2011 Aralık Anneleri

paylaşman iyi oldu canım.. ama zaten hazır gece mamalarının üstünde ayları da yazıyor :) karıştırmaz alanlar.. tabi evde yapmak isteyenler de dikkat etsin mutlaka..

bu arada senin bebiş ne durumda? emmesi nasıl? gündüz emmiyor demiştin.. umarım başlamıştır geri emmeye.. anne sütü gibisi yok gerçekten...

canım ben işe başladığım için verdiğim ek gıda toplamda 1 fincan,kızım süt dışında herşeye burun büküyo,alışsn diye veriyom azcık hazirandan itibaren süt iznim 1.5 saate düşecek,belki göreve gidince öğlen arada bile uğrayamam,yoğurttsn bile huylanıyo hemen geri çeviriyo sadece bunu az az yiyo,6 ay dolsun ona meyve-sebze püreleri,çorbalar yapacam,şimdi onları alcak kapasite yok hem de sütüm yetiyo alışsın diye az az veriyo babası,ama eve gittiğimde azcık veriyom,elimden yemiyo akıllı kız,ineğinin geldiğini biliyo ve iştahla meme emiyo,dün hiç yememiş zaten diş çıkarıyo galiba iştahı yok,2 gündür 3 ten sonra yatıyo dönüp yuvarlanıp duruyo,11 den önce kalkmazdı 9 buçukta kalkıyo,karyolanın tam ortasında yatıyodu,yatınca 2 saatten önce kalkmaz gündüz,ama eşim beni bırakıp eve gittiğinde bakmışki,yatağın uç tarafına kadar yuvarlanmış,artık daha çok dikkat etmemiz gerekiyo bıcırığa,cicibebe yememiş bugünde,aç kalcak galiba 11 e kadar,hafif ateşi de var,elleri sürekli ağzında,çok uykusuzum ya,ayaklarım tam iyileşmedi ama 4 iniş 4 çıkış toplam 5 er kat çıkıyom,2-3 günde göbeğim küçüldü bu iş temposunda zayıflayacam heralde,bir sürü evrak geldi napcam bennn

ah canım iştahsız bebek zor oluyor gerçekten.. elma havuç armut ve patates bunlardan başlayabilirsin yavaştan.. tadımlık.. sütüne de maşallah. :) ama artık büyüyorlar annesi sıvı olduğu için süt mideyi tok tutmuyor ne yazık ki.. sütlü pirinçli mamaları sever gibime geliyor .. azar azar verirsin.. ha hazır bişi vermem kendim yaparım diyorsan bişi diyemicem..
ama hazırlar çalışan anneler için çok büyük kolaylık..
hoş ben evdeyim ama bazen mecburen hazır püreyi veriyorum..
örn dün kabaklı havuçlu püre yaptım içine yaptığım peynirden kattım yemedi beyfendi.. peyniri sevmediğini düşündüm.. ikiye bölmüştüm püreyi sade kalanını da verim dedim yok sevmedi..
e ama sebzeli bişi vermem gerkiyordu açtım domatesli yeşilfasulyeyi nasıl da yedi şaştım kaldım..
allah kolaylık versin sana canım.. çalışan anne olmak gerçekten çok zor..

İştahsız bebeğin zor olduğuna kesinlikle katılıyorum..O sebepten de gıda konusunda fazla baskıcı, kuralcı olmamak gerektiğine inanıyorum..Herşeyin doğalı tabi..Evde yapılan bir sebze püresi çok daha iyi ama eğer bebek kavanoz olanı sevmişse onu yiyecek tabi..Sonuçta yeni yeni alışıyorlar katı gıdaya..Neyi sevecekler, neyi sevmeyecekler..kısacası damak tatlarını yeni yeni öğreneceğiz biz de..Mesela ebe "bana önce sebzeyle başla, çünkü meyveyle ek gıdaya geçen bebekler sebze sevmiyorlar" dedi. Ben evde patates, havuç ve kabaktan püre yaptım..Sanıyorum havucun tatlı olmasından dolayı sebzeyi sevdi..En azından ben öyle düşündüm..Meyve suyu da seviyor ama ben arada kavanoz şeftali püresi veriyorum..Çokta severek yiyor..Bir problemimiz yoğurtta oldu..Yüzünü ekşitti, sevmedi..Pekmez katayım dedim ama pekmez süt ürünüyle verilince besin değeri düşermiş diye vermedim..Geçen gün dondurma yerken ucundan ağzına dokundurdum, dokundurmaz olaydım..Çok ağladı çünkü vermiyorum diye
Kısacası deneye deneye öğreneceğiz artık..Zamanla da herşey daha bir rayına oturacaktır..Daha çok başındayız sonuçta

benim ebede oyle dedi ilk sebzeden basla eksi oldugu icin yemez dedi benimkide evde yapilan pureleri yemiyor ben yiyorum ama kavanoz purelerini siyiriyor bilmiyorum rondo kullanmadigimdanmi ebe kullanma dedi ama yemiyor bugun gene yapiicam busefer rondodan gecircem bakalim yicekmi yemesse ustelemicem 1 haftadri usteliyorum hergunde ogururken kusuyor yormiyim miydesini

kızlar yaaa burda yağmur var canım çooook sıkılıyor... hava güzel olsaydı oğlumu arabasına koyduğum gibi dışardaydım... bi yaz gelmedi gitti yaaa..... iple ailemin yanına gidecegimiz günü bekliyorum.

