2011 Aralık Anneleri

selam kızlar.. buranın canlanması güzel olmuş. oğluşum uyuyorken gelip bir bakayım dedim. hepinizin kuzularının kilolarıda güzel maşallah.
benim tontiş oğlumda maşallah diyeyim 3. ayını doldurduğunda 7.400 dü.. doktoru emme sürelerinin arasını aç dedi. önden gidiyormuş kilosu. bacaklarını görseniz bebe yağını sürünce oğlum diyorum bu ne hal selülütlerin çıkıor ortaya :) şimdi 3.5 aylık olduk..

kızlar siz kaç saat arayla emziriyorsunuz? birde öğlen uykuları ne durumda kuzularınızın?

ay anlattıklarını okuyunca dönüp oğluma baktım..
yaklaşık 2 haftadır huy değiştirdi... gerilerek ağlamalar kucağımda durmayı severdi konuşurdum onunla şimdi yatırdığın anda ağlamaya başlıyor..
uyduruk şarkılar söylüyorum onun sesine baskın gelecek şekilde anca susuyor..
sonracığıma..
dilini resmen çiğniyor.. nette araştırdım normal durum diye yazıyor.. dişe yoran olmamış..
kakamız da mama ile beslendiğimiz için fıstıkyeşili gibiydi.. 3 doktora danıştım mamadan dediler tahlile bile gerek duymadılar,
ama son 2 haftadır sarı renge döndü.. bende şaşırdım ne oldu acaba da normale döndü diye..
diş sandım ama damaklarını yokluyorum kabarıklık yok.. elleri de ağzında hep... acaba yolda diş mi var diye düşünmeye başladım bende

ay :) kilodan da bahsedilmiş

3170g doğduk... 4-5 gün içinde 2950g olduk sarılıktan dolayı..
ilk ay bitiminde hatta 1 ay 4 günlükken 4800g olmuştu.. 2 aylıkken 6530g... 3 aylıkken de 7880g kıyafetle.. 7500g yazdılar.. boyumuz da 62cm idi...
popomuız büyüyor.. almış başını gidiyor

benimde az alerjim basladi benimde simdii doktorra gitcem sutten kestircek busefer ilac verip sanirim ama igne istiyorum artik dayanamiycam camasirlarimi duremiyorum evi temizliyemiyorum suadna cok fenayim kafami eysem sumukler akiyor durmadan hapsuruyorum kriz geliyo resmen kv de durmadan usuttun diyor o bi dert cocugu ayakta sallamaya alistirdi cocum cok guzel uyurken simdi hic uyumuyor gun boyu hep sallanmak istiyor kafayi tirlatmak uzereyim herseye karisiyor durmadan emzir diyor emzirince yeter emidigi diyip aliyor kucagimdan yikarken karisiyor iyi sil bunlar sert mert diyor of 3 aydirkomsu yikiyodu ya bu cocugu delirmek uzereyim canimdaha neler var neler mama veriyorum ya onu 1 yasinda kescez diyor iyi deil o mama diyor kescez diyor sankki kendi bebegi durmadan e e e diyo ogluma uyusun diyor kucaginda hep coraplarini donunun icine sokuyor usurmus uzerine durmadan battaniye sariyo nefesten yel alir diyo ama cocugum oyle daha cok terliyo egzersizleri var yuzu koyun yatirma egzersizleri doktor yaptir 5 10 dk gunluk yatir diyor yatirdigim gibi kaldir durmasin oyle cok durdu yeter yok oyle boyle timaranaeye gitcem yakinda kari geldiginde sarildim ozledim diye de beni itekledi ya hergun elinde paspas evi temizliyo offf daha cok sey var ellerim yoruldu allahtan haftaya gitcek

canim ben 3 saatte bir emziriyorum 4 saatte birde mama veriyorum ama goruntu tombik deil hic bormalin ustu dedi kilosu ama sorun teskil etmiyor simdilik dedi 3 Saat duruyor yani ama arada emiyor benimki kv geldiginden beri sasti yanliz durmadan emzir mama yap yok o yle boyle diyor sonra emzirirkene yeter emdigi ver diyip aliyor persembe ebemiz gelcek eve bakalim kac cikcak kilosu

