2011 Aralık Anneleri

selam kızlarrr
nasılsınız....
kuzularınız iyidir inşallahh..

mardin arkaşadaşım güzel haberlerini bekliyorum

5848BL arkadaşım nice güzel huzurlu,mutlu senleriniz olsun inşallahh

ahhh canım geçmişler olsunnn
o kadar dua ettim benim yaşadıklarımı yaşama diyeee tühh üzüldüm şimdii

neyse yavaş yavaş geçiyo,bugün daha iyiyim,sen 2. yi yaptıracan mı ben tırstım ya
çizelge konusunda da çok yeteneksizim yaa:D evlendiğim zamanda burdan samimi bir arkadaşım yapmıştı sağolsun
ilk zamanda bana yardımcı oldun sen hatırlarsan yapmaya çalıştım ama beceremedim işte:26:

özelden şifreni yaz,bebişine notunu yaz,ben yapayım canım

ahhh canım geçmişler olsunnn
o kadar dua ettim benim yaşadıklarımı yaşama diyeee tühh üzüldüm şimdii

neyse yavaş yavaş geçiyo,bugün daha iyiyim,sen 2. yi yaptıracan mı ben tırstım ya
çizelge konusunda da çok yeteneksizim yaa:D evlendiğim zamanda burdan samimi bir arkadaşım yapmıştı sağolsun
ilk zamanda bana yardımcı oldun sen hatırlarsan yapmaya çalıştım ama beceremedim işte:26:

özelden şifreni yaz,bebişine notunu yaz,ben yapayım canım

tamam tatlım yazayım çok sağol
ama şimdiki tablpomda gitmez dimi her ikisi birden olsun istiyorum ben.
bunu zaten imzama yaptırmışmıştı o yüzden.

ben ikinciyi yaptırmayı düşünüyorum neden dersen çünkü yaptırmazsam bu çektiğim acınında bir sebebi olmıycak boşa gidicek. bari bir işe yarasın.
birde 2. dozda bu kadar sarsmıyor diye duydum inşallah öyledir...

Kızlar dr. Um tatileden hastane üzerindne konferans görüşme ile arayıp 3 lü sonuçlarımı değerlendirdi. Herşey çok temiz..

Tetenoz aşısına gerek yok o köylerde doğum yapcaklar için geçerli.. Sen stereril yerdesin dedi.. çok şükür bunuda kazasız belasız atlattık. 13 ağustosta detaylı ultrasonda geçerse büyük bir kısmı bitecek:)

ay yok okuyamıyorum ya kızlar biri ekşime yazmış ben artık mide ekşimesinden bayılacağım yani beni perişan etti bu durum su içiyorum ekşiyor çay içiyorum ekşiyor ekmek yiorum bastırsın diye ekşiyor. bana da saçları çıkıyo dediler amma saçlı çıkacak bu oğlan yahu diyorum

bende dee aynı dert var 2 aydır çekiyroum.doktor bana 15 kutu renei yazmıştı. bende ilk başka içmiyodum sonra doktor bende kutu kutu içtim diyinceee böleee ruhum bedenimden ayrılma noktasına gelince içiyroum artıkk. yoksaa perşian ediyo beni.bu arada saç hikayeymişş.bu kadar yanmaya benim bi kıl yumağı doğurmam lazımm o zamnn :)

Allah Allah,ilginç bebeğin plesentası aşağıda mıydı,dr. ilişki den yana yorum yapmamışmıydı,plesenta aşağıda ya da rahim ağzını kapatıyosa yasak oluyo ya,karnın çıkmadı diye yoksa düz pozisyonda mı,düz tehlikeli canım ya,artık 4.5-5 aylık olduk

cnm doktor ilişki filan yasak demedi yada plensenta aşağıda filan demedi aksine sizde biliyosun ben çok rahat geçiyorum hamile şükürler olsun ama karnım çıkmadı diye dediğin gibi tehlikeli bişey yaptım demekki ama bilmiyodum ya :(

canım ilişkiden sonra oldugu için ona yoruyorsun bence.doktorlar aksine öneriyorlar bunda sorun yok ki,kanama vs olmadıkça.belki de şiddetli bir gaz sancısıdır.benim de gaz sancılarım bıçak kesiyormuş gibi oluyor,çok feci.
cnm gaz sancısı filan değil çok başka bi sancı ya kıvrandırıyo beni sabahtan beri ben regl olurkende hiç sancı ağrı yaşamadım bu yaşıma kadar ama böyle bişey ilk defa oldu sanırım ben yanlış bi hareket yaptım gece:44:

kızlar bu arada 3 lü testimizin sonucu çıkmış;