Ben sebze püresini el mikseriyle iyice bir kıvama getiriyorum, pütür kalmasın diye..Gerçi iyi mi ediyorum bilmiyorum ama pütürlerden ürküyorum biraz, boğazına falan kaçar diye..Sen bir dene, eğer istemezse üsteleme dediğin gibi..Ara ara denersin yine..

meyve yerken 1-2 damla suyunu ağzına sıkıyom deli oluyo,ama dünle bugün iştahı fazla yok,az da uyumaya başladı,kesin gelcek yakında dişi, eve gidince dolu göğüslerimi yumuşatayım karnını doyurayım kaç saattir aç cicibebe de yememiş dedim,her zamanki gibi emdi emdi sonra foşşşşş ne yatak ne yer,ağzından burnundan çıktı hepsi zor çevirdim yavruyu ya,off Allahım nedir bu 5 aydır çektiğim rezillik,hergün bardak bardak boşalan kusmuğu temizle,çocuğun rengi kireç gibi oldu kusmadan,sürekli sütlü,kusmuklu kıyafetler,zayıflayan kaslarım,Allahm nolur busütün fazlasını olmayanlara ver,yavrum da nerde duracağını bilmiyo hazmedemiyo,2 saatliğine eve git rezillik cabası,bu süreç beni çok zorlayacak çokkk

Merhaba anneler, ben Ocak sonunu beklerken sürprizle Aralık sonunda anne oldum. Bakayım neler konuşuluyor dedim, benim günlük telaşım olan ek gıda konuşuluyormuş ne güzel:)

Ben 1 haftadır sabah meyve+peynir, öğlen sebze çorbası ve akşam yoğurt veriyorum, yatmadan öncede gece maması, gün içinde ve gece de anne sütü.

cnım, ALLAH yardımcın olsun. sende emme süresini aza indir biraz. boş mideye birden yüklenmekte olmaz. keşke şu 6 aylık süreçte devamlı kızının yanında olma şansın olsa.. 6 aylıktan sonra işler biraz daha kolaylaşır.. az daha sabret ve dayan..

Ek gıda en önemli gündem konumuz..Canım birşey soracağım..Sen bir haftadır buna uyduğuna göre göre bilinçli ve düzenli bir şekilde uyguluyorsun belli ki bu listeyi..Peki doktor önerisi ile mi başladın bu gıdalara yoksa kendi araştırman sonucu mu oluştu bu liste? Ben yarın sırf bu ek gıda konusu için sağlık ocağına gideceğim çünkü artık ciddi bir gıda düzeni oluşturmak istiyorum..Gerçi ebe, meyve suyu, sebze püresi ve yoğurta başlayabilirsin demişti geçen kontrolde ama düzenim yok işte maalesef..
Birkaç şey daha soracağım..Peynir derken labne türü birşey mi veriyorsun? meyve derken meyve suyu mu? Bir de sebze çorbasına patates, havuç, kabak mı koyuyorsun? Ben öyle yapıyorum da Çok sordum ama cevaplarsan çok sevinirim..

Merhaba :)
Ben hem kendi araştrmalarım hem doktorumun tavsiyesi hem de sağlık ocağındaki ebelerin görüşleri neticesinde ek gıdaya başladım.
Günlük rutinimiz şöyle;
sabah 6da uyanır, anne sütü emer, yatar, sonra babasıyla tekrar kalkar 7.buçuk gibi bir daha emer. Sonra oyun saati, 9 buçuk 10u geçirmeden meyve +peynir yeriz. Sonra yine anne sütü. 12 en geç 1de sebze püremiz. Sonra yine anne sütü. Öğleden sonra 4-5-6 gibi yoğurt artı meyve. Sonra gece boyu anne sütü. Eğer çok halsizsem ve sütüm azsa milupa kaşık maması veririm. Zaten benim oğlum en geç 7 buçukta gece uykusuna yatmış oluyor.

Peyniri evde kendim yapıyorum. Günlük olarak Doktorum da sağlık ocağı da labneyi önermedi. artık peynirler ve içinde katkı çok diye. İnt.te araştırınca detaylarını da gördüm.
Sebze çorbamız patates, havuç, kabak, irmik ve tahıldan oluşuyor. Biraz da anne sütü.
Benim oğlum 2620 gr doğmuştu, şimdi 4 ay 8 günlük, 7300 gr 66,5 cm. Sütüm çok zorluyor ama beni artık.

