yikadik sonra kizardi bekliorm bende hergun yikamiyorm ins yaz gelsiin tam anlamiyla bebislerimiz suyun icindee olur bol bol hem daha hizli buyur :) kiz kaynana geldimi

benim heryer kalorifer o yuzden rahatim yok persembe gelcek bende depresyonlardayim o gelmeden tartismzlar basldi annem bi kac bisi yolluckti bavulda yer yokmus kilo fazlaymis cart curt yaptilar bende kaynima msj attim iddalara verdigin paralara acimiyon eren icin oducegin parayami aciyon diye sinirda para odicek diye adam goturemem demis bide esimi ariyo ekstra kilo al diye nekadar ayip durumumuzu bilmiyo sanki esim isten cikti bende 1 ay issizkaldi bebek 6 gunlukken sonra buldu ama maas az onceden 2 maasti simdi tek maas ama cok az zor geciniyoz feda olsun dicene benimkini ariyip kilo al diyo varmi boyle bisey bu nasi kardeslik cok sinirliyim gogus uclarimda gene yara oldu is kurcaktik oda yalan oldu cok fenayim basim agriyo hergun hap iciyom gecmiyo bas donmesi basladi bide yokolmalk istiyorum oglumla ya

masALLAH MASAL 'a :nazar::nazar::nazar::nazar: dislerimiz kasinmaya basliyor demekki :) gerci topigimizin en buyuk bebislerinden fistik ins sen toparlanabildin cnm yaa dikislerden baya zorlanmistin gerci 4 ay oldu ama yinedee sorayim dediim :31:

sanırım dıslerınden cok huysuz mızmız kakamızda degıstı ama atesı yok sımdılık

evet ablalarınd atopiğin 4. bıtırdık bıle

dıkıslerımden cok cektım 3.5 aylıkken erımeyen ıc dıkısımı aldırdım ..

berbattı ..artık gectı

facebookta yoksun dımı sen

bız 2 gune bır yıkıyoruz bastna berı oyle ..bugun banyo gunumuz aksam yıkayacagız rahat uyusun dıye ..gercı tma tersı oluyor uyumuyor amao lsun :)

arkadaşlar bebeğim sol göğsümü emmek istemiyor,sağına yatmak istemediğini anladım deneyere.soluna yatırarak sol göğsümü verdiğimde tutuyor ama böyle emzirmek çok zor oluyor:(acaba neden olabilir.pompa alıp sağıp öyle vereyim bari sol göğsü diye düşünüyorum.hangi pompaları kullanıyorsunuzz?manuel mi alsam çok masraf olmasın diye bilemiyorum,ya da makul elektirikli.pompa kullanan ve öneren arkadaşların mesajlarını bekliyorum:44:

kızlar yardııım oğlum uyuyamıyor uyurken deli gibi ağlıor önceleri öğleden sonra yapardı şimdi sabahları da sorunlu kolikten farklı uyuku problemi sanırım komşulardan çekiniyorum ağlayınca bir şey mi oldu deyip geliyorlar :(nasıl uykuya dalıyor bebekleriniz:?

kızlar yardııım oğlum uyuyamıyor uyurken deli gibi ağlıor önceleri öğleden sonra yapardı şimdi sabahları da sorunlu kolikten farklı uyuku problemi sanırım komşulardan çekiniyorum ağlayınca bir şey mi oldu deyip geliyorlar :(nasıl uykuya dalıyor bebekleriniz:?

çok şükür benimkinde uyuma sorunu yok ama eşim humananın iyi geceler diye çayı var ondan almış gelmiş bir kere 50cc verdim 2 saat aralıksız uyudu sorun olmuyor yani 1 haftadan sonra kullanılabilir diyor içinde rahatlatıcı otlar varmış... ben süt için humana stil tea içiyordum eşim buna da görmüş almış... bizimki duruyor öyle ama al dene derim ben humanadan memnunum... bir de kundak yap kollarını sıkıca öyle olunca anne karnı gibi hissediyormuş ben zorlanınca kundak yapıp başını göğsüme iiyice dayayıp kokumda uyutuyorum...