NÖRAL TÜP DEFEKT : 1/10000
YAŞ RİSKİ : 1:969

AFP : 34,9 IU/ML

NÖRAL TÜP DEFEKT (NTD) TARAMA SONUCU :
Nöral tüp defekt için AFP (Mom: 1,16) değeri risksiz bölgede bulunmaktadır.

Son düzenleme:

yorum yapan olcakmı :43::43:

canım ben daha girmedim 3 lüye tam bilmiyorum ama derya burdaysa şimdi senin içini rahatlatır :)

evlilik yildonumumu kutlayan arkadaslara cok tesekkur ederim ilk ve son askimla omrumun sonuna kadar onu sevecegim
ya kizlar biriniz bizim ilk senemiz yazmis masallah cok cesaretlisin arkadasim hemen nasil yaptin bebisiiiiiiii....
yuce rabbim hepimizin yuvalarini mutlu huzurlu etsinnnnnnn

evlilik yildonumumu kutlayan arkadaslara cok tesekkur ederim ilk ve son askimla omrumun sonuna kadar onu sevecegim
ya kizlar biriniz bizim ilk senemiz yazmis masallah cok cesaretlisin arkadasim hemen nasil yaptin bebisiiiiiiii....
yuce rabbim hepimizin yuvalarini mutlu huzurlu etsinnnnnnn

benim de ilk yılım :69:

cnm gayet temiz korkma... hayurlı olsun:) benim değerlerde sana yakın .. dr um aradı gayet ii dedi..

Aydamld,

şimdi listeden gördüm Aslı Yücetürk'e gidiyormuşsun, benim doktor izne ayrıldı diye son kontrolümde ona yönlendirdiler hiç sevmedim kadını, doğru düzgün ilgilenmedi, robot gibiydi, dün de eşim sonuç almaya gittiğinde yok yere onla tartışmış :19::41:

yaa benim korktuğum doğuma o da girebilir, artık kime denk gelirse, öyle diye duymuştum, illa kendi doktorumuz doğuma girecek diye bişey yokmuş sen ne biliyorsun canım?:26:

GÜNAYDINNN...HAYIRLI CUAMALR ARKADAŞALRIM. HAYIRLI HABERLER GELSİN BU MÜBAREK CUMA GÜNÜ. MARDİNCİĞİM SENİ ÇOKK MERAK ETMİŞTİK YAA. AKLIMA ELLİ TANE ŞEY GELDİ. BU ARALAR ZATEN ÇOK KURUNTULU OLDUM. İNŞALLAH GÜZEL HABERLERİNİ ALIRIZ BUGÜN..

işşşte bu :129: ben ilk hamileliğimde ne düşündüm , ne okudumsa istisnasız geldi başıma .. eşim artık "hamilelikte karşılaşılan :17: ben de sizi canımmm :54: istiyorum çok burada olmayı ama bir şeyleri aksatmam gerekiyor o zaman , misal yemek yapmak gibi :44:
dur bak evdeyken ki bir günümü anlatayım : sabah 8.30-9 gibi kalkış , 9.30a kadar kahvaltı , 9.30-10 arası hava ısınmadan oğluşu parka götür , 10-11 arası oğluşun kahvaltısını hazırlayıp öğürünceye kadar ( genelde yarısını ) yedir , 11-12 arası oğluşu oyalayacak bir şeyler yap - tv izle onunla , etrafta dağınıklık topla - balkon süpür vs , 12 olmadan kalan mamayı yedir , 12-12.30 arası uyut , 12-14 arası uyku sırasında ya dinleniyorum biraz - ya iyiysem öğle yada akşam yemeğini yapıyorum , yada evde yapılacak ufak tefek işleri yapıyorum - en kötü ihtimalle oğluşun dağıttıklarını topluyorum , uyanınca biraz oyala ve sonra 1 saat kadar yemek yedirmeye çalış, 17-18 arası dinlen , 18-19.30 arası parka git, 20-21 arası yemek , 21-21.30 arası mama saati , 21.30-22 arası yemek sonrası mutfağa şöyle bir bak , 22 gibi oğluşu eşim uyuturken pc başına geç , 23-23.30 gibi yat .. o yüzden ihmal ediyormuşum gibi gelmesin ,ilk gebeliğini yaşayan arkadaşlarımilk g inanın çocuk doğduğu ve ihtiyaçları emme-altını almanın dışına çıktığında beni çok iyi anlayacaksınız

