2011 Aralık Anneleri

oğlum 5.ayında 7550 gram çıktı 4.ayda 7300 dü yani bir ayda 250 gram alması çok az:((( o yüzden başladık ek bişeyler vermeye tarifler içinde teşekkürler bu arada

Kilosu iyi gerçi ama az almış hakikaten..Sanıyorum hala anne sütü alıyor bebeğin..Onu vermeye devam edersin zaten..Bir de şunu söylemek istiyorum..Balık için erken tabi ama ucundan tattırmanın bir zararı da yoktur herhalde..Ben geçen gün az dondurma tattırdım ucundan..Hatta 6. ayda doktorun tavsiyesiyle kıyma vermeye başlayanlar var..Ek gıda konusu değişkenlik gösterebiliyor doktordan doktora..Yine de en iyisi sebze ve meyve püreleri, yoğurt ve muhallebi..Başlangıç olarak yani..

Aklımızda sadece bebeklerimiz olunca hiç aklımıza gelmeyecek şeyler düşünüyoruz dimi :34:
Domates gibi olanlardan değil bildiğimiz kuru hurmadan koydum. Suda beklettim biraz yumuşayınca çok az yoğurdun içine ezerek koydum.
Sende bugün dene bakalım inşallah senin bebeğin yer. Sonucu yazarsın :34:
Bende her yoğurt verişimde önce sade vermeyi deniycem bakalım nasıl tepki verecek. Gerçi her beğenmediğinde içine tatlı bir şey koyup verirsem sade yemez tabi :1: Nasıl olsa beğenmediğimde içine tatlı bir şey koyuyor annem düşüncesiyle artık sade yemez herhalde.:1:
Ne kadar uğraşırsak uğraşalım hep onların dediği oluyor dimi şimdiden bizi nasıl yönlendiriyorlar.:1:

Hem de nasıl yönlendiriyorlar:9: Damak tatları var şimdiden...Bizimki hep tatlı istiyor ama sade şeylere de alışması gerekiyor..Bugün vereceğim sade yoğurt..Bakalım ne yapacak..
Dün akşam muhallebi verdim..onu da az pekmezle karıştırdım..Bayıla bayıla yedi tabi..6. ay aşılarımız için sağlık ocağına gittiğimizde ebeye soracaklarım var ek gıda hakkında..Doktorumuz o konuda biraz baştan savma cevaplar veriyor maalesef..Ebemiz daha ince anlatıyor..Haftaya kahvaltıya başlayacağız:56:

Kilosu iyi gerçi ama az almış hakikaten..Sanıyorum hala anne sütü alıyor bebeğin..Onu vermeye devam edersin zaten..Bir de şunu söylemek istiyorum..Balık için erken tabi ama ucundan tattırmanın bir zararı da yoktur herhalde..Ben geçen gün az dondurma tattırdım ucundan..Hatta 6. ayda doktorun tavsiyesiyle kıyma vermeye başlayanlar var..Ek gıda konusu değişkenlik gösterebiliyor doktordan doktora..Yine de en iyisi sebze ve meyve püreleri, yoğurt ve muhallebi..Başlangıç olarak yani..

evet cnm anne sütüne de devam ediyorum 2 gün işteyim bıraktığım süt miktarını arttırdım(350cc kadar süt) 1 kaşık aptamil pirinç unlu 1 kaşıkta hipp in sebze püresinden
yiyor şimdilik arttırabilirsem 2 kaşık yese 2 çeşittende yeter gibime geliyo 2 kaşık derken 2 tepeleme yemek kaşığı iyidir dimi o kadar yoksa az mı kiloya etki edermi??? bikaç günde bakıyım ne kadar arttırabiliceme de dra sorcam olmadı ne kadar yedirmeliyim diye

evet cnm anne sütüne de devam ediyorum 2 gün işteyim bıraktığım süt miktarını arttırdım(350cc kadar süt) 1 kaşık aptamil pirinç unlu 1 kaşıkta hipp in sebze püresinden
yiyor şimdilik arttırabilirsem 2 kaşık yese 2 çeşittende yeter gibime geliyo 2 kaşık derken 2 tepeleme yemek kaşığı iyidir dimi o kadar yoksa az mı kiloya etki edermi??? bikaç günde bakıyım ne kadar arttırabiliceme de dra sorcam olmadı ne kadar yedirmeliyim diye

Canım, ebe bana "ek gıdaya yarım çay bardağı ölçüyle başla" demişti..Yani her öğün için..
Şimdi benim oğlum 6.ayını doldurmak üzere..Ben sebze püresi, meyve püresi, muhallebi ve yoğurt veriyorum..Gerçi bunları dönüşümlü olarak veriyorum..Günde 3 kere ek gıda verdiğim için bazen muhallebi vermiyorum, bazen sebze..benim şimdiki ölçüm 3 yemek kaşığı..Bende hala anne sütüne devam ediyorum bu arada..
Bence 2 yemek kaşığı iyidir..Bende yavaş yavaş çıktım 3 kaşığa zaten..Olmadı doktora sorarsın tabi..
Kilo alır bebeğin, sakın canını sıkma..:nazar:

kızlar benim bebeğimde 5,5 aylık 7500 gr dı 5 aylık kontrolde 200 gr aldı dıye bızede ek gıdaya geç dedi doktor ama ben biberon aldıramıyorum mama yemıyor, ek gıdada sadece yogurt yiyor muhallabı corba istemiyor siz nasıl alıştırdınız?

kızlar benim bebeğimde 5,5 aylık 7500 gr dı 5 aylık kontrolde 200 gr aldı dıye bızede ek gıdaya geç dedi doktor ama ben biberon aldıramıyorum mama yemıyor, ek gıdada sadece yogurt yiyor muhallabı corba istemiyor siz nasıl alıştırdınız?

ben çalıştığım için benimki biberona alışık ama ben sadece anne sütünü biberonla verdiriyorum sebze püresi ve pirinç unlu muhallebiyi kaşıkla veriyolar ben de evdeyken kaşıkla vermeyi tercih ediyorum kaşığa alışması açısından biberon bizim için daha rahat tabi de ilerisini düşünmek gerek

Benim oğlum da biberon sevmiyor..Mama hiç vermedim..