teşekkürler canım... stres değilde az mı veriyorum ya da az mı emiyor diye takılıyordum dün biberonla vermek istedim en sonunda bu seferde biberonla içmeyi unutmuş... sonra kaşıkla verdim meğer benim bebek tokmuş çünkü kaka yapacağı gün emmesi azalıyor... gün aşırı yapıyoruz bir ara 6 gün sonra yaptı dr normal diyor ama annem az emince geç yapar diyor haklı sanki çünkü çok emince kakasını çabuk yapıyor ilk aylarda her açtığımda vardı ve ilk ay 1750gram almıştı 3.aya girince kakası azaldı... bebek emerken benle resmen kavga ediyordu elleriyle itiyordu dün gece kundak yaptım ve kadar güzel uyudu ki ve emdi güzel güzel bugün de devam ettim... eski insanların bir bildiği varmış bence kundak yaparak hem elleriyle kendini uyandırmıyor hem de sıcacık uyuyor... ben yaptım memenunum benim gibi sorun yaşayanlara tavsiye ederim...
süt için ben de humana içtim hatta malt içecekleri boza falan da içtim etkili gerçekten bir de bulgur... sütüm çok şükür iyi geliyor zaten bebek çektikçe geliyor bu da ağrı yapmasını engelleiyor... bu ay sanırım boya gitti o yüzden kilo almadı gibi haftaya dr'a gidince görecez bakalım boşuna mı endişelendim...boyu sanki 5-6 cm arttı gibi dün ölçtüm 65cmidi...

Cnm yenidogan bebeklerr cok asiri cikar kakaya artik bu bizimkilerde imkansiz;) 5 kere flan cikiyor artik.bakalim bu ay kac cikacak.kundaga gelince cook sİki olmamak kaydiyla anneme yap dedim o ilk ayda.huysuz oldugu zamanda, tulbente de bagladigi oluyordu evet daha rahat uyuyordu.simdi artik abla oldu cok sukur iyiyiz.artik ztn daha kisa emiyorlar cunku emmesi guclu ve sut yogun.ama sen her uyandiginda dene vermeyi.buarada biberon kullanirsn isin zorlasir belki seni istemez.kasikla ver istersen sagdiginda;)

kizlar bebileri ne siklikta yikiyonuz hastanede hergun yikandi benimki eve geldimdede yikadim sonrasi zor oldu gun asiri yikiyom hergun daha iyi oluyo ama useniyom siz ne siklikla yikiyonuz:26:

biz haftada 1 yıkıyoruz:1: hergün elini, yüzünü siliyorum.

benim kızda uyku problemi olmadı hiç, kendi kendine uyumaya alıştırdım. kalabalıkta uyumuyor, karşısında sürekli konuşan olursa da uyuyamıyor. sakin bir ortam olmalı.

bir de kızlar 1 aydır kakamız sümüksü, tahlil yaptık mikrop çıkmadı. sizde de oluyor mu?

kızlar bebeğinize emzik verdiniz mi ? benim ki mememde uyumak istiyordu ayrılmıyordu ayırınca uyanıyo uyumuyordu. emzik verdim ama iyi mi ettim kötümü bilmiyorum. bide ellerini yalayıp emmeye başladı. 22 sinde 3 aylık olacak. emziği sadece uykuya dalarken emip uyuyunca atıyordu ama şimdi uyuyunca atmıyor hatta ağzından düşerse ağlayıp uyanıyor. uyanıkken emzik aramıyor. gecede emziksiz uyuyor. ama gündüz uykularında emzik aramaya başladı yada mememde uyumayı tercih ediyor.

haa bi de sorum olacak ;

kızım hep sağ tarafına yatıyor kafası nın sağ tarafı düzleşmeye başladı sol taraf bonbeli sağ taraf gittikçe düzleşiyor. yüzüstü kesinlikle uyumuyor. sola yatırıyom 2 dk sonra bi bakıyom sağa dönmüş yine. ne yapabilirim . fikri olan var mı ?

ben de emzik veriyorum, çok ama çok rahat ettim. dişler çıkınca kesin bıraktırmalıymışız.

sezeryanla doğum yapanlar ne alemdesiniz? benim bazen dikiş yerlerim sızlıyor, çok nadiren. bir de dikişlerimin üst kısmı hala uyuşuk.. mekik çekmeyede 6 ay dolunca başladım. aldığım kilonun çoğunu verdim.82 olmuştum, şimdi 63 e düştüm ama hala göbiş duruyor.

sezeryanla doğum yapanlar ne alemdesiniz? benim bazen dikiş yerlerim sızlıyor, çok nadiren. bir de dikişlerimin üst kısmı hala uyuşuk.. mekik çekmeyede 6 ay dolunca başladım. aldığım kilonun çoğunu verdim.82 olmuştum, şimdi 63 e düştüm ama hala göbiş duruyor.

nasıl bu kadar kilo verdin yaw . bak ben 67 ile hamile kalmıştım 74 kilo ile doğuma gittim. 7 kilo aldım hamileliğimde . normal doğurdum. eve geldiğimde 69 kilo idim. şimdi ise 73 kilo oldum daha kilo aldım. emziriyorum da ama anlamadım gitti. iştahım çok açıldı çok acıkıyorum ekmek yemediğimde doymuyorum. sen nasıl verdin o kadar kiloyu . bende bu aralar emzirirken verdim verdim yoksa veremem kolay kolay bu aldıklarımı. diyet yapayım diyorum ama emziriyorum ya zararı olurmu kızıma bilmiyorum. naptın sen Allah aşkına anlat bi bakiim bende uygulayayım.