OOOO CNM SEN BİDE GÜNDE 2 KERE PARKA GÖTÜRÜYORSUN. ALLAH KOLAYLIK VERSİN.

ben de normal görüntüeri o kadar sürede oluyo,detaylıya girmedim daha,pazt. gidecem kontrole 45 gün olmuş oluyo kızımı görmeyeli,dün ateşim vardı,başım dönüyodu,ağrıyodu,bilinçsizi bi şekilde epey ağladım kızıma bişey olmamıştır inş.,bu aşı mahfetti beni acaba ona da zararı olmuş mudur,ben de ters etki yapabiliyo bu tür şeyler,progestan aldığımda da bilincim gitmişti,sabaha kadar sayıklamışım,eşimi tanımamışım,bu aşı da alerjk etki yaptı,halsizlik,baş ağrısı,sinir,ateş

DERYACIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CNM. GÖZÜM KORKTU BU AŞIDAN YAA..BİDE SEN DOKTORA SÖYLÜYORMUSUN BÖYLE BİLİNÇ KAYBI YAŞADIKLARINI. NORMAL DEĞİL GİBİ
BELKİ BAŞKA BRİ RAHATSIZLIĞIN VAR VE BİLMİYORSUN, ONU TETEİKLİYOR İLAÇLAR. SEN YİNEDE BİR SÖYLE. ÇÜNKÜ İLK DEFA BİLİNÇ KAYBINI DUYUYORUM. UMARIM BİRŞEY YOKTUR

ZATEN BU ARALAR NİYE BU KADAR KURUNTULU OLDUM BİLMİYORUM MOJO ARKADAŞIMIZDAN SONRA KOCAMIN DIŞARI GİTTİĞİ HERANI ARAŞTIRIR OLDUM. GECE RÜYALARIMDA EŞİMİN BENİ ALDATTIĞINI GÖRÜR OLDUM. RÜYAMDA BENİ BEĞENMİYOR DİYE KUAFÖRLERE GİDİYORUM, SAÇLARIMI SARIYA BOYATIYORUM VS.... BU VESVESELERDEN RABBİM KURTARSIN İNŞALLAH. ÇÜNKÜ BENDE ÇOK GERGİNLİK YAPTI BU KONULAR.

ay nöral tüp defekti deme bana :18:
gayettt güzel sonuçç canım
sırtında mor iliğinde bir açıklık yok.
benim işte bu risk 1:6 ydı sen hesap et risk oranını :82:

Canim aslinda kemalpasaya gelmek super olurdu valla, bir kere gelmistim buyuk bi piknik alani vardi bayilmistim oraya:1::1:
Ama orta bi yol buluruz oyle bulusuruz, o gunler bi gelsin de:32::32::32::32:
Bu arada umarim noter huzurunda hakliligin bir kere daha kanitlanir :71::71::71::71:
kemalpaşa güzel beklerim inşallah buyrun gelin. merkezi değil de köyleri güzel. arabamız olsa bütün piknik alanlarını gezerdik.

hoşgeldin canım , dualarımjız seninleydi hala seninle :70:

kemalpaşa güzel yer özellikle de armutlu muydu öyle bir yerin ilerisine gittik bir çiftliğe süppperdi ...inşallah sağlıkla gelir meleğin , ilkinde kız-erkek farketmez derler :34:
armutlu , yiğitler var güzel yerler. bekleriz inşallah kemalpaşaya.