Esasında en güzeli bebeğin herşeyi olduğu gibi sevip yemesi ama bu her zaman mümkün olmuyor maalesef..Mesela benim bebiş sebze püresini yemedi, bende yoğurtla karıştırıp verdim..Şimdi bayıla bayıla yiyor..Madem bebeğin yoğurt seviyor bu dediğimi deniyebilirsin..
Muhallebi şekersiz yapıldığı için haliyle pek lezzetli birşey olmuyor..Ona da çok az pekmez katarsan, tatlandırmak adına yani..bence yiyebilir..
Meyve püresi de deneyebilirsin..Ya da meyve suyu..Ben püre veriyorum:56:

günaydın karacam:6:

testi dün gece yaptım negatifti. ama malum sabah aç karnına yapılmalı. bir kaç gün bekleyeceğim. tam 1 hafta geçsin sabah yaparım.

bu arada doktorumdan da bilgi aldım.

iki sezeryan arası 14 ay olacağı için sorun olmaz dedi. ama riskler var tabii o yüzden riskli gebelik kategorisinde takip edilecekmişim. beslenme uzmanının takibinde oğlumu emzirmeye devam edebilirmişim. 5 ay önce sezeryan olmam yeni bebiş için tehlike arz etmiyormuş...ama benim depolar boşaldığı için ve artı emzirdiğim için çok çok yorulacakmışım...

tabii bunlar hamileysem geçerli belki de sadece doğum sonrası adet düzensizliğidir..

bu arada doktorumdan da bilgi aldım.

iki sezeryan arası 14 ay olacağı için sorun olmaz dedi. ama riskler var tabii o yüzden riskli gebelik kategorisinde takip edilecekmişim. beslenme uzmanının takibinde oğlumu emzirmeye devam edebilirmişim. 5 ay önce sezeryan olmam yeni bebiş için tehlike arz etmiyormuş...ama benim depolar boşaldığı için ve artı emzirdiğim için çok çok yorulacakmışım...

tabii bunlar hamileysem geçerli belki de sadece doğum sonrası adet düzensizliğidir..

Canım, aklım sendeydi..Heyecanla bekliyordum sonucu..Gerçi bunu kesin sonuç olarak kabul edemeyiz tabi:34: Bu arada kaç gün gecikti ki adetin?

5 gün canım..ama he 28 günde bir olurdu

Ben birkaç gün sanmıştım..5 gün uzun bir zaman, en azından bana göre..Gerçi doğum sonrası düzensizlik olabilir tabi, hiç bilemiyorum o konuyu..
Esasında tam duygularını bilemediğim için ne tepki versem onu da bilemiyorum..Yani "olursa kabulüm ama olmasa daha iyi" şeklinde mi düşünüyorsun yoksa istiyor musun?:44:

Ben birkaç gün sanmıştım..5 gün uzun bir zaman, en azından bana göre..Gerçi doğum sonrası düzensizlik olabilir tabi, hiç bilemiyorum o konuyu..
Esasında tam duygularını bilemediğim için ne tepki versem onu da bilemiyorum..Yani "olursa kabulüm ama olmasa daha iyi" şeklinde mi düşünüyorsun yoksa istiyor musun?:44:

tabiiki oğluma daha kaliteli zaman ayırmak istiyorum.ama olursa da asla üzülmem. nasıl olacak diye düşünmem...sevinebilirim de:))ikisi büyür gider hazır tempoya alışmışken

tabiiki oğluma daha kaliteli zaman ayırmak istiyorum.ama olursa da asla üzülmem. nasıl olacak diye düşünmem...sevinebilirim de:))ikisi büyür gider hazır tempoya alışmışken

Aynı benim gibi düşünüyorsun demek ki..Belki saçma gibi gelecek bu düşüncelerim ama hem olması için bir çaba göstermem çünkü henüz bebeğim çok küçük..Hem de bir şekilde sürpiz olsa, için için çok sevinirim..gibi geliyor sanki..Ne kadar ifade edebildim bilemiyorum..:17::9:

Gerçi hayatta herşeyin hayırlısı olsun tabi..Öyle ya da böyle ben ikinci bebek için çok bekleme taraftarı değilim..Bakalım artık..

Canım, bu konuda habersiz bırakma beni..:16:

Son düzenleme:
oğlumun bu resmi dayısı sayesinde geçen hafta posta gazetesinde çıktı ama siz siz olun yollamayın gazeteye o gün işten izin alıp çocuğu dra götürdük ağlamış hep dr bişey yok dedi ve ben hala kocama o gün gazetede çıktığını söyliyemedim

oğlumun bu resmi dayısı sayesinde geçen hafta posta gazetesinde çıktı ama siz siz olun yollamayın gazeteye o gün işten izin alıp çocuğu dra götürdük ağlamış hep dr bişey yok dedi ve ben hala kocama o gün gazetede çıktığını söyliyemedim

Nazar değmiş tabi..Maşallah oğluna:nazar: Yanaklar tam ısırmalık..Gerçi benim oğlumun da öyle..Bu sebepten bebeği görmeye gelen herkes öpmek istiyor yanaklarını..Çok kızıyorum:41:

Back
X