Ek gıdayı belirli öğünlerde vermek bebeğin ilerleyen yaşlarda beslenme alışkanlıklarını düzene koyması açısından önemliymiş. Yani kafamıza estiği saatte değil de örneğin her gün aynı saatte verildiğinde bebeklikten çocukluğa geçişte o saatler de beslenme saati olarak benimsenirmiş.

günlük 10 buçuk 11gibi uyanıyodu azcık cicibebe veriyodu babası 2 gündür,bugün erken uyandı 11i 10 geçeye kadar ondan da yememiş,sonra da böyle oldu işte,bende de hata var hoşuma gidiyo emince azcık emdiğini düşünüyom,sonra bakıyomki çok emmiş,daha senelik iznim duruyo işten fazla uzaklaşmayaym,hem de süt izni var dedim,rahat olur dedim ama evdeki hesap çarşıya uymadı dönmek olmaz,masam evrak doldu şimdiden,ben 5 günlük izin alayım demek olmaz şimdi,hazirandan sonra parça parça kullanaym izinlerimi 5-5 dedim,öyle olunca herbiri 9 gün eder hafta sonlarıyla beraber,hep kızım için ince hesaplar yapıyom,inş. herşey yoluna gircek Allahn izniyle

canm, işte bebeklerin sağı solu belli olmuyor. o aralarda cici bebesini yese iyi olurdu seninde içine sinerdi. umarım bu yememe durumu geçicidir. sıkma canını öyle yada böyle büyüyecekler.. benim afacanda artık huy değiştiriyor.. sürekli yanında olucam konuşucam ondan hoşlanıyor.. birde emme süresi azaldı. bende az az ama sık sık emziriyorum..

Ne güzel bir rutin oluşturmuşsun Keşke bende yapabilsem..Ben ara sıra ek birşeyler veriyorum oğluma..Yani sürekli anne sütü ile besleniyor ama çok sık emiyor, sık acıkıyor..Belli ki doymuyor diyorum..Hele gecelerimiz iyice düzensiz..Ne yatma ne kalkma saatimiz var..Gece 9-10-11..kafasına göre takılıyor..Gecede 5 kere uyanıyor, emiyor..Sabah 6-7 gibi kalkıyor ama genelde mızmızlanarak, çünkü nedense sabahları çok gazı oluyor..Ki genelde gazlı bir bebek değildir..Kısacası bir rutin oluşturmaya kararlıyım..
Canım benim..bir iki şey daha sorabilir miyim? Meyve olarak elma, armut mu veriyorsun..Muz için erken deniyor çünkü..Bir de peyniri nasıl yapıyorsun?
Çok sormuyorum umarım:26:

hakılsın canım,ilgi bekliyolar haliyle ama yaşam şartları işte,yine koşturmacaya devam eve gidiyom,arabayı da öğrenmem lazım,eşim çocukla getir götür yapıyo zor oluyo,hava yağmurlu,otobüse bincem,göbüşüm eriyecek ona seviniyom

Bizim zaten kabızlık sorunumuz olduğu için muzu 6. aya kadar düşünmüyorum. Elma ve armut yiyor şimdilik. Mevsimi iyice gelsin, şeftaliye de geçeceğim. Bir de gelecek aydan itibaren avakado vereceğim.

Peyniri de günlük sütü kaynama noktasına gelmeden elma sirkesi ile kestiriyorum, sonra tülbentle süzüp sıkıyorum. Bu kadar:)

Rutin oluşturmak önemli, biz de ilk bir kaç gün çok zorlandık ama bugün mesela püresini iştahla yedi.

çalışan anne için zor ewt, az daha sabret cnm.. ayy kesinlikle katılıorum sana. bende eşime diyorum havalar düzelsin hemen geçiyorum direksiyon başına. geçen doktora gittim oğlum içindi. kız arkadaşım geldi aldı bizi oğluşumla. bizim arabada kapının önünde yatıordu kös kös.. bir sinir oldum o zaman anlatamam..

göbüşe gelince erisin walla süper olur, benimde eskiye göre indi sayılır şişlikler felan.

Bende şeftali çıkınca vermeyi düşünüyordum da avakado aklıma gelmezdi Ama baktım da internetten çok faydalıymış gerçekten de..Peyniri deneyeceğim, umarım yapabilirim..Bir de şu uykuyu bir düzene sokarsak çok iyi olacak..Yarın sağlık ocağına da bir gideyim..Bir sürü soru hazırladım Ondan sonra da rutinimize başlayalım
Verdiğin bilgiler için çok sağol canım..Çok işime yarayacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…