canım hamilelikle sapıtıyor hormonlar , doğru dürüst düşünemez oluyoruz zaman zaman .. halbu ki yarılamış sayılırsın hamileliğği , hareketlerini iyice hissetmeye başlayınca daha çok anlıyorsun , biraz sabret :34: ilk hamileliğimde vajenden-makattan fiitller mi kullanmadım , hormon bazlı fitil-hap-iğneler mi yemedim , tansiyon ve taşikardi düşürücü ilaçlar mı kullanmadım neler neleerrrr ..sapa sağlam bir oğlum var 37+6da doğan :nazar: o yüzden sıkma canını ,dr.lar ilaç verirken kar-zarar oranını iyi hesaplayıp veriyorlar zaten :34: nabzını ve tansiyonunu bir ölçtür en yakın bi eczanede , çok takıyorsan iç hastalıkları uzmanına bir görün derim ..

sağlıcakla gelsin prensesin :69: eşler bazen ya anlayışsız oluyorlar yada :69:iaz hamilelikle normalde takmayacağımız , önemsemeyeceğimiz şe:69:yleri büyütüyoruz .. neticede bizim sinirlerimiz daha çok bozuluyor :37: 2 kg kaç günde aldın :44:

yok canım ortalama 20-25 dak görüntü oluyor , yani inceleme başladığından beri kaydediliyor diye biliyorum ben ...

günaydın kızlar nasılsınız benim dün akşam ve gecem ateşler içinde yatmakla,sayıklamakla kocaya bağırmakla geçti,sürekli alnıma koltuk altıma soğuk bezler koymuş,sabah kalktığımda kolumun acısı hafiflemiş,ateşim düşmüştü,kocişten özür diledim,bana neler neler söyledin yatarken,sana azcık yanaştım,öpmek istedim,beni yataktan ittin dedi,pek hatırlamıyom,bu tetenoz aşısı beni ne hale getirdi,bir sürü ağladım sinir bozukluğu yaptı,sabah baktım gözlerim şiş,her tarafım kaşınıyo,kaşıntılar azalacağına artıyo,napcam bilmiyom,artarsa acile mi gideyim bi serum mu bağlasalar bilmiyom
çok geçmiş olsun canım.

cnm bnm 37. haftadan itibaren 6 ay ücretli 9 ayda ücretsiz iznim olacak.yarı devlet yarı özel bnm işim.thy de calışıyorum.izinlerimide 37. haftanın önüne koydugumda 33. haftamda izne cıkmış oluyorum hesap ettim işte onunda 19 ekim yapıyo .10 ekim bnm 32 . hafta başlangıcım oluyoo ona calışabilir raporu alıcam 19 ekimde izne cıkıcam 7 kasımdada çalışamaz raporunu götürcemm.kısmetse 2013 ocakta tekrar işimee başlıcamm bakalımm oda bebişimi bırakabilirsemm yoksa işten ayrılırımm oğluşumdan önemlii değill yaaa:DDDD
6 ay ücretli izni nasıl alıyorsun bana da yardımcı olur musun?
devlet memuruyum ve doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta iznim var. 32. haftada izne ıkıyorum. onu 37ye kadar uzatmak istiyorum ama ben çok halsiz oluyorum ve iş yerim evime araba ile 45 dk uzakta. sabah akşam git gel beni çok yoruyor ve erkenden izne ayrıldık ilk bebekte. yürüyemez hale gelmiştim 32. haftada. bunda daha da halsizim yaaa.

halk arasında öle derlermiş aslında bebek büyüyor ve mideye baskı yapmaya başlıyormuş o yüzden bu durumu yaşıyosun yoksa saçla alakalı bişey değilmiş:)) doğum koçu sölemişti
ulen 181 grlık bebenin beni getirdiği hale bak :27: doğum koçu mu? doğum koçuna mı gidiyorsun? nerde nasıl :61:

ay nöral tüp defekti deme bana :18:
gayettt güzel sonuçç canım
sırtında mor iliğinde bir açıklık yok.
benim işte bu risk 1:6 ydı sen hesap et risk oranını :82:

sağol cnm:71:doktora göstermek için acele etmeme gerek yani pazartesiyi bekleyebilirim:66:cnm sende atlatmışsın artık düşünme boşuna üzüntü yapma :69::69:

Back
X