biz haftada 1 yıkıyoruz:1: hergün elini, yüzünü siliyorum.

benim kızda uyku problemi olmadı hiç, kendi kendine uyumaya alıştırdım. kalabalıkta uyumuyor, karşısında sürekli konuşan olursa da uyuyamıyor. sakin bir ortam olmalı.

bir de kızlar 1 aydır kakamız sümüksü, tahlil yaptık mikrop çıkmadı. sizde de oluyor mu?

benim kızın da oluyor öyle sümüksü kakası. bizde tahlil yaptırdık bişey çıkmadı. doktor bezinede baktı normal dedi. kan olmadığı müddetçe sorun yok.

doğuma 84 kilo gitmiştim, bu sabah 67 ..

diyet yapmadım. valla spor da yapamıyorum. kollar bacaklar inceldi ama göbiş duruyor.

ayy hamileyken göbek şov yapardık, sevinirdik büyüdü diye, şimdi dertleniyoruz:) kadınları mutlu etmek imkansız:33:

nasıl bu kadar kilo verdin yaw . bak ben 67 ile hamile kalmıştım 74 kilo ile doğuma gittim. 7 kilo aldım hamileliğimde . normal doğurdum. eve geldiğimde 69 kilo idim. şimdi ise 73 kilo oldum daha kilo aldım. emziriyorum da ama anlamadım gitti. iştahım çok açıldı çok acıkıyorum ekmek yemediğimde doymuyorum. sen nasıl verdin o kadar kiloyu . bende bu aralar emzirirken verdim verdim yoksa veremem kolay kolay bu aldıklarımı. diyet yapayım diyorum ama emziriyorum ya zararı olurmu kızıma bilmiyorum. naptın sen Allah aşkına anlat bi bakiim bende uygulayayım.

hiç bir şey yapmadım, aksine o kadar tatlı yiyorum ki. ilk bir ay 10 paket büyük boy pişmaniye bitirdim. tatlıya dayanamam. bol bol su içiyorum.ekmek pek yemem, bir de bünye ile alakalı. hamile kalmadan öncede kolay kolay kilo almazdım, hamile kalınca 25 kg aldım:1: belkide şişkinlikti kilolarımın nedeni, o nedenle bu kadar hızlı verdim. yoksa kolay kolay veremezdim.

arkadaşlar bebeğim sol göğsümü emmek istemiyor,sağına yatmak istemediğini anladım deneyere.soluna yatırarak sol göğsümü verdiğimde tutuyor ama böyle emzirmek çok zor oluyor:(acaba neden olabilir.pompa alıp sağıp öyle vereyim bari sol göğsü diye düşünüyorum.hangi pompaları kullanıyorsunuzz?manuel mi alsam çok masraf olmasın diye bilemiyorum,ya da makul elektirikli.pompa kullanan ve öneren arkadaşların mesajlarını bekliyorum:44:

BEN kiraladim eczaneden medela kullaniyorum elektirikli cok guzel haftalik 2 bucuk euro gerci artik gunde 1 defa emziriyorum sagsam cikmiyo sut bittide

benimkide aksine cok uyuyor gozune bakiyorum uyansin diye ama koca gun uyuyor koca gece uyuyor mesela dun gene 9 da basladi uyumaya 12 de emzirdim bidaha hic kalklmadi 7 De kalkti mama verdim 10 bucukta babasi kaldirdi sevmek icin ve simdiye kadar 3 kere uyudu kendi kendine uyuyor benimki yardimsiz

benimki de 2 haftadır huy değiştirdi.. ve sadece akşamları yapıyor bunu.. uykusu geldiği zaman yay gibi gerilip ağlıyor ..
sallamaya alıştırmadım.. geçen akşam sallayım da uyutayım dedim bu sefer daha çok ağladı :1:
sonra emziği veriyorum ağzına kendime sıkıca yapıştırıyorum sarılıyorum sakınleşene kadar onun sesine baskın olacak şekilde uydurmaca şarkılar söylüyorum anca susuyor.. uyuyana kadar da sinirini emzikten alıyor... yogo yogo diye sesler çıkıyor :1:
gece örn 12de uyuyor sabah 9-10a kadar deliksiz.. mamasını veriyorum altını değişiyorum ruhu duymuyor

kizlarrrrrrrrrrrr sorum olacak ben sabah aksam bazen sabah ogle aksam emziriyorum genelde mama veriyorum nutrilion diye mama ayni mulipa kutusu gibi ama yazi deisik yurt disindami oyle satiliyo acaba cunki eczaya gidiyorum diyorum mulipa istiyorum diye nutrilion veriyor anlamadim gitti ama resimlerine bakiyorum ayni kutu hersey bi yazi farkliiiiii korkuyorum zarar vercek diye bilinmedik bisise

Back
X