ne bileyim ya benim kız niye sesli gülmüyor bişey mi var diye aklıma geliyor.insan tecrübesiz olunca en ufak şeyi bile büyütüyor.
bu arada ben de özlemişim burayı kk nın yeri bir ayrı

kiz korkma kv gelince guler benimkide ona sesli guldu ilk cagir onu guldursun fesatligmdan delircem bana gulmedi bukadar

seninkide ablam gibi massallah he cocuk 6 aylikken 10 bucuk tu simdi 7 yi doldurdu 8 e girdi kac tartilmamis doktor ne veriyosan yarisini ver demis cocugun gozleri gorunmuyo yanaktan yumak gibi yuvarlanakarak gitcek yakinda ama cok hareketli massallah ya durmuyo yerinde 150 cc mama veriyo sabah aksam oglen ek gida gecede onu emiyo aslinda 180 cc icmesi gerek ama nede aliyo bukadar bilmem

bende önceden 2 saatte bir emziriyordum, şimdilerde 3 saatte felan artık.. tabi arada durmadımı hemen emzirmeye başlıyorum ancak susuyor. maşallah diyeyim ben sadece kendi sütümü veriyorum. umarım 6 aya kadar de hep böle olur. sende takma kaynanayı. salla gitsin. senin çocuğun hep senin yanında, senden başkası anlamaz dilinden bebişinin.. sen bildiğini yap. nede olsa haftaya gidiyormuş kaynanan.. hiiç sıkma canını.

Kızlar merhaba ben çizelgemi değiştirdim.. Doğan bebek çizelgesi oluşturdum.. bebeğimin kaç aylık olduğunu gösteriyor artık..

selam kizlar nasilsiniz
bebisler nasil
leylaaaaaaaa LUVEYLAAAAAAA
kiz 2 cizelgeyide nasil yaptin bende yapmak istiom hem kiziminki hemde oglumunki gorunsun istiom

benim kızımda 4 kilo doğdu.üçüncü ayını doldurduğumuz gün (1 hafta önce) 6500 gr.65 cmdi.sağlık ocağındaki ebe çok fazla kilo almış,çok güzel,şu anda en fazla 5800 olması gerekiyodu boy-kilo tablosuna göre dedi.Obezmi yetiştiriyorum yani ozaman dedim sadece anne sütü alanlarda öyle bişey diyemeyiz,alabldiği kadar alsın bir kaç ay sonra çok az alacak zaten dedi.Görenlerde of maşallah bu ne böyle diyo.Ama gördüğüm kadarıyla burdaki arkadaşların çoğunun bebekleri aynı kilolarda.Niye benimkine çok abartılıymış gibi davranıyolarki?
Bebeğime nazar değdirdiler heralde 4 gündür grip,nefes bile alması zor oluyo çok ememedi.kilo almak yerine vermiştir heralde.Yavrum harap oldu.

luveyla cnm hayırlı olsun, kardeş geliyormuş.. Allahım sağlıkla kucağına versin..

selam kızlar ben geldim ne var ne yok bakayım dedim burayı çok özlemişim çocuktan fırsat olmuyordu bayadır bakamıyordum artık burdan da yazışırz inşallah benim kzıım da 4. ay kontrolünde 7550ydi sadece anne sütüyle besleniyo 10 gündür meyve sularını tattırıyorum bugün de muhallebi vermeye başlıcam hepinizi öpüüyorum

slm cnm h.geldin.. maşallah kuzuna, bu arada ne diycem 4. ay ek gıda için erken değilmi sence ? doktorunuzmu başlayın dedi?

evet canım, doktor maşallah kilosu iyi şimdiden ek gıdalardan tattır ilerde ek gııdaya alışamayıp iştahsız olursa kilosuna yazık olur dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…